روزنامه یکشنبه 14 آذر 1400
عانوین امروز: برخورداری ۱۵ هزار و ۲۰۰ دانشجو دارای معلولیت از تحصیل رایگان-انتخاب نمایندهای به عنوان مسئول پیگیری امور صنفی دانشجویان معلول-خبر خوب اینکه کتاب «نیمقرن با بورخس» ترجمه و منتشر شد-تاکنون فوت ناشی از سویه اُمیکرون گزارش نشده است-نتایج ورزشکاران ایران تا پایان روز سوم مسابقات پارا آسیایی جوانان-گریم مرد شیشه ای برای سرقت.
|
روزنامه «ایران سپید»
یکشنبه 14 آذر ۱۴۰۰
29 ربیع الثانی ۱۴۴۳
5 دسامبر ۲۰۲۱
سال بیست و ششم شماره 6862
خبرگزاری جمهوری اسلامی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
......عناوین ..........
*برخورداری ۱۵ هزار و ۲۰۰ دانشجو دارای معلولیت از تحصیل رایگان
*انتخاب نمایندهای به عنوان مسئول پیگیری امور صنفی دانشجویان معلول
*خبر خوب اینکه کتاب «نیمقرن با بورخس» ترجمه و منتشر شد
*تاکنون فوت ناشی از سویه اُمیکرون گزارش نشده است
*نتایج ورزشکاران ایران تا پایان روز سوم مسابقات پارا آسیایی جوانان
........خبر ویژه
*برخورداری ۱۵ هزار و ۲۰۰ دانشجو دارای معلولیت از تحصیل رایگان
«محمد نفریه» معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در آئین تجلیل از رتبههای زیر هزار افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی که همزمان با ششمین روز گرامیداشت هفته افراد دارای معلولیت و در آستانه ۱۶ آذرماه روز دانشجو برگزار شد، گفت: در سال جاری ۳۱ نفر از افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی رتبه زیر هزار کسب کردند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار فرد دارای معلولیت تحت پوشش هستند، افزود: تحصیل رایگان، یکی از وظایف که قانون حمایت بر حقوق افراد دارای معلولیت بر دوش دولت و بهزیستی قرار داده است. براساس ماده ۹ این قانون «افراد دارای معلولیت نیازمند واجد شرایط در سنین مختلف میتوانند با معرفی سازمان از آموزش عالی رایگان در واحدهای آموزشی تابعه وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دیگر دستگاههای دولتی و نیز دانشگاه آزاد اسلامی و سایر مراکز آموزش عالی غیردولتی از محل ردیف مربوطه در بودجه سنواتی بهرهمند شوند.
وی، ادامه داد: در حال حاضر ۸۰ هزار دانشآموز، یکهزار و ۷۰۰ دانشجو در دانشگاه دولتی و ۱۳ هزار و ۵۰۰ دانشجو در دانشگاههای غیردولتی با انواع معلولیت که تحت پوشش هستند از تحصیل رایگان در مقاطع مختلف تحصیلی بهرهمند میشوند که علاوه بر این کمک هزینه تشویقی برای دانشجویان دولتی نیز تخصیص داده میشود.
نفریه با بیان اینکه تمامی دانشجویان غیردولتی با معلولیت متوسط، شدید و خیلیشدید در هفت دهک اول درآمدی ۱۰۰ درصد هزینههای آنها توسط بهزیستی پرداخت میشود، تصریح کرد: با طراحی سامانه دانشجویی پرداخت شهریه دانشجویان تحت پوشش ساماندهی شد بطوری که با پایش و ویرایش اطلاعات بسیاری از بدهیهای گذشته دانشجویان پرداخت شد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در پایان با بیان اینکه معلولیت محدود ایجاد میکند اما مانع رشد و شکوفایی نمیشود، یادآور شد: در دهههای اخیر سطح سواد دانشجویان ما در رستههای مختلف ارتقاء یافته که مهمترین عامل همت خود افراد دارای معلولیت است.
........گزارش ویژه
*انتخاب نمایندهای به عنوان مسئول پیگیری امور صنفی دانشجویان معلول
رئیس سازمان بهزیستی کشور در آئین تجلیل از پذیرفتهشدگان برتر دارای معلولیت در کنکور سراسری سال ۱۴۰۰، از واریز کمک هزینه ۱۵ میلیون تومانی(تهیه لپتاپ) برای ۳۱ پذیرفتهشده خبر داد و گفت: نمایندهای از ستاد و استان مسئول پیگیری امور صنفی دانشجویان میشود.
«علیمحمد قادری» رئیس سازمان بهزیستی کشور همزمان با ششمین روز گرامیداشت هفته افراد دارای معلولیت و در آستانه روز دانشجو از پذیرفتهشدگان برتر دارای معلولیت در کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ تجلیل کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در این جلسه پس از استماع دغدغهها و نقطهنظرات دانشجویان تحت پوشش با رتبههای زیر هزار خطاب به آنها، گفت: مسیر سختی را پیمودید اما در ابتدای راه هستید لذا باید با تکیه بر توانمندیها برای ورود موفقیتآمیز مسلح به دیانت، ایمان، توکل بر خدا باشید؛ چرا که شما آتیهداران کشور دانشمندانی با عمل خواهید بود.
وی بر پیگیری موضوعاتی چون رایزنی با سازمان سنجش برای تامین منابع آموزشی مورد نیاز افراد دارای معلولیت، تسهیل ایاب و ذهاب معلولان و ... تاکید کرد و گفت: باید شرایط ایجاد «حال خوب» را برای خانوادههای افراد دارای معلولیت ایجاد کنیم.
قادری از واریز کمک هزینه ۱۵ میلیون تومانی(تهیه لپتاپ) برای ۳۱ پذیرفتهشده برتر دارای معلولیت در کنکور سراسری امسال خبر داد و گفت: مرکز رشد سازمان بهزیستی کشور با عضویت رسمی پذیرفتهشدگان برتر دارای معلولیت در کنکور سراسری به زودی راهاندازی میشود تا در یک فضای نخبگی همیار و کمکرسان بهزیستی باشید.پ
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه نمایندهای از ستاد و استانها به عنوان مسئول پیگیری امور صنفی دانشجویان باشد، خطاب به پذیرفتهشدگان برتر دارای معلولیت در کنکور سراسری، گفت: همراستا با تخصص مهارت را بیاموزید در بازنگری تفاهمنامه با سازمان فنی و حرفهای آموزش مهارت را برای دانشجویان دارای معلولیت رایگان خواهیم کرد
یادآوری میشود؛ «علیمحمد قادری» رئیس سازمان بهزیستی کشور در پایان آئین تجلیل از پذیرفتهشدگان برتر دارای معلولیت در کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ سهمیه یک سفر سیاحتی زیارتی مشهد مقدس تا پایان سال ۱۴۰۱ به دانشجویان همراه با خانواده اهداء کرد.
.......دریافت
*خبر خوب اینکه کتاب «نیمقرن با بورخس» ترجمه و منتشر شد
کتابی از ماریو بارگاس یوسا، یکی از بزرگترین نویسندگان حال حاضر جهان دربارۀ یک نویسندۀ بزرگ دیگر. یک نابغه دربارۀ نابغهای دیگر. کتاب مجموعه مقالات و سخنرانیهای یوسا دربارۀ بورخس است به اضافۀ دو مصاحبه یوسا با او. کتاب را سعید متین از زبان اسپانیولی ترجمه و نشر برج با کپیرایت منتشر کرده است. (قبلاً رمان «روزگار سخت» یوسا را هم در همین نشر و با همین مترجم داشتیم.) برای علاقمندان جدی ادبیات، کتاب خیلی شیرین . مفید خواهد بود. محض نمونه، بخشی از مصاحبۀ یوسا با بورخس در ژوئن ۱۹۸۱ را بخوانید که در ستایش «هزار و یک شب» است
ماریو بارگاس یوسا: بورخس! یک چیزی را به من بگویید، مطلبی هست که خیلی وقت است میخواهم ازتان بپرسم. من رمان مینویسم و همیشه بابت یکی از جملههای خیلی زیبای شما، که البته برای رماننویسها خیلی توهینآمیز است احساس رنجیدگی کردهام، جملهای که کموبیش این است: «پریشانگویی تباهکنندهای است اینکه کسی بخواهد رمان بنویسد، اینکه بخواهد چیزی را که میشود در تنها یک جمله بیان کرد، در پانصد صفحه شاخ و برگ دهد».
خورخه لوییس بورخس: بله، ولی حرف غلطی است، حرف غلطی که من ساختهام. راحتطلبی، نه؟ یا نابلدی.
مبی: ولی شما خوانندۀ جدی رمان و از مترجمهای فوقالعادۀ رمان بودهاید.
خلب: نه، نه، من رمانهای خیلی کمی خواندهام.
مبی: با این حال، رمانها در آثارتان نمود دارند، به آنها اشاره میشود یا حتی اختراع میشوند.
خلب: بله، ولی من از [ویلیام] تَکِری سرخورده شدم. عوضش از دیکنز خیلی خوشم میآید.
مبی: «بازار خودفروشی» به نظرتان خیلی کسلکننده بود.
خلب: «پِندنیس» [تکری] را توانستم بخوانم، با هر ضرب و زوری که بود، «بازار خودفروشی» را نه، نتوانستم.
مبی: [جوزف] کنراد برای مثال، نویسندهای است که تحسینش میکنید، رمانهای کنراد برایتان مهم نبود؟
خلب: معلوم است که جالبند، به خاطر همین به شما میگویم چند استثنای نادر. نمونهاش هنری جیمز، که داستاننویس بزرگی بود و رماننویسی، بگوییم، در حد و اندازهای دیگر.
مبی: یعنی بین مهمترین نویسندگان برای شما، هیچ رماننویسی نیست؟
خلب: ....
مبی: میشود از بین نویسندههایی که مهمتر قلمداد میکنید، به یک رماننویس هم اشاره کنید؟ یا اساساً شاعر و مقالهنویساند؟
خلب: و داستاننویس.
مبی: و داستاننویس.
خلب: چون فکر نمیکنم «هزار و یک شب» رمان باشد، نه؟ یک گلچین بینهایت.
(برگرفته از صفحه ی احسان رضایی، پزشک و ادیب در شبکه ی اجتماعی)
مفتون و شعر ترکی
گفتوگوی مفتون امینی (متولد ۱۳٠۵) و مهدی مظفری ساوجی را خواندم. سخنان مفتون به جهاتی حائز اهمیت است. نخست اینکه او با بسیاری از شعرا و ادبا و هنرمندان که سالهاست رخ در نقاب خاک کشیدهاند حشرونشر داشته است و خاطرات و نظرهایش، هم در باب چهرهها، هم در باب حوادث سیاسی و اجتماعی درخور توجه است. دیگر اینکه شاعری ترکزبان است که به هر دو زبان شعر گفته و این اقبال را یافته که هم شعرهای فارسیاش محل اعتنا باشد، هم تعدادی از شعرهای ترکیاش سر زبان ترکزبانان بیفتد. از مهمترین بخشهای کتاب آنجاست که مفتون به خوبی روشن میکند چرا شاعران ترکزبان در طول تاریخ شعر گفتن به زبان فارسی را ترجیح دادهاند.
▪به نظرم پیشینه و پشتوانۀ زبان و ادبیات فارسی که ریشه در اشعار شاعرانی نظیر رودکی، فردوسی، نظامی، سعدی و... دارد، آنقدر عمیق و غنی بوده که به شما و مثلاً شاعران ترکزبانی مانند شهریار اجازه ندهد که آن شهرت و اعتبار قابل توجهی را که در زبان فارسی کسب کردهاید در زبان ترکی به دست آورید. یعنی ترجیح دادهاید که در زبان فارسی جاودانه شوید تا زبان ترکی.
- خب اگر غیر از این بود، ما خیلی زودتر از این، شعر آذری میگفتیم. اگر در تبریز شعر آذری نگویید یک عیب دارد و یک حسن، بسته به فکرها و سوادهای مختلف. اگر شما نگویید، آن طرف برای تبریز شعر میگویند و مدعی میشوند که این طرف، تبریز را دوست ندارند. البته زبان مادری من ترکی آذری است.
▪️ به عبارتی انس و الفت شما با شاعران فارسیزبان، با وجود آنکه زبان مادریتان آذری بوده، مانع از نشوونما در شعر ترکی شده. این درست است؟
- بله. ما شعر ترکی را در دورۀ پهلوی قبلی نداشتیم و شعر ترکی را محدود در نوحهخوانی میدانستیم. تصور میکردیم که شعر ترکی فقط در نوحه و مراثی جواب میدهد.
▪️ با این حال شما شعرهای ترکی قابل توجهی هم دارید که بخش مهمی از آنها مثلا در «عاشیقلی کَروان» منتشر شده.
- بعضی حتی ضربالمثل شده. یا مثلا کتاب «اَجی چای» که سال گذشته منتشر شده، ۱۵۰ صفحه شعر ترکی آذری دارد.
▪️ چه تفاوتی میان سرودن شعر به زبان فارسی و سرودن شعر به زبان ترکی وجود دارد؟
- ترکی مشکلتر است. وسعت زبان ترکی خیلی زیاد است، در عین حال فعل بیقاعده ندارد و شاعر زیاد آزادی عمل ندارد. ترکی قافیه کم دارد. طالب آملی قصیدهای دارد که سیصدوده یا سیصدوپانزده قافیه دارد. همهٔ قافیههایش نیز خیلی جاافتاده است. در ترکی غیرممکن است شما با چنین امکانی مواجه شوید. در زبان ترکی، ترانههای بهتر و خیلی کوتاهتری ساخته میشود و نسبت به شعر، آن هم شعر بلند، علاقه و امکان سرودن هم ندارند.
▪️ اگر بخواهید گزیدهای از شعرهای ترکی خود را منتشر کنید، کدام شعرها به این گزینه راه مییابند؟
- غزل ترکی هم دارم، ولی در زبان ترکی شعر کوتاه را ترجیح میدهم، بعد هم شعرهای فولکلوری که به زبان ترکی گفتهام.
▪️ اگر به خودتان مراجعه کنید، کدام شعرهای ترکی را بیشتر به یاد میآورید؟
- مثلا شعرهایی که در «اَجی چای» از کتاب «عاشیقلی کَروان» آمده. حدود شصت هفتاد شعر ترکی دارم که بیش از بیست سی عنوان آن را انتخاب و در اَجی چای آوردهام. یا بایاتیهایم را. بایاتی نوعی شعر ترکی است که از چهار مصراع خیلی کوتاه تشکیل شده. هر مصراع آن، مثلاً نصف مصراعهای رباعی است. مضمون و موضوع آنها اغلب حکمتآمیز و فلسفی است که به زبان عوام گفته شده، به نحوی که مورد پسند خواص هم افتاده است.
▪️ چرا اگر شعر آذری را با ساز نخوانند، شعر مقبول و ماندگاری نخواهد بود؟ اظهارنظری که شما در جایی آن را مطرح کردهاید.
- این به آن سؤالی برمیگردد که پرسیده بودید چرا قافیه در شعر ترکی کم است؟ برای اینکه کم آن رفع احتیاج کرده. چون ادبیات ترکی، به نظر من، ادبیات شفاهی است که در موسیقیسازی و تصنیفسازی خلاصه میشود. تصنیف هم معمولا به آن بلندی نیست که نیاز به مثلا بیست یا حتی ده قافیه داشته باشد. سه چهار قافیه کافی است. بعد هم پرورش و رشدونمو ادبیات شعری ترکی در تصنیفخوانی و تارنوازی و نواختن ساز بود و همین اندازه قافیه، چون نیازشان را برآورده میکرده، شاعران را به نوعی قناعت و ایجاز رهنمون شده و باعث شده که دیگر سراغ بیش از آن نروند. بالاخره باید بگویم که ترانهخوانی و موسیقینوازی آذریها شباهت به چیزی دارد که در ایتالیا و اسپانیا رسم بوده و هست.
گفتوگو با مفتون امینی، مهدی مظفری ساوجی، انتشارات مروارید، ۱۴٠٠، ص ۱۶۷ تا ۱۷۵ (با تلخیص)
(برگرفته از مطلب خانم عاطفه تیه، معلم و شاعر از صفحه اش در شبکه های اجتماعی)
.....سلامت و بهداشت
*تاکنون فوت ناشی از سویه اُمیکرون گزارش نشده است
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: با وجود گسترش سویه جدید کروناویروس موسوم به اُمیکرون، تاکنون فوت ناشی از این سویه گزارش نشده است.
به نقل از ایسنا، سازمان جهانی بهداشت در بحبوحه هشدارها نسبت به اینکه سویه اُمیکرون می تواند بر روند بازیابی وضعیت اقتصادی جهانی تاثیر منفی داشته باشد، اعلام کرد: این سویه دستکم در ۳۸ کشور جهان شناسایی شده اما هیچ مورد فوت ناشی از آن گزارش نشده است.
ایالات متحده و استرالیا از جمله جدیدترین کشورهایی هستند که انتقال بومی سویه اُمیکرون را گزارش کرده اند و شیوع این سویه موجب شده مجموع آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در آفریقای جنوبی از سه میلیون نفر فراتر رود.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که ممکن است هفته ها طول بکشد تا مشخص شود مسری بودن سویه اُمیکرون به چه میزان است، آیا موجب بروز نوع شدید بیماری می شود و روش های درمانی و واکسیناسیون تا چه میزان در برابر آن موثر هستند.
بنابر اعلام این سازمان، تا روز گذشته (جمعه) مورد فوت ناشی از ابتلا به سویه اُمیکرون گزارش نشده است اما گسترش این سویه هشدارهایی را در پی داشته چرا که احتمال دارد طی چند ماه آینده بیش از نیمی از موارد ابتلا به کووید-۱۹ در اروپا به سویه اُمیکرون اختصاص پیدا کند. بررسیهای اولیه محققان در آفریقای جنوبی حاکی از آن است که سویه اُمیکرون در مقایسه با دو سویه دلتا و بتا، سه برابر بیشتر احتمال دارد موجب ابتلای مجدد شود.
خطر بازگشاییهای همزمان با واریانت «اُمیکرون»: رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: در شرایطی که واریانت نگرانکننده جدیدی به ناماُمیکرون شناسایی شده، بازگشاییهای همزمان مقداری خطرناک بوده و میتواند منجر به گسترش بیماری شود.
به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا ناجی درباره ارزیابی وضعیت بازگشاییهای همزمان مدارس، دانشگاهها، مراکز فرهنگی و... با توجه به نزولی بودن موارد بروز کرونا در کشور، گفت: با وجود شناسایی واریانت اُمیکرون به عنوان یک واریانت نگرانکننده در جهان، نگرانی از بازگشاییهای همزمان و در عین حال درصد پایین رعایت پروتکلهای بهداشتی، بهحق است. باید توجه کرد که در حال حاضر تمام کشورها شرایطشان را با توجه به شناسایی اُمیکرون تغییر دادهاند. بسیاری از کشورها مجددا به محدودیتهای شدید بازگشتند. همچنین بحث ممانعت از مسافرت در برخی کشورها مجددا ایجاد شده است.
ناجی گفت: البته درست است که از کشورهای آفریقایی به عنوان منشاء اُمیکرون صحبت میکنیم، اما باتوجه به گستردگی این ویروس، به طور کلی نمیتوانیم روی کشور خاصی دست گذاشته و اعلام کنیم که ممانعت مسافرت از فلان کشور انجام شود. بلکه باید برای تمام مسافرانی که وارد کشور میشوند، تست مجدد انجام داده و آنها را قرنطینه کنیم.
وی تاکید کرد: در عین حال بازگشاییهای همزمان هم در این شرایط مقداری خطرناک بوده و میتواند منجر به گسترش بیماری شود. وقتی که جامعه باز شده و تراکم ایجاد میشود، احتمال انتقال ویروس بیشتر میشود. حال اگر واریانتی مانند اُمیکرون وارد کشور شود، باتوجه به اینکه واریانتی است که میتواند از سیستم ایمنی و واکسیناسیون فرار کند، اصلا عاقلانه نیست که این اقدامات و بازگشاییهای همزمان انجام شود. بنابراین باید اطلاعات دنیا را مرور کرده و خودمان هم اطلاعات تولید کنیم. باید نظارتمان بیشتر شده، پایش ژنتیکی کووید را افزایش داده و توجه بیشتری به شرایط کووید ۱۹ در دنیا داشته باشیم و اجازه ندهیم که اتفاقاتی که در پیکهای چهارم و پنجم برایمان رخ داد، در پیک دیگری با اُمیکرون تکرار شود.
وی همچنین اظهار کرد: جدای از اُمیکرون، تا زمانیکه سطح واکسیناسیونمان را بالا نبریم، بازگشاییهای همزمان توصیه نمیشود. در حال حاضر باید بالای ۹۰ درصد جامعه علیه کرونا واکسینه شوند.
وی ادامه داد: در عین حال علاوه بر این، توصیههایی از سوی برخی کشورها مطرح شده که محورش بر روی تزریق واکسن و دز بوستر است. به عنوان مثال برخی کشورها اعلام کردند که تزریق دز بوستر را باید برای ۱۸ سال به بالا عمومی کنیم و زمان تزریق آن را هم کاهش دهیم. زیرا هرچقدر بتوانیم سیستم ایمنی را تقویت کرده و میزان آنتیبادی را بالا بریم، میتوانیم در برابر واریانتها مبارزه بهتری داشته باشیم. جدای از اینکه یک واریانت چقدر میتواند از سیستم ایمنی فرار کند، اما در هر صورت واکسنهایمان را کاملا بیتاثیر نکرده است. در عین حال افراد سالمند و کسانیکه به بیماریهای زمینهای مبتلا هستند که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، فورا به دز بوستر نیاز دارند. بعد هم تکمیل واکسیناسیون گروه سنی بالای ۱۲ سال است که به سرعت دز دوم هم برای آنها تزریق شود.در واکسنهای مختلف بین سه تا شش ماه بعد از تزریق دز دوم، نیاز به تزریق دز بوستر وجود دارد. حتی درباره تزریق دز چهارم در افراد سالمند و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند هم توصیههایی مطرح شده است. به طوری که اعلام شده که حداقل فاصله تزریق دز چهارم از دز سوم، سه ماه باشد.
ناجی گفت: توصیه دیگری که در زمینه واکسیناسیون مطرح شده، تزریق دز بوستر واکسن کرونا با واکسنهای با کفایت بالاتر است.
.......ورزشی
*نتایج ورزشکاران ایران تا پایان روز سوم مسابقات پارا آسیایی جوانان
چهارمین دوره رقابت های پارا آسیایی جوانان در شهر منامه کشور بحرین در جریان است.
تا پایان روز سوم این مسابقات، تیم ملی گلبال پسران ایران توانست هر سه دیدار خود را با پیروزی پشت سر بگذارد. تیم گلبال ایران در دومین دیدار خود در مرحله گروهی تیم عراق را با نتیجه ۱۲ بر ۲ مغلوب کرد. بهمن دوستی سرمربی تیم ملی در این بازی نسبت به بازی نخست مقابل عربستان که با پیروزی قاطع 10 بر 0 کشورمان همراه بود، یک تغییر در ترکیب داشت و به جای مصطفی صادقی، علیرضا باقری را در ترکیب قرار داد تا در کنار محمد مهدی نفیسی و امیرمحمد بهرامی ترکیب اصلی تیم ملی را تشکیل دهند. پسران گلبالیست ایران در سومین دیدار خود در مقابل تیم قدرتمند تایلند به میدان رفتند و با نتیجه قاطع ۱۲ بر ۶ این تیم را شکست دادند و به سومین پیروزی پیاپی خود دست یافتند. تیم گلبال دختران ایران نیز در دومین بازی در مرحله گروهی مقابل تیم قدرتمند تایلند با نتیجه ۱۱ بر یک شکست خورد. زهره ابراهیمی سرمربی تیم ملی در این بازی ۲ تغییر در ترکیب داشت تا از ترکیب معصومه مولایی، فاطمه عجمدشتی و امالبنین شریفی در بازی دوم استفاده کند.
دختران گلبالیست کشورمان در نخستین بازی خود، با نتیجه ۸ بر ۷ مقابل کرهجنوبی متحمل شکست شده بودند.
تیم ملی بسکتبال با ویلچر کشورمان در چهارمین دیدار خود در مسابقات پارآسیایی جوانان در بحرین، با نتیجه ۱۰۲ به ۲۷ موفق شد از سد تیم ملی عراق عبور کند.
شناگران کاروان ایران در بازیهای پاراآسیایی جوانان، موفق به کسب ۶ مدال رنگارنگ در روز نخست رقابتها شدند.
پس از مسابقات نوبت صبح روز سوم که دو نقره بدست آمد، نمایندگان ایران در ادامه رقابتشان یک طلا، ۲ نقره و یک برنز دیگر کسب کردند.
در ۱۰۰ متر کرال پشت نوجوانان، علی حسن زاده ورزشکار کلاس S۱۱ با زمان ۱:۳۵.۳۷ دقیقه و امتیاز ۱۸۰ قهرمان شد و به مدال طلا رسید، امیرمحمد فرخنده زاد ورزشکار کلاس S۱۳ با زمان ۱:۳۰.۴۳ دقیقه و با امتیاز ۳۹ به مدال نقره دست یافت و محمدرضا ریحانی ورزشکار کلاس S۱۲ با زمان ۱:۳۴.۲۱ دقیقه و با ۳۱ امتیاز به مقام سوم بسنده کرد. در همین رقابت سید علی موسوی با ۱:۳۴.۶۲ دقیقه و امتیاز ۲۹ در رده چهارم ایستاد.
در ۲۰۰ متر مختلط انفرادی نوجوانان، ابوالفضل ظریف با ۲:۴۸.۳۴ دقیقه و کسب امتیاز ۴۲۶ در رده دوم قرار گرفت و صاحب مدال نقره شد. در همین رقابت علی مطلبی با ۲:۵۸.۵۹ دقیقه و امتیاز ۲۵۳ پنجم شد.
در ۲۰۰ متر آزاد جوانان، دانیال محسنیان ورزشکار کلاس S۹ با ثبت زمان ۲:۵۵.۳۴ و با کسب ۳۰۴ امتیاز به مقام پنجمی بسنده کرد.
در ۲۰۰ متر آزاد نوجوانان، علی یساولی در کلاس S۵ زمان ۶:۲۷.۷۲ دقیقه را ثبت کرد و پنجم شد.
نمایندگان جوان رشته دوومیدانی فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین و فدراسیون نابینایان و کم بینایان در اولین روز از مسابقات دو و میدانی موفق به کسب ۲۳ نشان رنگارنگ شدند.
در بخش نابینایان و کم بینایان نیز ۳ نشان طلا، ۴ نقره و یک برنز بدست آمد . در بخش نابینایان و در ماده پرتاب وزنه کلاس ب یک امیرحسین علیپور با رکورد ۱۴ متر و ۱۵ سانتی متر به مدال طلا دست یافت.
در پرتاب وزنه کلاس ب ۳، امیرعلی تاروردی با رکورد ۱۰ متر و ۳۷ سانتی متر نشان طلا را به ارمغان آورد.
در پرتاب وزنه کلاس ب ۳ حمیدرضا پیاره با رکورد ۸ متر و ۹۹ سانتی متر به مدال نقره رسید.
در پرتاب وزنه کلاس ب ۲ مهرشاد مرادی با ثبت رکورد ۱۰ متر و ۵۲ سانتیمتر صاحب گردن آویز نقره شد.
در ماده ۲۰۰ متر دو ومیدانی بانوان کلاس ب۲ نازنین قریشی نژاد با ثبت زمان ۳۱ ثانیه و ۵۲ صدم ثانیه به مدال نقره دست یافت.
و محدثه رمضانعلی مرادلو در ماده ۲۰۰ متر دوومیدانی کلاس ب ۱ با زمان ۳۶ ثانیه و ۲۶ صدم ثانیه در جایگاه چهارم ایستاد.
.......حوادث
*گریم مرد شیشه ای برای سرقت
راننده شیشه ای با جلب اعتماد مسافرانش پس از بیهوش کردن آنها با آبمیوه مسموم، نقشه سرقتهایش را اجرا میکرد.
اوایل پاییز امسال، زن جوانی هراسان به پلیس رفت و از راننده پرایدی شکایت کرد و گفت: پس از پایان کارم به انتظار تاکسی بودم تا به خانه بروم، راننده پرایدی مقابلم توقف کرد. با این احتمال که مسافرکش است سوار ماشین شدم اما پس از چند دقیقه مرد پراید سوار سر صحبت را باز کرد. او مدعی شد در ادارات معتبر آشنا دارد و میتواند برای افراد کار مناسبی فراهم کند. او با چرب زبانی کامل اعتمادم را جلب کرد و بعد هم آبمیوهای تعارف کرد، آبمیوه را خوردم اما بیهوش شدم. به هوش که آمدم متوجه شدم طلا، پول و گوشی تلفن همراهم به سرقت رفته است.
با شکایت زن جوان، پروندهای در شعبه چهارم دادیاری دادسرای ویژه سرقت تشکیل و تحقیقات برای دستگیری سارق پراید سوار آغاز شد. در نخستین گام مأموران با کمک شاهد به چهره نگاری از سارق پراید سوار پرداخته و تصویر احتمالی او را بهدست آوردند.
در حالی که تحقیقات در این خصوص ادامه داشت، کارآگاهان با شکایتهای مشابه مواجه شدند. مرد پراید سوار با ترفند پیدا کردن کار یا خرید خودرو و دلار با قیمت دولتی، به مسافرانش آبمیوه تعارف میکرد و آنها پس از خوردن آبمیوه، بیهوش میشدند.
گرچه شیوه و شگرد سرقتها شبیه هم و در شرق تهران بود، اما شاکیها در چهره نگاریها، چهرههای متفاوتی از سارق را اعلام میکردند و این احتمال از سوی تیم تحقیق مطرح شد که سارق در هر سرقت گریم میکند و سعی دارد با تغییر چهره مسیر تحقیقات را تغییر دهد.
دستگیری سر بزنگاه
در حالی که تحقیقات برای شناسایی سارق پراید سوار ادامه داشت، مأموران گشت پلیس در یکی از خیابانها حین گشتزنی متوجه درگیری دختر جوانی با راننده پراید شدند. دختر جوان فریاد میزد: «دزد، دزد را بگیرید» و از رهگذران و اهالی محل درخواست کمک میکرد.
مأموران بلافاصله وارد عمل شده و راننده پراید را دستگیر کردند، دختر جوان گفت: مدتی قبل بهعنوان مسافر سوار بر خودرویی شدم و راننده به من آبمیوه تعارف کرد که بلافاصله بیهوش شدم و وقتی به هوش آمدم متوجه شدم که گوشی آیفون مدل بالا و گرانقیمتم و پولهایم به سرقت رفته است.
او ادامه داد: امروز بعد از پایان کارم وقتی سوار خودروی پراید شدم که به خانه بروم، راننده سعی داشت اعتماد مرا جلب کند. بعد هم آبمیوهای به من داد، چون یکبار خودم به این شیوه مورد سرقت قرار گرفته بودم، به نقشه او پی بردم و با وانمود کردن اینکه بیهوش شدهام دیدم راننده به سراغ کیف و وسایلم رفت تا آنها را سرقت کند. من رزمی کار هستم و از قدرت بدنی بالایی برخوردارم، راننده پراید را که در حال سرقت دیدم به او حمله کردم و با فنون رزمی مورد ضرب و شتم قرار دادم و از مردم هم کمک خواستم که پلیس سر بزنگاه سر رسید و او را دستگیر کرد. در بازرسی از خودروی پراید متهم وسایل گریم، کلاه گیس و ریش مصنوعی کشف شد. در نهایت متهم به سرقتهایش اعتراف کرد و گفت: به خاطر اعتیاد مجبور شدم که دست به سرقت بزنم. به همین دلیل نقشه سرقت را طراحی کردم تا هزینه موادم را تهیه کنم.
با اعتراف متهم جوان به دستور دادیار عبدالسعید مدرس، او در اختیار کارآگاهان اداره آگاهی قرار داده شد و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/34851.html |