به گزارش ایران سپید به نقل از روابط عمومی فرمانداری کرمان، علی بابایی در شورای توانبخشی مبتنی بر جامعه شهرستان با بیان اینکه باید اهتمام لازم برای شناسایی تمامی معلولان و توانخواهان صورت پذیرد گفت : برخی خانواده ها از پذیرش معلولیت فرزند خود اِبا دارند و همین باعث میشود فرزندشان از دریافت خدمات بهزیستی که حق آنهاست محروم بماند.
وی خواستار ارائه اطلاعات مربوط به اشتغال معلولان و خواسته های اداره بهزیستی در این زمینه در کارگروه اشتغال شهرستان شد و اظهار کرد : برخی مشوق ها در زمینه اشتغال زایی برای ادارات و دستگاه های اجرایی که برای توانخواهان و معلولان ایجاد اشتغال کنند وجود دارد.
بابایی با اشاره به انتظاراتی که افراد توانخواه از مسئولان دارند، ابراز داشت : این احتمال وجود دارد که هر یک از ما که از نعمت سلامتی برخورداریم در اثر یک حادثه به جامعه معلولان اضافه شویم و نیاز به یاری دیگران داشته باشیم لذا سعی کنید مشکلات آنها را درک کنید و با تمام توان خواسته های آنها را پیگیری کنید.
مختاری مدیر بهزیستی شهرستان نیز با بیان اینکه کار توانبخشی در بهزیستی در سه حوزه تخصصی انجام می شود گفت : یک حوزه بحث روانپزشکی و درمان معلولان را انجام می دهد.
وی ادامه داد: حوزه دوم موضوع حرفه و مشاغل آنها را پیگیری می کند. سومین حوزه مسائل اجتماعی توانخواهان را پیگیری می کند که راه های ورود معلولان به جامعه و حضور آنها در اجتماع را مساعد می کند.
وی افزود : در بخش اجتماعی بهترین کاری که صورت پذیرفت CBR است که به جای تمرکز خدمات در مراکز شهرها، خدمات لازم در سطح جامعه، بخش و روستا، منازل و محل کار افراد ارائه می شود.
مختاری گفت : نوزادانی که در بیمارستان به دنیا می آیند غربالگری کامل می شود اما در بحث تنبلی چشم خانواده ها باید همکاری لازم را داشته باشند و فرزندان بین سه تا شش سالِ خود را به پایگاه های بهزیستی ببرند تا با شناسایی به موقع آنها شاهد کاهش معلولیت بینایی در جامعه باشیم.
در این جلسه مصوب شد بخشداران شهرستان به دهیاران اعلام کنند تا با اطلاع رسانی لازم به روستائیان، آنها را ترغیب کنند تا افراد معلول خانواده خود را به بهزیستی معرفی کنند.