به گزارش ایران سپید به نقل از ایرنا، رضا غلامی سلطان مرادی افزود: ناشنوایان معمولا در برقراری ارتباط در مجامع اداری و غیراداری مشکل دارند بطورمثال ناشنوا هنگام مراجعه به دستگاه هایی مانند قوه قضائیه ، مخابرات، وزارت نیرو، آموزش عالی و به ویژه بیمارستان ها با مشکلاتی روبرو می شوند چراکه مردم با زبان اشاره آشنا نیستند.
وی اضافه کرد: بنابراین سازمان بهزیستی خراسان رضوی با همکاری یک موسسه تلاش کرد تا با استفاده از رابطان ناشنوای آنلاین ، مشکلات ناشنوایان در مراجعه به نهادها و ادارات را برطرف کند تا رابطان با یک تماس ناشنوا به محل مربوطه برود و به ناشنوا کمک کند. هزینه های این رابطان ناشنوا از سوی بهزیستی پرداخت می شود.
مسئول کارگروه ناشنوایان سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: ما نیز از این طرح الگوبرداری کردیم و از ادارات بهزیستی استان ها خواستیم تا این الگو را در استان ها خود اجرا کنند. اما اجرای این طرح به اعتبار نیاز دارد و برخی از ادارات استانی بهزیستی از اعتبارات توانمندسازی برای اجرای این طرح استفاده کردند.
غلامی سلطان مرادی اظهار داشت: امسال مقرر شده تا اعتبارات مورد نیاز رابطان ناشنوا برای موارد اضطراری در ادارات و بیمارستان ها و دستگاه های دیگر، برآورد شود که فعلا برای هر استان 50 تا یکصد میلیون تومان ، برآورد اعتبار شده اشت.
وی اظهار امیدواری کرد تا اجرای این طرح در سال آینده، نهادینه شود و اقدامات لازم برای اجرای این طرح آغاز شده است.
وی تصریح کرد: حتی در شهرهای دور نیز امکانات به گونه ای است که می توانیم رابط ناشنوا برای ناشنوایان تامین کنیم اما هنوز این طرح کامل نشده و نیاز به اعتبار دارد.
«رابط ناشنوا شخصی است که می تواند زبان اشاره ویژه ناشنوایان را برای افراد شنوا ترجمه کرده و منظور ناشنوا را به روشنی بیان کند و گفته های افراد شنوا را نیز برای افراد ناشنوا با زبان اشاره نمایش دهد.»
زبان اشاره ، سیستم قراردادی خاص منظم و پیشرفته زبانی است که برای انتقال معنا به جای الگوهای صوتی یا نوشتاری در زبان از الگوهای علایم دیداری (ترکیب همزمان شکل، جهت و حرکت دستان، بازوها یا بدن و حالات صورت برای بیان سلیس افکار گوینده) در یک کلمه اشاره استفاده میکند.
هم اکنون 170 هزار ناشنوای شدید یا مطلق تحت حمایت بهزیستی قرار دارند.