کد خبر: 10512
برنامه گفتگوی ویژه خبری در مورد مسائل معلولان در کشور + فایل تصویری
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، مدیر عامل انجمن باور و رئیس انجمن معلولان توانا مهمان برنامه گفتگوی ویژه خبری روز شنبه سیزده آذر بودند.

به گزارش ایران سپید به نقل از خبرگزاری صدا و سیما نحوی نژاد معاون توانبخشی سازمان بهزیستی در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه پیرامون اولویت های اساسی سازمان بهزیستی گفت: پیشگیری از بروز آسیب، توانمند سازی و جلب مشارکت ها و خیر جمعی  سه اولویت اساسی سازمان بهزیستی به شمار می آید.

 
وی با بیان اینکه، دستگاه های اجرایی و وزارتخانه های بزرگ باید در این حوزه وارد عمل شوند و همکاری های لازم را با سازمان بهزیستی داشته باشند ادامه داد: 90 درصد کودکانی که در این مملکت متولد می شوند  تحت پوشش خدمات  غربالگری شنوایی هستند، اکنون در بدو تولد با استفاده از دستگاه های شنوایی سنجی به خوبی می توان شنوایی نوزادان را تشخیص داد.
 
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه، در برنامه ششم توسعه مشاوره ژنتیک اجباری و رایگان شده است افزود: 250 مرکز مشاوره ژنتیک در کشور ارائه خدمت می کنند.
 
نحوی نژاد با اشاره به اینکه، در بعد نابینایی فراتر از 90 درصد کودکان3 تا 6 سال را مورد غربالگری بینایی قرار می دهیم اظهار داشت: در کشور ما 2 درصد معلولین، نیازمند ارائه خدمات توانبخشی هستند .
 
وی با بیان اینکه،  یک میلیون و500 هزار نفر معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند خاطرنشان کرد: امکان ندارد معلولی در کشور باشد که حتی یک پرونده در بهزیستی نداشته باشد.
 
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی  تصریح کرد:  با دست اندرکاران امر در دولت تدبیر و امید جلسات متعددی برگزار کردیم تا بتوانیم آمار معلولین کشور را از طریق سرشماری به دست آوریم اما آنها زیر بار این قضیه نرفتند.
 
وی اضافه کرد : در تاریخ95/6/15 دولت لایحه ای به مجلس تقدیم کرد به طوری که مصوب شد  دستگاه ها سرشماری معلولین را انجام دهند اما متاسفانه با دستگاههای مربوطه به تفاهم نرسیدیم لذا آنها این سرشماری را مستلزم هزینه و بودجه دانستند.
 
موسوی رئیس انجمن معلولان توانا در ادامه برنامه با اشاره به اینکه، باید مشکل آمار حل شود گفت:  وزارتخانه های علوم، بهداشت و کار باید به وارد میدان شوند و به سازمان بهزیستی کمک کنند.
 
در ادامه گفتگوی ویژه خبری امشب ، سهیل معینی مدیر عامل انجمن باور با بیان اینکه قانون حمایت از حقوق معلولین که در سال ۱۳۸۳ به تصویب رسید برخاسته از نظرات سازمان های غیر دولتی مرتبط با افراد معلول بوده است، گفت: با تصویب این قانون ، سند جامع حقوقی در دفاع و پیگیری از حقوق افراد دارای معلولیت ایجاد شد.
 
وی افزود: البته قبل از تصویب این قانون، قوانینی در این حوزه تصویب شده بود اما یک سند جامع حقوقی که منشا تغییر گفتمان با مسئولان باشد را نداشتیم که با تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولین، حقوق افراد دارای معلولیت بر اساس پیگیری مفاد همین سند قانونی دیگری شد و بر همین اساس هم شاهد تحولات مثبت فراوانی در زندگی این افراد بودیم.
 
مدیر عامل انجمن باور با لیان اینکه، با گذشت بیش از یک دهه از تصویب این قانون به این نتیجه رسیدیم که مشکلاتی بر سر راه اجرای آن وجود دارد گفت: این قانون، قانون طرح محور بوده است و بار مالی را به دولت تحمیل می کردو به همین جهت بسیاری از مواردی که دربرگیرنده نیازهای جامعه افراد دارای معلولیت بود (از جمله حق معیشت ) از این قانون حذف شده بود تا با مشکل قانونی شورای نگهبان روبرو نشود.
 
معینی تاکید کرد: البته این قانون ثمرات زیادی نیز دربر داشت که در طول زمان برخی از مواد قانونی آن عملا شأن اجرایی خود را به دلیل تغییرات در قوانین تحولات اداری کشور و یا سیاست گذاری ها  از دست دادن بودند.
 
وی با بیان اینکه مشکل دیگر، ضعف نظارت بر قانون بود، اظهار داشت: بر همین اساس لزوم اصلاح این قانون مورد توجه قرار گرفت و با تشکیل کمیته ای در وزارت کار و سازمان بهزیستی کشور، بعد از ۴ سال کار، در دهم خرداد سال ۹۴ هیئت دولت لایحه اصلاحی را برای تصویب به مجلس فرستاد منتها در همین مسیر نیز تحولاتی اتفاق افتاده است که لازم است لحاظ شود.
 
نحوی نژاد، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور نیز اظهار داشت: بسیاری از مشکلات معلولین کشور با گام های موردی حل نمی شود لذا لازم بود محل اعتباری مشخصی برای آن ها تعیین شود، اما این قانون مفاهیمی را وارد ادبیات اجتماعی سیاسی و اقتصادی کشور کرد( مثل مناسب سازی معابر بحث یارانه ها) که این ادبیات باعث می شود به دنبال آن مطالباتی ایجاد شود.
 
وی با اشاره به نکات مثبت در لایحه جدید دولت در اصلاح قانون حمایت از حقوق معلولین گفت: در این لایحه برای معلولینی که درصد معلولیت شان زیاد است حداقل دستمزد در نظر گرفته شده و علاوه بر آن نیز صندوق فرصت های شغلی دیده شده تا معلولینی که وام تسهیلات کارفرمایی را دریافت می کنند را ضمانت کند.
 
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در آستانه روز جهانی معلولین، بازنگری این قانون در کمیسیون ویژه ای که در همین رابطه در مجلس تشکیل شده به پایان رسیده است و ایرادات شورای نگهبان را نیز ظرف یکی دو هفته آینده بررسی خواهیم کرد.
 
سال گذشته ۲۵ هزار فرصت شغلی برای معلولان تحت پوشش بهزیستی ایجاد شده است
 
وی در رابطه با لزوم جذب ۳ درصد از معلولین کشور به استخدام دولتی نیز بیان داشت: حداقل در ۱۰ سال گذشته سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، نظارت کرده تا در هر استخدامی که بخواهد صورت بگیرد سهمیه بهزیستی لحاظ شود اما چون میزان استخدام ها کم است این موضوع به چشم نمی آید اما علی رغم همه محدودیت ها سال گذشته، سازمان بهزیستی توانست، ۲۵ هزار فرصت شغلی برای معلولینی تحت پوشش خود ایجاد کند.
 
لزوم تشکیل کمیته مشترکی از سازمان بهزیستی و سازمان مدیریت جهت نظارت بر موضوع استخدام معلولین در دستگاه های دولتی
 
معینی مدیر عامل انجمن باور نیز در همین رابطه( استخدام معلولین در دستگاه های دولتی) گفت: در رابطه با این بحث، حلقه نظارتی ضعیف عمل می کند که بهتر است با تشکیل کمیته مشترکی از سازمان بهزیستی و سازمان مدیریت بر سهمیه جذب معلولین در دستگاه های دولتی نظارت شود.
Page Generated in 0/0032 sec