به گزارش ایران سپید عبدالرحمن رستمیان در پنجمین کنگره ملی و دومین جشنواره خودمراقبتی آموزش بیمار اظهار کرد: ما از پنج سال قبل به این فکر افتادیم که در جهت آموزشهای لازم در زمینه خودمراقبتی برای افراد جامعه همایشهایی را برگزار کنیم، به دلیل اینکه بسیاری از بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه میکردند، دارای عوارض بیماری بودند و اگر اطلاعات کافی در خصوص بیماریشان داشتند، میتوانستند از بروز عوارض پیشگیری کنند.
وی تصریح کرد: باید به خودمراقبتی اولیه و ثانویه در جامعه توجه بیشتری بود و دراین خصوص نیز آموزشهای لازم را به افراد بدهیم و به آنها کمک کنیم تا دچار ضایعههای بیماری نشوند. عوارض غیرواگیر بیماریها سهم زیادی از بودجه کشور را مصرف میکند.
رئیس پنجمین کنگره ملی خودمراقبتی آموزش بیمار ادامه داد: بنده از تمام کسانی که در این عرصه در حال فعالیت هستند و آموزشهای لازم را به بیماران میدهند، تشکر میکنم. خودمراقبتی به یکی از موضوعات مهم در دنیا تبدیل شده است و بسیاری از کشورها به این امر توجه زیادی دارند، زیرا این موضوع میتواند به سیاستگذاران نظام سلامت در راستای برنامهریزی برای بهبود سلامت مردم کمک زیادی کند.
رستمیان خاطرنشان کرد: ریشه سلامت، خودمراقبتی است و اگر به خودمراقبتی توجه نشود، نمیتوان از عمل به اقتصاد مقاومتی در نظام سلامت سخن گفت. زیرا میتوان بسیاری از بیماریهای ناشی از عدم رعایت سبک زندگی سالم را با خودمراقبتی پیشگیری و کنترل کرد.
وی گفت: 80 درصد بیماریهای غیرواگیر با رعایت سبک زندگی و برخورداری از اصول تغذیه مناسب، قابل پیشگیری هستند و همچنین ما باید کاری کنیم که بیمارانی که با عوارض به ما مراجعه میکنند نیز کاهش یابند و اگر کشوری میخواهد در نظام سلامت خود پیشرفت کند باید در این بخش سرمایهگذاری ویژه کند.
رئیس پنجمین کنگره ملی خودمراقبتی آموزش بیمار ادامه داد: دوسوم معلولیتها را میتوان از طریق آموزشهای لازم پیشگیری کرد. در دنیا بحث بر سر این است که هزینههای درمانی زیاد است، ما سیاستگذار هستیم و باید از تمام سازمانهایی مثل رسانهها و آموزش و پرورش و... که میتوانند در این راستا کمک کنند، استفاده کنیم.
وی در پایان گفت: فرهنگستانها از حمله سازمانهایی هستند که میتوانند با تولید محتواهای فارسی و مناسب نقش بسزایی در تحقق خودمراقبتی و آموزش به بیمار داشته باشند.