printlogo


کد خبر: 22824تاریخ: 1399/11/7 00:12
روزنامه سه شنبه 7 بهمن ۱۳۹۹
روزنامه سه شنبه 7 بهمن ۱۳۹۹
عناوین امروز: از سوی هیئت دولت، اساسنامه صندوق حمایت از فرصت های شغلی افراد دارای معلولیت تصویب شد - ظریف: کاندیدای ریاست جمهوری نمی شوم، چون نمی خواهم باعث اختلاف در کشور شوم - اولین محموله واکسن کرونا به زودی از کواکس وارد کشور می‌شود - رونمایی از یک ساز تازه همزمان با زادروز نوازنده و پژوهشگر موسیقی - برگزاری وبینار آموزشی به سوی توکیو - محاکمه دوباره زنی که شوهرش را قربانی عشق به پسرخاله کرد

روزنامه «ایران سپید»

سه شنبه 7 بهمن ۱۳۹۹

12 جمادی الثانی ۱۴۴۲

26 ژانویه 2021

سال بیست و پنجم شماره 6622

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

از سوی هیئت دولت، اساسنامه صندوق حمایت از فرصت های شغلی افراد دارای معلولیت تصویب شد

ظریف: کاندیدای ریاست جمهوری نمی شوم، چون نمی خواهم باعث اختلاف در کشور شوم

اولین محموله واکسن کرونا به زودی از کواکس وارد کشور می‌شود

رونمایی از یک ساز تازه همزمان با زادروز نوازنده و پژوهشگر موسیقی

برگزاری وبینار آموزشی به سوی توکیو

محاکمه دوباره زنی که شوهرش را قربانی عشق به پسرخاله کرد

........ویژه

*  از سوی هیئت دولت، اساسنامه صندوق حمایت از فرصت های شغلی افراد دارای معلولیت تصویب شد

هیئت وزیران به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اساسنامه صندوق حمایت از فرصت های شغلی افراد دارای معلولیت را به تصویب رساند. به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، هیئت وزیران در جلسه‌های ۲۱ خرداد و ۹ مهر ۱۳۹۹ به استناد قانون حمایت از حقوق معلولان، اساسنامه صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور را تصویب کرد.

مطابق این اساسنامه، به منظور ایجاد، توسعه و تقویت اشتغال و کارآفرینی و حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت، صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، وابسته به سازمان بهزیستی و دارای شخصیت حقوقی، اداری و مالی مستقل، تشکیل و اداره می‌شود.

مرکز اصلی صندوق در تهران است که با سرمایه‌ای به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال (از محل اعتبارات مصوب مربوط به سازمان بهزیستی) اداره می‌شود.

اعطای تسهیلات خود اشتغالی و حمایت از کارآفرینان در راستای توانمندسازی و ایجاد اشتغال برای افراد دارای معلولیت، اعطای تسهیلات اعتباری در قالب‌های مختلف از قبیل قرض‌الحسنه جهت ایجاد فرصت‌های شغلی جدید برای افراد دارای معلولیت، کمک مالی جهت ایجاد زیرساخت‌های اشتغال برای افراد دارای معلولیت و نیز کمک به تأمین و پرداخت یارانه سود و کارمزد به مجریان طرح‌های اشتغال‌زا و کارآفرینی افراد دارای معلولیت، وظایف و اختیارات صندوق را تشکیل می‌دهد.

* مراکز «+زندگی»؛ پنجره واحد برای ارائه خدمات به مددجویان

«حبیب‌الله مسعودی‌فرید» معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در تبیین و تشریح ماهیت راه‌اندازی مراکز +زندگی در سراسر کشور، گف: این مراکز با هدف ارتقاء کیفیت خدمات بهزیستی به مددجویان شکل گرفته است؛ چراکه همیشه این دغدغه وجود داشت که مددجویان برای دریافت خدمات خود به یکجا مراجعه کنند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: در حالی که هر یک از افراد برای دریافت خدمات به عنوان مثال از پایگاه خدمات اجتماعی، پایگاه‌های سلامت اجتماعی، همیاران، خانه سلامت روان محلی و یا در حوزه توانبخشی CBR و حتی در حوزه اعتیاد CBO به مکان‌های مختلف و جداگانه‌ای مراجعه می‌کردند. مثلا زن سرپرست خانوار برای معاینه چشم فرزند خود و پیگیری دیگر خدمات باید به مکان‌های مختلفی مراجعه می‌کرد که این مدل ارائه خدمت ضمن افزایش قیمت خدمات، رضایتمندی فرد را به همراه نداشت.

 مراکز +زندگی سازمان بهزیستی کشور نیز رویکرد پنجره واحد را ایجاد می‌کند

وی با بیان اینکه معتقدیم ورودی سازمان باید در یکجا متمرکز باشد بر داشتن نگاه و رویکرد پنجره واحد تأکید کرد و گفت: به عنوان مثال در نظام سلامت همه افراد اعم از کودک، مادر، سالمند و ... برای دریافت هر نوع خدمت به مرکز بهداشت مراجعه می‌کنند، لذا مراکز +زندگی سازمان بهزیستی کشور نیز رویکرد پنجره واحد را ایجاد می‌کند و افراد تحت پوشش برای دریافت خدمات تنها به یک مرکز با دسترسی‌پذیری آسان مراجعه خواهند کرد.

مسعودی‌فرید بالا رفتن پوشش خدمات و نفوذ بیشتر خدمات را از مزیت‌های فعالیت مراکز +زندگی برشمرد و تصریح کرد: یکی از رویکردهایی که در مراکز +زندگی وجود دارد در واقع برنامه مبتنی بر سطح‌بندی خدمات و نظام ارجاع است؛ از طرفی رویکرد ما از غیرفعال(passive) به فعال (Active) تبدیل و پرونده اجتماعی خانوار تشکیل می‌شود که در این مرحله نه تنها به مددجویان بلکه به تمامی جامعه پیرامونی مراکز +زندگی، خدمات ارائه می‌دهیم.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ضمن پیشگیری، شناسایی افرادی که شرایط تحت پوشش قرار گرفتن را دارند اما شناسایی نشده‌اند، صورت می‌پذیرد، گفت: این رویکردی مقرون به صرفه است و بهره‌وری سیستم را بالا می‌برد و ضمن دسترس‌پذیری و نفوذ بیشتر خدمات، رضایتمندی مخاطب را به همراه دارد.

 مراکز +زندگی داشبورد مدیریتی بسیار قوی و بروز در اختیار سازمان بهزیستی کشور

وی مبتنی بر IT بودن مراکز +زندگی را یکی از ویژگی‌های مثبت برشمرد و اذعان کرد: دیتابیس (data base) بودن این مراکز برای ما نظام مدیریت داده‌ها را ایجاد می‌کند، بطوری که در بستر IT اطلاعات دریافت خدمات تمامی افراد یک خانوار به صورت یکجا برای ما قابل مشاهده و دسترسی است و در واقع داشبورد مدیریتی بسیار قوی و بروزی را در اختیار سازمان بهزیستی کشور قرار دهد.

مسعودی‌فرید، آموزش نیروی انسانی و نظارت، پایش و ارزشیابی را پاشنه آشیل در راه‌اندازی و توسعه مراکز +زندگی عنوان کرد و گفت: در معاونت اجتماعی حوزه کودکان کار و خیابان، ثبت پرونده‌ کلینیک‌های مددکاری، آموزش خانواده و ... به مراکز +زندگی داده شد که به مرور زمان ریز فعالیت‌های دیگری نیز در حوزه اجتماعی به این مراکز واگذار می‌شود.

تأکید بر نقش اطلاع‌رسانی به آحاد مردم بالاخص مددجویان در راستای توزیع عادلانه خدمات

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور بر نقش اطلاع‌رسانی به آحاد مردم بالاخص مددجویان در سطح رسانه‌های ملی و محلی در راستای توزیع عادلانه خدمات و سطح دسترسی‌ها تأکید کرد و گفت: از آنجایی که مراکز +زندگی محله‌محور هستند که باید با گفتمان اجتماعی در این خصوص فرهنگسازی کنیم.

وی، با بیان اینکه تربیت نیروی انسانی ماهر رضایتمندی بیشتر گروه‌های هدف در راستای دریافت خدمات را به همراه دارد، گفت: ۱۴۸۲ خط دیده‌بان آماده دریافت نظرات، پیشنهادات و انتقادات آحاد جامعه است تا بتوانیم در سریعترین زمان ممکن مشکلات را مرتفع کند.

مسعودی‌فرید، توجه به فرهنگ‌ها و ارزش‌های منطقه و محله و ارتباط موثری که خدمت‌دهنده به مردم ارائه می‌کند را از مصادیق مناسب‌سازی مراکز +زندگی برشمرد و گفت: در مراکز +زندگی باید ضمن مناسب‌سازی اماکن از افراد بومی برای ارائه خدمت استفاده کنیم؛ یکی از موفقیت‌های نظام سلامت بکارگیری بهورزان از جنس خود مردم و از بافت منطقه بود من معتقدم ارائه‌دهندگان خدمت در مراکز +زندگی باید هنر ارتباط موثر با مردم را داشته باشند؛ چراکه تکریم ارباب رجوع و توجه به ارزش‌ها و فرهنگ‌های مردم در هر منطقه از موارد جلب و جذب آحاد جامعه برای دریافت خدمات از مراکز +زندگی است.

 گفتمان‌سازی، انتقال دانش و مبانی به بدنه کارشناسی و ساختارسازی مهمترین استراتژی برای تحکیم و تداوم فعالیت مراکز +زندگی

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در پایان گفتمان‌سازی، انتقال دانش و مبانی به بدنه کارشناسی و ساختارسازی را مهمترین استراتژی برای تحکیم و تداوم فعالیت مراکز +زندگی برشمرد و یادآور شد: آغاز به کار این مراکز را باید براساس مبانی علمی در ستاد و استان‌ها جدی گرفت.

* اهدای ۱۶۵ هزار تبلت به دانش‌آموزان محروم با همت خیرین، نهادها و دستگاه‌های اجرایی

معاون و جانشین وزیر در طرح هدایت از تهیه و اهدای 165 هزار تبلت و وسایل هوشمند ارتباطی به دانش‌آموزان محروم توسط دستگاه‌های اجرایی، نهادهای عمومی و خیرین تاکنون خبر داد و گفت: با شروع نهضت ملی هدایت روند تهیه و اهدای تجهیزات هوشمند ارتباطی شتاب بیشتری گرفته است.

دکتر سید جواد حسینی در هفتمین نشست کمیته اجرایی طرح هدایت (هر دانش‌آموز یک تبلت و هر تبلت یک کلاس و یک مدرسه) که به میزبانی معاونت آموزش متوسطه در محل سالن جلسات این معاونت برگزار شد، با بیان گزارشی از فعالیت‌های انجام شده در طرح هدایت اظهار کرد: پویش "اولیای خردمند، فرزندان هوشمند" با استفاده از ظرفیت بیش از 100 هزار انجمن اولیاومربیان مدارس برای تأمین تجهیزات ارتباطی هوشمند دانش‌آموزان نیازمند و پویش "من حاضرم" توسط سازمان دانش‌آموزی با هدف بسیج همه خیرین و خیرخواهان جامعه برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند تاکنون راه‌اندازی شده است.

وی افزود: اتحادیه انجمن‌های اسلامی نیز طرح هر انجمن حداقل سه تبلت را کلید زده است تا از این طریق و با استفاده از ظرفیت 13 هزار انجمن اسلامی ۳۹ هزار تبلت تهیه و در اختیار دانش‌آموزان نیازمند قرار گیرد.

معاون وزیر با تقدیر از سازمان بسیج دانش‌آموزی در اجرای طرح نظر هوشمند گفت: با اجرای طرح نذر هوشمند تاکنون نزدیک به ۶۵ میلیارد تومان جمع‌آوری‌شده است که با این رقم بیش از ۲۲ هزار تبلت می‌توان برای دانش‌آموزان نیازمند تهیه نمود.

وی با بیان اینکه بسیج اقشار هم می‌تواند در طرح نذر هوشمند وارد شود افزود: امید است طرح نظر هوشمند مراحل و موج‌های دوم و سوم خود را با استفاده از ظرفیت دهه فجر استمرار بخشد.

معاون وزیر با بیان اینکه تاکنون با 27 استاندار تفاهم‌نامه تأمین نیمی از هزینه خرید تجهیزات هوشمند آموزشی توسط استانداری‌ها و از طریق منابع داخلی امضا شده است گفت: در قالب این تفاهم نامه‌ها اعتبار خرید بیش از یک میلیون و پانصد هزار تبلت تأمین شده است.

وی افزود: در هفته گذشته با همیاری و مشارکت شهرداری مشهد، سازمان نظام صنفی کامپیوتر استان تهران، اتاق اصناف استان اصفهان، مؤسسه خیریه بوتراب و مؤسسه خیریه رعد بخشی از اعتبار طرح هدایت تأمین شده است.

 جانشین وزیر در طرح هدایت با اشاره به نشست با صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار کرد: در این نشست بر فعال‌شدن شرکت صنایع آموزشی و تخصیص مبلغی بیشتر برای خرید و تبادلات با شرکت‌های داخلی و خارجی، ایجاد خط تولید و نیز تسهیلات ویژه برای فرهنگیان و دانش‌آموزان و تخصیص منابع از طریق ردیف مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان تأکید شد.

حسینی با اشاره به برگزاری نشست با نمایندگان بیش از 60 دستگاه اجرایی که به همت دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی و معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش در سالن اجلاس اردوگاه شهید باهنر برگزار شد اظهار کرد: در این نشست مقرر شد طرح حامی هوشمند در سه قلمرو در دستگاه‌ها اجرا شود که اولین قلمرو آن اهدای وسایل هوشمند اضافی ادارات به مدارس، قلمرو بعدی اهداء وسایل هوشمند به فرزندان کارکنان دستگاه‌ها و سومین قلمرو آن نیز استفاده دستگاه‌های اجرایی از ظرفیت مسئولیت اجتماعی و پویش‌های مردمی جهت یاری رساندن به مدارس هم‌جوارمی باشد.

 معاون وزیر با بیان اینکه امروزه و در عصر کرونا مسئله‌ای مهم‌تر از تأمین وسایل ارتباطی هوشمند برای دانش‌آموزان نیازمند نیست اظهار کرد: در کمیسیون تلفیق مجلس ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای تهیه تجهیزات هوشمند ارتباطی تصویب شده است و صندوق توسعه ملی نیز می‌تواند در این زمینه به یاری آموزش‌وپرورش بیاید.

 حسینی با بیان اینکه احصای اطلاعات دانش‌آموزان نیازمند از دو مسیر شبکه شاد و سامانه سناد در حال پیگیری است اظهار کرد: پس از تهیه تجهیزات هوشمند ارتباطی، ملاکی‌های واگذاری این تجهیزات باید توسط معاونت‌های ابتدایی و متوسطه مشخص شود.

شایان‌ذکر است در این نشست کمره ای معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش‌وپرورش نیز با ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده در این معاونت در خصوص طرح هدایت اظهار کرد: اولین گام در توزیع عادلانه تجهیزات هوشمند شناسایی است و معاونت آموزش متوسطه با طراحی فرمی در سناد اطلاعات برخی از دانش‌آموزان نیازمند را جمع‌آوری کرده است که تکمیل اطلاعات همه دانش‌آموزان مستلزم مشارکت مدیران و معلمین است.

وی افزود: تعیین اولویت در واگذاری‌ها هم از دیگر مباحث مهم است که بهتر است اولویت‌بندی دانش‌آموزان توسط مدیر مدرسه و با نظارت معاونت‌های آموزشی انجام شود

.........اخبار روز

* ظریف: کاندیدای ریاست جمهوری نمی شوم، چون نمی خواهم باعث اختلاف در کشور شوم

ظریف؛ وزیر امور خارجه:

صریح بگویم که از زمان انتخاب بایدن تا این لحظه هیچ مذاکره‌ای بین ایران و آمریکا نبوده است و تا زمانی که آمریکا شرایط بازگشت به ۱+۵ را پیدا نکند، مذاکره چند جانبه‌ای هم در کار نخواهد بود.

احساس می‌کنم انتخابات سال ۱۴۰۰ برای برخی دوستان آنقدر مهم است و انتخابات آمریکا آنقدر معادلاتشان را برای سال ۱۴۰۰ به هم ریخته است که می‌خواهند مانع شوند.

واقعاً دلم نمی‌خواهد که باعث اختلاف در کشور شوم، چون احساس می‌کنم بیش از هر زمان دیگر، کشور نیازمند اجماع است. ما اکنون داریم بودجه کشور را سیاسی می‌کنیم و این برای کشور سم مهلک است.

* روزهای تحریم رو به پایان است

معاون اول رئیس جمهور اسحاق جهانگیری :

به اعتقاد من ما در پایانی ترین روزهای تحریم هستیم و روزهای خوشی برای هفته ها و ماههای آینده کشور میبینم.

* ۱.۸ میلیون خانه خالی در صف مالیات

وزیر راه: بیش از ۱.۸ میلیون نفر، مالک بیش از یک خانه هستند که برای ۱.۳ میلیون نفر آن‎ها پیامک خوداظهاری ارسال شده تا وضعیت ملک خود را مشخص کنند.

نرخ مالیات به گونه‌ای وضع شده که به نظر نمی‌رسد، اکثریت مردم ترجیح دهند خانه خود را خالی نگه‎دارند. برای احراز هویت مالکان و ساکنان خانه‎ها به زودی سامانه املاک به ثبت احوال متصل می‎شود.

* یک شغل عجیب در آلمان: مشاوره برای دروغگویی و پنهان کاری!

مؤسسه‌ای در شهر برمن آلمان به طور علنی و رسمی کار خود را کمک به مشتریان برای پنهان کردن اسرارشان عنوان می‌کند.

مدیر این موسسه می‌گوید دروغ گفتن همیشه کار بدی نیست، بلکه برای حفاظت از حریم خصوصی گاهی ضروری هم هست.

* وزیر بهداشت: غفلت کنیم، ۴۸ ساعته گرفتار پیک جدید کرونا می‎شویم

نباید بنشینیم که دیگران با علامت به سراغ ما بیایند الان وقت آن است که سراغ افراد با علامت و بدون علامت در تک تک منازل و محله‌ها برویم.

هنوز نسبت تست های سریع در کشور، معقول و منطقی نیست. باید ۳ تا ۵ برابر کار کنیم و بیماریابی را ۱۰ برابر افزایش دهیم تا شعله‎های کوچک این بیماری را خاموش کنیم.

* عوارض مسمومیت ناشی از آلودگی هوا را با علائم کرونا اشتباه نگیرید

فوق تخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی:

 برای تشخیص بین مسمومیت ناشی از آلودگی هوا یا ابتلا به کرونا باید به پزشک مراجعه کرد.

 عوارض کرونا با آلودگی هوا تقریباً یکسان است، با این تفاوت که کرونا معمولا اختلالاتی همانند از دست دادن حس بویایی و چشایی را به دنبال دارد.

 خلطی که به علت آلودگی هوا از گلو خارج می‌شود، سیاه رنگ است، در حالی که خلط بیمار مبتلا به کرونا معمولا روشن است.

 سرفه‌های ناشی از آلودگی هوا و کرونا تقریبا شبیه به هم هستند.

.........بهداشت و سلامت

* اولین محموله واکسن کرونا به زودی از کواکس وارد کشور می‌شود: دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: سهمیه ایران در کواکس اولین محموله وارداتی واکسن کرونا است که در هفته‌های آینده وارد کشور خواهد شد.

به نقل از ایرنا، دکتر مصطفی قانعی افزود: تنها کشوری بودیم که اعلام کردیم همه سبد واکسن متعلق به این مجموعه را نمی خواهیم و انتخاب بسیار خوبی در این زمینه انجام گرفته است.

وی ادامه داد: در کمیته ملی واکسن کرونا تصمیم گرفته شد که از منابعی واکسن تهیه شود که فرمایش مقام معظم رهبری محقق شود و حدود سه هفته قبل از فرمایش ایشان، موضوع خرید واکسن کرونا از فایزر از دستور کار خارج شده بود و این موضوع اصلاً مطرح نبود.

قانعی افزود: واکسن مورد نیاز کشور از منابع دیگری که تاکنون عوارض کمتری در مرحله سوم تست انسانی گزارش کرده اند و در عین حال از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند، تهیه خواهد شد.

وی بر لزوم اولویت بندی تزریق واکسن های وارداتی تأکید کرد و گفت: این واکسن ها در مرحله اول در اختیار گروه های پرخطر از جمله کادر پزشکی و افراد مسن قرار خواهد گرفت.

وی گفت: واکسن ایرانی کرونا مراحل ساخت را با موفقیت طی می کند و این موضوع نشان می دهد که واکسن ایرانی در موعد خود تولید و به بازار داخل عرضه خواهد شد.

قانعی اظهار داشت: اولین واکسن ایرانی کرونا با نام "کوو ایران برکت" حدود یک ماه است که وارد اولین فاز تست انسانی شده و تاکنون به ۲۱ نفر تزریق شده است؛ زیرساخت تولید آن آماده شده و در حال توسعه است.

وی ادامه داد: مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی دومین مجموعه سازنده واکسن کرونا است که واکسن این مجموعه طی چند روز آینده وارد مرحله تست انسانی می شود. این مؤسسه زیرساخت تولید این واکسن را دارد که باید آن را توسعه دهد.

قانعی افزود: انستیتو پاستور ایران هم به احتمال زیاد اواخر اسفند ماه امسال با همکاری مشترک کوبا وارد مرحله سوم تست انسانی واکسن کرونا می شود.

وی بیان داشت: به تدریج تا پایان سال جاری ۲ واکسن ساز ایرانی دیگر هم مجوز کارآزمایی بالینی دریافت خواهند کرد که آنها هم باید زیرساخت های تولید صنعتی واکسن کرونا را فراهم کنند.

* تست رایگان کرونا در مترو تهران تمدید شد: مدیرعامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران اعلام کرد: تست رایگان کرونا در دو ایستگاه مترو علی‌آباد و شوش تمدید شده و این برنامه به زودی در پایانه‌های مسافربری اصلی شهر تهران اجرا خواهد شد.

به نقل از ایرنا حمید چوبینه افزود: با هماهنگی با وزارت بهداشت قرار شد که شرکت مترو ایستگاه‌های خلوت‌تر را در اختیار شهر سالم بگذارد تا مسافرانی که نسبت به ابتلاء بیماری کرونا مشکوک هستند، پیش از ورود به ایستگاه مترو، تست سریع کرونا بدهند که در صورت بروز مشکل وارد ایستگاه نشوند و سلامت دیگر مسافران به خطر نیفتد.البته این اقدام در ایستگاه‌های اتوبوسرانی انجام نمی‌شود چرا که اجرای این برنامه سبب ایجاد ازدحام در ایستگاه‌ها و کندی در تردد اتوبوس‌ها می‌شود. اما مقرر شده که انجام تست کرونا در پایانه‌های مسافربری برون‌شهری انجام شود،

به گفته وی، تیم‌های متخصص شرکت شهر سالم در ایستگاه شوش تا روز پنج‌شنبه ۹ بهمن و در ایستگاه علی‌آباد تا روز شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ آماده انجام تست سریع کرونا به صورت رایگان هستند.

* تزریق بدون عارضه واکسن ایرانی کرونا به ۲۱ نفر: محقق اصلی پروژه تولید واکسن ایرانی کرونا در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با اشاره به جزییات روند تزریق این واکسن در فرآیند فاز اول مطالعه بالینی، گفت: اگر همه چیز به خوبی پیش رود، انشالله تا خرداد ماه واکسن ایرانی کرونا را خواهیم داشت.

به نقل از ایسنا، دکتر مینو محرز گفت: تاکنون واکسن ایرانی کرونا در نوبت اول به ۲۱ نفر تزریق شده است و باید همچنان ادامه یابد. در مرحله اول مطالعه انسانی واکسن عمدتا به بررسی عوارض می‌پردازیم که تاکنون عارضه جدی نداشته است و بعد از تأیید و دریافت مجوزهای لازم، وارد مرحله دوم کارآزمایی بالینی خواهیم شد.

این واکسن در دو دوز در فاصله دو هفته‌ای تزریق می‌شود. برخی داوطلبان هم در حال حاضر دوز دوم را دریافت کرده‌اند که آن هم خوشبختانه عارضه‌ای نداشته است.

محرز افزود: در صورت موفقیت همه فازها این واکسن خرداد ماه می‌تواند تولید شود.

.........آهنگ و درنگ

* رونمایی از یک ساز تازه همزمان با زادروز نوازنده و پژوهشگر موسیقی: بسیاری از علاقمندان موسیقی همیشه با این چالش در ذهن خودشان رو به رو هستند که چرا بر خلاف سده‌های گذشته، دیگر ساز تازه‌ای ابداع نمی‌شود یا حتی اگر هم ابداع می‌شود، راه به جایی نمی‌برد و نوازندگانش به اطرافیان و شاگردان خودِ مبدع ساز محدود می‌شود. می‌توان گفت جدیدترین سازی که بشر اختراعش کرده و توانسته جایش را در انواع ارکسترها اعم از پاپ، جَز، کلاسیک و سایر ژانرها باز کند، سازی است که آدلف سَکسِ بلژیکی در ۱۸۴۰ آن را طراحی کرد؛ سازی به نام «سکسوفون» که حالا دیگر همه آن را می‌شناسند. اختراعات و ابداعات قرن بیستم، شامل مواردی می‌شود که شاید نتوان آنها را در زمره اختراع ساز – به شیوه‌ای که در قدیم مرسوم بوده – به حساب آورد اما از نظر بسیاری موسیقی‌شناسان، به هر حال ساز تازه‌ای ابداع و به جمع سازها اضافه شده است. از آن جمله می‌توان به مواردی همچون سینتیسایزر و تِرنتِیبِل اشاره کرد که به هر حال با قابلیت‌های متعدد خود توانسته‌اند جای خود را در ارکسترها باز کنند.

در طول قرن اخیر ایرانیان هم تلاش کرده‌اند سازهایی متناسب با نیاز روز موسیقی ایرانی ابداع کنند. شجریان و علیزاده از جمله موسیقی‌دان‌هایی بودند که با ابداع سازهایی مثل صراحی و شورانگیز، نام خود را در دسته مخترعان ثبت کرده‌اند. سروش قهرمانلو، نوازنده سه‌تار هم از دیگر افرادی است که با تغییری که در سه‌تار ایجاد کرده به نوعی ساز تازه‌ای ابداع کرده است. او با الصاق یک پیک آپ به سه‌تار، آن را به یک سه‌تار الکتریک تبدیل کرده؛ به گونه‌ای که نوازنده می‌تواند یک دستگاه افکت – نظیر آنچه در گیتار الکتریک وجود دارد – به سه‌تار اضافه و دنیایی از صدا را با رنگ‌ها و قابلیت‌های گوناگون در اختیار داشته باشد. ساز تازه‌ای که بهانه نوشتن این سطور است و اخیراً در مراسمی از آن رونمایی شده هم از همین دست اختراعات است. سازی که می‌تواند موسیقی محلی جنوب ایران را تحت تأثیر خود قرار دهد.

محسن شریفیان برای دنبال کنندگان اتفاقات موسیقی جنوب ایران نامی آشنا است. نوازنده و آهنگسازی که در زمینه موسیقی بوشهر پژوهش هم می‌کند و چندین کتاب و مقاله از او در این باره منتشر شده است. شریفیان حالا اقدام به ساخت سازی تازه کرده که نامش را «لیانیک» گذاشته است. این نام، مرکب از دو کلمه «لیان» - گروه موسیقی بوشهری که شریفیان آن را رهبری می‌کند – و «الکترونیک» است. لیانیک در واقع یک نی انبان الکترونیک است. نی انبانی که فاقد انبان است و به همین علت هم بسیار کوچک و قابل حمل است. از طرفی به خاطر الکترونیک بودنش دیگر مشکل کوک ندارد. لیانیک اما توانسته یکی از اصلی‌ترین مشکلات نوازندگان ساز نی انبان را رفع کند؛ این گروه از نوازندگان همیشه با مشکل حجم بالای صدای این ساز مواجه بوده‌اند. مشکلی که با توجه به سبک امروزین زندگی و مسائل مرتبط با آپارتمان نشینی، اجازه ساعت‌های طولانیِ تمرین را به کسی نمی‌داده است. با لیانیک اما حالا نوازندگان می‌توانند به کمک یک هدفون، ساعت‌های طولانی بی که مزاحمتی برای کسی ایجاد شود، تمرین کنند. حالا یک نوازنده نی انبان حتی اگر در اتوبوس و قطار و پشت ترافیک هم که باشد، به محض تولد یک ملودی در ذهنش، می‌تواند لیانیک را از کیف خارج کند و آن را روی ساز اجرا کند.

لیانیک، در ادامه نهضتی است که در اروپا و آمریکا از ده‌ها سال پیش شروع شده و حالا دو دهه است که به ثمر نشسته و نی انبان‌های الکترونیکی را در اشکال متعدد در اختیار نوازندگان قرار داده است. یک گروه مهندسی – تحقیقاتی در طراحی لیانیک با شریفیان همکاری داشته‌اند.

.........ورزشی

* برگزاری وبینار آموزشی به سوی توکیو

اولین وبینار از برنامه آموزشی "به سوی توکیو ۱+۲۰۲۰" با تدریس خانم دکتر علیزاده، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع تغذیه ویژه ورزشکاران پارالمپیکی و با مشارکت اردونشینان پارالمپیکی، برگزار شد.

اولین هفته  آموزشی به سوی توکیو، از شنبه، چهارم بهمن ماه آغاز شده و تا پنج شنبه با برگزاری وبینارهای مختلف ادامه خواهد داشت.

  اعضای دپارتمان های تخصصی آکادمی ملی پارالمپیک در حوزه های پزشکی ورزشی، تغذیه و مکمل، داروسازی، روانشناسی، فیزیولوژی ورزشی و پیشگیری از آسیب های ورزشی در این برنامه به تدریس مطالب کاربردی ویژه ورزشکاران پارالمپیکی می پردازند.

این برنامه تا زمان اعزام و در قالب ۱۰ هفته آموزشی ادامه خواهد یافت.

* برگزاری پارالمپیک توکیو قطعی است

کمیته بین المللی پارالمپیک (IPC) طی ایمیلی به کشورهای عضو این کمیته، ضمن رد شایعات اخیر در رابطه با رویدادهای توکیو ۲۰۲۰ بر برگزاری قطعی بازی های پارالمپیک در سال جاری میلادی تأکید کرد.

کمیته بین المللی پارالمپیک به دنبال مطرح شدن مطالب مربوط به تصمیم گیری جدید ژاپنی‌ها برای لغو بازی‌های المپیک که البته از سوی کمیته بین المللی المپیک تکذیب شده است، طی ایمیلی به کشورهای عضو خود بر برگزاری پارالمپیک ۲۰۲۰ تأکید کرده است و در عین حال برگزاری متفاوت آن نسبت به ادوار گذشته را یادآور شده است.

در ایمیل کمیته بین المللی پارالمپیک (IPC) به کشورهای عضو که برای کمیته ملی پارالمپیک ایران هم ارسال شده، آمده است: «به اطلاع می‌رساند که اطلاع رسانی برخی رسانه‌ها در رابطه با اینکه رویدادهای توکیو ۲۰۲۰ برگزار نمی‌شوند برگرفته از نظرات شخصی و از منابع ناشناس بوده و در کل فاقد اعتبار است. کمیته بین المللی المپیک (IOC)، کمیته بین المللی پارالمپیک (IPC)، کمیته برگزاری رویدادهای ۲۰۲۰ و دولت ژاپن هم در تلاش برای برگزاری بازی‌ها هستند».در بخش دیگری از ایمیل ارسالی IOC به کمیته ملی پارالمپیک ایران آمده است: «خوش بین هستیم به اینکه تعداد مبتلایان به کرونا کاهش داشته باشند. تجربه‌ها برای رویارویی با این بیماری هم بیشتر شده است. حتی در برخی رشته‌ها، مسابقات در حال برگزاری است. این دوره بازی‌های قطعاً متفاوت از ادوار گذشته برگزار می‌شود اما در کل به برگزاری آن لطمه‌ای وارد نمی شود».

ورزش جانبازان و معلولان ایران تاکنون توسط ۵۳ ورزشکار در ۹ رشته ورزشی برای حضور در این دوره پارالمپیک، صاحب سهمیه شده است.

.........حوادث

* محاکمه دوباره زنی که شوهرش را قربانی عشق به پسرخاله کرد

شرق نوشت: تیر سال ۹۵ وقوع آتش‌سوزی به مأموران پلیس گزارش شد. با مهار حریق جسد یک مرد از داخل خودروی سمند سوخته پیدا شد. هرچند تلاش شده بود مرگ مرد جوان را یک اتفاق جلوه دهند، اما ضربات برجای‌مانده روی بدن او نشان داد این مرد قبل از اینکه در آتش بسوزد، جانش را از دست داده است.

درحالی‌که تلاش برای مشخص‌شدن هویت مقتول آغاز شده بود، زنی به‌نام مینا به مأموران خبر داد شوهرش، ماهان، گم شده است. این زن گفت: دیشب (شب حادثه) شوهرم از خانه بیرون رفت و دیگر نیامد و هیچ خبری از او ندارم.

نشانی‌هایی که این زن از شوهرش ارائه داده بود، با مشخصات جنازه ناشناس مطابقت داشت. به‌این‌ترتیب مشخص شد جنازه سوخته متعلق به ماهان است. پلیس در تحقیقات به بازجویی از همسر و دو دختر 9 و 12ساله قربانی پرداخت، اما به سرنخی نرسید.
برادر مقتول به مأموران گفت: من فکر می‌کنم برخی مسائل را باید به شما بگویم. روزی که فهمیدم برادرم گم شده است، به خانه او رفتم و دیدم فرشی خیس در حیاط است. همسر برادرم می‌خواست آن را بشوید. غیرطبیعی است که در این فصل سال که ماه رمضان هم هست، فرش بشویند. ضمن اینکه برادرم با همسرش مدتی بود که اختلاف داشتند.

مأموران با توجه به این سرنخ تحقیقات نامحسوس خود را پی گرفتند. در این مرحله مستأجر خانه قربانی گفت: شبی که جنازه ماهان پیدا شد، یک مرد جوان با یک دستگاه پژو ۲۰۶ به خانه او آمد و ماهان را با خود برد.
در نهایت مأموران با ردیابی‌هایی که انجام دادند، متوجه شدند فردی که ماهان را با خود برده، پسرخاله همسرش بوده است. به‌این‌ترتیب متهم به نام امیر بازداشت شد و به قتل اعتراف کرد.

او گفت: شوهر دخترخاله‌ام مرد بداخلاقی بود. او همیشه دخترخاله‌ام را اذیت می‌کرد. من خیلی به دخترخاله‌ام و دختران او علاقه‌مند بودم. آخرین‌بار وقتی دختر 12‌ساله آنها به من گفت پدرش او را کتک زده، عصبانی شدم. من آن شب با دوستانم مشروب خوردم و مست بودم. یک خودرو را از نمایشگاه ماشین محل کارم برداشتم و به خانه دخترخاله‌ام رفتم. من به بهانه‌ای از ماهان خواستم تا اجازه دهد ماشین را در حیاط خانه‌اش پارک کنم. دقایقی بعد از او خواستم تا من را با ماشین خودش به نزدیکی منزلمان برساند. من سوار ماشین شوهر دخترخاله‌ام شدم. ساعت حدود یک نیمه‌شب بود که در حوالی اتوبان با چاقو چند ضربه به او زدم. ترسیده بودم؛ به‌همین‌دلیل چندین ساعت با جنازه در خیابان‌ها گشتم و درنهایت در جاده ورامین ماشین و جسد را آتش زدم.
به‌دنبال اعتراف‌های پسر جوان مینا لب به اعتراف گشود و گفت: پسرخاله‌ام چند بار به من ابراز علاقه کرده بود. او پیشنهاد قتل همسرم را مطرح کرد.
با صدور کیفرخواست علیه هر دو متهم پرونده برای رسیدگی به شعبه 7 دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد. متهمان پای میز محاکمه رفتند.
در آن جلسه اولیای‌دم درخواست قصاص کردند و سپس متهمان پای میز محاکمه رفتند. در نهایت هیئت قضات وارد شور شدند و متهم ردیف اول را به قصاص و زندان و شلاق و متهم ردیف دوم را به زندان و شلاق محکوم کردند. رأی صادره مورد اعتراض قرار گرفت و در دیوان عالی کشور بررسی شد.

قضات دیوان عالی کشور بعد از بررسی اعلام کردند درباره جرم جنایت بر میت مجازات کافی صادر نشده است. به‌این‌ترتیب پرونده برای بررسی مجدد به شعبه 11 دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد.

 

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/22824.html
Page Generated in 0/0063 sec