printlogo


کد خبر: 4158تاریخ: 1393/4/10 09:16
ضیافت جان
سوم رمضان
ضیافت جان
سوال روز سوم مسابقه ضیافت جان

* سؤال مسابقه: در کدام سوره از حضرت نوح (ع) به عنوان «عبد شکور» یاد شده است؟

* روزه دار واقعی: قرآن کریم فلسفه غایی روزه داری را تقوا و پرهیزگاری بر میشمارد و میگوید: روزه بر شما واجب شده است تا متقی و پرهیزگار شوید و از همه کارهای ناشایست اجتناب کنید. امام صادق (ع) در این خصوص فرموده است: هنگامی که روزه داری، باید گوش و چشم و پوست و موی تو نیز روزه دار باشد. مخصوصاً اینکه روزه دار باید خوش خلق باشد و از جدال و مراء بپرهیزد و با زیردستان خود تندخویی نکند و به آنان ناسزا نگوید. در این باب روایات جالبی از پیشوایان دین به دست ما رسیده است. پیامبر اکرم (ص) سخن زن روزه داری را شنیدند که به خدمتکارش ناسزا میگوید. آن گاه فرمودند غذایی بیاورند و به آن زن دستور دادند که بخورد. آن زن گفت: من روزه هستم. پیامبر (ص) فرمودند: تو چگونه روزه داری در حالی که به خدمتکار خود ناسزا میگویی؟ روزه داری تنها امساک از خوردن و نوشیدن نیست. امام علی (ع) در همین باب میفرمایند: چه بسیار روزه دارانی که جز گرسنگی و تشنگی نصیبی عایدشان نمیشود.

* رمضان در تاریخ: نزول کتاب آسمانی انجیل: انجیل از ریشه یونانی به معنای «املای خداوند» در سوم ماه مبارک رمضان بر حضرت عیسی (ع) نازل شد.

* وفات شیخ مفید: محمد بن نعمان ملقب به شیخ مفید و معروف به ابن المعلم از علمای بزرگ جهان اسلام در قرن پنجم در سوم رمضان سال 413 ه.ق در بغداد وفات یافت.

* گلواژه: امام باقر (ع): اسلام بر پنج چیز استوار است، نماز و زکات حج و روزه و ولایت.

دعای روز سوم 

 اَللّهُمَّ ارْزُقْنى فیهِ الذِّهْنَ وَالتَّنْبیهَ وَباعِدْنى فیهِ مِنَ السَّفاهَةِ

خدایا روزیم کن در این ماه تیزهوشى و بیدارى و دورم گردان در آن از بیخردى

وَالْتَّمْویهِ وَاجْعَلْ لى نَصیباً مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فیهِ بِجُودِکَ یا اَجْوَدَ الاْجْوَدینَ

و اشتباه کارى و مقرر فرما برایم بهره اى از هر خیرى که در آن نازل گردانى بجود و کرمت اى باجودترین جودمندان


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/4158.html
Page Generated in 0/0053 sec