printlogo


کد خبر: 34095تاریخ: 1400/5/3 10:22
روزنامه یکشنبه 3 مرداد 1400
روزنامه یکشنبه 3 مرداد 1400
عناوین امروز:جزئیات شرایط استخدام معلولان در دستگاه‌های دولتی در سال-کاهش خطر برخورد با موانع در نابینایان با ابزار پوشیدنی-نگاهی به چند شعر شاملو-کمیته بین المللی پارالمپیک به دنبال واگذاری حاکمیت پارا دو و میدانی و پارا شنا- انکار زن جوان در اسیدپاشی به شوهر.

روزنامه «ایران سپید»

یکشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۰

۱۳ ذی الحجه ۱۴۴۲

۲۴  ژوئیه ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۷۵۶ 

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

......عناوین امروز.....‌

*جزئیات شرایط استخدام معلولان در دستگاه‌های دولتی در سال

*کاهش خطر برخورد با موانع در نابینایان با ابزار پوشیدنی

*نگاهی به چند شعر شاملو

*اغلب مرگ های کرونایی در پیک پنجم مربوط به افراد واکسینه نشده است

*کمیته بین المللی پارالمپیک به دنبال واگذاری حاکمیت پارا دو و میدانی و پارا شنا

*انکار زن جوان در اسیدپاشی به شوهر

 

....اخبار ویژه

*جزئیات شرایط استخدام معلولان در دستگاه‌های دولتی در سال ۱۴۰۰

رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: بر اساس قانون، ۳ درصد از ظرفیت استخدام‌ها به معلولان اختصاص دارد؛ مانند ۳۰ درصد که به ایثارگران اختصاص پیدا می‌کند و سازمان اداری و استخدامی کشور در تمام مجوزهایی که صادر می‌شود، این سه درصد را تفکیک می‌کند.

جمشید انصاری در مورد گلایه برخی از معلولان مبنی بر اجرایی نشدن مواد قانونی مربوط به استخدام آن‌ها در برخی دستگاه‌های اجرایی بیان کرد: در این زمینه قانون جامع حمایت از معلولان به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و برای اجرا به دولت ابلاغ شده است. یک کارگروه نیز در آن قانون جامع که دبیرخانه آن در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مستقر شده و دبیر آن رئیس سازمان بهزیستی است، پیش‌بینی شده که وظیفه هماهنگی، نظارت و اجرای تکالیف قانونی پیش‌بینی شده در قانون را بر عهده دارد.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: به طور مثال، اگر به هر دستگاهی مجوز استخدام می‌دهیم، حتما موظف است که سه مجوز را در مشاغلی که متناسب با فعالیت معلولان باشد به آن‌ها اختصاص دهد. معلولان نیز می‌توانند در آزمون شرکت و آن رشته محل‌ها را انتخاب کنند و اگر نمره لازم را در رقابت با سایر معلولان به‌دست آورند، به استخدام آن دستگاه درآیند.

انصاری تصریح کرد: این قانون استخدام سه درصدی، قبل از قانون جامع حمایت از معلولان هم وجود داشت و ما در هیچ مجوزی که در طول ۵ سال گذشته صادر کرده ایم، این سه درصد معلولان را نادیده نگرفته‌ایم و اگر هم احیاناً در یک آزمون، دستگاهی نمی‌تواند این سه درصد را جذب کند، این سهمیه در آزمون بعدی به عنوان سهمیه معلولان به سهمیه‌های قبلی اضافه می‌شود و در اختیار افراد غیر معلول قرار نمی‌گیرد.

تعداد معلولان از سهمیه اختصاص داده شده استخدامی کشور بیشتر است

او گفت: مشکلی که وجود دارد این است که برخی از دستگاه‌ها، در بعضی از مشاغل، نمی‌توانند معلولان را به کار بگیرند. به طور مثال، وقتی در مورد تدریس در آموزش و پرورش یا سازمان فنی و حرفه‌ای صحبت می‌کنیم، این دستگاه‌ها برای تدریس در برخی از گرایش‌ها، می‌توانند معلولان را به کار بگیرند و در برخی گرایش‌های دیگر نمی‌توانند. برخی از معلولان، تحصیلاتی را انجام داده‌اند و فکر می‌کنند که چون قانون گفته ۳ درصد، همه باید بتوانند از این ۳ درصد استفاده کنند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: در طول سال، تمام مجوزی که صادر می‌کنیم هیچ گاه بیش از پنجاه هزار تا نشده و سه درصد آن، معادل ۱۵۰۰ تا می‌شود؛ در حالی که آمار جامعه معلولان ما و به ویژه معلولان تحصیل کرده ما، بسیار بیشتر از این است. به همین دلیل، طبیعی است که عده‌ای از معلولان نمی‌توانند در دولت استخدام شوند و فکر می‌کنند که آن سه درصد به آن‌ها اختصاص داده نمی‌شود.

او تاکید کرد: این درحالی است که این سه درصد به صورت کامل اختصاص داده می‌شود و ما نظارت و مراقبت می‌کنیم که در این سهمیه، هیچ غیر معلولی به کار گرفته نشود. اگر به هر دلیلی از بین معلولان برای این مجوزها متقاضی وجود نداشته باشد نیز، آن‌ها را ذخیره می‌کنیم و در آزمون بعدی به عنوان اضافه بر سهمیه آن آزمون، مجددا به معلولان اختصاص خواهیم داد.

 

.......دانش و فناوری

*کاهش خطر برخورد با موانع در نابینایان با ابزار پوشیدنی

محققان دانشکده پزشکی هاروارد موفق به توسعه یک ابزار پوشیدنی شدند که خطر برخورد با موانع و سقوط افراد نابینا و کم‌بینا را تا ۳۷ درصد کاهش می‌دهد.

افرادی که داری نقص بینایی هستند، بیش از دیگران در معرض برخورد و سقوط قرار دارند. در برخی کشورها وسایل حمل و نقل عمومی متناسب با نیاز این افراد ساخته شده و در برخی کشورها نیز هیچ تمهیداتی برای این بیماران وجود ندارد. نابینایان و کم‌بینایان معمولا از عصای سفید یا سگ راهنما برای رسیدن به مقصد استفاده می‌کنند.

ابزار الکترونیکی دیگری نیز وجود دارد که در صورت وجود مانع یا خطر به بیمار هشدار می‌دهد؛ ولی استفاده از این ابزار معمولا رایج نیست و شاید برای بیمار پرهزینه باشد.

محققان دانشکده پزشکی هاروارد برای حل این مشکل یک ابزار پوشیدنی هشدار توسعه داده‌اند. در این دستگاه از یک الگوریتم دید رایانه‌ای استفاده شده است. دستگاه و واحد ضبط اطلاعات در یک کوله پشتی قرار دارند و در قسمت سینه بیمار یک دوربین زاویه‌باز قرار دارد. دو بلوتوث نیز روی دو مچ‌بند بیمار نصب می‌شوند که هنگام خطر هشدار می‌دهند.

دوربین به یک پردازشگر متصل است و خطر برخورد اشیا و محیط پیرامون را آنالیز می‌کند. اگر خطر برخورد قریب‌الوقوع در سمت راست یا چپ وجود داشته باشد، مچ بند مربوط لرزش پیدا می‌کند و اگر خطر از روبرو باشد، هر دو مچ‌بند می‌لرزد. برخلاف سایر دستگاه‌هایی که وجود تمام اشیای مجاور را هشدار می‌دهند،‌ این دستگاه جدید فقط اشیایی که در مسیر حرکت کاربر قرار دارد را تجزیه و تحلیل می‌کند و موانع که در مسیر نیستند را نادیده می‌گیرد.

این دستگاه پوشیدنی روی ۳۱ بزرگسال نابینا و کم‌بینا آزمایش شده و تا ۳۷ درصد میزان برخورد با موانع را کاهش داده است.

آمار سازمان جهانی بهداشت در مورد نابینایی و اختلال بینایی
- حداقل یک میلیارد نفر در سراسر جهان دچار اختلال دوربینی یا نزدیک بینی هستند.
- عیوب انکساری اصلاح نشده و آب مروارید، دلایل اصلی اختلال بینایی و نابینایی محسوب می‌شوند. دژنراسیون ماکولار مرتبط با سن، گلوکوم، رتینوپاتی دیابتی، تاری قرنیه و تراخم نیز سایر عوامل موثر در ابتلا به این اختلالات هستند.
- اغلب افراد مبتلا به اختلال بینایی و نابینایی در گروه سنی بالای ۵۰ سال هستند.

نحوه برخورد با افراد نابینا یا کم‌بینا
- با شخص نابینا به همان شیوه‌ای رفتار کنید که با سایرین رفتار می‌کنید. افراد نابینا همان کارهایی را می‌کنند که سایر افراد در زندگی روزمره خود انجام می‌دهند، اما روش‌های مورد استفاده این افراد متفاوت است.
- با افراد نابینا با لحن و تن صدای عادی صحبت کنید، نابینایی تاثیری بر شنوایی ندارد.
- برای مکالمه با شخص نابینا مستقیما وی را مورد خطاب قرار دهید و با همراه او صحبت نکنید. از دست دادن بینایی به معنای از دست دادن عقل و شعور نیست.
- هنگام ورود به اتاقی که شخص نابینا در آن مستقر است، خود را معرفی کنید و در هنگام خروج نیز به وی اطلاع دهید.
- اگر ناچار هستید شخص نابینا را در یک محیط نا آشنا تنها بگذارید، او را در نزدیکی یک شی قابل لمس مانند دیوار، در یا کمد مستقر کنید.
- تنها گذاشتن شخص نابینا در یک محیط خالی، می‌تواند موجب ناراحتی وی شود.
- برای راهنمایی افراد نابینا از دستورالعمل‌های مفید استفاده کنید. مثلا به جای گفتن «برو آنجا»، بگویید «از خیابان عبور کن و به سمت چپ برو».

-نگران استفاده از اصطلاحات متداول مانند «نگاه کن» یا «ببین» یا «تماشا کردن تلویزیون» در حضور نابینایان نباشید.
-اگر به نظر می‌رسد که شخص نابینا به کمک نیاز دارد، به او پیشنهاد کمک بدهید.
- کشیدن یا هل دادن شخص نابینا به منظور هدایت وی، اقدام مفیدی نیست و کمکی نمی‌کند. از گرفتن دست افراد نابینا خودداری کنید و به قلاده و بند سگ‌های راهنمای نابینایان دست نزنید.
- در رفتار با شخص نابینا، با ملاحظه باشید. اگر روی لباس وی لکه یا آلودگی مشاهده کردید، به صورت خصوصی به او اطلاع دهید.
- در محیطی که شخص نابینا حضور دارد، درها را به طور کامل ببندید یا کاملا باز کنید. درها و کابینت‌های نیمه باز برای نابینایان خطرناک هستند.
- مبلمان و وسایل شخصی فرد نابینا را بدون اطلاع وی جابه‌جا نکنید.
- علت و نحوه نابینا شدن شخص، مطالب خصوصی هستند و این اطلاعات بخشی از حریم خصوصی وی محسوب می‌شوند. در هنگام صحبت کردن در این موارد، باملاحظه باشید.

نتایج این مطالعه در نشریه JAMA Ophthalmology منتشر شده است.

 

......دریافت

*نگاهی به چند شعر شاملو

دیروز دوم مرداد، مصادف با بیست و یکمین سال درگذشت احمد شاملو، شاعر شهیر معاصر بود.

درباره تفکر و شعر شاملو، میان ادبا و منتقدان ادبی، چه در زمان حیات شاعر و چه بعد از آن، همچنان بحث و جدل هاست.

گروهی بر آنند که آنچه شاملو تحت عنوان شعر سپید می گفت، شعر نبود؛ اما قطعه ی ادبی با مضامینی عمیق بود و گروهی دیگر، کاملاً با این عقیده مخالفند.

بحث درباره ی اندیشه و شعر شاملو، مجالی مفصل و محضر کارشناسان ادب فارسی را می خواهد که امید است این مجال، به زودی فراهم آید.

امروز و به مناسبت بیست و یکمین سال درگذشت این شاعر مشهور و پر طرفدار، چند نمونه از اشعارش را می خوانیم:

من سرگذشت یاسم و امید.

با سر گذشت خویش،

می مردم از عطش.

آبی نبود تا لب خشکیده تر کنم.

می خواستم به نیمه شب آتش،

خورشید شعله زن بدر آمد چنان که من،

گفتم دو دست را به دو چشمان سپر کنم.

با سرگذشت خویش،

من سرگذشت یاس و امیدم.

  • میان خورشیدهای همیشه،

زیبایی تو لنگریست.

خورشیدی که از سپیده‌دم،

همه ستارگان بی‌نیازم می کند.

*****     *****     *****

آری، با توام.

من در تو نگاه می کنم،

در تو نفس می کشم،

و زندگی مرا تکرار می کند.

بسان بهار که آسمان را،

و علف را پاکی آسمان،

در رگ من ادامه می‌یابد.

*****     *****     *****

و حسرتی،

نه.

این برف را دیگر،

سر باز ایستادن نیست،

برفی که بر ابرو و موی ما می‌نشیند،

تا در آستانه آیینه چنان در خویش نظر کنیم،

که به وحشت،

از بلند فریادوار گُداری،

به اعماق مغاک،

نظر بردوزی.

*****     *****     *****

کیستی که من این گونه،

به اعتماد،

نام خود را با تو می گویم

کلید خانه ام را در دستت می گذارم،

نان شادی هایم را با تو قسمت می کنم؟

کیستی که من، اینگونه به جد،

در دیار رؤیاهای خویش،

با تو درنگ می‌کنم؟

کیستی که من جز او،

نمی بینم و نمی یابم؟

دریای پشت کدام پنجره ای،

که اینگونه شایدهایم را گرفته ای،

زندگی را دوباره جاری نموده ای،

پر شور، زیبا و روان؟

دنیای با تو بودن در اوج همیشه هایم،

جان می گیرد،

و هر لحظه تعبیری می گردد از،

فردایی بی پایان،

در تبلور طلوع ماهتاب،

با عبور ازتاریکی های سپری شده…

کیستی ای مهربان ترین؟

 

........سلامت و بهداشت

*اغلب مرگ های کرونایی در پیک پنجم مربوط به افراد واکسینه نشده است

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه عمده مرگ و میر فعلی در پیک پنجم در کرونا و بستری در آی‌سی‌یو مربوط به افراد غیر واکسینه و رده سنی ۵۰ تا ۶۰ سال است، گفت: پس از تزریق واکسن، به طور محسوس مرگ و میرها کاهش یافته و اثربخشی تمامی واکسن‌ها خوب بوده است.

به نقل از ایرنا، دکتر ایرج حریرچی با اشاره به اینکه در حال حاضر ورود واکسن خارجی و در دسترس بودن واکسن داخلی به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است، افزود: اکنون ظرفیت ۵۰۰ هزار تزریق روزانه را داریم و در چند روز آینده این ظرفیت به یک درصد جمعیت کل کشور خواهد رسید.

حریرچی در ادامه از بابت برخی ناهماهنگی‌ها در تزریق واکسن عذرخواهی کرد و گفت: بیشترین مشکل این است که برخی افراد بالای ۶۰ و ۷۰ سال به رغم دعوت تاکنون برای دریافت واکسن مراجعه نکرده اند.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: جمعیت بالای ۶۰ سال کشور، ۹/۵ درصد جامعه و حدود ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر هستند که بیش از ۷۰ درصد مرگ و میر و ۶۰ درصد از موارد بستری به دلیل بیماری کرونا متعلق به این گروه از جامعه است.

وی در ادامه با بیان اینکه در افراد واکسینه شده در کشور و در جامعه ۷۰ سال به بالا که ۷۰ درصد آنها را واکسینه کردیم میزان مرگ و میر و میزان بستری به شدت کاهش یافته است، افزود: اما عمده مرگ و میر فعلی در پیک پنجم در کرونا و بستری در ICU مربوط به افراد غیر واکسینه و در رده سنی ۵۰ تا ۶۰ سال است که هنوز موفق به دریافت واکسن نشده اند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت واکسن موجود برای واکسیناسیون گروه هدف و سالمند به اندازه زدن دو دوز به این گروه کافی است، گفت: بدون شک هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد چرا که واردات واکسن‌هایی مثل سینوفارم، اسپوتنیک و آسترزنکا به اندازه کافی برای جمعیت هدف با توجه به دوز دوم شروع شده و واکسن برکت و دیگر واکسن‌های داخلی هم در هفته‌های آینده به صورت تصاعدی در اختیار جامعه خواهد بود.ابتلا به کرونا بعد از واکسینه شدن بسیار نادر است، باتوجه به واکسینه شدن برخی از افراد، کادر درمان و برخی هنرمندان که بعد از تزریق واکسن، کرونا گرفته اند تقریبا تمام موارد کم علامت و به صورت درمان در منزل هستند.

وی گفت: اکثر افراد نیز یا یک دوز واکسن را دریافت کرده اند یا از تزریق واکسن دوز دوم، سه هفته نگذشته و اثرات واکسیناسیون کامل حاصل نشده است.

وی تاکید کرد: در چند روز آینده باید همت کرد تا تمام افراد بالای ۶۰ سال را به صورت کامل واکسینه کنیم و سپس به گروه‌های شغلی پر خطر و رده سنی پایین‌تر وارد شویم.

حریرچی در ادامه به برخی باورهای غلط و تبلیغات اشتباه در زمینه واکسن ها اشاره کرد و افزود: برای مثال برخی‌ها مدعی هستند که تاثیر گذاری واکسن‌ها کم بوده و آن‌ها را برای بدن مضر اعلام کردند همچنین ادعای دیگری که از سوی افراد دیگر دیده می‌شود این است که آن‌ها می‌گویند علت کرونا گرفتن افراد پس از واکسینه شدن به دلیل تزریق واکسن بوده است.طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت تمامی واکسن ها دارای صد درصد کارایی در برابر مرگ و میر ناشی از کرونا هستند و اثر بخشی بسیار بالا در مقابل کووید شدید و تاثیر بسیار مثبت در جلوگیری در بستری دارند.

*از واکسن ایرانی-استرالیایی کرونا چه خبر؟: محقق اصلی طرح مطالعاتی واکسن ایرانی _ استرالیایی "اسپایکوژن" ، گفت: فاز دوم مطالعه بالینی این واکسن انجام شده و در صورت تایید نتایج آن از سوی سازمان غذا و دارو و اخذ مجوز، مطالعه بالینی فاز سوم این واکسن بر روی ۱۶ هزار و ۸۰۰ نفر انجام می‌شود.

به نقل از ایسنا، دکتر پیام طبرسی افزود: طبق برنامه‌ریزی در صورت اخذ مجوز انجام مطالعه بالینی فاز سوم، این مطالعه بر روی ۱۶ هزار و ۸۰۰ نفر انجام می‌شود و حدود یک ماه تا یک ماه و نیم طول می‌کشد تا واکسن را تزریق کرده و مطالعات را انجام دهیم. اگر مجوز را زود ارائه دهند، تا پایان تابستان این فاز مطالعاتی هم تمام می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن اسپایکوژن واکسن نوترکیب بوده و یک مکملی در کنار آن برای افزایش ایمنی‌زایی‌اش دارد، گفت: فاز پیش بالینی و فاز یک آن در استرالیا انجام شده و مورد تایید وزارت بهداشت استرالیا قرار گرفته است. فاز دوم آن در ایران انجام شده و فاز سوم هم ان‌شاءالله در ایران انجام می‌شود. البته این پلتفرم را فقط به ایران نداده اند و به کشورهای دیگری هم ارائه داده‌اند، اما فعلا ما مطالعه آن را انجام داده‌ایم.

طبرسی گفت: این واکسن هم دو دوزه است و یک پروتئین نوترکیب است که یک مکمل هم به آن اضافه شده که به ایمنی‌زایی واکسن کمک می‌کند.

 

......ورزشی

*کمیته بین المللی پارالمپیک به دنبال واگذاری حاکمیت پارا دو و میدانی و پارا شنا

کمیته بین المللی پارالمپیک از تمام سازمان های ورزشی، دولت ها ونهادها دعوت میکند تا در صورت علاقه مندی حاکمیت رشته های پارا دو و میدانی و پارا شنا را به دست گیرند.

این دو رشته که در حال حاضر تحت نظر کمیته بین المللی پارالمپیک در بن آلمان اداره می شوند، از حیث تعداد شرکت کننده، دارای بیشترین ورزشکار در برنامه بازی های پارالمپیک هستند.

 در توکیو 2020، از هر 4 ورزشکار، یک نفر در رشته دو و میدانی حضور دارد و در مجموع 1100 ورزشکار در 167 ماده دو و میدانی و 620 ورزشکار در 146 ماده در رشته شنا با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

این تصمیم در راستای پیشنهاد بازبینی مدیریتی کمیته بین المللی پارالمپیک در اکتبر 2019 در جهت استقلال رشته های ورزشی از این سازمان اتخاذ شده است و در صورتی که این پیشنهاد به تأیید مجمع عمومی کمیته بین المللی پارالمپیک برسد، فرآیند مناقصه اوایل سال 2022 آغاز خواهد شد.

* رئیس کمیته بین المللی پارالمپیک میزبانی استرالیا را تبریک گفت

با برگزاری صد و سی و هشتمین نشست IOC در توکیو، اعضای مجمع، "بریزبین" استرالیا را به عنوان میزبان بازی های المپیک و پارالمپیک 2032 انتخاب کردند.

اندرو پارسونز، رئیس کمیته بین المللی پارالمپیک با تبریک این انتخاب گفت: استرالیا با ارائه کامل ترین پیشنهاد برای برگزاری بازی های پارالمپیک و المپیک، تعهد کرده تا رویدادی پایدار و تماشایی برگزار نماید. من به عنوان رئیس کمیته بین المللی پارالمپیک به تمام افراد حاضر در این تیم تبریک میگویم.

 او در ادامه افزود: چشم انداز بریزبین 2032 من را به وجد می آورد، به علاوه شور و اشتیاق فراوانی وجود دارد تا این رویداد را به یک موفقیت بزرگ تبدیل کند. این بازی ها در نظر دارد تا به عنوان یک کاتالیزور برای افزایش مشارکت اجتماعی، پیاده سازی اهداف توسعه پایدار و همچنین استراتژی بلندمدت توریسم قابل دسترس (مناسب سازی شده) در رویداد آینده ایفای نقش کند. با توجه به دستاوردهای پارالمپیک سیدنی 2000، من اطمینان دارم که بریزبین 2032 هم به همان اندازه موفق خواهد بود و تبدیل به نقطه عطفی در جنبش پارالمپیک می شود.

 

......حوادث

*انکار زن جوان در اسیدپاشی به شوهر

زن جوان که به اتهام اسیدپاشی و نابینایی همسرش بازداشت شده در تحقیقات مدعی شد این یک حادثه بوده و تعمدی در این کار نداشته است. مدتی قبل مرد جوانی به اداره پلیس رفت و از اسیدپاشی همسرش شکایت کرد و گفت: من نقاش ساختمان هستم. هفت سال قبل عاشق دختر خاله ‌ام شدم و با او ازدواج کردم و یک فرزند هم داریم. او ادامه داد: مدتی قبل به همراه دوستانم برای سفر تفریحی به شمال رفتیم. کنار دریا بودیم که خانم جوانی به همراه دوستانش از من خواستند از آنها عکس بگیرم. در حالی که من مشغول صحبت با آن خانم جوان بودم یکی از دوستانم شیطنت کرد و از ما چندین عکس گرفت. بعد هم عکس‌ها را برای همسرم فرستاد و همین شیطنت باعث اختلاف شدید بین من و همسرم -شادی- شد. او چندین بار قهر کرد و مدعی بود که من به او خیانت کرده‌ام. خیلی تلاش کردم تا او را راضی به آشتی کنم بالاخره هم موفق شدم و همسرم به خانه برگشت.

مرد جوان ادامه داد: من به غیر از نقاشی سرایدار خانه ‌ای در شمال تهران نیز هستم. یک شب که در حال استراحت بودم ناگهان بر اثر سوزش شدید صورتم که ناشی از ریختن مایعی روی سر و صورتم بود از خواب پریدم وقتی چشم باز کردم همسرم را دیدم که با ظرفی بالای سرم ایستاده است و بعد هم با عجله فرار کرد. تمام صورتم میسوخت و به سختی خودم را به خانه یکی از ساکنان ساختمان که دکتر بود رساندم و بیهوش شدم. بعد از چند روز بستری بودن در بیمارستان گفتند چشم چپم نابینا شده و بعد هم مرخص شدم و به خانه برگشتم اما از همسرم خبری نبود. مرد جوان گفت: نمیدانم چرا همسرم این کار را با من کرد. من هرگز به او خیانت نکرده بودم حتی بعد از اسیدپاشی به خاطر علاقه ‌ای که به همسرم داشتم از او شکایت نکردم و دوباره به سراغش رفتم و او را بخشیدم اما به‌ تازگی متوجه شدم که او قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارد. با اینکه این بلا را سرم آورده بود متنبه نشده و میخواست بدون آنکه من از ماجرا باخبر شوم به یکی از کشورهای اروپایی برود. حالا من از همسرم به خاطر اسیدپاشی شکایت دارم.

با شکایت این مرد افغانستانی به دستور بازپرس مصطفی واحدی، زن جوان بازداشت شد. زمانی که شادی در مقابل بازپرس جنایی قرار گرفت، ادعایی متفاوت را مطرح کرد: من هرگز نمیخواستم به همسرم اسید بپاشم و ماجرای اسیدپاشی یک حادثه بود. روزی که چشم شوهرم آسیب دید، او در حال گذاشتن قفس قناری روی دیوار بود و من هم میخواستم با اسید لوله گرفته شده چاه آشپزخانه را باز کنم اما یک دفعه همسرم از صندلی پایین آمد و من تعادلم را از دست دادم و مایع چاه بازکن روی او ریخت. آن روز به قدری ترسیدم که فرار کردم و به افغانستان رفتم اما بعد از مدتی هم برگشتم.

او ادامه داد: همسرم به‌ همراه پسرخاله و پسردایی من خانه‌ ای در شهریار اجاره کرده و زنی را هم صیغه کرده است. آن‌طور که من از ماجرا باخبر شدم، شوهر سابق این زن در زندان بوده و پس از آزادی از ماجرای ازدواج همسرش باخبر شده و به‌ دنبال انتقام از همسر من بوده است. ما حتی از ترس جانمان مدتی خانه را ترک کردیم تا آبها از آسیاب بیفتد. به‌ دنبال اظهارات زن جوان، به دستور بازپرس شعبه یازدهم دادسرای امور جنایی پایتخت پرونده در اختیار کارآگاهان اداره شانزدهم قرار داده شد و تحقیقات در این خصوص و بررسی اظهارات آنها ادامه دارد.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/34095.html
Page Generated in 0/0063 sec