به گزارش ایران سپیدبه نقل از ایسنا: دکتر علیرضا رییسی درباره نحوه شناسایی موارد جدید ابتلا به اچآیوی/ایدز در پاتوقهای معتادان و افراد پرخطر، گفت: یکی از اقداماتی که امسال در این زمینه انجام دادیم این بود که در هر استان، نقشهبرداری از مناطق پرخطر انجام دادیم و محل پاتوقهای افراد با ریسک بالا را در هر استان شناسایی کردیم و تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مربوطه قرار دادیم.
وی با بیان اینکه این افراد در مراکز DIC خدمت دریافت میکنند. علاوه بر این ۱۶ تیم سیار هم به آنها متصل کردهایم تا بتوانند وسایل پیشگیری و آموزشهای لازم را به این افراد ارائه دهند و از آنها تست اچآیوی نیز بگیرند. بر همین اساس در یکی از مراکز DIC سطح کشور در قالب همین اقدامات ۲۲ مورد مثبت اچآیوی را شناسایی کردیم.
شناسایی ایدز در زنان در معرض آسیب
رییسی ادامه داد: یکی از گروههای هدف ما از ایجاد ۱۶ تیم سیار اچآیوی/ایدز، زنان در معرض آسیب است؛ بهطوریکه این تیمها با حضور در پاتوقها، این افراد را شناسایی و آموزشهای لازم را به آنها ارائه میدهند. البته این اقدامات باید در سطح کشور توسعه بیشتری یابد. با اقداماتی که در حاشیه شهرها برای شناسایی موارد جدید اچآیوی انجام دادیم، در بین همین افراد حاشیه شهر ۱۱۳ مورد مثبت پیدا کردیم که باردار بودند و با ارائه درمانهای لازم به این افراد در ۱۱۱ مورد از انتقال بیماری به نوزاد پیشگیری کردیم.
وجود ۷۰۰۰ مرکز ترک اعتیاد در کشور و اقدامی برای شناسایی مبتلایان به اچآیوی
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه صحبتهایش گفت: یکی از اتفاقات خوبی که قرار است امسال انجام شود، در حوزه مراکز MMT است. در حال حاضر ۷۰۰۰ مرکز MMT در کشور وجود دارد و قرار است در این مراکز اقدام به شناسایی مبتلایان به اچآیوی کنیم. بنابراین اگر این مراکز تحت پوشش قرار گیرند، میتوان بیش از ۱.۵ میلیون نفر را تحت آموزش و تست اچآیوی قرار داد و قطعا در میان این افراد میتوانیم بیمارییابی خوبی انجام دهیم؛ چراکه این افراد جزو افراد پرریسک و پر خطر محسوب میشوند.
انجام تست اچآیوی در بیش از ۸۰۰۰ مرکز
وی با بیان اینکه در سال ۹۵، تست اچآیوی در ۲۰۰۰ مرکز انجام میشد، گفت: در حال حاضر این تست در ۸ هزار و ۶۵۰ مرکز انجام میشود. بر این اساس در تمام مراکزمان، بویژه مراکز حاشیه شهر همه این تستها وجود دارد و انجام میشود.
رییسی تاکید کرد: در عین حال اقدامات شناسایی برای افراد آسیبپذیر هم انجام میشود و کارشناسان ما به پاتوقها رفته و علاوه بر ارائه وسایل پیشگیری لازم، تست اچآیوی هم از افراد میگیرند. البته هنوز این اقدام به میزان کمی در کشور انجام میشود و پوشش ما در کشور کامل نیست، اما باید کامل شود.