کد خبر: 11443
راهکارهای اشتغال زایی برای معلولان
ابهری گفت: تجدید نظر در ساختار اشتغال زایی معلولان، حمایت بیشتر از سازمان بهزیستی برای کارآفرینی معلولان و ایجاد صندوق ویژه برای خود اشتغالی معلولان راه های کوتاه مدت در زمینه اشتغال زایی این اقشار می باشد.

به گزارش ایران سپیددکتر مجید ابهری پژوهشگر و آسیب شناس اجتماعی در رابطه با نرخ بیکاری معلولان که 3.5 برابر بیشتر از سایر افراد  است اظهار داشت: مشکلات اقتصادی نظیر تورم، گرانی و بیکاری دارای عوارض مختلف بر اقشار جامعه بوده که در این میان معلولان بیشتر از سایر گروهها در تنگنا و مشکل قرار دارند.

وی با بیان این مطلب افزود: بیکاری به عنوان یک آسیب اقتصادی در حال حاضر در جامعه گریبانگیر افراد تحصیلکرده و سالم بوده اما معلولان نیز به سهم خود در این میان گرفتاری مضاعف دارند. هزینه های درمانی و تهیه اقلام کمکی مانند عصا، عینک، سمعک و امثال آن فشار مضاعفی بر معلولان جامعه وارد می کند.

این آسیب شناس اجتماعی خاطر نشان کرد: تعدد و تنوع معلولیت ها اصلی ترین مشکل در این زمینه برای نهادهای حمایتی مانند سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) شده است چراکه معلولان جسمی حرکتی، بینائی شنوائی، گویائی و معلولان ذهنی تفاوت های قابل توجهی در عرضه توانایی های خود دارند.

ابهری خاطر نشان کرد: معلولیت به عنوان یک نقص فیزیکی باید شناخته شود چراکه توانایی های مختلف معلولان آنچنان قابل توجه است که نقایص معلولیت را می پوشاند. بنده روشن دلی را می شناسم که بیش از 4هزار شماره تماس را در ذهن خود دارد در اینجا از نگاه آسیب شناسی معلولان را به دو گروه باید تقسیم کرده و از نظر اشتغال آنها را مورد توجه قرار دهیم.

این پژوهشگر اجتماعی گفت: معلولان مادرزادی و معلولانی که دچار حادثه در حین کار، تصادف و یا بیماری شده و معلول شده اند یعنی قبلا از سلامت کاری برخوردار بوده اند بیکاری معلولان عزت نفس آنها را به مخاطره کشیده و برای خود و خانواده های آنها مشکلات مختلفیب را ایجاد می کند و 30 درصد معلولان به خاطر تصادف و یا حوادث دیگر معلول شده اند از نگاه دیگر مناسب سازی معابر پارک ها و اماکن عمومی اتوبوس ها و مترو برای رفت و آمد معلولان باید مورد توجه نهادهای حمایتی قرار بگیرد.

دکتر ابهری تصریح کرد: شهرداری در تهران توانسته 60تا 70درصد از معابر ضروری را مناسب معلولان قرار دهد که البته باید این روند ادامه یابد.آموزش های فنی و حرفه ای با توجه به توانایی های جسمی و ذهنی معلولان از ضرورت های اولیه اشتغال زایی بوده و کارآفرینان صاحبان صنایع مدیران سازمان ها طبق قانون باید حدود 3 دردصد از نیروهای مورد نیاز خود را از بین معلولان جذب کنند که با توجه به مشکلات اقتصادی حاضر و بیکاری بیش از دو میلیون تحصیلکرده جذب معلولان در حال حاضر انجام نمی شود و باید برای پیشگیری از تضعیف اعتماد به نفس این اقشار مظلوم واحدهای ویژه اجتماعی برای آنها پیش بینی شود و یا خود اشتغالی یا کار در خلانه برای این عزیزان در نظر گرفته شود چراکه معلولیت در این شرایط اقتصادی می تواند آسیب های جدی به این افراد وارد کند.

وی بیان کرد: تجدید نظر در ساختار اشتغال زایی معلولان، حمایت بیشتر از سازمان بهزیستی برای کارآفرینی معلولان و ایجاد صندوق ویژه برای خود اشتغالی معلولان راه های کوتاه مدت در زمینه اشتغال زایی این اقشار می باشد.

 

Page Generated in 0/0050 sec