printlogo


کد خبر: 34604تاریخ: 1400/8/3 09:37
روزنامه دوشنبه 3 آبان 1400
روزنامه دوشنبه 3 آبان 1400
عناوین امروز: تخصیص ۴۴۰ میلیارد تومان از اعتبار مسکن در بودجه سال ۱۴۰۰-ایمپلنت کوچک بینایی را به یک معلم نابینا برگرداند-شایع‌ترین مسمومیت‌ها را بشناسیم-ایجاد و توسعه رشته‌های مرتبط با ورزش جانبازان و معلولان-قتل عام خانوادگی در تهران / کشف اجساد در حمام.

روزنامه «ایران سپید»

دوشنبه 3 آبان ۱۴۰۰

18 ربیع الاول  ۱۴۴۳

25 اکتبر  ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره 6828

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

......عناوین ..........

*تخصیص ۴۴۰ میلیارد تومان از اعتبار مسکن در بودجه سال ۱۴۰۰

*ایمپلنت کوچک بینایی را به یک معلم نابینا برگرداند

*شایع‌ترین مسمومیت‌ها را بشناسیم

*ایجاد و توسعه رشته‌های مرتبط با ورزش جانبازان و معلولان

*قتل عام خانوادگی در تهران / کشف اجساد در حمام

 
 

........اخبار ویژه

*تخصیص ۴۴۰ میلیارد تومان از اعتبار مسکن در بودجه سال ۱۴۰۰

رئیس سازمان بهزیستی کشور از تخصیص مبلغ ۴۴۰ میلیارد تومان از اعتبار یکهزار و ۷۰ میلیارد تومانی مسکن مددجویان بهزیستی در بودجه سال ۱۴۰۰ با دستور رئیس جمهور خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان این دولت بیش از ۱۶۰ هزار خانواری که پشت‌نوبت دریافت مسکن مددجویی هستند، بتوانند صاحب خانه شوند.

"وحید قبادی‌دانا" رئیس سازمان بهزیستی کشور درخصوص افزایش اعتبار مسکن مددجویان بهزیستی در بودجه سال ۱۴۰۰، گفت: با حمایت مجلس شورای اسلامی مبلغ یکهزار میلیارد تومان به بودجه ۷۵ میلیارد تومانی کمک‌های بلاعوض برای ساخت مددجویان بهزیستی افزوده شد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ مبلغی بین ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان سالانه برای کمک به تهیه و ساخت مسکن مددجویان بهزیستی در بودجه سنواتی گنجانده شده است که این مبلغ با حمایت دولت، سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی به یکهزار و ۷۵ میلیارد تومان رسیده است.

وی از پیش‌بینی ۵۰۰ میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۰ برای جبران سود بانکی وام‌های مسکن مددجویان خبر داد و گفت: در صورت تخصیص، سود بانکی وام‌های مسکن مددجویان جبران و به صورت قرض‌الحسنه تعلق می‌گیرد.

قبادی‌دانا، با بیان اینکه تا هفته گذشته اعتباری برای بودجه مسکن مددجویان بهزیستی از سوی سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی رایانه‌ها تخصیص داده نشده بود، اذعان کرد: با دستور ریاست جمهور مبلغ ۴۴۰ میلیارد تومان از یکهزار و ۷۰ میلیارد تومان به بهزیستی تخصیص داده شد که با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته جهشی در نهضت ساخت مسکن برای مددجویان بهزیستی در سال ۱۴۰۰ رقم خواهد زد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در پایان ابراز امیدواری کرد که بیش از ۱۶۰ هزار خانواری که پشت‌نوبت دریافت مسکن مددجویی هستند بتوانند تا پایان این دولت بتوانند صاحب خانه شوند. 

 

.......فناوری پزشکی

*ایمپلنت کوچک بینایی را به یک معلم نابینا برگرداند

یک معلم سابق علوم که به مدت ۱۶ سال نابینا بود، اکنون با کمک یک دوربین و ایمپلنت مغزی می‌تواند حروف و لبه‌های اشیا را ببیند و حتی یک بازی ویدئویی انجام دهد.

گروهی از محققان آمریکایی و اسپانیایی در این پروژه با یکدیگر همکاری کرده‌اند. طبق خلاصه پژوهش در نشریه Journal of Clinical Investigation ، ایمپلنت ۶ ماه در مغز این زن نصب شده بود و هیچ گونه اختلالی در فعالیت مغز یا سلامت وی نداشت.

ادواردو فرناندز از دانشگاه میگل هرناندز یکی از محققان ارشد این تحقیق می‌گوید: نتایج نشان دهنده ایمنی و کارآمدی تحقیق هستند. ما گامی بزرگ برداشتیم و پتانسیل این نوع ابزارها برای احیای قدرت بینایی برای نابینایان را نشان دادیم.

در این تحقیق یک جراح اعصاب میکروالکترودی در کورتکس بینایی برنا گومز (معلم سابق علوم) نصب کرد. این ایمپلنت بعداً با یک دوربین ویدئویی که روی عینکی قرار داشت، یکپارچه شد.

گومز پس از آموزش توانست اطلاعات بصری که به طور مستقیم از دوربین به مغز ارسال می‌شد را رمزگشایی کند.

آموزش‌های این آزمایش شامل یک بازی ویدئویی بود که به گومز کمک کرد تا تعبیر سیگنال‌های الکترودهای مغزی را بیاموزد.

 

..........آموزشی

*شایع‌ترین مسمومیت‌ها را بشناسیم

مسمومیت های دارویی، سم و گاز منواکسید کرین، شایع ترین مسومیت ها را تشکیل می دهند که در این میان کودکان و سالمندان بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به آنها قرار دارند.

هفته پیشگیری از مسمومیت ها از اول تا هفتم آبان هر سال برگزار می شود، در این هفته به روال هر ساله در سراسر کشور، تمرکز بر اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و آموزش پیشگیری از مسمومیت در کودکان، مسمومیت ناشی از داروها، سموم دفع آفات، مواد شیمیایی، سوء مصرف مواد و داروهای روانگردان، گازها و به ویژه منواکسید کربن و قارچ های سمی است.

محوریت اقدامات نظام سلامت در این رابطه، اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و آموزش عمومی نحوه پیشگیری از مسمومیت ها از جمله ایمن سازی منازل، محل های کار، مدارس و مهدهای کودک و آموزش و نحوه استفاده صحیح از فرآورده های دارویی و شیمیایی است.

بر اساس داده های سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۹۳ هزار و ۴۶۰ نفر در سراسر جهان تنها بر اثر مسمومیت غیر عمد جان باختند. از این مرگ و میرها، ۸۴ درصد در کشورهای کم درآمد و متوسط رخ داده و در همان سال، مسمومیت های غیر عمدی باعث از بین رفتن بیش از ۱۰.۷ میلیون سال زندگی سالم شد.

یکی از شایعترین علل مرگ و میر در تمام دنیا نیز مسمومیت هاست و تحقیق و بررسی علل مرگ و میر ناشی از مسمومیت ها در اتخاذ تصمیمات و بهبود استانداردهای لازم برای پیشگیری از حوادث ناگوار، نقش مهمی را ایفا می کند.

 هر ساله تقریباً یک میلیون نفر در نتیجه خودکشی در جهان جان خود را از دست می دهند، تخمین زده می شود که صرفا مصرف عمدی سموم دفع آفات باعث کشته شدن سالانه ۳۷۰ هزار نفر در دنیا می شود که با محدود کردن دسترسی به سموم دفع آفات و داروهای پرخطر و مواد شیمیایی بسیار سمی، می توان تعداد این مرگ و میرها را کاهش داد.

داروها را مطابق با توصیه پزشک یا داروساز و نه بیشتر از آن مصرف کنید، چرا که با مصرف چند برابر مقادیر درمانی داروها به طور خودسرانه نه تنها روند درمان شما سریع تر نمی شود بلکه دچار عوارض و یا مسمومیت با داروها خواهید شد.

 همه افراد بخصوص، سالمندان باید هنگام مراجعه به پزشک نام تمامی داروخانه های مصرفی خود را به همراه داشته باشند تا از تجویز تکراری داروها و مصرف هم زمان آنها و یا بروز تداخلات خطرناک دارویی پیشگیری شود.

بر مصرف داروی افراد سالمند خانواده نظارت داشته باشید چرا که ممکن است داروی خود را به دلایلی مانند تشابه ظاهری شکل داروها، ابتلا به فراموشی، عدم اطلاع از نام داروها، بی سوادی یا کم سوادی و یا خوانا نبودن مقادیر مصرفی دارو مندرج روی جعبه دارویی ، اشتباه یا به طور تکراری مصرف کنند.

داروهای مصرفی افراد خانواده را دور از دسترس کودکان در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل نگهداری کنید، در هنگام بیماری کودکان مراقب باشید تا دز تکراری دارو به کودک ندهید.

 مقادیر بالای برخی از داروها که در ظاهر کم خطر هستند می تواند برای فرد به ویژه کودکان و افراد مسن کشنده باشد، از نگهداری تعداد بالای داروها در منزل خودداری کنید.

روش های جلوگیری از مسمومیت های دارویی :

بهتر است داروهای بیمار افسرده و یا بیمارانی که تعادل رفتاری ندارند و یا افرادی که سابقه اقدام به خودکشی دارند، دور از دسترس شان  قرار گیرد و مراقبت دقیقی در خصوص میزان داروی مصرفی این افراد انجام شود. همچنین در سالمندان مسمومیت دارویی بسیار شایع و البته خطرناک است. تشابه ظاهری شکل داروها، ابتلا به فراموشی، عدم اطلاع از نام داروها، بی سوادی یا کم سوادی و یا خوانا نبودن مقادیر مصرفی دارو مندرج روی جعبه دارویی ممکن است منجر شود تا سالمندان  داروی خود را به اشتباه یا به صورت تکراری مصرف کنند. بنابراین نظارت دقیق دیگر افراد هم خانه با سالمندان در پیشگیری از مسمومیت اهمیت ویژه ای دارد.

بهترین روش برای پیشگیری از خوردن دوز تکراری دارو، یادداشت کردن دفعات مصرف دارو و یا قرار دادن قرصها در داخل جعبه های مخصوص تقسیم بندی شده موجود در داروخانه ها است،

باید توجه کرد که مصرف مقادیر بالای بسیاری از داروها در اقدام به خودکشی، ممکن است در ابتدا علامت و نشانه خاصی نداشته باشد، اما وضعیت فرد مسموم به طور ناگهانی وخیم شود و یا در آینده منجر به صدمات دائمی کبد و کلیه در فرد مسموم شود. به عنوان مثال مصرف خودسرانه داروی استامینوفن جهت درمان درد و تب بیش از مقادیر درمانی، منجر به صدمات کبدی خواهد شد. بنابراین ارجاع فرد مسموم به بیمارستان بسیار حیاتی است. در عین حال به طور کلی ایجاد استفراغ در مسمومیت های دارویی توصیه نمی شود مگر آنکه به توصیه پزشک باشد. چرا که این عمل در برخی از مسمومیت های دارویی سبب وخامت اوضاع بیمار خواهد شد.

در برخورد با فرد مسموم غیر هوشیاری که در کنارش بسته های داروی خورده شده وجود دارد، ضمن حفظ خونسردی و عدم القاء استفراغ در این فرد، باید بسته های دارویی همراه بیمار به بیمارستان برده و با شماره ۱۹۰  و ۱۱۵ تماس گرفته شود، در مسمومیت های تعمدی با دارو، بهتر است در صورت هوشیاری فرد مسموم، نام دارو یا داروهای مصرفی و تعداد هر یک از آنها را از وی بپرسید و به کادر درمانی اطلاع دهید.

برای پیشگیری از بروز مسمومیت دارویی در کودکان نیز اگر در خانه کودک زیر پنج سال زندگی می کند، داروها حتما در کمدهای بالا، دور از دسترس و مجهز به قفل قرار داده شود. همچنین مراقب باشید تا در هنگام بیماری کودک، دوز تکراری و یا داروی بیشتر از حد تجویز شده به کودک داده نشود. به عنوان مثال برای کاهش تب در کودکان، داروی استامینوفن را بر اساس وزن و سن کودک و با مشورت پزشک و داروساز به کودک بدهید. مقادیر بیش از حد درمانی استامینوفن می تواند ایجاد مسمومیت کند.

داروهای مصرفی افراد خانواده را دور از دسترس کودکان نگهدارید. از قرار دادن دارو در کیف دستی پرهیز کنید تا مانع خورده شدن دارو توسط کودکان شود. داروهای خود را در مقابل چشم کودکان نخورید، چرا که کودکان از رفتار بزرگسالان تقلید می کنند و ممکن است دور از چشم والدین داروها را به دهان ببرند. اگر به کودک خود دارو می دهید به او تفهیم کنید که این دارو است و از کلماتی مثل آبنبات، شکلات و یا خوراکی استفاده نکنید. داروها خصوصاً داروهای خوش طعم مخصوص کودکان را از دسترس شان دور نگه دارید. چراکه ممکن است با استفاده از غفلت شما، کودک اقدام به مصرف دارو کند. باید توجه کرد که کودکان کنجکاوند و ممکن است زمانی که افراد سالمند فامیل در حال مصرف داروهای خود هستند، کودکان اقدام به چشیدن و یا بلعیدن دارو کنند. بنابراین برای پیشگیری از مسمومیت دارویی در کودک، از افراد سالمند خانواده بخواهید داروهای مصرفی خود را دور از دسترس آنها نگهداری کنند.

 

............ورزشی

*ایجاد و توسعه رشته‌های مرتبط با ورزش جانبازان و معلولان

رئیس جمهور مصوبه «سیاست‌ها، راهبردها، وظایف و ضوابط اجرایی ترویج فرهنگ حضور، توانمندی و افتخارآفرینی جانبازان و معلولان از طریق ورزش» را ابلاغ کرد.

آیت الله دکتر سیدابراهیم رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه «سیاست‌ها، راهبردها، وظایف و ضوابط اجرایی ترویج فرهنگ حضور، توانمندی و افتخارآفرینی جانبازان و معلولان از طریق ورزش» که در جلسه ۷۹۴ مورخ ۱۵ فروردین ۹۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.

خداوند باری تعالی در خلقت شگفت‌انگیز نوع بشر، قابلیت‌ها و توانمندی‌های نهفته‌ای را در وجود او به ودیعه نهاده است. حال چنانچه با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و امکانات موجود، زمینه و شرایط مطلوبی مهیا شده و محیط برای رشد و توسعه ورزش جانبازان و معلولان فراهم شود، این قشر معزز از اجتماع از این موهبت الهی بهره‌مند شده و به شکوفایی روح و جسم خویش نائل خواهند شد.

بر همین اساس و بنا بر فرامین مقام‌معظم‌رهبری، اسناد بالادستی، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و قوانین مجلس شورای اسلامی، توجه به توسعه همه جانبه ورزش جانبازان و معلولان از جمله اولویت‌های ورزشی کشور محسوب می‌شود.

متن مصوبه «سیاست‌ها، راهبردها، وظایف و ضوابط اجرایی ترویج فرهنگ حضور، توانمندی و افتخارآفرینی جانبازان و معلولان از طریق ورزش» به شرح ذیل است:

مصوبه «سیاست‌ها، راهبردها، وظایف و ضوابط اجرایی ترویج فرهنگ حضور، توانمندی و افتخارآفرینی جانبازان و معلولان از طریق ورزش» که در جلسه ۷۹۴ مورخ ۱۵ فروردین ۹۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۶۳۹ شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود:

مقدمه

خداوند باری‌تعالی در خلقت شگفت‌انگیز نوع بشر، قابلیت‌ها و توانمندی‌های نهفته‌ای را در وجود او به ودیعه نهاده است؛ به گونه‌ای که یک شخص معلول، در مواجهه با فعالیت‌های فردی و اجتماعی خود، برای جبران نقیصه‌ی جسمی خویش قادر است در سایه اعمال اراده و همت، با اتکا به امید و با ارتقای توان جسمی، استعدادهای ذاتی خدادادی را به مرحله بالفعل برساند، تا مرتبه‌ای که گاه چنین شخصی می‌تواند فعالیت‌های مافوق توان یک فرد سالم را نیز به اجرا درآورد.

حال چنانچه با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و امکانات موجود، زمینه و شرایط مطلوبی مهیا شده و محیط برای رشد و توسعه ورزش جانبازان و معلولان فراهم شود، این قشر معزز از اجتماع از این موهبت الهی بهره‌مند شده و به شکوفایی روح و جسم خویش نائل خواهند شد.

بر همین اساس و بنا بر فرامین مقام‌معظم‌رهبری، اسناد بالادستی، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و قوانین مجلس شورای اسلامی، توجه به توسعه همه جانبه ورزش جانبازان و معلولان از جمله اولویت‌های ورزشی کشور محسوب می‌گردد.

ماده ۱- در این مصوبه اصطلاحات مربوطه به شرح ذیل تعریف می‌شوند:

جانباز: به کسی اطلاق می‌شود که سلامتی خود را در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار از دست داده و به اختلالات و نقص‌های جسمی یا روانی دچار شود.

معلولیت: عارضه‌ای که بر اثر اختلال در سیستم جسمی، حرکتی، حسی و ذهنی فرد ایجاد و بر اثر آن فرد قادر به تأمین کامل یا بخشی از نیازهای فردی و یا اجتماعی خود نباشد.

انواع معلولیت: انواع معلولیت مورد نظر در ورزش جانبازان و معلولان عبارت است از:

معلولیت جسمی (قطع عضو، ضایعات نخاعی، فلج مغزی، فلج اطفال، اعصاب محیطی، تغییر شکل مفاصل)، معلولیت ذهنی، معلولیت حسی (نابینایی، کم‌بینایی و ناشنوایی)؛ چند معلولیتی و معلولیت ناشی از آسیب اعضای داخلی (تنفسی، قلبی و… مثل بیماران خاص و پیوند اعضا)

ورزش قهرمانی: ورزش‌های رقابتی و سازمان‌یافته‌ای که با توجه به قوانین و مقررات خاص برای ارتقا رکوردهای ورزشی و کسب رتبه یا مدال انجام می‌شود.

ورزش همگانی: انجام فعالیت‌های جسمانی سلامت بخش که بدون محدودیت جسمی، جنسی، سنی و مالی می‌باشد.

ورزشکار همگانی: به فردی گفته می‌شود که ورزش را با هدف تأمین تندرستی و ارتقا سطح سلامت و نشاط انجام می‌دهد و معطوف به کسب نتیجه و مدال نمی‌باشد.

ایستگاه ورزش همگانی: محیطی است که جهت انجام فعالیت‌های ورزشی برای عموم مردم در نظر گرفته می‌شود.

هیئت ورزشی: بالاترین مرجع فنی یک رشته ورزشی در سطح استان، شهرستان است که با هماهنگی فدراسیون متبوع و اداره تربیت بدنی مربوطه، مسئولیت حسن اجرای قوانین و مقررات ورزشی را به عهده دارد.

مکان ورزشی: فضای محصور سرپوشیده و یا روبازی است که ضوابط فنی و قابلیت انجام فعالیت‌های ورزشی را دارا بوده و مجوز لازم را از مراجع ذی‌صلاح دریافت نموده باشد.

سرانه اعتبار ورزشی: عبارت است از نسبت اعتبار تخصیص یافته برای انجام فعالیت‌های ورزشی به جمعیت هدف در یک مقطع زمانی مشخص.

مناسب سازی: پیش‌بینی و ایجاد امکانات، تسهیلات و فضای لازم در اماکن و فضاهای ورزشی برای تردد و بهره‌برداری معلولان و جانبازان.

ماده ۲- اهداف

حفظ و ارتقای سطح سلامت و توانمندی‌های جسمی، روانی، ورزشی و نشاط جانبازان و معلولان و تقویت حضور آنان در جامعه

افتخارآفرینی جانبازان و معلولان در عرصه رقابت‌های بین المللی و جهانی ورزش

نهادینه‌سازی اخلاق، معنویت و فرهنگ پهلوانی در بستر فعالیت‌های ورزشی

تأمین عدالت اجتماعی در بهره‌مندی جانبازان و معلولان از خدمات و امکانات ورزشی

ماده ۳- راهبردها

تقویت اعتماد و حفظ عزت به نفس جانبازان و معلولان و ارتقای فرهنگ و نگرش جامعه نسبت به پدیده معلولیت

ایجاد عزم و مشارکت ملی و فعال‌سازی سازمان‌ها و نهادها در امر ورزش جانبازان و معلولان

توسعه ورزش همگانی و ارتقای سطح سلامتی و نشاط جانبازان و معلولان

توسعه ورزش قهرمانی و فضای رقابت سالم در بین جانبازان و معلولان

اهتمام ویژه به فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی در فعالیت‌های ورزشی جانبازان و معلولان

توسعه منابع انسانی کارآمد در ورزش جانبازان و معلولان به‌ویژه مدیران، مربیان و...

توسعه علمی، آموزشی و فن‌آوری در ورزش جانبازان و معلولان

توسعه زیرساخت‌های ورزش جانبازان و معلولان

حفظ و ارتقای جایگاه ایران اسلامی در عرصه بین‌المللی ورزش جانبازان و معلولان

ماده ۴- اقدامات و وظایف دستگاه‌ها

الف) وظایف و اقدامات مشترک

کلیه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای کشوری و لشکری موظف به انجام اقدامات زیر می‌باشند:

برنامه‌ریزی برای ترویج فرهنگ حضور، توانمندسازی و افتخارآفرینی جانبازان و معلولان

ایجاد و فعال‌سازی انجمن یا هیئت ورزش‌های جانبازان و معلولان در ساختار ورزشی مربوط و رده‌های تابعه

همکاری و تعامل با متولیان ورزش جانبازان و معلولان در زمینه‌های مختلف

حمایت و مشارکت فعال در امر برگزاری هر چه باشکوه‌تر «روز ملی پارالمپیک»

تخصیص درصدی از ظرفیت اماکن و تجهیزات ورزشی دستگاه مربوط به امر ورزش جانبازان و معلولان، بصورت رایگان و متناسب با درصد جمعیتی و شرایط ویژه آنان

تخصیص قسمتی از یک درصد بودجه موضوع ماده (۵۳) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در دستگاه مربوط برای تحقق این مصوبه و در جهت توسعه ورزش جانبازان و معلولان متناسب با درصد جمعیتی و شرایط ویژه آنان

حمایت مؤسسات اقتصادی وابسته (شرکت‌ها، بانک‌ها و…)، از فعالیت‌های ورزش جانبازان و معلولان

تبصره: فعالیت‌های ورزشی مورد نظر در دستگاه‌های ذیربط در این مصوبه افراد ذیل را نیز شامل می‌شود:

کارکنان جانباز و معلول دستگاه

اعضای معلول خانواده کارکنان دستگاه

خدمات‌دهی به معلولین ساکن در حریم فعالیتی اماکن ورزشی دستگاه در ورزش جانبازان و معلولین

ب) وظایف و اقدامات اختصاصی:

وزارت ورزش و جوانان

حمایت ویژه از توسعه ورزش جانبازان و معلولان، به خصوص در وضع قوانین و مقررات، آئین‌نامه‌ها و… در سطح وزارت، دولت و مجلس شورای اسلامی

تخصیص درصدی از بودجه و تجهیزات ورزشی کشور به امر ورزش جانبازان و معلولان؛ متناسب با درصد جمعیتی و شرایط ویژه آنان

اختصاص درصدی از برنامه‌های شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور به مناسب‌سازی اماکن ورزشی و ایجاد اماکن اختصاصی ورزش جانبازان و معلولان؛ متناسب با درصد جمعیتی و شرایط ویژه آنان

اختصاص یک نوبت از اوقات روزانه اماکن ورزشی تحت تملک وزارت ورزش و جوانان به ورزش جانبازان و معلولان

واگذاری حداقل یک مجموعه ورزشی از طریق برگزاری مزایده با اولویت در شرایط مساوی (با اعلام کارشناس رسمی دادگستری) به هیئت‌های ورزش جانبازان و معلولان در مراکز استان و نیز شهرهای با جمعیت بالای ۵۰ هزار نفر

مکلف نمودن باشگاه‌های ورزشی تحت حمایت دولت جهت فعالیت در حوزه ورزش جانبازان و معلولان و هم‌چنین مشروط نمودن صدور پروانه باشگاه‌های جدید التأسیس به این امر.

فراهم آوردن تسهیلات لازم برای مشارکت و سرمایه‌گذاری خیرین و سازمان‌های مردم نهاد، در حوزه ورزش جانبازان و معلولان

معافیت اماکن ورزشی اختصاصی جانبازان و معلولان از شمول ماده ۸۸ (قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت)

وزارت آموزش و پرورش

ترویج فرهنگ حضور، توانمندسازی و افتخارآفرینی معلولان، در بین دانش‌آموزان، معلمان و مربیان ورزشی از طریق درج در کتاب‌های درسی، برنامه‌های تربیتی و نیز امور فوق برنامه و ضمن خدمت، با بهره‌گیری از فعالیت‌های ورزشی

ایجاد رشته تحصیلی ورزش جانبازان و معلولان در مراکز آموزش و تربیت معلمان ورزشی و تربیت و ارتقای دانش معلمان و مربیان ورزش معلولان

فراهم نمودن تجهیزات ورزشی و توانبخشی لازم در مدارس استثنایی

تسهیل دسترسی دانش‌آموزان معلول به اماکن و تجهیزات ورزشی موجود در مدارس

توجه به ورزش همگانی در سازمان آموزش و پرورش استثنایی از طریق افزایش ساعت درس ورزش

تربیت معلولان تحت پوشش و پرورش افراد مستعد برای حضور در مسابقات ورزشی و تیم‌های ملی

آموزش و آگاهی‌بخشی به دانش‌آموزان غیر استثنایی، به‌منظور اتخاذ شیوه تعامل صحیح با افراد معلول در محیط مدرسه و جامعه.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی

توسعه و تقویت ورزش معلولان در مراکز آسایشگاهی و افراد واجد شرایط تحت پوشش (با تأکید بر ورزش همگانی و استعدادیابی) از طریق تربیت و تأمین مربی و تجهیزات ورزشی مورد نیاز

مشارکت در توسعه ایستگاه‌های ورزش همگانی ویژه معلولان در نقاط مختلف شهرها

ارائه تسهیلات برای تأمین وسایل نقلیه مناسب برای حضور معلولان تحت پوشش در برنامه‌های ورزشی

کمک به توسعه ورزش همگانی در منازل معلولانی که امکان حضور در اجتماع برایشان به دشواری امکان‌پذیر است.

بنیاد شهید و امور ایثارگران

توسعه و تقویت ورزش جانبازان در مراکز آسایشگاهی و افراد واجد شرایط تحت پوشش (با تأکید بر ورزش همگانی)، از طریق تربیت و تأمین مربی و تجهیزات ورزشی موردنیاز

مساعدت و مشارکت در توسعه ایستگاه‌های ورزش همگانی ویژه جانبازان و معلولان، در نقاط مختلف شهرها

ارائه تسهیلات برای تأمین وسایل نقلیه مناسب برای امکان حضور جانبازان تحت پوشش در برنامه‌های ورزشی

کمک به توسعه ورزش همگانی در منازل جانبازانی که امکان حضور در اجتماع برایشان به دشواری امکان‌پذیر است.

وزارت کشور

استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و بخشداری‌های کشور موظفند از طریق مدیریت عالیه و ایجاد هماهنگی بین همه دستگاه‌های اجرایی و نظارت بر انجام وظایف آنها، از توسعه ورزش جانبازان و معلولان، حمایت مادی و معنوی نمایند.

تسهیل در ایجاد و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد (سمن‌ها) فعال در زمینه ورزش جانبازان و معلولان.

شورای شهر و شهرداری‌ها

پیش‌بینی لازم برای احداث مجموعه‌های ورزشی ویژه جانبازان و معلولان و بهسازی و مناسب‌سازی معابر عمومی به‌منظور تسهیل در رفت و آمد آنان

احداث مجموعه‌های ورزشی اختصاصی جانبازان و معلولان به تناسب تراکم جمعیت

مناسب‌سازی اماکن ورزشی تحت پوشش و هم‌چنین مساعدت به سایر نهادها به‌منظور تسهیل در بهره‌برداری جانبازان و معلولان از اماکن ورزشی

ایجاد تسهیلات ویژه در حمل و نقل و جابه‌جایی جانبازان و معلولان برای شرکت در فعالیت‌های ورزشی

فعال نمودن و تقویت هیئت ورزش‌های جانبازان و معلولان در شهرداری‌ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها

اختصاص یک نوبت رایگان از ساعات مفید روزانه مجموعه‌های ورزشی تحت پوشش شهرداری‌ها و بخشداری‌ها، به ورزش جانبازان و معلولان

اختصاص درصدی از بودجه‌های فرهنگی شهرداری‌ها به امر توسعه ورزش همگانی جانبازان و معلولان (متناسب با آمار و درصد جمعیتی آنان، نیازها و…)

ایجاد ایستگاه‌های ورزشی ویژه جانبازان و معلولان در پارک‌ها، فرهنگ‌سراها و...

مساعدت و مشارکت در توسعه ایستگاه‌های ورزش همگانی ویژه معلولان جامعه، در نقاط مختلف شهرها

اختصاص درصدی از فضای تبلیغاتی شهر به‌منظور فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی همگانی و با هدف کمک اقتصادی به توسعه ورزش جانبازان و معلولان

کمک به هیئت‌های استانی، در اجرای برنامه‌های ورزشی جانبازان و معلولان (با اولویت برنامه‌های ورزش همگانی)

مساعدت در تأمین تجهیزات ورزشی آسایشگاه‌ها و مراکز نگهداری جانبازان و معلولان

سازمان صدا و سیما

ترویج فرهنگ حضور، توانمندسازی و افتخارآفرینی جانبازان و معلولان، اولویت‌بخشی و افزایش سهم ورزش جانبازان و معلولان، آموزش، اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی در شبکه‌های ملی و استانی

فرهنگ سازی برای جلب مشارکت خیرین و حامیان مالی ورزش جانبازان و معلولان

تولید و پخش برنامه‌های مستند از زندگی قهرمانان و الگوهای شاخص ورزش جانبازان و معلولان

تولید و پخش برنامه‌های لازم برای اصلاح و تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولان و هم‌چنین اصلاح نگرش معلولان نسبت به خود

توسعه تولیدات سینمایی، سریال، انیمیشن، مستند ترکیبی، تولید و پخش برنامه‌های مسابقه و سرگرمی و حضور کودکان و نوجوانان معلول در برنامه‌های متنوع و انعکاس اخبار رویدادهای ورزشی جانبازان و معلولان

ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان بسیج مستضعفین

فعال‌سازی ساختار و برنامه‌های ورزش همگانی جانبازان و معلولان در سطوح مختلف تابعه

توسعه ورزش همگانی جانبازان و معلولان در عرصه گسترده رده‌های تابعه

برنامه‌ریزی برای تقویت و گسترش ورزش قهرمانی جانبازان و معلولان (با اولویت رشته‌های مدال‌آور)

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی

برنامه‌ریزی برای ارتقای توانمندی‌های جسمانی و سلامت روحی و روانی و توانبخشی جمعیت جانباز و معلول کشور با بکارگیری ظرفیت‌ها و وظایف ذاتی هلال احمر و ارائه تسهیلات و خدمات ورزشی (اماکن، تجهیزات و…)

استفاده بهینه از سوله‌های بحران در مواقع غیر بحران در تأمین فضای ورزشی مورد نیاز

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی

استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی دستگاه برای اصلاح نگرش جامعه نسبت به معلول و اصلاح نگرش معلولان نسبت به خود و ارتقای روحیه امید و خودباوری در جامعه هدف.

هدایت و حمایت مادی و معنوی از ورزش جانبازان و معلولان در حوزه مطبوعات، رسانه‌های مجازی، کتاب، فیلم، جشنواره‌ها، تحقیقات، بازی‌های رایانه‌ای، هنرهای تجسمی و نمایشگاهی و...

استفاده از ظرفیت سازمان اوقاف و امور خیریه برای توسعه ورزش جانبازان و معلولان

استفاده از ظرفیت‌های ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در توسعه اهداف فرهنگی ورزش جانبازان و معلولان

به‌کارگیری ظرفیت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (رایزنی‌های فرهنگی و خانه‌های فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور) به‌منظور پشتیبانی و حمایت مادی و معنوی از تیم‌ها و کاروان‌های اعزامی ورزش جانبازان و معلولان در رقابت‌های بین‌المللی

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی

برنامه‌ریزی برای توسعه علمی و فناوری ورزش جانبازان و معلولان از طریق انجام تحقیق، پژوهش، مقاله و… در جهت ارتقای توانبخشی، سلامت و توسعه ورزش همگانی و قهرمانی

تشویق و حمایت دانشجویان در ارائه پایان‌نامه در حوزه‌های متنوع و مورد نیاز ورزش جانبازان و معلولان

ایجاد و توسعه رشته‌های تحصیلی در مقاطع مختلف مرتبط با ورزش جانبازان و معلولان در مراکز تابعه

ارائه خدمات و حمایت‌های ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از فعالیت‌ها و برنامه‌های ورزشی و نیز ورزشکاران و فعالان حوزه جانبازان و معلولان

وزارت راه و شهرسازی

مناسب‌سازی اماکن ورزشی موجود در شهرها، شهرک‌ها و بخش‌ها و تسهیل در بهره‌برداری جانبازان و معلولان از اماکن موجود ورزشی

پیش‌بینی اماکن ورزشی اختصاصی جانبازان و معلولان در توسعه شهرها و شهرک‌های جدید

وزارت امور اقتصادی و دارایی

فراهم آوردن تسهیلات، تخفیفات و مشوق‌های ویژه مالیاتی و…، برای جلب مشارکت بخش خصوصی و تعاونی‌ها در ورزش جانبازان و معلولان (اماکن، تجهیزات و حمایت و پشتیبانی)

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

ایجاد شبکه مجازی مناسب، ویژه حمایت و تقویت ورزش جانبازان و معلولان و فرهنگ‌سازی مربوط

ایجاد شرایط لازم برای استفاده از بستر شبکه‌های مخابراتی و مجازی در فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی، آموزشی و حمایت از ورزش جانبازان و معلولان

وزارت امور خارجه

به‌کارگیری ظرفیت‌های وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌های تابعه در تعامل با سفارت کشورهای میزبان، برای پشتیبانی و حمایت مادی و معنوی از تیم‌ها و کاروان‌های اعزامی ورزش جانبازان و معلولان در رقابت‌های بین‌المللی.

سایر دستگاه‌ها

سایر دستگاه‌هایی که ظرفیت‌های اختصاصی مناسبی در حمایت از توسعه و ترویج فرهنگ و ورزشی جانبازان و معلولان در اختیار دارند و نام آنها ذکر نشده موظف به همکاری و حمایت از این حوزه می‌باشند.

ماده ۵- نظام اجرا، نظارت و پیگیری

به‌منظور هماهنگی و راهبری اجرا، سازماندهی، پایش و ارزیابی مستمر تحقق این مصوبه، دبیرخانه‌ای در ذیل کمیسیون فرهنگی تربیت‌بدنی موضوع مصوبه جلسه ۶۳۷ مورخ ۰۳/‌۱۰/‌۱۳۸۷‬ شورای عالی انقلاب فرهنگی (به دبیری ریاست فدراسیون ورزش‌های جانبازان و معلولان)، تشکیل و هر ساله گزارش عملکرد دستگاه‌ها را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌نماید.

دستگاه‌های اجرایی ذیربط با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور، اعتبارات و پشتیبانی لازم به‌منظور تحقق اهداف و برنامه‌های پیش‌بینی شده در این مصوبه را فراهم می‌نمایند.

ماده ۶- این مصوبه مشتمل بر یک مقدمه، ۶ ماده و ۱ تبصره در جلسه ۷۹۴ مورخ ۱۵/‌۰۱/‌۱۳۹۶‬ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

 

.......حوادث

*قتل عام خانوادگی در تهران / کشف اجساد در حمام

پرونده دختر جوان که با همدستی پسرمورد علاقه اش و دوست اوسه نفر را به قتل رسانده و اموالی از خانه مقتولان سرقت کرده بودند با صدور جلب به دادرسی به دادگاه ارسال شد .

سیزدهم اسفند سال گذشته جسد زن میانسال ایرانی  و شوهر افغانی او در حمام خانه شان در طبقه پنجم ساختمانی در بلوار ابوذر پیدا شد. این در حالی بود که در بازرسی خانه، آنها بقایای جسد دختر جوان خانواده را در بشکه اسیدی که در آنجا قرار داشت پیدا کردند.

شواهد نشان می داد 40 روز از این جنایت گذشته و هیچ اثری از دختر دیگر خانواده نبود. این دختر اختلاف شدیدی با مادرش داشت. با کشف این سرنخ ، دختر جوان تحت تعقیب قرار گرفت و بازداشت شد. با اعتراف او راز این جنایت فاش شد و دو مرد که همدست او بودند نیز بازداشت شدند.

متهمان روانه زندان شده و چند روز پیش برای آخرین دفاع به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای جنایی تهران منتقل شدند. عامل اصلی این جنایت ها به بازپرس پرونده گفت : دختر خانواده و پسر مورد علاقه او نقشه این جنایت را طراحی کرده و گفتندبابت هر قتل هر کدام 150 میلیون تومان به من می دهند. آن شب به عنوان میهمان به آن خانه رفتم. ابتدا با ضربه جام کریستال آن زن و شوهر را که کشتم. دختر زن میانسال را هم  با دارو بیهوش کردم و بعد از آنکه با سیم  شارژر خفه اش کردم ،جسد را در بشکه اسید انداختم.

دختر خانواده نیز در دفاع از خود گفت :با مادرم اختلاف داشتم و باعث شد از او کینه به دل بگیرم. دوربین های مداربسته خانه را قطع کردم تا صحنه قتل ضبط نشود. حتی بعد از قتلها، شیرینی میان همسایه ها تقسیم کردم.

سومین متهم پرونده هم  مدعی شد که هدفشان فقط سرقت بوده و فکر نمی کرد که سه قتل رقم بخورد .

والدین مرد افغان برای قاتل قصاص خواستند. پدر زن میانسال و دختر دیگر این زن، برای قاتل قصاص خواستد اما دختر مقتول را بخشیدند.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/34604.html
Page Generated in 0/0064 sec