به گزارش ایران سپید فاطمه زهرا توکلی با بیان اینکه ۵۲ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی لرستان هستند، اظهار داشت: این تعداد معلول تحت پوشش بهزیستی استان در بانک اطلاعاتی ثبت شدند و به نوعی از خدمات این نهاد استفاده می کنند.
وی، افزود: بخشی از معلولان تحت پوشش بهزیستی در مراکز روزانه خدمات دریافت می کنند و بخشی نیز در مراکز شبانه روزی این نهاد اسکان دارند.
مدیرکل بهزیستی لرستان، گفت: بسیاری از مددجویان تحت حمایت بهزیستی همزمان از این نهاد کمک هزینه درمان، خدمات توانبخشی، توانپزشکی، وسایل کمک توانبخشی، حق پرستاری و حق مراقبت دریافت می کنند.
توکلی، افزود: بخشی از مددجویان نیز مستمری بگیر هستند به طوری که در شهرستان خرم آباد ۷۶ هزار نفر جمعیت شهرستانی، ۲۶ هزار نفر از کل مردم خدمات مختلف مانند مشاوره و آموزش از سازمان بهزیستی دریافت می کنند.
وی، خاطرنشان کرد: خدمات سازمان بهزیستی به دو شکل مستمری و کمک هزینه های مالی ارائه می شود.
مدیرکل بهزیستی لرستان، افزود: بخشی نیز کمک هزینه های غیر مالی موردی دریافت می کنند و این کمک ها در انواع مختلف به آنها ارائه می شود که بخش عمده آن به صورت آموزشی و مداخلات اداره بهزیستی است.
توکلی، گفت: معلولان علاوه بر تمام نیازهایی که یک انسان عادی دارد نیازهای خاص مثل خدمات توان پزشکی که بسیار گران هستند و تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار ندارند را نیازمند هستند.
وی، افزود: اگر چه در قانون جامع بهزیستی مصوب شده و هرینه ها از جمله وسایل کمک توانبخشی که می خواهند را باید خود سازمان کمک کند اما به هر حال بخشی از وقت، انرژی و سرمایه خانواده صرف مراقبت و نگهداری معلول می شود.
مدیرکل بهزیستی لرستان، تصریح کرد: از طرفی از صفر تا ۱۰۰ نیازهای معلولان، معمولا به سمت سازمان بهزیستی سوق داده می شود، که در توان این سازمان به تنهایی نیست.
توکلی، افزود: معلولان بخشی از جامعه هستند و سایر دستگاهها و نهادها ی دولتی و غیر دولتی همانند بقیه شهروندان باید به معلولان نیز پاسخگو باشند.
وی، گفت: سیستم حمل و نقل شهری باید به شیوه ای طراحی شود که معلول بتواند از سرویس حمل ونقل آن استفاده کند و در غیر این صورت برای موضوع ساده ایاب ذهاب باید به معلول کمک هزینه پرداخت شود.