به گزارش ایران سپید طبق یافتههای منتشر شده در مجله چشمپزشکی بریتانیا (British Journal of Ophthalmology)، استفادهکنندگان از لنزهای تماسی میتوانند در معرض آلودگی با نوعی عفونت چشمی موسوم به آکانتامیبا کراتایتیس (Acanthamoeba keratitis) قرار گیرند که مشکلات جدی چشمی و نابینایی را به دنبال دارد.
لنز تماسی یک عدسی نازک پلاستیکی است که روی قرنیه چشم قرار میگیرد. لنز تماسی برای مقاصدی چون مسائل پزشکی (مانند درمان عیوب انکساری چشم)، زیبایی (تغییر رنگ عنبیه چشم) و یا ایجاد جلوههای ویژه در فیلمها و جشنها به کار گرفته میشوند.
به گفته پزشکان نشستن دستها پیش از گذاشتن و درآوردن لنزهای چشمی، مالیدن دست آلوده به چشمها و شنا کردن با لنز در استخرهای عمومی از عواملی هستند که افراد را در معرض ابتلا به این عفونت قرار میدهند. همچنین محققان بر این باوردند که ضدعفونی کردن لنزها با مایع لنز حاوی مواد ضدعفونیکننده میتواند به طور چشمگیری از خطر ابتلا به این عفونت و سایر عفونتهای چشمی بکاهد.
به طور میانگین میزان ابتلا به آکانتامیبا کراتایتیس ۲.۵ نفر به ازای هر یکصدهزارنفر است. گرچه تعداد مبتلایان به این عفونت در مقیاس جمعیت اندک است، اما آسیب وارد شده به بیماران معمولا جدی است و در بیش از ۲۵ درصد موارد ممکن است سبب نابینایی کامل آنها شود.
با این وجود مطالعات جدید نشان میدهد که تعداد مبتلایان در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته و از ۲۰۱۱ تاکنون حدود ۳۵ تا ۶۵ درصد به تعداد مبتلایان افزوده شده است.
لنزهای تماسی در دهه ۶۰ میلادی به بازار عرضه شدند و استفاده از آنها در سالهای اخیر در میان مردم بخصوص نوجوانان و جوانان مرسوم و محبوب شده است.