کد خبر: 13286
ظرفیت بالای گردشگری سلامت در ایران
رئیس انجمن گردشگری سلامت گفت ما در حوزه گردشگری سلامت ظرفیت‌هایی داریم، اما در برخی قسمت‌ها دچار ضعف‌های جدی هستیم؛ با این وجود مراجعات خوبی در سال‌های اخیر داشته‌ایم. یکی از این ضعف‌ها نقل و انتقال پول است؛ با توجه به اینکه بیماران خارجی نمی‌توانند پول نقد زیادی با خود حمل کنند، باید فکر عاجلی برای حل این مساله شود.

به گزارش ایران سپیدبه نقل از ایسنا: محمدجهانگیری درباره وضعیت مراکز درمانی ایران برای فعالیت در حوزه گردشگری سلامت، اظهار کرد: طبق بررسی‌های انجام شده، ۱۶۶ بیمارستان در ایران توانسته‌اند مجوزهای آی پی دی را دریافت و استانداردهای این حوزه را کسب کنند. در راستای این استانداردها نیز بخش خدمات بیماران بین‌الملل را راه‌اندازی  کرده‌اند. قطعا تعداد بیمارستان‌های درجه یک در کشور بیش از این رقم است، اما  کمتر از ۴۰۰ بیمارستان داوطلب ارائه خدمت در این زمینه شده‌اند. 

وی افزود: پنج بیمارستان در کشور نیز توانسته‌اند مجوزهای بین‌المللی و رتبه‌های خوبی در سطح منطقه و بین‌المللی کسب کنند. یکی از بیمارستان‌های ما نیز توانسته است در نوبت اول درجه بالایی از این استانداردها را به دست آورد.

رئیس انجمن گردشگری سلامت همچنین اضافه کرد: ما در حوزه گردشگری سلامت ظرفیت‌هایی داریم، اما در برخی قسمت‌ها دچار ضعف‌های جدی هستیم؛ با این وجود مراجعات خوبی در سال‌های اخیر داشته‌ایم. یکی از این ضعف‌ها نقل و انتقال پول است؛ با توجه به اینکه بیماران خارجی نمی‌توانند پول نقد زیادی با خود حمل کنند، باید فکر عاجلی برای حل این مساله شود. 

جهانگیری، حمل و نقل این بیماران را یکی دیگر از مشکلات فعلی حوزه گردشگری سلامت دانست و افزود: برنامه خطوط هوایی به بسیاری از کشورها  به صورت منظم نیست و برخی پروازها به کشورهای مقصد یک روز در هفته انجام می‌شود. حتی در  تهران نیز ممکن است پرواز مستقیم به برخی کشورها وجود نداشته یا تعداد آن کم باشد؛ این در حالیست که باید پروازهای مستقیم برای کشور مقصد بیماران داشته باشیم که با کمترین هزینه و در اسرع وقت انجام شود. وضعیت هتل‌ها نیز به نسبت خوب است، اما در برخی فصول ظرفیت آنها کم است که این موضوع با تمهیداتی قابل اصلاح است. 

فعالیت دلالان بیمار در مرز و خاک عراق

 رئیس انجمن گردشگری سلامت با اشاره به دلالی و فعالیت غیرقانونی در حوزه گردشگری سلامت، افزود: نبود ساماندهی منسجم در این زمینه باعث شده است افرادی خارج از ضوابط موجود کشور، وارد فعالیت در این حوزه شوند. آنها با این نوع فعالیت  آسیب‌های جدی به این چرخه درمانی وارد کرده‌اند. برای مثال آنها در مرز و حتی داخل کشور عراق نیز مستقر هستند. این درحالیست که اگر آنها از طریق قانونی حرکت کنند، فعالیت‌شان مشکلی ندارد، اما باید شناسایی شده باشند و مسئولیت بیمار را بپذیرند؛ نه اینکه بیمار را رها کنند و مسئولیتی در قبال آنها نداشته باشند. این افراد با راهنمایی‌های نادرست باعث ضرر رسیدن به بیمار می‌شوند و وجهه کشور را زیرسوال می‌برند؛ در صورتی که سیستم درمانی و مدیریتی کشور از این موضوع اطلاع ندارد. 

وی با تاکید بر اینکه باید به سرعت برای حل این مساله چاره‌ای اندیشید، ادامه داد:  با استفاده از ظرفیت فعلی کشور می‌توانیم تا یک میلیون بیمار خارجی را برای دریافت خدمات بستری در سال تحت پوشش قرار دهیم. این رقم در حوزه خدمات سرپایی نیز امکان‌پذیر است. در حال حاضر نیز به طور متوسط سالیانه به ۳۰۰ هزار بیمارخارجی در سال خدمت ارائه می‌شود. 

رئیس انجمن گردشگری سلامت درباره میزان گردش مالی این حوزه نیز توضیح داد و گفت: ظرفیت درآمد سالیانه هفت میلیارد دلاری از این حوزه وجود دارد، اما در حال حاضر یک هفتم این درآمد و حتی کمتر در کشور ایجاد می‌شود. 

جهانگیری در ادامه، با اشاره به برنامه‌ریزی منسجم کشور ترکیه برای توسعه گردشگری سلامت، تصریح کرد: ترکیه در این موضوع به خوبی سرمایه گذاری کرده و موفقیت زیادی نیز کسب کرده است. خدمات حوزه سلامت ایران برابر و حتی بهتر از این کشور است، اما ترکیه توانسته با برنامه‌ریزی، از ما سبقت گیرد. کشور هندوستان از ترکیه نیز جلوتر است و توانسته به بیماران کشورهای عراق، افغانستان، عمان، اردن و ... خدمات دهد. 

وی با بیان اینکه گردشگری سلامت بین بخشی است و نمی‌توان متولی خاص برای آن در نظر گرفت، گفت: شورای راهبری گردشگری سلامت برای این حوزه تشکیل شده است و وزارت بهداشت، سازمان میراث فرهنگی، وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی و سازمان نظام پزشکی در آن عضویت دارند. با این حال وزارت بهداشت باید پاسخگوی بسیاری از این امور باشد؛ چون موضوع به سلامت مردم مرتبط است. 

Page Generated in 0/0050 sec