به گزارش ایران سپیدبه نقل از ایرنا: محسن فرهادی افزود: از امروز حدود 3 هزار تیم بهداشتی برای نظارت در وقت اداری و غیر اداری (هزار تیم) ایام نوروز بر اماکن عمومی مانند قنادی ها، اغذیه فروشی ها، آرایشگاه ها و ... فعال می شوند و این نظارت ویژه تا 20 فروردین ادامه دارد..
محسن فرهادی ادامه داد: این تعداد 450 تیم بهداشتی در حالت انتظار (آنکال) از 8 صبح تا 8 شب آماده باش هستند و امیدواریم مشکلی وجود نداشته باشد که به این تیمهای انتظار نیاز باشد.
* محلهای سرکشی تیمهای بهداشتی
وی درباره محلهای سرکشی تیمهای بهداشتی گفت: همه محلهایی که مردم در ایام نوروز حضور خواهند داشت مورد بازرسی تیمهای بهداشتی قرار میگیرد. هر چه به پایان سال نزدیکتر میشویم، اولویت با شیرینی فروشیها و قنادیها و آرایشگاههای مردانه و زنانه خواهد بود. وقتی وارد تعطیلات نوروز شویم، هتلها، رستورانها و اماکن بین راهی در اولویت قرار میگیرند. وقتی هوا گرم شود، استخرها و مراکز تفریحی آبی مورد بازرسی بیشتری قرار میگیرند و در روز طبیعت نیز پارکها و تفرجگاهها در اولویت نظارت بهداشتی خواهند بود.
* افزایش تعداد و امکانات تیمهای بهداشتی
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره افزایش امکانات تیمهای بهداشتی نیز گفت: بعد از طرح تحول سلامت تیمهای بهداشتی مجهز به دستگاههای پرتابل( آزمایش سیار در محل) شدند. تلاش کردیم تعداد این دستگاهها را افزایش بدهیم. در حال حاضر همکاران ما برای بازرسیهای بهداشتی از این دستگاهها استفاده میکنند. به طور مثال در نان میزان اسیدیته در محل نانوایی بررسی میشود و وقتی به رستوران مراجعه میکنند، برودت و گرما مورد بررسی قرار میگیرد. وقتی از آشپزخانه بازرسی میشود، میزان بار میکروبی و در ساندویچیها سلامت روغن مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود: وقتی این دستگاههای پرتابل (سیار) وجود نداشت، تیمهای بهداشتی مجبور بودند از مواد غذایی نمونه بگیرند و برای بررسی به آزمایشگاه ارسال کنند که هم از لحاظ زمان طول میکشید و هم برای مداخله فاقد ارزش بود. این دستگاههای سیار میزان بار میکروبی محیط را در محل اندازه میگیرند و به طور مثال میگویند بهداشت دست و سطح کار آلوده است. در این شرایط حتی خود واحد صنفی نیز این تصور را ندارد که تیمهای بهداشتی بتوانند در همان محل این موارد را کنترل و بررسی کنند.
* نوع مداخله تیمهای بهداشتی
فرهادی درباره نوع مداخله تیمهای بهداشتی اظهار داشت: اگر مورد بار میکروبی بالا باشد یا مرغی پیدا شود که مشکوک به فساد است، امحا میشود.
وی افزود: امروز تلاش کردیم از سازمانهای برون بخشی مثل سازمان دامپزشکی و تعزیرات حکومتی دعوت کنیم. همچنین از سازمان غذا و دارو، نیروی انتظامی و قوه قضاییه نیز دعوت شده است. زیرا همکاری بین بخشی در ایام نوروز به افزایش توان منجر خواهد بود تا خواسته بحق مردم در زمینه بهداشت و سلامت و ایمنی غذایی تامین شود.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: در این برنامه تیمهای نیروی انتظامی و تعزیرات حکومتی نیز حضور خواهند داشت.