انتظار ورزشکارانی که ماه ها یا چندین سال است که خود را برای آوردگاه بزرگ پاراآسیایی آماده می کنند، کم کم به ساعات پایانی خود نزدیک می شود.
به گزارش ایران سپید ورزشکارانی که با شور و انگیزه فراوان ساعت 21 شب سه شنبه دهم مهر وارد فرودگاه بین المللی جاکارتا شدند، در بدو ورود با استقبال هادی رضایی سرپرست کاروان ایران که از روز چهارم مهرماه به پایتخت شلوغ اندونزی آمده بود، ولی الله محمدی سفیر ایران در اندونزی و خبرنگارانی که چند ساعت زود تر به جاکارتا رسیده بودند مواجه شدند. انگیزهی بالای آنها نشان از حضوری قدرتمندانه در سومین دوره مسابقات پارا آسیایی دارد که مراسم افتتاحیه آن روز شنبه 14 مهر برگزار می شود.
تدارک میزبان برای بازی ها در قالب گروه های داوطلب به طور گسترده است اما یک بی نظمی زیر پوستی همچنان در سطح فرودگاه این شهر دیده می شود که بیشتر ماحصل تراکم فراوان جمعیت در این شهر است.
هر چند که برگزاری بازی های آسیایی و دیدن ستاره هایی از رشته های مختلف ورزشی مانند وزنه برداری، ژیمناستیک، تکواندو و کشتی در یک ماه گذشته میزان عطش شهروندان جاکارتا را برای مسابقات ورزشی کاهش داده اما نباید فراموش کرد ورزش معلولان و بازی های پاراآسیایی فراتر از یک رقابت تعریف می شود و کسانی که این روزها به جاکارتا گام نهاده اند، ابر قهرمانانی هستند که سوای مبارزه برای کسب مدال در آوردگاه ورزشی، در میادین مختلف زندگی مبارزه ای مستمر با محدودیت های خواسته و ناخواسته زندگی داشته و با ابزار ورزش توانسته اند سربلند میدان های دیگر را با موفقیت ترک کنند.
روحیه و نشاط حاکم بر کاروان های اعزامی کشورهای مختلف و شور حال آنان در زمان ورود به سالن های فرودگاه شهر جاکارتا به خوبی بیانگر این واقعیت است که این ورزشکاران با وجود محدودیت های خاص ورزش را راهی برای رهایی از عزلت نشینی و برخی از ذهنیت های حاکم بر جامعه انتخاب کرده اند.
در حالی که هوای شرجی جاکارتا و آسمان آن خود را برای درخشش ورزشکاران ایرانی آماده می کند، بررسی جوانب مختلف حاکی از آن است که کسب عنوان چهارمی ایران در مسابقات پارا آسیایی، تثبیت شده به نظر می رسد.
خبرنگاران اعزامی رسانه های مختلف نیز روز چهارشنبه 11 مهر، با حضور در مرکز رسانه ای مسابقات آیدی کارت های خود را دریافت کردند تا به خوبی آماده پوشش رسانه ای این افتخار آفرینی ها باشند.
نیم نگاهی به مقام سومی داریم
محمود خسروی وفا در بدو ورود کاروان ایران به جاکارتا با اشاره به برنامههای کمیته ملی پارالمپیک گفت: تنها تیمی که با پرواز مستقیم و به صورت چارتری گام در جاکارتا گذاشت، کاروان ورزشی ایران بود و این امر برای ورزشکاران مهم است. وی در ارتباط با جایگاه ردهبندی کاروان ایران در جدول توزیع مدالها گفت:ما به دنبال افزایش تعداد مدالها هستیم و جایگاه چهارم قطعی است. با کمک و تلاش ورزشکاران، نیم نگاهی به جایگاه سومی نیز داریم. او در پایان اظهار داشت: طبق برنامه قرار بود پاداش مدالآوران پای سکو پرداخت شود، اما با توجه به سختیهای تأمین ارز و حمل آن، این کار به بازگشت از جaاکارتا موکول شد. در زمینه پاداش دولت نیز میزان دریافتی مدالآوران پاراآسیایی با مدالآوران آسیایی برابر است.
حضور وزیر ورزش در جاکارتا
سفیر ایران در اندونزی اعلام کرد که حضور مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در جریان بازی های پارا آسیایی قطعی شده است.
ولی الله محمدی سفیر ایران در اندونزی اعلام کرد که طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است وزیر ورزش و جوانان برای حضور در بازی های پاراآسیایی راهی اندونزی شود.
البته هنوز زمان دقیق سفر سلطانی فر مشخص نیست اما سفارت ایران آماده حضور او در اندونزی است.
پیش از این نیز اعلام شده بود که فریبا محمدیان معاون امور ورزش بانوان وزارت ورزش نیز به اندونزی سفر می کند.
زمان اهتزاز پرچم ایران در بازی های پارا آسیایی
سرپرست کاروان ورزشی پارا آسیایی ایران از اهتزاز پرچم کشورمان در روز پنجشنبه ۱۲ مهرماه خبر داد.
هادی رضایی گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته روز پنجشنبه ۱۲ مهرماه ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی پرچم کشورمان به اهتزاز در خواهد آمد.
جاکارتا، شهری با آب و هوای استوایی و بافتی خاص و ویژه
سومین دوره مسابقات پاراآسیایی از چند روز دیگر یعنی 14 مهرماه در جاکارتا پایتخت کشور اندونزی آغاز می شود، مسابقاتی که با شعار "روح الهام بخشی و انرژی در آسیا" در نظر دارد شور و نشاط را برای بخشی از مردمان قاره کهن که همان معلولان هستند به ارمغان آورد.
اندونزی به عنوان بزرگترین کشور اسلامی با برگزاری مسابقاتی به بزرگی بازیهای آسیایی بیگانه نیست. آنها نخستین بار در سال 1962 میزبان بازیهای آسیایی بودند و چند هفته قبل هم دومین میزبانی خود را تجربه کردند. حالا به فاصله کمتر از یک ماه از برگزاری بازیهای آسیایی 2018، اندونزی خود را آماده برگزاری رقابت های پارا آسیایی می کند.
جاکارتا به عنوان شهر محل برگزاری سومین دوره بازیهای پاراآسیایی، در غرب جزیره جاوه و در سواحل شمالی کنار خلیج جاکارتا و دریای جاوه قرار دارد.این شهر که 9 میلیون نفر جمعیت دارد ، آب و هوایش استوایی بوده و رطوبتش در بسیاری از ماه های سال بالاست.
بافت شهری جاکارتا خاص است، فقیر و غنی در کنار یکدیگر زندگى مى کنند تا تفکیک بالای و پایین شهر از نگاه غریبه ها امری دشوار باشد.
نخستین نکته شاخص و البته متفاوت جاکارتا که جلب توجه می کند، در رانندگی مردمانش است. در این شهر فرهنگ رانندگی به مانند انگلیسی هاست، فرمان اتومبیل ها در سمت راست است تا مسیر رفت و آمد ماشین ها برخلاف بسیاری دیگر از نقاط جهان از جمله ایران باشد.
رقابت 2880 ورزشکار برای تصاحب 643 مدال رنگارنگ
قرار است در سومین دوره بازیهای پاراآسیایی، 2 هزار و 880 ورزشکار در قالب 41 کاروان ورزشی شرکت کنند. طبق اعلام مسئولین برگزاری ، در این دوره 643 مدال توزیع می شود که از این تعداد 300 نشان برای بانوان و 343 مدال برای آقایان است.
رقابت های این دوره در 18 رشته ورزشی برگزار می شود. رشته هایی شامل بوچیا، تنیس روی میز، تیراندازی، تیراندازی با کمان، جودو، دوومیدانی ، دوچرخه سواری شطرنج، شنا، وزنه برداری، بسکتبال با ویلچر، گلبال، والیبال نشسته، بدمینتون، بولینگ 10 پین، بولینگ روی چمن، تنیس با ویلچر و شمشیربازی با ویلچر.
از میان این 18 رشته، کاروان ورزشی ایران در 13 رشته و با حضور 208 ورزشکار به میدان می رود تا در جهت تحقق شعار خود که همان "خودباوری و امید" است، گام بردارد.
چهار سال قبل و در دومین دوره مسابقات پاراآسیایی که در اینچئون کره جنوبی برگزار شد، ایران با 37 طلا، 52 نقره و 31 برنز پس از تیم های چین، کره جنوبی و ژاپن در جایگاه چهارم ایستاد. فاصله تیم چهارم یعنی ایران با تیم سوم که ژاپن به حساب می آمد، تنها یک طلا بود. اگر همان یک طلا توسط یکی از ورزشکاران بدست می آمد ایران می توانست به جایگاه با ارزش سوم آسیا دست یابد.
همین یک مدال طلا در کره به نام ورزشکاران ایران ضرب نشد تا امروز انگیزه مضاعفی برای رقابت با ژاپن داشته باشند. اگرچه نسبت به دوره گذشته با حذف رشته هایی چون فوتبال 5 و 7 نفره عملا شانس های طلایی ایران کاهش یافته ولی اعزام کاروان کیفی، این نوید را به اهالی ورزش داده که روی مدال های تک تک وزشکاران حساب باز کنند.
امیر سرمدی