printlogo


کد خبر: 22179تاریخ: 1399/8/16 22:17
روزنامه شنبه 17 آبان ۱۳۹۹
روزنامه شنبه 17 آبان ۱۳۹۹
عناوین امروز: وضعیت پرداخت شهریه های دانشجویان معلول در دانشگاه ها - اما و اگرهای خرید 100 دستگاه برجسته نگار هوشمند برای نابینایان - آشپزی: طرز تهیه توپک سیب زمینی/ آراستگی: تفاوت کانسیلر با سایه چشم - حفظ حریم خصوصی زنان نابینا با تست خانگی بارداری مناسبسازی شده - راهکارهایی برای مقابله با دزدی - جدول پنج حرفی

روزنامه «ایران سپید»

شنبه 17 آبان ۱۳۹۹

21 ربیع الاول ۱۴۴۲

7  نوامبر 2020

سال بیست و چهارم شماره 6554

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

وضعیت پرداخت شهریه های دانشجویان معلول در دانشگاه ها

اما و اگرهای خرید 100 دستگاه برجسته نگار هوشمند برای نابینایان

آشپزی: طرز تهیه توپک سیب زمینی / آراستگی: تفاوت کانسیلر با سایه چشم

حفظ حریم خصوصی زنان نابینا با تست خانگی بارداری مناسبسازی شده

راهکارهایی برای مقابله با دزدی

جدول پنج حرفی

...........سخن هفته

* وضعیت پرداخت شهریه های دانشجویان معلول در دانشگاه ها

سهیل معینی مدیر مسئول ایران سپید: متأسفانه امسال مشکلات عدیده ای بر سر راه ثبت نام دانشجویان معلول از جمله نابینایان که بخش عمده ای از این دانشجویان را تشکیل میدهند پیش آمده است و علی رغم اینکه از همان تابستان درباره این مسئله گفتگو شد و جلساتی هم در سازمان بهزیستی برگزار شد ظاهراً آخرین تحول در این خصوص توافقی است که میان سازمان بهزیستی و دانشگاه آزاد صورت گرفته. در مورد رفع موانع ثبت نام دانشجویان در خصوص بدهی های سال های گذشته، که قرار شده است در قالب نامه ای به واحدهای آموزشی دانشگاه رود. اما در مورد سال جاری ظاهراً با هماهنگی های که صورت گرفته است مقرر شده که دانشجویان شهریه هایشان را پرداخت کنند و اسناد شهریه ها را در سامانه ویژه سازمان بارگذاری کنند تا مبلغ شهریه ها به آنها برگردد. این یک بازگشت به گذشته و به نوعی انحراف از آیین نامه ماده 9 قانون حمایت ازحقوق معلولان محسوب می شود برای اینکه در این آیین نامه تلاش شد با توجه به مشکلاتی که وجود داشت دانشجوی معلول از چرخه پرداخت های مالی حذف شود و فقط ثبت نام را انجام دهد و دغدغه اش تحصیلش باشد اما متأسفانه به نظر می آید که دوستان کارشناس در سازمان بهزیستی نتوانسته اند راه حل مناسبی برای این قضیه پیدا کنند و حتی از این امر دفاع می کنند که خیلی بهتر است که دانشجو شهریه را پرداخت کند و بعد شهریه را از ما دریافت کند. از دیدگاه ما این توپ را به زمین دانشجو انداختن است و به عبارتی به این دلیل که سازمان نتوانسته است با واحدهای بزرگ آموزش عالی مثل دانشگاه آزاد به یک توافق مشخص در این خصوص برسد توپ به زمین دانشجو انداخته شده است. به هیچ عنوان این امر را موافق شرایط دانشجوهای معلول نمی دانیم. به چه دلیل یک دانشجوی کارشناسی ارشد و حتی کارشناسی چندین میلیون تومان هزینه شهریه را پرداخت کند؟ با چه تمهیدی  این را به دوش خانواده ها انداخته ایم؟ خانواده ای که یک معلم است یک کارگر است یک کارمند معمولی است! و به زور از پس هزینه های زندگی بر می آید چطوری می خواهد در این شرایط ویژه و با این گرانی های کمر شکن چندین میلیون تومان ثبت نام هزینه دانشجویش را بدهد با این امید که حالا دانشجو مانند دوره اول دنبال سازمان بهزیستی باشد و سازمان بهزیستی عنوان کند که اول ترم پول را پرداخت کرده ای حالا آخر ترم اگر بودجه ای به ما رسید پول شما را واریز می کنیم. این روش، روش غلطی است من در پیامی که به دکتر قبادی دانا دادم از ایشان خواهش کردم که به سرعت در این خصوص اقدام و تجدید نظر کنند که مشکل دانشجوها به شکل درستش حل شود و از تمام تشکل ها می خواهم که علاوه بر پیام رسمی که مدیریت چاووش داده است آن ها هم اقدام به نامه نگاری کنند و درخواست کنند از مسئولان سازمان که این مشکل به شکل درستی حل شود. با این نگاه که دانشجوی معلول از چرخه پرداخت های مالی حذف شود. در واقع پرداخت های مالی بین نهادهای دولتی و نهادهای غیر دولتی مانند دانشگاه آزاد به طور مستقیم صورت بپذیرد و دانشجو دغدغه ای به جز تحصیل نداشته باشد. از تمام تشکل ها خواهش می کنم در این خصوص اقدام کنند. وظیفه تشکل ها و انجمن ها این است که در این موارد به داد اعضایمان برسیم و از حقوق آن ها به شکل مقتضی دفاع کنیم. با سپاس به امید حل مشکلات در پی فعالیت تشکل ها و کنش گر های اجتماعی دارای معلولیت.

..........گزارش ویژه

* اما و اگرهای خرید 100 دستگاه برجسته نگار هوشمند برای نابینایان

روز جهانی عصای سفید نشست گفتگو محوری در سازمان بهزیستی کل کشور برگزار شد در این نشست محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی به صحبت های نمایندگان انجمن های فعال در حوزه نابینایان گوش داده و در خصوص مشکلات و دغدغه های این گروه از معلولان به گفتگو پرداختند.

در پایان این نشست وزیر رفاه خبر خوشی به افراد دارای مشکل بینایی داد و عنوان کرد: «100 دستگاه برجسته نگار هوشمند همراه و 300 نسخه قرآن بریل چاپ شده در مرکز نابینایان رودکی به همت سازمان بهزیستی تهیه شده و در اختیار نابینایان قرار خواهد گرفت.»

این صحبت های وزیر سبب شد برخی از نابینایان تصور کنند این 100 دستگاه ها قرار میان نابینایان توزیع شود و به طبع بسیاری از آنها خواهان دریافت آن شدند. بعد از اعلام این خبر در رسانه ها به ویژه ایران سپید تلفن ها و پیامک های بسیاری به دفتر روزنامه و تحریریه منتقل شد مبنی بر اینکه این دستگاه ها کی و چگونه توزیع خواهد شد. پیگیری مخاطبان ایران سپید تا جایی ادامه یافت که خودشان دست به کار شدند و با سازمان بهزیستی تماس گرفتند اما با جوابهای ضد و نقیضی رو به رو شدند و گلایه کردند که چرا وعده های تو خالی مسئولان را در رسانه ها درج می کنید.

مهرداد مصلحی یکی از مخاطبان روزنامه طی پیام صوتی، ایران سپید را در جریان روند پیگیری هایش قرار می دهد، می گوید: «در خصوص گزارشی که در روزنامه ایران سپید چاپ شد می خواهم به چند نکته اشاره کنم. اول آنکه وقتی کلمه نابینایان می آید و نه مراکز یا کتابخانه ها، برداشتم از این خبر آن است که قرار است این دستگاه ها را به خود نابینایان تحویل دهند. در مورد این خبر تماسی با موسسه رودکی داشتم که آنها گفتند: «اصلا ما در جریان این موضوع نیستیم.»  بعد با قسمت معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی کشور تماس گرفتم و با خانمی که نامش را نمی دانم صحبت کردم. او گفت، اصلاً در جریان نیست و اگر هم چنین خبری صحت داشته باشه مربوط به قسمت تجهیزات توانبخشی است.»

وی می افزاید: «پیگیری هایم را ادامه دادم و با قسمت تجهیزات ارتباط برقرار کردم. آنها نیز اعلام بی خبری کردند و مرا به قسمت تجهیزات توانبخشی نابینایان وصل کردند. در این بخش با خانم رمضانی صحبت کردم که او گفت: «اصلاً در جریان این موضوع نیست و غیر ممکن است که دکتر قبادی دانا چنین حرفی زده باشد چرا که قیمت این دستگاه ها در گذشته 8 میلیون بود اما الان نزدیک به 40 میلیون است و اگر این خبر صحت داشته باشد با توجه به قیمت بالای این محصول به فرد تعلق نخواهد گرفت. تا کنون چنین دستوری بابت خرید دستگاه های برجسته نگار با این تعداد نداشتیم و اصلا سازمان بودجه تهیه این تعداد را برای نابینایان ندارد.»

مصلحی در پایان صحبت هایش از ایران سپید درخواست کرد این موضوع را پیگیری کند تا مسئولان در مناسبت ها حرفی نزنند که نتوانند به آن جامع عمل بپوشانند و قول های تو خالی به نابینایان ندهند.

ما نیز پیگیر موضوع شدیم و با مسئولان سازمان بهزیستی به گفتگو پرداختیم. محمدرضا شهبازی مدیرکل دفتر توانمند سازی بهزیستی در خصوص نحوی توزیع این دستگاه های برجسته نگار می گوید: «مقرر شده است بعد از تأمین و خرید، این دستگاه ها به کتابخانه های نابینایان در سطح استان تحویل داده شوند. با توجه به قیمت بالای دستگاه و تعداد بسیار نابینایان متقاضی نمی توانیم این دستگاه ها را به افراد دهیم.»

وی بیان می کند: «در کشور فقط یک شرکت برای تولید این دستگاه ها وجود دارد. اول باید دید این شرکت چه تعداد می تواند به بهزیستی تحویل دهد. و اگر قرار باشد 100 دستگاه از آنها خریداری کنیم تا کی میتوانند به بهزیستی تحویل دهند.»

در ادامه هم با فریبا بریمانی مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی در خصوص خرید این 100 دستگاه صحبت کردیم. او می گوید: « با توجه به موجودی شرکت تولید کننده که فقط 30 دستگاه برجسته نگار هوشمند است به هر استان برای خرید یک دستگاه اعتبار مورد نیاز را تخصیص دادیم تا استان ها برای خرید این دستگاه ها اقدام نمایند. بعد از خرید، این دستگاه ها به یکی از انجمن ها یا موسساتی مرتبط به امور نابینایان که از سازمان بهزیستی مجوز فعالیت دارند تحویل داده می شود تا آنها این دستگاه را به کتابخانه یا سایر فضاهای عمومی نابینایان تحویل دهند تا به این صورت همه نابینایان استان امکان استفاده از دستگاه را داشته باشند.»

وی در خصوص قیمت این دستگاه ها می گوید: «قیمت هر دستگاه 40 میلیون تومان برآورد شده که بهزیستی اعتبار خرید آن را به استان ها تخصیص داده است تا بتوانند این دستگاه را از شرکت خریداری نمایند. با توجه به موجودی شرکت که 30 دستگاه برجسته نگارهوشمند است هر استان فقط می تواند یک دستگاه را خریداری نماید.»

در روند پیگیری هایمان گفتگویی با مدیرعامل شرکت تولید کننده این دستگاه های برجسته نگار هوشمند داشتیم تا جویای سوابق خرید سازمان بهزیستی از این شرکت دانش بنیان شویم.

مهندس سعید صادق پور در این خصوص می گوید: « مرداد ماه سال جاری بود که حدود 575 نفر از فرهیختگان نابینا از رییس جمهور درخواست کردند امکان بهره مندی نابینایان را به دستگاه های برجسته نگار فراهم کند. 30 شهریورماه طی تماسی از سوی معاونت توانبخشی، آنها شرایط فروش 100 دستگاه برجسته نگار هوشمند را از شرکت استعلام گرفتند. طی نامه ای  به این معاونت اعلام آمادگی کردیم که دستگاه های مورد نیاز را ظرف 5 ماه به سازمان بهزیستی تحویل دهیم.»

وی ادامه میدهد: «تحویل این گونه کالاها مرحله به مرحله خواهد بود و مقرر شد در مرحله اول 30 دستگاه تحویل داده شود. در نهایت با نزدیک شدن به ایام 23 مهر و اعلام این خبر از سوی وزیر رفاه موفق شدیم، 10 آبان ماه سال جاری با معاونت توانبخشی گفتگویی انجام دهیم چرا که تهیه مقدمات تولید، مواد اولیه، مراحله تولید و تهیه قطعات از خارج زمانبر خواهد بود و نیاز به برنامه ریزی دارد.»

صادق پور با اشاره به صحبت های محمد نفریه، معاونت توانبخشی در گفتگوی تلفنی بیان می کند: «دکتر نفریه گفتند شما اعلام کردید 100 دستگاه برای فروش دارید و ما در جواب گفتیم مرحله به مرحله این دستگاه ها را تا چند ماه آینده به سازمان تحویل خواهیم داد، چرا که این دستگاه ها کالاهای خاص هستند و نمی توانیم تولید انبوه داشت و بسته به نیاز و بازار فروش تولید می کنیم. در آن گفتگو تلفنی اعلام کردیم آمده ایم حتی بیش از 100 دستگاه را تولید و به بهزیستی تحویل دهیم.»

این مدیر شرکت دانش بنیان می افزاید: « 12 آبان ماه از یکی از استان ها شنیدم که دستور خرید یک دستگاه برجسته نگار هوشمند برای هر استان به مدیران بهزیستی ارسال شده است. حال سوال اینجاست اگر بهزیستی تشخیص داده که این 100 دستگاه را به صورت متمرکز خریداری نکند و خرید را به استان ها واگذار نماید، چرا 30 دستگاه؟! میتوانستند همان 100 دستگاه را میان استان ها تقسیم کنند و اعتبار خرید را به آنها اختصاص دهد.»

صادق پور با اشاره به شرایط تولید این دستگاه های برجسته نگار هم می گوید: «شرایط اقتصادی و تحریم ها را همه با آن آشنا هستیم با این حال کشوری مثل آلمان برای تهیه قطعات مورد نیاز برای 50 دستگاه از ما دو ماه زمان میخواهد تا این قطعات را جمع آوری و به دستمان برسانند. حال شرکت ما با شرایطی که در آن قرار داریم چطور می توانیم این دستگاه ها را تولید شده در انبار ذخیره کند تا شاید مسئولان دستور خرید دهند.»

وی در پایان صحبت هایش با اشاره به سوابق خرید بهزیستی از این شرکت می گوید: «اواخر سال 95 سفارش ساخت 150 دستگاه برجسته نگار 3 از طریق جراید و روزنامه ها به شرکت های تولید کننده داده شد. ما نیز150 دستگاه برای سال 96 تولید کردیم، 50 دستگاه را از ما خریداری کردند و 100 دستگاه را متاسفانه روی دست ما گذشتند و سبب شدند متضرر شویم همان طور که میدانید برجسته نگار کالای عمومی نیست که در بازار به فروش برسانیم کالای خاص برای افراد خاص است. اما این تنها تجربه تلخ ما نیست سال 97 تعداد 42 دستگاه را سفارش قطعی دادندکه فقط  22 دستگاه را تحویل گرفتند. انتهای سال 97 به هشت استان دستور خرید این دستگاه برجسته نگار را دادند اما استانها هیچ یک با توجه به اختصاص بودجه از سوی بهزیستی کل کشور به این امر، دستگاه برجسته نگار هوشمند را خریداری نکردند.»

..........خانه داری به سبک نابینایی

* آشپزی: طرز تهیه توپک سیب زمینی

برای تهیه این توپک های سیب زمینی خوشمزه به دو مرحله کار نیاز داریم: مرحله اول درست کردن خمیر سیب زمینی و مرحله دوم تهیه مواد داخل خمیر که با توجه به سلیقه خودتان می توانید از ترکیب (سوسیس، فلفل دلمه ای قارچ و ذرت) استفاده کنید یا از ترکیب ( اسفناج پخته شده، پیاز و سیر سرخ شده) و یا از ترکیب (مواد ماکارانی).

مواد لازم برای تهیه خمیرده عدد توپک سیب زمینی: سیب زمینی متوسط پنج عدد، تخم مرغ دو عدد، آرد نخود چی یک قاشق غذاخوری، نمک، فلفل و زردچوبه .

مواد  لازم برای مواد داخل توپیک سیب زمینی با ترکیب سوسیس: سوسیس کوکتل دو عدد، فلفل دلمه ای نگینی، قارچ ریز خورد شده، ذرت به میزان لازم پنیر پیتزا و پودر آویشن.

طرز تهیه مواد داخل توپک : ابتدا سوسیس ها را خُرد  می کنیم و تفت می دهیم سپس فلفل دلمه ای و قارچ را اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم و ذرت را اضافه میکنیم در آخر مواد را از روی گاز برمیداریم و پنیر پیتزا و پودر آویشن را اضافه میکنیم و خوب مخلوط می کنیم تا مواد حالت کش دار پیدا کنند.

طرز تهیه خمیر توپک سیب زمینی: ابتدا سیب زمینی را به مدت ده دقیقه نیم پز می کنیم و سپس برای آنکه بفهمیم پخته شده یا نه؟ چنگال را در آن فرو می کنیم اگر به راحتی در سیب زمینی وارد شود در این حالت سیب زمینی پخته شده است و آماده است سپس سیب زمینی را پوست کنده و رنده و بعد تخم مرغ و آرد نخود و ادویه جات را اضافه می کنیم سپس کمی ورز می دهیم که حالت خمیری شکل پیدا کند. خمیر را در داخل یک نایلون فریزر قرار می دهیم و در فریزر به مدت 15 دقیقه قرار می گذاریم. برای سرخ کردن از قابلمه کوچک استفاده می کنیم به طوری که داخل یک قابلمه کوچک روغن در فضای کوچک  قرار گیرد و کاملاً داغ باشد به طوری که روی توپک ها را کاملاً بگیرد. در داخل یک ظرف آرد می ریزیم و می توانیم داخل آرد کمی فلفل سفید اضافه کنیم. در ظرف دیگر یک یا دو عدد تخم مرغ زده شده آماده میکنیم. تعداد تخم مرغ ها به تعداد توپک ها بستگی دارد و در ظرف دیگر هم آرد سوخاری اضافه میکنیم. از خمیر سیب زمینی به اندازه یک نارنگی کوچک بر میداریم و در دست گرد و پهن می کنیم  و از مواد در وسط خمیر به اندازه یک قاشق مربا خوری قرار می دهیم و خمیر را آرام گرد می کنیم به طوری که مواد داخل توپک مشخص نشود. سپس توپکمان را داخل آرد و بعد در تخم مرغ و سپس آرد سوخاری به صورت کامل و تمام قسمت ها می غلتانیم. بعد داخل روغن داغ سرخ می گذاریم. سپس به مدت 2 دقیقه به توپک ها دست نمی زنیم و میگذاریم کاملاً خودش را بگیرد.

* آراستگی: تفاوت کانسیلر با سایه چشم

در این مطلب به تفاوت سایه چشم و کانسیلر می پردازیم. سایه چشم برای روی پلک چشم استفاده می شود و رنگ های متنوعی دارد و خیلی از افراد حتی برای زیر اَبرو  و روی مژه از سایه استفاده می کنند. کانسیلر برای از بین بردن کبودی دور چشم استفاده می شود برای اینکه قسمت های تیره دور چشم را از بین برود. یک اصطلاح دیگری که در آراستگی وجود دارد کانتور است که برای گریم صورت آن استفاده می شود. کانتور برای بُعد دادن به قسمت های مختلف صورت استفاده می شود. در واقع این ترکیب رنگ تیره و روشن کانتور روی صورت باعث بُعد دادن به چهره می شود.  به عنوان مثال برای زیر چشم، روی چانه، تیغه بینی از کانتور روشن  و  بالای فک و پیشانی از کانتور تیره استفاده می کنیم. برای آماده شدن در مهمانی و جشن ها دوستان نابینا نمی توانند از خط چشم استفاده کنند. برای کشیدن خط چشم می توان از یک فرد بینا کمک بگیرید. نکته دیگر در آراستگی توجه به فاصله چشم  و ابرو است که بسیار مهم و حائز اهمیت در آراستگی است. دوستان عزیز نابینا بهتر است به این نکته توجه کنند که فاصله بین چشم و ابرو به چه صورت است فاصله کم است یا زیاد است. اگر کسی فاصله بین چشم و ابرویش کم باشد نباید از خط چشم بالا استفاده کند. اگر بالای مژه و زیر چشم خط چشم استفاده کنید باعث درشت شدن چشم می شود ولی اگر فاصله چشم و ابرو زیاد است می توان از خط چشم گوشه دار به سمت بالا استفاده کنید.

.........فناوری های امیدبخش

* حفظ حریم خصوصی زنان نابینا با تست خانگی بارداری مناسبسازی شده

صیانت از حریم شخصی، از جمله مهم‌ترین دغدغه‌های نابینایان و به طریق اولی زنان نابینا است. امری که اتفاقاً در موارد زیادی با درد سر‌هایی هم همراه می‌شود. از جمله اموری که حریم خصوصی زنان نابینا را دستخوش چالش و گرفتاری می‌کند، به مواقعی بر‌می‌گردد که آنها می‌خواهند از کیت‌های تست خانگی بارداری استفاده کنند. روشی که به هیچ وجه برای نابینایان به طور مستقل قابل استفاده نیست؛ چه، این کیت‌ها مثبت یا منفی بودن نتیجه تست را به کمک خط‌های رنگی که بر روی کیت ظاهر می‌شود اعلام می‌کنند و همین هم باعث می‌شود زنان نابینا نتوانند به شکل مستقل از این کیت‌ها استفاده کنند. آنها اغلب مجبور می‌شوند برای فهمیدن نتیجه تست، از همسر، دوست، اعضای خانواده یا حتی همسایه‌ها کمک بگیرند. موضوعی که قطعاً برای هیچ زن نابینایی خوش‌آیند نیست. در طول سالیان گذشته تلاش‌هایی به منظور تأمین این نیاز نابینایان انجام شده اما هنوز نمی‌توان این مسأله را موضوعی حل شده در نظر گرفت. از جمله تلاش‌هایی که در این مسیر صورت گرفته یکی هم این است که بِرند شناخته شده‌ای در اروپا به نام ClearBlue, با BeMyEyes قرارداد همکاری امضا کرده و کاربران نابینایی که از کیت‌های تولید شده با این برند استفاده کنند می‌توانند به کمک BeMyEyes از عوامل این کمپانی برای خواندن نتیجه تست کمک بگیرند. پر واضح است که این روش را هم نمی‌توان به عنوان راهی مطمئن و مستقل و امن به حساب آورد. برخی کمپانی‌ها هم تلاش کرده‌اند کیت‌هایی طراحی کنند که منفی یا مثبت بودن تست را با هشدار صوتی اعلام کند اما این هم امن به حساب نمی‌آید؛ چرا که زن نابینا نمی‌تواند جلوی شنیده شدن هشدار صوتی توسط اطرافیان را بگیرد. افزون بر این، اعلام منفی یا مثبت بودن به وسیله هشدار صوتی هم کار ساده‌ای نیست. حالا اما مؤسسه ملی سلطنتی نابینایان در بریتانیا به فکر راه چاره‌ای برای این معضل افتاده و وسیله‌ای را هم در این راستا تولید کرده که در صورت موفقیت‌آمیز بودن نتایج آزمایش‌ها، احتمالاً به زودی روانه بازار خواهد شد. اما راهکار RNIB برای این مشکل چیست؟

کیتی که RNIB طراحی کرده، شامل یک پد جذب قطرات ادرار است که از نظر ابعاد، پنجاه درصد از اندازه معمول بزرگ‌تر است که کاربر نابینا به راحتی بتواند محل دقیق پد را شناسایی کند. همچنین برای تسهیل استفاده کم‌بینا‌ها، از کنتراست رنگی زرد و صورتی برای پد و اطراف آن استفاده شده است. این کیت، به جای نشان دادن جواب تست در قالب خطوط رنگی یا متن، پاسخ را به شکل نقاط سیلیکونی که بر روی کیت برجسته می‌شوند، نشان می‌دهد. به محض قرار گرفتن ادرار بر روی پد، یک دکمه سیلیکونی بر روی کیت برجسته می‌شود. در ادامه، چنانچه هورمون‌های بارداری در ادرار فرد نابینا مشاهده شود، دکمه دیگری در بالای کیت برجسته خواهد شد. به کمک این امکان تازه، زنان نابینا می‌توانند اولین و حتی تنها کسانی باشند که از باردار بودن یا نبودن خود، خبردار می‌شوند. RNIB مراحل تحقیقات و همینطور الگوی صنعتی کیت‌های جدید را منتشر کرده تا هر شرکت تولید کیت‌های تست بارداری که تمایل داشت بتواند از این اطلاعات در جهت طراحی کیت‌های متناسب برای نابینایان استفاده کند. آنها همچنین معتقد‌اند شرایط ایده‌آل زمانی به وجود خواهد آمد که همه کیت‌ها به این روش برای نابینایان متناسب شده باشند و نابینایان برای تهیه کیت مجبور نباشند داروخانه‌ها را زیر پا بگذارند تا یک مارک یا برند خاص را تهیه کنند.

..........هشتگ

* راهکارهایی برای مقابله با دزدی

در زمانی حدود ۳۵۰ روز (کم‌تر از یک سال) دو بار گوشی من را در خیابان دزدیدند. بار دوم، پریشب.

بار اول ساعت ۱۱ شب در خیابان امام خمینی داشتم نگاه می‌کردم ببینم در مدتی که توی مترو بوده‌ام پیام جدیدی بهم رسیده یا نه. لپتاپم هم که به نوعی گران‌ترین دارایی و در ضمن ابزار کارم است، توی کوله روی دوشم بود.

ناگهان پرت شدم روی زمین. دیدم گوشیم توی دستم نیست و یک جفت پا دارد می‌دود. صدای گاز دادن موتور آمد و دهان من باز بود به دشنام و خوشحال بودم که کوله برایشان جذاب نبوده. رفتند و من ماندم و دو سه کاسب محلی آخر وقت که سر تکان می‌دادند. پرخاش‌کنان به یکی گفتم چرا جلویشان را نگرفتی؟ سر تکان داد و گفت قمه دارند.

رفتم کلانتری محل. دو نفر دیگر هم آمده بودند که خودشان هم موتورسوار بودند اما موبایل آن‌ها را هم ده قدم بعد از من زده بودند. این‌ها چون موتور داشتند تعقیبشان کرده بودند و البته مزد تعقیب را با چشمانی که داشت از شدت درد اسپری فلفل از حدقه بیرون می‌افتاد گرفته بودند.

نوبت من شد که شکایتم را ثبت کنند. افسر کشیک من پرسید چرا شلوارت پاره است؟ من شلواری داشتم از جنس کتان ضخیم دولایه که زمستان و تابستان از شدت علاقه می‌پوشیدمش. همان شلوار پایم بود. با تعجب نگاه کردم و دیدم بله، از پشت سرم به جلوی رانم (یک وجب بالای زانو) چاقو زده‌اند و هر دو لایه‌ی شلوار پاره شده اما پوستم حتی خراش بر نداشته.

حالا سناریو کامل شد. آقا دزده اول چاقو زده بود و کسانی که کمی از لات‌بازی و چاقوکشی خبر دارند با این باور آشنا هستند که یک وجب بالای زانو یعنی زدن برای کشتن. طرف زده بود، لایه‌ی اول را بریده بود. به لایه‌ی دوم که رسیده بود گفته بود خب یارو مرد. بعد دیده بود من نیفتادم، من را کوبیده بود به زمین و گوشی را برده بود. احتمالا یک علامت تعجب بزرگ هم توی صورتش بوده که این چه جانوری بود که نمرد.

بعد هم یک اسپری کامل را خالی کرده بود توی چشم دو نفر تا یک گوشی دیگر را بدزدد. به این داستان برمی‌گردیم، اما قبلش داستان پریشب را بگویم.

پریشب هنوز اول شب بود و من در چهارراه کالج بودم، احتمالا بعضی از شما خبر دارید که پنجاه قدم بالاتر، جایی است که مسئول حفظ امنیت من و شما است و البته که بارها خطرهای بزرگ در حد امنیت ملی را پیش‌گیری یا خنثی کرده است. خلاصه که چهارراه کالج در آن ساعت نه خلوت است، نه سوت و کور و تاریک است، نه برای دزدان امن است. من شماره‌ی دوستی را گرفته بودم و منتظر بودم گوشی به دستش برسد و صحبت کنیم. ناگهان دیدم سرم و فکم شدید درد می‌کند و چشمم تار می‌بیند.

چون سابقه‌ی خون‌ریزی مغزی دارم، فکر کردم دوباره دچار خون‌ریزی شده‌ام، اما با دیدن دستی که موبایل من توش بود و ترک موتور نشسته بود، فهمیدم نه. باز دچار آقا دزده شده‌ام. درد صورت و سر و فک هم به مشت یا سیلی‌ای که قبل از گرفتن گوشی به من زده بود مربوط بود. چشمم هم تار می‌دید چون همان ضربه عینکم را پرت و خرد کرده بود.

آدرنالین و دستگاه عصبی خودمختار هم که باز رفته بود روی عضلات فک و زبان و داشت هر چه دشنام بلد بودم را دوره می‌کرد و هم‌زمان خودآگاه شناختیم می‌گفت خودت را خسته نکن، اثری ندارد که ندارد؛ می‌روند، رفتند. که درست هم می‌گفت.

اکثر سارقان زمانی دست به موبایل‌قاپی می‌زنند که افراد سرگرم گفت‌وگو یا استفاده از  تلفن همراه خود هستند، پس سعی کنید در خیابان‌ها و مکان‌های مختلف هوشیار و مراقب باشید.

- سعی کنید در مواقعی که با تلفن همراه در خیابان‌ها می‌خواهید صحبت کنید، از هندزفری و وسایل مشابه با آن استفاده کنید و موبایل را هم در دست نگیرید.

در کوچه‌ها و خیابان‌های تاریک و خلوت و هنگام استفاده از گوشی تلفن همراه مراقبت بیشتری داشته باشید.

- اگر تلفن همراه گران‌قیمتی دارید، سعی کنید در اماکن عمومی آن را در معرض دید همگان قرار ندهید، برخی سارقان ممکن است در اماکن عمومی شما را رصد کنند.

- هنگام حضور در اماکن عمومی و مغازه‌ها و رستوران‌ها به هیچ وجه تلفن همراه خود را روی میز قرار ندهید. بخش زیادی از موبایل‌قاپی در اماکن عمومی به دلیل گذاشتن تلفن همراه روی میز یا مکان‌هایی از این دست است.

- در اماکن شلوغ و مراکز پر تردد تلفن همراه خود را در جیب پشتی شلوار خود قرار ندهید و زنان هم تلفن همراه خود را در جیب‌های بزرگ مانتوی خود قرار ندهند.

- خانم هایی  که تلفن‌های همراه خود را در کیف دستی خود قرار می‌دهد، نسبت به بسته بودن زیب کیف مطمئن شوند و مراقب کیف دستی خود باشند.

- در داخل خودرو زمانی که شیشه خودرو پایین است و شما در حال استفاده از تلفن همراه خود هستید، امکان سرقت گوشی وجود دارد ،لازم است  شیشه خودرو را بالا ببرید و با تلفن همراه خود کار کنید.

- در زمان پیاده‌روی از حاشیه خیابان‌ها تردد نکنید و به پیاده‌رو بروید. همواره کیف دستی یا تلفن همراه و سایر وسایل را به سمت خیابان نگیرید.

- به هیچ وجه محتویات داخل کیف خود را در معرض دید افراد ناشناس قرار ندهید.

-  از آویزان کردن کیف خود به پشت صندلی در رستوران‌ها و ... خودداری کنید.

-  اپلیکشین‌های ردیابی گوشی را فعال کنید.

- گاهی در ایستگاه اتوبوس یا حتی همان طور که گفته شد، وقتی داخل خودرو هستید، احتمال دارد بی‌توجه به اطراف خود سرگرم بازی با گوشی تلفن همراه خود شوید و این کار می‌تواند موقعیت سوء استفاده را برای سارقان خیابانی فراهم سازد.

- به افراد غریبه‌ای که در خیابان به بهانه نیاز تماس تلفنی تقاضای گوشی تلفن همراه تان را دارند اعتماد نکنید، در مواردی سارقان با این ترفند مرتکب سرقت شده‌اند.

- برای خرید و فروش گوشی تلفن همراه به فروشگاه‌های مجاز مراجعه کنید. فروش گوشی در کنار خیابان و خرید گوشی به این شیوه می‌تواند مشکلاتی در پی داشته باشد. خرید گوشی سرقتی فرد خریدار را به عنوان مالخر مال سرقتی گرفتار می‌کند. در مواردی نیز افرادی به عنوان خریدار با آگهی‌دهندگان فروش گوشی در فضای مجازی قرار می گذارند و مرتکب سرقت می شوند

برای جابجایی پول نقد نکات زیر را رعایت کنید:

 تا حد امکان به جای استفاده از وجوه نقد از کارت‌های الکترونیکی بانکی، چک‌های تضمینی رمزدار و مسافرتی استفاده کنند و هنگام دریافت پول از بانک، حرکات اطرافیان خود را در داخل و خارج بانک، مخصوصاً راکبان موتورسیکلت‌ها دقیقاً زیر نظر بگیرند.

وی با اشاره به اینکه برای حمل پول نقد حتماً از اتومبیل استفاده کنند و پیاده به مقصد نروند، تصریح کرد: معمولاً کیف قاپ ها در اطراف بانک‌ها، دفترخانه‌ها، بنگاه‌ها، مراکز خرید و نقاط خلوت کمین می‌کنند؛ بنابراین هنگام دریافت و حمل پول در چنین اماکنی، مراقبت بیشتری از کیف خود به عمل آورید.

 هرگز وجوه نقد و اشیا گران قیمت خود را با کیسه‌های نایلونی روشن یا ساک های غیراستاندارد حمل نکنید و به هیچ وجه محتویات داخل کیف خود را در معرض دید افراد ناشناس قرار ندهید. همچنین کیف خود را با دستی که مجاور دیوار یا جوی آب است، حمل کرده و از حرکت در سطح خیابان جداً بپرهیزید.

چنانچه به عللی مجبور به حمل پول نقد با کیف هستید، حتماً از کیفی استفاده کنید که دارای دسته محکمی باشد. هنگام سوار شدن در اتوبوس‌های شهری و در اماکن شلوغ به‌جای گرفتن بند کیف، دهانه آن را در دست بگیرید و حتی الامکان کیف را در مقابل سینه خود نگهدارید. و در هنگام مواجهه با افراد زورگیر نترسید ولی درگیر هم نشوید

بیشتر اقلامی که کش‌روها می دزدند اقلامی هستند که به راحتی  قابل انعطاف، جابجایی و در دسترس هستند و آنها با ایجاد سرو صدای زیاد، حرکات نمایشی و صداهای ناگهانی اقدام به سرقت این اقلام می کنند.

.........کشکول

* جدول پنج حرفی

در این جدول 17 گروه داریم که هر گروه از دو سؤال تشکیل شده است. پاسخ سؤالات در هر گروه پنج حرف دارند که حرف انتهایی پاسخ اول حرف انتهایی پاسخ دوم را تشکیل میدهد. این حروف در انتها رمز جدول که ضرب المثل فارسیست تشکیل میدهند. سؤالات: گروه اول: (نتیجه کار و اعمال- فرکانس) گروه دوم: (میوه جام- گیاه رنگرزی) گروه سوم: (فرق و اختلاف- پذیرش دعا) گروه چهارم: (واحد پول اسلوانی- ضربه با سر انگشت) گروه پنجم: (ناشی - مدارک) گروه ششم: (درجات- انداختن چیزی) گروه هفتم: (شجاعت و دلاوری- مخصوص بانوان) گروه هشتم: (فشار روحی- عطر مایه) گروه نهم: (از فرزندان چنگیز خان- گوشه گیر) گروه دهم: (خاکسپاری- زیر دست) گروه یازدهم: (کشتزار- وابسته نظامی) گروه دوازدهم: (خانه کوچک- کشور اروپایی) گروه سیزدهم: (کربن خالص- پرنده ای با پرهای زیبا) گروه چهاردهم: (گیاهی- نافرمانی) گروه پانزدهم: (بسیار کم- گیاه خار شتر) گروه شانزدهم: (عطا –دارای حد و مرز) گروه هفدهم: (وزن کردن- لباس زمستانی).

* رمز جدول هفته گذشته: راز عشق بزرگتر از راز مرگ است.

* پاسخ سؤالات جدول هفته گذشته: 1.رانین 2.ایزوپ 3.زخم 4.علی اکبر دهخدا 5.شهید بلخی 6.قش 7.بدر 8.زه 9.رد 10.گردکان 11.تلافو 12.رادیو 13.الگو 14.زبر 15.راحیل 16.آدمک 17.زیبایی ایتالیا 18.مروارید 19.راما 20.گس 21.آلیس 22.سوگ 23.تار.

 

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/22179.html
Page Generated in 0/0069 sec