به گزارش ایران سپیدبه نقل از ایرنا: سید حسن هاشمی روز شنبه در جلسه شورای فرهنگ سلامت که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: از مقام معظم رهبری تشکر میکنم که تداوم حرکت در حوزه اجتماعی سلامت را فراهم کردند. مشکلات در حوزه سلامت را هر روزه میتوان احساس کرد.
وزیر بهداشت گفت: امیدواریم درصدی از راهکارهای این شورا موثر باشد. یکی از مهمترین مشکلات مردم در حال حاضر امنیت روحی و روانی است که چه از خارج و چه از داخل تحت تاثیر افراد ماجراجو قرار گرفته است.
هاشمی بیان کرد: هنوز راه سه سالهای در پیش است و امیدواریم همه دستگاهها به این شورا کمک کنند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی اصلی این شورا است حتما کمک زیادی انجام میدهد.
اشاره هاشمی در تداوم حرکت وزارت بهداشت در حوزه سلامت اجتماعی، ابقای محمدهادی ایازی، معاون اجتماعی این وزارتخانه است که مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان بود اما با کسب مجوز در این سمت ابقا شد.
* بدون پیشگیری توسط افراد، نظام سلامت کارآمدی لازم را ندارد
وزیر بهداشت همچنین در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: بدون پیشگیری توسط افراد، احتمال اینکه نظام سلامت کارآمدی داشته باشیم میسر نیست. البته دولت و دستگاه قضایی و قانون گذار نیز مسئولیت سنگینی در راستای مراقبت از سلامت مردم دارند
هاشمی افزود: برنامههای خیلی خوبی در شورای فرهنگ سلامت وجود داشته است. تاکنون 100 جلسه برگزار شده و دستاوردهای خوبی در زمینه فیلم و انیمیشن و غیره کسب شده است. اگر همه دستگاهها کمک کنند، قطعا کار این شورا موثرتر خواهد بود. در عین حال اگر عیار کارهای رسانه نیز به سمت انسانیت و روابط اجتماعی و محبت حرکت کرده، به سلامت روان توجه کند، فضای عمومی کشور برای مردم مطلوبتتر خواهد بود.
هاشمی گفت: بعد از عضویت وزارت بهداشت در شورای فرهنگ عمومی کشور، امروز اولین جلسه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع فرهنگ عمومی سلامت برگزار شد.
* سند فرهنگ سلامت تصویب شد
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جمع خبرنگاران گفت: سند فرهنگ سلامت در شورای فرهنگ عمومی تصویب شد. این سند با نگاهی تنظیم شده که بتوان ساختار آن را مبنای حرکت قرار داد. کارگروه ملی در این سند وجود دارد که دبیرخانه آن در معاونت اجتماعی وزارت بهداشت تعریف شده و در استانها نیز کارگروههایی در نظر گرفتیم.
وی ادامه داد: در مجموع 26 اقدام در سند فرهنگ سلامت تعریف شده و اهم نکات آن مربوط به ارتقای سواد سلامت در فضای زندگی اجتماعی است. اینکه بتوان از طریق ارتقای سواد سلامت به پیشگیری و خود مراقبتی کمک کرد و در این مسیر از ابزارهای هنر و فرهنگ و رسانه استفاده کنیم. همچنین بتوان از کمک خیرین نیز بهره ببریم تا ورود بیشتری به موضوع فرهنگ سلامت داشته باشند. اگر فرهنگ سلامت در زندگی اجتماعی رواج پیدا کند بسیاری از هزینهها کاهش خواهد یافت.
صالحی بیان کرد: به نظر میرسد کانونهای مدنی و نهادهای دینی نیز میتوانند به فرهنگ سلامت کمک کنند. قرار بر این است که کارگروههای ملی و استانی فرهنگ سلامت کار خود را شروع کنند و هر 6 ماه یک بار گزارشهای روشنی در شورای فرهنگ عمومی ارائه شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی به دنبال هم افزایی است. یعنی اینکه با منابع موجود بتوان کیفیت را بالا برد. معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه نیز نقش خود را در قسمت بودجه مکمل ایفا میکند.