printlogo


کد خبر: 34596تاریخ: 1400/7/29 09:06
روزنامه پنجشنبه 29 مهر 1400
روزنامه پنجشنبه 29 مهر 1400
عناوین امروز: افزایش اعتبارات بودجه‌ای معلولان در بودجه 1401-راه‌اندازی پارلمان مشورتی اولیای دانش‌آموزان استثنایی در کشور-نیم قرن رابطه عاشضانه پیترو و پرکینز-تاثیر فعالیت بدنی در کاهش بستری و مرگ بیماران کرونا-برگزاری رقابت‌های ورزشی و فرهنگی نابینایان در کرمان-چاردیواری.

روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۰

۱۴ ربیع الاول  ۱۴۴۳

۲۱ اکتبر  ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۸۲۶ 

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

......عناوین ..........

*افزایش اعتبارات بودجه‌ای معلولان در بودجه 1401

*راه‌اندازی پارلمان مشورتی اولیای دانش‌آموزان استثنایی در کشور

*نیم قرن رابطه عاشضانه پیترو و پرکینز

*تاثیر فعالیت بدنی در کاهش بستری و مرگ بیماران کرونا

*برگزاری رقابت‌های ورزشی و فرهنگی نابینایان در کرمان

* چاردیواری

 

..........خبر ویژه

*افزایش اعتبارات بودجه‌ای معلولان در بودجه 1401

عضو شورای شهر تهران خبر از افزایش اعتبار مربوط به معلولان در بودجه 1401 داد.

ناصر امانی در نشست صمیمانه‌ به اتفاق سید جعفر تشکری هاشمی، دیگر عضو شورا با نمایندگان انجمن نابینایان با تبریک روز عصای سفید گفت: با اطلاعاتی که اعضای انجمن نابینایان تهران در اختیار بنده گذاشتند اطلاعاتم نسبت به این جمعیت به روز شد. مصوبات قانونی که در دولت،  مجلس و  شورای شهر برای حمایت از معلولین و نابینایان در سطح شهر تهران تصویب شده، ما موظفیم برابر قانون این مصوبات را حداقل در سطح شهر تهران پیگیری کنیم.

او ادامه داد: قانون حوزه های مختلف حمل و نقل، عمران، فرهنگی_اجتماعی، برنامه و بودجه و سلامت، محیط زیست و خدمات شهری را موظف کرده اقداماتی در زمینه حمایت از معلولان و توان‌یابان در سطح تهران انجام دهند که ما در شورای ششم به این مسائل ورود کرده‌ایم.

این عضو شورا اضافه کرد: حدود 12 مورد از مشکلاتی که نابینایان و معلولان در سطح شهر تهران گرفتار آن‌ها هستند از جمله مناسب‌سازی انواع معابر که باید مدیریت شهری و سایر سازمان‌هایی که در شهر مستقر هستند برای آن برنامه ریزی کنند را به ما یادآوریکردند که ما هم موظفیم حتما این موارد را پیگیری کنیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: عملیاتی شدن این اقدامات حداقل‌های الزامات قانونی است و ما وظایف اخلاقی و انسانی در قبال توان یابان در جامعه داریم که خارج از مصوبات قانونی باید آنها را پیگیری کنیم. ما معتقدیم توان‌یابان انسان‌های شایسته‌ای هستند که اگر خدا برایشان یک مشکل جسمی ایجاد کرده اما استعداد خاصی در وجودشان گذاشته و باید به این استعدادها توجه کنیم و پرورش دهیم تا آن‌ها احساس کنند که  شهروند درجه یک و ممتاز برگزیده جامعه هستند نه این که به آنها به عنوان افرادی که معمولا فراموش می شوند و صدایشان شنیده نمی شود نگاه شود.

این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: من در شورای شهر تهران خط مشی دارم که اگر خدا توفیق دهد، بتوانم انجام وظیفه کنم و آن این است که بلندگویم در شورا منعکس کننده صدای کسانی باشد که تا کنون صدایشان شنیده نشده است. ما این تعهد را در جلسه دادیم که موضوعات را پیگیری کنیم و در کمیسیون برنامه و بودجه اعتبارات مربوط به حمایت از معلولان در بودجه سال آینده شهرداری افزایش پیدا کند.

*رونمایی از سایت جدید دانشجویان نابینایان دانشگاه تهران

سایت جدید پایگاه اطلاعات علمی نابینایان دانشگاه تهران ۲۳ مهرماه همزمان با روز جهانی عصای سفید (۱۵ اکتبر) و با پیگیری‌های واحد توان یاب، اداره کل امور دانشجویی رونمایی شد.این سایت نسخه ارتقا یافته سایت قبلی است و از پشتیبانی بهتری برخوردار است و سعی شده است در این نسخه مشکلات منعکس شده، مرتفع شود. شایان ذکر است این پایگاه کشوری است و قابل استفاده برای تمامی روشندلان کم بینا است.

نابینایان می‌توانند از طریق لینک blind.ut.ac.ir به سایت جدید پایگاه اطلاعات علمی دسترسی یابند.

 

........گزارش ویژه

*راه‌اندازی پارلمان مشورتی اولیای دانش‌آموزان استثنایی در کشور

سیدجواد حسینی در نشستی به مناسبت هفته پیوند اولیا و مربیان ضمن رونمایی از بسته تحولی "آموزش، پرورش و توان‌بخشی خانواده محور" آموزش‌وپرورش استثنایی گفت: خانواده جز ذاتی جدایی‌ناپذیر از آموزش‌وپرورش است.

وی افزود: بین نهادهای اجتماعی، اولین نهادی که زندگی بشر در آن شکل می‌گیرد خانواده است و خانواده عمومی‌ترین و پایدارترین نهاد است و بلافاصله در فعالیت‌های اجتماعی نقش ایفا می‌کند.

حسینی با بیان اینکه خانواده نهادی است که هیچ جانشینی ندارد و مطالعات همه اندیشمندان نشان می‌دهد خانواده بیشترین نقش را شکل‌دهی به شخصیت انسان‌ها و جامعه دارد، گفت: مهم‌ترین دوره شکل‌گیری شخصیت انسان‌ها، دوران کودکی است و غیر از خانواده هیچ نهادی در دوران کودکی حضور ندارد.

وی افزود: طول روابط در خانواده بیشتر از طول روابط در هر نهاد و سازمان دیگری است و تنها مکانی که روابط انسان‌ها در آن استمرار دارد و قطع نمی‌شود خانواده است.

معاون وزیر با بیان اینکه در جامعه و روابط انسانی سه مدل رابطه وجود دارد گفت: نوعی از رابطه، بر اساس نقش‌ها شکل می‌گیرد که به آن رابطه اجتماعی می‌گویند مانند رابطه معلم و شاگرد و نوعی دیگر از رابطه مبنای آن سود و زیان است که به آن رابطه اقتصادی می‌گویند.

وی افزود: نوع دیگری از رابطه از نوع رابطه عاطفی است که همه‌جانبه و عمیق است و بر مبنای نقش و اقتصاد نیست، این نوع رابطه بیشترین تأثیر را بر انسان‌ها دارد و ارتباط موجود در خانواده‌ها از نوع رابطه عاطفی است.

وی تصریح کرد: بر اساس نظریه تسری، رابطه افراد در خانواده به همه ابعاد زندگی انسان‌ها تسری پیدا می‌کند لذا خانواده بیشترین نقش را در ساخت شخصیت انسان‌ها دارد.

حسینی با بیان اینکه شخصیت جامعه نیز بالاترین تأثیر را از نهاد خانواده می‌گیرد، گفت: جامعه‌شناسان معتقدند، سعادت و شقاوت هر جامعه‌ای به نهاد خانواده متکی است و خانواده جعبه سیاه جامعه است.

وی افزود: بر اساس نظر جامعه‌شناسان، نهادهای اساسی و اولیه، شخصیت جامعه را رقم میزند و مهم‌ترین نهاد اساسی و اولیه نهاد خانواده است.

حسینی با بیان اینکه در جامعه با سه نوع خانواده پرآشوب، خاموش و متعادل مواجه هستیم گفت: در خانواده پرآشوب روابط زن و مرد مبتنی بر اثبات من و مشاجره است، در خانواده خاموش، زن و مرد میل به اثبات خویش ندارند و در خانواده متعادل زن و مرد با یکدیگر ارتباط متعادل دارند.

وی افزود: هر نوع از این خانواده‌ها بر جامعه هم اثر مستقیم می‌گذارند و جامعه پرآشوب، جامعه با افراد گوشه‌نشین و منزوی و جامعه متعادل را شکل می‌دهند.

حسینی تصریح کرد: بر اساس مطالعات در حوزه عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان، نیز خانواده بیشترین تأثیر را بر عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان دارد.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی با بیان اینکه کرونا فرصت نزدیکی خانواده به‌نظام تعلیم وتربیت را مهیا کرد، گفت: با نگاه تأثیر مستقیم خانواده‌ها بر تعلیم وتربیت فرزندان و مشارکت خانواده‌ها در امر تعلیم وتربیت بسته تحولی آموزش، پرورش و توان‌بخشی خانواده محور با هفت برنامه در آموزش‌وپرورش استثنایی تدوین و اجرایی شده است.

وی گفت: اولین برنامه این بسته تحولی راه‌اندازی پارلمان مشورتی اولیا در کشور و استان‌ها است تا این پارلمان‌ها به‌عنوان بازوی مشورتی مدارس استثنایی عمل کنند.

وی افزود: برنامه دوم این بسته تحولی مدرسه یاری باهدف نهادینه کردن انواع یاوری‌های اولیا در نظام تعلیم وتربیت است و برنامه سوم آن اولیای همیار معلم است که در تمامی عصرها به‌ویژه عصر کرونا می‌توانند همیار معلمین در امر تعلیم وتربیت باشند.

حسینی راه‌اندازی سامانه تحت وب «ندای همراه» با کمک از مشاورین خبره برای رفع مشکلات خانواده‌ها و دانش‌آموزان را چهارمین برنامه بسته تحولی آموزش، پرورش و توان‌بخشی خانواده محور دانست و گفت: مددکاری اجتماعی مبتنی بر محله، ایجاد دبیرخانه هفتگانه ملی اطلاع‌رسانی و توانمندسازی اولیا هفت گروه تحت پوشش سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی و توسعه کمی و کیفی مراکز مشاوره و راهنمایی خانواده برنامه‌های پنجم تا هفتم این بسته تحولی می‌باشند.

وی افزود: مراکز مشاوره و راهنمایی پیوند آموزش‌وپرورش استثنایی از ۱۵ مرکز در دو سال گذشته به ۵۵ مرکز رسیده است ارائه خدمات مشاوره‌ای این مراکز نیز صددرصد رشد داشته است.

وی تصریح کرد: به‌مرور مراکز مشاوره و راهنمایی پیوند به مراکز جامع آموزشی، مشاوره‌ای و توان‌بخشی ارتقا پیدا خواهند کرد و از ۱۰ مرکز موجود تا پایان سال به ۳۲ مرکز خواهند رسید.

معاون وزیر با بیان اینکه خط تلفنی پاسخگویی به خانواده نیز در مراکز مشاوره و راهنمایی راه‌اندازی شده است گفت: سال گذشته ۷۷۴۵ جلسه مشاوره به‌صورت حضوری و غیرحضوری توسط مراکز مشاوره خانواده برگزار شده است

وی در پایان گفت: آموزش‌وپرورش استثنایی برای رسیدن به استاندارد در زمینه خدمات مشاوره‌ای به ۵۰۰ مشاور نیاز دارد که این کمبود از طریق استخدام‌های سالانه جبران خواهد شد.

 

........از شش نقطه جهان

*نیم قرن رابطه عاشضانه پیترو و پرکینز

این روزها به یمن فرا رسیدن روز جهانی ایمنی عصای سفید و حتی در برخی کشورها ماه آگاهی‌بخشی در خصوص عصای سفید و نابینایی همه جا از این پدیده سخن به میان می‌آید و درباره عصا به عنوان نماد استقلال نابینایان صحبت می‌شود. اما نابینایان نیک می‌دانند که عصا، تنها ابزاری نیست که در طول تاریخ تضمین کننده استقلالشان بوده و اگر نبودند برخی ابزارهای دیگر شاید نابینایان اینطور شکوهمند جاده‌های زندگی مستقل را نمی‌پیمودند. ماشین تایپ بریلی که در مدرسه پرکینز تولید شد یکی از همین موارد است. به همین بهانه، بد ندیدیم در این یادداشت کوتاه مخاطبانمان را با مردی آشنا کنیم که بیش از نیم قرن از عمر خود را وقف تولید این وسیله کاربردی کرده است.

در طول مدت پنج دهه، «Pietro Fusco»، در یکی از کارگاه‌های وابسته به مؤسسه پرکینز، ماشین‌های تایپ بریل را سر هم کرده تا به این ترتیب، بتواند در گسترش سواد بریل میان نابینایان دنیا سهمی داشته باشد. دانستن یک آمار ساده کفایت می‌کند تا ما را به تشویق این نابینای خستگی‌ناپذیر وا دارد. سیصد هزار! پیِترو، در طول پنجاه سالی که برای پرکینز کار کرده به طور تخمینی در تولید بیش از سیصد هزار ماشین پرکینز نقش داشته است. ماشین‌هایی که نه تنها به جای جای آمریکا، که به تمام دنیا ارسال شده‌اند. چه بسیار متنهایی که با ماشینهایی نوشته شده که پیِترو در تولید آنها نقش مستقیم داشته است؛ از تکالیف درسی تا نامه‌های عاشقانه و از سیاهه خرید تا داستان و رمان. به گواهِ این عدد، بدون شک می‌توانیم پیِترو فاسکو را به عنوان یکی از انسانهای تأثیرگذار در امر سوادآموزی نابینایان جهان به حساب بیاوریم.

نابینای کامل است و به همین خاطر، برای بستن پیچهای ریز و درشت و پرچ کردن قسمتهای مختلف ماشین تایپ، به قوای لامسه‌اش وابسته است. او، این وابستگی را یکی از دلایل علاقه‌اش به این کار می‌داند: «وقتی به این فکر می‌کنم که کسی که قرار است از این دستگاه استفاده کند، نابینای دیگری است درست مثل خود من، تمام انرژی و توانم را متمرکز می‌کنم تا بتوانم کارم را به بهترین شکل ممکن انجام دهم تا مگر کمکی کرده باشم به همنوع دیگری در جای دگری از دنیا». همین رابطه عاشقانه پیترو با شغلش، باعث شده محصولی که زیر دست او تولید می‌شود از کیفیت بالایی برخوردار باشد و همه اطرافیانش از او به عنوان انسانی به غایت قابل احترام یاد کنند. به طوری که «Dan Roy»، مدیر پیترو در باره‌اش می‌گوید: «این که بگوییم پیترو انسانی محترم است حق مطلب را در باره‌اش ادا نمی‌کند. شاید توصیف بهتر در مورد او این باشد که بگوییم این مرد، چکیده و جوهره اصلی پرکینز است.»

در ۱۹۶۵، زمانی که تقریباً دو سالی می‌شد که از ایتالیا به آمریکا مهاجرت کرده بود، یکی از کاریابیهای محلی، او را به پرکینز معرفی کرد و از آنجا که فاسکو، علاقمند به مکانیک بوده و به واسطه کار در یک تعمیرگاه دوچرخه در ایتالیا، به اصطلاح دست به آچار به حساب می‌آمده، به سرعت از سوی مدیران پرکینز مورد توجه قرار گرفت و توانست جای خود را در این مرکز پیدا کند. حالا او به عنوان یکی از مجربترین کارشناسان تولید ماشین تایپ در مرکز تولیدات پرکینز به حساب می‌آید. به طوری که بیش از بیست روش مختلف برای سوار کردن قسمتهای مختلف ماشین پرکینز را بدون اتکا به نقشه و به کمک حافظه‌اش انجام می‌دهد. فاسکو در باره میزان وابستگیش به این شغل می‌گوید: «از ۶۵ سالگی به این طرف، همسرم هر روز از من می‌پرسد چه زمانی قرار است خودم را بازنشسته کنم و پاسخ هر روزه من به او این است که فعلاً برای بازنشستگی جوانم و هر وقت پیر شدم، خودم به تو خبر خواهم داد».

 

........سلامت و بهداشت

*تاثیر فعالیت بدنی در کاهش بستری و مرگ بیماران کرونا

مدیر گروه سلامت خانواده خوزستان گفت: خطر بستری در بیمارستان‌ها، بستری در ICU و مرگ در افرادی که بی تحرک بوده‌اند، بیشتر است.

دکتر مژگان قاسمی افزود: همه‌گیری کووید - ۱۹ موجب در خانه ماندن بسیاری از افراد و افزایش فعالیت‌های نشسته شده و انجام فعالیت‌های ورزشی مانند آنچه در شرایط قبل از بیماری بود، دشوار شده است؛ این دشواری برای افرادی که به طور معمول فعالیت بدنی کافی نداشته‌اند، بیشتر است.

وی افزود: این در حالی است که در این شرایط، انجام هر اندازه فعالیت بدنی برای تمام گروه‌های سنی بسیار ضروری است. انجام سه تا چهار دقیقه حرکات ورزشی سبک مانند راه رفتن یا حرکات کششی، بهبود گردش خون و فعالیت عضلانی را به همراه دارد.

وی گفت: فعالیت بدنی منظم موجب کاهش فشار خون بالا شده و به کنترل وزن کمک می‌کند و خطر بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی، دیابت نوع ۲ و سرطان‌های مختلف را نیز کاهش می‌دهد؛ همه این بیماری‌ها، می‌توانند آسیب‌پذیری بیشتری در برابر کووید - ۱۹ ایجاد کنند.

قاسمی بیان کرد: میزان فعالیت بدنی توصیه شده در این شرایط مانند وضعیت قبل از بیماری است. انجام حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی هوازی با شدت متوسط در سه تا پنج روز در هفته یا ۷۵ دقیقه فعالیت بدنی شدید در سه تا پنج روز در هفته یا ترکیبی از این دو، در افراد بزرگسال توصیه می‌شود.

فعالیت جسمانی با شدت متوسط در افزایش سطح ایمنی و افزایش ظرفیت قلبی - ریوی بیماری کووید - ۱۹ تاثیر دارد. ، خطر بستری، بستری در ICU و مرگ بیمارانی که قبل از ابتلا بی تحرک بوده‌اند (صفر تا ۱۰ دقیقه فعالیت جسمانی در هفته)، در مقایسه با بیمارانی که قبل از ابتلا به میزان توصیه‌شده (۱۵۰ دقیقه و بیشتر) یا کمتر (۱۱ تا ۱۴۹ دقیقه در هفته) فعالیت جسمانی داشته‌اند، بیشتر است.افرادی که تنها کمی تحرک دارند، به وضوح نسبت به سایرین وضعیت سلامت بهتری دارند. حتی تنها ۵ دقیقه فعالیت در ساعت می‌تواند اثرات مخرب نشستن طولانی مدت را خنثی کند.

قاسمی بیان کرد: فعالیت ورزشی مناسب برای بهبود ظرفیت قلبی و تنفسی و تقویت عضلات، نیازمند برنامه کامل‌تری از جمله ورزش هوازی، تمرینات کششی و تمرینات قدرتی است.

وی گفت: در صورتی که زندگی افراد در دوره خانه‌نشینی کرونا، بی تحرک نیست و آمادگی و امکان انجام برنامه ورزشی کامل‌تری دارند، بهتر است همه موارد از جمله فعالیت هوازی و تمرینات کششی و انعطاف‌پذیری  در نظر گرفته شود.فعالیت هوازی با شدت متوسط، عموما معادل راه رفتن سریع است به گونه‌ای که به ‌نحو چشمگیری ضربان قلب تسریع یابد. در شرایط خانه‌نشینی ناشی از شیوع کرونا می‌توان راه رفتن در حیاط یا پارکینگ منزل یا تردمیل را در نظر گرفت. همچنین می‌توان با جمع دوره‌هایی که حداقل ۱۰ دقیقه یا بیشتر طول می‌کشند، تا حداقل ۳۰ دقیقه روزانه فعالیت هوازی داشت. 

وی با تاکید بر انجام تمرینات کششی و انعطاف‌پذیری، بیان کرد: این تمرینات سبب افزایش دامنه حرکتی، افزایش گردش خون و گرم کردن عضلات می‌شود. 

قاسمی در خصوص چگونگی انجام تمرینات قدرتی، گفت: با کمک وزن بدن فرد یا انواع وزنه‌ها یا کش‌های ورزشی باید برای تقویت قدرت و استقامت عضلات اقدام شود. می‌توان از ابزارهای کمک آموزشی نظیر فیلم‌های فعالیت بدنی، نرم‌افزارهای ورزشی تلفن همراه و سایر موارد برای انجام فعالیت بدنی استفاده کرد.

*شرایط حضور  در محل کار کسانی که واکسن نزده اند: معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌ها گفت: با اجرای این طرح کارکنان دولتی، نهادهای مردمی و شرکت‌های خصوصی که کارت واکسن نداشته باشند باید برای حضور در محل کار هر 72 ساعت یکبار تست پی‌سی‌آر بدهند.

به نقل از فارس، محسن فرهادی گفت: لغو دورکاری کارمندان ادارات استان تهران از روز 27 مهر توسط مقامات استانداری اتخاذ شده است.

وی افزود: اگر آمادگی در سطح کشور وجود داشته باشد مصوبات ستاد ملی با محوریت طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌ها از اول آبانماه سال جاری برای کارکنان دولتی، نهادهای مردمی و شرکت‌های خصوصی اجرا می شود که ضمن لغو دورکاری، کارکنان برای حضور در محل کار باید کارت واکسیناسیون داشته باشند.

وی آغاز مرحله لغو دورکاری و بازگشایی مدارس در کشور را نیازمند زیرساخت مناسب عنوان کرد و گفت: تمامی این فرآیندها نیازمند افزایش پوشش واکسیناسیون در کشور است و کارکنان موظف هستند کارت واکسن داشته باشند اگرچه واکسن زدن اجباری نیست.

فرهادی بازگشایی مدارس را منوط به واکسیناسیون کامل معلمان و افزایش پوشش واکسیناسیون دانش آموزان عنوان کرد و اظهار داشت: علاوه بر واکسیناسیون حتما باید دستورالعمل‌های بهداشتی اعم از زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی در مدارس رعایت شود.

وی گفت : حدود 134 هزار مدرسه در سراسر کشور داریم که تعدادی از آنها عشایری و تعدادی چندپایه روستایی هستند که برخی از آنها حدود 20 دانش‌آموز دارند. پیش از این هم مدارس روستایی و عشایری به دلیل نداشتن امکانات اینترنتی و تلفن هوشمند و به جهت امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی به صورت حضوری برگزار می‌شدند.

فرهادی درخصوص بازگشایی مدارس در کلان‌شهرها توضیح داد: مدارس شهرهای بزرگی مثل تهران باید بتوانند فاصله اجتماعی 1.5 تا 2 متر مربعی را به همراه تهویه مناسب برای دانش آموزان فراهم کنند. با توجه به اینکه بسیاری از مدارس در این شهرها امکان فراهم کردن تمامی این شرایط را ندارند پس باید کلاس‌ها تلفیقی از آموزش حضوری، مجازی، کارگاهی و آزمایشگاهی باشد که تصمیم گیری چگونگی برگزار کردن آن بر عهده مدرسه است. در هر صورت ما هیچ کلاس شلوغی مثل دوره قبل از کرونا نخواهیم داشت. برنامه ریزی برای آن سخت است اما طی برگزاری جلسات متعدد با آموزش و پرورش پروتکل بهداشتی 07 به مدارس اعلام شده و نکات کلیدی در آن قید شده است.

دستور این است که واکسیناسیون دانش آموزان انجام شود اما واکسیناسیون شرط اصلی حضور دانش آموزان در مدارس نیست.

فرهادی با تایید اظهارات دکتر مرندی مبنی بر اینکه" تا 80 درصد جامعه واکسینه نشود؛ بازگشایی مدارس منطقی نیست".ضمن اعلام اینکه با کاهش ایمنی، به تزریق دُز سوم واکسن نیاز است؛ اظهار داشت: باید برای واکسیناسیون سراسری با شتاب پیش برویم ضمن اینکه برخی با ورود سوش‌های جدید، قائل به پوشش 85 درصدی واکسیناسیون عمومی هستند. ایمنی بخشی این واکسن مثل واکسن‌های سرخک و ب ث ژ نیست که ایمنی  حدودا 100 درصدی داشتند. تاکید بر واکسیناسیون در جهت کاهش بستری‌ها و مرگ و میرها صورت می‌گیرد.

فرهادی تزریق دُز سوم برای افراد سالمند و دارای بیماری زمینه ای را توصیه کرد و اظهار داشت: اگر پوشش واکسیناسیون به بالای 80 برسد دُز سوم برای افراد سالمند و دارای بیماری زمینه‌ای توصیه می‌شود. ما باید در شرایطی بازگشایی‌ها را انجام دهیم که احساس کنیم تمام کشور قرمز است و نباید شرایط زرد و آبی را در نظر بگیریم . باید احساس کنیم همیشه خطر ابتلا وجود دارد. باید پروتکل‌های بهداشتی ماسک‌زدن، شستشوی دست‌ها، فاصله گذاری اجتماعی و تهویه مناسب رعایت شود همانطور که تمام دنیا بر این 4 فاکتور برای پیشگیری از کرونا تاکید دارند.

 

........ورزشی

*برگزاری رقابت‌های ورزشی و فرهنگی نابینایان در کرمان

همایش ورزشی نابینایان و کم بینایان استان کرمان به مناسبت بزرگداشت هفته پارالمپیک و روز جهانی عصای سفید در شهر کرمان برگزار شد. در همایش ورزشی نابینایان و کم بینایان استان کرمان ۱۲۰ نابینا و کم بینا از سراسر استان حضور داشتند که در رشته های آمادگی جسمانی، شطرنج، طناب کشی و در مسابقات فرهنگی قرآن و عترت به رقابت پرداختند.

رئیس هیات نابینایان و مدیرکل بهزیستی استان کرمان در این همایش گفت: همه روزها متعلق به افراد دارای معلولیت است هرچند که تنها یک روز برایشان نامگذاری شده است و آن هم برای یادآوری به افراد جامعه است.

عباس صادق زاده افزود: وظیفه شهروندان است که زمینه حضور بیشتر افراد دارای معلولیت را در جامعه فراهم کنند.

به گفته وی،کمبود های زیادی در زمینه ورزش وجود دارد اما با همین کمبودها تعداد زیادی از نابینایان در ورزش خوش درخشیدند.

صادق زاده با اظهار امیدواری که روز عصای سفید تلنگری به افراد جامعه باشد تصریح کرد: جامعه باید بداند در مقابل افراد دارای معلولیت مسئول است و نگاهی نه از

سر دلسوزی بلکه از روی همدلی برای کمک به افراد دارای معلولیت داشته باشد.

هادیزاده، مشاور فدراسیون نابینایان پس از مشاهده وضعیت و اقدامات انجام شده در کرمان گفت: مجموعه ای به این زیبایی و کارآمدی در استان‌ها ندیده ام. علی اصغر هادی زاده با بیان اینکه یکی از بهترین اردو هایی که برگزار شد در کرمان بود افزود: در دوران کرونا مسابقات آمادگی جسمانی در خانه به صورت مجازی برگزار

شد که بیشترین شرکت کننده را از کرمان داشتیم.

رئیس پیشین فدراسیون نابینایان با اشاره به اقدامات و دستاوردهای نابینایان در کشور و جهان تصریح کرد: نابینایان هنوز ظرفیت این را دارند که افتخارات بیشتری

کسب کنند، بچه های کرمان در تیم ملی خوش می درخشند و از افتخارات هستند.

وی با بیان اینکه باید ورزش معلولان همگانی شود، گفت: نباید منتظر مسئولان و امکانات باشیم و باید خود شروع کنیم و حداقل روزی ۱۰- ۲۰ دقیقه تحرک داشته باشیم.


......چاردیواری

با  عرض سلام  و ارادت به خوانندگان ایران سپید و با امید کاهش شیوع ویروس کرونا در جامعه و شکل گیری واقعی زمینه بازگشت به فعالیت های عادی زندگی اما همچنان تاکید میکنم که نباید پروتکل ها را ساده انگاری کرد و هنوز خطر در کمین است. به تدریج وارد مراحل عادی تر زندگی میشویم  و امیدوارم این منجر به شکل گیری زمینه انتشار بریل روزنامه در سال جاری شود. این در پاسخ به درخواست های آقای میرزایی از فارس، آقای درخشان از همین استان، آقای ایهامی از اصفهان، آقای سعادتمند از گناباد، آقای نیرومند از مشهد و سایر دوستان از جمله آقای مداحیان از دزفول و آقای رستمی از چهارمحال بختیاری است که خواهان انتشار هر چه سریعتر روزنامه بریل شده اند و در این مجموعه باید از درخواست ویژه خانم شادی حقی که از طرف جمعی از نابینایان تبریز خواهان این امر شده اند اشاره کنم. آقای رستمی از چهارمحال بختیاری همچنان درباره کتاب های صوتی حاوی مطالب علمی در مورد خودروها و صنعت هوا فضا شده اند که خوب درخواست جالبی است زیرا کمتر نابیناها به سراغ این معقولات می روند اما فکر می کنم ایشان شاید برخی از این نیازها نه در این حد تخصصی را بتوانند از کتابخانه نابینایی حسینیه ارشاد تهیه کنند که مجلات علمی پایه ای و خوبی را در این مرکز ضبط کرده بودند و در دسترس افراد نابینا و کم بینا قرار داده اند.

دوست عزیزی با فامیلی اسماعیلی گفته اند که بر خلاف خبر مربوط به پرداخت مستمری مهرماه تا سقف هفتصد هزار تومان برای خانواده های سه نفره ایشان پانصد هزار تومان دریافت کرده اند و خواهان در واقع ترمیم این قضیه شده اند که حتما باید با مددکارشان تماس بگیرند زیرا ما شرایط ویژه این خانواده را نمیدانیم و دردنتیجه به طور مشخص نمی توانیم بگوییم که چرا به این خانواده پانصد هزار تومان تعلق گرفته است و نه هفتصد هزار تومان. خانم نازیلا با اشاره به مطلبی در خصوص تاثیر طب سوزنی بر بیماری آر پی خواهان انتشار آخرین دستاوردها در این خصوص شده اند که باید در این خصوص بگویم که این یک تحقیق است و هنوز ما مطالب مشخصی در مورد تاثیر این شاخه از پزشکی جایگزین روی بیماری آرپی نداریم واقعیت این است که بیماری آرپی بیماری پیچیده و ژنتیک است و تحقیقات گسترده ای در این خصوص در حال انجام استف اما توجه دوستان را به تحقیقات علمی بر اساس ژورنال های مشخص علمی دنیا دعوت میکنم و نه اخباری که به طور پراکنده در فضاهای مجازی می آید.

متاسفانه در مورد برخی از تحقیقاتی که در داخل کشور هم صورت می گیرد باید منتظر بمانیم که نتایج کامل این ها منتشر شود و با نتایج اولیه دوستان نابینا و کم بینای من امید های زیادی برای درمان قطعی خیلی از بیماری های  بسیار پیچیده در دلشان شکل نگیرد و باید مواظب باشیم که اخبار درست علمی را در دسترس قرار دهیم. دوست دیگری با اشاره به خبر پرداخت تمام دیون دانشگاه آزاد از سوی  بهزیستی در حوزه شهریه های دانشجویی گفته اند که ایشان ترم سوم کارشناسی ارشد هستند ناشنوا هستند به اسم آقای سعیدی صدر اما شهریه ترم بهمن پرداخت نشده است و خود ایشان مجبور به پرداخت این شهریه شده اند.

حتما ایشان باید این را به مسئول مربوطه در بهزیستی گزارش بدهند و نقض این ادعای کلی سازمان را گوشزد کند و شاید استثناهایی وجود داشته باشد که ایشان باید به مددکارش در این خصوص اطلاع دهد تنها راه پیگیری مستقیم ایشان از مسئول مربوطه در سازمان بهزیستی است و خواهش می کنم دوستان حتما مصرانه پیگیر شوند که مددکار آنها پاسخ گو باشد در مقابل مسائلی که آن ها مطرح می کنند و فکر نکنند اگر سخت است با مددکارشان ارتباط بگیرند باید از راه های دیگری این بحث را دنبال کنند. با تشکر از همه دوستان شما را به خدا می سپارم و امیدوارم در ماه های نه چندان دور شاهد انتشار مجدد نسخه بریل ایران سپید و بازگشتش به میز شماها برای مطالعه باشیم باسپاس.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/34596.html
Page Generated in 0/0059 sec