به گزارش ایران سپید
به گزارش ایران سپید به نقل از وبسایت کمیسیون ملی یونسکو در ایران، با این رویکرد در برنامه های یونسکو، به سازمان یا موسسه یا افرادی که سهمی بسزایی در توسعه آموزش کیفی برای افراد (معلولین ) و ارتقاء آگاهی های عمومی نسبت به حق افراد معلول ایفا کرده باشند، جایزه امیر جابر احمد آل صباح اعطا می شود.
این جایزه هردوسال یکبار با حمایت دولت کویت به فعالیتهای توانمند سازی معلولین اختصاص یافته که مبلغ آن چهل هزار دلار ست.
براساس قواعد و دستور العمل اعطاء این جایزه ، مستندات ارسالی کاندیدا توسط هیات داوران بررسی و بنابر توصیه این هیأت، مدیرکل یونسکو برنده یا برندگان این جایزه را انتخاب میکند.
در فراخوان جایزه امیر جابر در سال ۲۰۱۶ اعلام شد کاندیدا باید مستندات مربوط به کاندیداتوری خود را در ۳ محور ذیل ارائه کنند :
۱ـ تنظیم سیاستها و دستور العمل ها در زمینه بکارگیری فناوریهای نوین برای معلولین.
۲ـ توسعه راه حل های دیجیتال از جمله ابزار و منابع مورد نیاز.
۳ـ ظرفیتسازی و تقویت نیروی انسانی بهمنظور ایجاد و استفاده از راه حلهای دیجیتالی با هزینه مناسب در وضعیتی پایدار.
پس از انتشار فراخوان جایزه ، “شرکت دانش بنیان پکتوس ” تولید کننده تجهیزات رایانه ای ویژه نابینایان در ایران با ارائه مستندات از اقدامات انجام شده در زمینه توانمند سازی نابینایان بر مبنای فناوری اطلاعات کاندید دریافت این جایزه شد که از طرف کشورمان برای دریافت این جایزه معرفی گردید .
شرکت دانش بنیان پکتوس تولید کننده تجهیزات رایانه ای ویژه نابینایان در ایران از سال ۱۳۷۰ تاکنون در زمینه توانمند سازی نابینایان بر مبنای فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده و تا کنون، موفق به ثبت ۱۰ اختراع در این زمینه شده است.
عمده محصولات فناورانه این شرکت عبارتند از: نرم افزار تبدیل متن به گفتار فارسی، صفحه کلید و نمایشگر لمسی بریل، سیستم انتقال مفاهیم تصویری به نابینایان، سامانه خدمات بانکی نابینایان در شعب، سامانه نابینایان برای موزه ها.
این محصولات، در زمینه دسترس پذیری متون نوشتاری برای نابینایان، آموزش مفاهیم تصویری و آموزش مهارتهای رایانه برای نابینایان فارسی زبان، کمک شایانی نموده است.