به گزارش ایران سپید سید حسین قاسمی افزود: بدنه آموزش و پرورش استثنایی که شامل معلمان و کادر توانبخش است یکی از قدیمی ترین قسمت های آموزش و پرورش است و با بازنشستگی ۱۳۰ معلم در سال گذشته این نهاد را با کمبود ۲ هزار و ۷۰۰ ساعت نیروی انسانی مواجه کرده است.
وی تصریح کرد: با تلاش های صورت گرفته ۵۰ درصد از ساعت کمبود نیروی انسانی مازندران در حوزه مدارس استثنایی با ادغام کلاس ها و بکارگیری سایر نیروها همچون مدیران و معاونین در کلاس های درس تامین شد.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی مازندران با اشاره به مکاتبه های صورت گرفته با وزارتخانه برای تامین ۶۰ معلم افزود: در حال حاضر با جذب ۲ ساله نیروهای طرح دانش آموختگان رشته کار درمانی، گفتاردرمانی و فیزیوتراپی مشکل در حوزه توانبخشی رفع شده است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون یک هزار و ۱۰۰ نفر پرسنل در آموزش و پرورش استثنایی استان مشغول فعالیت هستند که ۷۰ درصد آنان را بانوان تشکیل می دهند.
قاسمی همچنین از جذب ۱۳ نفراز دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان در سال تحصیلی آینده خبر داد و گفت: در حال حاضرحد نصاب کلاس ها با توجه به نوع معلولیت ها به ازای ۳ تا ۷ دانش آموز اوتیسم یک معلم، ۴ تا ۷ دانش اموز چند معلولیتی و همچنین ۶ تا ۱۱ دانش اموز تک معلولیتی در مازندران یک معلم است.
وی همچنین به کمبود فضای آموزشی استان به ویژه در شهرستان های ساری، چالوس، آمل و قائمشهر اشاره کرد و افزود: در هر کدام از این شهرستان ها حداقل به احداث یک مدرسه با ظرفیت ۶۰ تا یکصد نفر که دارای ۱۰ کلاس درس مختص دانش آموزان استثنایی باشد، نیاز است.
وی با بیان اینکه تعداد ۲ هزار و ۸۰۰ معلول استان در ۵۲ مدرسه استثنایی مشغول تحصیل هستند، گفت : از این تعداد مدرسه ۱۶ مدرسه شامل هنرستان های پیش حرفه ای و حرفه ای برای ناشنواها، کم توان ذهنی ها و معلولان جسمی و حرکتی و بقیه مربوط به بخش های دیگر معلولیت است.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی مازندران با بیان اینکه نزدیک به ۸ هزار معلول در سطح استان مازندران زندگی می کنند ، گفت : بیش از پنج هزار معلول دیگر نیز در مدارس عادی از مقطع پیش دبستانی تا پایان دوره متوسطه مشغول تحصیل می باشند.
وی اظهار داشت: دانش آموزان زیر پوشش این اداره از خدمات حمایتی همچون هزینه های درمانی، دارو ، جراحی، پروتز، اندام مصنوعی عصا، واکر، ویلچر و کاشت حلزون تا سقف ۶ میلیون تومان بهره مند می شوند.
قاسمی ادامه داد: در بخش خدمات حمایتی در حوزه توانبخش نیز از خدمات گفتار درمانی، کاردرمانی و فیزیوتراپی در مدارس استثنایی و بخش خصوصی با کمک مالی این اداره استفاده می کنند.
وی از پرداخت حدود ۲۲۰ میلیون تومان خدمات حمایتی در سال گذشته خبر داد و افزود: امسال نیز بیش از ۳۰۰ میلیون تومان در این حوزه اعتبار در نظر گرفته شده که تاکنون ۷۵ درصد آن اختصاص یافته است.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی مازندران به هزینه بالای آموزش و توانبخشی دانش آموزان معلول اشاره کرد و گفت: تامین تمامی این هزینه ها ازعهده این اداره به تنهایی خارج است و خیرین مازندرانی در این راستا گام های خوبی برداشته اند.
مازندران بیش از ۵۳۰ هزار دانش آموز دارد که در حدود چهار هزار مدرسه تحصیل می کنند.