روزنامه یکشنبه 14 دی ۱۳۹۹
عناوین امروز: سه بسته تحول در آموزش و پرورش استثنایی تدوین شد - صدور چک در وجه حامل؛ ممنوع - جدیدترین علائم کووید 19 - درباره ی اندیشمندی بی نظیر - افت بدنی جودوکاران پارالمپیکی قابل پیشبینی بود - ۳۰ ماه حبس برای قتل همسر دوم/ فرزندان رضایت دادند، قاتل قصاص نشد
|
روزنامه «ایران سپید»
یکشنبه 14 دی ۱۳۹۹
19 جمادی الاولی۱۴۴۲
3 ژانویه 2021
سال بیست و پنجم شماره 6603
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
سه بسته تحول در آموزش و پرورش استثنایی تدوین شد
افت بدنی جودوکاران پارالمپیکی قابل پیشبینی بود
۳۰ ماه حبس برای قتل همسر دوم/ فرزندان رضایت دادند، قاتل قصاص نشد
* سه بسته تحول در آموزش و پرورش استثنایی تدوین شد
معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی از تدوین سه بسته تحول آموزشی در این سازمان خبرداد و گفت: این بسته ها در چارچوب سند تحول بنیادین وزارتخانه تهیه شده است.
سیدجواد حسینی در نشست شورای مدیران مدارس یزد این بسته ها را «مدرسه انطباقی » ، «مداخلات به هنگام طلایی» و « توسعه مشارکت ها و اجتماعی شدن» ذکر کرد.
وی اظهار کرد: در این بسته ها به دنبال مناسب سازی فضا، تجهیزات، معلمان، اولیا و جامعه برای دانش آموزان با نیازهای ویژه هستیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بسته مداخلات به هنگام طلایی گفت: این بسته به دنبال شناسایی به موقع تمامی نوآموزان و کودکان لازم التوجه و انجام مداخلات به هنگام استاندارد است.
حسینی یادآور شد: بسته تحول توسعه مشارکت ها و اجتماعی شدن نیز در پی توسعه مشارکت همه ارکان و اجزا جامعه در تعلیم و تربیت دانش آموزان با نیازهای ویژه است.
حسینی اضافه کرد: سازمان آموزش و پرورش استثنایی در نظر دارد، دیرآموزان پیش دبستانی و دبستانی را نیز زیرپوشش حمایتهای این مراکز قرار دهد و با گسترش اتاق های مرجع و معلمان رابط در واحدهای آموزشی کشور، گستره خدمات خود را افزایش دهد.
وی تعداد مراکز ویژه مشکلات یادگیری در کشور را ۷۵۴ مورد بیان کرد و گفت: تعداد این مراکز سال های آینده افزایش می یابد.
حسینی همچنین از مجوز استخدام ۵۰۰ نیروی توانبخشی در این سازمان خبر داد .
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه ،تعداد پایگاه سنجش سلامت آمادگی جسمانی سال ۱۴۰۰ را ۲۲ هزار و ۲۰۰ مورد ذکر کرد و گفت: با همکاری ۲۰ هزار نیرو این مراکز راه اندازی می شود تا نونهالانی که با مشکلات روبرو هستند، شناسایی کنند.
هم اکنون حدود ۲۷۰ هزار دانش آموز در ۲ هزار و ۱۰۰ واحد آموزشی استان یزد به دلیل شیوع ویروس کرونا در فضای مجازی در حال تحصیل هستند.
* صدور چک در وجه حامل؛ ممنوع
طبق آنچه بانک مرکزی اعلام کرده چکهای سابث طبق روال خود کارسازی میشوند.
اما در قانون جدید چک که قرار است در آینده نزدیک اجرا شود، نقل و انتقال چکهای با ظاهر و مندرجات جدید در صورت ثبت مراتب انتقال در سامانه صیاد بلامانع است.
در مورد چکهای صادره از دسته چکهای قدیم، نقل و انتقال عادی چک کما فی السابق بلامانع است
همچنین تمامی چکهای جدید مشمول ممنوعیت صدور در وجه حامل میشوند./ ایسنا
* ویروس کرونا در هوای آلوده ماندگارتر است
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران: در شرایط وارونگی و آلودگی هوا ماندگاری ویروس کرونا در هوا بیشتر است
اکنون به سمت کاهش شدت موج سوم شیوع ویروس کرونا می رویم اما این وضعیت در تهران به خاطر چگالی جمعیت با کندی پیش می رود و آلودگی هوا نیز مزید علت است
آلودگی هوا به بخشی از سیستم تنفسی آسیب می زند و این شرایط فرد را در برابر ویروس کرونا ضعیفتر می کند
*آخرین شانس آمریکا برای اجرای برجام
سخنگوی وزارت خارجه: این آخرین شانس برجام است؛ بایدن میتواند در روز اول کاری خودش، تمامی دستورات اجرایی ترامپ را برگرداند اما حتی آن امضا برای ما ملاک نیست؛ چون آمریکا نشان داده قابل اعتماد نیست؛ ما باید اثر آن امضا را ببینیم
ما اصلا قوانین داخلی آمریکا را به رسمیت نمیشناسیم و نمیدانیم تگ و خزانه داری و اوفک چیست. ما فقط یک چیز میشناسیم، قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام
آمریکاییها فکر میکنند قوانین مجلس ما قوانین مدرسه است. مثلا امروز صادر میشود و فردا میشود اجرا نکرد. ولی زمانی درباره قوانین خود صحبت میکنند، انگار وحی منزل است/
* اعلام اسامی متهمان در پرونده ترور شهیدان «سلیمانی» و «المهندس»
مدیر بخش اطلاع رسانیِ حشد شعبی گفت که طی روزهای آینده اخباری از متهمان در پرونده ترور شهیدان «سلیمانی» و «المهندس» و اسامی آنها، اعلام خواهد شد. در پرونده ترور شهیدان سلیمانی و المهندس ۴۰ متهم وجود دارند که برخی از آنها آمریکایی و برخی از آنها عراقی هستند.
* سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق: در نخستین سالروز شهادت فرماندهان پیروزی بر داعش، ابومهدی المهندس و میهمان عراق سپهبد قاسم سلیمانی، نقش حماسی و بزرگ و تأثیر شگرف ایشان در مصاف تروریسم تاریکاندیش را به یاد میآوریم.
حکیم تصریح کرد: اقدام آمریکا در به شهادت رساندن سپهبد شهید سلیمانی با نقض حاکمیت ارضی عراق صورت گرفته است و این حادثه هنوز هم دلها را به درد میآورد.
* بازگشایی تالارهای پذیرایی از هفته آینده به شرط موافقت استانداری
رئیس اتاق اصناف تهران:
در جلسهای که با حضور زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران برگزار شد، تمام نقطه نظرات بررسیهای کارشناسی در زمینه بازگشایی تالارهای پذیرایی ارائه و مقرر شد چنانچه تالارها در تهران با یک سوم ظرفیت خود میهمان بپذیرند، فعالیت این واحدهای صنفی مجددا آغاز شود.
تصمیم نهایی در این جلسه این شد که با طرح این مسئله با استانداری تهران، اگر استانداری موافقت کند تالارهای پذیرایی از هفته آینده فعالیت خود را آغاز خواهند کرد به شرطی که با یک سوم ظرفیت کار کنند تا ضمن رعایت فاصله گذاری، شیوهنامههای بهداشتی نیز در این واحدهای صنفی به دقت رعایت شود.
* جدیدترین علائم کووید 19: با گذشت بیش از ۱۰ ماه از شیوع بیماری کووید-۱۹ در جهان و کشورمان، علائم جدیدی از این بیماری مشخص شده است.
به نقل از ایسنا کرونا ویروس، باز هم علامت های جدید را از خود نشان داد.علائم جدیدتر کروناویروس شامل سکسکه و گیجی است. همچنین رنگ پریدگی صورت و لب، سرخی بیش از اندازه لب، احساس بوی ناخوشایند، اختلالات شنوایی، اختلالات خواب، التهاب ملتحمه و قرمزی چشم، خشکی و راش های پوستی(ضایعه پوستی) نیز از جدیدترین علائم کروناویروس جدید محسوب می شوند.
در عین حال علائم شایع تر کووید ۱۹ نیز شامل سردرد، خستگی، تب و لرز، تهوع، گلودرد، سرفه، اسهال، آبریزش بینی، درد عضلانی، کاهش وزن، کاهش حس بویایی و چشایی، تنگی نفس و دشواری تنفس، رنگپریدگی انگشتان و درد قفسه سینه می شود.
* چهار شهر مازندران در شرایط قرمز کرونا هستند: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: وضعیت بیماری کرونا در استان مازندران در پیک سوم قرار دارد و اکثر شهرهای این استان درگیر بیماری بوده و چهار شهر سواد کوه شمالی، ساری، آمل و رامسر در شرایط قرمز کرونا قرار دارند.
به نقل از ایرنا، علی رضا رئیسی افزود: در حال حاضر ۴۰۱ شهر در وضعیت زرد و ۴۳ شهر در وضعیت نارنجی کرونا قرار دارند که ۱۸ شهر نارنجی مربوط به استان مازندران است.
وی ادامه داد: شهر لاهیجان در استان گیلان و همه شهرهای استان مازندران نیازمند مراقبت بیشتری هستند.
معاون وزیر بهداشت گفت: کرونا ویروس جهش یافته در انگلستان تمام اروپا را در بر گرفته و موجی از نگرانی در اروپا ایجاد شده است. این ویروس تنفسی است و هر کشوری را میتواند درگیر کند. حتی خبرهایی مبنی بر دیده شدن این ویروس جهش یافته در ترکیه هم دریافت شده است. بنابراین باید مرزهای زمینی و هوایی و دریایی رصد شود تا از ورود این ویروس جهش یافته جلوگیری کنیم.
وی افزود: چه این ویروس جهش یافته از خارج وارد شده یا ویروس داخل کشور دچار جهش شود، مهم این است که پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری و استفاده از ماسک را رعایت کنیم و از حضور در جمع پرهیز کنیم.
رئیسی بیان کرد: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به بیش از ۸۶ درصد رسیده و این یعنی به سمتی حرکت میکنیم که مردم این سبک زندگی را جدی گرفتهاند، زیرا تنها راه مقابله با ویروس کرونا است.
وی اظهار کرد: روند بیماری در سطح کشور نزولی است و اعلام میکنیم که میزان بستری در بیمارستانها تقریبا یک چهارم شده و میزان مرگ و میر کشور کمتر از یک سوم به نسبت پنج تا شش هفته قبل شده و این آمار درخشانی است.به همه مردم میگوییم که با تغییر شرایط از رنگ نارنجی به زرد، با کوچکترین غفلتی شرایط تغییر می کند و اگر رعایت نکنیم، ممکن است شاهد موج بعدی بیماری در بهمن و اسفند ماه باشیم.
دکتر رئیسی گفت: طرح شهید قاسم سلیمانی با قدرت در سراسر کشور اجرا میشود و بسیج و نیروهای مسلح و هلال احمر و سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت کار بزرگی انجام میدهند و جای افتخار دارد. این حرکت عظیم مردمی در برابر کرونا میتواند در حفظ شرایط موجود، بسیار موثر باشد.
به نقل از ایرنا، در این طرح بسیجیان و کارشناسان حوزه بهداشت با مراجعه به افراد نیازمند و تأمین نیازهای اولیه آنها، به اجرای بهینه پروژه قرنطینه معکوس یاری می دهند.
اطلاع رسانی به موقع و تشخیص مخاطرات در فوریت ها می تواند جان انسانهای در معرض خطر را در شرایط اضطراری به شرط اعمال مداخلات مؤثر، سریع و هماهنگ نجات بخشد.
* درباره ی اندیشمندی بی نظیر
جلال الدین همایی اندیشمندی بینظیر در دنیای ادبیات و از برجستهترین محققان در زمینه تاریخ و فرهنگِ ایران به شمار میرود که تمام عمر خود را به تدریس، تألیف و تحقیق پرداخت و توانست خدمات علمی و آثار بیبدیلی را نیز خلق کند.
سید جلالالدین همایی شیرازی اصفهانی معروف به جلالالدین، عالم، شاعر، مدرس، پژوهشگر، فیلسوف، مورخ، منجم و مجتهد بود. وی در ۱۳ دی ۱۲۷۸ خورشیدی در پاقلعه (از محلات جنوب شرقی اصفهان) دیده به جهان گشود. خانواده ای که این ادیب فرزانه در آن بزرگ شد، دانش پرور و اهل فضل و ادب بود. پدر وی ابو القاسم معروف به طَرَب شیرازی و پدربزرگش همای شیرازی هر ۲ از شاعران و خوشنویسان به نام دوره خود به شمار می آمدند. همایی در کنار والدین خود به سرعت مدارج تحصیلی را به بهترین شکل سپری کرد.
این استاد گران سنگ در پنج سالگی درس خواندن را آغاز کرد، خط نسخ و ثلث را نزد پدر فراگرفت و خواندن قرآن، گلستان و غزلیات حافظ را از مادرش آموخت. مطالعات و تحصیلات مادر جلال الدین تا آنجا بود که قرآن، روایات و دعاها و همچنین کتاب های نظم و نثر فارسی حتی منشأات و قطعات مشکل را به درستی میخواند و معنی میکرد. او در طول عمر ۸۵ ساله خود، بیش از ۵۰۰ تَن از دختران و زنان زادگاهش را باسواد کرد. جلال الدین پس از فراگیری تعلیمات مقدماتی نزد پدر و مادر خود در هفت سالگی به مکتب رفت. هوش و استعداد او در تعلیم، چنان بود که همان روز اول، تحسین معلم خود را برانگیخت. همچنین وی در ۱۳۲۶ خورشیدی در مدرسه حقایق و قدسیه توانست، ادبیات عرب، سطوح فقه و کلام، حساب و هندسه جدید، با اندکی از تاریخ و جغرافیا را فرا گیرد.
این استاد برجسته پس از پایان تحصیل در دوره مقدماتی از اواخر ۱۳۲۸ خورشیدی به مدرسه «نیماورد» رفت و تا ۱۳۴۸خورشیدی به مدّت ۲۰ سال در آن مدرسه مشغول تحصیل علوم اسلامی شد و در این دوره به دریافت چند اجازه روایت و اجتهاد از علمای بزرگ عصر نایل آمد. بعد از این دوره، همایی به دانشگاه تهران راه یافت و مشغول تدریس فقه و بعد دروس ادبی دوره فوق لیسانس و دکتری، مثل صناعات ادبی و... شد.
استاد همایی جدای از اینکه از برجستهترین محققان زبان و ادبیات فارسی، عرفان، تاریخ و فرهنگِ ایران بود در تدریس شاخههای گوناگون ادب فارسی نیز از بزرگترین استادان و معلمان بهشمار میرفت. وی در تمام عمر فقط به تدریس، تألیف و تحقیق پرداخت و همواره پیشنهادهایِ کاریِ دیگر مانند ریاست دانشکده و دانشگاه را بیهیچ کلامی و تنها با نگاهی تند و نافذ رد کرد. وی به جاه، جلال، پست و مقام دنیا بیاعتنا بود و به فعالیت های فرهنگی و علمی بسیار اهمیت میداد و یکی از برجسته ترین ویژگی های وی تشویق و تحسین شاگردان بود تا در این مسیر موفق شوند در این خصوص ذبیحالله صفا پژوهشگر برجسته و از شاگردان همایی در خاطرهای از استادش، نقل میکند: آن زمان، در مدرسه دار الفنون شاگرد استاد جلالالدین بودم، بعضی روزهای تعطیل بهرسم مودت و یگانگی که در آن روزگار میان استادان و شاگردان جاری بود، به دیدن استاد و کسب فیض از محضر ایشان میرفتم و استاد با چهره گشاده و با محبت مرا میپذیرفت. آن دوران محصلی بودم که از شهرستان به تهران آمده و با برادرم ابراهیم صفا در محلی نزدیک بازار زندگی میکردیم و زندگی ساده و محصلانهای داشتیم. روزی صاحبخانه آمد و با قیافهای شگفتزده گفت که یک آقای موقر و محترم میخواهد به دیدن من بیاید. این آقای موقر و محترم استاد همایی بود که برای تشویق شاگرد خود به بازدید او آمده بود و همین «آقای موقر و محترم» بعد از آن روز بارها برای تشویق و تحسین شاگرد خود، کوششهای فراموشنشدنی کرد و محبتهای آن استاد مهربان هرگز از یاد من و دیگر شاگردانش، نخواهد رفت.
همایی در ۱۳۴۵ خورشیدی از کار رسمی دانشگاهی کنارهگیری کرده و بازنشسته شد اما از آموختن، تحقیق و تألیف باز نایستاد و دهها مقاله، کتاب، رساله تحقیقی و ارزنده پدید آورد. فعالیتهای علمی و ادبی وی شامل شرکت در انجمنهای ادبی، حضور در کنگره فردوسی ۱۳۱۳خورشیدی، همکاری در تدوین لغتنامه دهخدا، عضویت در فرهنگستان، شرکت در نخستین کنگره نویسندگان در ۱۳۲۵، حضور در کنگره ابن سینا در ۱۳۳۳خورشیدی، سفر به بیروت جهت افتتاح کرسی زبان فارسی در ۱۳۳۴ خورشیدی و عضویت در انجمن تحقیق در ادبیات و زبانهای خارجی است.
ویژگیِ اشعار همایی
همایی در شعر نیز شأن و مرتبهای بس عالی داشت در شعر سنا تخلص می کرد که به معنای روشنایی خورشید است. هرچند شاید بسیاری افراد با این بُعد از هنر وی آشنایی نداشته باشند اما همایی مجموعه اشعاری شامل قصیده، غزل، قطعات، مثنویات و رباعیات سرود. باید گفت هنر شعری همایی، بیشتر در غزل نمایان میشود؛ در غزل، وی پیرو سبک عراقی بود و از مضامین عرفانی، سوز و گدازهای عاشقانه و موضوعات اجتماعی بهره میبرد اما در قصیده نیز چیرهدست بود. قصاید همایی دربردارنده مضامین حکمی، عرفانی و اجتماعی است. باید اذعان کرد که یکی از عوامل پیشرفت همایی در حوزه شعر و شاعری خانواده وی بودند، پدرش میرزا ابو القاسم محمد نصیر متخلص به طرب و جدش ملا محمدرضا همای شیرازی هر ۲ از شاعران و دانشمندان معروف عصر خود بودند. استاد همایی در زندگینامه خود درباره سابقه شعر و شاعری در خاندانش میگوید: خانواده من از زن و مرد، همه اهل سواد و هنر بودند. پدرم میرزا ابو القاسم محمد نصیر متخلص به طرب، فرزند مرحوم همای شیرازی است که در ۱۲۷۵ قمری ولادت یافته و در ۱۳۳۰ قمری درگذشته است.
دیوان همای شیرازی با عنوان «شکرستان» به کوشش احمد کرمی و به همت انتشارات هما در ۲ جلد چاپ شده است. در مقدمه این دیوان آمده است که همای شیرازی که از شاعران و عارفان نامدار عهد قاجار بود، پس از سروش اصفهانی، مدتی نیز ملکالشعرای دربار ناصر الدین شاه می شود که به دلیل روحیه عارفانه و آزادمنشانه خویش از دربار و تهران می گریزد و بعد قصیدهای برای عذرخواهی به دربار شاه میفرستد و دلیل رفتنش از پایتخت را دوری از زن و فرزند عنوان میکند.
در مجموع همایی در قصاید و غزلیات خود از نامردیهای زمانه سخن میگوید، وی در شعرهای خود خواننده را با عرفان، اخلاق و معارف والای فرهنگ انسانی آشنا میکند. از جمله موضوعهایی که این ادیب والا مقام در شعرهای خود به آن می پردازد، می توان به پندنامههای اخلاقی، مدح و ستایش اهل بیت(ع)، اندیشههای فلسفی و عرفانی، تجلیل از بزرگان علم و ادب، شکوه و شکایت از اوضاع نابسامان روزگار اشاره کرد. همچنین وی به ۲ زبان فارسی و عربی شعر میگفت. قصاید عربی او در برخی از مجلات و جراید ادبی دیده شده است. ناگفته نماند که هر چند همایی اشرافی حیرت انگیز به زبان عربی داشت اما همواره بر این نکته تأکید می ورزید که زبان پارسی از لحاظ قدرت بیان، انتقال معانی و دستاوردهای انسانی و حتی علمی، به مراتب برتر و والاتر و زیباتر از زبان عربی است.
استاد همایی کتاب هایی گرانسنگ نیز از خود به جای نهادند که بسیاری از آن ها در نوع خود بی نظیر هستند. از آثار تألیفی وی میتوان به تاریخ ادبیات ایران، غزالی نامه (شرح حال امام محمد غزالی)، مقدمه بر اخلاق ناصری تألیف خواجه نصیر الدین طوسی، خیامینامه (در تجزیه و تحلیل آثار علمی و ادبی حکیم عمر خیام)، تاریخ ادبیات ایران، فنون بلاغت و صناعات ادبی، رساله درباره شرح احوال شعرای اصفهان سده سیزده و چهارده و پانزده، صناعات ادبی و مولانا چه میگوید(این کتاب برای هر شخصی که بخواهد مولوی و اندیشه های او را بشناسد یک کتاب بی جایگزین و والامرتبه به شمار می رود) اشاره کرد.
همچنین این استاد فرهیخته کتاب و مقالات تحقیقی و انتقادی زیادی از خود بر جای گذاشت، مقالههای وی در مجلات و روزنامههای «ارمغان»، «اطلاعات»، «ایرانشناسی»، «تعلیم و تربیت»، «تماشا»، «جاویدان خرد»، «جوانان رستاخیز»، «رادیو ایران»، «سالنامه آریان»، «سالنامه شرق»، «سخن»، «مرزهای دانش»، «معارف اسلامی»، «مهر»، «وحید» و «یغما» چاپ می شد.
علاوه بر این فعالیت های علمی، یکی از کارهای مهم استاد همایی تصحیح آثار ارزشمند گذشتگان بود. از جمله آثار گرانقدری که وی پس از تصحیح و تحقیق منتشر کرد، کتاب «التَّفهیم لِاوائلِ صناعَةِ التَّنْجِیم» ابوریجان بیرونی، مثنوی وَلَد نامه، التَفهیم لاَِوائلِ صَناعَة اِلتَّنْجِیم، نَصیحَةُ المُلُوکِ، تصحیحکتاب مصباحالهدایه و مفتاحالکفایه اثر عزالدین محمود کاشانی در ۱۳۲۵خورشیدی، طَرَبْ خانه و دیوان حکیم مختاری غزنوی بودند.
سرانجام این ادیب فرزانه در ۲۸ تیر ۱۳۵۹خورشیدی در۸۰ سالگی چشم از جهان فرو بست و در تکیه لسان الارض تخت فولاد اصفهان نزدیک گلزار شهدا به خاک سپرده شد.
نمونه اشعار
مرهم نمی گذاری، زخم دگر مزن
تاجم نمی فرستی، تیغم به سر مزن،
مـرهم نمی گذاری، زخم دگر مزن؛
مرهم نمی نهی به جراحت، نمک مپاش،
نوشم نمی دهی،به دلم نیشتر مـزن؛
بر فرق اوفتاده به نخــوت لگـد مکوب،
سنگ ستم به طایـر بی بال و پر مزن؛
بر نامه امید فقیــران قلــم مکش،
بــر ریشه حیات ضعیفـان تبـر مزن؛
گیــــرم تو خود ز مردم صاحب نظر نه ای،
از طعنه، تیــر بر دل صاحب نظر مزن؛
تا کم خوری لگد ز خر و سرزنش ز خار،
گو سبزه از زمین و گل از شاخ سر مزن.
* می میرم و مرگ باورم نیست
پایان شب سخن سرایی،
می گفت ز سوز دل همایی؛
مرگ آخته تیغ بر گلویم،
من مست هوا و آرزویم؛
آزرده تنی، فسرده جانی،
در پوست کشیده استخوانی؛
نه طاقت رفتن و نه خفتن،
نه حال شنیدن و نه گفتن؛
فریاد کزین رباط کهگل!
جان می کنم و نمی کنم دل؛
مانده است دمی و آرزوساز،
من وعده سال می دهم باز؛
در سینه به تنگ گشته انفاس،
از فربهی ام نشانه آماس؛
جز وهم محال پرورم نیست،
می میرم و مرگ باورم نیست.
* قطعه شعری در سال های آخر عمر
دوره پیری
دور پیری رسیده است و مرا،
سستی طبع و ضعف حال بود؛
قامتم تیر بود و گشت کمان،
تیر را در کمان زوال بود؛
رفته ام پای خسته تا لب گور،
باز بر گشتنم زوال بود؛
شاخص عمرها به وقت زوال،
سایه عمر لایزال بود؛
چشم امید من به هر دو سرای،
به خدای و نبی آل بود..
* افت بدنی جودوکاران پارالمپیکی قابل پیشبینی بود
مربی تیم ملی جودوی نابینایان با اشاره به افت بدنی ۳جودوکار حاضر در اردوی تمرینی کیش، گفت: بعد از یکسال دوری از تمرینات و مسابقات این افت قابل پیش بینی بود.
فرهاد معابی در ارزیابی از وضعیت وحید نوری، علیرضا خجسته و روح الله خیراللهزاده در نخستین اردوی تمرینی کیش اظهار کرد: در این اردو جودوکاران به دلیل یکسال دوری از تمرینات و مسابقات، دچار افت بدنی و از آمادگی خوبی برخوردار نیستند. البته به دلیل نبود مکان مناسب و حریف تمرینی در شرایط کرونایی، این افت قابل پیش بینی بود.
وی گفت: در این اردو هدف گذاری بر این است تا با ارزیابی وضعیت جودوکاران کم کم سطح آمادگی آنها را ارتقاء و سپس برنامه اصلی خود را از اردوی بعدی آغاز کنیم.
معابی درباره زمانبدی تمرینات جودوکاران در کیش خاطرنشان کرد: طی چند روزی که جودوکاران تمرینات خود را در کیش برگزار کردند، صبح ها تمرینات بدنسازی و دویدن در پیست و بعدازظهرها تمرینات تخصصی داشتند تا کم کم آنها را به شرایط آمادگی قبلی برسانیم.
مربی جودوکاران پارالمپیکی با بیان این که کار سختی را تا پارالمپیک توکیو پیش رو داریم، افزود: هر چند به دلیل کرونا روند آماده سازی جودوکاران به کندی پیش رفته است، اما با توجه به این که تا پارالمپیک هشت ماه زمان داریم و شرایط تمرینی خوبی توسط فدراسیون و کمیته ملی پارالمپیک در کیش برای جودوکاران فراهم شده بود، نگران نیستیم و با برنامه ریزی طراحی شده امید به کسب طلا در توکیو داریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای آماده سازی بهتر جودوکاران دو تورنمنت برون مرزی قبل از اعزام به توکیو پیش بینی شده که برای برنامه ریزی منتظر اعلام برنامه مسابقات از سوی فدراسیون جهانی هستیم.
گفتنی است: اردوی تمرینی تیم ملی جودوی نابینایان کشورمان عصر روز جمعه 12 دی در کیش به پایان رسید تا اعضای این تیم به تهران باز گردند.
علی رضا خجسته، وحید نوری، محمد رضا خیراللهزاده دعوت شدگان به اردوی تیم ملی بودند که تمرینات خود را زیر نظر محمدرضا یوسف زاده سرمربی و فرهاد معابی به عنوان مربی، انجام دادند.
وحید جدی، امیر محمد بهمنی و محمد کریمی زاده نیز به عنوان حریف تمرینی، ملی پوشان اعزامی به پارالمپیک توکیو را همراهی می کردند.
* ۳۰ ماه حبس برای قتل همسر دوم/ فرزندان رضایت دادند، قاتل قصاص نشد
ایران نوشت: مردی که در پی اختلاف با همسرش، وی را با خودرو زیر گرفته و باعث مرگش شده بود پس از آنکه موفق شد رضایت اولیای دم را بگیرد از جنبه عمومی جرم به ۳۰ ماه حبس محکوم شد.
رسیدگی به این پرونده از سال ۹۶ با قتل زنی بهنام سیما در یکی از شهرهای استان تهران آغاز شد. مأموران پس از حضور در صحنه، دوربینهای مداربسته و تحقیقات میدانی متوجه شدند که سیما توسط همسرش اکبر با خودرو زیر گرفته شده است. اما متهم پساز شناسایی و دستگیری ادعا کرد که تصادف با همسرش عمدی نبود، اما بعد از اینکه مأموران دوربینهای مداربسته جاده را بررسی کردند متوجه شدند این مرد بعد از پیاده کردن همسرش او را به عمد زیر گرفته و پس از آن هم فرار کرده است.
در جلسه رسیدگی به این پرونده فرزند بزرگ و مادر مقتول درخواست قصاص کردند. در ادامه مادرزن متهم گفت: دختر من همسر دوم این مرد بود و از او سه فرزند داشت، اکبر وقتی به خواستگاری دخترم آمد گفت همسر اولش را طلاق میدهد، اما این کار را نکرد و دخترم هم به ناچار با او زندگی کرد، اما این اواخر خیلی با هم درگیری داشتند و دخترم را آزار میداد، بههمین خاطر هم دخترم تصمیم داشت از او جدا شود که دامادم او را به قتل رساند.
پساز آن متهم به جایگاه رفت و گفت: عمدی در کارم نبود. او میخواست از من جدا شود و من هم بهخاطر اینکه او را دوست داشتم موافق جدایی نبودم. روز حادثه او را سوار ماشینم کردم تا با هم صحبت و مشکلمان را حل کنیم، اما او عصبانی بود و داد و فریاد راه انداخت و از من خواست که ماشین را نگه دارم تا پیاده شود، در حین پیاده شدن بود که این اتفاق افتاد.
در پایان جلسه رسیدگی اولیای دم به متهم رضایت دادند، اما قضات رأی بر قصاص صادر کردند، با این حال حکم قصاص بهدلیل نقص در تحقیقات و رسیدگی نقض و پرونده برای رسیدگی دوباره به شعبه همعرض فرستاده شد. متهم در جلسه بعدی دادگاه که در شعبه ۱۰ دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد، گفت: از شاکیهای پروندهام رضایت قطعی گرفتهام و سهم هرکدامشان را هم در ازای داراییام مشخص کردهام.
در نهایت قضات وارد شور شدند و با توجه به اعلام رضایت اولیای دم، متهم را به اتهام قتل عمدی مجرم تشخیص دادند و او را به ۳۰ ماه حبس محکوم کردند.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/22644.html |