وی افزود: شکل کار در تفاهم نامه اخیر این طور است که سازمان بهزیستی منابع مورد نیاز را تأمین میکند و بسیج سازندگی عملیات اجرایی و ساخت واحدهای مسکونی را در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت را به عهده میگیرد.
معاون مشارکتهای مردمی و توانمندسازی سازمان بهزیستی در ادامه از وجود ۱۱۳ هزار نفر مددجو پشت نوبتی برای دریافت مسکن خبر داد و گفت: ۵۳ هزار واحد مسکونی نیز در حال ساخت است و حدوداً ۱۰۴ هزار واحد هم عمدتاً از سال ۸۵ تا الان تحویل و واگذار شده است.
کوزه گر با بیان اینکه هدف گذاری ما این است که ۱۱۳ هزار واحد باقی مانده را هرچه سریعتر تعیین تکلیف کنیم، تصریح کرد: به طور میانگین هم اکنون سالی ۱۰ تا ۱۲ هزار واحد را آماده میکنیم، اما با عزم ریاست سازمان بهزیستی تمایل داریم که این شتاب دو تا ۳ برابر شود.
به گفته وی، این مسکنها عمدتاً در اختیار زنان سرپرست خانوار، افراد معلول، معتادان بهبود یافته و سایر افرادی که تحت سرپرستی بهزیستی هستند، قرار میگیرد.
معاون مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی تصریح کرد: گاهی این تصور پیش میآید که بهزیستی مسکن میسازد و به مددجوها میدهد، اما اصلاً به این صورت نیست و سازمان بهزیستی تسهیلگر این کار است. به این شکل که دولت و بهزیستی با هم همکاری میکنند تا مددجو صاحب خانه شود.
کوزه گر ادامه داد: این کار چند مؤلفه دارد که اولین مؤلفه این است که مددجو باید خودش مشارکت کند و سهم آورده داشته باشد. گام بعدی دولت است که بهزیستی به عنوان دولت اولاً وامها را تأمین میکند و با سود حدود ۴ درصد تخصیص پیدا کند. برای هر واحد حدود ۱۰ میلیون تومان نیز کمک بلاعوض وجود دارد. شرکای اجتماعی و خیرین هم در بخش دیگری مشارکت میکنند که در طرح اخیر این شریک اجتماعی بسیج سازندگی بوده است. این نهادها امکان ساخت ساز در کشور را دارند به عنوان یک شریک اجتماعی عمل کرده و هزینه ساخت را کاهش میدهند.
وی افزود: این شرکا در برخی موارد مثل مسکن افراد دارای دو معلول و بیشتر، در سهم آورده هم کمک میکنند، بنابراین بهزیستی با کمک خود مددجو، وام و کمک شرکای اجتماعی مسکنها را آماده میکند و تحویل میدهد.ایسنا