printlogo


کد خبر: 34397تاریخ: 1400/6/28 09:32
روزنامه یکشنبه 28 شهریور 1400
روزنامه یکشنبه 28 شهریور 1400
عناوین امروز: 12 شاخص خروجی مهر با کیفیت و با شکوه در آموزش و پرورش استثنایی-واگذاری بیش از 10 هزار واحد مسکونی به خانواده های دارای دو عضو معلول- ردیف کن همه ی شعر‌های نابت را-الزامات گشایش مدارس و دانشگاه‌ها-دیدار ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی با رهبر انقلاب-مردان تنها طعمه زن سارق.

روزنامه «ایران سپید»

یکشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۰

۱۲ صفر  ۱۴۴۳

۱۹ سپتامبر ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۸۰۱ 

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

......عناوین ..........‌.

*12 شاخص خروجی مهر با کیفیت و با شکوه در آموزش و پرورش استثنایی

*واگذاری بیش از 10 هزار واحد مسکونی به خانواده های دارای دو عضو معلول

*ردیف کن همه ی شعر‌های نابت را

*الزامات گشایش مدارس و دانشگاه‌ها

*دیدار ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی با رهبر انقلاب

*مردان تنها طعمه زن سارق

 

.......خبرویژه

*12 شاخص خروجی مهر با کیفیت و با شکوه در آموزش و پرورش استثنایی

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنای در نشست با مدیران مدارس و کادر اداری آموزش و پرورش استثنایی استان خراسان رضوی به تشریح ۱۲ شاخص خروجی مهر با کیفیت و با شکوه در آموزش و پرورش استثنایی پرداخت.

سید جواد حسینی در این نشست که در محل اردوگاه امام رضای مشهد  که با حضور کارشناسان اداری آموزش و پرورش استثنایی استان خراسان رضوی و  حضور مجازی مدیران مدارس و نمایندگان اولیا آموزش و پرورش استثنایی استان خراسان رضوی برگزار شد، ضمن تقدیر از زحمات شبانه روزی همکاران آموزش و پرورش استثنایی گفت: آموزش و پرورش استثنایی بدون شک پیشران نظام تعلیم و تربیت است و اگر آموزش و پرورش استثنایی خدمات کیفی خوبی ارائه دهد به طور قطع و یقین نظام تعلیم و تربیت  می تواند برای  دانش آموزان عادی نیز خدمات کیفی را ارائه دهد.

معاون وزیر با بیان اینکه در مهر جاری بازگشایی مدارس به صورت تدریجی خواهد بود و در ۴ محور و ۱۲ شاخص باید محقق شود، گفت: تامین معلم برای تمامی کلاس ها، وجود مدیر و معاون در تمام مدارس، وجود برنامه عملیاتی و اطلس یادگیری در تمام مدارس، رعایت پروتکل های بهداشتی در تمام مدارس، ثبت نام همه دانش آموزان، توزیع کتب بین همه دانش آموزان، سنجش تمامی دانش آموزان بدو ورود به دبستان، دسترسی همه دانش آموزان به امکانات دیجیتالی، صدور ابلاغ برای تمامی معلمان، برگزاری دوره های آموزشی برای معلمان و واکسینه شدن همه معلمان شاخص های است که در محور های کلاس، مدرسه، دانش آموز و معلم باید اجرایی شود.

حسینی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش استثنایی گفت: تصویب ضابطه درجه بندی مدارس و تصویب تخصیص سالانه ۱۰ درصد از استخدامی های آموزش و پرورش به آموزش و پرورش استثنایی موجب جبران بخشی از کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش استثنایی می‌شود.

معاون وزیر با اشاره به سختی کار در آموزش و پرورش استثنایی گفت: استثنا شدن همکاران سازمان استثنایی از قانون جامع خدمات کشوری در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است و امید است به زودی به مجلس ارائه شود.

معاون وزیر گسترش عدالت بویژه عدالت آموزشی را از برنامه های سازمان آموزش و پرورش استثنایی دانست و گفت: در راستای گسترش عدالت و پوشش حداکثری دانش آموزان با نیازهای ویژه بر اساس مصوبه شورای سازمان آموزش و پرورش استثنایی سه گروه به گروه های ۷ گانه تحت پوشش آموزش و پرورش استثنایی افزوده خواهد شد.

حسینی ایجاد مدارس ترکیبی با آموزش های فردی شده را آرمان نظام تعلیم و تربیت دانست و گفت: یکی از فعالیت های ارزنده سازمان آموزش و پرورش استثنایی در راستای ایجاد مدارس ترکیبی چرخش از سمت تفکیک دانش آموزان با نیازهای ویژ به سمت تلفیق و فراگیر سازی با دانش آموزان عادی است و از زمان شروع این رویکرد از بیست سال قبل تعداد دانش آموزان تحت پوشش ۸۲ برابر رشد داشته است.

 وی افزود: علی رغم رشد کمی تعداد دانش آموزان تلفیقی هنوز در ارتقای کیفیت برنامه تلفیقی فراگیر با مشکلاتی مواجه هستیم که برای ارتقای کیفیت طرح تلفیقی فراگیر ایجاد شورای راهبری تلفیقی فراگیر در سطح وزارت و استان ها به تصویب شورای سازمان رسیده است.

‏وی گفت: شیوه نامه شورای راهبری طرح تلفیقی فراگیر تدوین شده است و به زودی با امضای بالاترین مقام وزارت به استان ها برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

 ‏معاون وزیر با بیان اینکه تجمیع ساختارهای استانی آموزش و پرورش در سالیان گذشته موجب کاهش استحکام آموزش و پرورش استثنایی شد، گفت: با مصوبه شورای سازمان تفویض اختیار صدور احکام و استقرار ذیحسابی اجرایی شده است و برای حل مشکل نبود ساختار  آموزش و پرورش استثنایی در مناطق نیز تشکیل شورای هماهنگی و پشتیبانی آموزش و پرورش استثنایی در استان ها و مناطق به تصویب شورای سازمان رسیده است.

حسینی با اشاره به تدوین  سه بسته تحولی آموزش و پرورش استثنایی در سال گذشته گفت: در ارزیابی بسته های تحولی ۲۵ گانه وزارت آموزش و پرورش، بسته های تحولی آموزش و پرورش استثنایی جزو بهترین بسته ها ارزیابی شده اند. 

وی افزود: بسته تحولی «مشارکت خانواده  محور» با رویکرد مشارکت خانواده ها در نظام تعلیم و تربیت در سال جاری تدوین و اجرایی شده است.

وی با اشاره به برنامه  سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی گفت: این برنامه  در سال ۷۱ با پوشش ۱.۵ درصدی آغاز شد و  در سال ۹۹ با وجود شرایط کرونایی ۹۸.۸ درصد  نوآموزان بدو ورود به دبستان سنجش شده اند.

وی افزود: یکی از برنامه های سال جاری غربالگری نوآموزان پیش دبستانی در معرض مشکلات یادگیری است که این برنامه از هفته آینده از خراسان رضوی آغاز خواهد شد.

حسینی در پایان با تاکید بر ضرورت فعالیت های تربیت بدنی دانش آموزان با نیازهای ویژه گفت: جشنواره نشاط با ۳۰ بازی خانوادگی و  با رویکرد تحرک بدنی، نشاط خانوادگی و انجام بازیهای بومی محلی در آموزش و پرورش استثنایی اجرایی خواهد شد.

 

 

........گزارش ویژه

*واگذاری بیش از 10 هزار واحد مسکونی به خانواده های دارای دو عضو معلول

رییس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور در تشریح عملکرد سازمان بهزیستی در حوزه تأمین مسکن گفت: تا پایان خرداد ماه سال جاری، ۱۰هزار و ۹۲۳ واحد مسکونی شامل ۵۷۳۸ واحد شهری و ۵۱۸۵ واحد روستایی به خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول واگذار شده است.

علی ربوبی رییس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور گفت:سازمان بهزیستی در برنامه کمک به تأمین مسکن ۷ گروه هدف شامل معلولین سرپرست خانوار،  زنان سرپرست خانوار، خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول تحت تکفل، معلولین مجرد بالای ۲۰ سال،  زنان و دختران خود سرپرست بالای ۳۵ سال،  فرزندان ترخیص شده از مراکز شبانه روزی بهزیستی و بهبودیافتگان؛ ارائه خدمت می کند.

وی افزود:۵۸۹ واحد مسکونی از ابتدای تاسیس سازمان بهزیستی تا پیش از سال ۱۳۸۵؛ به واجدین شرایط واگذار شده است که این رقم تا پایان سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ به ۱۴۲ هزار و ۴۸۰ واحد مسکونی رسیده است که از این تعداد ۱۰۴ هزار و ۶۴۶ واحد مسکونی از ابتدای دولت یازدهم به جمعیت هدف واگذار شده است. همچنین ۳۵ هزار واحد مسکونی از واحد های فوق طی دو سال اخیر به افراد تحت پوشش واگذار شده است.

ربوبی با اشاره به واحدهای در دست احداث نیز گفت:در حال حاضر ۳۳ هزار و ۸۹۴ واحد مسکونی در سطح کشور، دردست احداث هستند. پیشرفت فیزیکی عملیات ساخت این واحدها به این شرح است: ۲۶۵۵ واحد در مرحله تملک زمین، ۵۹۷۷ واحد در مرحله صدور پروانه ساخت، ۳۵۹۱ واحد در مرحله پی سازی، ۷۱۵۸ واحد مسکونی در مرحله اسکلت و سفت کاری و ۱۴۵۱۳ واحد مسکونی در مرحله نازک کاری قرار دارند.

دبیر ستاد مسکن سازمان بهزیستی به طرح های تامین مسکن دردست اجرا اشاره کرد و افزود:طرح های مستمر تأمین مسکن شامل طرح تأمین مسکن خانوارهای شهری تحت پوشش در قالب مشارکت با وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید در قالب جانمایی خانوارهای تحت پوشش در واحدهای مسکونی دردست احداث توسط آن مراجع؛ مشارکت با خیرین و موسسات خیریه مسکن ساز به منظورکمک به تامین مسکن خانوارهای تحت پوشش،  پرداخت کمک هزینه احداث مسکن و  پرداخت کمک هزینه خرید مسکن هستند.

وی افزود:از مجموع ۱۴۲ هزار و ۴۸۰ واحد مسکونی واگذار شده، تعداد ۱۱۹ هزار و ۲۷۲  واحد در قالب این طرح به خانوارهای تحت پوشش واگذار گردیده است. همچنین  از تعداد ۳۳ هزار و ۸۹۴ واحد مسکونی دردست احداث نیز تعداد ۲۱ هزار و ۵۶۰ واحد مسکونی در قالب طرح مذکور در دست اجرا می باشد.

ربوبی به خدمات سازمان بهزیستی در این روش اشاره کرد و گفت: پرداخت کمک بلاعوض تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال،  معرفی مددجویان تحت پوشش به دستگاه های خدمت رسان جهت بهره مندی از معافیت های قانونی مندرج در برنامه ششم توسعه و قانون حمایت از حقوق معلولان شامل معافیت حق انشعاب آب و فاضلاب، برق، گاز و عوارض صدور پروانه ساختمانی،  پیگیری از مراجع تخصیص واحد به منظور جانمایی خانوارهای تحت پوشش در واحدهای مسکونی دردست احداث و همچنین پیگیری عملیات احداث واحدهای مسکونی از مراجع تخصیص واحد از خدمات بهزیستی در طرح های مستمر تأمین مسکن هستند.

طرح های آغاز شده از ابتدای دولت یازدهم

رییس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی با اشاره به طرح های تأمین مسکن آغاز شده از ابتدای دولت یازدهم گفت:از مهمترین طرح های آغاز شده در دولت یازدهم و دوازدهم طرح کمک به تامین مسکن خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول فاقد مسکن است که این طرح  از ابتدای سال ۱۳۹۴ و در قالب امضاء تفاهمنامه پنج جانبه ای فی مابین سازمان بهزیستی کشور، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، بنیاد مسکن، سازمان ملی زمین و مسکن و انجمن خیرین مسکن ساز آغاز شده است و در این طرح ۱۴۳ هزار و ۲۳ خانوار فاقد مسکن شامل ۷۵۸۷ خانوار شهری و ۶۷۳۶ خانوار روستایی شناسایی شده اند.

وی افزود: تا پایان خرداد ماه سال جاری،  ۱۰هزار و ۹۲۳ واحد مسکونی شامل ۵۷۳۸ واحد شهری و ۵۱۸۵ واحد روستایی به خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول واگذار شده است. همچنین عملیات احداث تعداد ۳۴۰۰ واحد مسکونی شامل ۱۸۴۹ واحد شهری و ۱۵۵۱ واحد روستایی دردست اقدام می باشد.

لازم به ذکر است براساس تفاهمنامه جدید منعقد شده با بنیاد مستضعفان در سال ۱۳۹۹، سقف کمک بلاعوض بهزیستی و بنیاد برای خانوارهای شهری به مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان و برای خانوارهای روستایی به مبلغ ۸۵ میلیون تومان برای هر واحد افزایش یافته است.

ربوبی خاطر نشان کرد: براساس تفاهمنامه جدید منعقد شده با بنیاد مستضعفان در سال ۱۳۹۹، سقف کمک بلاعوض بهزیستی و بنیاد برای خانوارهای شهری به مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان و برای خانوارهای روستایی به مبلغ ۸۵ میلیون تومان برای هر واحد افزایش یافته است.

طرح تامین مسکن خانوارهای روستایی تحت پوشش بهزیستی

رییس دبیرخانه ستاد مسکن بهزیستی  از دیگر طرح های آغاز شده در دولت یازدهم و دوازدهم را طرح کمک به تامین مسکن خانوارهای روستایی فاقد مسکن و یا دارای مسکن غیر مقاوم و فرسوده دانست و گفت: طرح مذکور از ابتدای سال ۱۳۹۴ و در قالب امضای تفاهمنامه فیمابین سازمان بهزیستی کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز شده است. در این طرح ۲۰ هزار خانوار روستایی شناسایی شده اند.همچنین تا پایان خرداد سال ۱۴۰۰، عملیات احداث ۱۱ هزار و ۳۱۸ واحد مسکونی به اتمام رسیده و پیگیری ساخت ۶۲۷۵ واحد دردست اقدام است و برنامه ریزی لازم جهت آغاز عملیات احداث ۲۴۰۷ واحد مسکونی باقیمانده در سال ۱۴۰۰، صورت پذیرفته است.

طرح احداث واحد مسکونی با مشارکت قرارگاه محرومیت زدایی نیروی زمینی سپاه

ربوبی طرح کمک به تامین مسکن ۵۲۵۲ خانوار ساکن در مناطق مرزی و صعب العبور با مشارکت قرارگاه محرومیت زدایی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی  را طرح دیگری دانست که با امضای تفاهمنامه مشترکی در دستور کار  سازمان قرار گرفته است و در قالب این طرح تاکنون ۱۴۶۳ پرونده تشکیل شده است .همچنین ۱۱۹۳ پروانه ساختمانی صادر و عملیات احداث ۲۶۲ واحد مسکونی آغاز شده است. ضمناً برنامه ریزی لازم جهت آغاز عملیات احداث ۴۹۹۰ واحد مسکونی باقیمانده در سال ۱۴۰۰، صورت پذیرفته است.

طرح احداث واحد مسکونی با مشارکت بسیج سازندگی

وی همچنین به طرح کمک به تامین مسکن ۵ هزار خانوار ساکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت با مشارکت بسیج سازندگی اشاره کرد و گفت: در قالب این طرح تاکنون ۱۸۸۹ پرونده تشکیل، ۱۵۹۷ پروانه ساختمانی صادر، عملیات احداث ۱۴۵۱ واحد مسکونی آغاز و ۶۱۳ واحد از واحدهای فوق به جمعیت هدف تحت پوشش واگذار شده است. ضمناً برنامه ریزی لازم جهت آغاز عملیات احداث ۳۵۴۹ واحد مسکونی باقیمانده در سال ۱۴۰۰، صورت پذیرفته است.

طرح های آغاز شده از ابتدای سال ۱۳۹۹

طرح احداث واحد مسکونی با مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)

به گفته رییس دبیرخانه ستاد مسکن بهزیستی طرح کمک به تامین مسکن ۱۵ هزار زن سرپرست خانوار و افراد دارای معلولیت خیلی شدید و شدید جزء سه دهک پایین درآمدی با مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) از طرح های آغاز شده در سال ۹۹ است که  در فاز اول این طرح ۷۷۸ واحد مسکونی برای اقشار کم درآمد دارای زمین که تاکنون به دلیل عدم توانایی در تامین سهم آورده موفق به تامین مسکن خود در قالب طرح های مختلف دولتی نشده اند، توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) احداث خواهد شد. در این طرح ۲۵ درصد هزینه احداث در قالب مسئولیت محرومیت زدایی توسط قرارگاه تامین شده و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) هیچ سودی بابت عملیات احداث دریافت نخواهد کرد.

وی گفت:تاکنون عملیات ساخت ۶۷۱ واحد آغاز و ۲۶۲ واحد آن به مددجویان تحت پوشش واگذار شده است. ضمناً برنامه ریزی لازم جهت آغاز عملیات احداث ۱۰۷ واحد مسکونی باقیمانده در سال ۱۴۰۰، صورت پذیرفته است.

 طرح کمک به تامین مسکن ۱۰۰۰ خانوار دارای ایتام تحت پوشش با مشارکت صندوق توسعه ملی، سازمان برنامه و بودجه و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

این مقام مسئول طرح کمک به تامین مسکن ۱۰۰۰ خانوار دارای ایتام تحت پوشش با مشارکت صندوق توسعه ملی، سازمان برنامه و بودجه و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را که در این طرح با بهره مندی از ۲۵ میلیون تومان کمک بلاعوض صندوق توسعه ملی، ۲۵ میلیون تومان کمک بلاعوض بهزیستی و ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه طرح ویژه بهسازی و نوسازی بنیاد مسکن، نسبت به احداث واحد مسکونی جهت خانوارهای تحت پوشش اقدام خواهد شد؛از دیگر برنامه های تامین مسکن مددجویان معرفی کرد.

وی افزود:در این مرحله خانوارهای فاقد مسکن شناسایی و جهت بررسی احراز شرایط به بنیاد مسکن معرفی شده اند. در قالب این طرح تاکنون عملیات ساخت ۶۲۹ واحد آغاز شده است و ساخت ۹۲ واحد آن نیز به پایان رسیده است.

ربوبی همچنین به پرداخت کمک بلاعوض ودیعه مسکن و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن بامشارکت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت:مبلغ ۳۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض ودیعه مسکن به حدود ۶۲۰۰ نفر از مددجویان جزء سه دهک پایین با سرانه ۲۴  تا ۶۰ میلیون ریال پرداخت شده است.همچنین مبلغ ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن نیز تامین شده است که تاکنون نزدیک به ۴۷ میلیارد تومان آن برای ۳۱۱۷ نفر از جمعیت هدف تا سقف فردی ۳۰ میلیون تومان برای هر خانوار از صندوق امداد ولایت جذب شده است.

 

 

.......سلامت و بهداشت

*الزامات گشایش مدارس و دانشگاه‌ها

یک اپیدمیولوژیست با تاکید بر اینکه باید بازگشایی‌ها را به شکل مرحله بندی شده انجام دهیم، گفت: از روزی که دز اول واکسن را به اکثریت افراد جامعه تزریق کنیم، پنج هفته بعد می‌توانیم بگوییم که این اکثریت مصون شده‌اند.

دکتر مسعود یونسیان افزود: آغاز و ورود پیک پنجم در کل کشور به صورت یکسان نبوده است و بنابراین خروج از پیک هم در تمام کشور الزاما یکسان نخواهد بود.

وی افزود: با توجه به اینکه اغلب استان‌های کشور از جمله استان تهران پیک را پشت سر گذاشته‌اند، در آمار کلی کشور شاهدیم که پیک پنجم را پشت سر گذاشته‌ایم، اما ممکن است که هنوز در تمام استان‌ها به قله پیک نرسیده باشیم و بنابراین اگر بخواهیم دقیق‌تر صحبت کنیم باید به صورت استانی اظهارنظر کنیم. حتی شاید واحدهای کوچک‌تر از استان هم دقیق‌تر باشد، اما از آنجایی که داده‌هایی که منتشر می‌شوند، در سطح استانی است، در نتیجه در سطح استان می‌توان ارزیابی کرد

یونسیان گفت: البته انتظار ما این بود که تا پایان هفته قبل کاهشی بیش از چیزی که اتفاق افتاد را شاهد باشیم، اما باید توجه کرد که ابتدا مراجعات سرپایی کاهش پیدا می‌کند، بعد از آن با فاصله چند روز بستری‌ها و بعد هم با فاصله حدود دو تا چهار هفته یا حتی بیشتر مرگ‌ها کاهش پیدا می‌کنند. بر این اساس تعداد مرگ‌هایی که اکنون شاهدیم، مربوط به بستری‌های هفته‌های گذشته است. بنابراین طبیعی است که مرگ‌ها با مقداری تاخیر کاهش پیدا کنند. البته شاید این سوال ایجاد شود که چرا سرعت کاهش مرگ‌ها در حد انتظار نبود؟، این موضوع به جابجایی‌ها و تماس‌هایی که در هفته تعطیلات دهه اول محرم داشتیم، بازمی‌گردد؛ اعم از افرادی که مسافرت رفتند یا افرادی که بدون رعایت نکات بهداشتی در عزاداری‌ها حضور پیدا کردند که هر دو این موارد نیز کم نبوده است. اگر این اتفاقات رخ نمی‌داد، انتظار داشتیم که سریع‌تر شاهد کاهش موارد مرگ باشیم. البته کاهش مرگ‌ها را بیش از این هم شاهد خواهیم بود، اما زمان آن را نمی‌توان پیش‌بینی کرد.

وی با بیان اینکه افزایش دسترسی به واکسن کرونا و همچنین افزایش سرعت واکسیناسیون در کشور، خبر بسیار خوشایندی است، گفت: با این حال باید حواس‌مان باشد که تا زمانیکه واکسن دپو شده  و تزریق نشده باشد، تاثیری نخواهد داشت. باید دز دوم واکسن‌ها هم تزریق شود و از هفته دوم بعد از تزریق دز دوم واکسن، عمدتا افراد را مصون تلقی می‌کنیم و اگر بپذیریم که بین تزریق دز اول و دز دوم سه هفته فاصله وجود دارد، بنابراین از روزی که دز اول واکسن را به اکثریت افراد جامعه تزریق کنیم، پنج هفته بعد می‌توانیم بگوییم که این اکثریت مصون شده‌اند.

وی درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، گفت: برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها نیز باید به صورت مرحله‌بندی شده عمل کرد و نمی‌توان با یک قانون کلی بگوییم همه سر کلاس روند یا همه آموزش مجازی داشته باشند. به نظر می‌رسد که کلاس‌های کم جمعیت‌تر مانند تحصیلات تکمیلی را می‌توان زودتر بازگشایی کرد. در عین حال از آنجایی که عمدتا کلاس‌ها در فضای بسته تشکیل می‌شوند، می‌توان کلاس‌های پر جمعیت‌تر را به شکل مجازی یا به صورت توامان مجازی و برگزاری حضوری بخش‌های عملی داشته باشیم که میزان تماس از نظر زمانی کوتاه‌تر شود. درباره مدارس هم به نظر می‌رسد که تا زمانیکه والدین و معلمان واکسینه نشده‌اند، مضراتش ممکن است قابل ملاحظه باشد.

این اپیدمیولوژیست تاکید کرد: البته به طور کلی بازگشایی‌ها جنبه‌های بسیار زیادی دارد و به صرف یک ابلاغ و قانون نمی‌توان بازگشایی را انجام داد. یکی از جنبه‌های بازگشایی این است که درصد ایمنی جامعه چقدر است، جنبه دوم این است که آموزش و پرورش ما برای مقابله با این شرایط چه تمهیداتی از نظر افزایش فضاهای فیزیکی، افزایش تهویه، کاهش تراکم در کلاس‌ها، افزایش شرایط شست‌وشوی دست و رعایت بهداشت تنفسی، فراهم کردن ماسک برای دانش آموزان به اندازه کافی و... اندیشیده است. در عین حال جنبه دیگر بازگشایی مدارس این است که مطالعات عمیقی باید انجام شود و فواید و مضرات بازگشایی و تعطیلی مدارس در برابر هم قرار داده شده و تصمیمی که کمترین ضرر و زیان را دارد، اتخاذ شود.

*تولید داروهای کرونا مطابق با طب ایرانی: معاون توسعه و سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: دستاوردهای علمی و پژوهشی بسیاری در مورد درمان کرونا به دست آمده و چندین دارو پس از گذراندن مراحل کارآزمایی‌های بالینی مجوزهای لازم را کسب کرده‌ است.

به نقل از ایرنا ، مژگان تن‌ساز با اشاره به برگزاری دومین جشنواره طب ایرانی در نوزدهم آبان ماه افزود: محور ویژه این جشنواره کووید ۱۹ در نظر گرفته شده تا اقداماتی که در این حیطه انجام شده است؛ به جامعه علمی معرفی شود،  دستاوردهای علمی و پژوهشی زیادی در این خصوص به دست آمده است، چندین دارو پس از گذراندن مراحل کارآزمایی‌های بالینی مجوزهای لازم را کسب کرده‌اند و حتی برخی از آن‌ها به مرحله تولید رسیده و در دسترس مردم قرار گرفته‌اند اما هنوز این دستاوردها در نظام دارویی کشور و در پروتکل‌های وزارت بهداشت قرار نگرفته‌اند که این جشنواره می‌تواند به تسهیل این روند کمک کند.

وی فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن شعار اصلاح سبک زندگی در جامعه را ضرورت شرایط کنونی کشور دانست و گفت: طب ایرانی یک مکتب غنی علمی و مبتنی بر پیشگیری و اصلاح سبک زندگی است و مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های تشخیصی و درمانی را به دنبال دارد با این وجود شاهد برخی مخالفت‌ها و اظهارنظرهای غیرعلمی و خلاف واقع در خصوص طب ایرانی هستیم که عمدتا به دلیل عدم شناخت صحیح این مکتب طبی و عدم آگاهی از اقداماتی است که در این حوزه صورت گرفته است.

تن‌ساز افزود: این عوامل در کنار ادعاهای نادرست و غیرعلمی برخی از مدعیان غیرمتخصص باعث می‌شود تا زحمات افرادی که به صورت علمی وارد این طب شده‌اند و مستند بر شواهد و یافته‌های علمی در این مسیر حرکت می‌کنند و در حال تلاش برای ارتقاء سلامت جامعه هستند، دیده نشود و ما امروز با سیلی از هجمه‌ها روبه‌رو باشیم، درحالی که اگر این مکتب طبی به درستی معرفی شود، کمتر با اینگونه مخالفت‌ها و قضاوت‌های نادرست مواجه خواهیم بود.

 

......دریافت

*ردیف کن همه ی شعر‌های نابت را

بیست و هفت شهریور ماه، روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است. سی وسه سال پیش در چنین روزی، محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، در هشتاد و دو سالگی درگذشت و سالروز درگذشت این شاعر معاصر، بهانه ی خوبی برای نامگذاری این روز بعنوان روز شعر و ادب فارسی شد.

درباره ی زندگی شهریار، شعر و تفکر او، خوشبختانه مطلب بسیار است و علاقه مندان می توانند با یک کلیک ساده در مرورگر های معتبر اینترنتی، به بخش قابل توجهی از آن مطالب دست پیدا کنند. همچنین کتاب ها و مقالات زیادی درباره ی شهریار منتشر شده که دوست داران این شاعر ساده زیست و نازک طبع، می توانند آن کتاب ها و مقالات را تهیه کرده، مطالعه کنند.

به بهانه ی سالروز درگذشت شهریار و روز شعر و ادب فارسی، در ادامه یکی از قطعات تأثیر گذار این شاعر ترک زبان را می خوانیم و پس از آن، قطعه شعری از موسی عصمتی، شاعر نابینا را با موضوع شعر و شاعر، از مجموعه اشعار او با عنوان «بی چشمداشت» را می خوانیم:

«در جست‌و‌جوی پدر:

دلتنگ غروبی خفه بیرون زدم از در،

در مشت گرفته مچ دست پسرم را.

یا رب به چه سنگی زنم از دست غریبی،

این کله ی پوک و سر و مغز پکرم را.

هم در وطنم بار غریبی به سر دوش،

کوهیست که خواهد بشکاند کمرم را.

من مرغ خوش‌آواز و همه عمر به پرواز،

چون شد که شکستند چنین بال و پرم را؟!

رفتم که به کوی پدر و مسکن مألوف،

تسکین دهم آلام دل جان‌به‌سرم را.

گفتم به سر راه همان خانه و مکتب،

تکرار کنم درس سنین صغرم را.

گر خود نتوانست زدودن غمم از دل،

زآن منظره باری بنوازد نظرم را.

کانون پدر جویم و گهواره ی مادر،

کان گوهرم یابم و مهد هنرم را.

تا قصه ی رویین‌تنی و تیر‌پرانیست،

از قلعه ی سیمرغ ستانم سپرم را.

با یاد طفولیت و نشخوار جوانی،

می‌رفتم و مشغول جویدن جگرم را.

پیچیدم از آن کوچه ی مأنوس که در کام،

باز آورد آن لذت شیر و شکرم را.

افسوس که کانون پدر نیز فرو کشت،

از آتش دل باقی برق و شررم را.

چون بقعه ی اموات، فضایی همه خاموش.

اخطار کنان منزل خوف و خطرم را.

در‌ها همه بسته است و به رخ گرد نشسته،

یعنی نزنی در که نیابی اثرم را.

در گرد و غبار سر آن کوی نخواندم،

جز سرزنش عمر هوا و هدرم را.

مهدی که نه پاس پدرم داشته زین پیش،

کی پاس مرا دارد و زین پس پسرم را.

ای داد که از آن‌همه یار و سر و همسر،

یک در نگشاید که بپرسد خبرم را.

یک بچه ی همسایه ندیدم به سر کوی،

تا شرح دهم قصه ی سیر و سفرم را.

اشکم به رخ از دیده روان بود، ولیکن،

پنهان که نبیند پسرم چشم ترم را.

می‌خواستم این شیب و شبابم بستانند،

طفلیم دهند و سر پر‌شور و شرم را.

چشم خردم را ببرند و به من آرند،

چشم صغرم را و نقوش و صورم را.

کم‌کم همه را در نظر آوردم و ناگاه،

ارواح گرفتند همه دور و برم را.

گویی پی دیدار عزیزان بگشودند،

هم چشم دل کورم و هم گوش کرم را.

یکجا همه ی گمشدگان یافته بودم،

از جمله حبیب و رفقای دگرم را،

این خنده ی وصلش به لبان خنده ی گریان،

این یک سفرم پرسد و آن یک حذرم را.

این ورد شبم خواهد و آن ناله ی شب‌دیر،

وآن زمزمه ی صبح و دعای سحرم را.

تا خود به تقلا به در خانه کشاندم،

بستند به صد دایره راه گذرم را.

یکباره قرار از کف من رفت و نهادم،

بر سینه ی دیوار در خانه سرم را.

صوت پدرم بود که می‌گفت چه کردی،

در غیبت من عائله ی در‌به‌درم را؟

حرفم به زبان بود، ولی سکسکه نگذاشت،

تا باز دهم شرح قضا و قدرم را.

فی‌الجمله شدم ملتمس از درد دعایی،

کز حق طلبد فرصت صبر و ظفرم را.

اشکم به طواف حرم کعبه چنان گرم،

کز دل بزدود آن‌همه زنگ و کدرم را.

ناگه پسرم گفت چه می‌خواهی از این در؟

گفتم پسرم! بوی صفای پدرم را».

«برای شاعران جهان:

جهان ترانه ی برگی‌ست در خزان شاعر،

درست مثل سقوطی که ناگهان شاعر.

 کنار پنجره‌ای اتفاق می‌افتد،

جهان، همیشه همین بوده بی‌گمان شاعر.

همیشه می‌شکنی مثل بال گنجشکی،

پس از رها شدن سنگ از آسمان شاعر.

تمام کوچه پر از شیشه می‌شود هر صبح،

پر از فرار غریب پرندگان شاعر.

 غروب می‌رسد و گریه می‌کنی در خود،

 برای مرگ کلاغی، در آشیان شاعر.

غروب، کوچه بدون تو جای غمگینی ست،

غروب حس غریبی ست همچنان شاعر.

جهان به شعر شما تا همیشه مدیون است،

 به واژه‌ای که نگفتی برای نان شاعر.

تو را به رودکی چشم‌هایمان سوگند،

 بخوان برای من از جوی مولیان شاعر.

ردیف کن همه ی شعرهای نابت را،

 برای قافیه ای از صمیم جان شاعر.

جهان، حکایت این روزها نخواهد ماند،

اگر تو شعر بخوانی برایمان شاعر.

موسی عصمتی»

 

.......ورزشی

*دیدار ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی با رهبر انقلاب

رهبر انقلاب  در دیدار مدال‌آوران بازی‌های المپیک و پارالمپیک توکیو، با قدردانی صمیمانه از قهرمانان کشورمان گفتند: مهمترین پیام قهرمانی ورزشکاران افتخارآفرین کشور در صحنه های بین المللی، امکان تحقق کارهای به ظاهر نشدنی و انتقال پیام ایستادگی و امید و نشاط به جامعه و جوانان است. آیت‌الله خامنه‌ای این پیام را برای جامعه، آورده بسیار مهمی خواندند و افزودند: در حالی‌که دستگاههای بسیاری مشغول برنامه‌ریزی برای سلب امید و نشاط از جامعه بویژه از جوانان هستند، قهرمانی ورزشکاران ایرانی، پیام امید را به کل جامعه تزریق می‌کند و این موضوع بسیار ارزشمند است.

ایشان با اشاره به پیام‌های کوتاه تشکر خود بعد از قهرمانی ورزشکاران، خاطر نشان کردند: بدانید این پیام‌ها از عمق جان است و قدر و اهمیت حرکت شما را می‌دانیم.

رهبر انقلاب با اشاره به قهرمانی ورزشکاران با وجود برخی محدودیت‌ها، گفتند: اینکه با وجود این محدودیت‌ها پرچم کشور بالا برده و سکوهای جهانی فتح می‌شود، نشان از اراده قوی و عزم راسخ است و این عزم، اراده و قهرمانی و امیدآفرینی نه تنها در ورزش بلکه در عرصه‌های علم، فناوری، هنر و ادبیات نیز وجود دارد که یکی از وظایف مهم مسئولان نشان دادن صادقانه این افتخارآفرینی‌ها است.

ایشان در ادامه به نمونه‌هایی از قهرمانی‌ها و مدال آوری‌های ناسالم در ورزش جهان اشاره کردند و افزودند: علاوه بر ناداوری‌ها، رشوه و زد و بندهای سیاسی و استفاده از مواد نیروزا، کسب مدال به‌واسطه وطن‌فروشی و خود فروشی نیز از نمونه‌های قهرمانیِ ناسالم است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تجلی ارزش‌های انسانی و دینی و معنوی در کنار قهرمانی را بسیار ارزشمند خواندند و با اشاره به نمونه‌هایی از این موارد در رقابت‌های المپیک و پارالمپیک گفتند: نام‌گذاری کاروان ورزشی به نام شهیدان بویژه شهید سلیمانی، اهدای مدال از طرف چند قهرمان به شهیدان خاص، استفاده از چفیه به‌عنوان نماد ایثار و مقاومت و سجده برآن، رعایت حجاب و پوشش بخصوص استفاده از چادر در پرچمداری کاروان، ابراز عشق و محبت به پرچم ایران، صحنه های نماز خواندن، درآغوش گرفتن حریف مغلوب و صحنه احترام تیم والیبال پارالمپیک به مادر شهید بابایی، جلوه‌هایی از ارزش‌های اسلامی و معرّف هویت ملت ایران هستند.

ایشان تأکید کردند: بانوان ورزشکار ایرانی در این رقابت‌ها ثابت کردند که حجاب اسلامی مانع درخشش در عرصه ورزش نیست همانگونه که این موضوع را در عرصه‌های سیاست و علم و مدیریت نیز ثابت کرده‌اند.

رهبری خاطر نشان کردند: حجاب ورزشکاران زن ایرانی، راه را برای ورزشکاران زن کشورهای اسلامی نیز هموار کرده است به‌گونه‌ای که اکنون بانوان ورزشکار بیش از ۱۰ کشور اسلامی، با رعایت حجاب در میادین ورزشی حاضر می‌شوند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای موضوع به رسمیت نشناختن رژیم جنایتکار صهیونیستی در میادین ورزشی را موضوعی بسیار مهم دانستند و گفتند: رژیم سفّاک، نسل‌کُش و نامشروع صهیونیستی تلاش دارد با حضور در میدان‌های بین‌المللی ورزشی برای خود کسب مشروعیت کند و مستکبرین جهانی نیز به او کمک می‌کنند اما مسئولان محترم ورزشی و ورزشکاران نباید در این حوزه، به هیچ وجه منفعل شوند.

ایشان با اشاره به اقدامات متقابل رژیم صهیونیستی و حامیانش برای محروم کردن ورزشکاران، تأکید کردند: وزارت ورزش و وزارت امور خارجه و دستگاههای حقوقی باید این موضوع را از راههای حقوقی دنبال و از ورزشکاران کشور و حتی ورزشکاران مسلمان دیگر کشورها همچون ورزشکار الجزایری که اخیراً محروم شد، حمایت کنند.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ورزشکار سربلند ایرانی نمی‌تواند بخاطر یک مدال با نماینده رژیم جنایتکار دست بدهد و عملاً او را به رسمیت بشناسد، افزودند: این موضوع سابقه دارد و در گذشته هم ورزشکاران کشورها از مسابقه با نمایندگان رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی امتناع می‌کردند و بعد از مدتی هم آن رژیم از بین رفت و رژیم صهیونیستی نیز نابود خواهد شد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای چند توصیه نیز به مسئولان ورزشی داشتند. «کیفی‌سازی ورزش بین‌المللی و تکیه به اعزام ورزشکار در رشته‌های مدال آور»، «برنامه‌ریزی برای ارتقاء رتبه ایران در المپیک»، «تجلیل از درخشش یک نشان ایرانی پوشاک در المپیک و لزوم حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات ورزشی در داخل»، «توجه بیشتر به ورزش‌های اصیل ایرانی همچون چوگان و استفاده از این موقعیت برای جذب گردشگران خارجی»، «استفاده از مربیان ایرانی تا جای ممکن»، «رسیدگی جدی به مسائل و مشکلات کاری و معیشتی قهرمانان» و «ارتقاء عدالت ورزشی» جزو توصیه‌های رهبر انقلاب به مسئولان ورزش کشور بود.

پیش از سخنان رهبری، دکتر سجادی وزیر ورزش و جوانان گزارشی از کاروان اعزامی ایران به بازی‌های المپیک و پارالمپیک، مدال‌های کسب‌شده و جایگاه کشورمان در این رقابت‌ها بیان کرد.

همچنین خانم هاشمیه متقیان قهرمان پارالمپیک در پرتاب نیزه و آقای جواد فروغی قهرمان المپیک در تیراندازی، نکات و پیشنهاداتی درباره حمایت برابر از قهرمانان، توسعه فعالیت های فرهنگی در ورزش، و بومی‌سازی ورزش قهرمانی بر اساس مناطق، بیان کردند.

 

......‌حوادث

*مردان تنها طعمه زن سارق

زن جوان به تقلید از یک فیلم سینمایی با شگردی خاص به سراغ مردان میانسال و سالخورده میرفت و پس از مسموم کردن آنها نقشه سرقتش را اجرا میکرد. مدتی قبل مرد میانسالی به پلیس رفت و از سرقت وسایل با ارزش خانه ‌اش شکایت کرد و گفت: در ترمینال کار میکنم و روز گذشته زن جوانی به سراغم آمد. قصد خرید بلیت اتوبوس داشت در دقایقی که آنجا بود با من صحبت و  درددل کرد. میگفت تنهاست و جایی برای رفتن ندارد و به‌همین خاطر میخواهد به شهرستان برود تا شاید آنجا بتواند برای خودش جایی پیدا کند. دلم برایش سوخت و گفتم یک شب او را به خانه ‌ام ببرم تا فردا بتوانم برایش جایی پیدا کنم. مرد میانسال ادامه داد: فرنوش هم سن و سال دخترم بود به‌خاطر کمک او را به خانه بردم. همسرم و بچه هایم در شهرستان زندگی میکنند و من در تهران تنها هستم.

برای او چای آوردم و به آشپزخانه رفتم تا میوه بیاورم. اما وقتی چای خوردم دیگر چیزی متوجه نشدم و وقتی به هوش آمدم تمام وسایل با ارزش از قبیل تلفن همراه، پول، طلا را به سرقت برده بود. با شکایت کارمند ترمینال تحقیقات برای دستگیری زن جوان آغاز شد. در نخستین گام مأموران به سراغ دوربینهای مداربسته ترمینال و اطراف خانه مالباخته رفتند. در بازبینی دوربینها تصویر زن ۳۰ ساله ‌ای به دست آمد. با این احتمال که زن جوان سرقتهای دیگری مرتکب شده باشد، کارآگاهان پایگاه نهم پلیس آگاهی پایتخت مشخصات فرنوش را به پلیس پایتخت اعلام کردند. در بررسیها مشخص شد که شکایتی مشابه در پایگاه هشتم پلیس آگاهی وجود دارد و فرنوش مرد ثروتمندی را به این شیوه و شگرد مورد سرقت قرار داده بود.از آنجایی که  احتمال میرفت زن جوان سرقتهای دیگری هم مرتکب شود، به‌ صورت نامحسوس محوطه ترمینال زیر نظر گرفته شد. با زیر نظر گرفتن ترمینال، کارآگاهان پایگاه نهم پلیس آگاهی پایتخت موفق به شناسایی زن جوان شده و با تعقیب او خانه‌اش را که در محدوده میدان شوش بود شناسایی کردند. پس از هماهنگیهای لازم با بازپرس پرونده، زن جوان دستگیر شد. فرنوش در تحقیقات به جرم خود اعتراف کرد و بررسیها برای شناسایی سایر مالباختگان ادامه دارد.

گفت‌و‌گو با متهم

چه شد که به فکر سرقت افتادی؟

در شهرستان زندگی میکردم. از کودکی زندگی بدی داشتم. ازدواج که کردم با خودم گفتم زندگی ‌ام بهتر میشود، اما بهتر که نشد هیچ بدتر هم شد. در نهایت یک سال قبل ازهمسرم جدا شدم. بعد از جدایی تصمیم گرفتم راهی پایتخت شوم و زندگی جدیدی را برای خودم فراهم کنم.اما نشد.

چطور شد این شگرد به ذهنت خطور کرد؟

در یک فیلم سینمایی زنانی را دیدم که سر راه مردان میانسال و پیر قرار میگرفتند و به بهانه‌های مختلف از آنها سرقت میکردند.

همیشه نقشه ات میگرفت؟

نه. خیلی مواقع هم بود که مردان به من توجه نمیکردند اما مردانی که تنها بودند، همسرشان فوت کرده بود یا در شهرستان زندگی میکرد یا خارج از کشور رفته بود، آنها مرا به خانه ‌شان دعوت میکردند.

بعد چه اتفاقی می‌افتاد؟

داروی بی‌هوشی داخل کیفم بود و در فرصتی مناسب، آن را داخل چای یا نوشیدنی که برای پذیرایی برایم آورده بودند میریختم و با خوردن چای مسموم صاحب خانه بی‌هوش میشد و من هم وسایل با ارزش را به سرقت میبردم.

چند مورد سرقت کردی؟

حسابش دستم نیست. ولی من به غیر از تهران در شهرهایی مثل مشهد، شیراز؛ زنجان و دماوند هم این نقشه را اجرا کرده‌ام.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/34397.html
Page Generated in 0/0066 sec