به گزارش ایران سپید محمدتقی جغتایی در هفدهمین همایش گفتار درمانی ایران که در دانشکده بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، افزود: قانون جامعه حمایت از معلولان است پس بیمهها باید پوشش مناسبی از این اختلالات داشته باشند، اما متاسفانه طرح تحول سلامت و مشکلاتی که داشت، در حال حاضر ما را از این هدف دور کرده است. اجرای این قانون تصویب شده، اما به دلیل تخصیص نیافتن بودجه هنوز اجرایی نشده است.
وی اظهار داشت: متاسفانه امسال هم بودجهای برای این بخش در نظر گرفته نشده است عملکرد خوب در سیستم گفتار درمانی زمانی میسر میشود که تحت پوشش بیمهای قرار بگیرد.
مشاور وزیر در امور توانبخشی تصریح کرد: باید تحقیق و جستجو در این حوزه افزایش پیدا کند، انجام کار و بررسی اهمیت بسیاری در این حوزه دارد؛ خوشبختانه شاهد هستیم که تعداد ساعات کارورزی افزایش چشمگیری پیدا کرده است، اما اختلالاتی هست که نیاز به اصلاح دارد و باید به آنها پرداخته شود، دانشجویان توانبخشی باید مثل برخی از رشتههای پزشکی به طور مداوم و مستمر در مراکز درمانی حضور داشته باشند و سطح آموزشی از دانشکدهها فراتر برود و به مراکز درمانی کشیده شود.
به گفته وی ، در برخی از کشورهای همسایه مثل عراق رشته توانبخشی وجود ندارد و حتی این رشته را هم نمیشناسند، این کشورها میتوانند فضای خوبی برای فعالیت متخصصان ما باشند، اگر رشتههای فیزیوتراپی و گفتار درمانی را هم بشناسند، میتوانیم مثل سایر رشتهها شاهد ورود بیماران خارج از کشور باشیم.
* مشکلات گفتاری از کودکی تا پیری قابل پیگیری و درمان است
امیر آرامی دبیر هفدهمین همایش گفتاردرمانی نیز با بیان اینکه اختلالات گفتاری از کودکی تا پیری قابل درمان است، افزود: این همایش نگاه ویژهای به بخشهای توانبخشی دارد. روشهای توانبخشی صدا در بیماران لارنجکتومی، تأثیر صوتدرمانی بر ناراحتی مجرای صوت در بیماران مبتلا به تنش عضلانی و اختلالات گفتار و زبان و بلع در کودکان با نیازهای ویژه و بزرگسالان میپردازد.
وی خاطرنشان کرد: از نکات مهمی که در این همایش به آن پرداخته میشود، راهکارهای درمان و توانبخشی بلع نوزادان نارس و اختلالات صوت در بزرگسالان است که فلجی تارهای صوتی یکی از انواع آن است.
وی از دیگر بحثهای این کنگره را بررسی روایی و پایایی آزمون های تخصصی گفتار و زبان کودکان و بزرگسالان اعلامکرد.
دبیر هفدهمین همایش گفتاردرمانی رویکرد درمان تیمی، درمان از راه دور برای مناطق محروم تر، اختلالات گفتار، زبان و بلع در اختلالات نورولوژیک و همچنین اختلالات گفتاری متعاقب جراحی ها، رویکرد درمان مبتنی بر شواهد بالینی در توانبخشی اختلالات گفتار، زبان و بلع، رویکرد توانبخشی شناختی و عصبی در اختلالات ارتباطی و شاخصهای رشد طبیعی گفتار و زبان را از دیگر محورهای این همایش ذکر کرد.
وی در ادامه افزود: حدود 300 مقاله به دبیرخانه این انجمن ارسال شده است که 46 مقاله آن برای سخنرانی و 102 مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می شود.