کد خبر: 13322
راه‌اندازی 3 کافه ویژه برای سالمندان، ناشنوایان و معلولان در تهران
محمدرضا اسدی، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران از راه اندازی 3 کافه ویژه «سالمندان»، «ناشنوایان» و «معلولان ضایعه نخاعی» در تهران خبر داد.

به گزارش ایران سپید چندی پیش کافه‌ای با عنوان «دانتیسم» به همت جمعی از مبتلایانِ اوتیسم و سندروم داون راه اندازی شد که استقبال بی‌نظیر مردمی را به همراه داشت. محمدرضا اسدی، با اشاره به اینکه در مرحله دوم این طرح قرار است کافه‌های دیگری در سایر مناطق تهران و شهرستان‌ها افتتاح شود، گفت: مدیریت تمام کافه‌ها بر عهده مبتلایان و خانواده‌های آنها است و سازمان بهزیستی تنها نقش حمایت کننده را بر عهده دارد. بنابراین تمامی درآمد و سود کافه‌ها متعلق به کارکنان آنجا است.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های لازم در خصوص راه اندازی کافه سالمندان انجام شده است، افزود: مجوز تأسیس این کافه را دو روز گذشته دریافت کردیم و در حال انجام تدارکات لازم برای تأسیس آن تا خردادماه سال‌جاری هستیم. در خصوص سایر کافه‌ها نیز در حال تعامل با انجمن‌های مربوطه هستیم و تلاش می‌کنیم آنها نیز تا تابستان افتتاح شوند.

اسدی در ادامه گفت: تعداد زیادی از سالمندان کشور برای دیدن دوستان خود مجبور می‌شوند به پارک‌ها بروند، به همین خاطر تصمیم گرفتیم کافه‌ای با مدیریت آنها راه اندازی کنیم تا در کنار آن، محیطی نیز برای قصه و شعر گویی سالمندان و انجام بازی برای سالمندان فراهم شود.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران در خصوص قیمت نوشیدنی و شیرینی‌های کافه‌ها، افزود: تلاش می‌کنیم قیمت‌های ارائه شده نسبت به سایر مکان‌ها مقداری پایین‌تر باشد، چراکه هدف ما از راه اندازی این کافه‌ها علاوه بر اشتغال برای آموزش مردم و جمعیت تحت پوشش سازمان بهزیستی است. بنابراین سعی می‌کنیم حتی مشتری‌ها را به یک نوشیدنی رایگان هم میهمان کنیم. وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف بهزیستی ارتقای فرهنگ مردم در خصوص برخورد با جامعه هدف سازمان از جمله معلولان، سالمندان و .. است، گفت: زمانی که مردم از نزدیک با این افراد آشنا شوند، به‌طور قطعی درک بهتری نسبت به مشکلات شان پیدا می‌کنند.

اسدی با تأکید بر اینکه نگاه‌های ترحم‌آمیز مردم باعث رنجش و ناراحتی مبتلایان می‌شود، گفت: با راه اندازی این مکان‌ها می‌خواهیم نگاه مردم به آنها را تغییر دهیم. چراکه تعداد زیادی از معلولان توانمندی‌های زیادی دارند اما به خاطر نداشتن فرصت‌های شغلی امکان بروز آن را نداشتند. معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران گفت: ارائه نکات آموزشی به مردم در خصوص مسائل ناشنوایان یکی از برنامه‌های ما است. به‌طوری‌که می‌خواهیم با ورود هر فرد کلماتی مانند سلام و خداحافظ را به آنها آموزش دهیم. اسدی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از معلولان، ناشنوایان و... به ندرت از خانه‌های خود بیرون می‌آیند، افزود: این کافه‌ها فرصت مناسبی هستند تا پاتوق‌هایی برای آنها ایجاد شود. مکانی که بتوانند به همراه خانواده هایشان به آنجا بروند و ساعات خود را بگذرانند.

اسدی با تأکید بر اینکه توانمندسازی معلولان و سالمندان یکی دیگر از اهداف ما است، گفت: چند مربی شغلی از زمان تأسیس کافه‌ها بر فعالیت این افراد نظارت می‌کنند و آموزش‌های لازم را در خصوص پخت شیرینی و آماده کردن نوشیدنی‌ها به آنها می‌دهند. پس از گذشت یک سال و توانمندسازی کامل آنها تمام فعالیت‌های کافه به خود این افراد واگذار می‌شود.

اسدی در خصوص حمایت‌های سازمان بهزیستی از کافه دانتسیم، افزود: 6 ماه قبل از احداث این کافه آموزش‌های لازم به آنها داده شده بود. همچنین بهزیستی اجاره بهای این مکان را نیز پرداخت کرده است. معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران افزود: در روزهای اخیر مردم زیادی برای دیدن این کافه از نزدیک آمدند. به‌طوری‌که از آغاز ساعت کاری تا پایان آن هیچ صندلی

خالی ای در کافه نداشتیم. حتی شاهد هستیم مردم زیادی بیرون برای آمدن به اینجا منتظر می‌مانند. به همین خاطر می‌خواهیم شعبه‌های دیگری نیز با عنوان کافه دانتیسم در دیگر مناطق تهران افتتاح کنیم

Page Generated in 0/0051 sec