printlogo


کد خبر: 34230تاریخ: 1400/6/2 10:34
روزنامه سه شنبه 2 شهریور 1400
روزنامه سه شنبه 2 شهریور 1400
عناوین امروز: آخرین آمار واکسیناسیون مراکز توانبخشی و مراقبتی-نحوه جذب معلولان در صندوق اشتغال افراد دارای معلولیت-درگذشت چهره نامدار موسیقی ایران-افزایش بستری کودکان مبتلا به کرونا-نگاهی به ادوار گذشته پارالمپیک-قصاص؛ پایان درگیری خونین در بــــوستــان.

روزنامه «ایران سپید»

سه شنبه ۲ شهریور ۱۴۰۰

۱۵ محرم  ۱۴۴۳

۲۴ آگوست ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۷۷۹ 

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

......عناوین امروز.....

*آخرین آمار واکسیناسیون مراکز توانبخشی و مراقبتی

*نحوه جذب معلولان در صندوق اشتغال افراد دارای معلولیت

*درگذشت چهره نامدار موسیقی ایران

*افزایش بستری کودکان مبتلا به کرونا

*نگاهی به ادوار گذشته پارالمپیک

*قصاص؛ پایان درگیری خونین در بــــوستــان

 

........خبر ویژه

*آخرین آمار واکسیناسیون مراکز توانبخشی و مراقبتی بهزیستی کشور تا پایان مرداد

مدیرکل مراکز مراقبتی سازمان بهزیستی کشور از آغاز واکسیناسیون ۵۱۷ هزار نفر از افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید ۱۸ تا ۵۸ سال از نیمه اول مردادماه خبر داد و گفت: با توجه به آغاز واکسیناسیون فاز سوم، قاعدتاً باید تمامی افراد مقیم در مراکز شبانه‌روزی و روزانه و حتی زنان سرپرست خانوار، فرزندان امدادبگیر و کارکنان ادارات بهزیستی که بالغ بر ۴ میلیون نفر هستند، واکسن دریافت کنند.

«مصطفی سراج» مدیرکل مراکز مراقبتی سازمان بهزیستی کشور در خصوص آخرین آمار واکسیناسیون مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور تا پایان مردادماه ۱۴۰۰، گفت: تاکنون  ۱۹ هزار و ۶۲۰ نفر (۹۳.۴ درصد) از سالمندان و پرسنل مراکز سالمندان واکسینه شدند که عمده این افراد دز دوم را دریافت کردند مگر اینکه شرایط دریافت واکسن را نداشتند.

مدیرکل مراکز مراقبتی سازمان بهزیستی کشور درخصوص واکسیناسیون سایر گروه‌ها اعم از افراد دارای معلولیت ذهنی و جسمی و بیماران روانی مزمن و سالمندان شامل مددجویان و کارکنان، اعلام کرد: ۶۱ هزار و ۵۱۱ نفر به عبارتی ۸۷ درصد این افراد واکسن دز اول را دریافت کردند و تعداد کل افراد دریافت‌کننده دز دوم ۴۷ هزار و ۲۶۹ نفر بوده است که به عبارتی ۷۷ درصد دریافت‌کننده دز اول دز دوم را نیز دریافت کردند.

وی، ادامه داد: با انجام واکسیناسیون در مراکز شبانه‌روزی توانبخشی میزان ابتلا و فوت به طور محسوسی کاهش یافته است بطوری که در مطالعه مقایسه‌ای ۴ ماهه در دو بازده زمانی مشخص سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ شاهد کاهش ۵۷.۴ درصدی ابتلا و کاهش ۵.۲ درصدی فوت بر اثر کرونا هستیم؛ همچنین در تمامی مراکز شبانه‌روزی اعم از معلولین، سالمندان و بیماران روانی مزمن در این مقایسه، کاهش ۳۶.۴ درصدی ابتلا و کاهش ۶۲.۳ درصدی فوت را شاهد بودیم.

سراج درخصوص واکسیناسیون افراد دارای معلولیت مقیم در خانواده، گفت: واکسیناسیون ۵۱۷ هزار نفر از افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید ۱۸ تا ۵۸ سال نیمه اول مردادماه آغاز شده است که افراد با ثبت‌نام در سامانه وزارت بهداشت و تعیین زمان و مکان واکسن را دریافت می‌کنند و علی‌رغم درخواست سازمان بهزیستی کشور از وزارت بهداشت تاکنون اعلام نشده است که چند نفر از اسامی این افراد که به وزارت بهداشت اعلام کردیم واکسن دریافت کرده‌اند البته پیش‌بینی ما این است که مشکلی وجود نداشته چراکه علاوه بر اطلاع‌رسانی، به خانواده‌ها اعلام کردیم که در مراحل دریافت واکسن و بروز مشکل به مددکاران و واحدهای بهزیستی مراجعه کنند که تاکنون موردی گزارش نشده است.

مدیرکل مراکز مراقبتی سازمان بهزیستی کشور، افزود: انتظار ما از وزارت بهداشت درخصوص سهمیه واکسیناسیون افراد دارای معلولیت متوسط و خفیف بالای ۱۸ سال مقیم در خانواده را اعلام کنند تا به جامعه هدف اطلاع‌رسانی کنیم؛ البته با توجه به آغاز واکسیناسیون فاز سوم، قاعدتاً باید تمامی مراکز شبانه‌روزی و روزانه مثل مراکز درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر، مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد، مراکز شبه‌خانواده و مراکز آسیب‌دیدگان اجتماعی، اورژانس اجتماعی، کلینیک‌های مددکاری، مراکز مشاوره و ... حتی زنان سرپرست خانوار، فرزندان امدادبگیر و کارکنان ادارات بهزیستی که بالغ بر ۴ میلیون نفر هستند، واکسن دریافت کنند.

وی پذیرش در مراکز تحت نظارت بهزیستی را اجتناب‌ناپذیر دانست و در پایان یادآور شد: واکسیناسیون این افراد در قالب ورودی‌های جدید باید در برنامه دانشگاه‌های پزشکی قرار گیرد تا ایمنی و سلامت همه جامعه حفظ شود؛ چراکه ماهیت مراکز تجمعی بگونه‌ای است که با ابتلای یک نفر مابقی افراد مقیم در مرکز مبتلا می‌شوند.

 

..........گزارش ویژه

*نحوه جذب معلولان در صندوق اشتغال افراد دارای معلولیت

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه به صرف راه‌اندازی دفتر مرکزی صندوق نمی‌توانیم فورا تسهیلات پرداخت کنیم، گفت: صندوق حمایت از افراد دارای معلولیت و دفتر اشتغال سازمان بهزیستی هیچ‌کدام در قطع مستمری افراد دارای معلولیت و سایر مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی دخالتی ندارد.

«رضا دهقان» مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور درباره صندوق فرصت‌های شغلی برای افراد دارای معلولیت و شائبه‌هایی که در خصوص راه‌اندازی این صندوق وجود دارد، گفت: دفتر مرکزی این صندوق راه‌اندازی شده است، البته راه‌اندازی این دفتر به معنای این نیست که سازمان کاری و اجرایی صندوق شروع به کار کرده است، اعتبار لازم برای این صندوق نیز در اساسنامه ۲۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که خوشبختانه در بودجه امسال ۲۴ میلیارد تومان برای آن اعتبار اختصاص یافت. در حال حاضر به صورت فوریتی بعد از افتتاح صندوق دیگر اقدامات نیز در حال انجام است.

وی تصریح کرد: یکی از این اقدامات ما در راستای اقدامات اجرایی صندوق، شناسایی بانک‌های عامل است تا حساب صندوق در آن بانک بررسی و ایجاد شود. همچنین باید گردش مالی صندوق در بانک شکل بگیرد. با توجه به اینکه افراد تحت پوشش این صندوق دارای معلولیت هستند باید در نظر بگیریم که شعب بانکی که برای دریافت وام معرفی می‌شوند از فضای فیزیکی و مناسب‌سازی شده برخوردار باشند.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سوال که آیا بانک های عامل مشخص شده است، گفت: گزینه‌هایی در این خصوص مطرح شده که باید با آنها نشست مشترک برگزار کرد و باید با آنها به توافق برسیم. منابعی که ما در بانک می‌گذاریم به عنوان سرمایه صندوق است و در قبال آن نیز بانکی برای افزایش سرمایه منابع مالی به ما کمک می‌کند. همچنین آیین نامه مالی معاملاتی صندوق و مکانیسم عملکرد مالی صندوق که بر اساس آن شکل می‌گیرد، باید در هیات امنای صندوق تصویب شود.

اعطای هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان وام در سال گذشته به افراد دارای معلولیت

دهقان تصریح کرد: تا زمانی که این آیین نامه تصویب نشود امکان پرداخت تسهیلات در قالب صندوق وجود ندارد اگرچه صندوق شکل گرفته، برنامه و بودجه حداقلی برای آن در نظر گرفته شده است، اما این ۲۴ میلیارد تومان در قبال جامعه هدف و نیازهایی که جامعه هدف ما دارد اصلاً اعتبار چندانی محسوب نمی‌شود. ما در سال گذشته از ۲۳۰۰ میلیارد تومان که در شبکه بانکی کشور و در ۱۶ بانک وجود داشت، هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان وام را در اختیار مددجویان قرار دادیم، البته بالغ بر ۵۰ الی ۶۰ درصد این وام در اختیار مددجویان دارای معلولیت قرار گرفته است. یعنی از هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان یک سوم در اختیار مددجویان حوزه اجتماعی قرار گرفته است، همچنین حدود دو سوم آن یعنی ۶۰% این وام ها که حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان می‌شود در اختیار افراد دارای معلولیت قرار گرفته است بنابراین ۲۴ میلیارد تومان اعتبار صندوق برای پرداخت وام به مددجویان اصلاً مبلغ قابل توجهی نیست البته ما باید برای مخارج جاری صندوق نیز اعتباری در نظر بگیریم.

به صرف راه‌اندازی دفتر مرکزی صندوق نمی‌توانیم فوراً تسهیلات پرداخت کنیم

وی با بیان اینکه در حال حاضر ساختمان از بهزیستی گرفته شده اما تجهیزات آن باید از منابع صندوق خریداری شود چرا که صندوق یک نهاد مستقل از نظر اداری مالی است و باید برای خود هزینه کند، خاطرنشان کرد: به صرف اینکه یک ساختمان را گرفتیم و به عنوان دفتر مرکزی صندوق را مستقر کرده‌ایم تا ساز و کار اداری صندوق شکل بگیرد به این معنی نیست که می‌توانیم فورا تسهیلات را پرداخت کنیم.

استفاده از ظرفیت اشتغال افراد دارای معلولیت به عنوان نیروی اجرایی صندوق

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سوال که آیا از افراد دارای معلولیت به عنوان عوامل اجرایی این صندوق استفاده می‌شود؟ گفت: همیشه این توقع و انتظار در جامعه هدف وجود دارد که همان طور که قانون تعیین کرده است افراد دارای معلولیت باید در ظرفیت های استخدامی و اشتغال در کشور به کار گرفته شوند و این انتظار، انتظار به جایی است و افراد دارای معلولیت نیز مانند افراد سالم حق و حقوقی دارند که یکی از این حق و حقوق اشتغال است و تردیدی در آن وجود ندارد در حال حاضر صندوق شکل گرفته است به عنوان یک موسسه جدید تاسیس شده است و طبعاً زمانی که بخواهد نیروی اجرایی به کار بگیرد حتماً از جامعه هدف که افراد دارای معلولیت هستند در قالب فرصتهایی که برای استخدام و اشتغال برای این افراد نیز وجود دارد، برای کار در صندوق استفاده خواهد کرد.

دهقان تصریح کرد: آن چیزی که تاکنون مقرر شده و در حال انجام است عضویت دو نفر از نمایندگان جامعه معلولین کشور در هیئت امنای صندوق است دو نفر از دوستانی که تجربه مرتبط با کارآفرینی داشته اند و همچنین نماینده شبکه انجمن های معلولین در کشور هستند در هیات امنا نیز عضو هستند، دکتر محمود نژاد و علی زارع نفر دوم رئیس شعبه بانک تجارت است و تجربه بانکی داشته و تخصص در زمینه مالی بانکی دارد و در ترکیب هیئت امنای صندوق حضور دارند، بنابراین جامعه معلولان نیز در هیئت امنا سهیم هستند.

وی با بیان اینکه جامعه معلولان در ساختار حاکمیتی صندوق نیز حضور دارند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی دبیر هیئت امنای صندوق است. رئیس سازمان بهزیستی، دبیر هیات امنا، وزیر اقتصاد، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس بانک مرکزی نیز از اعضای هیئت امنا هستند پنج نفر شخصیت حقوقی در هیات امنا حضور دارند و دو نفر نیز از افرادی که نماینده جامعه معلولان هستند در این هیئت امنا حضور دارند. نکته دوم این است که هنوز ساختار اجرایی صندوق شکل نگرفته است یعنی  هیئت مدیره‌ای که برای صندوق تشکیل شده افرادی هستند که از حقوق دولتی برخوردارند و کارمند دولت هستند و همچنین تجربه اجرایی مرتبط در سازمان بهزیستی کشور داشتند. افراد ناوارد در هیئت مدیره صندوق نیز نداریم اگر قرار بود افرادی خارج از سازمان وارد این هیئت مدیره شوند باید برای این افراد ردیف حقوقی در نظر گرفته می‌شد. در اساسنامه نیز مطرح شده که برای هیات مدیره سه نفر تعیین شده و دو نفر عضو علی البدل هستند. وقتی ما عجله داریم یک صندوق را تشکیل دهیم از افراد با تجربه استفاده می‌کنیم.

حوزه مستمری با پرداخت وام ارتباط مستقیمی ندارد

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سوال که آیا با دریافت وام، مستمری افراد دارای معلولیت قطع خواهد شد، تصریح کرد: مستمری چه برای افراد دارای معلولیت و چه سایر مددجویان که از بهزیستی مستمری دریافت می کنند با دریافت وام ارتباط مستقیمی ندارد و با دریافت وام مستمری افراد قطع نمی‌شود بلکه حوزه‌های تخصصی سازمان بهزیستی دستورالعملی در زمینه توانمندسازی دارند که مولفه‌های مختلف در خصوص توانمند سازی دارد یکی از این مولفه‌ها دریافت وام از سوی مددجویان است بنابراین مددجویی با دریافت وام یا بدون وام شاخص‌های دستورالعمل را داشته باشد مستمری او قطع می‌شود و اساساً اگر در زیر این حد نصاب قرار داشته باشد به او مستمری پرداخت می‌شود ممکن است حتی فرد وام دریافت کرده باشد اما عدد این شاخص‌ها مهم است و اگر فرد در توانمندسازی به حد نصاب نرسیده باشد بنابراین مستمری برای او قطع نمی‌شود.

دهقان خاطرنشان کرد: بنابراین قطع مستمری ارتباطی با دریافت وام ندارد اما ارتباط آن به دستورالعمل‌های تخصصی توانمندسازی است که در حوزه‌های تخصصی سازمان آمده است نه صندوق حمایت از افراد دارای معلولیت و نه دفتر اشتغال سازمان بهزیستی هیچ‌کدام در قطع مستمری افراد دارای معلولیت و سایر مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی دخالتی ندارد.

تاکید رییس سازمان بهزیستی بر حمایت بیشتر از مددجویانی که وام دریافت می‌کنند

وی تصریح کرد: نگاه ما در دفتر اشتغال و صندوق حمایت از افراد دارای معلولیت قطع مستمری افراد تحت پوشش سازمان نیست چرا که فردی که وام می‌گیرد نیاز به حمایت بیشتری دارد این موضوع نیز از سوی رئیس سازمان بهزیستی تاکید شده است که از فردی که وام می گیرد مراقبت بیشتری شود تا در بازپرداخت وام مشکل نداشته باشد و کسب و کارش چه در قالب خوداشتغالی و چه در اشتغال کارفرمایی با مشکل مواجه نشود‌ بنابراین نگاه ما این نیست که وام بدهیم و مستمری را قطع کنیم بلکه حمایت کماکان ادامه دارد اما بر اساس ظرفیت‌های مالی سازمان و بر اساس دستورالعمل‌های حوزه‌های تخصصی سازمان ممکن است برخی افراد با گرفتن وام مستمری شان قطع شود.

تهیه پیش‌نویس چارت تشکیلاتی صندوق

وی درباره استفاده از افراد دارای معلولیت در صندوق اشتغال گفت: اگر بخواهیم از افراد دارای معلولیت در بدنه اجرایی صندوق استفاده کنیم نیازمند این است که صندوق چارت تشکیلاتی داشته و پست‌ها در آن مشخص باشد وقتی هنوز چارت تشکیلاتی برای صندوق تشکیل نشده است چگونه ممکن است که افراد دارای معلولیت را استخدام کنیم بنابراین صندوق ناچار است در کوتاه مدت از نیروهایی که در داخل سازمان هستند کمک بگیرد تا ساختار صندوق شکل گرفته و چارت تشکیلاتی برای صندوق ایجاد شود. ما در حال حاضر نمودار پیش نویس چارت تشکیلاتی صندوق را تهیه کرده‌ایم. در صورت تایید این چارت در هیات‌مدیره، برای سازمان امور استخدامی ارسال می‌شود، در صورت تصویب این چارت در سازمان امور استخدامی فهرست پستهای سازمانی مشخص می‌شود بعد از آن نیز باید مجوز سازمان برنامه و بودجه و امور استخدامی را برای جذب نیرو کسب کنیم این پروسه در یک ساختار دولتی طول می‌کشد و اینکه گفته می‌شود چرا از افراد دارای معلولیت استفاده نمی‌شود به این دلیل است که هنوز چارت تشکیلاتی تشکیل نشده است.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: ما در بحث صندوق با حداکثر دقت و تمرکز و تلاش از تمام ظرفیت استفاده می‌کنیم تا شفاف‌ترین سرویس‌دهی را برای جامعه هدف‌مان یعنی افراد دارای معلولیت داشته باشیم. ۲۰ میلیارد تومانی که برای صندوق در اساسنامه مشخص شده است در بودجه امسال همانطور که گفتم به ۲۴ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده یعنی ۴ میلیارد تومان بیش از آنچه که تصویب شده اعتبار درنظرگرفته شده است.

تشکیل اتاق‌های فکر اشتغال در فضای مجازی

دهقان تصریح کرد: در حال حاضر در فضای مجازی اتاق‌های فکر اشتغال گروه‌های تخصصی معلولان راه‌اندازی کرده‌ایم و افرادی که در حوزه اشتغال فعالیت داشتند و دارای معلولیت بوده‌اند و در استان‌های مختلف حضور دارند در این اتاق‌های فکر نیز هستند و در حال سازماندهی این افراد به صورت داوطلبانه هستیم و از آنها درخواست کرده‌ایم که در این زمینه ورود کرده و به ما کمک کنند تا بتوانیم بهترین کار را از طریق صندوق برای جامعه معلولان کشور انجام دهیم.

وی ادامه داد: ما برای خدمات دهی در صندوق حمایت از افراد دارای معلولیت به دنبال ایجاد تشکیلات و سازمان جدید نیستیم و نمی‌خواهیم در هر شهر و استان ساختمانی را ایجاد کنیم چراکه این کار بار مالی برای صندوق ایجاد می‌کند بنابراین ما به دنبال این هستیم که این صندوق را به عنوان یک ستاد کشوری در نظر بگیریم و ازخدمات الکترونیک بانکی برای ارائه خدمت به جامعه هدف استفاده کنیم و تا جایی که بتوانیم از مراجعه افراد دارای معلولیت به دفاتر جلوگیری کنیم و فرد با گوشی یا لپ تاپ و کامپیوتر بتواند از خانه خدمات صندوق را دریافت کند.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش خدمات بانکی نیاز به مراجعه دارد تلاش می‌کنیم برای این مراجعه دیگر به سراغ ایجاد فضای جدید نرویم و بانک‌هایی طرف قرارداد ما می‌شوند که دارای شعبات مناسب‌سازی شده برای جامعه افراد دارای معلولیت هستند بنابراین مددجو دیگر لازم نیست از روستا به شهر و یا از شهر به شهرستان و مرکز استان بیایید.

دهقان تاکید کرد: استفاده از بانک‌های دولتی یکی از اقدامات ما است اما ما یک سری مولفه داریم که یکی از مهمترین مولفه‌ها این است که بانک های عامل باید در همه شهرها شعبه داشته باشد و به مددجویان بهزیستی خدمات ارائه دهد همچنین فضای شعبه بانک برای معلولان مناسب سازی شده و خدمات الکترونیک را به صورت وسیع ارائه دهد. این صندوق قرار است ابزار کمک به توانمندسازی افراد دارای معلولیت در کشور باشد بنابراین فارغ از اینکه چه دولتی روی کار است این کار ادامه خواهد داشت و دولت مانع از انجام آن نخواهد بود.

 

........آهنگ و درنگ

*درگذشت چهره نامدار موسیقی ایران

چند روز پیش در نهایت تأسف خبردار شدیم «هرمز فرهت»، موسیقی‌دان و پژوهشگر نام‌آشنا و بین‌المللی موسیقی، چشم از جهان فرو بسته است. از همین رو، بد ندیدیم این شماره از آهنگ و درنگ را به آشنایی با این چهره تأثیر‌گذار اختصاص دهیم.

دکتر هرمز فرهت که پسرعموی شاهین فرهت (دیگر آهنگساز و موسیقیدان برجسته ایرانی) است، سال ۱۳۰۷ در تهران به دنیا آمد و از دانشگاه معتبر UCLA آمریکا مدرک کارشناسی موسیقی گرفت. سپس به کالج میلز رفت و در رشته آهنگسازی درس خواند و سرانجام با مدرک دکتری از دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس دانش‌آموخته شد.

مرحوم فرهت همزمان با درس خواندن نواختن سنتور و سه‌تار را نزد استادان حسین صبا و نصرالله زرین‌پنجه فراگرفت و از تابستان ۱۳۵۸ در دوبلین ایرلند رحل اقامت افکند. بسیار پیش از آن در قامت آهنگساز وارد سینمای ایران شده و برای فیلم‌هایی چون «جنوب شهر» جلال مقدم، «گاو» و «آقای هالو» و «پستچی» و «دایره مینا» همگی به کارگردانی داریوش مهرجویی و «صادق‌کرده» و «آرامش در حضور دیگران» ناصر تقوایی موسیقی متن ساخته بود.

او پس از بازگشت به ایران از حوالی ۱۳۵۰ رئیس بخش موسیقی دانشگاه تهران و مدتی هم در دانشگاه یوسی‌ال‌ای دانشیار بود. پایان‌نامه دکتری مرحوم فرهت با عنوان «مفهوم دستگاه در موسیقی ایران» در ۱۹۹۰ در انتشارات دانشگاه معتبر کمبریج در بریتانیا به چاپ رسید و از مهم‌ترین نوشته‌ها درباره موسیقی ایرانی در دنیا شد. نسخه فارسی این کتاب هم به کوشش مهدی پورمحمد در تهران منتشر شد و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

زنده‌یاد فرهت سال ۱۳۹۷ پس از حدود ۴۰ سال دوری به ایران بازگشت و همان زمان در یک گفتگو درباره این سفر چنین گفت: «من برای یک دیدار کاملا خصوصی آمده بودم و فکر نمی‌کردم حضورم در ایران تا این اندازه واکنش داشته باشد. به هر حال، من این توجه را قدر می‌دانم و خوشبختم از ملاقات با موسیقیدانان و کسانی که به موسیقی علاقه‌مندند، به ویژه آهنگسازان. چون معتقدم آتیه‌ موسیقی ایران در کار آهنگسازی است نه هیچ چیزِ دیگر.»

پروفسور فرهت در همان گفتگو درباره اینکه آیا ممکن است بیشتر در عرصه موسیقی ایران فعالیت کند، در کمال فروتنی گفته بود: «اولا من یک شخصِ خیلی کم‌اهمیت در موسیقی ایران هستم و در ثانی در موقعیتی نیستم که بتوانم نقشی را به عهده بگیرم. من پیرتر از آنم که بتوانم آتیه‌ای برای خودم در هر کجا – به ویژه ایران - که متاسفانه مقیم آن نیستم، در نظر بگیرم.»

مراسم بزرگداشت فرهت هم اردیبهشت ۹۷ در خانه هنرمندان ایران با حضور چشمگیر بزرگان موسیقی ایران برگزار شد و وی در آن گفت: «ما ایرانی‌ها فرهنگ و تمدن کهن داریم و متون متعدد از فرهنگ و تمدن ما برجا مانده است. امیدوارم مردم ما همواره باعزت زندگی کنند. متاسفانه تاریخ موسیقی ما عموما فاقد آهنگساز است. با این که ما نوازنده‌های خوبی داشته و داریم اما باید قبول کنیم همواره مجری موسیقی بوده‌ایم. بسیاری از نوازنده‌های ما بداهه‌نوازی کرده‌اند اما این‌ها ساخته و پرداخته ذهن‌شان بوده است.»

 

......سلامت و بهداشت

*افزایش بستری کودکان مبتلا به کرونا

متخصص کودکان بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) گفت: بستری کودکان مبتلا به کرونا در مراکز درمانی افزایش یافته و در مقایسه با افراد بزرگسال که واکسن تزریق کرده اند، دچار عوارض سخت‌تر این بیماری می‌شوند.

به نقل از ایرنا، دکتر آینا ریاحی افزود: در شرایط کنونی رعایت پروتکل های بهداشتی به حدود ۴۰ درصد کاهش یافته و کودکان و سنین پایین تر بیش از سایر افراد دچار تبعات سخت بیماری کرونا می شوند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر واکسن تایید شده ای برای کودکان و سنین پایین تر علیه کرونا وجود ندارد و با توجه به اینکه پروتکل های بهداشتی توسط کودکان جدی گرفته نمی شوند و حتی کودکان زیر دو سال اجازه ماسک زدن ندارند،  بیشتر درگیر کرونا با علائم گوارشی، پوستی و تنفسی می شوند.

این پزشک ادامه داد: متاسفانه خانواده ها نیز مسائل بهداشتی را کمتر رعایت کرده و ممکن است ناقل بیماری کرونا باشند که کودکان خود را در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دهند و شدت علائم این بیماری در آنها طیف وسیعی دارد.

این متخصص کودکان تصریح کرد: مصرف بی رویه آنتی بیوتیک تاثیری در بهبودی کرونا ندارد و همکاران پزشک باید در این زمینه دقت کنند و استفاده از رمدسیدیر نیز باید در شرایطی که بیمار احتیاج دارد تجویز شود.

به گفته ریاحی، مشاهده می شود نوزادان نیز بر اثر ابتلا به کرونا در مراکز درمانی بستری می شوند که باید استفاده از داروهای کرونا تحت شرایط خاص تجویز و بی رویه استفاده نشود.

ریاحی اظهار داشت: متاسفانه در اثر بی توجهی به هشدارها و توصیه های مسوولان بهداشت کشور، موج عظیمی از مردم به شهرهای مختلف سفر می کنند که باعث انتقال ویروس کرونا شده و زنجیره وار بیماری را به یکدیگر انتقال می دهند.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از ماسک، شست وشوی دستها با آب و صابون یا مواد ضدعفونی کننده، پرهیز از تجمعات بویژه در فضاهای بسته ضروری بوده و اگر افراد علائم شدید  کرونا را داشتند باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.

ریاحی افزود: تسریع در واکسیناسیون عمومی علیه کرونا بسیار ضرورت دارد و با این اقدام می توان بار مرگ و میر و میزان بستری ها را در مراکز درمانی کاهش داد.

تب یکی از نشانه های مهم ابتلا به کرونا هندی است و سردرد، سوزش گلو و آبریزش بینی از دیگر علایم متداول آن هستند و در افراد جوان علائم ابتلا به ویروس دلتا ممکن است به شکل یک سرما خوردگی شدید بروز کند و با بروز علایمی چون سرفه، تنگی نفس، خستگی بدون دلیل و یا از دست دادن حس بویایی و چشایی تشدید شود.

*دستور وزیر بهداشت برای واکسیناسیون هنرمندان: وزیر بهداشت در نامه ای به دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشت تاکید کرد، نسبت به واکسیناسیون هنرمندان اقدام شود.

« در این نامه آمده: پیرو ابلاغ اینجانب در نامه مورخ ۰۹/۰۵/۱۴۰۰ و مذاکرات اخیر، واکسیناسیون هنرمندان کشور بعنوان سرمایه های فرهنگی و اجتماعی که می توانند در این شرایط خاص جامعه متأثر از دوران طولانی کرونا با خلق آثاری فاخر و تأثیرگذار و تلطیف کننده روان مردم در تاب آوری اجتماعی نقش آفرینی کنند بسیار مهم است.

لذا ضروریست در اسرع وقت با هم آهنگی جناب آقای سیدزاده مدیرعامل محترم صندوق حمایت از هنرمندان که لیست کلیه عزیزان را در اختیار دارند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقسیم هنرمندان عزیز ثبت نام شده در سراسر کشور بین دانشگاه های علوم پزشکی عملیات ثبت نام و انجام ایمن‌سازی این عزیزان علیه کووید – ۱۹ را از همین امروز آغاز نمائید.

* تامین داروهای بیماران کرونایی: مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از افزایش دوبرابری توزیع داروی تمزیوا (دارویی برای کرونا) خبر داد و گفت: داروهای بیماران کرونا در سراسر کشور تامین شده است.

 سید حیدر محمدی خاطرنشان کرد: ماه گذشته حدود ۳۰ هزار عدد داروی تمزیوا در کشور توزیع شده بود که در مردادماه به بالغ بر ۶۰ هزار عدد رسید.

 وی افزود: درمورد داروی فاویپیراویر نیز هفته گذشته علاوه بر سهم تولید داخل که در چند مرحله حدود ۱۰ میلیون عدد توزیع شد، مجوز واردات ۲ محموله ۵ میلیون عددی نیز داده شده و تولیدکنندگان داخلی نیز قول تامین ۱۵ میلیون عدد را داده اند که بلافاصله بعد از تحویل بین داروخانه های بیمارستانی و منتخب توزیع خواهد شد.

 مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: داروی توسیلیزومب به میزان مناسب در داروخانه های بیمارستانی و مرجع به منظور استفاده بیمارستانی توزیع شده و داروی فاویپیراویر و رمدسیویر نیز به حد کفایت در داروخانه های بیمارستانی، دولتی و منتخب وجود دارند.

 وی با اشاره به اینکه ازدحام در داروخانه به دلیل عطش بازار بود، تصریح کرد: با توزیع مناسب داروهای بیماران مبتلا به کرونا در حال حاضر شاهد رفع ازدحام داروخانه‌ها هستیم.

 به گفته محمدی بیماران مبتلا به کرونا می توانند قبل از مراجعه به داروخانه جهت تهیه داروی خود، با مراجعه به سایت سازمان غذا و دارو به آدرس WWW.fda.gov.ir  لیست داروخانه های عرضه کننده داروی کرونا (آدرس و شماره تماس) را مشاهده و ضمن دسترسی در کوتاه‌ترین زمان به نزدیک ترین داروخانه، از ازدحام در داروخانه های دولتی نیز خودداری کنند.ت داده اند.

 

............ورزشی

*نگاهی به ادوار گذشته پارالمپیک

حضور ایران در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو در حالی صورت می‌گیرد که کشورمان تاکنون موفق به کسب ۱۳۶ مدال رنگارنگ در ۸ دوره قبل حضورش شده است.

بازی‌های پارالمپیک 2020 توکیو از امروز سه‌شنبه دوم شهریور آغاز می‌شود و کاروان ایران نیز با 62 ورزشکار در این رویداد بزرگ شرکت خواهد کرد.

این نهمین حضور ایران در تاریخ بازی‌های پارالمپیک است.پس از غیبت در 7 دوره نخست بین سال‌های 1960 رم تا 1984 استوک مندویل، کاروان ایران برای اولین بار در پارالمپیک 1988 سئول شرکت کرد و موفق به کسب 4 طلا، یک نقره و 3 برنز شد.

از آن زمان تاکنون 33 سال می‌گذرد و حالا کاروان ایران قرار است با کسب مدال‌های خوش‌رنگ و رنگارنگ، یک عملکرد تاریخی را رقم بزند.

کسب 136 مدال در 8 دوره قبلی

ایران در 8 دوره قبلی حضورش توانسته مدال‌های متعددی را بدست بیاورد. اوج مدال‌آوری ورزشکاران کشورمان به پارالمپیک 2000 سیدنی بازمی‌گردد که موفق به کسب 12 طلا، 4 نقره و 7 برنز شدند.

در ادامه، نگاهی کوتاه به عملکرد کاروان‌های ورزشی ایران در دوره‌های قبلی می‌اندازیم:

پارالمپیک 1988: 4 طلا، یک نقره، 3 برنز - جمع مدال: 8.

پارالمپیک 1992: یک طلا، 2 نقره، یک برنز - جمع مدال: 4.

پارالمپیک 1996: 9 طلا، 5 نقره، 3 برنز - جمع مدال: 17.

پارالمپیک 2000: 12 طلا، 4 نقره، 7 برنز - جمع مدال: 23.

پارالمپیک 2004: 6 طلا، 3 نقره، 13 برنز - جمع مدال: 22.

پارالمپیک 2008: 5 طلا، 6 نقره، 3 برنز - جمع مدال: 14.

پارالمپیک 2012: 10 طلا، 7 نقره، 7 برنز - جمع مدال: 24.

پارالمپیک 2016: 8 طلا، 9 نقره، 7 برنز - جمع مدال: 24.

مجموع: 55 طلا، 37 نقره، 44 برنز - جمع مدال: 136.

تفکیک مدال های هر رشته: پارا دو و میدانی، پرمدال‌ترین رشته ایران در تاریخ پارالمپیک

تاکنون ورزشکاران 15 رشته ورزشی به نمایندگی از ایران در پارالمپیک حضور پیدا کرده اند. در میان این رشته‌ها، دو و میدانی پرمدال‌ترین رشته محسوب می‌شود که توانسته در مجموع 83 مدال برای ایران به ارمغان آورد.

دو و میدانی: 31 طلا، 24 نقره، 28 برنز - جمع مدال: 83.

وزنه‌برداری: 11 طلا، 7 نقره، 9 برنز - جمع مدال: 27.

والیبال نشسته: 6 طلا، 2 نقره،  - جمع مدال: 8.

تیر اندازی: 4 طلا، صفر نقره، 2 برنز - جمع مدال: 6.

تیر اندازی با کمان: 3 طلا، یک نقره، 2 برنز - جمع مدال: 6.

فوتبال هفت نفره: یک نقره، 2 برنز - جمع مدال: 3.

جودو: یک نقره، یک برنز - جمع مدال: 2.

فوتبال پنج نفره: یک نقره - جمع مدال: 1.

عملکرد کاروان‌های ایران به تفکیک هر دوره

نهمین دوره حضور ایران در پارالمپیک در حالی صورت می‌گیرد که یک کاروان کیفی راهی ژاپن شده و این پیش‌بینی انجام شده که مدال‌های زیادی با توجه به نفرات اعزامی کسب شود. کمترین حضور ورزشکاران ایران در ادوار قبلی به سال 1992 بارسلون بازمی‌گردد که 29 نفر اعزام شدند و فقط 4 مدال کسب کردند. بیشترین حضور نیز در پارالمپیک 2016 ریو بود که 111 نفر اعزام شدند و 24 مدال (8 طلا، 9 نقره و 7 برنز) کسب شد.

لیست پرچمداران کاروان ایران در ادوار پارالمپیک

در طول 8 دوره قبلی، علی کشفیا با 2 بار پرچمداری، بیش از سایر ورزشکاران افتخار حرکت در رأس کاروان ایران را داشته است. البته زهرا نعمتی نیز رکورد جالب توجهی دارد، چرا که هم در المپیک پرچمدار بوده و هم قرار است در پارالمپیک پیش‌رو این کار بزرگ را انجام بدهد.

لیست پرچمداران ایران به شرح زیر است:

پارالمپیک 1988 سئول:حسن سماواتی

پارالمپیک 1992 بارسلون: علی کشفیا

پارالمپیک 1996 آتلانتا: علی کشفیا

پارالمپیک 2000 سیدنی: مرادعلی شیرانی

پارالمپیک 2004 آتن: عنایت‌الله بخارایی

پارالمپیک 2008 پکن: محمدرضا میرزایی

پارالمپیک 2012 لندن: عبدالرضا جوکار

پارالمپیک 2016 ریو: عشرت کردستانی

پارالمپیک 2020 توکیو: زهرا نعمتی و نورمحمد آرخی

* پر افتخارترین ورزشکار ایرانی تاریخ پارالمپیک کیست؟

در طول تاریخ حضور ورزشکاران ایرانی در ادوار مختلف پارالمپیک، قادر مدبر توانسته پر افتخارترین ورزشکار لقب بگیرد. وی که در رشته دوومیدانی فعالیت می‌کرد، در سال 66 و در حالی که 19 سال بیشتر نداشت در عملیات بیت المقدس منطقه ماهوت به درجه رفیع جانبازی نائل شد. مدبر در پارالمپیک 1996 آتلانتا 3 طلا و در 2000 سیدنی 2 طلا و یک برنز کسب کرد.

البته به لحاظ تعداد کسب مدال، مختار نور افشان در صدر است که توانسته 4 طلا، 2 نقره و یک برنز بدست آورد.

در میان افراد حاضر در کاروان ایران نیز هادی رضایی بیشترین افتخارات را دارد. او 3 طلا به عنوان بازیکن و 3 طلا و 2 نقره به عنوان مربی در تیم ملی والیبال نشسته بدست آورده است.

مراسم افتتاحیه شانزدهمین دوره پارالمپیک امروز سه شنبه در شهر توکیو برگزار می‌شود.

 

.......حوادث

*قصاص؛ پایان درگیری خونین در بــــوستــان

مرد جوان که در حالت مستی مرتکب قتل شده بود در حالی به قصاص محکوم شد که در جلسه دادگاه گفته بود قصد قتل نداشته و اصلاً مقتول را نمیشناخته است. رسیدگی به این پرونده از اردیبهشت سال ۹۷ به ‌دنبال گزارش وقوع درگیری در یکی از بوستانهای شهران آغاز شد. پس از آن مأموران کلانتری ۱۴۱ کن به محل اعزام شدند و با پیکر خونین پسر ۳۰ ساله‌ ای به‌ نام محمود مواجه شدند و او بلافاصله به بیمارستان منتقل شد اما ساعتی بعد به خاطر شدت جراحات وارده جان باخت. در بررسیهای بعدی مأموران مشخص شد که محمود در درگیری با جوان ۲۰ ساله‌ ای به‌ نام سیامک به قتل رسیده است و به این ترتیب سیامک با ردیابی پلیس بازداشت شد و وی پس از دستگیری اتهامش را پذیرفت و به اتفاق مأموران بازسازی صحنه جرم هم انجام شد و پرونده او پس از تکمیل تحقیقات به شعبه هفتم دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد. متهم ۲۰ ساله در شعبه هفتم دادگاه کیفری یک استان تهران پای میز محاکمه ایستاد و در جلسه محاکمه، مادر مقتول برای متهم درخواست حکم قصاص کرد. پس از آن متهم به جایگاه رفت و گفت: روز حادثه برای اولین بار مشروب خورده بودم و حالت طبیعی نداشتم.

دوستم شهرام با من تماس گرفت و از من خواست تا از خانه‌مان در شهرری به محله آنها در شهران بروم که با هم در پارکی که در نزدیکی خانه‌ شان بود قرار گذاشتیم. من با موتور به داخل پارک رفتم و آنجا با شهرام و چند نفر دیگر از دوستانمان دوباره مشروب خوردم. حالم خیلی بد شده بود و شروع به عربده کشی کردم و محمود که برای تفریح به پارک آمده بود مقابل من ایستاد و اعتراض کرد. یادم می‌آید او میگفت نباید مقابل زن و بچه مردم داد و فریاد و فحاشی کنم، چون لحنش تند بود با او درگیر شدم. او چند سیلی به صورتم زد. میخواستم فرار کنم اما راهم را بسته بود به همین خاطر چاقویی را از جیبم بیرون آوردم و یک ضربه به گردن او زدم. اینکه چطور این ضربه را وارد کردم اصلاً به یاد ندارم. همان موقع با موتور فرار کردم و چند ساعت بعد دوستانم با من تماس گرفتند و گفتند فردی را که با چاقو زده بودی در بیمارستان فوت کرده است. وی در ادامه گفت: من اصلاً مقتول را نمیشناختم و هیچ خصومتی هم با او نداشتم. باور کنید مست بودم و حالت طبیعی نداشتم که دست به این کار زدم.

من حتی به خوبی به خاطر ندارم چاقو را چطور به گردنش زدم. قاضی درباره اینکه چرا چاقو حمل میکردی گفت: مدتی بود موتور گرانقیمتی خریده بودم، چون در محله‌مان امنیت وجود نداشت نگران بودم که موتورم را به زور بگیرند، به همین خاطر برای دفاع از خودم و حفظ موتورم همیشه یک چاقو در جیب داشتم. حالا هم شرمنده اولیای دم هستم و از آنها تقاضای بخشش دارم. در پایان جلسه هیأت قضایی وارد شور شد و با توجه به مدرکهای موجود در پرونده وی را به قصاص محکوم کردند.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/34230.html
Page Generated in 0/0063 sec