به گزارش ایران سپید سید حسن هاشمی در حاشیه رونمایی از پروژه "پاراواک"؛ یکی از محصولات شرکتهای دانش بنیان در حوزه توانبخشی که در بیمارستان رفیده برگزار شد، اظهار داشت: در کشور حدود 90 هزار نفر بیمار با ضایعات نخاعی وجود دارند که البته زیاد است و متاسفیم که اکثر آنها جوان بوده و بر اثر تصادف و سانحه از نعمت راه رفتن و ایستادن محروم هستند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: حتما باید در اقدامات آسیب رسان، رانندگی و ورزش، از بروز حوادثی که منجر به معلولیت می شود، پیشگیری کنیم که تا پایان عمر، بر روی ویلچر یا در بستر بیماری نمانیم.
هاشمی با اشاره به ساخت "پاراواک"، از معاون علمی و فناوری رییس جمهور، دانشکده توانبخشی و تیم طراح و سازنده این پروژه تقدیر کرد و گفت: این دستگاه کمک میکند تا بخشی از مشکلات بیماران با ضایعات نخاعی، برطرف شود البته این دستگاه در اختیار همه بیماران نیست و هدف از این بازدید، اطمینان بخشی به این بیماران بود که به آنها فکر میشود و مهندسان، محققان و فناوران در تلاش هستند تا بخشی از مشکلات آنها را حل کنند.
وی ادامه داد: دستگاه پاراواک به بیماران ضایعات نخاعی کمک میکند تا با استفاده از واکر، ایستاده و چند قدم حرکت کنند اما تولید انبوه این دستگاه، مستلزم اعلام نظر و تایید پزشکان مبنی بر عدم عوارض برای این بیماران است.
وزیر بهداشت با اشاره به تحریک و تقویت عصب و عضلات توسط این دستگاه و پیشگیری از زخم بستر بیماران با ضایعات نخاعی، گفت: در حوزه تجهیزات مورد نیاز توانبخشی، فاصله زیادی با دنیا داریم و در کشور به توانبخشی، توجه چندانی نشده و خوشحالیم که با کمک معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، بنیاد شهید و دانشگاههای علوم پزشکی، توانسته ایم، فلوشیپ بیماران نخاعی را در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه اندازی کنیم و امیدواریم که با ورود بخش خصوصی به این حوزه، شاهد ورود تجهیزات پیشرفته به کشور و تولید بومی این تجهیزات باشیم.
هاشمی با بیان اینکه تامین تجهیزات مورد نیاز توانبخشی به آرامش خاطر، اعتماد به نفس، امیدواری و پیشگیری از معلولیتهای بیشتر بیماران ضایعات نخاعی کمک میکند، افزود: توانبخشی، حلقه مفقوده خدمات پزشکی و بسیار مهم است و امیدواریم که این خدمات در آینده تامین شود و بیمهها نیز از آن حمایت کنند.
وی ضمن تاکید بر لزوم پیشگیری از حوادثی که موجب ضایعات نخاعی میشود، عنوان کرد: هر سال 5 هزار نفر به تعداد بیماران با ضایعات نخاعی اضافه میشود و نباید تصور کنیم که علم، تمام مشکلات را برطرف میکند زیرا مغز را نمیتوان پیوند زد و سلولهای مغز، دوباره ساخته نمیشوند و عصب هم وقتی از بین رفت، قابل بازگشت نیست.
وزیر بهداشت یادآور شد: بیماران با ضایعات نخاعی نا امید نباشند خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی در این حوزه انجام شده یا در حال انجام است.