یازدهمین اجلاس کمیسیون کشورهای عضو کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت با حضور هیأت جمهوری اسلامی ایران به ریاست معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد.
به گزارش ایران سپید"انوشیروان محسنی بندپی" معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در این اجلاس با اشاره به اتهامات و تبلیغات رسانه های غربی در خصوص نادیده گرفتن حقوق شهروندی به ویژه در زمینه معلولان و قشرهای آسیب پذیر گفت: در حال حاضر، اجلاس جهانی کشورهای عضو کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت جهان که در آمریکا برگزار شد فرصتی دست داد تا هیأت ایرانی بتواند از اقدامات اثربخش دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای حمایت از حقوق معلولان و سالمندان بگویند.
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در این اجلاس به 10 اقدام مهم ایران در راستای حمایت از حقوق معلولان پرداخت و گفت: پیشگیری، راه اندازی خط اورژانس اجتماعی برای اطلاع دادن معلول آزاری، همسر آزاری و کودک آزاری، اشتغال، ایجاد ظرفیت برای بیش از هفت هزار سازمان مردم نهاد، استاندارد سازی خدمات و همچنین تجارب و همکاری هایی که با سازمان های بین المللی داریم، از آن جمله است.
محسنی بندپی گفت: بر خلاف برخی تبلیغات، در ایران قوانین به گونه ای تصویب شده است که حمایت از قشر معلول و آسیب پذیر به الزام برای دستگاه های دولتی و خصوصی تبدیل شده است و البته تلاش ما در سازمان بهزیستی نیز فراهم کردن فرصت های برابر در توانمند سازی، اشتغال و برگشت به جامعه و همچنین استاندارد سازی محیط های تردد و... است.
رئیس سازمان بهزیستی به برخی از تسهیلات ویژه کشور برای معلولان اشاره کرد و گفت: هر کارفرمای اقتصادی که از معلولان استفاده کند از پرداخت بیمه کارفرمایی معاف است، وام هایی که برای اشتغال این افراد اختصاص داده می شودکمترین میزان سود را خواهد داشت و در مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی نیز دستگاه های دولتی موظف شدند که 3 درصد از مجوزهای استخدامی را به افراد معلول اختصاص دهند.
وی از اقدام مهم بهزیستی که تشویق سازمان جهانی بهداشت را در پی داشت هم رونمایی کرد و افزود: پیشگیری از معلولیت همواره اولویت دارترین موضوعات در بهزیستی ایران بوده همانطور که در سایر آسیبهای اجتماعی نیز پیشگیری بر درمان تقدم داشته و خوشبختانه پوشش 90 درصدی غربالگری ها برای جلوگیری از نابینا شدن افراد زیر 20 سال و جلوگیری از ناشنوا شدن از بدو تولد، دستاوردی است که سازمان جهانی بهداشت به واسطه آن ایران را مورد تشویق و حمایت قرار داد.
محسنی بندپی، حمایت از معلولان و فراهم آوردن بستر حضور آنان در جامعه را یک تکلیف عنوان کرد و گفت: این موضوع در همه مناطق ایران دیده می شود، در ساختمان ها و سازه های جدید دولتی باید مواردی برای معلولان تدارک دیده شود، اقدامات خوبی در حال انجام است، لذا ما نیز به اینجا و آنچه اکنون هست راضی نیستیم و اکفتا نمیکنیم، چرا که اعتقاد داریم حقوق و الزامات افراد معلول تفاوتی با دیگران ندارد و چه بسا باید فرصت های بیشتر و بهتری نیز پیش روی این عزیزان قرار داده شود.
وی در ادمه اظهار کرد: امروز با سه مؤسسه اروپایی در زمینه علمی و آموزشی چه در بخش دولتی و چه خصوصی همکاری داریم و از تجارب موفق آنها در زمینه های مختلف اجتماعی بهره می بریم که البته اروپایی ها نیز از این موضوع خرسند هستند.
رئیس سازمان بهزیستی در حاشیه این اجلاس از برگزاری اجلاس منطقه ای سالمندی در تهران خبر داد و در پایان یادآور شد: این اجلاس در هفته اول آبان و با حضور 300 میهمان خارجی خواهد بود.
گفتنی است، در سالهای اخیر گسترش اقدامات پیشگیرانه از آسیب های اجتماعی، افزایش بیش از دو برابری اورژانس های اجتماعی، تصویب حمایت از حقوق معلولان، مکلف شدن دستگاه ها به گزینش 3 درصد از نیروهای خود از میان معلولان، ایجاد مسکن های ویژه خانواده های دو معلول و بالاتر در کل استان ها، افزایش حمایت ها به ویژه در زمینه مشاوره، آموزش و درمان، مکلف شدن سازمان ها به مناسب سازی ادارات برای معلولین، ارائه وام های ویژه خود اشتغالی، حمایت از کافرمایانی که افراد دچار آسیب های اجتماعی را به اشتغال در می آوردند و معافیت های کارفرمایان در این حوزه ها بخش هایی از اقدامات بهزیستی بوده است.