کد خبر: 1221
رئیس سازمان بهزیستی کشور:
سهم هر مددجو 5 میلیون تومان در سال
همایون هاشمی در نشست خبری خود که به مناسبت روز جهانی معلولان برگزار شد، اظهار داشت: 12 آذر مصادف با سوم دسامبر روز جهانی معلولان است که یادآوری می‌کند که وظایف سنگینی بر دوش مسئولان و متولیان این جامعه هستند.

به گزارش ایران سپید هاشمی با اشاره به اینکه پیام روز جهانی معلولان شکستن موانع و باز کردن درب‌ها است، گفت:  باید به سمتی برویم که معلولان در جامعه از خدمات مختلف بهره‌مند شوند.

هاشمی ادامه داد: سال گذشته سازمان بهزیستی شعاری را همانند شعار امسال سازمان ملل طراحی کرد و ما توانستیم در بخش‌های مختلف خدمات خوبی را ارائه بدهیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: سازمان بهزیستی کشور بیش از چندین فعالیت انجام می‌دهد که در اکثر فعالیت‌ها از شرکای کاری استفاده می‌کند اما به هیچ عنوان در بخش معلولان از شرکای کاری استفاده نکرده است و به صورت اختصاصی آنها را مدیریت کرده است و این در حالی است که بیش از 60 درصد منابع بهزیستی مربوط به حوزه توانبخشی است.

وی افزود: رویکرد اصلی سازمان بهزیستی در حوزه توانبخشی و توانمندسازی است که الگوهای جدیدی و روش‌های نوینی را ارائه می‌کند و این در حالی است که توانبخشی متأثر از مدل‌های جهانی است و دائما در حال تغییر است و سازمان بهزیستی منطبق با آنها حرکت می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: رویکردهای جدیدی در دستور کار سازمان بهزیستی قرار گرفته است که از آن جمله می‌توان به خدمات در منزل با بسترهای جدید اشاره کرد.

هاشمی خاطر نشان کرد: تحولاتی در جامعه در حال رخ دادن است که امیدواریم با مشارکت معلولان جامعه و رسانه‌ها بتوانیم یک تحول مؤثر و چشمگیر در حوزه خدمات به معلولان ارائه کنیم و این در حالی است که امسال خدمات ارائه شده از لحاظ کمی و کیفی در دستور کار سازمان بهزیستی قرار گرفته است.

هاشمی افزود: برابر قانون باید تعداد مددجویان ثابت بماند و ما نیز ملزم هستیم با توجه به خروج معلولان به دلیل توانمندسازی تعداد دیگری را تحت پوشش سازمان قرار دهیم و در این مدت اقدامات خوبی در این بخش صورت گرفته است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: ارائه خدمات در منزل و اجرای طرح مراقبین خانگی یکی از برنامه‌های اصلی سازمان محسوب می‌شود چرا که ما اعتقاد داریم بهترین مراقبین مادران و خواهران آموزش دیده و در کل خانواده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه نشست خبری خود به پیگیری‌های مطالبات مناسب‌سازی از سوی سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: اگرچه این کار بسیار سخت است اما تدارکات کار دیده شده است و اقداماتی در این بخش صورت گرفته است.

وی ادامه داد: سومین برنامه انجام شده از سوی سازمان بهزیستی ، نوسازی قانون جامع حمایت از حقوق معلولان است که این لایحه پس از بازنگری به کمیسیون اجتماعی دولت ارسال شده و پس از تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد.

هاشمی خاطر نشان کرد: در چند روز گذشته سازمان بهزیستی توافقنامه‌ای را با معاونت نظارت و راهبردی ریاست جمهوری در خصوص استخدام‌های گذشته و جدید ویژه معلولان داشته است که خوشبختانه مسئولان مربوطه وعده‌های خوبی در این بخش دادند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان داشت: یکی دیگر از اقدامات انجام شده از سوی سازمان توجه به مسکن معلولان است به طوری که در 100 روزه گذشته از فعالیت دولت تدبیر و امید بالغ بر  4400 واحد مسکونی تحویل داده شده است که این کار با کمک خیرین صورت گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه سازمان بهزیستی اعتقاد دارد که معلولان باید در جامعه به راحتی حضور پیدا کنند، گفت: ما به هیچ وجه مایل به خانه‌نشینی و منزوی بودن معلولان نیستیم و در همین زمینه طرح‌های خوبی از جمله توانمندسازی جسمی، فرهنگی و اجتماعی در دستور کار سازمان بهزیستی قرار گرفته است.

هاشمی تصریح کرد: توانمندسازی فرهنگی و اجتماعی جامعه هدف یکی دیگر از برنامه‌های اصلی سازمان بهزیستی است که در سال جاری با رویکرد جدید انجام خواهد گرفت.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به تعامل و همکاری این سازمان با NGO و سازمان‌های غیر دولتی اشاره کرد و گفت: ما هم اکنون در 24 هزار نقطه از کشور حضور داریم که در این زمینه از ظرفیت NGOها استفاده می‌شود و در واقع بدون حضور آنها سازمان بهزیستی تنها در 44 نقطه از کشور حضور خواهد داشت.

وی افزود: امروزه در هزاره سوم و در شرایطی که خیلی از فرآیندها خدمتی تغییر کرده ما نیز باید نوع ارائه خدمات را نوسازی و به روز کنیم که در این زمینه در دو سال گذشته نوسازی در بخش خدمات در دستور کار سازمان بهزیستی قرار گرفته است و امیدواریم در این قسمت گام‌های اثربخش‌تری برداریم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: امسال در روز جهانی سالمندان نیز برنامه‌های خوبی صورت گرفت به طوری که ما روز جهانی سالمند را به هفته ملی تکریم سالمندان تغییر دادیم و در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفت.

وی به آخرین وضعیت صدور کارت‌های معلولیت ویژه معلولان اشاره کرد و گفت: به زودی این کارت‌ها در اختیار جامعه هدف بهزیستی قرار می‌گیرد.

هاشمی افزود: یکی از مظلوم‌ترین جامعه هدف بهزیستی، بیماران ضایعه نخاعی هستند که در این زمینه نیز قدم‌های خوبی از سوی سازمان برای ارائه خدمات به این گروه از جامعه هدف برداشته شده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: اجرای طرح مراکز حرفه‌‌آموزی و گسترش آن یکی از دغدغه‌های سازمان بهزیستی بوده است که در این زمینه شیوه‌های جدید و نوین برای اجرای این طرح در دستور کار قرار گرفته است که از آن جمله می‌توان به مراکز دانشکار در سطح کشور اشاره کرد.

وی بیان داشت: یکی دیگر از اقدامات قابل قبول سازمان بهزیستی پرداخت 100درصد شهریه دانشجویان معلول است که در این زمینه قانون ما را مکلف کرده است که حمایت 100 درصد در این بخش از معلولان داشته باشیم که خوشبختانه دولت نیز همکاری‌های لازم را در این بخش داشته است.

هاشمی تصریح کرد: به صفر رساندن کاشت حلزون و یکی دیگر از اقدامات انجام شده از سوی سازمان در دو سال گذشته بوده است به طوری که در حال حاضر فردی برای کاشت حلزون پشت نوبت نداریم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به برخی دیگر از سرفصل‌های انجام شده از سوی سازمان در 8 ماهه گذشته اشاره کرد و افزود: توسعه برنامه‌های توانبخشی مبتنی بر جامعه هدف، پرداخت شهریه دانشجویان معلول به تعداد 16 هزار نفر، مساعدت مالی به کودکان کاندیدای کاشت حلزون به تعداد یک هزار و 800 نفر، توسعه برنامه‌های مراقبتی از معلولان در منزل و ... از مهمترین سرفصل‌های انجام شده از سوی سازمان محسوب می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه تعداد معلولان تحت پوشش از سوی سازمان بهزیستی در شهرها و روستاها متفاوت است، گفت: بیشترین معلولان مربوط به روستاها هستند که در رأس آنها استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی بیشترین تعداد معلول را به خود اختصاص می‌دهند.

وی در ادامه نشست خبری خود با اشاره به تأمین هزینه ایاب‌الذهاب به معلولان از سوی سازمان گفت: در سال گذشته تأمین ایاب‌الذهاب معلولان در دستور کار سازمان قرار گرفت که در این بخش ماهیانه 50 هزار تومان به معلولان واجد‌الشرایط پرداخت شد ضمن اینکه صدور پلاک ویژه معلولان نیز در سال 91 اجرا شد که امسال بیش از 11 هزار نفر از پلاک ویژه معلولان استفاده کردند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه تأمین تجهیزات توانبخشی در سال 91 در دستور کار سازمان قرار گرفت، گفت: سال گذشته به بیش از 40 هزار نفر وسایل کمک آموزشی داده شد که امسال بالغ بر 83 هزار نفر از این تسهیلات استفاده کردند.

وی ادامه داد: رویکرد ما نگهداری معلولان در کنار خانواده‌ها است و در این زمینه سازمان بهزیستی بنا دارد با توسعه مراکز روزانه، مراکز شبانه خود را کاهش دهد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: راه‌اندازی بنیاد فرهیختگان یکی دیگر از برنامه‌های انجام شده از سوی سازمان بهزیستی است که در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفته است ضمن اینکه توجه به مستمری معلولان نیز در دستور کار سازمان بهزیستی قرار گرفته است.

وی در ادامه نشست خبری خود با اشاره به اینکه در حال حاضر 552 مرکز روانی مزمن در سطح کشور فعال هستند، گفت:‌در دهه گذشته سازمان بهزیستی در این بخش اقدامات خوبی را صورت داده و هم اکنون ما یک سری بیمار روانی مزمن در سطح شهر نمی‌بینیم.

هاشمی خاطرنشان کرد: آمادگی داریم با کارفرماهایی که کارگاه ویژه برای اشتغال معلولان راه‌اندازی کند، حمایت کنیم و در این زمینه در حال حاضر 272 مرکز حرفه‌آموزی در سطح کشور فعال هستند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: تعداد بیش از 230 هزار معلول از سازمان بهزیستی مستمری مالی می‌گیرند و این در حالی است که در کنار مستمری از خدماتی چون خدمات توانبخشی، حمایتی، بیمه‌ای استفاده می‌کنند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: بیش از 16 هزار مددجو و معلول مجهول‌الهویه تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در دو نوبت یارانه آنها را پرداخت کرده است و این در حالی استکه سازمان بهزیستی در اداره خدمات تفاوتی بین زنان معلول و مردان معلول نمی‌گذارد.

هاشمی در ادامه نشست خبری خود با تاکید بر اینکه اجرای طرح نهضت تامین مسکن معلولان از اواخر 89 کلید خورد‌، گفت: در حال حاضر بیش از 190 هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف قرار دارد که بخشی از این واحدها واگذار شده است.

وی ادامه داد: تا پایان سال جاری 35 هزار واحد مسکونی از تعهدات نهضت تامین مسکن به مددجویان و معلولان واگذار خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: قانون بازنگری شده جامعه حمایت حقوق معلولان هم اکنون در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است که پس از نظر مسئولان برای تصویب نهایی به مجلس ارائه خواهد شد.

هاشمی با تاکید: بر اینکه سازمان در دو سال پی در پی و در شرایط بحرانی کشور به تعهدات خود در خصوص افزایش مستمری معلولان عمل کرده است،‌گفت: زمانی که بنده در سازمان مشغول به کار شدم مستمری پرداختی به معلولان 32 هزار تومان بود و این رقم در حال حاضر 48 هزار تومن است و باید به این نکته توجه شود که سازمان بهزیستی به معلولان حقوق نمی‌دهد بلکه مستمری را در کنار خدمات دیگر به معلولان و مددجویان پرداخت می‌کند.

وی افزود: مسکن، اشتغال و حمایت‌های اجتماعی سه رکن اساسی برای حمایت از مددجویان و معلولان است که در این زمینه سازمان بهزیستی در بخش مسکن اقدامات ویژه‌ای انجام داده اما در حوزه اشتغال و حمایت‌های اجتماعی گام‌های موثرتری را برداریم.

هاشمی گفت: با توجه به خدماتی که معلولان در طول سال از سازمان بهزیستی دریافت می‌‌کند مجموعه خدمات آنها به طور متوسط به سه میلیون تا 5 میلیون می‌رسد که البته این رقم بستگی به شرایط معلولان دارد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه این سازمان هیچ مسولیتی را در قبال مناسب‌سازی ندارد، گفت: مناسب‌سازی در دست سازمان نبوده و این سازمان تنها می‌تواند طرح‌ها و برنامه‌های خود را به دستگاه‌های اجرایی انتقال دهد.

 در پایان این جلسه از سری دوم مجموعه کتاب‌های سبک زندگی رونمایی شد

Page Generated in 0/0047 sec