کد خبر: 14422
همراهی «شاباش‌خوان» با ۱۲ بازیگر نابینا
کارگردان «شاباش‌خوان» عنوان کرد در حالی در این نمایش عارفانه، ۱۲ بازیگر نابینا بازی می‌کنند که مخاطبان تا انتهای اجرا متوجه این مساله نخواهند شد.

به گزارش ایران سپید غلامرضا عربی کارگردان نمایش «شاباش خوان» درباره اجرای این اثر نمایشی گفت: نمایش «شاباش خوان» نوشته محمد چرمشیر از چهارشنبه ۴ مهرماه ساعت ۱۹:۴۵ اجرای عمومی‌خود را در خانه نمایش اداره تئاتر آغاز کرده است. این نمایشنامه یکی از آثار مجموعه «باد اسب است» محمد چرمشیر است و اثری عارفانه و عاشقانه به حساب می‌آید.

وی درباره روی صحنه بردن این اثر نمایشی با بازیگران نابینا و دچار عارضه بینایی بیان کرد: از حدود ۴ سال قبل کار کردن با بچه‌های نابینا را آغاز کردیم که حاصلش تا به امروز اجرای ۲ اثر نمایشی بوده است. اولین نمایش «فصل بهار نارنج» نام داشت که سال ۹۵ در خانه نمایش اداره تئاتر و تئاتر شهر اجرای عمومی‌داشت و در جشنواره تئاتر شهر و جشنواره تئاتر فجر نیز موفق به دریافت جوایزی شد. در این نمایش نیز مثل سابق با بچه‌های نابینا کار می‌کنیم با این تفاوت که در اجرای قبلی ۸ بازیگر نابینا در نمایش حضور داشتند و در این اجرا ۱۲ بازیگر.

عربی یادآور شد: نزدیک به ۱۱ ماه برای اجرای «شاباش خوان» تمرین‌های سختی را پشت سر گذاشتیم. یکی از اساسی‌ترین ارکان بازیگری داشتن حس بینایی است و بدون آن بازیگر برای انتقال حسش با مشکل مواجه می‌شود اما ما با تمرین‌های مستمر و با شکل خاص اجرا تلاش کردیم این ضعف را بپوشانیم. حتی این بچه‌ها با آموزش‌هایی که دیده‌اند در زندگی عادی‌شان نیز بهتر راه می‌روند و جهت یابی درست را یاد گرفته‌اند. تا لحظه آخر اجرا، مخاطبان متوجه نابینا بودن بازیگران نمی‌شوند به شکلی که در این نمایش تا صحنه انتهایی بازیگران نقاب به چهره دارند و هیچ کدام از عصا استفاده نمی‌کنند. در صحنه آخر است که تازه مخاطبان متوجه نابینا بودن بازیگران می‌شوند و شروع به مرور نمایشی که تا اینجا دیده‌اند، می‌کنند و اتفاقات را با اطلاعاتی که اکنون دارند، مطابقت می‌دهند.

این کارگردان تئاتر درباره تامین هزینه‌های نمایش گفت: هیچ سازمان و یا ارگانی از ما حمایت نمی‌کند و همه هزینه‌ها به صورت شخصی پرداخت می‌شود و تنها اداره کل هنرهای نمایشی قرار است کمک هزینه‌ای به ما پرداخت کند. با این وجود ما برای نمایش کم نگذاشتیم و حتی آکسسوار و دکور نمایش را نیز با توجه به نیاز بازیگران ساخته‌ایم و لباس‌ها را نیز طراحی کرده و دوخته‌ایم. به دلیل هزینه‌های زیاد می‌خواستیم از اجرای نمایش انصراف دهیم اما به دلیل انرژی بالا و علاقه و شوق این بچه‌ها منصرف شدیم و در حال حاضر از اجرای این نمایش بسیار خرسندیم.

وی در پایان متذکر شد: هدف‌گذاری ما برنامه‌ریزی برای حضور در فستیوال‌های خارجی است. اجرای یک نمایش با ۱۲ بازیگر نابینا و دچار عارضه بینایی کاری کم‌نظیر است و ما انتظار داریم که از این اثر مورد حمایت ارگان‌ها و نهادها قرار بگیرد تا بتوانیم کارهای بعدی را هم تولید کنیم در غیر این صورت ظرفیت و قدرت ادامه این کار را از دست خواهیم داد.

در خلاصه داستان نمایش آمده است: دُره، دختری استکه در رویاهای خود به دنبال آرزوهایش و رسیدن به سعادت و خوشبختی است. او در مسیر این رویاها با دنیای اطرافش به گفتگو می‌نشیند و برای رسیدن به خوشبختی در رویای خود با مادر، خواهر، خاله، ستاره، آسمان، دریا، پرنده، زن فالگیر، زن آبی و پیرزن روبرو می‌شود. دره برای رسیدن به خوشبختی دلش را می‌فروشد اما در این بین کسی که ناجی اوست شاباشی است؛ کسی که راز رسیدن به خوشبختی را می‌داند...

بازیگران این نمایش ندا سلیمانی، مریم دیهیم بخت، سایه همائی، الهه محقق، شیما شوری، معصومه عطائی، معصومه حسین زاده، فاطمه نجف قلوئی، زهرا علاءالدینی، زهره شعبانی، حمیدرضا کیانی خواه و علی بلبلی هستند که تا ۲۶ مهرماه ساعت ۱۹:۴۵ دقیقه در خانه نمایش اداره برنامه های تئاتر روی صحنه است. به نقل از مهر

 

Page Generated in 0/0050 sec