روزنامه دوشنبه 25 اسفند ۱۳۹۹
عناوین امروز:ارائه خدمات مشاوره ای آنلاین به دانش آموزان استثنایی از طریق سامانه ندای همراه- دستور روحانی برای جلوگیری از افزایش قیمتها-ایده راهاندازی کمپهای گردشگری مخصوص معلولان از کجا آمد؟-مراقبت از سالمندان در دوران کرونا-انتخاب رئیس هیئت نابینایان بوشهر-مرگ مشکوک خانم مربی بدنسازی.
|
روزنامه «ایران سپید»
دوشنبه 25 اسفند ۱۳۹۹
1 شعبان 1442
15 مارس ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره 6660
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*ارائه خدمات مشاوره ای آنلاین به دانش آموزان استثنایی از طریق سامانه ندای همراه
*دستور روحانی برای جلوگیری از افزایش قیمتها
*ایده راهاندازی کمپهای گردشگری مخصوص معلولان از کجا آمد؟
*مراقبت از سالمندان در دوران کرونا
*انتخاب رئیس هیئت نابینایان بوشهر
......اخبار ویژه
*ارائه خدمات مشاوره ای آنلاین به دانش آموزان استثنایی از طریق سامانه ندای همراه
معاون وزیر و رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی در نشست شورای معاونین سازمان به تشریح امکانات سامانه ندای همراه پرداخت.
سید جواد حسینی در این نشست با بیان اینکه سامانه ندای همراه با هدف ارائه خدمات مشاورهای آنلاین به دانشآموزان استثنایی بهویژه دانشآموزان تلفیقی فراگیر و به آدرس neda.csdeo.ir راهاندازی شده است گفت: در حال حاضر 16 مشاور زبده کشوری در این سامانه حضور دارند و خدمات مشاورهای آنلاین را به دانشآموزان با نیازهای ویژه بهویژه دانشآموزان تلفیقی فراگیر ارائه می کنند.
وی افزود: در گام بعدی ظرفیت تمامی مراکز مشاوره خانواده و 800 مشاور این مراکز نیز به سامانه افزوده خواهد شد تا از خدمات مشاورهای آنان در قالب صدای همراه استفاده شود.
معاون وزیر معرفی تمامی مدارس پذیرا و پشتیبان را از دیگر اهداف سامانه ندای همراه دانست و گفت: اطلاعات کامل تمامی مدارس پذیرا و پشتیبان اعم از موقعیت جغرافیایی مدرسه، تعداد دانشآموزان تحت پوشش و خدمات قابلارائه توسط مدرسه نیز در سامانه ندای همراه قابلمشاهده است.
وی افزود: در این سامانه دستورالعملهای مرتبط با مدارس پذیرا و پشتیبان نیز بارگذاری شده است و قابلاستفاده همه مخاطبین این مدارس است.
حسینی در پایان گفت: تمامی محتواهای آموزشی موردنیاز معلمین، دانشآموزان و اولیاء مدارس تلفیقی فراگیر نیز از طریق سامانه ندای همراه قابل دریافت است.
*معلولان و نابینایان صاحب بوستان می شوند
مناسب سازی پارک محصل در منطقه ۳ تهران به عنوان بوستان دوستدار معلولان و نابینایان با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی آماده بهرهبرداری شده و به زودی معلولان و نابینایان پایتخت صاحب بوستان میشوند.
معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۳ تهران، مساحت این بوستان را ۶۵۰ مترمربع اعلام کرد و گفت: فعالیتهای مناسبسازی بوستان محصل در خیابان ناطق نوری به عنوان پارک ویژه معلولان و نابینایان در قالب اجرای فعالیتهایی همچون نصب نیکت ویژه معلولین، تعویض کفپوش زمین بازی، یک دستگاه آبخوری ویژه معلولین، مناسبسازی پلهها و رمپ دسترسی معلولین، اصلاح ورودی پارک برای دسترسی مناسب و عبور ویلچر و سایر اقدامات به اتمام رسیده است.
به گفته مهدی هوشیار، اقدامات ویژهای همچون ست وسایل بازی کودکان ویژه معلولین، ست وسایل بدنسازی معلولین، سرویس بهداشتی ویژه معلولین، کفسازی معابر برای کمبینایان و نابینایان با کفپوشهای ویژه در بوستان محصل صورت گرفته است تا تردد و استفاده از امکانات بوستان برای معلولان، جانبازان و نابینایان عزیز با سهولت بیشتری در این پارک انجام شود.
او بیان کرد: به منظور کمک به برقراری حس تطابق و سازگاری با محیط اطراف و ایجاد تحرک، نشاط و تقویت استقلال فردی عملیات احداث پارک ویژه معلولان و نابینایان در منطقه ۳ در دستور کار این منطقه قرار دارد.
این مدیر شهری با بیان اینکه در طراحی و ساخت فضاهای سبز عمومی نظیر بوستانها، توجه به نیازهای تمام شهروندان با هر گونه توانایی جسمی و حرکتی الزامی است، خاطرنشان کرد: لزوم توجه به نیازهای افرادی که دارای محدودیت بینایی هستند مانند افراد کمبینا، نابینا و یا سالمندان مانند سایر اقشار جامعه باید در فضاهای عمومی، به ویژه فضاهای سبز شهری مدنظر قرار گیرد.
به گفته هوشیار، همچنین درراستای تحقق شعار شهرداری تهران، خدماترسانی به توانیابان و احترام به حقوق معلولین به عنوان شهروند، دو بوستان محصل و آفتاب در این منطقه برای این استفاده این قشر از جامعه در حال مناسبسازی است.
......اخبار روز
*دستور روحانی برای جلوگیری از افزایش قیمتها
رئیسجمهور: تأمین کالاهای اساسی و معیشت مردم اولویت نخست دولت بوده است. دستورات لازم برای جلوگیری از افزایش قیمت کالاها با کنترل صادرات و همچنین افزایش نظارتها صادر شده است.
معیشت مردم، نظارت بر قیمتها و جلوگیری از افزایش بی رویه آن در شرایط ویژه شب عید از فوریت بیشتری برخوردار است و دستگاههای مربوطه باید نظارتهای خود را بیشتر کرده و دستورات صادره را عملی کنند تا مردم نتیجه را احساس کنند.
*سازوکار هدفمندی یارانهها با تایید مجلس اصلاح شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای رفع ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه ۱۴۰۰، سازمان هدفمندسازی یارانهها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مکلف کردند نسبت به ثبتنام و پرداخت یارانه هدفمندی و معیشتی به کلیه افراد واجد شرایط اقدام کنند.
*نحوه فعالیت بانکهای خصوصی در نوروز
کانون بانکهای خصوصی: روز پنج شنبه ۲۸/ ۱۲/ ۱۳۹۹ آخرین روز فعالیت بانکها و موسسات اعتباری و اولین روز فعالیت بانکها نیز در سال آینده روز پنج شنبه ۵/ ۱/ ۱۴۰۰ خواهد بود.
*فعالیت 360 مرکز اورژانس اجتماعی در سراسر کشور
رئیس سازمان بهزیستی کشور از فعالیت ۳۶۰ مرکز اورژانس اجتماعی در سراسر کشور خبر داد و گفت: همچنین ۲۵۶ پایگاه خدمات اجتماعی در ۳۱ استان کشور فعال است و خط تلفن فوریتهای اجتماعی ۱۲۳ بهصورت رایگان و شبانهروزی فعالیت دارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: اورژانس اجتماعی در سال ۹۸ به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر خدمات رسانده و در ۹ ماهه ۹۹ نیز این خدمات رسانی به بالغ بر ۹۰۰ هزار نفر انجام شده است.
قبادی دانا با بیان اینکه ۳۵۰۰ نفر از کارشناسان در اورژانس اجتماعی فعالیت دارند، افزود: با تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، وظایف اورژانس اجتماعی سنگین تر و مشخص تر شده و نیاز به تقویت دارد.
…..گزارش ویژه
*ایده راهاندازی کمپهای گردشگری مخصوص معلولان از کجا آمد؟
اعضای گروه برتر سیوچهارمین استارتآپ ویکند شبکههای ارتباطی و حملونقل دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه جزئیاتی درباره این رویداد دانشگاهی پرداختند.
دانشگاهها با داشتن اساتید و دانشجویان نخبه و با انگیزه میتوانند اقدامات مؤثری در حوزه علم و فناوری انجام دهند و همیشه در مسیر اعتلای علم و پژوهش ایران اسلامی گام بردارند.
اگر دانشجویان روحیه مسئلهمحوری داشته باشند، به افرادی ایدهپرداز، کارآفرین و با انگیزه تبدیل میشوند تا با دانش خود بتوانند علم را با تکنولوژی روز ارتقا دهند و در مسیر رشد پرشتاب علمی کشور مؤثر واقع شوند. همچنین حضور دانشجویان با انگیزه و اهل علم و دانش در دانشگاه، گنجینهای برای این مراکز آموزشی محسوب میشود.
دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن هزاران دانشجوی با انگیزه و متخصص در حوزه علمی و پژوهشی، در جشنوارهها و مسابقات علمی خوش درخشیده است.
یکی از این رویدادهای علمی، سیوچهارمین استارتآپ ویکند شبکههای ارتباطی و حملونقل (دومین مسابقه نوآفرینی ریلیشو) بود که به تازگی به همت دبیرخانه برنامه علمی شبکههای ارتباطی و حملونقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری و با مشارکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
این رویداد با مشارکت بالای دانشجویان سراسر کشور و حضور بیش از ۲۰۰ شرکتکننده بهصورت حضوری و مجازی به مدت چهار روز و با حضور معاونان و مدیران کل راهآهن جمهوری اسلامی ایران، فعالان حوزه حملونقل و نمایندگان و حامیان این رویداد در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
در همین راستا با اعضای گروه برتر سیوچهارمین استارتآپ ویکند شبکههای ارتباطی و حملونقل شامل پریسا رفیعی غریبدوستی، طراح تیم استارتآپی و رئیس انجمن علمی دانشجویی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری و همچنین متین حسنی، ارائهدهنده تیم استارتآپی و دانشآموز به گفتوگو نشسته است که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
تولید علم به فناوری نو منجر میشود
دانشجویان و دانشآموزان چگونه میتوانند به تولید علم کمک کنند؟
رفیعی غریبدوستی: دانشگاه یکی از مهمترین مراکز علمی است و بهعنوان یک نهاد بزرگ در عرصه علم و فناوری، دانشجویان را برای تسلط در رویدادهای علمی توانمند میکند. در دانشگاهها نیازمند تعامل گستردهتر میان دانشجویان و اساتید هستیم تا شاهد تبادل افکار و اطلاعات در جامعه علمی باشیم.
دانشگاهها حول سه کارکرد اصلی شامل تولید علم و دانش، انتقال علم و دانش و اشاعه و نشر علم و دانش میچرخد که تولید علم مهمترین کارکرد دانشگاهها است. تولید علم، فناوری نو را ممکن میسازد و رشد و گسترش فناوری نوین، دانشگاه و حتی جامعه را نو میکند.
در واقع تولید علم، انتقال دانش تولیدشده به نسلهای جوان برای تربیت دانشجویان متخصص و خبره در زمینههای مختلف بوده و اشاعه و نشر علم در دانشگاه و جامعه تنها بهوسیله نیروی انسانی متخصص ممکن است. در دانشگاهها اگر هر فرد در جایگاه خود، مسئولیتی که به او سپرده شده را بهصورت مطلوب انجام دهد و در کنار آن، بتواند تعامل و تبادل خوبی را با دیگران انجام دهد، زودتر به اهداف ایدهآل خواهد رسید.
حسنی: از آنجایی که فضای مجازی امروزه در زندگی اکثر مردم ورود کرده و اکثر نوجوانان بیشتر وقت خود را در فضای مجازی میگذرانند و با کارهای جدید و متدهای جدید آشنا میشوند، پس میتوانند با ایدههای نو و بهروز به پیشرفت کشور کمک کنند.
ایده راهاندازی کمپهای گردشگری مخصوص معلولان از کجا آمد؟
چگونه توانستید در سی و چهارمین استارتآپویکند شبکههای ارتباطی و حمل و نقل و دومین مسابقه نوآفرینی ریلیشو رتبه نخست را کسب کنید.
رفیعی غریبدوستی: در این مدت شرکتکنندهها در کنار یکدیگر قرار گرفته و ایدههای خود را در خصوص حملونقل ریلی مطرح کردند که با تلاش مجری برنامه علمی شبکههای ارتباطی و حملونقل دانشگاه آزاد اسلامی، ایدهها برای ارائه به داوری، پختهتر شد و شرکتکنندهها برای فعالیت در خصوص ایدههای شکل گرفته، گروهبندی شدند.
با توجه به اینکه نخستین باری بود که در چنین رویدادی شرکت میکردم و تجربهی زیادی نداشتم باید بگویم که نقش مجری برنامه علمی شبکههای ارتباطی و حملونقل دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان برگزارکننده بسیار تأثیرگذار بود. چون وی تجربیات زیادی در این زمینه داشت و آنها را در اختیار شرکتکنندهها قرار داد و بین شرکتکنندهها محیطی را فراهم کرد که تبادل اطلاعات و تجربیات صورت بگیرد و همه اعضا بههم کمک کنند و در کنار هم به موفقیت برسند.
از طرفی حسنی بهعنوان همگروهی بنده که در رویدادهای گذشته نیز شرکت کرده بود، نقش بسزایی در کسب رتبه برتر رویداد را داشتند و با اتحاد و همبستگی بالایی که داشتیم، منجر شد که رتبه اول را کسب کنیم.
طبق صحبت مدیرعامل راهآهن، واگنهایی ساخته شده است که بستر مناسبی برای معلولان جسمی دارد که حرکت را برای آنان راحتتر کرده است. ایده ما، طراحی یک وبسایت است.
معلولان با یک همراه میتوانند برای شهرهای مختلف بلیط تهیه کنند تا سفری ایمنتر و راحتتر داشته باشند که حتی اگر همراه نداشته باشند، ما با یک موسسه خدمات پرستاری صحبت کردیم که پرستاران بهعنوان همراه، در کنار این عزیزان قرار بگیرند و در قبال آن هزینهای دریافت نکنند و به جای دریافت هزینه، ما برای آنها تبلیغات انجام دهیم.
در واقع وبسایتی طراحی میکنیم که خدمات کمپ گردشگری را از صفر تا صد ارائه دهد. هم طراح وبسایت هستیم و هم خودمان بهنوعی خدمات تور گردشگری را ارائه میدهیم.
حسنی: ما وقتی با خانواده یکی از معلولان صحبت کردیم که در واقع پدرشان معلول بود، میگفتند که حاضر هستند هر کاری بکنند که یکبار دیگر پدرشان را خوشحال ببینند و پس از گفتوگوی با آنان، ایدهای به ذهنمان رسید که کمپهای گردشگری مخصوص معلولان راهاندازی کنیم. با یاری خدا و پشتکار خود توانستیم رتبه نخست رویداد را کسب کرده و مسئولیتپذیری رفیعی، طراح تیم و ارائه بنده توانست که این جایزه را کسب کنیم.
تقویت روحیه و بنیه علمی دانشجویان مستعد و توانمند از طریق انجمنهای علمی
برای تشویق دانشجویان و دانشآموزان به سمت شرکت در جشنوارههای علمی و پژوهشی در سطح ملی و بینالمللی چه راهکارهایی وجود دارد؟
رفیعی غریبدوستی: نقش انجمنهای علمی را برای تشویق دانشجویان به سمت شرکت در جشنوارههای علمی نباید دستکم گرفت. انجمنهای علمی دانشجویی برای حمایت، تقویت و ترویج فرهنگ و اخلاق علمی در دانشگاههای کشور، تقویت روحیه و بنیه علمی دانشجویان مستعد و توانمند، فراهم کردن زمینههای مناسب برای فعالیتهای جمعی علمی، بهرهگیری از توانمندی و خلاقیت دانشجویان در تحقق توسعه علمی و نهضت تولید علم طبق مفاد آییننامه انجمنها و اتحادیههای انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی تشکیل میشوند.
این انجمنها با شناسایی علاقهمندیهای دانشجویان به فعالیت میپردازند و باعث میشوند، دانشجو به تواناییهای خود پیبرده و در راستای اهداف خود گام بردارد که همین امر موجب ایجاد انگیزه در وی میشود.
حسنی: مسابقات علمی که برگزار میشود دیگر برای نوجوانان شاید خوشایند نباشد. پس باید مسابقاتی طراحی کرد که بهروز و متناسب تکنوژلوژی عصر حاضر باشد.
حمایتی از سوی وزارت علوم ندیدم
رویکرد وزارت علوم را در خصوص حمایت کردن از دانشجویان نمونه کشوری چگونه ارزیابی میکنید؟
رفیعی غریبدوستی: دانشجویان نیاز به حمایت از طرف وزارت علوم دارند و این حمایت میتواند بهصورت مالی، تشویقی و یا حتی نشستن پای حرفهای ما باشد تا بتوانند نیازهای دانشجویان را شناسایی کرده و برای رفع آنها گام بردارند تا به تولید و پیشرفت علم کمک شایانی کنند.
اما متأسفانه بهعنوان دانشجویی که سه سال رئیس انجمن علمی بودم، باید بگویم که حمایتی از طرف وزارتعلوم ندیدم و همین باعث دلسردشدن دانشجوهایان شده و فعالیتهای دانشجویی کمتر به چشم میخورد.
دانشگاه چه حمایتی از شما کرده است؟ آیا بستر لازم برای شرکت دانشجویان در مسابقات و همایشهای علمی و پژوهشی و انگیزه دادن به آنان از سوی مسئولان دانشگاه وجود دارد؟
رفیعی غریبدوستی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری تمام تلاش خود را میکند تا دانشجویان، فارغالتحصیلان و اساتید در کنار یکدیگر قرار بگیرند و تبادل اطلاعات کنند تا موجب پیشرفت خود و درنتیجه پیشرفت دانشگاه شوند. در اینخصوص با در اختیار قراردادن اتاقی برای هر انجمنعلمی، این بستر را فراهمکردهاند تا دانشجویانی که زمینه فعالیتی مشابه دارند در کنار هم قرار بگیرند و از اساتیدی که در آن موضوع بهخصوص تخصص دارند، راهنماییهای لازم را در جهت پیشرفت بگیرند.
از سوی دیگر با تشویق دانشجویان در زمینههای فعالیتی، باعث ایجاد انگیزه در آنها شده و موجب میشود علاقهمند به شرکت در هرگونه فعالیت علمی و پژوهشی شوند.
هر روز کامپیوتر در رفع مشکلات جامعه بشری نقش گستردهتری برعهده میگیرد با توجه به اینکه دانشجوی رشته کامپیوتر هستید، درباره کاربردهای این علم در زندگی بشر توضیح دهید. چطور میشود دانشجویان را به این رشته علاقهمند کرد؟
رفیعی غریبدوستی: کامپیوتر و فناوری اطلاعات نقش پررنگ و چشمگیری در زندگی امروز بشر دارد و رو به رشد است. چون روزانه با روشهای مختلفی از این تکنولوژی سروکار داریم، بهطوریکه زندگی ما کاملاً تحت تأثیر آنهاست. در طول زمانی که از کامپیوتر استفاده شده، شاهد پیشرفتهای فنی بسیاری بودهایم که تأثیرات کلی و مهمی بر روی راه و روش زندگی گذاشته است.
به دلیل پیشرفت سریع تکنولوژی کامپیوتر، در کشورهای صنعتی و پیشرفته، به جرأت میتوان گفت که کمتر موردی میتوان یافت که در آن از کامپیوتر بهرهبرداری به عمل نیامده باشد.
این کاربردها روزبهروز در حال گسترش است و هر روز کامپیوتر در رفع مشکلات جامعه بشری نقش گستردهتری بر عهده میگیرد.
تلاشهای بشر همواره معطوف به ایجاد و توسعه ابزار و روشهایی بوده است که بتوانند جایگزین نیروی بدنی یا قوای فکری انسان باشند. کامپیوتر قادر است قسمتی از فعالیتهای عملیاتی مغز انسان را برعهده بگیرد و در نتیجه، فراغتی که از این راه نصیب انسان میشود میتواند صرف فعالیتهای خلاق شده و وی را به سوی پیشرفت روزافزون هدایت کند.
از نظر علاقهمند کردن، باید بگویم که دوستداشتن اکتسابی است و به دست میاد. گاهی اوقات کمکم و گاهی خیلی سریع؛ پس خودمان باید به آن برسیم. در کل رشته کامپیوتر، بسیار شیرین است و میتوان با تلاش و استمرار در کار و علم به آن، کسب درآمد بالایی کرد.
در پایان اگر نکتهای دارید بفرمایید.
رفیعی غریبدوستی: طبق بیانات حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند «تشکلهای دانشجویی فرصتی هم برای دانشجو ایجاد میکند برای کار دستهجمعی»، اعتقاد دارم که انجمنهای علمی، فرصتی برای کار دستهجمعی دانشجویی ایجاد میکند و این موضوع را یک نیاز دانشجو برای کسب مهارتهای گوناگون میدانم.
همچنین از دانشجویان فعال در عرصه علم و پژوهش خواستارم تا عضو انجمنهای علمی شوند تا با کسب مهارتهای مختلف شاهد پیشرفت روزافزون علم و دانش باشیم. همچنین از حسنی متشکرم که بهعنوان همتیمی، مرا در رویداد مهم استارتآپی یاری کرد.
حسنی: در آخر باید از همتیمیام تشکر کنم و بسیار خرسندم که افتخار آشنایی با وی نصیبم شد و تشکر کنم از کسانی که این بستر را برایمان فراهم کردند.
......آموزشی
*مراقبت از سالمندان در دوران کرونا
سالمندان از جمله گروه های آسیبپذیری هستند که در دوران کرونا به دلیل قرنطینگی و کاهش تعاملات اجتماعی؛ احساس تنهایی کرده و دچار انزوای مضاعف می شوند.
همچنین سالمندان از جمله گروههای آسیب پذیر در بحرانهای مختلف از جمله بحران به وجود آمده از ویروس کووید ۱۹ هستند. رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله فیزیکی سبب شده این گروه از جمعیت در انزوا و تنهایی مضاعف تری نسبت به قبل قرار بگیرند. امری که علاوه بر سلامت فیزیکی، سلامت روحی و روانی آنها را نیز تحت الشعاع قرار داده است.
در بسیاری از کشورهای توسعه یافته زیر ساخت هایی برای حمایت از این قشر اندیشیده شده است در حالی که ما شاهد نقطه ضعف هایی در کشورمان هستیم؛ شیوع ویروس کرونا در نقاط مختلف جهان تهدیدی برای سلامت جسم و روح بیشتر مردم محسوب میشود. اما همانطور که میدانیم آسیبپذیری گروه های سنی مختلف در برابر انواع بیماری ها متفاوت است. سالمندان نیز از این امر مستثنی نبوده و در برابر ویروس ها، به مراقبت بیشتری احتیاج دارند.
شیوع ویروس کرونا و انزوای اجتماعی و احساس تنهایی ناشی از آن به اضطراب و ترس از تنهایی بیشتر در سالمندان دامن زده است. بطوریکه از آثار سوء جسمانی تنهایی و انزوای اجتماعی بر سالمندان، میتوان به کم اشتهایی و در پی آن رژیم غذایی نامناسب و در بعد روانی، ناملایمات روانی همچون اضطراب، افسردگی، استرس، احساس یاس، ناامیدی و ناکارآمدی اشاره کرد.
همان طور که میدانیم، اضطراب در مختل ساختن روابط بین فردی تاثیر بسزایی دارد، به طوری که حتی ممکن است با انتقال ترس از بیماری، و به دنبال آن ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، آسیبهایی روحی و جسمی به اشخاص در معرض خطر، وارد شود.
سالمندی دورهای از زندگی هر فرد است که آن را تجربه خواهد کرد. از این رو داشتن آگاهی از این دوران، بیماریها، مسایل و شرایط آن در مهار اثرات آن بسیار مهم است. زیرا آگاهی سبب میشود تشخیص و شناسایی به موقع این بیماریها اتفاق بیفتد. مواردی مثل افسردگی، اضطراب و مشکلات شناختی کنترل شود و راهحلهای موثری در پیش گرفته شود.
سالمندان با توجه به شرایط سنی و بیماریهای زمینهای باید بدانند که چگونه باید از بیماریها پیشگیری کنند و چه راهی برای بیماری و حفظ خود در نظر بگیرند. علاوه بر این، فراهم کردن شرایط امن اجتماعی، اقتصادی و محیطی نیز منجر به آرامش هر چه بیشتر سالمندان میشود. افرادی که فرد سالمند در خانه دارند، باید بدانند که چقدر نقش مهم و تاثیر گذاری بر کیفیت زندگی سالمندان دارند.
باید از خودشان بپرسند که شرایط را به گونهای فراهم می کنند که آنها به تنهایی، انزوا و افسردگی کشیده نشوند؟ یا شور و اشتیاق یک زندگی شاد و طبیعی را برایشان به ارمغان می آورند؟ در واقع این موارد سوالاتی هستند که کسانی که از سالمندان مراقبت میکنند باید در نظر بگیرند و نسبت به آنها آگاهی داشته باشند.
اگر سالمند در محیط امن باشد، خصوصا در دوران کرونا از سلامت روان بهتری برخوردار خواهد شد. چون یکی از معضلاتی که سالمندان دارند، ترس از مرگ است.
دوره کرونا هم این ترس را شدت بخشیده و آن را چند برابر کرده است. بنابراین درصورتیکه محیط از نظر پوششهای خبری و اطلاعات درستی که از فرزندان گرفته میشود، مدیریت شود قطعا احساس بهتری در سالمندان ایجاد و به ارتقای سلامت روان آنها کمک میشود.
اما برای تقویت سیستم ایمنی بدن فرد سالمند، باید به میزان خواب، تغذیه مناسب و فعالیت بدنی او بیش از گذشته توجه داشت. همچنین این نگرانی وجود دارد که با به حداقل رسیدن تعاملات، تماسها و ترغیب افراد مسن تر به ماندن در خانه، سلامت روحی و روانی این افراد با خطر روبهرو شود.
بنابراین تماسهای مکرر تلفنی و تصویری برای احوال پرسی، انجام خریدهای ضروری مانند نیازهای دارویی، پرداخت قبوض به صورت اینترنتی یا تامین مایحتاج روزانه به صورت کلی، از جمله اقدامات همدلانه و مسوولانه ما برای سالمندان عزیز است. از طرفی ترغیب سالمندان به خاطره گویی هم نه تنها سبب میشود سیستم مغزی آنها فعال باشد بلکه سبب میشود نوعی احساس کارآمدی داشته باشند.
البته ضروری است که ما به سلامت روان سالمندان به همراه تغذیه سالم، فعالیتهای ورزشی سبک با موسیقی شاد در محیط امن، ارتباط با طبیعت و گوش دادن به صدای پرندگان، حفظ ارتباطات اجتماعی با رعایت بهداشت فردی اهمیت بیشتری دهیم.
از نکات دیگری که بسیار حایز اهمیت است، محدودیت دسترسی سالمندان به اخبار و مطالب به ویژه در پیام رسانهای اجتماعی است یعنی تا جاییکه ممکن است باید افراد سالمند را به دور از هرگونه نگرانی و اخبار و شایعات نگه داریم.
......ورزشی
*انتخاب رئیس هیئت نابینایان بوشهر
احمد مرادی به عنوان رئیس هیئت ورزش نابینایان و کم بینایان استان بوشهر انتخاب شد. این مجمع با حضور محمدرضا مظلومی رئیس مجمع و احمد بهروزیان فرد مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر و دیگر اعضای مجمع در سالن جلسات اداره کل ورزش و جوانان استان برگزار شد. در پایان، احمد مرادی با کسب 8 رأی بعنوان سکاندار هیئت نابینایان استان بوشهر برای 4 سال آینده انتخاب شد.
وی سمت مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان بوشهر را نیز عهده دار است. پیش از انتخاب مرادی، محمد ابراهیمزاده رئیس هیئت نابینایان بوشهر بود. با حکم رئیس فدراسیون نابینایان، ابراهیمزاده به عنوان عضو هیئت رئیسه فدراسیون نابینایان معرفی شد.
* برگزاری وبینارهای آموزشی مشترک کمیته پارالمپیک (NPC) با کمیته پارالمپیک آسیا (APC)
آکادمی ملی پارالمپیک در نظر دارد مجموعه وبینارهای آموزشی مشترک کمیته پارالمپیک ایران (NPC) با کمیته پارالمپیک آسیا (APC) را به شرح زیر برگزار کند:
1- دکتر محمدرضا محمودخانی (آسیب شناسی و پیشگیری از آسیب در پارا جودو) تاریخ: ۲۷/۱۲/۱۳۹۹- ساعت ۱۳
2- دکتر علیرضا نصیرزاده (آسیب شناسی و پیشگیری از آسیب در پارا پاورلیفتینگ) تاریخ: ۰۴/۰۱/۴۰۰ - ساعت ۱۳
3- دکتر شیرین یزدانی (آسیب شناسی و پیشگیری از آسیب در پارا دو و میدانی (ویژه پرتابگران)) تاریخ: ۱۱/۰۱/۱۴۰۰ - ساعت ۱۳
4- دکتر شادان محمدپور (آسیب شناسی و پیشگیری از آسیب در پارا تیر و کمان) تاریخ: ۱۸/۰۱/۱۴۰۰ - ساعت ۱۳
5- دکتر محمد کریمیزاده (آسیب شناسی و پیشگیری از آسیب در والیبال نشسته) تاریخ: ۲۵/۰۱/۱۴۰۰ - ساعت ۱۳
به شرکت کنندگان در این وبینار ها، از سوی کمیته پارالمپیک آسیا گواهی اعطا خواهد شد. علاقمندان میتوانند از طریق لینک زیر نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
لینک ثبتنام در وبینار، یک هفته پیش از برگزاری دوره فعال خواهد شد.
http://services-asianparalympic.org/apc-webinar
.....حوادث
*مرگ مشکوک خانم مربی بدنسازی
همزمان با مرگ مشکوک یک مربی بدنسازی و ادعای شوهرش مبنی بر خودکشی وی، بازپرس جنایی دستور تحقیقات برای رمزگشایی از این پرونده را آغاز کرد. اواخر بهمن امسال گزارش حلقآویزی زن جوانی در یک باشگاه ورزشی در تهران به بازپرس کشیک قتل پایتخت اعلام شد. با اعلام این خبر تیم جنایی راهی محل شده و جسد زن جوان را که داخل باشگاه ورزشی حلقآویز شده بود، پیدا کردند.
در بررسیهای اولیه اینطور بهنظر میرسید که زن جوان خودکشی کرده است اما خانواده او این موضوع را رد کرده و گفتند: دخترمان مهوش بسیار سرزنده و شاد و سالم بود و هیچ دلیلی برای خودکشی نداشت. او مربی بدنسازی بود و امکان ندارد با روحیهای که داشت دست به خودکشی بزند.
در حالی که خانواده مهوش چنین ادعایی داشتند تیم جنایی در تحقیقات پی بردند که زن جوان از سه ماه قبل با شوهرش اختلاف داشته و جدا از هم زندگی میکردند.بدین ترتیب شوهر مهوش به دستور بازپرس مصطفی واحدی برای تحقیقات احضار شد. مرد جوان گفت: ۳ سال قبل خیلی اتفاقی با همسرم آشنا شده و بعد از مدتی ازدواج کردیم. مهوش کمی عصبی بود.حتی یکبار با چاقو به من حمله کرد و یکبار هم با سیم برق میخواست خفهام کند. من که جانم را در خطر میدیدم سه ماه قبل بعد از آخرین دعوا خانه را ترک کرده و به خانه مادرم رفتم.
او ادامه داد: در این مدت از او بیخبر بودم تا اینکه بعد از سه ماه مهوش با من تماس گرفت و اصرار کرد او را ببینم. میگفت اگر مرا نبیند دست به خودکشی میزند. با اینکه قلبا به این دیدار راضی نبودم اما طبق خواسته مهوش به دیدارش آمدم. او به من گفت به باشگاه بیا. بهخاطر کرونا باشگاه خلوت بود و کسی به آنجا نمیرفت وقتی به باشگاه رسیدم با جسد حلقآویز او مواجه شدم.بهدستور بازپرس شعبه یازدهم دادسرای امور جنایی پایتخت تحقیقات برای رازگشایی از مرگ مرموز زن جوان ادامه دارد.
خودکشی بعد از قتل همسر
مرد کینه جو که برای انتقام از همسر سابقش وی را با شلیک گلوله به قتل رسانده بود خودکشی کرد.
صبح روز شنبه خبر قتل زنی جوان در یک آرایشگاه واقع در بهارستان استان تهران به پلیس اعلام شد. وقتی مأموران پلیس آگاهی غرب استان تهران به محل حادثه رفتند با اجساد یک زن و مرد رو به رو شدند.نخستین تحقیقات از شاهدان حادثه نشان میداد مرد جوانی که همسر سابق مقتول بوده ساعت ۹ صبح به مقابل آرایشگاهی که محل کار زن جوان بوده رفته و پس از ورود به آرایشگاه در اقدامی ناگهانی به سمت همسر سابقش شلیک کرده است. متهم که مردی ۳۴ ساله بود پس از قتل زن ۳۰ ساله با شلیک گلوله به زندگی خودش نیز پایان داد.
سرهنگ مهدی سرپناه معاون اجتماعی فرماندهی پلیس غرب استان تهران در این باره گفت: این زوج ۴ سال قبل از هم جدا شده بودند و یک فرزند ۵ ساله نیز دارند اما بهدلیل اختلاف بر سر مهریه و نفقه با هم مشکل داشتند و مرد جوان در اقدامی جنونآمیز با شلیک گلوله همسر سابقش را کشت و به زندگی خودش نیز پایان داد. تحقیقات درباره این حادثه ادامه دارد.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/33234.html |