روزنامه پنجشنبه 14 اسفند ۱۳۹۹
عناوین امروز: تخصیص 5 هزار ریال جهت پرداخت به بیماران فقیر و معسر تحث پوشش بهزیستی - مزد ۱۴۰۰ به صورت ملی تعیین میشود-مردم ویروس جهش یافته کرونا را جدی بگیرند- کیهان شناسی که هرگز ماه را ندید- چاردیواری.
|
روزنامه «ایران سپید»
پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
۲۰ رجب ۱۴۴۱
۴ مارس ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره ۶۶۵۲
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*تخصیص 5 هزار ریال جهت پرداخت به بیماران فقیر و معسر تحث پوشش بهزیستی
* مزد ۱۴۰۰ به صورت ملی تعیین میشود
*مردم ویروس جهش یافته کرونا را جدی بگیرند
*کیهان شناسی که هرگز ماه را ندید
.....اخبار ویژه
مجلس تصویب کرد
*تخصیص 5 هزار ریال جهت پرداخت به بیماران فقیر و معسر تحث پوشش بهزیستی
نمایندگان مجلس بانک مرکزی را مکلف به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به برخی از اقشار کردند که از جمله آن اختصاص مبلغ ۵ هزار میلیارد ریال جهت پرداخت به بیماران فقیر و معسر تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد، بهزیستی و هلال احمر است.
نمایندگان در جلسه علنی صبح روز چهارشنبه و در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۰ در بخش هزینهای بند و تبصره ۱۶ را تصویب کردند.
طبق این مصوبه، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از طریق بانکهای عامل از محل سپردههای جاری و قرضالحسنه نظام بانکی، نسبت به پرداخت تسهیلات قرضالحسنه برای موارد زیر اقدام نماید:
ردیف۱
ردیف۱-۱- مبلغ ۶۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بلند مدت حداقل ۱۰ ساله برای پرداخت یک میلیارد ریال ودیعه مسکن، ۷۰۰ میلیون ریال وام ازدواج، ۲۰۰ میلیون ریال وام جهیزیه و ۲۰۰ میلیون ریال وام ضروری برای هر یک از کارکنان و بازنشستگان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با هماهنگی هر یک از سازمان های مذکور از طریق بانکهای عامل.
ردیف۲
۱- مبلغ پنجاه هزار میلیارد ریال از محل منابع عادی بانکها برای پرداخت تسهیلات ساخت یا خرید مسکن تا سقف دو میلیارد ریال برای هر فرد با نرخ سود ۹ درصد و با ضمانت نیرویهای مسلح با بازپرداخت ۲۰ ساله. یارانه سود تسهیلات مذکور از محل مصارف مربوط به مسکن در تبصره(۱۴) تأمین میشود.
۲-۱- مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال جهت پرداخت به بیماران صعب العلاج، سرطانی، خاص و زوجهای نابارور.
۲-۲- مبلغ 5 هزار میلیارد ریال جهت پرداخت به بیماران فقیر و معسر تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران.
۲-۳- مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال جهت پرداخت به بیماران معسر تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران با معرفی این بنیاد. دستور العمل اجرائی شامل نحوه پرداخت تسهیلات به مشمولان یادشده با همکاری بانک مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و عملیاتی میشود.
ردیف۳- مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال جهت توانمندسازی، پرداخت تسهیلات و خرید انشعابات و توسعه تأسیسات خانگی و کارگشایی امور کسب و کار خرد روستایی و همچنین صندوقهای اعتباری خرد زنان روستایی با توزیع استانی توسط معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری و اختصاص سهم بیشتر حسب مورد متناسب با نرخ بیکاری و نیز محرومیت و تصویب شورای هماهنگی و برنامه ریزی استان موضوع بند (ب) این تبصره و تعیین دستگاه مجری توسط این شورا برای پرداخت به متقاضیان روستایی حسب مورد.
ردیف۴- مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال جهت اعطای تسهیلات قرض الحسنه مسکن محرومان شهری جهت مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) ۷۰ درصد و سازمان بهزیستی ۳۰ درصد. جز الحاقی -مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل منابع عادی بانک ها جهت ساخت یا خرید مسکن کارکنان وزارت اطلاعات تا سقف یک میلیارد ریال با بازپرداخت حداکثر ۲۰ ساله با ضمانت وزارتخانه مذکور.
*آموزش و پرورش، بهزیستی را به «شاد» راه نداد!
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور از عدم همکاری وزرت آموزش و پرورش با این سازمان در جهت آموزش درباره پیشگیری از معلولیت ها به دانش آموزان خبر داد.
افروز صفاری فرد گفت: یکی از وظایف اولیه ما در سازمان، آگاه سازی اقشار مختلف جامعه نسبت به معلولیت و پیشگیری از آن است.
وی افزود: در این راستا برای دانش آموزان، زنان باردار، زنان روستایی و سالمندان کلاسهای آموزشی برگزار میشود تا آگاهیهای لازم در این باره به افراد آموزش داده شود.
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: سابقه اجرای این طرح به سالها قبل باز میگردد و ما هرساله این کلاسهای آموزشی را به صورت حضوری برگزار میکردیم.
صفاری فرد با اشاره به شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: متاسفانه در سال اخیر که بیماری کرونا جان همه انسانها را در دنیا تهدید میکند، برگزاری این کلاسها لغو شد، زیرا این افراد جز گروههای حساس و پرخطر هستند و جمع آوری آنها اصلا صحیح نیست.
وی درباره استفاده از فضای مجازی برای آموزش گفت: از آنجایی که این نوع آگاه سازی بسیار اهمیت دارد، ما تلاش کردیم همانند سایر فعالیت ها، این آموزشها را در فضای مجازی ادامه دهیم.
این مقام مسئول در سازمان بهزیستی با اشاره به اهمیت این آموزشها برای دانش آموزان بیان کرد: در همین راستا ما تلاش کردیم با وزارت آموزش و پرورش همکاری مستمر برای آموزش درباره معلولیتها در بستر سامانه «شاد» داشته باشیم، اما این امر محقق نشد.
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: متاسفانه به دلایلی، این وزارتخانه با ما همکاری نکردند، بنابراین این فعالیتها در یک سال گذشته متوقف شده و ما نتوانستیم برای گروههای هدف در این باره اقدامی انجام دهیم.
وی افزود: البته در حال رایزنی هستیم تا در سال تحصیلی جدید، این امر محقق شود.
*تمایل خانواده ها برای حضور دانش آموزان استثنایی در مدرسه
معاون برنامهریزی و توانبخشی سازمان استثنایی درباره استقبال دانشآموزان بانیازهای ویژه از آموزشهای حضوری و تمایل اغلب خانوادهها به حضور دانشآموز در مدرسه خبر داد و گفت که آموزش این بچهها تخصصی و دقیق است و خارج از عهده خیلی خانوادههاست.
مجید هداوند درباره انواع امکانات نرمافزاری و سختافزاری که از طرف سازمان آموزش استثنایی در اختیار دانشآموزان بانیازهای ویژه قرار داده شده است اظهار کرد: «گروههای مختلف ما در شبکه شاد تشکیل شده است و ما نرمافزارهای مخصوص هر گروه معلولیتی را برای نصب در اختیار آنها قرار دادیم مثلا گروههای نابینا از نرمافزار «گویاساز» در شبکه شاد استفاده میکنند. همچنین متون مورد نیاز به صورت فایل صوتی برای دانشآموزان گروههای نابینا در پایگاه اطلاعرسانی سازمان تولید و بارگذاری شده است.»
وی در مورد سایر گروههای کم توان افزود: «برای دانشآموزان دارای معلولیت جسمی و حرکتی، تجهیزاتی تا مبلغ ۱۵ میلیون تومان خریداری شده که شامل یک لپتاپ و یک هدفون است. این ابزارها در اختیار دانشآموزانی با معلولیتهای شدید قرار داده میشود؛ دانشآموزانی که توان حضور در کلاس را ندارند.»
آموزشهای منزلمحور نیز مختص دانشآموزان دارای مشکل جسمی حرکتی است
معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: «دانشآموزان به صورت آنلاین به معلم مربوطه خود متصل میشوند و آموزشهای لازم را از این طریق دریافت میکنند. آموزشهای منزلمحور نیز مختص دانشآموزان دارای مشکل جسمی حرکتی است که اکنون بیش از ۵۰ هزار دانشآموز را تحت پوشش قرار داده است. علاوه بر اینها درسنامهها و بستههای آموزشی همچنین آموزشهای انفرادی را برای سایر گروهها اجرا میکنیم.»
هداوند به آموزشهای حضوری مدارس اشاره کرد و گفت: «بسیاری از کلاسهای ما با کمتر از 3 دانشآموز تشکیل میشوند و تراکم بسیار پایینی دارند، بنابراین امکان تشکیل کلاسهای حضوری به راحتی میسر است. در واقع جمعیت کلاسهای ۳ تا ۵ نفره ما حتی از خانه افراد هم کمتر است. البته همین افراد هم گاه به دو گروه تقسیم میشوند، یعنی در هر کلاس دو تا سه نفر حضور دارند که برای تشکیل کلاسهای حضوری رقم ایدهآلی است.»
خانوادهها تمایل دارند دانشآموز خود را برای کلاس حضوری به مدرسه ببرند
وی در پاسخ به این سوال که چه درصدی از دانشآموزان استثنایی کشور در کلاسهای حضوری شرکت میکنند اظهار کرد: «طبق آماری که از استانها دریافت کردیم قریب به ۵۰ درصد دانشآموزان ما از آموزشهای حضوری بهره مند میشوند. البته با توجه به سختی کار آموزش دانشآموزان استثنایی در خانوادهها، تمایل برای شرکت در آموزشهای حضوری در بین دانشآموزان ما بیشتر است، یعنی خانوادهها تمایل دارند دانشآموز خود را برای کلاس حضوری به مدرسه ببرند چون آموزشهای استثنایی آموزشهای بسیار تخصصی و دقیقی هستند که ممکن است از عهده خانوادهها خارج باشد.»
وی درباره رقم دقیق حضور دانشآموزان استثنایی در آموزشهای حضوری گفت: «بین ۴۵ تا ۵۰ درصد دانشآموزان با جدیدترین آمار بعد از بهمن ماه ۹۹ در آموزشهای حضوری شرکت دارند. از میان آنها، بیشترین حضور را در بین دانشآموزان پایه دوم داشتیم که حدوداً ۸۸ درصد کلاس در کلاس شرکت کردند. دانشآموزان پیشدبستانی حدود ۲۰ درصد و دانشآموزان پیشحرفهای و متوسطه حرفهای حدود ۳۰ درصد در کلاسهای حضوری شرکت کردند.»
هداوند درباره هنرستانهای مخصوص دانشآموزان استثنایی گفت: «آن گروه از دانشآموزان ما که هوشبهره عادی دارند، مانند دانشآموزان کمتوان جسمی و حرکتی، نابینا و ناشنوا در هنرستانهای مختلف عادی در دورههای کاردانش و فنیوحرفه ای مشغول به تحصیل هستند. البته ما در آموزش و پرورش استثنایی در دوره پیشحرفهای و دوره متوسطه حرفهای را داریم که خاص دانشآموزان استثنایی است. این دانشآموزان که دارای مشکلاتی مانند کمتوانی ذهنی هستند بعد از دوره ابتدایی، ابتدا وارد دوره پیشحرفهای میشوند که معادل دوره راهنمایی است و بعد از آن وارد دوری دوره متوسطه حرفهای میشوند که شامل ۳۶ رشته است.»
وی درباره نحوه حضور در مدارس برای این دسته از دانشآموزان گفت: «دانشآموزان با کسب رضایت از خانوادههای خود میتوانند در کلاسها و آموزشهای حضوری شرکت کنند؛ حتی اگر به صورت انفرادی باشد. مثلاً بعضی از کلاسهای ما در حالت عادی با شش دانش آموز تشکیل میشود که معلم میتواند در هر روز به دو نفر از این دانشآموزان آموزش دهند. برخی از دروس عملی مستلزم حضور دانشآموز است که در هنرستانها دانشآموزان عادی نیز به همین صورت است؛ یعنی توسعه شایستگیهای فنی به صورت عملی در سراسر کشور تشکیل میشود.»
معاون توانبخشی آموزش و پرورش استثنایی گفت: «در هنرستانهای پیشاستثنایی ۳۶ رشته مهارتی داریم که در دستورالعمل اشاره شده است مجموعه دانشآموزان متوسطه حرفهای و پیشحرفهای حدود ۱۷ هزار نفر است که ما این افراد را برای اشتغال در آینده آماده میکنیم؛ چون یکی از مشکلات این دانش آموزان اشتغال در آینده است. البته برخی از دانشآموزان نیمهبینا و نیمهشنوا نیز در بخش پیشرفته و متوسطه حرفهای ادامه تحصیل میدهند.»
.......اخبار روز
* مزد ۱۴۰۰ به صورت ملی تعیین میشود
نماینده کارگران در شورای عالی کار با اعلام این خبر گفت
که در جلسه روز گذشته مصوب شد تا مزد ۱۴۰۰ به صورت ملی تعیین شود و تعیین مزد منطقهای برای سال آینده رد شد.
جلسه آتی شورای عالی کار و ورود به مصادیق مزد در روز دوشنبه آینده خواهد بود.
*جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو: نوروز امسال با نوروز پارسال تفاوتی ندارد و اگر متفاوت رفتار کنیم باید شاهد عواقب و پیامدهای آن بعد از نوروز باشیم.
* آزمون وکالت ۲۲ اسفند برگزار میشود
زرینآمیزی، سخنگو و مدیرکل سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
آزمون کارآموزی وکالت سال ۱۳۹۹ در صبح روز جمعه ۲۲ اسفند ماه ۹۹ در ۳۱ شهرستان برگزار خواهد شد.
کارت شرکت در آزمون از روز سه شنبه ۱۹ اسفند ماه بر روی پایگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار میگیرد و متقاضیان پس از پرینت کارت شرکت در آزمون، در صورت وجود نقص احتمالی باید به حوزههای رفع نقص مراجعه کنند.
برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و هم چنین اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه عکسدار و ارائه آن الزامی است.
*زمان قطعی واریز سود سهام عدالت مشخص شد
رئیس فراکسیون سهام عدالت مجلس شورای اسلامی:
قرار بود سود سهام عدالت تا پایان سال واریز شود که به علت درگیری مجلس با بودجه، مقرر کردیم تا سه ماه ابتدایی سال آینده سود به حساب سهامداران عدالت واریز کنند.
* رسیدن میانگین سنی بستریهای کرونا به زیر ۲۰ سال
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری: در این دو، سه هفته اخیر میانگین سنی بستریها ۲۰ سال پائینتر آمده، الان بیماران ۲۵، ۳۰ ساله در بخش مراقبتهای ویژه بستری میکنیم و اگر این روند از کنترل خارج شود اتفاق وحشتناکی خواهد افتاد. موارد ابتلای کودکان به ویژه در ۶ تا ۱۵ سال نیز در ویروس انگلیسی بیشتر است.
یک فرق دیگری که ویروس جهشیافته با ویروس قبلی دارد این است که در ویروس قبلی در هفته اول ریه درگیر نمیشد، اما در این جهشیافته فرقی که کرده درگیری ریه زودتر شده و در روزهای اول درگیری ریه مشخص میشود.
در اولی زمانی ریه درگیر میشد که افت اکسیژن داشتیم، اما در این ویروس جدید با وجود اکسیژن خون بالا هم ممکن است ۴۰ تا ۵۰ درصد ریه درگیر شده باشد.
*مهلت ثبتنام در کنکور تمدید شد
سازمان سنجش: متقاضیانی که تا روز پنج شنبه برای شرکت در آزمون سراسری ثبتنام نکردهاند، میتوانند تا ۱۶ اسفند برای ثبتنام اقدام کنند. هزینهای بابت تأخیر در ثبتنام از داوطلبان دریافت نخواهد شد.
....سلامت و بهداشت
*مردم ویروس جهش یافته کرونا را جدی بگیرند: وزیر بهداشت گفت: نمیخواهیم مردم را دچار اضطراب کنیم اما باید ویروس جهش یافته کرونا را بسیار جدی بگیرند زیرا بسیار خطرناک است.
به نقل از ایرنا، سعید نمکی افزود: امیدواریم مردم نوروز کم خطری را طی کنند، اما از حالا بار و بندیل سفر را نبندید، زیرا اصلا معلوم نیست چه وضعیتی داریم و تدارک سفر را حتی در ذهن هم تصور نکنید، ولی اگر اسفند بیخطری را طی کنیم، میگوییم با چه پروتکلهایی میتوانید به سفر بروید.
وزیر بهداشت اظهار کرد: مشکل ویروس کووید ۱۹ به خصوص با ویروس جهش یافته اکثر کشورها را تحت تاثیر قرار داده است. در ۲۴ ساعت گذشته، آمریکا بالاترین آمار فوتی را با هزار و ۹۸۹ مرگ دارد. در ایران با وجود ورود ویروس جهش یافته کرونا، تلاش شده که مرگ و میرهای روزانه بیش از دو رقمی نشود. بیشترین درگیری با ویروس کرونا را در استان خوزستان داریم. اکثر شهرهای این استان گرفتار شدهاند. شهرهای شمالی استان خوزستان مثل شوشتر و دزفول که قبلا مرگ و میر به خصوص با ویروس جهش یافته کرونا نداشتیم نیز گرفتار شدند. همان طور که پیش بینی میشد این ویروس چهره متفاوتی با ویروس ووهان دارد .در ویروس جهش یافته به سرعت شدت بیماری بالا رفته و افراد بدحال شده و جوانترها گرفتار میشوند. ابتدا فکر میکردیم افراد دیر مراجعه میکنند، اما بعد دیدیم کسانی که زود مراجعه میکنند نیز در عرض ۴۸ ساعت به مرحله گرفتاری سخت ریوی وارد میشوند. از ۷۰ بیمار انتوبه شده در بیمارستانهای خوزستان متاسفانه در یک شبانه روز، ۳۰ نفر فوت کردند که این نشان دهنده هجوم سنگین بیماری به ریههاست.
نمکی گفت: استاندار جدید خوزستان به شدت همراه است و کار را مدیریت میکند. البته هنوز گلایههایی داریم. در هندوستان با پیدا شدن موارد ویروس جهش یافته کرونا، همه پروازها لغو شد. در نیوزلند با یک مورد گزارش بیماری، تعطیلی عمومی در خیلی از فعالیتها ایجاد شد. در استرالیا و کشورهای اروپایی به شدت محدودیت ایجاد شده است.
وی افزود: رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز میگوید که هنوز انجام تست برای سوار شدن به هواپیما و قطار الزامی نشده است. در این زمینه نامهای نوشتم که اگر کانون سنگین آلودگی ویروس جهش یافته داریم، حداقل اجازه ندهیم به جاهای دیگر سرایت کند. کافی است سه یا چهار استان دیگر با وضعیت خوزستان داشته باشیم. در آن صورت کنترل از دست همکاران ما خارج میشود.
وزیر بهداشت بیان کرد: کمبود اکسیژن ساز در خوزستان را به سرعت برطرف کردیم. همکاران ما تلاش کردند تختهایی اضافه شود تا مشکل کمبود تخت وجود نداشته باشد. تا این لحظه نیز همکاران ما با تسلط کامل در حال مدیریت کار هستند.اما با وجود تذکرهای مکرر هنوز هم رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان خوزستان پایین است. اگرچه در برخی جاها بهتر شده، اما هنوز به نسبت متوسط کشوری، رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان خوزستان پایین است.
*افزایش بیماریابی، دستاورد بزرگ طرح شهید قاسم سلیمانی در خوزستان: رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به روند افزایشی بیماریابی کرونا در استان گفت: اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در این روند مثبت، نقش مهمی ایفا کرده است.
*به نقل از ایرنا، دکتر سیدمحمد علوی افزود: در راستای شناسایی هر چه بیشتر بیماران روزانه بیش از ۱۲ هزار تست کرونا در استان انجام می شود که روز گذشته این تعداد به حدود ۱۴ هزار تست در روز رسید لذا از مردم تقاضا داریم که با مراکز منتخب بهداشت برای شناسایی به موقع افراد در تماس با فرد مبتلا، همکاری بهتری داشته باشند تا شیوع بیماری کنترل شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ۶۲ مرکز ۱۶ ساعته در کل استان خدمات معاینه و انجام تست PCR از افراد علامت دار کووید ۱۹ را انجام میدهند.
* نگرانی از گسترش ویروس انگلیسی در تهران: رئیس تیم واکنش سریع کووید۱۹ در کشور با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان نباید درباره این بیماری دچار خوش باوری شویم؛ در عین حال بر لزوم افزایش تستها و بیماریابی تاکید کرد و گفت: در ویروس جهش یافته، درمان سرپایی اهمیت بسیار زیادی دارد و هرچه درمان به موقع و سریعتر رخ دهد، بیمار دیرتر وارد فاز التهابی میشود.
به نقل از ایسنا، دکتر حمید سوری گفت: در حال حاضر در برخی نقاط کشور بخصوص قسمتهای جنوبی و عمدتا خوزستان وضعیت مناسبی نداریم؛ البته مشکل اصلی از چند هفته قبل آغاز شد اما نمود آن اکنون در افزایش مرگها رخ داده است و طی یک یا دو روز گذشته تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا مجددا پس از ماهها ۳ رقمی شده است. عمدهترین دلیل این اتفاق افزایش مرگ و میر در استان خوزستان است و حدود یک چهارم مرگهای روزانه در استان خوزستان رخ میدهد.
وی با اشاره به اینکه نگرانی از وضعیت بیماری در کل کشور وجود دارد، تاکید کرد: همه چیز بستگی به این دارد که از انتشار بیماری به خصوص واریانت جهشیافته کرونا که در خوزستان سبب افزایش آمار مبتلایان و جانباختگان شده است، جلوگیری کنیم. تمهیداتی برای جلوگیری از گسترش بیماری اتخاذ شده، ولی هوشیاری مردم، سیاستهای مناسب و افزایش رعایت پروتکلهای بهداشتی همچنان از نکات بسیار مهم در مدیریت بیماری کرونا است. خوزستان وضعیت با ثباتی پیدا کرده بود اما با گسترش نوع جهش یافته در استان، شرایط تغییر کرد.
رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا با اشاره به نزدیکی به نوروز ۱۴۰۰ و احتمال شکل گیری سفرها و دید و بازدیدهای خانوادگی و فامیلی، بیان کرد: آنچه واضح است این است که اقدامات قهری برای کنترل اپیدمی کرونا در مقایسه با کشورهای اروپایی نزدیک به صفر بوده است؛ یعنی اقدامات شدید کنترلی نسبت به برخی کشورهای اروپایی و آسیای شرقی نداشتیم. به نظر میرسد با توجه به شرایط فعلی بیماری و جهشی که در ویروس رخ داده است لازم باشد دولت اقدامات سختگیرانهتری وضع کند و
وی ادامه داد: به نظر میرسد در حدود ۱۰ الی ۱۵ استان موارد ویروس جهش یافته انگلیسی مشاهده شده است اما هنوز در برخی از استانها بروز بیماری به شکل پراکنده یا تکتک بوده است. نگرانی ما افزایش سرعت گسترش واریانتهای جهش یافته ویروس است.
سوری پیرامون وضعیت کرونا در پایتخت، افزود: مواردی از ویروس جهش یافته در پایتخت هم مشاهده شده است. بیشتر گرایش در افزایش موارد اپیدمی در شرق تهران متمرکز است که چرایی آن میتواند به تراکم جمعیت در این بخش، افزایش تعاملات مردم، بافت جمعیتی متفاوت، میانگین بالاتر مبتلایان به بیماریهای زمینهای و... برگردد، البته از ابتدا هم تمرکز آلودگی در شرق تهران بیشتر بود. طبیعتا نگرانی از گسترش موارد جهشیافته در روزهای آینده در تهران هم وجود دارد.
.......از شش نقطه جهان
*کیهانشناسی که هرگز ماه را ندید: در بین اهالی نجوم یا به اصطلاح صحیحتر کیهانشناسها، بودند کسانی که در اواخر عمر به دلایل گوناگون نابینا شدند اما با این وجود به پژوهش و تولید علم ادامه دادند. «گالیله»، یکی از معروفترینِ این افراد است. چند روز پیش اما برخی وبسایتهای آمریکایی به مناسبت روز ملی علم، به سراغ یک فیزیکدان و کیهانشناس نابینا رفته بودند که اتفاقاً نه در کهنسالی، که از بدو تولد نابینا بوده است. دانشمندی ۷۲ ساله که بعد از جستجو دستگیرمان شد که گویا از ارج و قرب ویژهای هم در محافل علمی در آمریکا برخوردار است. اما این مرد کیست که بی آنکه تا به حال سیرِ آفاق کرده باشد و نگاهش روی ماه و سایر اجرام آسمانی قفل شده باشد، رد پایش را در تاریخ نجوم آمریکا تثبیت کرده است؟
«کِنت کالِرز»، (Kent Cullers) در ماه ژوئیه سال ۱۹۴۹، اندک زمانی زودتر از موعد مقرر به دنیا آمد. اتفاقی که نابینایی را برایش به عنوان یک مزاحمتِ همیشگی به همراه داشت. گفتهاند داخل دستگاه اینکوباتو منتظر بوده که رشدش به حد کفایت برسد تا بتواند وارد دنیای آدمها شود اما دستگاه در امر اکسیژنرسانی سر سوزنی کمکاری کرده و نتیجهاش شده یک انسان نابغه اما نابینا.
پدر کنت هم مثل خودش فیزیکدان بود. میگوید در کودکی پدر برایش کتابهای فیزیک و کیهانشناسی میخوانده و همین هم باعث علاقهاش به این حوزه شده است. مدرسه را که تمام کرد ابتدا به سراغ روانشناسی رفت. مدت زیادی از تحصیلش در این رشته نگذشته بود که فهمید برای این کار ساخته نشده؛ این شد که به رغم همه مخالفتها و سنگاندازیها، بالاخره دانشگاه را مجاب کرد که تغییر رشته بدهد. فیزیک را به عنوان رشته تحصیلیاش انتخاب کرد و آن را تا آخر خط ادامه داد و سرانجام هم توانست در سال ۱۹۸۰ اولین نابینایی در آمریکا باشد که دکترای فیزیک دریافت میکند؛ آن هم از دانشگاه معتبر و آبرومندی مثل برکلی.
تخصص کنت کالرز، دنبال کردن سیگنالهایی بود که از فضا میآمد. برای او و همکارانش این سیگنالها از آن جهت اهمیت داشتند و دارند که ممکن است بتوانند به کمک آنها سر نخهایی از حیات در سایر کرات را پیدا کنند. کنت برای پیگیری سیگنالهای فضایی الگوریتمهایی هم ابداع و طراحی کرد که همچنان هم در مؤسسات کیهانشناسی از آنها استفاده میشود. کار را ابتدا با «سِتی» (SETI) شروع کرد. ستی یک مؤسسه غیر انتفاعی است که تنها حوزه کاریاش پیگیری نشانههای حیات در کرات دیگر است. بعد از مدت کوتاهی به ناسا پیوست و از همین دست کارها آنجا هم انجام داد. در ۱۹۹۵ دوباره از شغل خودش در ناسا استعفا کرد و باز به عنوان دانشمند ارشد و مدیر پروژه به ستی برگشت و تا ۲۰۰۵ هم با همین مؤسسه غیر انتفاعی ادامه داد.
کنت کالرز سوژه خوبی هم برای فیلمسازها بوده است. همسرش «لیظا پاورز» که عکاس و فیلمساز مستند است یک فیلم کوتاه در باره زندگی او در دهه نود میلادی ساخت. همچنین اگر اسم فیلم «تماس» یا «Contact» را شنیده باشید، جالب است بدانید که شخصیت اولش را بر اساس زندگی کنت کالرز ساختهاند. این دانشمند و کیهانشناس نابینا دهها مقاله علمی در زمینه فیزیک و اختر فیزیک از خود به جا گذاشته و کیهانشناسان آمریکا همچنان از ثمره تلاشهایش بهرهها میبرند.
.......چاردیواری
با سلام به خوانندگان محترم ایران سپید و با آرزوی حفظ سلامتی در روزهای پایانی سال جاری و با امید آغاز سال جدید با نوید بهبود زندگی مردم در درجه اول، خلاصی از اپیدمی ویروس و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی که بزرگترین معضل کل افراد جامعه و بویژه افراد معلول، نابینایان و کم بینایان است. با این مقدمه می پردازم به پاسخ ها و نظرات شما، اما در آغاز دو پاسخ عمومی، اول توضیح مجدد در مورد وضعیت تقویم، در پی توضیح این مسئله در هفته های اخیر باز هم به اطلاع دوستان می رسانم که امسال تقویم از طریق ایران سپید توزیع نخواهد شد و دوستان برای دریافت تقویم باید یا به انجمن ها یا تشکل های استانی یا شهرستانی نابینایان خودشان مراجعه کنند یا به طور مستقیم با رودکی تماس بگیرند. در پاسخ به دوستانی که در مورد بریل در سال آینده پرسیده اند طی جلساتی که در همین ماه خواهیم داشت انشاا... در این زمینه تعیین تکلیف می کنیم و متناسب با شرایط کشور تصمیم مقتضی گرفته می شود و به اطلاع دوستان رسانده می شود.
اما پرسش ها، آقایی به اسم حسن در مورد وضعیت رسیدگی به سهمیه آزاد استخدامی پرسش کرده اند و در این خصوص باید با توجه به اشاره شان به شرکت خواهرشان در آزموش استثنایی در سهیمه آزاد باید بگویم که توضیحشان کافی نیست اینکه خواهرشان آیا دارای معلولیت هستند در سهمیه آزاد شرکت کرده اند؟ چه نمره ای آورده اند؟ چه شرایطی دارند؟ و آیا در کودکان استثنایی مورد درخواست ایشان شرطی برای نوع معلولیت قید شده است یا نه؟ در نتیجه توضیحات ایشان بسیار کلی است و نمی شود پاسخ مشخصی به آن داد. دوست دیگری در خصوص عدم پرداخت حق پرستاری به معلولان شدید پرسیده اند. در کل این حق به معلولان شدید پرداخت می شود اینکه ایشان چه معلولیت شدیدی دارند و از چه زمانی حق پرستاری نگرفته اند باز احتیاج به توضیحات تکمیلی دارد.
دوست عزیزی به نام قادر طی کامنتی به اعلام خبر از سوی دولت در مورد افزایش 54 تا 250 درصدی یارانه به مراکز نگهداری در طول دولت یازدهم و دوازدهم اعتراض کرده اند که واقعیت این است که این خبر وجود دارد و ایشان باید به طور مستند اعلام کنند که به چه دلیل این رقم درست نیست البته دوست دیگری به نام آقای نادر مقیمی که خودشان را از مسئولان این مراکز معرفی کرده اند گفته اند که این افزایش بیشتر از ده درصد نبوده است. در این خصوص قطعاً پاسخ مقتضی را در هفته های آینده خواهیم داد ولی تا جایی که ما اطلاع داریم افزایش یارانه به مراکز نگهداری بسیار بیشتر از ده درصد بوده است و ممکن است که آن رقم کلی اعلامی وزیر تعاون قابل بررسی باشد اما به طور قطع پرداخت یارانه ها به مراکز نگهداری بیشتر از ده درصد سالانه بوده است در این سال ها و در واقع این رقم رقمی است که متناسب با تورم شاید نباشد اما افزایش بسیار بیشتر از ده درصد سالانه بوده است.
دوست دیگری در مورد افزایش چهار تا هشت برابری مستمری افراد معلول اعتراض کرده اند و آن را دروغ خوانده اند و با ذکر اینکه الان 170 هزار تومان دریافت می شود این افزایش را کاذب دانسته اند به هر حال اگر مبنا را 53 هزار تومان قرار دهیم و رقم پرداختی نزدیک 200 هزار تومان به یک نفر را حساب کنیم این افزایش چیزی نزدیک به چهار برابر است و در مورد خانوارها هم که ترکیب می شوند و از مستمری هایشان افزایش پیدا می کند قطعاً می تواند این افزایش چند برابری را پوشش دهد اما مسئله این است که آیا این افزایش چند برابری از پس تورم سالانه بر می آید که به طور قطع پاسخ منفی است و علی رغم این افزایش ها شاید افراد معلول در پایان سال 99 قدرت خریدی به مراتب کمتر از سال های گذشته داشته باشند.
دوستی از طرف خانم بهار امیری ویس گذاشته اند و در این فایل صوتی سوالاتی کرده اند در مورد جلسه آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک در مورد آموزش های ویژه تغذیه ورزشکاران توسط خانم دکتر علیزاده در شش بهمن ماه و خواهان گزارش هایی در این خصوص شده اند که به خبرنگار ورزشی ایران سپید ارجاع شد. در مورد خبر موفقیت یک دانش آموز در مسابقات نقاشی خانه هنرمندان در دهه فجر نیز پیگیری این خبر به خانم کباری در حوزه آموزش منتقل شد که پیگیری کنند.
برخی دوستان دیگر توضیحات و سوالات کلی مطرح کرده اند بدون ذکر نام که چندان قابل اشاره نیست. آقای امین درخشان از شیراز خواهان انتشار روزنامه در سال جدید شده اند در قالب برگه های بریل که امید ما هم همین است و در پایان دوست دیگری به نام سعید یوحنایی اعلام آمادگی کرده اند برای تولید اسباب بازی های ویژه نابینایان و خواهان مشاوره در این زمینه شده اند که ما به دنبال شماره ایشان هستیم و قطعاً با ایشان تماس خواهیم گرفت که از کم و کیف کارشان آگاه شویم و اگر در این زمینه فعالیت می کنند به طور قطع مشاوره های لازم را در اختیار ایشان قرار خواهیم داد.
در پایان با آرزوی موفقیت برای دوستانی که در آزمون های استخدامی شرکت کرده اند باز هم تاکید می کنم اگر در این زمینه مشکلاتی دارید با ارائه مستندات هر چه سریع تر آن ها را جهت پیگیری در اختیار ما قرار دهید. با امید کاهش عوارض اپیدمی در روزهای پایان سال و تاکید بر مراقبت هر چه بیشتر در ایام تعطیلی پیش رو شما را به خداوند متعال می سپارم تا گفت و گوی بعدی ایام به کام و مراقب سلامت خود باشید.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/23177.html |