printlogo


کد خبر: 5370تاریخ: 1393/9/10 08:30
روزنامه دوشنبه 10 آذر 1393
روزنامه دوشنبه 10 آذر 1393
به اطلاع خوانندگان می رساند: تفاوت های که در نحوه نوشتن کلمات وجود دارد ناشی از تفاوت رسم الخط بریل با بینایی است به طوریکه در رسم الخط بریل بسیاری از کلمات که در بینایی جدا هستند به صورت پیوسته نوشته می شوند.

روزنامه «ایران سپید»

دوشنبه 10 آذر 1393،

 8 صفر 1436،

1 دسامبر 2014

سال نوزدهم شماره 4875 

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

نشانی پستی:

 تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

.........عناوین امروز......

استاندار تهران: باید سمنها را در حوزه اشتغال معلولان فعال کنیم 2

مجلس تصویب کرد: فروش اموال مازاد سازمانهای دولتی 4

هوای تهران پاک شد 6

تقدیر از برگزیدگان مسابقات کشوری فرهنگی-آموزشی قرآن و عترت 7

بخش سوم جلسه سی و یک گفتگوی گروهی 11

مرادیان قهرمان مسابقات شطرنج نابینایان 17

اسیدپاشی به رئیس بیمارستان ضیائیان تهران 19

 

 

 

صئ...........ویژه

  * باید سمنها را در حوزه اشتغال معلولان فعال کنیم: استاندار تهران با تأکید بر همکاری میان استانداری، شهرداری و سمنها در خصوص بهبود وضعیت معلولان گفت: باید سمنها را برای اشتغالزایی معلولان فعال کنیم. سیدحسین هاشمی در حاشیه همایش روز جهانی معلولان در تالار شهید آوینی فرهنگسرای بهمن، اظهار کرد: در دولت هیچ محدودیتی برای همکاری با شهرداری و NGO ها در خصوص بهبود وضعیت معلولان به خصوص در حوزه اشتغال آنها وجود ندارد.

* لایحه حمایت از معلولان به 12 آذر نرسید: سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه قصد داشتیم تصویب نهایی لایحه حمایت از حقوق معلولان را 12 آذر به این افراد هدیه دهیم، گفت: متأسفانه این لایحه همچنان در دولت بوده و برای مجلس ارسال نشده است. وی به طولانی شدن زمان تصویب این قانون اشاره کرد و گفت: ما سعی میکنیم برای جبران از دست دادن زمان گذشته، هرچه سریعتر این طرح را در مجلس به تصویب برسانیم تا شاید بتوانیم کمی از مشکلات و دغدغه های معلولان و خانواده های آنها را کاهش دهیم.

* سیستم گویا در اتوبوسهای پایتخت: سیدجعفر تشکری هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه اتوبوسهای پایتخت به سیستم گویا مجهز میشوند، گفت: این اقدام از جمله الزامات مربوط به شهروندان نابینا محسوب میشود و در جهت رفاه حال نابینایان جهت پیاده سازی این سیستم در ناوگان اتوبوسرانی در تلاش هستیم.

* عضویت بیش از 8 هزار معلول در کانونهای معلولان شهر تهران: معاون ارتقاء سلامت شهرداری تهران از عضویت بیش از 8 هزار معلول در کانونهای معلولان شهر تهران خبر داد و گفت: تشکیل 374 کانون محلی معلولان شهر تهران با عضویت بیش از 8 هزار معلول یکی از شاخصترین اقدامات در راستای ارائه خدمات به معلولان است.

 

 

صئ...................سیاسی

- داخلی:

* وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی مجاز به فروش اموال مازاد خود شدند: نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی اجازه دادند که با رعایت اصول قانون اساسی و قوانین و مقررات مربوط، اموال منقول و غیر منقول مازاد خود را به فروش برسانند.

* اسناد رسمی اراضی کشاورزی به عنوان وثیقه پذیرفته میشود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بانکها را مکلف کردند اسناد رسمی اراضی کشاورزی را به عنوان وثیقه وام و تسهیلات بخش کشاورزی روستایی و عشایری بپذیرند.

* کارکنان سازمان انرژی اتمی فوق العاده شغل میگیرند: نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر کردند کارکنان سازمان انرژی اتمی که در معرض اشعه و مواد پرتوزا قرار دارند، فوق العاده شغل دریافت کنند.

* اشغال سرزمین فلسطین سرچشمه اصلی نا امنی و بیثباتی: وزارت خارجه ایران در پیامی به مناسبت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین، تأکید کرد: اشغال این سرزمین توسط رژیم صهیونیستی سرچشمه اصلی نا امنی و بیثباتی در جهان است. 29 نوامبر روزی است که هر ساله جهانیان همبستگی خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنند.

- بین الملل: مذاکره با ایران، فرصتی بینظیر برای غرب است: «خاویر سولانا» مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله ای در تارنمای تحلیلی «پراجکت سیندیکیت»، فضای گفتگوهای اخیر در وین را مثبت ارزیابی و تأکید کرد که مذاکره با ایران، فرصتی بینظیر برای غرب است.

* اعتراض به حکم تبرئه مبارک دو کشته بر جا گذاشت: در نتیجه سرکوب اعتراضهای مردمی به حکم دادگاه مصر در تبرئه دیکتاتور سابق این کشور از اتهام همکاری در کشتار معترضان، دست کم 2 تن کشته و 9 نفر دیگر زخمی شدند.

 

 

 

صئ.................اجتماعی

* هوای تهران پاک شد: وحید حسینی، مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: هوای پایتخت با ایستادن شاخص ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون روی عدد 47 در شرایط پاک قرار گرفت. وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر تهران از میزان غلظت تمام آلاینده ها به غیر از آلاینده منو اکسید کربن نسبت به روزهای گذشته کاسته شده است. وی افزود: شهر تهران در سال جاری تا کنون 13 روز هوای پاک داشته است.

* اعلام حد مجاز سرب در محصولات آرایشی: مصطفی اسماعیلی، معاون اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: سلامت تمامی محصولات آرایشی و بهداشتی وارداتی به طور دقیق نظارت و کنترل میشوند. وی در مورد حد مجاز سرب استفاده شده در محصولات آرایشی گفت: حد مجاز سرب در محصولات آرایشی (ppm10) است.

 

صئ..............گزارش ویژه

* آیین اختتامیه سی و سومین دوره مسابقات فرهنگی-آموزشی قرآن و عترت ویژه سازمان بهزیستی همزمان با میلاد امام موسی کاظم (ع) در تهران و در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد. به گزارش ایران سپید: در آغاز این برنامه که با حضور مدیران سازمان بهزیستی و همچنین شرکت کنندگان در این جشنواره برگزار شد، بهلولی، مدیر کل امور فرهنگی و قرآنی سازمان بهزیستی ضمن سخنانی به ارائه گزارش عملکرد این دوره از جشنواره پرداخت. وی در آغاز صحبتهای خود با اشاره به اینکه قرآن و عمل به آیات آن کاملترین و جامعترین برنامه زندگی انسانهاست اظهار کرد: نخستین گامهای برگزاری این دوره از جشنواره قرآنی را با همفکری کارشناسان فرهنگی در استانها و همچنین با توزیع بروشورها و لوحهای فشرده آموزشی با موضوعات قرآن در سه گروه قرآن و جوان، قرآن و رزق حلال و قرآن و همسایه داری و همچنین آموزش اذان بر اساس اذان مرحوم مؤذنزاده اردبیلی آغاز کردیم. بهلولی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به تأخیری که در برگزاری بخشهای نهایی جشنواره رخ داد بیان داشت: به علت تراکم فعالیتهای سازمان بهزیستی متأسفانه قسمتهای نهایی جشنواره با تأخیری چند ماهه برگزار شد؛ با این حال پس از جمعبندی نتایج مرحله استانی حدود 500 شرکت کننده در گروههای کارکنان بهزیستی، نابینایان، معلولین جسمی-حرکتی، آسیبمندان اجتماعی، زنان سرپرست خانوار، گروه شبه خانواده، مهدهای کودک در حوزه مربیان مهدها و کودکان مهدها و همچنین مدیران سازمان بهزیستی در حوزه های شفاهی و کتبی و همچنین رسانه های دیجیتال که در اردیبهشت سال جاری در مشهد مقدس برگزار شد که از این میان 200 نفر به عنوان منتخبان این جشنواره انتخاب شدند که به برگزیدگان آنها جوایزی اهدا خواهد شد. در بخش دیگری از این جشنواره همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی کشور طی سخنانی با اشاره به رویکرد قرآنمحور سازمان بهزیستی گفت: یکی از بزرگترین توفیقات ما در این سازمان، قرآنمحور بودن تمام امور و فعالیتهای حوزه های مختلف است. خوشبختانه جامعه هدف ما از معلولیتهای مختلف اعم از نابینایان و معلولان جسمی-حرکتی و همچنین کارکنان سازمان بهزیستی بخش عمده ای از فعالیتهای خود را در حوزه قرآن متمرکز کرده اند. امسال ما در سی و سومین جشنواره حدود 50 هزار شرکت کننده داشتیم که این آمار قابل توجه، گواه خوبی برای ادعای من است. هاشمی در ادامه به مهدهای کودک سازمان بهزیستی اشاره کرد و از مدل جدیدی که مبتنی بر دین اسلام است و در این مهدها از آن مدل استفاده میشود سخن گفت و عنوان کرد: یکی از اقدامات کمسابقه در حوزه مهد کودکها که در دو سال اخیر اجرا میشود، مدل تازه ای است که عبارت از ارائه پکیجهای آموزشی به خانواده هاست. بر اساس این مدل حدود 8 درصد کودکان واجب المهد در مهدهای کودک نگهداری میشوند و بقیه این کودکان در کنار خانواده های خود از خدمات بهزیستی بهره مند میشوند. در پایان
آیین اختتامیه سی و سومین جشنواره فرهنگی-آموزشی قرآن و عترت سازمان بهزیستی، افراد برگزیده به شرح ذیل اعلام و با اهدای جوایز از آنان تجلیل شد. بخش آقایان: عباس پورفرد-رشته ترتیل از تهران، عبد الغفور جوهرچی-رشته حفظ قرآن کریم از خراسان رضوی، جواد فیاض-رشته حفظ کل قرآن کریم از خراسان شمالی، اکبر عابدینی-رشته اذان از زنجان، محمد بهرامی-رشته تلاوت تحقیق از لرستان، امیدرضا رحیمی-رشته تلاوت تحقیق از گیلان. بخش بانوان: زهرا خادمی-رشته تلاوت تحقیق از اصفهان، زینب حسینآبادی-رشته حفظ بیست جزء از بوشهر، سما بابایی-رشته تلاوت ترتیل از تهران، آرزو اسلامی-رشته حفظ 10 جزء از تهران، فاطمه اژدری-رشته حفظ کل قرآن کریم از کهکیلویه و بویراحمد، فاطمه سلیمانی-رشته حفظ 10 جزء از مازندران.

 

 

صئ........گفتگوی گروهی

  * بخش سوم جلسه سی و یک: در ادامه گفتگوی آزاد خانمهای نابینا در خصوص ازدواج موفق، خانم "4" میگوید: در یک زمان واحد فرد بینا میتواند تجربیات بیشتری از فرد نابینا کسب کند، زیرا بیشتر تجربیات ما از راه بینایی به دست میآیند. من از دوستی خواستم طرز پختن کیک را به من آموزش دهد، ولی من سه تا کیک خراب کردم تا توانستم کیک را مانند آنچه او میپخت درآورم. مادر من بیسواد بود، ولی هیچ وقت در زندگی به ما نگفت این کار را نکنید، چون نمیتوانید. ما شکستیم، سوزاندیم، ریختیم، اما او گفت عیب ندارد من هم ریخته ام، من هم میسوزانم. خانم "3" می افزاید: من کسی را میشناسم که تا زمانی که وارد دانشگاه شد این توانایی را نداشت که به تنهایی جایی برود و همیشه باید فرد بینایی او را همراهی میکرد. ولی مجبور شد در شهر دیگری درس بخواند و مستقل زندگی کند. آنجا مجبور شد عصایش را دست بگیرد و به خیابان برود و حتی بیفتد. خیلی اذیت شد؛ البته جهتیابی یکی از تواناییهای مورد نیاز فرد نابیناست. او خواست و توانست. خانم "4" ادامه میدهد: اما اگر او از ابتدا استقلال پیدا میکرد، این قدر اذیت نمیشد. خانم باقرپور میگوید: خانواده باید مهارتهای لازم زندگی را به فرزند خود بیاموزد. چه بچه بینا باشد و چه نابینا. ما همه از دالانی به نام کودکی گذشته ایم و در آن آسیب دیده ایم. پدر و مادرهای ما هم آسیب دیده اند. حال وقتی معلولیت بعنوان مسأله ای مضاعف وارد میشود، آسیب دیدن بیشتر میشود، وگرنه شخصیت وابسته در افراد بینا هم دیده میشود، اما افراد بینا به واسطه دیدن میتوانند مشکلاتشان را رفع کنند. خانواده باید به فرزندش اجازه تجربه کردن بدهد. بچه های بینا هم باید این گونه باشند. بچه نابینا اگر سه چهار بار غذا را نسوزاند یا خودش نسوزد، یاد  نمیگیرد، ولی بچه بینا به واسطه مشاهده ای که دارد راحتتر آموزش میبیند. خانم "4" میگوید: اگر دختر 22 ساله بدون تجربه های لازم به خانه شوهر برود و حتی درست کردن نیمرو را هم بلد نباشد، ظرف یک سال همه چیز را یاد میگیرد. باقرپور ادامه میدهد: دختر بینا هم اگر نخواهد یاد بگیرد، نمیتواند. درست مانند وقتی که دختر نابینا نخواهد. خانم "4" پاسخ میدهد: او نمیتواند نخواهد، مجبور است بخواهد، وگرنه شوهر او را نگه نمیدارد. ولی شرایط یک فرد نابینا خیلی فرق میکند. خانم "5" میگوید: اگر خانمی بینا غذا را بسوزاند نمیگویند چرا این طور شد، اما اگر یک نابینا همان غذا را بسوزاند میگویند چون نمیبیند غذا را میسوزاند. باقرپور ادامه میدهد: همینطور است، برچسب معلولیت کوچکترین تجربه های ناموفق ما را بزرگ نشان میدهد، در صورتی که همان قدر که امکان دارد مادر من غذا را بسوزاند، من هم ممکن است بسوزانم، ولی در مورد من میگویند چون ندیده، این طور شده. در مورد نابینایان نگرش اجتماعی جامعه ما اشکال دارد. خانم "4" میگوید: ما آموزش و اطلاعرسانی نداریم. الآن در فیلمهایی که در مورد نابینایان ساخته میشوند مثلاً میگویند: این فرد نابیناست، اما فوق لیسانس دارد، وکیل است و... اما او یا نابینای بیسوادی را نشان نمیدهند که خانه داری میکند. خانم "5" ادامه میدهد: ما سالها پیش در یکی از شهرستانها برنامه ای را کارگردانی کردیم که طرفداران زیادی داشت. در آن برنامه، در آمفیتئاتری، خانه داری یک فرد نابینا را به تصویر کشیدیم. دختری نابینا میخواست به مادری که دختر نابینا داشت بگوید که ناراحت نباش! دخترت میتواند کارهای خانه را به تنهایی انجام دهد. در سالن، آشپزخانه ای درست کرده بودیم و همانجا غذا درست میکردیم. سبزی خرد کردن، چای ریختن و... را نشان میدادیم. بیست سال پیش این برنامه خیلی مورد توجه مسئولان استان قرار گرفت، اما نمونه اش را در جای دیگر یا حتی تهران ندیدیم و برعکس در 23 مهر اگر نابینایی را در سیما نشان دهند، در حال راه رفتن با عصا نشان میدهند یا پشت ماشین پرکینز یا میگویند این حافظ قرآن است یا به این درجه علمی رسیده است و به این توجه نمیکنند که توانمندیهای دیگر او چیست. خانم "4" میگوید: ما در مدارسمان آموزش نداریم. نمیتوانیم به مادران بگوییم کارهای  بچه را انجام ندهید. مادرها گوش نمیکنند. به این دلیل که نتیجه آن را ندیده اند. باقرپور میگوید: یکی از مباحثی که در روانشناسی مطرح میشود بحث پایگاه اجتماعی است، چرا نابینایان را بر اساس میزان تحصیلات معرفی میکنند؟ چون رقابت با افراد بینا مسأله بزرگی است. من در کلاس دکترا با 7-8 نفر دیگر رقیب هستم و باید خود را نشان بدهم. البته آموزش در مورد بخشی که شما میگویید هم کاملاً خالی است. خانم "4" ادامه میدهد: وقتی ما میتوانیم از لحاظ تحصیلی با دیگران رقابت کنیم از لحاظ اداره امور خانه هم میتوانیم. دختران نابینای ما واقعاً مظلوم واقع شده اند. وقتی میبینم دختر نابینایی نمیتواند کوچکترین کار خودش را انجام دهد واقعاً ناراحت میشوم. خانم "5" میگوید: اگر تحصیلات را مطرح میکنیم این را هم بگوییم  که یک نابینای تحصیلکرده در زمینه تحصیلی چقدر موفق بوده است. نه اینکه فقط فوق لیسانس گرفته و جایی هم کار میکند یا کسی دارد فوق لیسانس میگیرد، ولی وقتی میخواهد به دانشگاه برود پدرش باید او را ببرد. شاید او روزی مجبور شود از دانشگاه به جای دیگری برود، آن وقت باید زنگ بزند پدرش بیاید. تواناییهای فرد باید همه جانبه رشد کند. خانم "4" ادامه میدهد: البته این حرف به این معنا تلقی نشود که خدماترسانی به افراد معلول لازم نیست. چون وقتی این حرف را میزنیم بعضی فوری از طرف دیگر بام می افتند. من تسهیلاتی را که باید به افراد نابینا داده شود انکار نمیکنم، اما به استقلال هم معتقدم. مثلاً اگر سرویس باشد فرد راحتتر میرود و میآید، ولی اگر نبود او باید بتواند خودش از عهده کارهایش برآید. خانم "3" میگوید: در زندگی یک خانم نابینا باید بتواند برای خرید خانه به مغازه و بازار هم برود و خانم "1" ادامه میدهد: در زندگی گاه شرایطی پیش میآید که وظایف زن و مرد جا بجا میشود؛ یعنی زن مجبور میشود وظایف مرد خانه را هم بر عهده گیرد. چون همسرش بیمار شده یا به سفر رفته و... 

 

 

 

صئ..............ورزشی

  * مرادیان قهرمان مسابقات شطرنج نابینایان در بخش آقایان شد: پانزدهمین دوره رقابتهای قهرمانی کشور شطرنج نابینایان و کمبینایان در بخش آقایان، با حضور 62 شطرنجباز از 24 استان کشور در بابلسر به پایان رسید. این مسابقات در هفت دور به روش سوییسی برگزار شد. در دور هفتم و پایانی این مسابقات، در میز 1 مرادیان با رستم دوستی به تساوی رسید. در میز 2، باقری قورچیبیگی را شکست داد. در میز 3، کریمی رحیمی را مغلوب کرد. در میز 4، پناهی از سد مشیرآبادی گذشت. در میز 5، نادریان زندینژاد را شکست داد و در میز 6، جعفری محمد دوستی را برد. در نهایت در جدول رده بندی بخش آقایان، میثم مرادیان از استان گیلان با 6 امتیاز قهرمان این دوره از مسابقات شد. علیرضا قورچیبیگی از قزوین با 5.5 امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و مجید باقری از بوشهر با 5.5 امتیاز و پوئنشکنی کمتر سوم شد. فرهاد نادریان با 5.5، امید کریمی با 5.5 و ایوب پناهی با 5.5 امتیاز به ترتیب در جایگاه چهارم تا ششم قرار گرفتند. مهدی رومیفرد، محمد معاف، حسین تحویلی و حمزه مصلح با 5 امتیاز مقامهای هفتم تا دهم را از آن خود کردند. میثم مرادیان قهرمان این دوره از مسابقات در مصاحبه با ایران سپید گفت: این دوره از رقابتها در مقایسه با سالهای گذشته، بسیار عالی برگزار شد و بازیها بالاترین سطح فنی ممکن را داشتند. مرادیان ادامه داد: در سالهای گذشته همه ورزشکاران در مسابقات قهرمانی کشور شرکت نمیکردند، اما این دوره تنها سالی بود که تمامی بزرگان شطرنج نابینایان و کمبینایان در آن حضور داشتند. مرادیان در خصوص جایگاه شطرنج نابینایان و کمبینایان ایران در سطح جهانی گفت: با ظرفیت موجود، در بین ده کشور برتر دنیا هستیم. هرچند در آخرین دوره مسابقات جهانی شطرنج نابینایان در هندوستان عنوان هفدهم را به دست آوردیم، اما با ورزشکارانی که در اختیار داریم میتوانیم نتایج خوبی را در سئول رقم بزنیم.

 

صئ..................حوادث

  * اسیدپاشی به رئیس بیمارستان ضیائیان تهران: فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: اسیدپاشی به سمت رئیس بیمارستان ضیائیان تهران موجب مصدومیت نامبرده از ناحیه چشم شده که پلیس تهران بزرگ با تشکیل تیم ویژه ای در حال شناسایی و دستگیری عاملین این حادثه است. سردار حسین ساجدینیا افزود: حدود ساعت 21 شنبه شب دکتر انوری، رئیس بیمارستان ضیائیان تهران در هنگام مراجعت به منزل توسط دو سرنشین یک موتورسیکلت مورد اسیدپاشی قرار گرفت. وی افزود: این موضوع بصورت ویژه در دستور کار پلیس تهران قرار گرفته و تیم ویژه پلیس تهران بزرگ در حال تلاش برای دستگیری عاملین این حادثه است.

* مرگ دردناک بیتا 10 ساله در حمام: فرمانده انتظامی خرمآباد گفت: بی احتیاطی و عدم استفاده صحیح از حمام منزل جان بیتا 10 ساله را در شهرستان خرمآباد لرستان گرفت. وی افزود: ظهر شنبه با اعلام مرکز فوریتهای پلیسی 110 مبنی بر وقوع گازگرفتگی واقع در میدان تیر انتهای گلبهار ده شهر خرمآباد، بلافاصله مأموران کلانتری 11 این فرماندهی به محل اعزام شدند.

 وی افزود: در بررسیهای صورت گرفته مشخص شد، دختری 10 ساله به نام بیتا در منزلشان در حال استحمام بر اثر گازگرفتگی جان خود را از دست داده است.

* پایان تلخ عبور مرد 40 ساله از پل رودخانه: حسام ستوده، رئیس جمعیت هلال احمر رودسر گفت: «عصر روز دوشنبه دوم آذر ماه امسال بود فردی با جمعیت هلال احمر رودسر تماس گرفت و خبر از حادثه ای مرگبار در محور رحیمآباد-ماچیان داد. با دریافت این خبر مشخص شد مرد ٤٠ ساله ای از اهالی منطقه هنگام طغیان رودخانه پلرود وقتی از روی پل رحیمآباد-ماچیان در حال عبور بوده، به دلیل شدت جریان آب به داخل رودخانه سقوط کرده است. جسد مرد غرق شده پس از ٣ روز با تلاش امدادگران هلال احمر پیدا شد.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/5370.html
Page Generated in 0/0050 sec