روزنامه سه شنبه 24 فروردین 1400
عناوین امروز: ارائه آموزشهای حوزه تلفیقی فراگیر به تمام دانشجو معلمان-شبکه شاد یک پاسخ خلاقانه بومی به یک نیاز ملی بود-تامین ۱۲۲ هزار وسیله کمک توانبخشی برای معلولان-کرونا جان ۲۷۴ نفر دیگر را در ایران گرفت-انتشار کتاب زیر و بم سهتارنوازی-با وجود کرونا بیشتر برنامه هایمان را عملی کردیم-خانواده مقتول از قصاص عروس گذشتند.
|
روزنامه «ایران سپید»
سه شنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۰
۳۰ شعبان ۱۴۴۲
۱۳ آوریل ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره ۶۶۷۳
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*ارائه آموزشهای حوزه تلفیقی فراگیر به تمام دانشجو معلمان
*شبکه شاد یک پاسخ خلاقانه بومی به یک نیاز ملی بود
*تامین ۱۲۲ هزار وسیله کمک توانبخشی برای معلولان
*کرونا جان ۲۷۴ نفر دیگر را در ایران گرفت
*انتشار کتاب زیر و بم سهتارنوازی
*با وجود کرونا بیشتر برنامه هایمان را عملی کردیم
*خانواده مقتول از قصاص عروس گذشتند
...........اخبار ویژه
*ارائه آموزشهای حوزه تلفیقی فراگیر به تمام دانشجو معلمان
معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در دیدار با دکتر خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان خواستار ارائه آموزشهای حوزه تلفیقی فراگیر به تمام دانشجو معلمان شد.
سید جواد حسینی در این نشست که در محل دانشگاه فرهنگیان برگزار شد اظهار کرد: فراگیری سازی از حدود 20 سال پیش آغاز شده است و رویکرد آموزشوپرورشهای پیشرفته حرکت از سمت تفکیک دانشآموزان به سمت تلفیق و فراگیری سازی است.
وی افزود: بیش از 150 هزار دانشآموز با نیازهای ویژه در 1700 مدرسه استثنایی و 21 هزار مدرسه عادی پذیرای دانشآموزان استثنایی و در قالب طرح تلفیقی فراگیر مشغول به تحصیل هستند.
حسینی با بیان اینکه رشد کمی مدرسه فراگیر بسیار خوب پیش رفته است اما این مدارس از رشد کیفی مناسبی برخوردار نیستند اظهار کرد: مدیران، معلمان، دانشآموزان و اولیا شناخت کافی نسبت به دانشآموزان استثنایی مشغول به تحصیل در مدارس تلفیقی ندارند و یکی از راههای آگاهسازی، ارائه آموزشهای مقوم حوزه تلفیقی فراگیر به تمام دانشجو معلمان است.
معاون وزیر با بیان اینکه امروزه نگاه به تربیتمعلم استثنایی نگاه چند مهارتی شده است اظهار کرد: علاوه بر سرفصلهای مصوب آموزشی باید یکسری دروس مکمل از جمله زبان اشاره، خط بریل، آشنایی با اختلال اتیسم، آشنایی با مشکلات ویژه یادگیری و دروس مرتبط با توانبخشی نیز در سرفصل آموزشی این دانشجویان گنجانده شود.
وی افزود: شاکله دروس ارائه شده در دانشگاه فرهنگیان، دروس مرتبط با صلاحیتهای معلمی است و در این میان کارورزی برای دانشجویان بهویژه دانشجویان رشتههای استثنایی بسیار مهم است.
وی گفت: کارورزی مبتنی بر آموزش باید به سمت کارورزی مبتنی بر صلاحیتهای حرفهای معلمان تغیر جهت دهد و با راهاندازی مدارس تجربی در کنار دانشگاههای فرهنگیان، دانشجویان میتوانند کارورزی خود را در این مدارس انجام دهند.
معاون وزیر، آموزش و پرورش استثنایی را مینیاتوری از فعالیتهای آموزش و پرورش عادی دانست و گفت: آموزش و پرورش استثنایی علاوه بر تعلیموتربیت دانشآموزان استثنایی وظیفه توانبخشی این دانشآموزان را نیز برعهده دارد و در این میان تربیت نیروهای توانبخش ماهر از ضروریات کار است.
وی افزود: 850 نیروی توانبخش در آموزش و پرورش استثنایی مشغول به کار هستند و بر اساس وضعیت موجود بهازای هر 140 دانشآموز یک نیروی توانبخش وجود دارد که استاندارد آن 25 دانشآموز به یک نیروی توانبخش است.
وی گفت: با توجه به اینکه دانشگاه فرهنگیان رشتههای مرتبط با توانبخشی را ندارد میتوان پس از پذیرش دانشجو معلم در حوزه توانبخشی از ظرفیت دانشگاههای وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی برای ارائه دروس تخصصی به این دانشجویان استفاده نمود.
جانشین وزیر در طرح هدایت در ادامه با بیان اینکه در عصر کرونا و ارائه آموزشها بهصورت مجازی 3 میلیون دانشآموز به تجهیزات هوشمند آموزشی دسترسی ندارند اظهار کرد: تاکنون با همت خیرین و دستگاههای اجرایی بیش از 230 هزار تبلت و وسیله هوشمند آموزشی برای دانشآموزان کمبرخوردار تهیه شده است.
وی افزود: شرکت صنایع آموزشی مسئول تهیه و توزیع تبلت در طرح هدایت است و میتواند برای دانشجو معلمانی که نیاز به این تجهیزات دارند با شرایط اقساطی این تجهیزات را تهیه کند.
معاون وزیر یکی از طرحهای ارزنده را طرح جهاد آموزشی سپاه پاسداران و بسیج دانست و گفت: این طرح با هدف شناسایی بازماندگان از تحصیل و برگرداندن آنها به گردونه آموزش، جلوگیری از افت تحصیلی دانشآموزان بهویژه در ایام کرونا و تأمین تجهیزات هوشمند آموزشی برای دانشآموزان کم برخوردار اجرایی شده است.
وی افزود: طرح جهاد آموزشی با استفاده از ظرفیت مدیران مدارس، معلمان بسیجی شاغل و بازنشسته و دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان به اجرا در خواهد آمد.
حسینی در پایان برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان را یکی از برنامههای اصلی سازمان دانست و گفت: از ظرفیت دانشجو معلمان بهویژه دانشجو معلمان حوزه استثنایی و روانشناسی میتوان در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان استفاده نمود.
شایانذکر است در این نشست مقرر شد موارد مشترک همکاری بین سازمان آموزش و پرورش استثنایی و دانشگاه فرهنگیان در قالب یک تفاهمنامه به امضای طرفین برسد.
*لزوم تشکیل صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولان
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ، بر ضرورت تشکیل صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولان تاکید کرد.
علی همت محمودنژاد گفت: با آنکه اساسنامه صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولان بر اساس ماده ۱۰ قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب سال ۹۶ در مهرماه سال گذشته به تصویب دولت رسیده است اما متأسفانه وزیر رفاه به عنوان رئیس هیأت امنای صندوق تاکنون جهت تشکیل آن اقدامی نکرده است.
وی افزود: علی رغم اختصاص بودجه ۳۰ میلیارد تومانی برای این صندوق و تصویب اساسنامه از طریق شورای نگهبان و ابلاغ آن توسط رئیس جمهور در بهمن ماه سال گذشته، رئیس هیأت امنا و اعضای آن در قبال تشکیل صندوق کوتاهی میکنند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان تاکید کرد: در حالی که هزاران معلول در سراسر کشور با بیکاری دست و پنجه نرم میکنند، عدم تشکیل جلسه هیأت امنا به هیچ عنوان بخشودنی نیست.
محمود نژاد گفت: نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، دژپسند وزیر اقتصاد، همتی رئیس بانک مرکزی، شریعتمداری وزیر رفاه و قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی هیأت امنای صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولان هستند.
وی از وزیر رفاه خواست علی رغم گسترده بودن فعالیتهای وزارتخانه تعاون کار و رفاه اجتماعی، به معلولان نیز به خصوص در جهت تشکیل صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولان، توجه ویژهای داشته باشند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان گفت: در حال حاضر نرخ بیکاری در جامعه معلولان ۳ برابر جامعه عادی است و شیوع کرونا به بیکاری افراد دارای معلولیت به شدت دامن زده است.
..........اخبار روز
*شبکه شاد یک پاسخ خلاقانه بومی به یک نیاز ملی بود
پایگاه اطلاعرسانی دولت با انتشار متن توییت محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش نوشت:
شبکه شاد یک پاسخ خلاقانه بومی به یک نیاز ملی بود که شبکه ۱۲ میلیونی معلمان و دانشآموزان را به هم مرتبط و استمرار آموزش را فراهم کرد.
️وزیر آموزش و پرورش ضمن تبریک یک سالگی شاد عنوان کرد: ۱۲ میلیون دانشآموز، ۱۱۵ هزار مدیر و نزدیک به ۸۰۰ هزار معلم در شبکه شاد فعالیت دارند. این شبکه بهعنوان دستاوردی ملی، رکورد بیش از ۸۰۰ هزار ارتباط زنده، دو میلیون و ۳۰۰ هزار کاربر همزمان و بیشینه پهنای باند مصرفی ۴۰۲ گیگابیت بر ثانیه را پشت سر گذاشته است.
حاجی میرزایی افزود: در صدها هزار کانال شبکه شاد تاکنون، بیش از ۳۰ میلیارد پیام و ۱۱ میلیارد فایل در محیطی امن و سالم با حضور فعالانه افراد با هویتهای مشخص مبادله شده است
* وزیر بهداشت: انشااله در بهار طبق قولی که داده ام واکسن تولید داخلی خواهیم داشت .
دکتر نمکی: از سیاسی کاری پرهیز کنید؛ از کرونا و مرگ مردم پوستین سیاسی درست نکنند .
باید تلاش کنیم تا مریضی پشت درب بیمارستان نماند .
این موج سهمگین تر از موج های قبلی بیماری است.
*واریز باقیمانده سود سهام عدالت تا پایان ماه رمضان
مدیر سیستمهای تسویه و پرداخت شرکت سپرده گذاری مرکزی: مرحله دوم واریز سود سهام عدالت سال ۹۸ تا پایان ماه رمضان واریز میشود.
* یک نماینده دیگر وارد رقابت انتخابات ریاست جمهوری شد
امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس از هیئت اجرایی ریاست جمهوری به دلیل حضور در انتخابات استعفا داد.
* ادعای رسانه صهیونیستی: حمله به نطنز از مدتها قبل برنامهریزی شده بود
جروزالم پست:
حمله به تأسیسات نطنز از مدتها قبل از مذاکرات جاری در وین تدارک و برنامهریزی شده بود.
کاملاً محتمل است که زمانبندی دقیق این حمله در نهایت دادن چراغ سبز برای وادار کردن ایران به عقبگرد در میز مذاکرات باشد.
بهطور گستردهای این حمله به اسرائیل نسبت داده شده است، خواه از طریق حمله فیزیکی یا از طریق حمله سایبری.
...........گزارش ویژه
*تامین ۱۲۲ هزار وسیله کمک توانبخشی برای معلولان
مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور در تبیین و تشریح مهمترین اقدامات سال ۹۹، گفت: ۲ هزار و ۶۸۵ مورد کمک به کودکان ناشنوا برای کاشت حلزون صورت پذیرفت.
فریبا بریمانی در خصوص خدمات توانپزشکی که در سال ۹۹ به معلولان ارائه شد، با بیان اینکه در سال ۹۹ به ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر خدمت ارائه دادیم، گفت: در مورد تامین وسایل بهداشتی که معلولان ضایعه نخاعی و بسترگراها نیاز دارند، ما ۴۴ هزار و ۵۰۰ نفر از این افراد را تحت پوشش قرار میدهیم که در سال گذشته ۲۷ هزار نفر از افراد دارای ضایعه نخاعی بودند و حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر بسترگرا بودند و به طور میانگین، ماهانه ۱۸۰ هزار تومان دریافت کردند.
بریمانی همچنین با بیان اینکه در دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی حدود ۱۴۰۰ مرکز روزانه و حرفهآموزی و کارگاههای تولید حمایتی داریم که به ۵۵ هزار نفر از افراد دارای معلولیت، خدمات آموزشی و توانبخشی ارائه میکنند، اظهار کرد: از این تعداد ۴۸ هزار نفر از یارانههای سهم سازمان بهزیستی برخوردارند.
مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی گفت: حدود ۱۷ مرکز پشتیبانی شغلی داریم که ۷۱۰ نفر از این افراد را در رابطه با کاریابی و ارائه خدمات یاری میکنند.
بریمانی در ادامه با بیان اینکه برای حدود ۵۰۰ نفر در برنامه غربالگری و تشخیص اختلالات طیف اتیسم غربالگری انجام شد اظهار کرد: ۱۸۹ مورد ابتلای به اوتیسم تشخیص داده شد که به مراکز معرفی شدند تا خدمات آموزشی و توانبخشی به این افراد ارائه شود.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال ۹۹، ۲۱ هزار وسیله کمکی و اندام مصنوعی برای افراد دارای معلولیت که نیاز به اندامهای مصنوعی داشتند تامین شد، افزود: همچنین حدود ۲۶۸۵ مورد به کودکان ناشنوا جهت کاشت حلزون کمک شد.
مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی در ادامه درباره برنامههای هنردرمانی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: مجموعا در رابطه با برنامههای هنردرمانی که در مراکز روزانه و شبانهروزی در حال خدمت هستیم، ۱۵۳۳ مرکز را تحت پوشش داریم که ۳۲۰۰ کارشناس آموزش دریافت کردهاند تا بتوانند هنردرمانی را ارائه کنند.
بریمانی همچنین از دیگر برنامههای سال ۹۹ را برگزاری چهار جشنواره منطقهای تئاتر افراد دارای معلولیت و نمایشگاه کشوری نقاشی به صورت مجازی عنوان کرد و در ادامه درخصوص تامین وسایل توانبخشی افراد دارای معلولیت اظهار کرد: سال ۹۹ توانستیم ۱۲۲ هزار وسیله را تهیه و تامین کنیم و یا هزینه آن را به افراد دارای معلولیت تقدیم کنیم.
.........سلامت و بهداشت
*کرونا جان ۲۷۴ نفر دیگر را در ایران گرفت: سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با شناسایی ۲۳ هزار و ۳۱۱ بیمار جدید کرونا در کشور رکورد مبتلایان شناسایی شده روزانه شکسته شد و با فوت ۲۷۴ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۴ هزار و ۷۶۴ نفر رسید.
به نقل از ایرنا، سیما سادات لاری افزود: هم اکنون ۲۹۵ شهرستان قرمز و ۹۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
لاری گفت: امروز باز هم شاهد تغییر رنگ بندی شهرها بودیم، هیچ منطقه ای در کشور مصون از آلودگی نیست همچنان شاهد خیز فزاینده عمودی بیماران سرپایی و موارد بستری بیماران هستیم و با توجه به قدرت سرایت بالای ویروس جهش یافته حضور در اماکن سرپوشیده خطرناک تر از گذشته است ضروری است از برگزاری و حضور در تجمع ها، دورهمی و مهمانی های خانوادگی و مراسم عروسی و عزا خودداری شود. توصیه می کنیم افرادی که در تماس نزدیک با بیماران بوده اند، ۱۴ روز در خانه قرنطینه بمانند. فضای مشترک با دیگران را در منزل به حداقل ممکن برسانند و اگر هر گونه علامت مانند تب، سردرد، سرفه، تنگی نفس، بدن درد، از دست دادن حس بویایی یا چشایی داشتند با ۴۰۳۰ تماس بگیرند. محل قرنطینه را تحت هیچ شرایطی ترک نکنند و در صورت نیاز به مراجعه به مراکز درمانی ماسک بزنند و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
*پویش اطلاعرسانی مقابله با بیماری کرونا: معاون کل وزارت بهداشت گفت: سلامت موضوعی چند وجهی و مرتبط با سایر مسائل اجتماعی است و سلامت مردم از تمام منظرها بیش از ۸۰ درصد وابسته به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت است که خارج از حوزه بهداشت و درمان رخ میدهد؛ مثل میزان درآمد ملی آن کشور، توزیع عادلانه درآمد، اشتغال مردم، بهره مندی از مسکن و تفریح مناسب، اعتیاد، طلاق و... همگی در سلامت موثر است و بی راهه است که فکر کنیم همه مسائل بهداشت و درمان کشور را با مدیکالیزیشن و پزشکی میتوان رفع کرد.
به نقل از ایسنا: دکتر ایرج حریرچی با اشاره به بروز موج چهارم کرونا، اظهار کرد: وضعیت احتمالا از وضعیت فعلی هم بدتر شود و در شرایطی هستیم که وزیر بهداشت هم میگویند وضعیت از قرمز هم فراتر خواهد رفت و ممکن است آن پاییز و آبان سیاه را که مرگ و میر تا حدود ۵۰۰ نفر افزایش یافت را تجربه کنیم و این در حالی است که ما در قبال کوچک ترین آسیب به مردم مسئولیم.
وی افزود: ما در لایههایی از مردم موفق بودیم ولی لایههایی از مردم یا به دلیل نیاز اقتصادی یا به دلیل مشکل ایجاد باور عملکرد مناسب نتوانستیم کاری کنیم. در شرایطی که در شش ماهه دوم سال ۹۹ حدود ۲۵ درصد کشور که در حوزه مدارس و دانشگاهها هستند با جمعیت ۱۶ میلیونی دانشآموزان و حدود ۴ میلیونی دانشجویان تعطیل فیزیکی بودند و منع رفت و آمد ساعت ۹ شب تا ۴ صبح، محدودیت سفر و... داشتیم ولی میزان کاهش تردد مردم فقط ۴ الی ۱۰ درصد نسبت به شرایط قبل از کرونا کاهش یافته است. یعنی اگر مردم از سفر منع شدند به جای آن به کوه یا منازل هم رفتند. اگر ۳۰ تا ۳۵ درصد بسیار خوب رعایت میکنند اما برخی حتی نسبت به قبل هم بدتر رفتار میکنند.
حریرچی افزود: درخواست شفاف ما این است که با کمک همیاران عملیات اطلاع رسانی را با بیانی مردمی مفاهیم پیشگیری از کرونا را انتقال دهیم. اطلاع رسانی باید در سطح گستردهتر انجام شود و برای این کار پویش ملی اطلاع رسانی برای غلبه بر کرونا در سراسر کشور اجرا خواهد شد.
.........آهنگ و درنگ
*انتشار کتاب زیر و بم سهتارنوازی
در واپسین روزهای اسفندماه سال ۱۳۹۹ کتابی با عنوان «زیروبم سهتارنوازی» نوشته جعفر صالحی توسط نشر هنر موسیقی منتشر و روانه بازار شد. او در این کتاب با رویکردی تخصصی به مباحث متنوعی درباره نوازندگی سهتار پرداخته است.
در قسمتی از مقدمه این کتاب آمده است: «… به انضمام سؤالهایی که هنرجویان نکتهبینم در کلاس میپرسیدند من را برآن داشت تا هر آنچه مکتوب شدنی و نوشتاری است را در کتابی مجزا از تمرینها و درسهای اجرایی، جمعآوری و تألیف و تدوین کنم تا مطالعه آن راهگشای جویندگان هنر نوازندگی سهتار باشد و با مراجعه به آن، جواب سؤالهای مهم و اساسی خود را بیابند و به همین دلیل نیز نام «زیر و بم سهتارنوازی» را بر آن نهادم.»
این کتاب ۲۸۰ صفحهای مشتمل بر ۱۱ فصل با عنوانهای زیر میباشد:
فصل اول: چرا سهتار (بررسی دلایل انتخاب سهتار برای نوازندگی)
فصل دوم: شناخت ساختمان سهتار (شناخت قسمتهای مختلف سهتار)
فصل سوم: شناخت انواع سرپنجه و الگوهای کاسه (آشنایی با انواع مرسوم ساخت سرپنجه و الگوهای شناخته شده کاسه سهتار)
فصل چهارم: انتخاب ساز مناسب (بررسی شاخصههای مهم در قسمتهای مختلف سهتار و معرفی خصوصیات ساز مناسب)
فصل پنجم: شیوه نوازندگی سهتار (توضیح و بررسی انواع حالتهای نوازندگی سهتار، نکته هایی برای نوازندگی صحیح و اصولی)
فصل ششم: اصول و قواعد انگشتگذاری (شرح شیوه صحیح انگشت گذاری در اجرای انواع ملودیها و حرکتهای متنوع روی دسته سهتار)
فصل هفتم: شناخت تکنیکهای سهتارنوازی و علامتهای آنها (معرفی و شرح همه تکنیکهای مرسوم سهتارنوازی و علامتهای مورد استفاده برای نگارش آنها در کتابهای مختلف)
فصل هشتم: کوک سهتار (معرفی کوکهای استفاده شده در ردیفها و منابع معتبر، شناخت قواعد انتخاب کوک)
فصل نهم: آداب تمرین (بررسی و شرح چگونگی تمرین صحیح شامل برنامهریزی زمان و مکان و هدف و شیوه تمرین، تکنیکهای تقویت حافظه در نواختن قطعات)
فصل دهم: آشنایی با ارکان موسیقی ایران (ردیف، دستگاهها، دانگها، مبحث مهم انتقال با توجه به قابلیت های اجرایی سهتار، بررسی مبناهای مختلف برای دستگاهها و آوازها بر اساس پردهبندی سهتار)
فصل یازدهم: گونه های مختلف اجرای موسیقی ایرانی (ردیف نوازی، جواب آواز، قطعات متنوع مثل پیشدرآمد و رنگ و چهارمضراب و… شیوه اجرا و بررسی ساختار کلی آنها)
جعفر صالحی کارشناس ارشد نوازندگی از دانشکده موسیقی دانشگاه هنر با سازهای تخصصی تار و سهتار (در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد)، در سالهای گذشته کتابهایی را به شرح زیر را منتشر نموده بود:
• «مجموعه آموزشی نرم افزار فیناله» شامل فیلم آموزشی و کتاب (۱۳۹۲)
• «سرمشق» شامل گزیدهای از تمرینهای نوشته شده برای تار و سهتار اثر استاد علینقی وزیری (۱۳۹۴)
• «رامشگری» شامل گزیدهای از قطعات نوشته شده برای تار و سهتار اثر استاد علینقی وزیری (۱۳۹۴)
• «خنیاگری» شامل مجموعهای از تصنیفها و قطعههای دوبخشی، اثر استاد علینقی وزیری (۱۳۹۶)
• «ضربی های ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی» اثر استاد موسی معروفی با همکاری انجمن موسیقی ایران (۱۳۹۷)
• «از سِیر تا غروب»، سهتار نوازی معاصر، قطعاتی از مسعود شعاری (۱۳۹۸)
برای تهیه این کتاب میتوانید با انتشارات هنرموسیقی تماس بگیرید. امید است مراکز ضبط و مناسبسازی کتاب برای نابینایان، نسبت به تبدیل کتابهایی با موضوع هنر و به خصوص موسیقی و قرار دادن کتابهایی نظیر این کتاب در اختیار نابینایان، اهتمام بیشتری نشان دهند
.......ورزشی
*با وجود کرونا بیشتر برنامه هایمان را عملی کردیم
فائزه توسلی نایب رئیس بانوان فدراسیون نابینایان گفت: کرونا شرایط سختی برای شهروندان به ویژه نابینایان رقم زد. باید از مربیان ورزشکاران نابینا تشکر کنم که برنامههای ویژهای را برای این قشر در دستور کار قرار دادند. امکان آموزش آنلاین برای ورزشکاران نابینا سخت است اما مربیان برنامه را به گونهای تنظیم کردند که موجب شد تا فعالان این رشته از شرایط و آمادگی بدنی دور نشوند. همچنین فدراسیون برنامههای فرهنگی ورزشی با عنوان در خانه بمانیم، ورزش و مطالعه کنیم را در دستور کار قرار داد. ورزشکاران نابینا محدودیت زیادی در شرایط کرونایی تجربه کردند و این موجب شد شکل فعالیت آنان با افراد عادی متفاوت باشد. وی افزود: فدراسیون در راستای سلامت قهرمانان و تبعیت از دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش، اقداماتی را انجام داد که برونداد آن سلامت ورزشکاران بود. تمرینات و مسابقات لغو شد و فعالیتهایی که امکان برگزاری اینترنتی داشت در دستور کار قرار گرفت. ما چند دوره شطرنج آنلاین در سطح ملی و بینالمللی برگزار کردیم و بر ترویج و توسعه ورزش همگانی در قشر نابینا نیز تاکید شد. لیگ دو و میدانی نیز در سه مرحله برگزار و به مناسبت روز عصای سفید همایش پیادهروی داشتیم. در ورزش گلبال که یک رشته کاملاً لمسی است برای تیم جوانان دورههای آنلاین برگزار کردیم و هم اکنون این دورهها نیز ادامه دارد.
توسلی دورههای دانشافزایی را یکی دیگر از اقدامات مهم فدراسیون برای ورزش زنان نابینا دانست و تصریح کرد: در بخش مدیریتی نیز ۲ نفر به فدراسیون اضافه شد که در کمیته روستایی و آموزش فعالیت دارند. اعزام ورزشکاران نابینا به مسابقات بین المللی امارات از دیگر موضوعات مورد اشاره توسلی بود. وی در این زمینه گفت: هاجر صفرزاده به عنوان دختر نابینا به مسابقات فزاع امارات اعزام شد و توانست مدال نقره کسب کند. هر چند که وی موفق به کسب ورودی پارالمپیک نشد اما توانمندی این ورزشکار نشان از آن دارد که صفرزاده میتواند برای آینده دو و میدانی نابینایان یک ظرفیت و ستاره باشد.
توسلی در بیان برنامههای فدراسیون برای زنان ورزشکار اظهار داشت: برنامه و تقویم ورزشی فدراسیون برای سال 1400 به وزارت ورزش و جوانان اعلام شده و ما منتظر پاسخ وزارتخانه هستیم. بسیاری از برنامه ها و اردوهای ملیپوشان در جریان است و برخی از برنامهها نیز به صورت آنلاین برگزار میشود. ما در برخی از رشتهها برای بازیهای پاراآسیایی ۲۰۲۲ برنامهریزی میکنیم. یکی از این رشتهها شطرنج زنان است که در جاکارتا افتخارات زیادی برای کاروان ایران به ارمغان آورد.
توسلی به گلایه برخی از ملیپوشان گلبال اشاره کرد و گفت: درست است در یکسال گذشته اردو یا لیگ باشگاهی این رشته برگزار نشده است. ما به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش تمام اردوها و تمرینات را لغو کردیم. گلبال یکی از رشتههای لمسی است و فعلاً مجوزی برای برگزاری آن نداریم. برای تیم ملی جوانان به صورت مجازی برنامه اجرا میکنیم. در سال ۹۸ تمرینات و لیگ گلبال برقرار بود اما کرونا موجب تعطیلی آن شد.
نایب رئیس بانوان فدراسیون در پایان با گلایه از استمرار برخی از مشکلات افزود: متأسفانه ما در ۲۲ استان امکانات لازم را نداریم و در برخی از استانها، دفتر هیأت وجود ندارد. هر چند که سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان دستور لازم برای رسیدگی به مشکلات را داده است اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است. ورزشکاران نابینا در بخش بانوان افتخارات زیادی را کسب کرده اند و نمونه آن، شطرنج در جاکارتا بود.
..........حوادث
*خانواده مقتول از قصاص عروس گذشتند
زن جوانی که همسر معتادش را به قتل رسانده و جسدش را زیر علوفههای گاوداری مخفی کرده بود پس از ۱۰ سال با بخشش اولیای دم به زندگی بازگشت. رسیدگی به این پرونده از سال ۹۰ و با گزارش قتل نگهبان گاوداری در ورامین آغاز شد. صبح ۲۳ خرداد زمانی که صاحب گاوداری به سراغ علوفهها رفت ناگهان با جسد نگهبان درحالی که دور گردن او طنابی پیچیده شده بود روبرو می شود. وی بلافاصله موضوع قتل و کشف جسد را به همسر مقتول خبر داد.
اما زن جوان که دچار عذاب وجدان شده بود بلافاصله به قتل همسرش اعتراف کرد.
به دنبال کشف جسد و اعتراف زن جوان، بازپرس جنایی و تیم بررسی صحنه جرم راهی محل شده و تحقیقات آغاز شد. مهوش با اعتراف به قتل در مقابل بازپرس جنایی گفت: همسرم معتاد بود و به هر بهانهای من و دختر کوچکم را کتک میزد. از دست او چندین بار شکایت کردم و حتی میخواستم جدا شوم اما بیفایده بود. گاهی اوقات هم به من تهمت میزد، درگیریهای ما ادامه داشت تا اینکه روز حادثه امیر دخترمان را برای خرید سیگار بیرون فرستاد. زمانی که دخترم برگشت امیر از او باقی پول را خواست و بچهام گفت سیگار گران شده و باقی ماندهای نداشت.
او هم به خاطر گران شدن سیگار دخترم را با کابل برق تا حد مرگ کتک زد. من خواستم از دخترم دفاع کنم که با چکمه گاوداری توی سرم زد. من هم به پزشکی قانونی رفتم و از او شکایت کردم. اما وقتی به خانه برگشتم امیر از ماجرا باخبر شد و دوباره تهدیدهایش را شروع کرد گفتم طلاقم بده اما گفت هرگز طلاقت نمیدهم و من هم تصمیم به قتل او گرفتم. مهوش درخصوص قتل همسرش گفت: چند قرص خواب آور تهیه کردم و داخل نوشیدنی به امیر دادم. پس از خوردن آن به سمت گاوداری رفت و کمکم داروها روی او اثر گذاشت نیمه هوش روی زمین گاوداری افتاد. با طناب او را خفه کردم و جسد را میان علوفهها مخفی کردم. اما هنوز ساعتی از جنایت نگذشته بود که پشیمان شدم و تلفنی موضوع را به خانوادهام گفتم. ساعتی بعد هم صاحب گاوداری به سراغم آمد و از قتل شوهرم گفت و من که طاقت عذاب وجدان جنایتی که مرتکب شده بودم ، نداشتم راز قتل را برای او هم برملا کردم.
حکم قصاص
با اعتراف مهوش و تأیید سلامت روانی او، قضات شعبه ۱۱۳ دادگاه باتوجه به خواسته اولیای دم حکم قصاص را صادر کردند. حکم مهوش در شعبه ۱۴ دیوان عالی کشور مورد تأیید قرار گرفت. با تأیید حکم، پرونده برای اجرا به شعبه دوم دادسرای امور جنایی پایتخت ارجاع شد. در این مدت دو بار زن جوان پای چوبه دار رفت اما با تلاش واحد صلح و سازش دادسرای امور جنایی تهران به سرپرستی محمد شهریاری و حمیدرضا کیاستی نیا، دادیار شعبه دوم دادسرای امور جنایی پایتخت توانستند از اولیای دم مهلت بگیرند. با نزدیک شدن به پایان مهلت با جلسات متعددی که از سوی سرپرست دادسرای امور جنایی پایتخت برگزار شد، درنهایت اولیای دم از قصاص عروس شان به خاطر رضای خدا و دختر متهم گذشت کردند.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/33392.html |