printlogo


کد خبر: 33705تاریخ: 1400/3/6 09:01
روزنامه پنجشنبه 6 خرداد 1400
روزنامه پنجشنبه 6 خرداد 1400
عناوین امروز:افزایش 7 تا 11 برابری مستمری نسبت به سال 92-برگزاری میز گفتگوی تخصصی با موضوع مروری بر مفاهیم ناتوانی، معلولیت و توان‌بخشی-تعداد افراد چاق در ایران ۵.۵ برابر شده است-کشیش آلمانی که بر گردن نابینایان حق پدری داشت-پاداش مدال آوران المپیک و پارالمپیک تعیین شد-زورگیری‌های عجیب مردی با لباس زنانه | متهم روی طعمه‌هایش بنزین می‌پاشید چاردیواری.

روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۰

۱۵ شوال ۱۴۴۲

۲۷ می  ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۷۰۹

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

*افزایش 7 تا 11 برابری مستمری نسبت به سال 92

*برگزاری میز گفتگوی تخصصی با موضوع مروری بر مفاهیم ناتوانی، معلولیت و توان‌بخشی

*تعداد افراد چاق در ایران ۵.۵ برابر شده است

*کشیش آلمانی که بر گردن نابینایان حق پدری داشت

*پاداش مدال آوران المپیک و پارالمپیک تعیین شد

*زورگیری‌های عجیب مردی با لباس زنانه | متهم روی طعمه‌هایش بنزین می‌پاشید

*چاردیواری

 

........اخبار ویژه

*افزایش 7 تا 11 برابری مستمری نسبت به سال 92

برای اولین بار، ماده ۷۹ قانون برنامه ششم توسعه (برقراری مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد حضرت امام (ره) به میزان ۲۰ درصد حداقل دستمزد کارگران) محقق شد.

وحیدقبادی دانا معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان مطلب فوق، افزود؛ با تحقق این ماده مغفول مانده قانون، از اردیبهشت ماه سال جاری مستمری مددجویان تحت حمایت بهزیستی بر اساس بعد خانوار از ۳، ۵۰۰، ۰۰۰ ریال تا  ۱۱، ۰۰۰، ۰۰۰ ریال پرداخت می شود.

افزایش ۷ تا ۱۱ برابری مستمری مددجویان نسبت به سال ۹۲

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: با این اقدام، مستمری مددجویان در سال ۱۴۰۰ نسبت به هشت سال پیش یعنی سال۱۳۹۲ بین ۷ تا ۱۱ برابر افزایش پیدا کرده است.

دکتر قبادی دانا با اشاره به ماده۷۹ قانون برنامه ششم و بیان این مطلب که برابر این ماده متوسط مستمری مددجویان باید ۲۰ درصد حداقل دستمزد باشد، گفت: هرچند طی سال های گذشته مستمری مددجویان افزایش هایی داشته است ولی میزان مستمری هیچ گاه معادل  ۲۰ درصد حداقل دستمزد نبوده است.

وی افزود: در بودجه سال ۱۴۰۰ این امر در راستای سیاست های نظام با هدف کاهش فقر مطلق و کمک به بهبود وضعیت معیشتی جامعه هدف نهادهای حمایتی، انجام شد.

پرداخت مستمری اردیبهشت ماه و مابه التفاوت مستمری فروردین با مبالغ جدید

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اعلام اینکه مستمری اردیبهشت ماه سالجاری با اعمال افزایشی تا حدود ۲۰درصد حداقل دستمزد پرداخت شد اضافه کرد، انشاالله ما به التفاوت مستمری فروردین ماه نیز پس از تامین اعتبار پرداخت خواهد شد.

قبادی دانا، گفت: در سال ۱۳۹۲ متوسط مستمری مددجویان حدود ۱۲درصد حداقل دستمزد بوده است اما در سال۱۴۰۰ میانگین  مستمری حدود ۵۰۰هزار تومان می باشد که در مقایسه با سال۹۲ حدود ۸ برابر افزایش داشته است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اذعان به تورم موجود و بالا بودن نسبی خط فقر، خاطرنشان کرد؛ افزایش صورت گرفته و رسیدن به ۲۰ درصد حداقل مبلغ دستمزد، گامی مهم در جهت کاهش  مشکلات ناشی از فقر مطلق می باشد.

افزایش ۸ برابری مستمری مددجویان نسبت به سال ۹۲

رییس سازمان بهزیستی گفت: در هشت سال گذشته حداقل دستمزد ۵ برابر شده است در حالی که مستمری مددجویان بهزیستی طی این مدت بطور میانگین ۸ برابر شده است.

پذیرش دو برابری پشت نوبتی های متقاضی دریافت مستمری نسبت به سال ۹۲

قبادی دانا با بیان اینکه تعداد مددجویان مستمری بگیر سازمان بهزیستی در سال ۱۳۹۲ حدود ۵۰۷، ۳۱۱ خانوار بوده است در حالیکه این تعداد در سال۱۴۰۰ به ۱، ۰۷۸، ۵۵۶ خانوار افزایش داشته است، افزود: مستمری دریافتی از سال ۹۲ تا سالجاری در خانوار یک نفره از ۵۳۰/۰۰۰ ریال به ۳/۵۰۰/۰۰۰ ریال، خانوار دو نفره از ۶۰۰، ۰۰۰ریال به ۵، ۰۰۰، ۰۰۰ریال، خانوار سه نفره از ۷۱۰، ۰۰۰ریال به ۷، ۰۰۰، ۰۰۰ریال خانوار چهار نفره از ۸۲۰، ۰۰۰ریال به ۹، ۰۰۰، ۰۰۰ریال و خانوار پنج نفره به بالا از ۱، ۰۰۰، ۰۰۰ریال به ۱۱، ۰۰۰۰، ۰۰۰ریال افزایش پیدا کرده است.

تجمیع منابع پرداخت مستمری

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان این که اتفاق خوب دیگر در این خصوص تجمیع اعتبارات مستمری ماهانه مددجویان است، گفت: تاکنون مستمری ماهیانه مددجویان از دو محل (اعتبارات سازمان هدفمندی یارانه ها و اعتبارات سازمان بهزیستی) تحت دو عنوان مستمری و افزایش مستمری واریز می شد که همزمان با اعمال ماده ۷۹ قانون برنامه ششم توسعه و افزایش اعمال شده، واریزی ها یکسان سازی شده و ماهیانه تحت عنوان مستمری توسط سازمان بهزیستی به حساب مددجویان واریز خواهد شد.

قبادی دانا در پایان با قدردانی از حمایت های موثر دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سازمان های برنامه و بودجه و هدفمندی یارانه ها و پیگیری های مستمر وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ابراز امیدواری کرد  افزایش صورت گرفته در مستمری گره گشای بخشی از مشکلات جامعه هدف بهزیستی باشد.
مستمری اردیبهشت ماه سالجاری با اعمال افزایشی تا حدود ۲۰درصد حداقل دستمزد پرداخت شد.
ما به التفاوت مستمری فروردین ماه نیز پس از تامین اعتبار پرداخت خواهد شد.
در سال۱۴۰۰ میانگین  مستمری حدود ۵۰۰هزار تومان می باشد که در مقایسه با سال۹۲ حدود ۸ برابر افزایش داشته است.
در هشت سال گذشته حداقل دستمزد ۵ برابر شده است در حالی که مستمری مددجویان بهزیستی طی این مدت بطور میانگین ۸ برابر شده است.
تعداد مددجویان مستمری بگیر سازمان بهزیستی در سال ۱۳۹۲ حدود ٣١١، ۵٠٧ خانوار بوده است در حالیکه این تعداد در سال۱۴۰۰ به ۵۵۶ ۰۷۸، ١ خانوار افزایش داشته است.
مستمری دریافتی از سال ۹۲ تا سالجاری در خانوار یک نفره از ۵۳۰/۰۰۰ ریال به ۳/۵۰۰/۰۰۰ ریال
خانوار دو نفره از ۰۰۰، ۶۰۰ ریال به ۰۰۰، ۰۰۰، ۵ ریال
خانوار سه نفره از ٠٠٠، ٧١٠ ریال به ٠٠٠، ٠٠٠، ٧ ریال.
خانوار چهار نفره از ٠٠٠، ٨٢٠ ریال به ٠٠٠، ٠٠٠، ٩ ریال 
خانوار پنج نفره به بالا از ٠٠٠، ٠٠٠،  ١ ریال به ٠٠٠، ٠٠٠، ١١ ریال افزایش پیدا کرده است.
تاکنون مستمری ماهیانه مددجویان از دو محل (اعتبارات سازمان هدفمندی یارانه ها و اعتبارات سازمان بهزیستی) تحت دو عنوان مستمری و افزایش مستمری واریز می شد که همزمان با اعمال ماده ۷۹ قانون برنامه ششم توسعه و افزایش اعمال شده، واریزی ها یکسان سازی شده و ماهیانه تحت عنوان مستمری توسط سازمان بهزیستی به حساب مددجویان واریز خواهد شد.
در پایان با قدردانی از حمایت های موثر دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سازمان های برنامه و بودجه و هدفمندی یارانه ها و پیگیری های مستمر وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ابراز امیدواری کرد  افزایش صورت گرفته در مستمری گره گشای بخشی از مشکلات جامعه هدف بهزیستی باشد.

 

*یک نابینا به لطف نوعی ژن درمانی جدید بینا شد

دانشمندان در یک روش ژن درمانی جدید با استفاده از جلبک‌ها و میکروب‌ها سلول‌های حساس به نور ایجاد کردند که توانست بینایی را به یک مرد نابینا بازگرداند.

بر اساس مطالعه تازه منتشر شده در مجله Nature Medicine، گروهی از محققان با استفاده از نوع جدیدی از ژن درمانی، بینایی جزئی را به یک مرد نابینا بازگرداندند.

این یک نقطه عطف مهم برای یک درمان مبتنی بر ژن است که می‌تواند به طور موثری حالت کوری و نابینایی تقریباً کامل را معکوس کند. این روش شامل تزریق در چشم بیماران و سپس فعال‌سازی ژن‌ها با عینک‌های تولید کننده نور است.

"بوتوند روسکا" مدیر و بنیانگذار انستیتوی چشم پزشکی مولکولی و بالینی در بازل سویس گفت: این یافته‌ها این مفهوم را اثبات می‌کند که استفاده از روش درمانی اپتوژنتیک برای بازگرداندن نسبی بینایی امکان‌پذیر است.

طبق گفته محققان این روش ژنتیکی جدید به جایگزینی سلول‌های آسیب دیده یا از دست رفته شبکیه در افراد نابینا کمک می‌کند.

یک دانشمند علوم اعصاب به نام "ایهود ایساکوف" از دانشگاه "کالیفرنیا برکلی" که در این مطالعه مشارکت نداشته است، می‌گوید: برای اولین بار مشاهده می‌کنیم که چنین روشی کار می‌کند. حتی اگر فقط در یک بیمار و برای یک چشم باشد، هیجان انگیز است.

گزارش نیویورک تایمز در مورد این مطالعه می‌گوید، اگرچه این یک کشف جذاب است، اما به ترمیم کامل بینایی نزدیک نیست.

این درمان نتیجه یک آزمایش بالینی متمرکز بر درمان یک بیمار مبتلا به "رتینیت پیگمنتوزا" است که مجموعه‌ای از اختلالات بینایی نادر و ارثی است که می‌تواند منجر به از کار افتادگی و مرگ سلول‌های شبکیه شود.

پس از اجرای این ژن درمانی جدید، شرکت کنندگان در کارآزمایی بالینی ترمیم قابل توجه بینایی را تجربه کردند.

یک چشم پزشک به نام "خوزه آلن ساهل" از سوربن پاریس و دانشگاه پیتزبورگ می‌گوید: بدیهی است که این پایان راه نیست، اما یک نقطه عطف مهم است. "ساهل" و دانشمندان دیگر برای دهه‌ها به دنبال درمان انواع وراثتی نابینایی بوده‌اند؛ اختلالاتی که پروتئین‌های اساسی لازم برای بینایی را از بین می‌برد.

به طور معمول وقتی نور به چشم انسان وارد می‌شود، از طریق سلول‌های گیرنده نور دریافت می‌شود و سپس یک سیگنال الکتریکی را به همسایگان خود معروف به سلول‌های گانگلیونی منتقل می‌کند تا ویژگی‌های قابل توجهی مانند حرکت را از طریق عصب بینایی به مغز گزارش دهد. مطالعات قبلی نیز موفقیت‌هایی در بازگرداندن بینایی با استفاده از درمان ژنتیکی داشته‌اند، اما این موفقیت برای سایر اختلالات بوده است.

در اوایل آوریل یک بیمار مبتلا به نوعی نابینایی ژنتیکی از دوران کودکی به نام "LCA" که بر شبکیه چشم تأثیر می‌گذارد، پس از فقط یک بار تزریق مستقیم RNA درمانی آزمایشی به چشم، بینایی وی به صورت جزئی بازگشت.

"آرتور وی سیدسیان" محقق این مطالعه و استاد چشم پزشکی گفت: نتایج ما معیار جدیدی از پیشرفت‌های بیولوژیکی در مورد درمان "LCA" است.

نتایج این مطالعه جدید به دانشمندان اطمینان می‌دهد که می‌توانند بینایی را برای افرادی که از اختلالات دیگری رنج می‌برند، درمان کنند. اما برخلاف "LCA"، سایر اشکال نابینایی باعث می‌شود که بیماران از بین رفتن کامل گیرنده‌های نوری خود را تجربه کنند.

"ساهل" می‌گوید: وقتی سلول‌ها از بین بروند، نمی‌توان نقص ژن را ترمیم کرد. در سطحی عمیق‌تر، این روش جدید درمانی برای تبدیل سلول‌های گانگلیونی به سلول‌های گیرنده نور جدید، برخلاف عدم توانایی در جذب نور به شکل اولیه کار می‌کند.

گفتنی است که محققان از پروتئین‌های تولید شده از جلبک‌ها و میکروب‌ها برای تبدیل هر سلول عصبی به یک ماده بیولوژیکی حساس به نور استفاده کرده‌اند.

این یک گام بسیار بزرگ در جهت درمان اختلالات بینایی است که باعث کوری و نابینایی می‌شوند. این روش یک درمان قطعی برای نابینایی نیست، اما این درمان جدید مبتنی بر ژن یک امیدواری جدید در مبارزه علیه نابینایی است.

 

..........گزارش ویژه

*برگزاری میز گفتگوی تخصصی با موضوع مروری بر مفاهیم ناتوانی، معلولیت و توان‌بخشی

میز گفتگوی تخصصی آموزش‌وپرورش استثنایی با موضوع مروری بر مفاهیم ناتوانی، معلولیت و توان‌بخشی با ارائه دکتر محمد کمالی عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مدیرگروه مدیریت توان‌بخشی برگزار شد.

دکتر محمد کمالی در این نشست که با حضور مجازی بیش از هزار همکار فرهنگی در شبکه شاد برگزار شد ضمن بیان روند تاریخی برخورد با معلولیت گفت: افراد دارای معلولیت در تمام زمینه‌های زندگی از جمله آموزش، اشتغال، زندگی اجتماعی و سیاسی، مشارکت در جامعه و سلامت با موانعی روبرو هستند.

وی افزود: بیش از یک میلیارد افراد دنیا معادل با 15 درصد دارای یک ناتوانی و یا معلولیت هستند که از این میان از هر 4 نفر 3 نفر در کشورهای درحال‌توسعه زندگی می‌کنند و تنها یک تا دو درصد از کودکان دارای معلولیت آموزش می‌بینند.

وی گفت: در کشورهای درحال‌توسعه تنها 2  درصد از افراد دارای معلولیت توان‌بخشی دریافت می‌کنند، زنان موارد بالاتر معلولیت را نسبت به مردان گزارش می‌کنند و زنان دارای معلولیت در مقایسه با زنان غیر معلول 2 تا 3 برابر بیشتر در معرض آزار جسمی و جسمی قرار دارند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه بر اساس گزارش یونسکو 90 درصد کودکان دارای معلولیت در کشورهای درحال‌توسعه به مدرسه نمی‌روند اظهار کرد: نرخ باسوادی جهانی برای بزرگسالان دارای معلولیت تا 3 درصد و برای زنان دارای معلولیت 1 درصد است. به طور متوسط، 19 درصد از افراد با تحصیلات کمتر دارای معلولیت هستند، درحالی‌که در میان افراد با تحصیلات بهتر 11 درصد است.

وی گفت: راه‌های مختلفی برای درک و فهمیدن ناتوانی و معلولیت وجود دارد. درک ما از ناتوانی بر شیوه‌ای که ما نسبت به آن رفتار می‌کنیم و طریقی که در مورد آن سیاستگذاری می‌کنیم، تأثیر می‌گذارد.

کمالی به دسته‌بندی درک مفهوم ناتوانی پرداخت و گفت: درک مفهوم ناتوانی بر اساس مفاهیم سنتی و محلی، بر اساس مشکلاتی که فرد تجربه می‌کند، بر اساس تشخیص‌های رسمی و بر اساس خود تشخیصی قابل دسته‌بندی است.

وی افزود: ناتوانی در معنی، فقدان ظرفیت جسمی یا روانی دائمی و عدم وجود برخی ظرفیت‌ها است و در انسان ممکن است جسمی، شناختی، حسی، احساسی، تکاملی یا ترکیبی از اینها باشد.

وی با بیان تفاوت معلولیت و ناتوانی گفت: ناتوانی عبارت است از هرگونه محدودیت یا عدم توانایی ناشی از اختلال برای انجام فعالیت به روشی یا در محدوده‌ای که برای یک انسان طبیعی تلقی شود درحالی‌که معلولیت ناکارآمدی اجتماعی ناشی از اختلال یا ناتوانی را توصیف می‌کند. معلولیت‌ها انعکاس تعامل و انطباق فرد با محیط است و معلولیت ایفای نقش عادی فرد را باتوجه‌به سن، جنس و عوامل اجتماعی و فرهنگی وی محدود می‌سازد و یا از آن جلوگیری می‌کند.

کمالی با بیان اینکه طبق معیارهای بین‌المللی، تعریف ناتوانی از یک تعریف صرفاً پزشکی به سمت تعریف جامعه‌شناختی‌تر از ناتوانی تغییریافته است گفت: تمرکز از اختلال، به همان ترتیب دلیل ایجاد اختلال به سمت چشم اندازی دور می‌شود که موانع واقعی مشارکت افراد دارای اختلال در زندگی روزمره را در مرکز ارزیابی قرار می‌دهد و نیز اقدامات مشخصی که باید برای لغو، به‌حداقل‌رساندن یا جبران این محدودیت‌ها انجام شود و درعین‌حال، تمرکز در سیاستگذاری از ناتوانی به سمت توانایی و شایستگی فرد دارای معلولیت معطوف می‌شود.

وی افزود: ما باید جهانی بسازیم که در آن ناتوانی به‌عنوان بخشی عادی از تجربه هر انسانی درک و پذیرفته شده است و افراد دارای معلولیت شهروندان جامعه هستند و باید از حقوقی برابر با سایر شهروندان برخوردار باشند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه به تعریف مفهوم توان‌بخشی پرداخت و گفت: توان‌بخشی به فرایندی برای بازیابی ظرفیت قبلی با تمرکز بر عملکردها و ظرفیت‌های باقیمانده و قابل بازیابی اشاره دارد و یک‌روند پیش‌رونده، هدف مدار و غالباً محدود به زمان است که به یک فرد مبتلا به نقص امکان می‌دهد تا سطح عملکرد ذهنی، جسمی، شناختی و یا اجتماعی مطلوب خود را شناسایی و به آن برسد.

وی افزود: رویکرد توان‌بخشی در جوامع به سمت اجتماعی شدن رفته است و نه‌تنها شامل خدمات پزشکی، آموزشی، حرفه‌ای و اجتماعی است، بلکه در نظام‌های جامعه برای تأمین حقوق بشر و توانمندسازی افراد دارای معلولیت مداخله می‌کند.

وی تصریح کرد: در یک جامعه سالم همه افراد از جمله افراد دارای معلولیت به طور برابر و عادلانه از سلامت برخوردار می‌شوند.

 

.......سلامت و بهداشت

*تعداد افراد چاق در ایران ۵.۵ برابر شده است: رییس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران از افزایش ۵.۵ برابری تعداد افراد چاق و دو برابر شدن مرگ های زودرس ناشی از بیماری های مرتبط با چاقی در ایران در چند دهه گذشته خبر داد.

به نقل از ایرنا رضا ملک زاده با بیان اینکه روند پرخوری و بی تحرکی در کشور نگران کننده است، افزود: بی تحرکی حتی در روستاهای ایران افزایش چشمگیر یافته است.در حال حاضر ۷۰ درصد ایرانیان به چاقی یا اضافه وزن، (۴۷ درصد اضافه وزن و ۲۳ درصد چاقی) مبتلا هستند و ۴.۵ درصد جمعیت کشور نیز چاقی مفرط (مرضی) دارند. شمار افراد چاق در ایران از سال/ ۱۳۵۹ تا کنون  ۵.۵ برابر و تعداد افراد دارای اضافه وزن ۳.۵ برابر شده است.

وی تاکید کرد: عمده ترین علت این میزان از رشد چاقی در ایران همانند بسیاری از کشورهای درحال توسعه، رژیم غذایی ناسالم، پرخوری و کم تحرکی است. میزان مصرف کالری روزانه ایرانی ها در دو دهه گذشته از ۲ هزار به ۳ هزار کالری رسیده و این درحالی است که ۹۰ درصد ایرانیان (هر دو جنس) فعالیت فیزیکی کافی ندارند. سهم زنان در کم تحرکی بیشتر از مردان است.

وی خاطرنشان کرد:  عوارض حاد اپیدمی چاقی به عنوان یک بیماری مزمن اجتماعی قابل پیشگیری است. اگرچه به آشکاری اپیدمی بیماری عفونی کووید -۱۹ خود را نشان نمی دهد، اما قطعا خطرناکتر و ماندگارتر است.مطالعات بین المللی سه دهه گذشته نشان می دهد چاقی به عنوان بیماری پایه گذار یا تشدید کننده بسیاری از بیماری های مزمن غیرواگیر و عامل مرگ های زودرس، با وجود زنگ هشدار سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۹۰، نه تنها هیچ توقف یا حتی کاهشی نیافته، بلکه موقعیت خود را به شکل نگران کننده ای، تثبیت و عمده مناطق جهان را تسخیر کرده است.

ملک زاده گفت: رد پای چاقی در فهرست بلندی از بیماری های مزمن غیرواگیر قابل مشاهده است. سرطان ها ( پستان، روده بزرگ، تخمدان، پروستات، کبد، کیسه صفرا، کلیه و ...)، بیماری های ایسکمیک قلبی، سکته های قلبی و مغزی، دیابت، کبد چرب غیرالکلی، بیماری انسداد مزمن ریوی، نارسایی مزمن کلیوی، فشار خون بالا، اختلال در چربی خون، اختلالات اسکلتی - عضلانی و آرتروز، بیماری های کیسه صفرا، اختلالات روان شناختی و روانپزشکی  و اخیرا بیماری کووید -۱۹ و در نهایت ناتوانی ناشی از بیماری های مرتبط با چاقی و مرگ های زودرس (زیر ۷۰ سال) و خیلی زودرس (زیر ۵۰ سال) همگی با چاقی ارتباطی وسیع و عمیق دارند.همچنین بیشترین سهم چاقی در مرگهای زودرس ناشی از بیماریها، مربوط به مرگ های قلبی - عروقی با سهم ۷۰ درصدی است. همچنین یک سوم سرطان ها با چاقی مرتبط هستند. در پاندمی اخیر بیماری عفونی کووید -۱۹ ، تحقیقات انجام شده نشان داد شانس مرگ در بیماران چاق مبتلا به شکل حاد کووید -۱۹ نسبت به مبتلایان غیرچاق بالاتر است.

وی گفت: اندازه مناسب دور شکم در زنان ۸۸ سانت و در مردان  ۱۰۲  سانت است و اندازه بیش از این مقدار برای دور شکم، علامت هشدار بیماری های مرتبط با چاقی به ویژه کبد چرب غیرالکلی است.

ملک زاده، پرهیز از پرخوری را مهمترین راهکار پیشگیری از اضافه وزن و چاقی دانست و گفت: هر فرد بزرگسال به طور متوسط نیازمند دریافت روزانه  ۱۵۰۰ کیلو کالری است. این درحالی است که دریافت کالری روزانه ایرانی ها درحال حاضر، سه هزار کالری و دو برابر میزان مورد نیاز است.

ملک زاده بر محدود کردن مصرف قند، نمک و چربی ها برای پیشگیری از چاقی و اضافه وزن تاکید کرد و افزود: مصرف بیش از اندازه انواع قند باعث افزایش تولید چربی در کبد و منجر به ایجاد بیماری می شود. در حال حاضر سرانه مصرف قند در ایران ۶۶ گرم در روز است؛ درحالی‌که بر اساس توصیه های سازمان بهداشت جهانی این میزان نباید بیشتر از ۲۵ گرم در روز باشد. همچین مصرف روزانه نمک در کشور بیش از دو برابر استاندارد جهانی (۵ گرم در دنیا و ۱۱  گرم در ایران) است و مصرف نمک تنها ۱۲

وی همچنین مصرف حبوبات و غلات را که ارزش پروتئینی بالایی دارند، یکی از راه های موثر در پیشگیری از چاقی و اضافه وزن بیان کرد و افزود: تحقیقات نشان داده اند مصرف حبوبات، غلات سبوس دار و مغزها در پیشگیری از بیماری ها و سرطان ها و اساسا در پیشگیری از پرخوری و چاقی موثرند.

واکسیناسیون معلمان علیه کرونا؛ مرداد ماه: سخنگوی وزارت بهداشت درباره برنامه واکسیناسیون معلمان، اساتید دانشگاه ها، دانشجویان و دانش آموزان گفت: اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی تاکنون واکسینه شده‌اند و برنامه ریزی برای واکسیناسیون سایر اساتید سایر دانشگاه‌ها هم انجام می‌شود. معلم‌ها نیز در فاز سوم واکسیناسیون کرونا قرار دارند و در مرداد ماه واکسینه خواهند شد.

وی افزود: دانشجویان علوم پزشکی بالینی نیز در فاز یک واکسینه شدند و تعداد دیگری نیز ممکن است اضافه شوند که واکسیناسیون آنها هم انجام خواهد شد. در مورد واکسیناسیون سایر دانشجویان نیز به میزان واکسن‌هایی بستگی دارد که در دسترس قرار می گیرد. بنابراین بر اساس تعداد واکسن‌های وارداتی یا تولید داخل، برنامه ریزی برای واکسیناسیون دانشجویان انجام می‌شود.

به نقل از ایسنا، سیما سادات لاری درباره برنامه وزارت بهداشت برای واکسیناسیون دانش آموزان علیه کرونا نیز گفت: در مورد واکسیناسیون دانش آموزان نیز در حال حاضر واکسن تایید شده برای سن کمتر از ۱۸ سال در کشور نداریم و فعلا برنامه‌ای در زمینه واکسیناسیون دانش آموزان وجود ندارد. در سایر کشورها نیز کودکان معمولا جامعه هدف تزریق واکسن کرونا نبوده‌اند. البته در برخی کشورها تزریق یکی از انواع واکسن‌های کرونا به گروهی از کودکان آغاز شده که هنوز نتایج آن منتشر نشده است.

 

........از شش نقطه جهان

*کشیش آلمانی که بر گردن نابینایان حق پدری داشت

 نابینایان ایرانی همواره تلاش کرده‌اند از هم‌نوعان خود در آن سوی مرزها و نحوهٔ زندگی آن‌ها و امکاناتی که در اختیارشان قرار می‌گیرد و پیشرفت‌هایی که در زندگی‌شان حاصل می‌شود و اتفاقاتی که برای‌شان می‌افتد خبردار شوند. در گذشته این وظیفه آگاهی‌بخشی بر دوش معدود ایرانیانی بود که فرصتی برای‌شان پیش می‌آمد تا سفری به کشورهای دیگر داشته باشند. اما امروزه با آسان‌تر شدن ارتباطات و دسترسی نابینایان به ابزارهای ارتباطی؛ آن‌ها خود از راه‌های مختلف با دنیا در ارتباطند و اخبار مربوط به خود را پیگیری می‌کنند. نام‌های غیر ایرانی زیادی هست که نابینایان ایرانی به فراخور علاقه یا نیازشان صبح تا شب در گفت و گوهای‌شان با دیگران از آن‌ها یاد می‌کنند.

اما شاید جالب باشد بدانیم اولین فرد غیر ایرانی که نامش وارد زبان نابینایان ایرانی شد که بود؟ ارنست جاکوب کریستوفل کشیشی آلمانی بود که امکان خواندن و نوشتن را به نابینایان ایران هدیه داد. او که خود نابینا بود در سال 1876 در استان منشن گلادباخ آلمان متولد شد. در سنین جوانی به ترکیه و ایران سفر کرد و مدارس ویژه نابینایان را در این کشورها بنا نهاد. او در سال 1304 وارد ایران شد.

به شهر تبریز رفت و مدرسه نابینایان این شهر را تأسیس کرد. وی چند سالی را در این شهر به تدریس خط بریل، زبان فارسی و آذری اشتغال داشت و پس از آن به اصفهان رفته و مرکز مشابهی را نیز در این شهر بنا نهاد. کریستوفل تمامی آموزش‌ها و کارهای مربوط به این مرکز از خط بریل گرفته تا زبان‌های فارسی و آلمانی و موسیقی و بیولوژی، از تعمیر وسایل گرفته تا رسیدگی به باغچه‌ها و تیمار حیوانات را خود به تنهایی به عهده می‌گرفت. شاگردانش در بارهٔ او می‌گویند: با وجود این که کریستوفل فردی محکم و سخت‌گیر بود شاگردان مدرسه او را بسیار دوست می‌داشتند و با نهایت جدیت در کلاس‌های او حاضر می‌شدند و همه ساکت و آرام پای درسش می‌نشستند.

در سال‌های جنگ جهانی دوم که ایران در دست نیروهای متفقین بود کشیش نابینا به اتهام ارتباط غیر مستقیم با ارتش آلمان نازی مجبور شد چهار سالی را در اردوگاه‌های کار اجباری بگذراند. کریستوفل پس از آزادی تاب دوری از ایران را نیاورد و دوباره به اصفهان بازگشت و کار آموزش به کودکان نابینای ایرانی را از سر گرفت و سرانجام در اردیبهشت 1334 درگذشت و در گورستان ارامنه اصفهان به خاک سپرده شد.

این کشیش آلمانی در سال 1908 در آلمان بنیادی را برای کمک به نابینایان ساکن در کشورهای فقیر دنیا تأسیس کرده بود که این بنیاد هنوز هم در این کشور به فعالیتهای بشردوستانه خود ادامه می‌دهد. بنیاد سی بی ام اکنون بیش از 31 میلیون عضو دارد و متخصصان این مرکز در بیش از 700 پروژه در 70 کشور دنیا مشارکت می‌کنند. هدف این مرکز همان‌گونه که کریستوفل خواسته بود، شناسایی مناطق محروم دنیا و فراهم آوردن امکان تحصیل برای نابینایان این مناطق است.

 

.........ورزشی

*پاداش مدال آوران المپیک و پارالمپیک تعیین شد

در نشست شورای معاونان وزارت ورزش و جوانان ، میزان پاداش قهرمان ، نایب قهرمان و مقام سوم رقابت های المپیک و پارالمپیک  2020 توکیو تعیین شد.

بر اساس این مصوبه، پاداش کسب مدال طلای المپیک و پارالمپیک ۲ میلیارد تومان، مدال نقره یک میلیارد و250 میلیون تومان و مدال برنز 750 میلیون تومان در نظر گرفته شد .

* برنامه بازی های ایران در لیگ ملت های ۲۰۲۱ والیبال

تیم ملی والیبال ایران از روز جمعه هفت خردادماه در رقابت های لیگ ملت های والیبال به مصاف حریفان خود خواهد رفت. لیگ ملت‌های ۲۰۲۱ والیبال در حالی در شهر ریمینی ایتالیا برگزار خواهد شد که این رقابت‌ها در سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع کرونا لغو شده بود. قرار است مرحله مقدماتی لیگ ملت‌ها در گروه مردان از هفتم خرداد آغاز شود و تا دوم تیر به مدت ۲۷ روز ادامه داشته باشد.

تیم ملی والیبال مردان ایران در لیگ ملت‌ها ۲۰۲۱ به ترتیب به مصاف ژاپن، روسیه، هلند، کانادا، ایتالیا، بلغارستان، آمریکا، صربستان، آلمان، استرالیا، برزیل، اسلوونی، فرانسه، لهستان و آرژانتین خواهد رفت.

برنامه بازی های تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت های ۲۰۲۱ والیبال، به شرح زیر است:

1 ایران-ژاپن جمعه ۷ خرداد ماه- ساعت ۱۵.۳۰

2 ایران-روسیه شنبه ۸ خرداد ماه-ساعت ۱۴.۳۰

3 ایران-هلند یکشنبه ۹ خرداد-ساعت ۱۴.۳۰

4 ایران-کانادا پنجشنبه ۱۳ خرداد-ساعت ۱۴.۳۰

5 ایران-ایتالیا جمعه ۱۴ خرداد-ساعت ۱9.

6 ایران-بلغارستان شنبه ۱۵ خرداد-ساعت ۲۲

7 ایران-آمریکا چهارشنبه ۱۹ خرداد-ساعت ۲۰.۳۰

8 ایران-صربستان پنجشنبه ۲۰ خرداد-ساعت ۱۲.۳۰

9 ایران-آلمان جمعه ۲۱ خرداد-ساعت ۱۲.۳۰

10 ایران-استرالیا سه شنبه ۲۵ خرداد-ساعت ۱۴.۳۰

11 ایران-برزیل چهارشنبه ۲۶ خرداد-ساعت ۲۳.۳۰

12 ایران-اسلوونی پنجشنبه ۲۷ خرداد-ساعت ۱۸.۳۰

13 ایران-فرانسه دوشنبه ۳۱ خرداد-ساعت ۱۵.۳۰

14 ایران-لهستان- سه شنبه اول تیر-ساعت ۱۷.۳۰

15 ایران-آرژانتین

چهار شنبه دوم تیر-ساعت ۱۸.۳0.

لیست تیم ملی ایران برای این مسابقات که ۱۷ نفر به تیم ملی دعوت شده اند، به شرح زیر است:

پاسور: سعید معروف، محمد طاهر وادی

 پشت‌خط‌زن: امیر غفور، صابر کاظمی، بردیا سعادت

 قدرتی‌زن: میلاد عبادی‌پور، پوریا فیاضی، میثم صالحی، امیرحسین اسفندیار، مرتضی شریفی

 سرعتی‌زن: سید محمد موسوی، مسعود غلامی، علی شفیعی، علی اصغر مجرد، رضا عابدینی

 لیبرو:محمدرضا حضرت‌پور، آرمان صالحی

آلکنو (سرمربی)، توماس توتولو (دستیار اول)، محمدرضا تندروان (دستیار دوم)، سیامک افروزی (پزشک و تراپیست)، نوید مشجری (آنالیزور)، مهدی خباز (بدنساز) و مانلی کسرایی (مترجم).

..........حوادث

*زورگیری‌های عجیب مردی با لباس زنانه / متهم روی طعمه‌هایش بنزین می‌پاشید

مرد سارق، لباس زنانه به تن میکرد و بر سر راه رانندگان خودروهای مدل بالا قرار میگرفت و پس از سوار شدن نقشه عجیب زورگیری را اجرا میکرد. او طعمه‌هایش را تهدید میکرد که آنها و ماشینشان را آتش میزند. بامداد ۲۵ اسفند سال‌گذشته مردی جوان راهی اداره پلیس پایتخت شد و گفت که به دام یک دزد زن نما گرفتار شده است. او توضیح داد: شب بود و قصد رفتن به خانه ‌ام را داشتم. پشت فرمان ماشین هیوندایم بودم که در یکی از بزرگراه‌های غرب تهران، چشمم به زنی افتاد که کنار اتوبان ایستاده بود و به ‌نظر می‌آمد که ماشین گیرش نیامده تا به خانه‌ اش برود.

دلم به حالش سوخت و تصمیم گرفتم کار خیری انجام دهم و او را به خانه‌ اش برسانم. به همین دلیل توقف کردم و زن جوان سوار شد. وی ادامه داد: او  ۲ ماسک و یک شیلد روی صورتش داشت و وقتی نشست سر صحبت را باز کرد. صدایش دورگه بود و مقصدش را گفت و از من خواست وارد خیابانی در غرب تهران شوم و توقف کنم. وقتی توقف کردم که پیاده شود، ناگهان ظرفی از داخل کیفش بیرون آورد. رفتار عجیبش باعث شد که به او مشکوک شوم. او محتویات ظرف را به روی من ریخت. وحشت کردم و فکر کردم اسید است، اما بوی بنزین همه جا را پر کرد. مسافری که من تا چند دقیقه قبل فکر میکردم یک زن است، در حقیقت یک مرد بود. او ماسکش را کنار زد و با دیدن ریش‌هایش وحشت کردم. وی لباس زنانه پوشیده بود تا مرا فریب بدهد و در همان لحظه فندکی از جیبش بیرون آورد و آن را به سمت من گرفت. بعد تهدید کرد که اگر پول، مدارک، انگشتر و زنجیر طلایم را به او ندهم من و ماشینم را به آتش کشیده و جانم را میگیرد. التماسش کردم و گفتم فندک را کنار بگذارد. تمام تنم بوی بنزین می‌داد و اگر آتش به لباس‌هایم سرایت میکرد حتما مرده بودم. در آن لحظه بی‌ خیال ماشینم شدم، در را باز کردم و با تمام توانم دویدم. سارق زن نما هم به سرعت پشت فرمان ماشینم نشست و فرار کرد.

بازداشت با ماشین سرقتی

با اعلام این شکایت، مشخصات خودروی مدل بالای شاکی به تمام واحدهای گشتی اعلام شد و گروهی از مأموران، جست‌ وجوی خود را برای بازداشت سارق فراری آغاز کردند. جست ‌وجو برای یافتن متهم ادامه داشت تا اینکه ردی از وی در شهریار به ‌دست آمد. آن روز مأموران پلیس آگاهی شهریار در یکی از خیابان‌ها به‌خودروی هیوندایی مشکوک شدند و به استعلام شماره پلاک آن پرداختند که مشخص شد پلاک متعلق به یک خودروی ۲۰۶ است. همین کافی بود تا مأموران برای بازداشت راننده آن وارد عمل شوند. مأموران مطمئن بودند که خودروی مدل بالا سرقت شده و پلاک دیگری روی آن نصب شده است. از سوی دیگر راننده وقتی دید پلیس در تعقیبش است تصمیم به فرار گرفت و به این ترتیب عملیات تعقیب و گریز برای بازداشت مرد مرموز آغاز شد.

سرانجام تلاش مأموران به بازداشت متهم منجر شد و او کسی جز سارق زن نما نبود که چند روز قبل در پایتخت با تهدید به قتل آتشین، دست به سرقت خودروی مدل بالای شاکی زده بود.  متهم پس از دستگیری به اداره آگاهی پایتخت انتقال یافت و وقتی پیش روی قاضی سعیداحمد بیگی، بازپرس شعبه پانزدهم دادسرای ناحیه ۵ تهران قرار گرفت به پوشیدن لباس زنانه، تهدید به قتل راننده خودروی مدل بالا و سرقت ماشین وی اقرار کرد و با دستور قاضی برای انجام تحقیقات بیشتر و شناسایی شاکیان دیگر در اختیار کارآگاهان پلیس آگاهی تهران قرار گرفت.

عاشق نقش بازی‌ کردن هستم

متهم میگوید که عاشق نقش بازی ‌کردن است و ایده پوشیدن لباس زنانه و تهدید راننده به قتل با دیدن یک فیلم اکشن به ذهنش رسیده است. او سابقه دار است و به‌ تازگی از زندان آزاد شده، اما هنوز مهر آزادی‌اش خشک نشده بار دیگر نقشه خلاف دیگری کشیده است. او میگوید که فکرش را هم نمیکرد به این زودی دستگیر شود.

    چرا فکرش را نمیکردی که دستگیر شوی؟

به‌نظرم شاکی یعنی راننده خودروی مدل بالا متاهل بود و معمولا مردان متاهل از ترس آبرویشان شکایت نمیکنند. من هم میخواستم به ‌زودی ماشینش را در جای خلوتی رها کنم، اما اشتباه کردم. هم طعمه ‌ام شکایت کرد و هم من بیخیال رها کردن ماشین سرقتی شده بودم. راستش احساس خوبی داشتم که با ماشین مدل بالا در خیابان‌ها رانندگی میکردم.

    گفتی نقشه سرقت با این شگرد را بعد از تماشای فیلم کشیدی؟

هم دیدن فیلم اکشن تأثیر داشت و هم اینکه میدانستم برای هر کس جانش خیلی ارزش دارد. وقتی خودشان را در یک قدمی مرگ ببینند تسلیم میشوند، اما نقشه من سرقت ماشین نبود، میخواستم اموال قیمتی مردان را سرقت کنم. آن هم مردان متاهلی که از ترس آبرویشان جرأت نکنند شکایت کنند. آخر من نقش زن را بازی میکردم و راننده‌ها هم در تاریکی شب مرا سوار ماشینشان میکردند و تصور میکردم به‌خاطر ترس از آبروریزی شکایت نکنند.

    سرقت‌ها را چه زمان‌هایی انجام می‌دادی؟

بعد از اینکه لباس زنانه میپوشیدم؛ آرایش غلیظ میکردم و بین ساعات ۱۰، ۱۱ شب راهی خیابان یا بزرگراه‌های غرب تهران میشدم. خیلی دوست داشتم نقش بازی کنم، آن هم نقش یک زن را. وقتی ماشین مدل بالا جلوی پایم ترمز میکرد سوار میشدم و با تقلید صدای زنانه نقشه‌ ام را شروع میکردم. از قبل یک بطری بنزین در کیفم میگذاشتم و بعد آن را روی راننده پاشیده و آنها را تهدید به قتل میکردم. طعمه هایم از ترس جانشان هرچه پول داشتند به همراه طلا، ساعت و وسایل ارزشمندی که داشتند در اختیارم قرار میدادند.

    اما خودروی یکی از طعمه هایت را سرقت کردی؟

او همان فردیست که از من شکایت کرده است. خودش ترسید و از مهلکه فرار کرد. من هم دیدم بهترین فرصت است برای سرقت خودروی لاکچری او. پلاک ماشین ۲۰۶ را که داشتم و خراب بود، روی آن نصب کردم اما در نهایت لو رفتم.

    سابقه داری؟

به خاطر حمل مواد زندانی شده و حبسم را کشیدم. به تازگی از زندان آزاد شده بودم، اما به‌ شدت مشکلات مالی داشتم. تصمیم گرفتم با ظاهری زنانه دست به سرقت بزنم و کمی پول که به‌ دست آوردم، درست زندگی کنم، اما نشد و حالا بار دیگر باید زندانی شوم. از این که دوباره گیر افتادم و باید در زندان زندگی کنم به‌شدت پشیمانم.

 

.......‌چاردیواری

با سلام و عرض ارادت به تمام خوانندگان ایران سپید و با آرزوی سلامتی برای شما در آغاز درگذشت همکار قدیمی تحریریه ایران سپید خانم لاله عرب زاده را به همه خوانندگان تسلیت می گویم به ویژه خوانندگانی که از دیر زمان با ایران سپید همراه بوده اند حتماً قلم خانم لاله عرب زاده را در روزنامه به خاطر دارند.

دوستی پیگیر و آموزش پذیر در خصوص مهارت های روزنامه نگاری و متعهد نسبت به کارش و البته همکاری بی حاشیه، عمیقاً درگذشت این عزیز را به خانواده اش، بازماندگان و جامعه فرهنگی نابینایان تسلیت می گویم. اما تماس ها و پیگیری های شما عزیزان.

 آقای حیدر پور از زاهدان در خصوص دریافت زمین برای معلولان از سازمان بهزیستی پرسیده اند تا جایی که اطلاع داریم واگذاری زمین به افراد معلول برای ساخت مسکن به این شکل صورت نمی گیرد چون در اساس بهزیستی زمینی برای واگذاری ندارد، بلکه زمین از طریق سازمان های زمین شهری واگذار می شود. در پروژه های مسکن هم که افراد معلول ثبت نام می کنند و به طور مشخص در آن پروژه ها به آن ها زمین یا مسکن ساخته شده داده می شود. آقای نیرومند از مشهد درباره روزنامه پرسیده اند که هم به ایشان و هم به خانم M که با اسم مستعار در واقع پرسیده اند اطلاع می دهیم که درصدد این هستیم که بلافاصله بعد از میزان قابل قبولی از واکسیناسیون روزنامه را به صورت بریل منتشر کنیم ، انشاا... که هر چه سریعتر اتفاق بیافتد.

آقای مرادی از بهبهان در خصوص جهیزیه و کمک هزینه ازدواج از بهزیستی سوال کرده اند که این کار انجام می گیرد و مبلغ آن قطعاً بسیار بیشتر از یک میلیون تومان است و این مورد در بهبهان به نظر ما جای بررسی دارد به هر حال در این خصوص خانم محدثه جعفری بزودی و انشاا... در هفته آینده گزارشی را تهیه می کنند و منتشر می کنند که همه دوستان آگاه باشند. آقای هاشم فرهمند با اشاره به دور کار بودن خودشان در منزل و قطع برق در این خصوص گله کرده اند که قطع برق بر شرایط کاری ایشان اثر گذاشته است و خواهان رسیدگی شده اند که ما هم فقط می توانیم منعکس کنیم و این مشکلی است که دامن گیر بسیاری از دوستانی است که به علت قطع برق نمی توانند به درستی کار کنند.

 خانمی بدون ذکر نام از اینکه دختری دارند کم توان ذهنی شدید و هیچ گونه حقوقی از بهزیستی دریافت نمی کنند  گله کرده اند که بازهم تذکر می دهیم ای کاش این دوستان اسم و مشخصات خودشان را ذکر کنند که اگر کمکی ازدست ما بر می آید با رسیدگی به شرایط ایشان بتوانیم کمک کنیم وگرنه ما با فرد مجهول الهویه ای که نمی شناسیم نمی توانیم کمک کنیم. دوست دیگری درباره کمک هزینه معیشت سوال کرده اند در واقع آقای سعید اکبری از کرمانشاه که گفته اند ضایعه نخاعی هستند و دو بار کمک ماده 27 گرفته اند اما از بقیه کمک های معیشتی محروم مانده اند که بازهم ما نمی دانیم منظورشان چه کمک هزینه های معیشتی است به هر حال ایشان با شرایطی که دارند مشمول این قضیه هستند و توضیحات بیشتری برای پیگیری داده شود.

 خانم زهرا انکزیان هم که با اشاره به اینکه ایشان برای پست آموزگاری ابتدایی تقاضای استخدام داده بودند و در کمیسیون پزشکی رد شده اند گفته اند که حداقل ما را در پست های دیگری که به دردمان می خورد جذب کنند که حرف منطقی است البته درباره شرایط ایشان در حال پیگیری با آموزش و پرورش هستیم با توجه به معلولیت خفیف بینایی ببینیم که چگونه می شود مشکل ایشان را حل کرد.

با سپاس از همه دوستان که با ما تماس گرفته اند و پرسش ها و نظرات خودشان را مطرح کرده اند شما را تا هفته آینده و با امید سلامتتان به خدا می سپارم.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/33705.html
Page Generated in 0/0060 sec