کد خبر: 16627
واقعیت افزوده در خدمت مسیریابی نابینایان
این روزها از صبح تا شام در محافل طراحان سخت افزار و نرم افزار، همه از واقعیت افزوده حرف میزنند. همه می خواهند این فناوری را به بستری برای نوآوری بدل کنند.

به گزارش ایران سپید این روزها از صبح تا شام در محافل طراحان سخت افزار و نرم افزار، همه از واقعیت افزوده حرف میزنند. همه میخواهند این فناوری را به بستری برای نوآوری بدل کنند. مسیریابی نابینایان هم تحت تأثیر این فناوریِ نه خیلی نو ظهور قرار گرفته است. اما پیش از آن که به ذکر نمونه ای از استفاده از واقعیت افزوده در مسیریابی نابینایان بپردازیم، بد نیست ابتدا ببینیم اساساً این تکنولوژی چیست که اینطور توانسته دل از همه توسعه دهنده ها ببرد؟

ویکیپدیا در باره تکنولوژی واقعیت افزوده مینویسد: واقعیت افزوده (Augmented Reality) یک نمای فیزیکی زنده، مستقیم یا غیرمستقیم (و معمولاً در تعامل با کاربر) است، که عناصری را پیرامون دنیای واقعی افراد اضافه میکند. این عناصر بر اساس تولیدات کامپیوتری که از طریق دریافت و پردازش اطلاعات کاربر توسط سنسورهای ورودی مانند صدا، ویدئو، تصاویر گرافیکی یا دادههای GPS است ایجاد میشود. در واقعیت افزوده معمولاً چیزی کم نمیشود بلکه فقط اضافه میشود. همچنین واقعیت افزوده تا حدودی شبیه به واقعیت مجازی است که توسط یک شبیهساز، دنیای واقعی را کاملاً شبیهسازی میکند. در واقع وجه تمایز بین واقعیت مجازی و واقعیت افزوده این است که در واقعیت مجازی کلیهٔ عناصر درک شده توسط کاربر، ساخته شده توسط کامپیوتر هستند. اما در واقعیت افزوده بخشی از اطلاعاتی را که کاربر درک میکند، در دنیای واقعی وجود دارند و بخشی توسط کامپیوتر ساخته شده اند.

با کمک تکنولوژی پیشرفتهٔ واقعیت افزوده (برای مثال افزودن قابلیت بینایی کامپیوتری و تشخیص اشیاء) میتوان اطلاعات مرتبط با دنیای واقعی پیرامون کاربر را به صورت تعاملی و دیجیتالی به او ارائه کرد. همچنین میتوان اطلاعات مرتبط با محیط و اشیاء اطراف را بر روی دنیای واقعی نگاشت.

این جملات آخر، دقیقاً همان کاربردی است که آنهایی که برای نابینایان کار میکنند به آن تکیه دارند. شبیهسازی فضای محیط برای نابینایان بر روی ابزارهای مختلفی نظیر عینکهای خاص یا تلفنهای هوشمند، برای مسیریابی امنتر و دقیقتر. «Foresight»، نام کمپانی تازه تأسیسی است که کار را در این زمینه آغاز کرده است. مأموریت این کمپانی، ارائه طرحهایی برای ایجاد شهرهای هوشمند متناسب با نیازهای نابینایان است. این شرکت حالا به تازگی اپلیکیشنی را برای اندروید طراحی کرده که نابینایان میتوانند با نصب آن بر روی گوشیهایشان، در محیطهای مختلف اعم از فضاهای باز و داخل ساختمانها، بهتر از زمانی که از Gps برای مسیریابی استفاده میکنند، حرکت کنند. البته شرطش این است که آن مسیر یا محیط ابتدا توسط کارشناسان Foresight به فهرست مسیرهای دسترسی پذیر اضافه شده باشد.

صاحبان مراکز تجاری در تعامل با کارشناسان این شرکت، نقشه ساختمانهایشان را در اختیار آنها میگذارند تا به نقشه های این اپلیکیشن اضافه شود.

Page Generated in 0/0052 sec