printlogo


کد خبر: 5501تاریخ: 1393/9/25 10:53
ایمن‌سازی صندوق‌های صدقات و نحوه هزینه‌کرد وجوهات
در گفت‌وگوی تفصیلی با ایسنا تشریح شد
ایمن‌سازی صندوق‌های صدقات و نحوه هزینه‌کرد وجوهات
معاون امور مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) از ایمن سازی تمام صندوق‌های بزرگ معابر طی دو سال گذشته خبر داد.

سعید ستاری گفت: سرقت از صندوق‌های صدقات به نسبت تعداد صندوق‌هایی که در معابر است (300 هزار صندوق در سطح معابر) زیاد نبوده و نمی‌توان با در نظر گرفتن تهران و یا چند شهر بزرگ، میزان این سرقت‌ها را بررسی کرد.

وی در ارتباط با ایمن‌سازی صندوق‌های صدقات نیز گفت: برای جلوگیری از سرقت وجوهات صندوق‌های صدقات "صندوق‌های بزرگ ایمن" را طراحی کردیم و نسبت به ایمن‌سازی و مکانیزه شدن تمامی این صندوق‌ها اقدامات لازم صورت گرفته است.

معاون امور مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) ضمن اشاره به شرایط افرادی که از صندوق‌های صدقات سرقت می‌کنند نیز گفت: با توجه به شرایط این افراد آسیب دیده نیروی انتظامی و مراجع قضایی برخورد چندانی با آنها نداشته و به همین دلیل ایمن‌سازی و مکانیزه شدن صندوق‌های صدقات بسیار تاثیرگذار بوده و مسلما اگر این اقدامات انجام نمی‌شد شاهد مسائلی به مراتب پیچیده تر از آنچه که در حال حاضر وجود دارد، بودیم.

ستاری در این باره گفت: در اکثر مواقع ما تنها شاهد تلاش این افراد برای خروج پول از صندوق‌های صدقات هستیم در حالی که نمی‌توانند برداشت کنند مگر اینکه خیلی به ندرت امکان آن ایجاد شود.

وی در ارتباط با ایمن‌سازی‌های انجام شده در این راستا نیز گفت: معبر ورودی تا حد قابل توجهی یکطرفه طراحی شده و در واقع به راحتی پول وارد صندوق می‌شود ولی بعد از آن به دلیل آنکه یک محافظ چند شاخه‌ای در داخل صندوق وجود دارد، مانع از این می‌شود که پول خارج شود.

معاون امور مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه تصریح کرد: البته خروج پول از این صندوق‌ها غیرممکن نبوده اما اگر هم خارج شود، اسکناس تکه تکه می‌شود.

ستاری ضمن اشاره به اینکه این عمل باعث آسیب به سرمایه ملی و فرسودگی اسکناس‌ها می‌شود، گفت: ما می‌دانیم این امر به سرمایه ملی و فرسودگی اسکناس‌ها منجر می‌شود اما تنها راه جلوگیری از بروز این مشکل، همین است.

صندوق‌های صدقات خارج از کشور

ستاری هم چنین به وجود صندوق‌های صدقات در خارج از کشور اشاره کرد و گفت: در کشورهایی که کمیته امداد امام خمینی (ره) در آنجا نمایندگی دارد، مانند عراق، لبنان، افغانستان وغیره صندوق‌های صدقات کمیته امداد امام خمینی(ره) فعال بوده اما درآمد آن‌ها برای مردم همان کشور هزینه می‌شود.

معاون امور مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین ضمن اشاره به حضور صندوق‌های صدقات در داخل و خارج از کشور (کشورهای اروپایی، آسیایی و کشورهای همسایه) مدعی شد: بانی و مبدع این صندوق‌های صدقات کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده و در حال حاضر نیز شاهد آن هستیم که موسسات خیریه در داخل و خارج از کشور با طراحی صندوق‌های صدقات و درواقع با الگوبرداری از کمیته امداد این روش را گسترش داده و امروزه صندوق‌های صدقات یکی از منابع مطمئن و مورد اطمینان موسسات خیریه در سطح دنیا برای کسب مشارکت‌های مردمی است.

وی ادامه داد: از مجموع وجوهاتی که از صندوق های صدقات در کشور جمع‌آوری می‌شود، تنها 15 درصد سهم صندوق‌های صدقات امداد است و 85 درصد این وجوهات شامل صندوق‌های صدقات تحت پوشش موسسات خیریه هستند که این امر بسیار ارزشمند است و مشترکان نیز آزاد به انتخاب میان صندوق‌های صدقات امداد و موسسات خیریه هستند.

نحوه هزینه‌کرد وجوهات صندوق‌های صدقات

معاون امور مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) در ارتباط با نحوه هزینه‌کرد وجوهات صندوق‌های صدقات نیز گفت: تقریبا تمامی وجوهاتی که از محل صدقات به دست می‌آید، با نظارت کامل شورای مرکزی و مجموعه دستگاه‌های نظارتی کشور صرف امور نیازمندان می‌شود.

وی افزود: بخش قابل توجهی از وجوهات برای معیشت خانواده‌ها در کنار مستمری پرداختی دولت صرف می‌شود.

ستاری در ارتباط با هزینه‌های درمانی مکمل نیز گفت: در کنار بخشی که بیمه تامین می‌کند، مابقی از این طریق برای افراد تحت پوشش هزینه می‌شود.

معاون امور مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) هم چنین اظهار کرد: هزینه‌های تحصیلی، فرهنگی، جهیزیه دختران، ازدواج فرزندان پسر و تامین مسکن و از همه مهم‌تر اشتغال از محورهای هزینه‌کرد درآمدهای صندوق صدقات است.

چگونگی اطلاع مشترکان از میزان وجوهات جمع شده در صندوقها

وی همچنین در مورد نحوه اطلاع‌رسانی به مشترکان صندوق‌های صدقات خانگی و کسب و کار (7.5 میلیون صندوق صدقات خانگی و کسب و کار) گفت: برای مثال کمیته امداد استان تهران خود دارای شبکه‌های مردمی و اداری بوده که با مشترکین در ارتباط است و میزان رقمی که هر دو ماه یک بار از صندوق‌ها تخلیه می‌شود را به مشترکان گزارش می‌دهد و این پروسه در سیستم امداد ثبت شده و به این ترتیب به مشترکان اطلاع رسانی می‌شود.

معاون امور مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) ضمن اشاره به اینکه با ارائه خدمات عمومی نیازمندان واقعی شناسایی و به آنها رسیدگی شده و نیازهای آنها مرتفع می‌شود، عنوان کرد: در حال حاضر شاهد آن هستیم افراد متکدی که باعث مشکلاتی زیادی برای شهروندان می‌شدند، به شکل چشم‌گیری کاهش پیدا کرده‌ و افرادی که در حال حاضر به عنوان متکدی در خیابان‌ها حضور دارند نیز نیازمند نبوده و این ثابت شده است.

وی هم چنین در ارتباط با باور و اعتقاد در مورد پرداخت صدقه نیز گفت: اصل بسیار مهمی که در ارتباط با پرداخت صدقه وجود دارد این است که در باور و اعتقاد ما وقتی پولی به عنوان صدقه پرداخت می‌شود بلا و مشکلات را دور کرده و اینکه آن میزان از گردن پرداخت کننده ساقط شده و به گردن مسوولی که متولی آن است، واگذار می‌شود و آن مسوول نیز باید بتواند مسوولیت خود را به درستی انجام دهد زیرا اگر غیر از آن عمل کند، یقینا مسوولیت امر متوجه اوست.

ستاری در پایان عنوان کرد: اثرات صدقات در زندگی فرد صدقه دهنده بسیار مشهود بوده و همانطور که پیامبر(ص) می‌فرماید، صدقه 70 بیماری و بلا را دفع می‌کند و فرد صدقه دهنده تاثیر مثبت این عمل را در زندگی خود دیده و آن را تکرار می‌کند و این امر مساله‌ای اعتقادی است.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/5501.html
Page Generated in 0/0057 sec