روزنامه پنجشنبه 15 آبان ۱۳۹۹
عناوین امروز: به روزهای پایانی سنجش سلامت نوآموزان استثنایی نزدیک می شویم - چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند؟ - مکمل ویتامین C در بهبود کووید ۱۹ مؤثر است - انتخابات جنجالی و نابینایان آمریکایی - تجلیل از ورزشکاران نابینای آذربایجان شرقی - سناریوی زن دروغگو برای قتل شوهر - چاردیواری
|
روزنامه «ایران سپید»
پنجشنبه 15 آبان ۱۳۹۹
19 ربیع الاول ۱۴۴۲
5 نوامبر 2020
سال بیست و چهارم شماره 6553
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
به روزهای پایانی سنجش سلامت نوآموزان استثنایی نزدیک می شویم
چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند؟
مکمل ویتامین C در بهبود کووید ۱۹ مؤثر است
انتخابات جنجالی و نابینایان آمریکایی
تجلیل از ورزشکاران نابینای آذربایجان شرقی
سناریوی زن دروغگو برای قتل شوهر
* به روزهای پایانی سنجش سلامت نوآموزان استثنایی نزدیک می شویم
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان در روز های پایانی قرار دارد اظهار کرد: ۹۹ درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان در سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوبت گیری شده اند و ۹۷.۳ درصد نیز تاکنون مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته اند.
سید جواد حسینی در این نشست ضمن تبریک هفته وحدت اظهار کرد: یکی از نشانه های حکمرانی خوب هم افزایی است و یکی از نشانه های ناتوانی در حکمرانی وجود تضاد در سطح جامعه و سازمان است و میلاد حضرت رسول(س) فرصتی است که دوباره بر وحدت و هم افزایی در جامعه تأکید کنیم.
وی افزود: وحدت باید در سطوح ملی بین سازمان ها و ارکان نظام برقرار باشد و وحدت و هم افزایی درون و برون سازمانی رمز موفقیت سازمان ها است.
حسینی تصریح کرد: باید تمرین کنیم در هفته وحدت، همگرایی و هم افزایی را افزایش دهیم و این همگرایی در درون سازمان از واجبات است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در ادامه این نشست که به بررسی برنامه های گروه دانش آموزان کم توان ذهنی و چند معلولیتی اختصاص داشت گفت: ۴ هزار و ۵۸۹ دانش آموز ابتدایی چند معلولیتی، ۳۵ هزار و ۵۷۷ دانش آموز ابتدایی کم توان ذهنی و بیش از ۹ هزار نوآموز پیش دبستانی کم توان و جند معلولیتی در ۱۲۰۰ مدرسه و ۵۵۰۰ کلاس درس تحت پوشش تعلیم و تربیت قرار دارند.
معاون وزیر با بیان اینکه جذب نوآموزان کم توان ذهنی ۴ تا ۶ سال در ۱۰ سال اخیر، ۳۴۶ درصد رشد داشته است. اظهار کرد: بر اساس آمار، جذب نوآموزان کم توان ذهنی دوره آمادگی نیز در ۱۰ سال اخیر، ۱۵۶ درصد رشد داشته است.
معاون وزیر با بیان اینکه ۵۳ عنوان کتاب در قالب ۶۱۵ سرفصل آموزشی برای دانش آموزان پیش دبستانی و ابتدایی کم توان ذهنی و چند معلولیتی توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی تألیف شده است اظهار کرد: علاوه بر تالیف این کتب در سال جاری ۵۷ عنوان کتاب آموزشی نیز برای برای دانش آموزان چند معلولیتی مناسب سازی شده است.
وی افزود: همچنین برای والدین کودکان کم توان ذهنی و چندمعلولیتی، در گستره سنی ۰ تا ۲ و ۲ تا ۴ سال نیز تاکنون چند عنوان محتوای آموزشی مناسب تالیف شده است.
وی تصریح کرد: تالیف ۲۲ عنوان کتاب راهنمای معلم برای استفاده معلمان دانش آموزان چند معلولیتی و کم توان ذهنی و طراحی و تولید ۲۱ کیت آموزشی و ۲ درس افزار آموزشی از دیگر فعالیت های انجام شده در این حوزه است.
معاون وزیر با بیان اینکه یکی از سیاست های آموزش و پرورش استثنایی ارتقای کمی و کیفی مدارس دانش آموزان کم توان ذهنی است اظهار کرد: آموزش نیروی انسانی ماهر از دیگر برنامه ها است و تاکنون دوره های ضمن خدمت تخصصی زیادی برای آموزش معلمان دانش آموزان کم توان ذهنی برگزار شده است و همچنین آموزش مهارت های چندگانه برای این معلمان در دستور کار است.
وی افزود ۱۰ چرخش تحول آفرین بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در حوزه تعلیم و تربیت دانش آموزان کم توان ذهنی و چند معلولیتی در حال انجام است که باید تمام سعی بر عمل کردن به این تغییر جهت ها باشد.
معاون وزیر در ادامه نشست با تأکید بر اینکه داشتن پیوست تعلیم و تربیت برای تمامی طرح ها رمز پیشرفت هر جامعه ای است گفت: نشست با دستگاه های مختلف و نهاد ها از جمله حرکات خوبی است که می تواند منجر به برای پیوند آموزش و پرورش با دیگر نهادها و جامعه شود.
حسینی با تأکید بر اینکه برای اجرایی کردن لایه عملیاتی سند تحول بنیادین در سال جاری ۲۵ بسته تحولی در وزارت آموزش و پرورش تدوین شده است و در حال اجراست اظهار کرد: سه بسته تحولی از این تعداد متعلق به آموزش و پرورش استثنایی است و نگاه به این بسته های تحولی باید نگاهی ویژه باید باشد و اجرای این بسته های تحولی مدام باید توسط استان ها رصد شود.
وی در ادامه با تأکید بر پیاده سازی اطلس یادگیری در تمام ابعاد اظهار کرد: همه دانش آموزان استثنایی باید تحت پوشش اطلس یادگیری قرار داشته باشند و نظارت بر انجام اطلس یادگیری و سنجش میزان اثر بخشی آن از جمله ماموریت های ادارات استثنایی استان ها است.
معاون وزیر با بیان اینکه سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان در روز های پایانی قرار دارد اظهار کرد: ۹۹ درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان در سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوبت گیری شده اند و ۹۷.۳ درصد نیز تاکنون مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته اند.
وی در پایان افزود: به زودی شیوه نامه سنجش پیش دبستانی ها نیز از سوی آموزش و پرورش استثنایی ابلاغ خواهد شد.
* چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند؟
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: مالیات بر عایدی سرمایه به واحدهای مسکونی که افراد در آن زندگی میکنند، املاک نوساز، ارث و هدیه و وقف تعلق نمیگیرد بنابراین اگر کسی یک خودرو و یا یک واحد مسکونی داشته باشد از مالیات معاف است اما اگر دو خانه داشته باشد، هنگام فروش به خانه دوم، مالیات بر عایدی دریافت میشود.
* قدردانی باکو از بیانات مقام معظم رهبری
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان: ما از بیانات رهبر جمهوری اسلامی ایران در مورد درگیری ارمنستان و آذربایجان و پشتیبانی از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان قدردانی میکنیم.
* واکنش سخنگوی دولت به اخبار متتشره در باره تعیطلات کرونایی
شورای عالی امنیت ملی مصوبه ای در خصوص تعطیل شدن یا نشدن نداشته است و همه تصمیم گیری ها در خصوص مسائل مرتبط به کرونا به ستاد ملی مقابله با کرونا واگذار شده است. تشخیص همه تعطیلی ها بر عهده کمیته سلامت و بهداشت ستاد ملی مقابله با کرونا است/ ایرنا
* جریمه ۵۰۰ تومانی برای چه افرادی صادر میشود؟
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا: دوربینهای جادهای، محورهای ۲۵ استان ذکر شده را رصد میکنند و اگر خودرویی در مسیری که نباید تردد کند، مشاهده شود؛ حتماً جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای آن خودروی متخلف صادر میشود
خودروهایی که در سفر هستند، میتوانند به شهر خود بازگردند اما اجازه ندارند از داخل شهرهای مسیر تا مقصد حرکت کنند و باید از کمربندیها و کنارگذرها عبور کنند. در صورت مشاهده این خودروها در شهرهای در مسیر واقع شده، جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای آنها هم اعمال میشود. جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای رانندگان متخلف از ابتدای طرح تاکنون اعمال شده و اگر رانندهای به این جریمه اهمیتی ندهد و اصرار بر ورود یا خروج داشته باشد، پلیس مجبور میشود خودروی آن شخص را توقیف کند/ مهر
* پیشنهاد تعطیلی ۲ تا ۳ هفتهای تهران
دکتر زالی: پیشنهاد تعطیلی ۲ تا ۳ هفتهای تهران را داده ایم و پیش بینی میکنیم در موجهای بعدی شیوع کرونا، شرایط سختتری را تجربه کنیم.
* هجوم افراد برای خرید علت اصلی گرانی روغن/ آرامش به بازار روغن برگشته است
ابوالحسن خلیلی، عضو هیئت مدیره انجمن روغن نباتی کشور: طی یک تا ۲ هفته اخیر، افراد سودجو با فضاسازی در فضای مجازی توجه مردم را به سمت روغنهای حلب، جلب کردهاند که این امر در کنار خبرهای منفی بیشمار در خصوص تولید و توزیع موجب شد تا مردم به سمت خرید و ذخیره سازی روغن هجوم ببرند که در نهایت ازدیاد تقاضا در برابر عرضه، بازار روغن را از نظم عادی خارج کرد. در حال حاضر با تزریق روغن در بازار، تا حدودی شاهد کاهش تب و تاب هجوم افراد برای خرید روغن در بازار هستیم.
* مکمل ویتامین C در بهبود کووید ۱۹ موثر است
محققان می گویند، ویتامین C میتواند برای درمان کووید ۱۹ بخصوص در مراحل حاد و شدید قابل استفاده باشد.
به نقل از مهر، اسید اَسکوربیک یا ویتامی C، تنظیم کننده واکنشهای میزبان به کروناویروس است.
محققان در این مطالعه، بر کمبود ویتامین C در عفونتهای تنفسی و همچنین نقش آن در پیشگیری و درمان سرماخوردگی و ذات الریه و نقش آن در درمان عفونت و کووید ۱۹ تمرکز کردند.
مصرف ویتامین C خوراکی موجب کاهش احتمال ابتلاء به عفونتهای تنفسی و همچنین کاهش طول مدت آن میشود و ویتامین C درون وریدی موجب کاهش مرگ و میر، مدت بستری ماندن در بخش ICU و بیمارستان، مدت زمان نیاز به دستگاه تنفسی ونتیلاتور در عفونتهای حاد تنفسی میشود.
منابع غذایی ویتامین C شامل فلفل قرمز، پرتقال، توت فرنگی، بروکلی، انبه و لیمو است.
ویتامین C برای واکنشهای ایمنی لازم و ضروری است. این ویتامین دارای ویژگیهای مهم ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضدویروسی است.
محققان تأکید دارند افراد در گروههای پرخطر ابتلاء به کووید ۱۹ و دارای کمبود ویتامین C باید روزانه مکمل ویتامین C مصرف کنند.
* مصرف بیسابقه "اکسیژن" در بیمارستانها
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه تقریبا همه تختهایی را که در بیمارستانهایمان به کرونا اختصاص داده بودیم، پر شدند و دائما در حال اضافه کردن تخت از بخشهای الکتیو هستیم، گفت: در حال حاضر در شرایط اوج بیماری هستیم و هنوز به مرحله ثبات بیماری نرسیدهایم.
به نقل از ایسنا، دکتر فرشاد علامه گفت: با توجه به نوع مراجعین بیمارستانی، عملا از ظرفیتهای الکتیو سایر قسمتهای بیمارستانها کم کرده و خدمات غیر کرونایی که اورژانس نیست را کاهش میدهیم تا بتوانیم تختهایی به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص دهیم.
علامه با اشاره به مشکل اکسیژنرسانی در بیمارستانها با توجه به تعداد بالای بیماران مبتلا به کرونا که به اکسیژن نیاز دارند، اظهار کرد: در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران با اکسیژنسازها، کپسولهای اکسیژن و مخازن اکسیژنی که تهیه شده، مشکلمان با وجود مصرف بسیار شدید که وجود دارد و هیچگاه چنین میزانی از مصرف اکسیژن سابقه نداشته است، حل شده است و تقریبا مشکل عمده اورژانسی نداریم، اما دائما و ۲۴ ساعته همکاران تجهیزات پزشکی مدیریت بیمارستانها با وجود چندین مخزن اکسیژن و اکسیژنسازهایی که به سیستم اضافه شده است، در صدد هستند تا در هر کجا که اُفت اکسیژن احساس شد، کپسولهای آماده را به سیستم تزریق کنند.
وی تأکید کرد: در کل سطح کشور، بحث اکسیژنرسانی به بیماران نوعی چالش است. زیرا هیچگاه مصرف اکسیژن در بیمارستانها به این میزان بالا نبوده است.
علامه درباره تاثیر افزایش تستهای تشخیصی کرونا بر کاهش بار بیمارستانی بیماری، گفت: ۱۰۰ درصد مهمترین بحث در حوزه بیماری کووید-19، تشخیص بیماران، پیگیری ایزوله کردن آنها و پیگیری افراد در تماس با آنهاست که به حوزه بهداشت بازمیگردد. بر این اساس بارها اعلام شده که هر چه تست بیشتری انجام دهیم، بیماران بیشتری را شناسایی کنیم و آن بیماران را مجبور کنیم که از خانه خارج نشوند و در شرایط قرنطینه در خانه بمانند و ارتباطشان را با دیگران قطع کنند و همچنین افراد در تماس با آنها را هم ردیابی کنیم، شناسایی بهتر شده، زنجیره انتقال شکسته شده و تبعات بیماری در بیمارستانها از جنبه حجم مراجعین کمتر میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: در حال حاضر در شرایطی هستیم که وضعیت و میزان بستری بیماران مبتلا به کرونا متغیر است و در روند بیماری در شرایط اوج هستیم. هنوز به مرحله ثبات بیماری نرسیدهایم و همچنان بیماران در حال اضافه شدن هستند.
* انتخابات جنجالی و نابینایان آمریکایی
این روزها سراغ هر وبسایت خبری و شبکه رادیویی یا تلویزیونی را که بگیری، همه جا حرف از انتخابات آمریکا است. انتخاباتی جنجالی و یکی از پر سر و صداترین و پر حرف و حدیثترین انتخاباتهای ریاست جمهوری در طول تاریخ آمریکا. هر کس سعی میکند از منظر خودش به تحلیل رخدادهای مرتبط با این انتخابات بنشیند. در این میان، برخی فعالان اجتماعی هم سعی دارند با انگشت گذاشتن بر روی برخی نکات، زمینه احقاق حقوق گروههای اقلیت را با دستآویز قرار دادن این انتخابات، فراهم کنند. نابینایان، از جمله این گروهها هستند که سعی میکنند با ارائه تصویری از چگونگی مشارکتشان در انتخابات بیست بیست، شرایطی را ایجاد کنند که برخی حقوق دیده نشدهشان در انتخاباتهای بعدی مد نظر قرار گیرد. ما هم در هفتههای گذشته، دو شماره را به چگونگی رأی دادن نابینایان در آمریکا اختصاص دادیم اما حالا وقت آن رسیده تا ببینیم کدام یک از زیرساختهایی که در دو شماره مذکور به آنها پرداخته بودیم در دسترس نابینایان بوده و اساساً نابینایان در انتخاباتی که پریروز آخرین فرصت برای مشارکت در آن به شمار میرفت، چطور رأیشان را به صندوق انداختهاند و آیا استقلالشان آنطور که پیگیرش بودند، در این انتخابات لحاظ شده بود یا نه.
رأیگیری پستی، آنطور که باید دسترسیپذیر نبود. آنچه که به عنوان رأیگیری از راه دور و به صورت اینترنتی در نظر گرفته شده بود هم علیرغم ادعاهایی که مبنی بر دسترسیپذیر بودنش میشد، آنقدرها متناسب نبود. چرا نابینایان همچنان باید مجبور به جنگیدن برای احقاق حقوقشان در خصوص شرکت در انتخابات باشند؟ صادقانه اگر بخواهیم بگوییم، اینکه گروهی مجبور باشند برای حقوقشان در سال ۲۰۲۰ بجنگند، تحقیرآمیز است. اینها را Lynn Heitz میگوید. رئیس دفتر فدراسیون ملی نابینایان آمریکا در پنسیلوانیا. او در ادامه توضیح میدهد که ۱۴ میلیون دلار بودجه از سوی دولت فدرال اختصاص یافته بود که زمینه حضور همگان در انتخابات را با توجه به مشکلات احتمالی شیوع کووید، فراهم آورند. همچنین تاریخ شروع فرایند رأیگیری هم از آوریل به ژوئن منتقل شده بود که در این فرصت، برگزار کنندگان بتوانند موانع احتمالی مشارکت عمومی را از سر راه بردارند و شرکتهای پستی را برای انتخابات آماده کنند. لین، این مقدمات را برای نابینایان ناکافی میداند. او معتقد است نابینایان نتوانستهاند به صورت مستقل از شیوه پستی برای مشارکت در انتخابات استفاده کنند؛ چه، در این انتخابات خبری از برگههای بریل یا درشتخط نبود و رأی دهندگان نابینا اگر میخواستند به خاطر شرایط کرونا به شکل پستی رأی بدهند، به ناچار باید رأیشان را به کمک یک فرد بینا تنظیم میکردند و تحویل پست میدادند. لین میگوید آنها حتی این موضوع را با دولت ایالتی هم در میان گذاشتهاند اما جواب مشخصی دریافت نکردهاند و کار را از طریق مراجع قانونی و تنظیم شکواییه دنبال میکنند.
اما روش رأیگیری آنلاین هم دیگر امکانی بود که قرار بود نابینایان از آن طریق از حضور در مراکز رأیگیری بینیاز شوند. این روش هم ظاهراً از نظر نابینایان ینگه دنیا خالی از اشکال نبوده است. یکی از ایراداتی که بر سامانه Omniballot وارد میدانند این است که در این روش، امکان درج امضای الکترونیکی پای برگه رأی وجود ندارد و به همین علت، نابینایان باید رأیشان را روی کاغذ چاپ و آن را امضا کنند و تحویل پست بدهند. این روش هم در شرایطی که کمتر نابینایی در خانه چاپگر دارد، دشواریهایی را به دنبال داشته است. نابینایان همچنین از این مسئله شکایت دارند که دستورالعمل چگونگی ارسال آرا بر روی پاکتها درج شده بود اما این شیوهنامهها برای صفحهخوانها قابل خواندن نبود و همین موضوع احتمالاً سبب شده برخی نابینایان نتوانند آرای خود را مطابق با شیوهنامههای خواسته شده تنظیم کنند و تحویل دهند و احتمالاً رأیشان جزو آرا باطله حساب خواهد شد. در کل به نظر میرسد با وجود تمهیداتی که دولت فدرال در نظر گرفته بود تا مردم بتوانند بدون حضور پای صندوق رأی بدهند، نابینایان از این تمهیدات بهره خاصی نبردهاند و همچنان ترجیح دادهاند آرای خودشان را به صورت حضوری و به کمک ماشینهای رأیگیری به صندوقها بیندازند. ماشینهایی که متناسب بودنشان برای نابینایان در چند انتخابات قبلی به اثبات رسیده و امسال هم از نظر آنها مطمئنترین راه برای مشارکت در این انتخابات پر حاشیه به حساب آمدهاند.
* تجلیل از ورزشکاران نابینای آذربایجان شرقی
به مناسبت هفته پارالمپیک؛ مراسم تجلیل از مربیان و ورزشکاران نابینای پیشکسوت استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
در این مراسم، فیروزی معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی و خسرو سلیمی نیا رئیس هیأت نابینایان استان آذربایجان شرقی حضور داشتند.
ابراهیم فیروزی معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی گفت: هیأت نابینایان با وجود همه کمبودهایی که دارد همواره باعث افتخار و سر افرازی استان است و ما همیشه سعی کردیم از ورزشکاران این رشته حمایت کنیم.
فیروزی اظهار داشت: مدال آوری ورزشکاران نابینای استان در میادین مختلف داخلی و خارجی نشان از همت والای این عزیزان و تلاش بی وقفه و بدون چشم داشت آنهاست که امیدواریم این راه همچنان ادامه داشته باشد و مدال های رنگارنگی را در عرصه ورزش کسب کنند.
وی افزود: یکی از مهمترین برنامههای ما در سال جاری توسعه ورزش قهرمانی و پهلوانی در جامعه است و تلاش می کنیم با همکاری هیأت های ورزشی اقدامات موثری در این راستا انجام دهیم.
در ادامه، خسرو سلیمی نیا رئیس هیأت نابینایان استان آذربایجان شرقی گفت: سال های گذشته همواره ورزشکاران ما مقام های برتر کشور را کسب کرده اند و تعداد بیشتری از این ورزشکاران جذب تیم های ملی فدراسیون نابینایان شده اند.
سلیمی نیا با بیان اینکه ورزشکاران استان در همه رشته های ورزشی تلاش و کوشش لازم را انجام می دهند اما در رشته های گلبال، جودو، دو و میدانی، شطرنج و کوهنوردی فعالیت بیشتری انجام می دهند.
اگر حامیان مالی قدری به ورزشکاران کم بینا و نابینا توجه کنند، شاهد شکوفایی بیشتر و ارتباط این قشر از جامعه با ورزش خواهیم بود.
خسرو سلیمی نیا افزود: در سال جاری به دلیل شیوع بیماری کرونا یکی از برنامه های مهم ما توجه به امر استعدادیابی، برگزاری دوره های آموزشی و اعزام مربیان استان به کلاس های مربیگری بود تا از این طریق تعداد مربیان موجود در استان را افزایش دهیم.
* رکوردداران دو و میدانی نابینایان در زمینهای خاکی
این روزها تمرینات تیم دو و میدانی نابینایان به سرپرستی سهراب اسدی در ورزشگاهی با زمینی خاکی و کمترین امکانات، بیرون از شهر اصفهان برگزار می شود.
در بین این دوندگان، علی الهی که جایزه اول جهان را دارد یا داوود علی قاسمی که رتبه دوم آسیا را کسب کرده است، حضور دارد.
مشکلات این دوندگان نبود حمایت دولتی، عدم داشتن بیمه کاری به عنوان یک ورزشکار و مخارج سنگین زندگی است.
این ورزشکاران هیچ حقوقی از فدراسیون یا باشگاه ورزشی دریافت نمیکنند و به گفته خودشان اگر مدالی کسب نکنند تلاش چند ساله شان پوچ میشود و هیچ هزینهای برای حضور در مسابقات جهانی دریافت نمی کنند.
* سناریوی زن دروغگو برای قتل شوهر
* با سلام و آرزوی سلامتی برای تمام خوانندگان و شنوندگان روزنامه و پادکست ایران سپید. درآغاز ضروری می دانم مناسبت های بزرگ و خجسته این هفته را یعنی تولد حضرت محمد مصطفی (ص) و امام جعفر صادق(ع) را تبریک و تهنیت بگویم و همچنین آرزوی سلامتی داشته باشم برای شما در این ایام خاص. اما تماس ها و پیام های شما. خانم سپه وند از خرم آباد طی تماسی با اشاره به اینکه با عنوان کارشناس روانشناسی در آزمون استخدامی شرکت کرده اند و برای تنها پست متناسب با رشته شان یعنی آموزگاری ابتدایی تقاضا داده اند و در عین حال متوجه شده اند که این پست ظاهراً برای افراد نابینا تعلق نمی گیرد گله کرده اند و در این خصوص پرس و جو داشته اند که آیا این درست است یا خیر؟ واقعیت این است که سازمان آموزش و پرورش استثنایی اعلام کرده است که البته به شکل غیر رسمی، که برای پست آموزگاری ابتدایی افراد نابینا را جذب نخواهد کرد در نتیجه به احتمال بسیار زیاد متأسفانه ایشان واجد شرایط استخدام در این پست نیست. اینکه چرا و به چه دلیل این اتفاق می افتد جای یک بحث کارشناسی جداگانه دارد که حتماً به آن خواهیم پرداخت اما اجالتاً ضمن اینکه ما با ممنوعیت کلی افراد نابینا برای پست آموزگاری ابتدایی مخالفیم اما در عین حال به دوستان نابینا می گوییم که آموزگاری ابتدایی بویژه اگر قرار باشد تمام دروس یک دانش آموز ابتدایی را یک فرد معلم تدریس کند قاعدتاً شاید نابینا بودن محدودیت ایجاد کند چون تدریس در مقطع ابتدایی فقط ارتباط علمی و تحصیلی با دانش آموز نیست. بلکه چون جنبه تربیتی قوی هم دارد دیدن خود دانش آموز، موقعیت بدنی، زبان بدنی، حرکاتش حتماً برای تربیت صحیح آن مؤثر است که متأسفانه فرد نابینا از آن محروم است. اما در عین حال اگر تمام دروس را به یک معلم اختصاص ندهند یک معلم ابتدایی می تواند نابینا هم باشد به این معنا که بریل آموزی دانش آموز و برخی مهارت آموزی ها را می توان به یک فرد نابینا سپرد. دوستان دیگری تماس داشته اند از جمله دوستی که بدون ذکر نام؛ اعلام کرده اند که سه سال پیش برای دریافت مستمری ثبت نام کرده اند و همچنان پشت نوبت هستند. پشت نوبت ماندن فرد متقاضی مستمری برای سه سال چیز عجیبی است و قابل پیگیری است دوست دیگری که باز بدون نام نظر داده اند اعلام کرده که کم بینا است و متقاضی شغل است ولی هیچ توضیحی در مورد مدرک تحصیلی و شرایطش اعلام نکرده. به همین دلیل ما پاسخ و حتی توضیح تکمیلی هم نمی توانیم بدهیم. دوست دیگری اشاره کرده است که فرزندی با مشکل اوتیسم دارد و متأسفانه مستمری که سازمان بهزیستی پرداخت می کند حتی برای یک هفته وسایل تحصیلی و کتاب فرزندش کفاف نمی دهد که البته درست است اما باید در نظر داشت که تأمین نیازهای آموزشی کودکان اوتیسم قاعدتاً برعهده سازمان آموزش و پرورش استثنایی باید باشد و سازمان بهزیستی باید در زمینه های توانبخشی و سایر حمایت های رفاهی وظیفه داشته باشد وگرنه در تأمین وسایل تحصیلی کتاب و تأمین هزینه های تحصیلی باید قاعدتاً آموزش و پرورش استثنایی را مسئول دانست. دوست عزیزی با نام آقای عادلی زاده با اشاره به سامانه ثبت واردات خودرو برای افراد معلول اعلام کرده است که 18 ساله موتور دارد و به علت اینکه خودرو ندارد نمی تواند خانواده پنج نفری را به پارک ببرد و با دریافت مستمری اعلام کرده است که لطفاً آن را در این سامانه ثبت نام کند. دوست عزیز در این رابطه دو نکته قابل تذکر است اولاً سامانه واردات خودرو برای معلولان الان وجود ندارد و واردات خودرو برای فرد معلول به گذشته تعلق دارد. دوم اینکه فردی که مستمری می گیرد و حتی کفاف هزینه های پایین زندگی را نمی تواند بدهد چگونه می خواهد برای تأمین هزینه های واردات خودرو از خارج اقدام کند. شما یا از این شرایط اطلاع ندارید یا درست طرح مسئله نکردید به هر حال به نظر میرسد برای شما مهمترین اولویت تأمین هزینه های زندگی است و بعد از آن تازه اگر به شرایطی برسید که خودرو داشته باشید باید از خودروهای داخلی استفاده کنید نه واردات خودروهای گران قیمت. در اینجا به کلیه دوستانی که در سایت ما ثبت نام می کنند و اظهارنظر می کنند لازم است تذکر دهم لطفاً مانند تذکرهای هفته های گذشته این افراد اطلاعات کامل را بگذارند سؤالاتشان را شفاف مطرح کنند و به گونه ای طرح مسئله کنند که ما بتوانیم با دریافت اطلاعات لازم به آن ها در پاسخ سوالاتشان کمک کنیم. ضمن اینکه برخی از دوستان روزنامه ایران سپید را بعضاً با سازمان بهزیستی اشتباه می گیرند برخی از این خواسته ها قابل طرح برای سازمان بهزیستی است و روزنامه فقط در مواردی می تواند کمک کند که ابهاماتی وجود داشته باشد برای روزنامه به نیابت از شما از مسئولان پیگیر شود. لذا خواهش می کنم مواردی را مانند دریافت مستمری مستقیماً با سازمان بهزیستی مطرح کنید تا با یک نهاد اطلاع رسانی مانند ایران سپید. در پایان برای همه شما آرزوی سلامتی داریم و به امید اینکه یک بار دیگر بتوانیم نسخه بریل ایران سپید را زیر انگشتان شما عزیزان برسانیم شما را تا گفتگوی بعدی به خدا می سپارم ایام به کام مراقب سلامتی خودتان باشید.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/22176.html |