|
روزنامه دوشنبه 8 آذر 1400
عناوین امروز: قوانین حمایت از معلولان اجرایی شود-گروههای سیار واکسیناسیون خانه به خانه معلولان-۲۰ نکته بهداشتی کرونایی برای بازگشت دانشآموزان به مدارس-اعضای کمیسیون ورزشکاران، داوران و مربیان فدراسیون نابینایان مشخص شد-کلاهبرداری از دانش آموزان به بهانه کلاس های خصوصی اینترنتی.
|
روزنامه «ایران سپید»
دوشنبه 8 آذر ۱۴۰۰
23 ربیع الثانی ۱۴۴۳
29 نوامبر ۲۰۲۱
سال بیست و ششم شماره 6857
خبرگزاری جمهوری اسلامی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
......عناوین ..........
* قوانین حمایت از معلولان اجرایی شود
* گروههای سیار واکسیناسیون خانه به خانه معلولان
*۲۰ نکته بهداشتی کرونایی برای بازگشت دانشآموزان به مدارس
* اعضای کمیسیون ورزشکاران، داوران و مربیان فدراسیون نابینایان مشخص شد
*کلاهبرداری از دانش آموزان به بهانه کلاس های خصوصی اینترنتی
.........خبر
* قوانین حمایت از معلولان اجرایی شود
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: جانبازان و ایثارگران مشکلات عدیده ای دارند و باید مصوبات مجلس برای حمایت از آنان اجرایی شود.
مجتبی یوسفی در جلسه علنی (یکشنبه ۷ آذرماه) مجلس شورای اسلامی طی تذکری شفاهی اظهارداشت: لازم است در وهله اول از رئیس جمهور به جهت لغو تردد شبانه تقدیر و تشکر کنم.
وی خطاب به وزیر کشور، گفت: لازم است قوانین مصوب مجلس را هر چه سریعتر اجرایی کنید. مجلس سال گذشته در مصوبه ای مقرر کرد که صندوق خسارت های ساختمانی تشکیل شود و قرار بر این شد که مناطق زلزله زده و مناطقی که بر اثر حوادث طبیعی دچار تخریب شده اند، به هر خانه ۵۰ میلیون تومان پرداخت شود اما هنوز این قانون اجرایی نشده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه همچنین قانون مصوب مجلس برای ساماندهی شهرداری ها هنوز روی زمین مانده است تصریح کرد: سرقت هم یکی از مشکلات اساسی خوزستان است و از وزارت کشور و به ویژه معاونت امنیتی این وزارتخانه تقاضا می کنم که مشکلات مربوط به این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند و برنامه ریزی های لازم را در این راستا انجام دهند.
یوسفی در تذکری خطاب به رئیس دانشگاه آزاد کشور گفت: متأسفانه وضعیت معیشتی پرسنل دانشگاه آزاد خوب نیست و بسیاری از آنان در حقوق و دستمزد خود هم مانده اند و لازم است توجه بیشتری به آنان شود.
وی اظهارداشت: چند قانون در جهت حمایت از معلولان به ویژه در زمینه استخدام و همسان سازی حقوق به تصویب رسیده اما اجرایی نشده است که لازم است هر چه سریعتر عملیاتی شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: جانبازان و ایثارگران کشور مشکلات زیادی دارند و باید مصوبات مجلس در حمایت از آنان اجرایی شود و برنامه ریزی های لازم صورت گیرد تا مشکلات آنان حل و فصل شود.
* درج قید «مناسب سازی» و «شرایط دسترسی معلولان» در پروانه ساختمان های عمومی
معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد گفت: در پروانه ساختمان هایی که جنبه عمومی داشته اما مالک خصوصی دارد، قید «مناسب سازی» و «ایجاد شرایط برای دسترسی افراد دارای معلولیت» را لحاظ کرده ایم.
«محمدرضا حسین نژاد» افزود: برای ساختمان های اداری نیز به صورت ۱۰۰ درصد این تجهیزات وجود دارد و پایانکار آن ها منوط بر بحث ایجاد رمپ و شرایط برای افراد دارای معلولیت است.
وی تاکید کرد: باید زیرساخت های شهری را به گونه ای طراحی کرد که مورد استفاده عموم شهروندان باشد، بنابراین باید وسایل نقلیه عمومی، فضاهای عمومی، ادارات، پیاده راه ها و... برای دسترسی افراد دارای معلولیت تجهیز شود. اعتقاد ما بر این بوده که شهر مشهد از آن همه مردم است و نباید بین افراد جامعه تبعیض قائل شویم.
.....گزارش
* گروههای سیار واکسیناسیون خانه به خانه معلولان
طبق آخرین آمار سازمان بهزیستی کشور، یک میلیون و 759 هزار نفر تحتپوشش این سازمان قرار دارند و از آغاز شیوع کرونا از خدمات این سازمان استفاده کردهاند.
آن طور که معاون سازمان بهزیستی میگوید بهدلیل حساس بودن گروههای هدف، معلولان جزو اولین گروههایی بودند که واکسن کرونا را دریافت کردهاند و تاکنون به 136 هزار و 662 معلول شدید و خیلی شدید واکسن کرونا تزریق شده است. از طرفی در حالحاضر 50 هزار و 727 معلول جسمی شدید و خیلی شدید در مراکز شبانه روزی و مراقبتی بهزیستی نگهداری میشوند. معاون توانبخشی سازمان بهزیستی و مسئول کمیته مقابله با کرونای سازمان بهزیستی در مورد واکسیناسیون معلولان شدید و خیلی شدید میگوید: بر اساس ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کرونا، گروههای حساس اولین گروههایی بودند که در نوبت دریافت واکسن قرار گرفتند. طبق این مصوبه سازمان بهزیستی نیز لیست معلولان شدید و خیلی شدید را در اختیار وزارت بهداشت قرار داد تا معلولان شدید و خیلی شدید در مراکز نگهداری واکسینه شوند و در حالحاضر تمام معلولان در مراکز نگهداری شبانه روزی این سازمان دو دوز واکسن خود را دریافت کردهاند. یعنی صد و یکهزار و 454 دوز واکسن به معلولان شدیدی که در مراکز نگهداری هستند، تزریق شده است.
اعزام تیمهای سیار به منزل معلولان
او درخصوص واکسیناسیون معلولان شدید و خیلی شدیدی که در خانه نگهداری میشوند، میافزاید: تیمهای سیار با مراجعه به منازل افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی، این افراد را واکسینه کردهاند. طبق آخرین آمار، 17 هزار و پانصد و هشتاد و چهار نفر از معلولان شدید اعم از افراد ضایعه نخاعی و معلولان ذهنی تحتپوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که توسط خانوادههایشان نگهداری میشوند. این افراد نیز هر دو دوز واکسن بیماری کرونا را دریافت کردهاند.
رفع قرنطینه مراکز شبانه روزی
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی در مورد قرنطینه افراد در مراکز نگهداری معلولان گفت: از همان ابتدای شیوع کرونا بهدلیل حساسیت افراد معلول در مراکز نگهداری، تمام مراکز قرنطینه شدند. این موضوع معلولان و خانوادههای آنها را تحت فشار مضاعف قرار داد چرا که بازدید خانوادهها و معلولان ممنوع شد. اما خوشبختانه پس از واکسیناسیون سراسری این افراد، به سمت رفع قرنطینه مراکز میرویم. رفع قرنطینه کامل مختص مراکز نگهداری معلولان شدید جسمی میشود و مابقی مراکز مانند آسایشگاههای مختص معلولان ذهنی با تمهیدات و الزام رعایت دستورالعملهای خاص رفع قرنطینه خواهند شد. همچنین خانوادهها در این مدت از طریق فضای مجازی با عزیزانشان در مراکز نگهداری در ارتباط بودند. با رفع قرنطینه کامل از خانوادهها درخواست داریم با رعایت پروتکلهای بهداشتی کامل و با تعیین وقت قبلی با اعضای خانوادهشان دیدار داشته باشند. البته توصیه ما این است تا مهار کامل این بیماری همچنان خانوادهها در بسترهای آنلاین با اعضای خانواده خود در مراکز شبانه روزی ارتباط داشته باشند.
معلولان برای دریافت دوز سوم مراجعه کنند
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، 11 درصد از کل جمعیت هر کشوری را معلولان تشکیل میدهند. با توجه به این رقم حدود 9 میلیون و سیصد هزار نفر معلول در کشور وجود دارد که فقط یک میلیون و چهارصد و شصت و هفت هزار و 805 نفر از معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند. نفریه در پاسخ به این سؤال که آیا آماری از واکسینه شدن این افراد وجود دارد، میگوید: در این مورد آماری در دسترس نیست و بهزیستی فقط آمار تحت پوشش خود و معلولان و سالمندانی را که در مراکز نگهداری هستند، دارد. خیلی از معلولان نیازی به خدمات سازمان بهزیستی ندارند.
همچنین افرادی که معلولیت خیلی شدید ندارند مانند سایر افراد جامعه میتوانند به مراکز واکسیناسیون عمومی مراجعه کنند. برخی از شهروندان خود تمایلی به تزریق واکسن ندارند و معلولانی که تحت پوشش بهزیستی نیستند شاید تمایلی به تزریق نداشتهاند. واکسیناسیون اختیاری است نه اجباری. معلولان ما در مراکز نگهداری بهدلیل حساسیت شرایط جسمیشان در اولویت واکسیناسیون قرار گرفتهاند. ما اطلاع رسانیهای لازم را برای مراجعه معلولان خفیف انجام دادهایم تا به مراکز معلولان مراجعه کنند.
شرایط سخت معلولان ذهنی در دوران همهگیری
او در مورد تزریق دوز یادآور در ارتباط با واکسیناسیون جامعه هدف سازمان بهزیستی میافزاید: از حدود یک ماه گذشته با مکاتباتی که با وزارت بهداشت انجام شد دوز یادآور در توانبخشی سازمان بهزیستی آغاز شده است. همچنین مانند گذشته برای سالمندان و معلولان که در منزل هستند تیمهای سیار برای تزریق واکسن به این افراد اعزام خواهند شد. علی همت محمودنژاد انجمن دفاع از حقوق معلولان در مورد واکسیناسیون معلولان میگوید: ما از ابتدای شیوع کرونا سرکشیهای لازم برای نظارت بر اینکه آیا معلولان شدید و خیلی شدید واکسن دریافت کردهاند یا خیر داشتهایم و خوشبختانه گزارشی بر عدم واکسینه شدن افراد در مراکز نگهداری دریافت نکردهایم.
مشاور مرکز نگهداری شبانه روزی معلولان ذهنی وحدت در مورد قرنطینه و واکسیناسیون افراد دارای معلولیت میگوید: از آنجا که بچههایی که در مرکز ما نگهداری میشوند از ایمنی پایینی برخوردار هستند از همان ابتدای شیوع بیماری مجبور به قرنطینه آنها شدیم چرا که شرایط این افراد بسیار متفاوت است و اگر یکی از آنها مبتلا میشد یک همهگیری دسته جمعی را در پی داشت. پس ما مجبور بودیم امنیت و حفاظت از سمت آسایشگاه را بالا ببریم. ما طی یک سال گذشته شرایط بسیار سختی را داشتیم چرا که توجیه بچهها برای رعایت پروتکلها بسیار سخت است.
تمام کودکان ذهنی در مراکز دو دوز را دریافت کردند
فریبا جانی از تمهیدات اتخاذ شده از آغاز کرونا اینگونه میگوید: در حالحاضر تمام بچههای ما دو دوز واکسن را دریافت کردهاند و منتظر تزریق دوز سوم هستیم. هزینههای ما در این دوره بسیار بالا رفت، مثل هزینه تهیه اقلام بهداشتی و شوینده. یا این که مجبور بودیم برای کارکنان مرکز سرویس ایاب و ذهاب تهیه کنیم تا خدایی نکرده بیماری به داخل مرکز سرایت نکند.
او در مورد بازدید خانوادهها در زمان کرونا اینگونه میگوید: 70 درصد خانوادههای بچههایی که معلولیت ذهنی دارند وجود فرزندشان را در این مرکز نادیده میگیرند و به زبان ساده بیشتر بچهها بازدید کنندهای ندارند. خانوادههایی هم که نگران کودکانشان هستند از پشت شیشه یا بهصورت آنلاین با بچهها دیدار میکردند. قبل از شیوع کرونا ما بچهها را به فضای باز میبردیم ولی در زمان همهگیری مجبور بودیم بچهها را در بخش نگهداری کنیم. ما در هر بخش 18 الی 20 معلول ذهنی را نگهداری میکنیم. در حالحاضر بچهها بسیار بیتاب هستند و کلافه شدهاند. بچههای معلول ذهنی بسیار عاطفی هستند. دوست دارند کسی را که میبینند بغل کنند و به افراد دست بزنند.
....آموزشی
*۲۰ نکته بهداشتی کرونایی برای بازگشت دانشآموزان به مدارس
وزارت آموزشوپرورش و وزارت بهداشت در «دستورالعمل پیشگیری و کنترل کووید ۱۹ در مدارس، ویژه مدیران» که اخیرا تهیه و منتشر شده است بر ضرورت رعایت نکات ذیل از سوی والدین دانشآموزان تاکید کردهاند:
اصول کلی در پیشگیری و کنترل کووید ۱۹ عبارتند از: واکسیناسیون همگانی، شستوشوی مرتب و صحیح دستها، رعایت فاصله فیزیکی مناسب، استفاده از ماسک و رعایت بهداشت تنفسی، تهویه مناسب و پرهیز از تجمعات و دورهمی، پرهیز از انتشار شایعات و ادای سهم فردی در مبارزه با کووید.
والدین از فرستادن دانشآموز مبتلا یا مشکوک (داشتن تماس نزدیک با فرد مبتلا) به مدرسه خودداری کنید و در اسرع وقت به مسئولین مدرسه اطلاع دهید.
در صورت ابتلای فرزندتان به کرونا، پس از طی دوران درمان و واگیری، برای بازگشت به مدرسه لازم است مورد ارزیابی پزشک معتمد ادارات مناطق/ شهرستان یا مراکز جامع سلامت قرار گیرد.
در صورتی که فرزندتان دارای یکی از شرایط زیر است برای حضور در مدرسه باید از پزشک معتمد گواهی دریافت کنید:
بیماری زمینهای نظیر بیماری قلبی- عروقی، بیماریهای کبدی، بیماریهای کلیوی، فشارخون بالا، دیابت وابسته به انسولین، بیماریهای تنفسی زمینهای، آسم مقاوم به درمان چاقی زیاد.
نقص ایمنی: تحت درمان با کورتیکواستروئید به میزان بیش از ۱۲٫۵ میلی گرم پردنیزولون در روز بیش از دو هفته - شیمی درمانی - بدخیمیها و پیوند اعضا.
فلج مغزی با ناتوانی حرکتی در دستها، محدودیت بینایی شدید، کودکان ذهنی و اوتیسم و چند معلولیتی که توانایی خود مراقبتی مستقل مثل شستن دستها و نگهداری ماسک ندارند.
به فرزندان خود آموزش دهید دستهای خود را به طور مکرر شسته یا ضدعفونی کنند.
از دست دادن، رو بوسی و بغل کردن یکدیگر پرهیز کنند.
در تمام مدت حضور در مدرسه به طور صحیح از ماسک مناسب استفاده کنند.
در صورت نیاز به وسایل گرمایشی، هر یک ساعت یکبار پنجرهها را به مدت ۱۰ دقیقه باز کنند و حتی المقدور با پوشش کافی در کلاس حضور داشته باشند.
از تماس دستها با چشم، بینی و دهان قبل از شستن یا ضدعفونی خودداری کنند.
هنگام عطسه یا سرفه کردن از دستمال کاغذی استفاده شود. در صورتی که دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنند.
در نمازخانه ها از مهر و سجاده شخصی استفاده و فاصله ایمن با سایرین را رعایت کنند.
از وسایل خود (خودکار، مداد، کتاب، ...) استفاده و از تبادل وسایل خود با سایر همکلاسیها خودداری کنند.
لیوان کاغذی یکبار مصرف و دستمال کاغذی به همراه داشته باشند.
از همراه داشتن موبایل و وسایل الکتریکی غیرضروری خودداری کنند.
برای تماس با دکمههای آسانسور، از دستمال کاغذی یا دستکش استفاده کنند.
از تجمع در محیطهای خاص مدرسه از قبیل دفتر، آبدارخانه، اتاق کپی، اتاقهای کار عملی و آزمایشگاهی خودداری کنند.
تا حد امکان کمترین وسایل را بین خانه و مدرسه جابهجا کنند.
از دست به دست کردن مواد غذایی و ساندویچ در مدرسه خودداری کنند.
در صورت امکان، دانشآموزان گچ و ماژیک وایت برد شخصی به همراه داشته باشند.
محلول ضد عفونی کننده دست به همراه داشته باشند.
در صورت استفاده از سرویس مدرسه، اگر فردی مبتلا یا مشکوک دارای علائم بیماری در سرویس وجود دارد، سوار سرویس نشوند.
خوراکی از خانه به همراه خود به مدرسه ببرند و از خرید مواد غذایی باز خودداری کنند.
چه قواعدی باید در مدرسه رعایت شده باشد؟اطمینان حاصل کنید که موضوعات ذیل در مدرسه فرزند شما رعایت میشود:
فعالیتهای کارگاهی و مهارتی مدارس فنیوحرفهای و متوسطه با رعایت دستورالعمل های بهداشتی برگزار میشود.
در مناطقی که از نظر آب و هوایی مساعد هستند، کلاسهای آموزشی در فضای حیاط با رعایت استانداردهای بهداشت محیط، برگزار میشود.
فعالیتهای ورزشی فرهنگی، به صورت انفرادی و یا گروههای حداکثر ۱۵ نفره با رعایت فاصله گذاری اجتماعی در محیطهای باز انجام میشود.
فاصله ایمن حداقل ۱٫۵ متر در قسمتهای عمومی از جمله نمازخانه، سلفسرویس، کارگاهها و مسیر ورود و خروج رعایت میشود.
تعداد افراد در کلاسها با احتساب ۱٫۵ متر فاصله و ۲٫۲۵ متر مساحت برای هر نفر در نظر گرفته میشود.
قرار دادن صندلی، نیمکت، کامپیوتر و... دانشآموز و نظایر آن در فواصل لازم و ایمن، حداقل با فاصله ۱٫۵ متری در تمامی جهات صورت میپذیرد.
در صورتی که مواجهه چهره به چهره کادر اداری، دانشآموز، هنر آموز، والدین، و ... با یکدیگر ناگزیر باشد، در حداقل زمان ممکن و با رعایت فاصله ایمن حداقل ۱٫۵ متر و با استفاده کامل از ماسک و وجود تهویه هوایی مناسب، برگزار میشود.
استراحت بین کلاسهای دانشآموزان (زنگ تفریح) در حداقل زمان و در زمانهای مختلف بین کلاسها انجام می شود.
ساعت شروع و پایان مدرسه به گونهای تعیین میشود که از هم زمانی رفت و آمد دانشآموزان و ازدحام جلوگیری شود.
آموزش حضوری برای دروس نیازمند تعامل بیشتر معلم با دانشآموز از قبیل ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، دروس مهارتی و... انجام میشود و برای آموزش سایر دروس از بستر فضای مجازی استفاده میشود.
در صورت فعال بودن سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان و کارکنان، حداکثر به تعداد صندلی و مشروط به واکسیناسیون راننده صورت میپذیرد و در صورت امکان افزایش تعداد سرویسهای ایاب و ذهاب برای رعایت فاصلهگذاری ایمن در جابهجایی صورت میپذیرد.
......ورزشی
*اعضای کمیسیون ورزشکاران، داوران و مربیان فدراسیون نابینایان مشخص شد
با اعلام کاوه عزیزی دبیر مجمع انتخابات فدراسیون نابینایان و کم بینایان، اعضای کمیسیون ورزشکاران، داوران و مربیان که در روز شنبه 29 آبان از طریق شرکت در سامانه اعلام شده بود، مشخص شد.
اعضای کمیسیون ورزشکاران:
رسول باصری، حسین رجبپور، احمدرضا شاهحسینی، بهزاد زادعلی اصغر و سمیرا جلیلوند به عنوان اعضای اصلی انتخاب شدند.
محمد سرنجی، مصطفی شهبازی، محمد منصوری و مریم حسام آبادی به عنوان اعضای علی البدل انتخاب شدند.
اعضای کمیسیون داوران:
هوشنگ شریعتی، نظام دودل، سید اصغر فیاض دستگردی، فریبا محمدی و نسترن فتوتی به عنوان اعضای اصلی انتخاب شدند.
غلامرضا فرح منش، محمد مصباحی و علیرضا طباطبائی به عنوان اعضای علی البدل انتخاب شدند.
اعضای کمیسیون مربیان:
محمد بیدگلی، محمد ابراهیمزاده، مهدی نباتی، محمدکرم کولیوند و طیبه ملکی به عنوان اعضای اصلی انتخاب شدند.
بهمن دوستی والا، جواد فلفلی، محمدرضا حاج یوسفزاده و افشین زند کریمی به عنوان اعضای علی البدل انتخاب شدند.
قرار است نماینده ورزشکاران، مربیان و داوران حاضر در مجمع انتخابات فدراسیون نابینایان توسط اعضای کمیسیون ها معرفی و انتخاب شوند. پیش از این، نمایندگان توسط رئیس وقت فدراسیون انتخاب میشد. مجمع فدراسیون نابینایان روز یازدهم دیماه برگزار خواهد شد و محمدرضا مظلومی، عباس صادقزاده و روزبه زورقی کاندیدای ریاست هستند. به جز نفرات حاضر، دکتر سید کاظم شمس، محمدرضا بیدکی و ناصر قاسمی برای ریاست ثبت نام کرده بودند که به دلیل نداشتن 5 سال سابقه ریاست هیأت ورزش نابینایان در استان خود، از سوی وزارت ورزش رد شدند. البته این مسئله با شکایت و اعتراض کاندیدا های فوق روبرو شده است که تا کنون، نتایج اعتراض آنها رسماً اعلام نشده است.
........حوادث
*کلاهبرداری از دانش آموزان به بهانه کلاس های خصوصی اینترنتی
رئیس پلیس فتای استان اصفهان در زمینه افزایش شیوه کلاهبرداری اینترنتی به خانوادهها ی دانش آموزان هشدار داد و گفت: در زمان ثبت نام فرزندان خود در کلاسهای خصوصی آنلاین مراقب باشند تا در دام کلاهبرداران سایبری گرفتار نشوند.
سرهنگ سید مصطفی مرتضوی در این باره تصریح کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس، والدین نگران افت تحصیلی فرزندان خود هستند و به ناچار برای جبران افت تحصیلی به دنبال کلاسهای خصوصی و تقویتی هستند که بتواند عقب افتادگی دانش آموزان خود را جبران کنند.
وی افزود: متاسفانه بخشی از تبلیغات کلاسهای آنلاین خصوصی از سوی مجرمان سایبری است و هدف آنها سوءاستفادههای مالی و اخاذی از والدین دانش آموزان است.
این مقام انتظامی گفت: در زمان ثبت نام فرزندان در کلاسهای تخصصی آنلاین، کلاهبرداران از کاربران میخواهند که مبالغ ناچیزی را به عنوان بیعانه ثبت نام واریز کنند، سپس با هدایت کاربران به صفحات و درگاههای جعلی اطلاعات حساب بانکی کاربران را سرقت و حساب آنان را خالی میکنند.
رئیس پلیس فتای استان اصفهان توصیه کرد: با توجه به اینکه ویروس کرونا به نحوی باعث افت تحصیلی برخی از دانشآموزان شده است، خانوادهها میتوانند علاوه بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی با استفاده از روشهای مختلف مانند کتابها و cd های کمک آموزشی و مواردی از این قبیل باعث تقویت سطح سواد فرزندان خود شوند، ضمن آنکه برای استفاده از کلاسهای آنلاین حتما از موسسات معتبر و شناخته شده درخواست خدمات کنند و مراقب باشند اطلاعات محرمانه و خصوصی خود و فرزندانش را در اختیار این افراد قرار ندهند.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/34809.html |