روزنامه چهارشنبه 9 تیر 1400
عناوین امروز:تجهیز ۲۰ تقاطع هوشمند شهر به سیستم آلارم صوتی چراغ عابرپیاده ویژه نابینایان-رشد ۱۶۰ درصدی برنامههای سازمان آموزش و پرورش استثنایی-واکسن چینی کرونا برای کودکان ۳ ساله ایمن است-آغاز اردوی ۶ دو و میدانیکار پارالمپیکی در بندر ترکمن-جنایت به خاطر فلاسک چای-دعوتنامه شبکه تشکلهای نابینایان و کمبینایان چاووش جهت شرکت در مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده این شبکه.
|
روزنامه «ایران سپید»
چهارشنبه ۹ تیر ۱۴۰۰
۱۹ ذوالقعده ۱۴۴۲
۳۰ ژوئن ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره ۶۷۳۶
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*تجهیز ۲۰ تقاطع هوشمند شهر به سیستم آلارم صوتی چراغ عابرپیاده ویژه نابینایان
*رشد ۱۶۰ درصدی برنامههای سازمان آموزش و پرورش استثنایی
*واکسن چینی کرونا برای کودکان ۳ ساله ایمن است
*آغاز اردوی ۶ دو و میدانیکار پارالمپیکی در بندر ترکمن
.........خبر ویژه
*تجهیز ۲۰ تقاطع هوشمند شهر به سیستم آلارم صوتی چراغ عابرپیاده ویژه نابینایان
مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران از تجهیز ۲۰ تقاطع هوشمند شهر تهران به سیستم آلارم صوتی چراغ عابرپیاده ویژه نابینایان به عنوان مناسب سازی معابر شهری برای استفاده شهروندان کم توان و ناتوان خبر داد.
مهندس کوروش جدیثانی با اعلام این خبر گفت: این سیستم جهت کمک به افراد نابینا و کم هواس تهرانی در هنگام عبور از تقاطع و کاهش مخاطرات این گروه از افراد جامعه در هنگام گذر از معابر، طراحی و ساخته شده است،که البته در هنگام نصب و پس از نصب با عابرانی مواجه شدیم که نقصی در بینایی نداشتند ولی از وجود این سیستم در تقاطعات استقبال کردند و وجود آنرا بسیار مفید حتی برای افراد معمولی (سالخورده و یا دانش آموز) میدانستند.
مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران تصریح کرد: در راستای بکارگیری فناوریهای نوین جهت تسهیل در عبور و مرور نابینایان در تقاطعات زماندار، با هماهنگیهای صورتگرفته با انجمن روشندلان تهران، اجرای آزمایشی این طرح در تقاطعات کلاهدوز-قیطریه(چهارراه قنات) و در نزدیکی انجمن مذکور نصب و راهاندازی شد، که پس از اجرای موفقیتآمیز طرح آزمایشی، تعداد ۱۰۷ آلارم صوتی در ۱۳ تقاطع هوشمند شهر طراحی و نصب گردید.
مهندس جدیثانی اظهار کرد: در فاز اول پروژه، شرکت کنترل ترافیک تهران قصد دارد به عنوان فاز یک این پروژه تا انتهای تیر ماه سال جاری، تعداد ۱۳ تقاطع هوشمند را به ۲۰ تقاطع ارتقا دهد که انشااله با حضور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، هاشمی زمان افتتاح به صورت رسمی اعلام و فاز های بعدی نیز به همین ترتیب راه اندازی خواهد شد.
وی افزود: کلیه مراحل طراحی و ساخت این سیستم در داخل کشور و توسط شرکت های توانمند و دانش بنیان انجام گرفته است و برای سیستم مذکور قابلیت هر گونه تغییر در سخت افزار و نرم افزار آن وجود خواهد داشت.
شایان ذکر است این سیستم هماکنون در تقاطعات آفریقا – حقانی، کلاهدوز – کاوه، کلاهدوز - آقامیری، (چهارراه قنات)، میدان صادقیه، میدان فردوسی، سهروردی – مطهری، بهشتی – سهند، گلبرگ - رشید، ثانی – گلستان، ولیعصر(عج)- مولوی، مصطفی خمینی – امیرکبیر (چهارراه سرچشمه)، جمهوری – سعدی، چهارراه تیرانداز، ( حجربن عدی - رسالت ) نصب شده است.
.........گزارش ویژه
*رشد ۱۶۰ درصدی برنامههای سازمان آموزش و پرورش استثنایی
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی از رشد ۱۶۰ درصدی برنامههای اجرایی این سازمان در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۸ خبر داد.
جواد حسینی در نشست شورای سازمان آموزشوپرورش استثنایی که با حضور محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، گزارشی از فعالیت سال گذشته آموزشوپرورش استثنایی ارایه داد و اظهارداشت: سال گذشته سه بسته تحولی مدرسه انطباقی، مداخلات به هنگام طلایی و توسعه مشارکتها، کاهش تمرکز و اجتماعی شدن با هشت برنامه و ۳۰ فعالیت در سازمان آموزشوپرورش استثنایی تدوین و اجرایی شد که ۹۳.۳ درصد فعالیتهای این بستهها تأسیسی بود.
وی با یادآوری دستاوردهای بسته تحولی مدرسه انطباقی یادآور شد: بسته تحولی مدرسه انطباقی به دنبال مناسبسازی تمامی ابعاد تعلیموتربیت برای دانشآموزان با نیازهای ویژه است و در بخش مناسبسازی فضا و تجهیزات سال گذشته ۶۴ مدرسه بهصورت الگویی مناسبسازی شد و برای سال جاری نیز ۱۶۰ مدرسه مناسبسازی خواهند شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در راستای نهضت مشارکت توانافزایی سال گذشته ۸۴ میلیارد تومان خیرین برای خرید تجهیزات توانبخشی، ورزشی و آموزشی به آموزشوپرورش استثنایی کمک کردند و در سال جاری نیز ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیده شده است.
حسینی همچنین گفت: بخش دیگر از فعالیت بسته تحولی مدرسه انطباقی توسعه مراکز مشکلات ویژه یادگیری بود که تعداد این مراکز از ۵۰۰ مرکز در سال گذشته به ۷۸۵ مرکز رسید.
وی تصریح کرد: افزایش مراکز مشاوره از ۱۵ مرکز به ۵۳ مرکز، سالنهای ورزشی ویژه دانشآموزان استثنایی از ۳۰ سالن به ۴۱ سالن و ایجاد مراکز جامع تشخیصی، توانبخشی و مشاوره همچنین اتاقهای چند حسی از جمله فعالیتهای انجام شده دربسته تحولی مدرسه انطباقی است.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان این که بر اساس آمایش سرزمینی ۲۱۰ مدرسه استثنایی در کشور موردنیاز است، اظهار داشت: ساخت این مدارس از ۱۸ ماه گذشته در قالب نهضت از خشت تا بهشت آغاز شده و تاکنون ۱۴۵ مدرسه کلنگزنی و یا افتتاح شده است.
حسینی مناسبسازی نیروی انسانی رو یکی دیگر از ابعاد بسته تحولی مدرسه انطباقی دانست و گفت: سال گذشته به هشت هزار نفر زبان اشاره و خط بریل آموزش داده شد درصورتیکه هدفگذاری پنج هزار نفر بود و ۱۵ درصد معلمان دانشآموزان کمتوان ذهنی نیز مهارتهای چندگانه را آموزش دیدند و برای سال ۱۴۰۰ نهضت آموزش جهتیابی و حرکت هدفگذاری شده است.
وی افزود: تولید بیش از هفت هزار محتوای آموزشی، پرورشی و توانبخشی استاندارد و بارگذاری در شبکه شاد و مناسبسازی و یا تألیف ۱۲۴ عنوان کتاب و درسافزار در سال گذشته از جمله اقدامات در زمینه مناسبسازی و تولید محتواهای استاندارد در بسته مدرسه انطباقی بود.
رییس سازمان آموزشوپرورش استثنایی تکیه بر فناوریهای نوین را یکی دیگر از محورهای بسته تحولی مدرسه انطباقی دانست و گفت: ایجاد اپلیکیشن جامع آموزش و اطلاعرسانی، راهاندازی سامانه ندای همراه برای دانشآموزان تلفیقی فراگیر، ایجاد پایگاه آموزش مجازی در ۳۲ استان، مناسبسازی شبکه شاد و اهدای بیش از ۳۰ هزار تبلت به دانشآموزان کمبرخوردار استثنایی از جمله اقدامات انجام شده در خصوص استفاده از فناوریهای نوین در آموزشوپرورش استثنایی است.
حسینی در ادامه به تشریح دستاوردها و فعالیتهای انجام شده در خصوص بسته تحولی مداخلات بهنگام طلایی پرداخت و یادآور شد: سال گذشته سند جامع مداخلات به هنگام طلایی در آموزشوپرورش استثنایی تدوین و اجرایی شد و افزایش ۱۵ درصدی ارایه خدمات توانبخشی به نوآموزان پیش دبستانی در این بسته تحولی هدفگذاری شده بود اما با تلاشهای انجام شده افزایش ۶۱.۷ درصدی را در این حوزه شاهد بودیم.
وی افزود: هدفگذاری افزایش ۴۵ درصدی خدمات توانبخشی درون و برون مدرسهای و تحقق ۵۰ درصدی و هدفگذاری افزایش ۵ درصدی خدمات مشاورهای و تحقق ۸.۹ درصدی از جمله دستاوردهای سال گذشته بسته تحولی مداخلات بهنگام طلایی بود.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: برای سال تحصیلی ۱۴۰۰ افزایش پوشش تحصیلی نوآموزان پیشدبستانی از ۱۰ هزار و ۹۹۱ نفر به ۱۵ هزار نفر هدفگذاری شده است.
۹۸.۸ درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان تحت پوشش سنجش قرار گرفتند
حسینی برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان و پیشدبستانی را یکی از فعالیتهای بزرگ سازمان آموزشوپرورش استثنایی دانست و گفت: سال گذشته باوجود شرایط کرونایی ۹۸.۸ درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان تحت پوشش این برنامه قرار گرفتند و هدفگذاری این برنامه برای سال ۱۴۰۰ پوشش ۹۹ درصدی است.
وی به ارایه دستاوردها و فعالیتهای انجام شده در خصوص بسته تحولی توسعه مشارکتها و اجتماعی شدن پرداخت و تصریح کرد: فعالیتهای این بسته تحولی در چهار حوزه معلمان، اولیا، دانشآموزان و تشکلهای مردمی و پیشکسوتان تدوین و اجرایی شد.
وی افزود: طرح جمعآوری ایدههای مطلوب با جمعآوری ۶۲ ایده، گروهبندی حرفهای معلمان با مشارکت ۵ هزار و ۲۵۳ معلم و تحقق ۲۵ درصدی نظارت همتا با هدف تجربه گردانی از جمله فعالیتهای بسته تحولی توسعه مشارکتها در حوزه معلمان برای سال ۹۹ بود.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: ایجاد پارلمان مشورتی اولیا در سطح استانی و سطح ملی، طرح مدرسه یاری اولیا با مشارکت ۴ هزار و ۲۹۶ ولی متخصص دانشآموزان و اجراییسازی طرح اولیای همیار معلم ویژه شرایط کرونایی از جمله فعالیتهای انجام شده بسته تحولی توسعه مشارکتها در حوزه اولیا برای سال ۹۹ بود.
حسینی افزود: برای سال ۱۴۰۰ بسته تحولی مشارکت اولیا در هفت محور تدوین شده است و بهزودی اجرایی میشود.
وی با بیان فعالیتهای انجام شده سال گذشته بسته تحولی توسعه مشارکتها در حوزه دانشآموزان اظهار داشت: ایجاد مجلس دانشآموزی مستقل دانشآموزان با نیازهای ویژه در سطح منطقهای و ملی، تحقق ۷۰ درصدی برنامه هر دانش حداقل یک نقش و یک تشکل، مشارکت ۴۶ درصد مدارس در برنامه هر مدرسه یک سرود و تحقق ۴۱.۷ درصدی طرح مدام از جمله دستاوردهای سال گذشته بسته توسعه مشارکتها در حوزه دانشآموزان است.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: تحقق ۶۵.۱ درصدی برنامه گنجینه مدیریتی، ایجاد ۲۱۰ باشگاه پیشکسوتان با تحقق ۶۵.۱ درصدی و اجرای برنامه صد مدرسه صددبیرخانه در ۵۰۰ مدرسه استثنایی از جمله دستاوردهای بسته توسعه مشارکتها در حوزه پیشکسوتان است.
حسینی یکی از نیازهای اساسی دانشآموزان استثنایی را یادگیری مهارتهای فنی و حرفهای و شغلی دانست و گفت: تدوین سند جامع آموزشهای مهارتی و فنی حرفهای، تدوین و تصویب ۵۰ استاندارد شغلی، تدوین و تصویب شیوهنامه کیفیتبخشی به آموزشهای مهارتی، ایجاد دستکم ۳۲ نمایشگاه دستاوردهای دانشآموزان استثنایی، تجهیز ۱۳۸۶ کارگاه هنرستانهای پیش حرفهای و حرفهای و تصویب آییننامه دوره متوسطه کاردانش دانشآموزان استثنایی در شورایعالی آموزشوپرورش از جمله اقدامات در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای به دانشآموزان با نیازهای ویژه است.
وی در ادامه با بیان این که آموزشوپرورش استثنایی در قالب ۷۸۵ مرکز مشکلات ویژه یادگیری به دانشآموزان عادی دارای مشکلات یادگیری خدمات ارایه میدهد، گفت: تدوین سند توسعه کمی و کیفی مراکز مشکلات ویژه یادگیری با ۴ راهبرد، ۵ برنامه و ۳۰ طرح، تدوین شاخصهای استانداردسازی مراکز مشکلات ویژه یادگیری، طراحی اپلیکیشن اطلاعرسانی، اجرای غربالگری نوآموزان پیشدبستانی در معرض مشکلات ویژه یادگیری و ارائه خدمات به دیرآموزان پیشدبستانی با تدوین ۴ کتاب بخشی از اقدامات در حوزه مراکز مشکلات ویژه یادگیری است.
رییس سازمان آموزشوپرورش استثنایی به دیگر اقدامات انجام شده سازمان در سال ۹۹ اشاره کرد و افزود: پوشش ۸۰ درصدی دانشآموزان استثنایی در حوزه خدمات توانبخشی درون و برون مدرسهای و استفاده ۲۷ هزار دانشآموز با نیازهای ویژه از خدمات توانبخشی برون مدرسهای، پرداخت ۶.۵ میلیارد تومان کمکهزینه خدمات حمایتی در ۱۸ آیتم و رشد ۵۱ درصدی بودجه سازمان از دیگر دستاوردهای سازمان آموزشوپرورش استثنایی در سال ۹۹ است.
حسینی افزود: بودجه مصوب سازمان در سال ۱۴۰۰ به ۲۹۶ میلیارد تومان رسیده است که نشان از رشد ۱۵۱ درصدی دارد.
وی تصریح کرد: در سال جاری افزایش ۳۰ درصدی ارایه خدمات توانبخشی بهپیش دبستانیها و ۶۰ درصدی به دبستانیها هدفگذاری شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش یکی از برنامههای دیگر سازمان را توسعه و ایجاد مراکز موردنیاز دانشآموزان با نیازهای ویژه عنوان کرد و گفت: تعداد مدارس خاص استثنایی در سال ۱۳۹۹ به هزار و ۷۲۰ مدرسه رسید که ۱۹۹ مدرسه بیشتر از سال ۹۸ است و با ایجاد ۱۱۰ مرکز جدید مشکلات ویژه یادگیری تعداد این مراکز در پایان سال ۹۹ به ۷۸۵ مرکز رسید.
حسینی افزود: ۳۰ سالن ورزشی ویژه دانشآموزان استثنایی در سال ۹۷ در کشور وجود داشت که تعداد این سالنها در سال ۹۹ به ۴۳ سالن رسید و ۲۹ سالن ورزشی نیز در حال ساخت است.
وی گفت: تعداد مراکز مشاوره و راهنمایی دانشآموزان استثنایی از ۸ مرکز در سال ۹۷ به ۵۱ مرکز در سال ۹۹ رسیده است که نشان از رشد ۵۳۷ درصدی دارد.
معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: راهاندازی ۲۱۰ باشگاه پیشکسوتان، ۳۲ پایگاه جامع آموزش مجازی، ۳۲ پایگاه سنجش آکوستیک، هفت مرکز جامع خدمات تشخیصی، مشاورهای و توانبخشی، ۳۲ استودیوی تولید محتوای الکترونیکی و ۵۹ اتاق تربیتبدنی از جمله اقدامات نوآورانه سال ۹۹ است که در گذشته اینگونه مراکز در آموزشوپرورش استثنایی وجود نداشت.
بازنگری گروه های کودکان و دانش آموزان با نیازهای ویژه، تشکیل شورای هماهنگی و پشتیبانی توسعه آموزشوپرورش استثنایی ازجمله دستورات سی و سومین جلسه شورای آموزشوپرورش استثنایی بود که موردبحث و بررسی قرار گرفت و هر یک از اعضای شورا، نظرات و پیشنهادهای خود را مطرح کردند.
……..سلامت و بهداشت
*واکسن چینی کرونا برای کودکان ۳ ساله ایمن است
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که واکسن چینی کرونا به نام «کروناوک» برای کودکان سه ساله و بزرگتر ایمن و موثر است.
به نقل از ایرنا بر اساس نتایج این مطالعه که در مجله لنست ( Lancet Infection Diseases ) منتشر شده است، تزریق «کروناواک»، واکسن کووید-۱۹ ساخته شده توسط شرکت چینی زیست دارویی «سینوواک» برای کودکان و نوجوانان بی خطر است و یک پاسخ آنتی بادی قوی ایجاد می کند.
این مطالعه که بر ۵۵۰ کودک و نوجوان ۳ تا ۱۷ سال انجام شد، نشان داد که تزریق ۲ دوز این واکسن، واکنش آنتی بادی قدرتمندی در این گروه سنی ایجاد میکند.
بر اساس نتایج این مطالعه در بدن بیش از ۹۶ درصد کودکانی که ۲ دوز واکسن را دریافت کردهاند، آنتی بادی مقاوم به ویروس SARS-CoV-۲ به وجود آمده بود، بیشترین عارضه جانبی مشاهده شده پس از دریافت واکسن نیز درد در محل تزریق بود.
نتایج این مطالعه، ایمنی واکسن های کووید -۱۹ را هر چه بیشتر تأیید میکند. به گفته محققان، واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۷ سال به کنترل میزان انتقال کرونا کمک میکند. علاوه بر آن شدت بیماری کرونا را در این گروه سنی کاهش می دهد.
محققان گفتند: نتایج این مطالعه نشان داد که کروناواک در کودکان و نوجوانان به خوبی تحمل و باعث ایجاد واکنش های ایمنی شدید شد.
*تمهیدات برگزاری دومین کنکور در کرونا: معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه امسال تجربه دوم برگزاری کنکور در شرایط کرونایی است، گفت: کنکور سال گذشته در شرایط ایمنی برگزار شد اما امسال با توجه به اینکه شاهد بروز سوشهای جدید ویروس کرونا بویژه بریتانیایی هستیم تمهیدات ویژهتری اندیشیده شده است و یکی از تاکیدات اصلی ما برقراری تهویه مناسب است.
به نقل از ایسنا، مهندس محسن فرهادی افزود: قرار است که اگر مقدور بود کنکور در فضای باز برگزار شود اما با توجه به گرمای هوا ممکن است همه حوزهها در فضای باز نباشد. از طرفی استفاده از ماسک برای مراقبین و داوطلبان شرط اصلی است و حتی تمهیداتی اندیشیده شده تا در حوزههای امتحانی ماسک موجود باشد تا اگر ماسک کسی خیس شد، پاره شد و... بتوانند ماسک در اختیار او بگذارند تا داوطلب دچار استرس نشود. صندلی داوطلبان با فاصله حداقل دو متری چیده میشود یعنی یک فضای ۴ متر مربعی دور متقاضی آزاد است. همچنین ورود و خروج و جلوگیری از تجمع در این زمانها مدیریت میشود.همچنین بر خلاف رسم سالهای پیشین سوالات نباید روی زمین قرار گیرد و باید مستقیما تحویل داوطلب شود. در حال حاضر عمده نگرانی ما تجمع والدین در مقابل حوزههای امتحانی است که ممکن است پروتکلها رعایت نشود.
وی با تاکید بر اینکه استعلام کرونا مثبتهای ثبت شده در سامانه وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: برای این افراد تمهیداتی دیده شده است اگر حالشان مناسب است به صورت قرنطینه در حوزه امتحان میدهند و اگر در بیمارستان بستری هستند،همانجا آزمون خواهند داد و مراقب هم با لباس و تمهیدات مراقبتی فعالیت خواهد کرد.
فرهادی تاکید کرد: داوطلبان حتما ماسک و نوشتافزار شخصی به همراه داشته باشند و هنگام خروج هم برای بررسی سوالات تجمع نکنند.
فرهادی افزود: سال قبل داوطلبین موظف بودند با ثبت نام در سامانه salamat.gov.ir اقدام به خود اظهاری درخصوص سلامت خود کنند اما، امسال کارشان راحت شده و ما کد ملی متقاضیان را از سازمان سنجش گرفتهایم و خودمان استعلام کردهایم و بیماران را شناسایی میکنیم.
.........ورزشی
*آغاز اردوی ۶ دو و میدانیکار پارالمپیکی در بندر ترکمن
اردوی آمادهسازی تیم ملی دو و میدانی نابینایان و کم بینایان ایران برای افزایش آمادگی حضور در پارالمپیک توکیو از روز شنبه پنجم تیر با حضور ۶ ورزشکار به مدت ۲۴ روز در بندر ترکمن آغاز شده است.
نورمحمد آرخی از گلستان، مهدی اولاد از فارس، امیرخسروانی از بوشهر، وحیدعلی نجیمی از همدان و علی پیروج و سامان پاکباز از کهگیلویه و بویراحمد ورزشکاران حاضر
در این اردو هستند.
نورمحمد آرخی پرتابگر نابینای گلستان که به عنوان آخرین نفر به تیم ملی برای اعزام به توکیو دعوت شده است، در ماده پرتاب وزنه سهمیه حضور در رقابت های پارالمپیک توکیو را به دست آورد. مدال نقره مسابقات پارا آسیایی 2018 جاکارتا، مدال طلا و برنز مسابقات جهانی کره جنوبی، مدال طلا و نقره مسابقات جهانی امارات و مدال برنز مسابقات جهانی تونس از جمله افتخارات آرخی است.
تمرینات تیم ملی دو و میدانی نابینایان در بندرترکمن زیر نظر دکتر سید صالح ابراهیمیان سرپرست تیم و ایوب آرخی، ابراهیم مومنی، صادق خادمی، امیرمحمد صلح میرزائی و محسن پاکباز مربیان تیم ملی برگزار می شود.
با تعویق یک ساله المپیک ۲۰۲۰ توکیو به دلیل شیوع ویروس کرونا، این مسابقات از اول تا ۱۷ مردادماه و پاراالمپیک نیز از دوم تا چهاردهم شهریورماه در کشور ژاپن برگزار می شود.
* افزوده شدن یک سهمیه دیگر به دو و میدانی بانوان
هادی رضایی، سرپرست کاروان ایران در بازی های پارالمپیک توکیو از افزوده شدن یک سهمیه دیگر در رشته دو و میدانی بانوان خبر داد.
وی با اعلام این خبر گفت: با توجه به رایزنی های صورت گرفته توسط کمیته ملی پارالمپیک و ستاد بازی ها و نیز با توجه به سیاست اجرایی پارالمپیک در خصوص قهرمانان آسیا، الناز دارابیان، ملی پوش تیم دو و میدانی بانوان به عنوان قهرمان بازی های پارا آسیایی و قرار داشتن در اولویت چهارم اعزام، به جمع کاروان توکیو افزوده شد. بر این اساس کاروان ایران تا این لحظه با 62 ورزشکار در بازی های پارالمپیک توکیو شرکت خواهد کرد.
.......حوادث
*جنایت به خاطر فلاسک چای
مرد معتاد که یک سال قبل همسایه اش را به قتل رسانده و فرار کرده بود در طرح جمع آوری معتادان متجاهر از سوی پلیس دستگیر شد و راز این جنایت لو رفت. حدود یک سال قبل خبر قتل مردی جوان در خانه ای در جنوب تهران به پلیس گزارش شد. وقتی تیم جنایی برای بررسی این جنایت به خانه مورد نظر رفتند با جسد مردی جوان رو به ر و شدند که با ضربههای متعدد چاقو به قتل رسیده بود.همسر مقتول به مأموران گفت: در خانه ای که ما زندگی میکنیم چند اتاق وجود دارد که مالک هر اتاق را به یک خانواده اجاره داده است، شوهرم را همسایه اتاق رو به رویی کشت.
او مردی جوان و شهرستانی به نام مهدی بود که از چند ماه قبل یک اتاق در این خانه کرایه کرده و تنها زندگی میکرد. روز قبل از قتل من و شوهرم میخواستیم برای گردش و تفریح بیرون از شهر برویم به همین خاطر به مهدی گفتم فلاسک چای اش را به ما قرض بدهد او هم قبول کرد و فلاسک را به من داد وقتی داشتم به اتاقم برمیگشتم زن همسایه مرا دید و با تعجب گفت این فلاسک را از کی گرفتی؟ گفتم از مهدی.
اما او با ناراحتی گفت این فلاسک مال او بوده که مدتی قبل گم شده بود و حالا فهمیده که مهدی آن را سرقت کرده است. بعد هم به سراغ پسر جوان رفت و با او دعوا کرد و گفت تو دزدی. مهدی که ناراحت شده بود منکر سرقت شد و گفت فلاسک مال خودش است بعد هم با عصبانیت آن را از دست من گرفت و به اتاقش رفت. شب که شوهرم از سرکار برگشت من هم ماجرا را برایش تعریف کردم و گفتم مهدی چه رفتاری با من داشته است شوهرم وقتی فهمید مهدی با من دعوا کرده با عصبانیت به سراغ او رفت و با هم درگیر شدند اما مهدی با چاقو شوهرم را کشت و فرار کرد. با توجه به اظهارات زن جوان، ردیابیها برای یافتن متهم آغاز شد و از آنجا که وی اهل یکی از شهرهای استان لرستان بود کارآگاهان با این احتمال که وی به شهرش برگشته باشد به شهرستان محل زندگی او رفتند اما آنجا هم نتوانستند متهم را پیدا کنند.
با این حال ردیابیها برای یافتن سرنخی از متهم ادامه داشت تا اینکه روز گذشته راز این جنایت قدیمی با اظهارات یک مرد معتاد فاش شد. این مرد معتاد که در طرح جمع آوری معتادان متجاهر از سوی پلیس دستگیر شده و در بازداشتگاه بود خودش را به یکی از مأموران رساند و گفت: یک قاتل در میان ما مخفی شده است.
وی در توضیح ماجرا گفت: این مرد جوان که اسمش اشکان است دیشب وقتی کنار هم نشسته بودیم و خاطره تعریف میکردیم به من گفت یک سال قبل همسایه اش را کشته است. بدین ترتیب مأموران پلیس به تحقیق از اشکان ۳۰ ساله پرداختند و مشخص شد وی همان مهدی است که از یک سال قبل به اتهام قتل تحت تعقیب قرار داشته و اسم مستعار اشکان را برای خودش انتخاب کرده است. با شروع بازجوییهای تخصصی از متهم وی لب به اعتراف گشود و ضمن تشریح ماجرای قتل گفت: حدود سه سال قبل از شهرستان به تهران آمدم تا کار کنم.
اینجا بهعنوان کارگر ساختمانی کار میکردم و اتاقی هم در یک خانه در جنوب تهران اجاره کردم. اما بعد معتاد شدم و حال و روز خوبی نداشتم. وقتی آن روز زن همسایه به من تهمت دزدی زد خیلی عصبانی شدم چون فلاسک مال خودم بود اما همان شب وقتی شوهر زن همسایه به سراغم آمد چون حال خوبی نداشتم و مواد مصرف کرده بودم با او درگیر شدم و با چاقو چند ضربه زدم و بعد هم از ترس فرار کردم.
در این مدت آواره و سرگردان بودم با اسم مستعار و هویت جعلی در ساختمانهای نیمه ساز کارگری میکردم اما همیشه ترس و عذاب وجدان داشتم تا اینکه وقتی در طرح پلیس بهعنوان معتاد خیابانی دستگیر شدم برای یکی از معتادان درد دل کرده و رازم را فاش کردم. او هم میخواست از من اخاذی کند میگفت اگر میخواهی تو را به پلیس لو ندهم باید به من پول بدهی اما من که پولی نداشتم گفتم نمیتوانم بهت پول بدهم او هم مرا لو داد. بدین ترتیب متهم به دستور بازپرس محمد وهابی از شعبه دوم دادسرای جنایی تهران بازداشت و برای تحقیقات بیشتر در اختیار کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی قرار گرفت.
.......اطلاع رسانی
*دعوتنامه شبکه تشکلهای نابینایان و کمبینایان چاووش جهت شرکت در مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده این شبکه
بدینوسیله هیأت مدیره شبکه تشکلهای نابینایان و کمبینایان چاووش در راستای انجام الزامات قانونی خود و پاسخ مقتضی به حقوق اعضاء وفق اساسنامه، از کلیه تشکلهای نابینایان و کمبینایان کشور با مجوز معتبر از کلیه مراجع قانونی جهت شرکت در «مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده» شبکه با مفاد زیر دعوت به عمل میآورد.
دعوتنامه کتبی شرکت با مدارک مورد نیاز شرکت در «مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده» شبکه چاووش از طریق پست الکترونیکی تشکلهای عضو ارسال میشود.
توجه: با توجه به تداوم شیوع همهگیری کرونا تا تاریخ برگزاری مجمع، با مجوز دستگاه ناظر، وزارت کشور، مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده چاووش به صورت مجازی برگزار میشود.
تاریخ برگزاری مجمع: 24/4/1400 ساعت: 9:30 صبح
*دعوتنامه شبکه تشکلهای نابینایان و کمبینایان چاووش جهت شرکت در «مجمع عمومی فوقالعاده (نوبت اول)» این شبکه
بدینوسیله هیأت مدیره شبکه تشکلهای نابینایان و کمبینایان چاووش در راستای انجام الزامات قانونی خود و پاسخ مقتضی به حقوق اعضاء وفق اساسنامه، از کلیه تشکلهای نابینایان و کمبینایان کشور با مجوز معتبر از کلیه مراجع قانونی جهت شرکت در «مجمع عمومی فوقالعاده (نوبت اول)» شبکه با مفاد زیر دعوت به عمل میآورد.
دعوتنامه کتبی شرکت با مدارک مورد نیاز جهت شرکت در «مجمع عمومی فوقالعاده (نوبت اول)» شبکه چاووش از طریق پست الکترونیکی تشکلهای عضو ارسال میشود.
توجه: با توجه به تداوم شیوع همهگیری کرونا تا تاریخ برگزاری مجمع، با مجوز دستگاه ناظر، وزارت کشور، مجمع عمومی فوقالعاده (نوبت) چاووش به صورت مجازی برگزار میشود.
تاریخ برگزاری مجمع: 17/4/1400 ساعت: 9:30 صبح
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/33936.html |