روزنامه چهارشنبه 14 آبان ۱۳۹۹
عناوین امرور: کار بزرگ بهزیستی در خدمات رسانی به معلولان و سالمندان در همزمانی تحریم و کرونا - بیانات رهبر انقلاب درباره انتخابات آمریکا - جنیست در نتایج کنکور نقش داشت؟/ نماینده مجلس: موضوع جدید نیست - همه گیری کرونایی در خانواده - ابوطالب باقری رئیس هیأت ورزش نابینایان مازندران شد - گفت و گو با سارق گردنبند علی دایی/ 50 میلیون فروختیم
|
روزنامه «ایران سپید»
چهارشنبه 14 آبان ۱۳۹۹
18 ربیع الاول ۱۴۴۲
4 نوامبر 2020
سال بیست و چهارم شماره 6552
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
کار بزرگ بهزیستی در خدمات رسانی به معلولان و سالمندان در همزمانی تحریم و کرونا
بیانات رهبر انقلاب درباره انتخابات آمریکا
جنیست در نتایج کنکور نقش داشت؟/ نماینده مجلس: موضوع جدید نیست
ابوطالب باقری رئیس هیأت ورزش نابینایان مازندران شد
گفت و گو با سارق گردنبند علی دایی/ 50 میلیون فروختیم
* کار بزرگ بهزیستی در خدمات رسانی به معلولان و سالمندان در همزمانی تحریم و کرونا
در دیدار رئیس سازمان بهزیستی کشور و نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران در خصوص همکاری های دوجانبه در سال ۲۰۲۱ بحث و تبادل نظر شد.
به گزارش ایران سپید به نقل روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر وحید قبادی دانا با تشکر از همکاری ها و کمک های صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در خصوص ارائه اقلام بهداشتی پیشگیری از بیماری کویید ۱۹ به مراکر تحت پوشش بهزیستی گفت: در مراکز نگهداری سالمندان و معلولان از ابتدای شروع بیماری کرونا در ووهان چین دستور العمل ها و بخشنامه ها مبنی بر ایزوله کردن و عدم ملاقات مددجویان در مراکز شبانه روزی با خانواده ها و خیرین و پروتکل های پیشگیرانه با توجه به ریسک بالای بیماری برای افراد سالمند و معلولان ابلاغ شد.
وی با اشاره به فراهم آوردن امکانات مورد نیاز مراکز نگهداری در این ایام، گفت: در دو نوبت کمک هزینه های لازم به مراکز نگهداری در سراسر کشور اختصاص یافت و در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار نفر از مددجویان و کارکنان مراکز شبانه روزی تحت واکسیناسیون آنفلوآنزا قرار گرفته اند، که با وجود شرایط سخت موجود این کار به صورت رایگان صورت گرفته است و تقریبا بالای ۹۵ درصد از این افراد در سراسر کشور واکسینه شده اند.
دکتر قبادی دانا از پیشگیری زودهنگام در برابر بیماری کرونا در مراکز شبانه روزی بهزیستی گفت و تشریح کرد: این اقدام موجب شد نرخ مرگ و میر در مراکز بهزیستی در ایام بیماری کرونا تفاوت معنا داری نسبت به گذشته نداشته باشد و این در حالی است که طبق آمار مدرسه اقتصاد لندن در موج اول بیماری کرونا، بین ۴۰ تا ۵۰ درصد مرگ و میر گزارش شده از کرونا در کشورهای اروپایی از مراکز سالمندان و مراکز نگهداری بوده است، در حالی که نرخ مرگ و میر در مراکز بهزیستی نسبت به کل فوتی های ناشی از کرونا در کشور حدود یک درصد بوده که این نشان از مراقبت های ویژه در مراکز سالمندان و معلولین است.
وی ادامه داد: در حالی که گزارش های رسمی حاکی از رهاشدگی مراکز سالمندان و معلولان در برخی از کشورها بود ولی در ایران مرکزی رها نشد و حتی در مراکزی که همه کارکنان آن دچار بیماری کرونا شده بودند از مراکز دیگر برای نگهداری و مراقبت از افراد کمک گرفته شد و هیچ سالمندی از دستگاه ونتیلاتور جدا نشد تا به فرد جوانی اختصاص یابد و سالمند یا فرد دارای معلولیتی پشت درب بیمارستان قرار نگرفت و مثل سایر افراد به آنها رسیدگی کامل شده است.
در ادامه دکتر قبادی دانا با اشاره به تدوین و ابلاغ سند ملی سالمندان به دستگاه های اجرایی کشور گفت: تدوین قانون حمایت از حقوق افراد سالمند نیز در دبیرخانه شورای ملی سالمندان در دستور کار قرار دارد که قدم موثری در زمینه دستیابی افراد سالمند به حقوقشان خواهد بود.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری و حمایت های رئیس جمهور در مقوله جمعیت و سالمندی تصریح کرد: این موضوع موجب شد تا فعالیت های مطالبه گرانه خوبی صورت گیرد و زمینه همکاری همه جانبه سیاست گزاران کلان کشور در موضوع جمعیت و سالمندی بیش از گذشته فراهم شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: علاوه بر حمایت از سالمندان نیازمند و ناتوان که در مراکز بهزیستی مراقبت و نگهداری می شوند، همه جمعیت سالمندی موضوع سیاست گذاری و برنامه های شورای ملی سالمندان قرار دارد و یکی از اولویت های این سازمان به شمار می آید که لازم است همکاری های سال ۲۰۲۱ بهزیستی و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد بیشتر معطوف به این موضوع باشد.
دکتر قبادی دانا گفت: در زمینه مناسب سازی محیط شهری نیز هدف ما در دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور ایجاد شرایطی در کشور است که همه افراد دارای معلولیت و سالمندان دسترسی مناسبی به امکانات شهری، مبلمان شهری، جاده ها و راه ها داشته باشند که در این زمینه علاوه بر اصفهان شهرهای یزد و اردکان نیز داوطلب طرح پایلوت شهر دوستدار سالمند و افراد دارای معلولیت شده اند.
همچنین در این دیدار دکتر لیلا جودان نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران ضمن تبریک برای کنترل بیماری کرونا در مراکز سالمندان و معلولان و ابلاغ سند ملی سالمندان گفت: با شروع بیماری کرونا همکاری با دبیرخانه شورای ملی سالمندان داشتم و در ادامه این همکاری قرار است ۲۰۰ دستگاه اکسیژن ساز کوچک برای مراکز سالمندان خریداری شود.
وی افزود: در قالب همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط زنان سرپرست خانوار در حال تولید اقلام بهداشتی هستیم که بخشی از این اقلام در اختیار سازمان بهزیستی قرار می گیرد.
وی با ابراز رضایت در خصوص ادامه همکاری ها در خصوص موضوع سالمندی افزود: آنچه برای سالمندان صورت گرفته دستاورد مهمی است و بهزیستی توانسته علی رغم تحریم و پاندمی کرونا خدمات قابل توجهی را به سالمندان ارائه دهد.
دکتر جودان به لزوم مستند سازی مناسب از خدمات صورت گرفته در سازمان بهزیستی اشاره کرد و افزود: مستند سازی تجربه های موفق ایران مثل واکسیناسیون رایگان و کنترل پاندمی کرونا در شرایط تحریم در مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی می تواند الگوی مناسبی برای سایر کشور ها باشد.
* کرونا روند توانمندسازی را کُند کرد
مشاور رئیس سازمان بهزیستی در امور زنان و مدیرکل دفتر توانمندسازی زنان و خانواده بهزیستی کشور با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ هزار زن سرپرست خانوار برای دریافت خدمات بهزیستی پشت نوبت هستند، گفت: سازمان بهزیستی در حال رایزنی برای جذب بودجه جهت تسهیل ورود این افراد به چرخه سازمان بهزیستی است.
فاطمه عباسی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه تمامی زنان تحت پوشش سازمان بهزیستی خانهدار هستند، گفت: اکنون ۲۵۰ هزار خانوار زن سرپرست شامل چهار گروه زنان دارای همسر متوفی، زنان مطلقه، زنان دارای همسر از کارافتاده و دختران و زنان خود سرپرست تحت پوشش بهزیستی هستند، البته برخی از این زنان دارای مشاغل خانگیاند که میتوان گفت توانمند شدهاند و یا در حال توانمندسازی هستند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ هزار نفر از این زنان دارای همسر متوفی هستند، اظهار کرد: حدود ۶۰ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش را زنان دارای همسر از کار افتاده و ۶۰ هزار نفر را زنان مطلقه تشکیل میدهد.
عباسی در ادامه درباره میزان مستمری زنان سرپرست خانوار بیان کرد: میزان مستمری زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی براساس بعد خانوار متفاوت است؛ به طوریکه میزان مستمری خانوادهها از ۱۷۲ هزار تومان (برای خانوارهای تک نفره) تا ۵۳۶ هزار و ۵۰۰ تومان (برای خانوارهای چند نفره) متغیر است؛ البته نمیتوان گفت که این هزینهها صفر تا صد مشکلات اقتصادی آنها را تأمین میکند اما تاحدودی میتواند کمککننده باشد.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی در امور زنان معتقد است که دولت باید در زمینه تخصیص اعتبارات سازمان بهزیستی حمایت بیشتری داشته باشد تا بتوان خدمات بهتری ارائه داد.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی در امور زنان در ادامه به تاثیر تورمها بر ابعاد مختلف زندگی زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و افزود: سازمان بهزیستی در زمینه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سلامت روان و سلامت جسمی فعالیت میکند.تورمها بر روی همه این ابعاد تاثیر خود را داشته است، اما زنان در مسائل اقتصادی نسبت به مسائل دیگر بیشتر آسیب دیدهاند، زیرا تمامی مشاغل به دلیل بیماری کرونا آسیب دیدهاند اما مشاغل خانگی به دلیل کرونا و همچنین تورم با مشکلات بیشتری مواجه شده است.
عباسی ادامه داد: در این راستا سازمان بهزیستی سعی داشته تا از فرآیندهایی استفاده کند تا خانوادهها با آسیب کمتری روبهرو باشند.
وی با اشاره به اقدامات بهزیستی برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در دوران شیوع کرونا نیز توضیح داد: برای حفظ سلامت زنان سرپرست خانوار و اعضای خانوادهها آنها وسایل بهداشتی رایگانی را به جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا در اختیار قرار دادیم. همچنین بحث معیشت آنها را تا حدودی تحت پوشش قرار دادیم.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی در امور زنان ادامه داد: سازمان بهزیستی بخشی از هزینههای فرزندان دانشجو و دانشآموز زنان سرپرست خانوار را نیز پشتیبانی کرد.
عباسی در ادامه درباره میزان افزایش پشت نوبتیهای سازمان اظهار کرد: در حال حاضر ۵۰ هزار پشت نوبتی وجود دارد که حدود ۲۰ هزار مورد از آنها خانوادههای چند قلو و ۳۰ هزار مورد از آنها زنان سرپرست خانوار هستند. با این وجود هنوز بودجه جدیدی برای پرداخت مستمری به سازمان ارائه نشده تا ما بتوانیم این خانوادهها را وارد چرخه خدمات بهزیستی کنیم. در واقع باتوجه به شرایط کرونا در حال حاضر روند توانمندسازی بسیار کند شده است و نمی توان گفت که آنها توانمندسازی اقتصادی شدهاند.
وی در این راستا از انجام مکاتباتی با سازمان برنامه و بودجه به منظور افزایش اعتبارات سازمان بهزیستی خبر داد.
* بیانات رهبر انقلاب درباره انتخابات آمریکا
رهبر انقلاب: در مورد آمریکا سیاست ما یک سیاست حساب شده و مشخصی است. این سیاست با رفت و آمد اشخاص تغییر نمی کند. هر اتفاقی در انتخابات آمریکا رخ دهد به ما ارتباطی نخواهد داشت. وضع خود آنها را نگاه کنید وضع تماشایی است. رئیس جمهوری که بر سر کار است می گوید این متقلبانه ترین انتخابات تاریخ آمریکاست و رقیب هم می گوید ترامپ قصد تقلب وسیع دارد. این دموکراسی آمریکاییست. هر کدام انتخاب شوند فرقی نمی کند. رژیم آمریکا دچار رژیم انحطاط سیاسی، مدنی و اخلاقی است. این تحلیل نیست این حرفی است که صاحبان فکر و سخرانان خود آمریکا می گویند.
* ربیعی، سخنگوی دولت:
در جلسات ستاد اقتصادی دولت در زمینه کنترل قیمتها، سهولت کار تجاری و سیاستهای پولی و مالی تصمیماتی گرفته شده است. دکتر ربیعی اهانت به ساحت پیامبر اکرم (ص) محکوم کرد و اظهارداشت: واقعیت این است که فهم و درک درستی از آزادی وجود ندارد. امروز در همین فرانسه که مدعی دموکراسی و آزادی است، کسی درباره صهیونیسم اظهارنظر کند، چه بلوایی درست میکنند و میگویند مخالف آزادی است. اما در مورد مسلمانان به لحاظ سنتهای استعماری که در غرب وجود داشته خیلی راحت اظهارنظر میکنند. واکنش مسلمانان به این اقدام توهینآمیز واکنش طبیعی جامعه جهانی اسلامی بود و حتی غیر مسلمانان هم واکنشهایی داشتند. فرانسوی ها باید از سیاستهای اشتباه خود برگردند، افراطیگری در همین نوع نگاه تبعیضآمیز اینها به آزادی و توهینهایی است که در آن نهفته است. البته ما افراطیگری را هم محکوم میکنیم. توهین به اسلام و حضرت رسول اکرم (ص) جریحه دار کردن قلب و ذهن انسانها، خطای بزرگی است که متأسفانه صورت گرفته است بنابراین موضعی که گرفتند برای ما قابل قبول نبود.
* بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مناقشه قرهباغ در رسانههای جمهوری آذربایجان
بیانات روز گذشته، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در باره مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجانف بازتاب گسترده در رسانه های جمعی جمهوری آذربایجان داشت.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری " آپا " به نقل از رهبر معظم انقلاب، گزارشی با عنوان "سرزمینهای اشغال شده جمهوری آذربایجان از سوی ارمنستان باید آزاد شود " منتشر کرد.
پربیننده ترین پایگاه خبری روسی زبان " حقین . آذ " نیز با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ضرورت خروج ارمنستان از سرزمینهای اشغال شده جمهوری آذربایجان تأکید کرد، نوشت : آیت الله سید علی خامنه ای تأکید کردند ارمنستان باید همه سرزمینهای اشغال شده جمهوری آذربایجان را پس دهد/ ایرنا
* جنیست در نتایج کنکور نقش داشت؟/ نماینده مجلس: موضوع جدید نیست
* همه گیری کرونایی در خانواده
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: سرعت انتقال ویروس کووید 19 تا ۹ برابر افزایش یافته است.
به نقل از مهر، مسعود مردانی با اشاره به اینکه باید شرکت در مجامع و سفرهای ضروری و غیر ضروری را به حداقل برسانیم، اظهار داشت: مانند ماههای اسفند و فروردین باید با کاهش سفرها به کم شدن چرخه ابتلای کرونا کمک کنیم.
فوق تخصص بیماریهای عفونی در پاسخ به این سوال که آمارهایی که از سوی وزارت بهداشت اعلام میشود واقعی است یا خیر؟ گفت: این آمارها اشتباه نیست اما براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی هر گونه آزمایش cpr مثبت ابتلاء به کرونا خواهد بود و این در حالی است که خود این تستها ۵۰ تا ۶۰ درصد اطمینان خاطر ندارند. به همین دلیل وقتی کسی تستش منفی است، احتمال ۵۰ درصدی ابتلاء به کرونا وجود دارد و عملاً مثل مواردی که کرونا گزارش نمیشود ممکن است جزو مبتلایان باشند.
مردانی تصریح کرد: در فوتیها هم همین طور است. تعداد زیادی هستند که اصلاً برای درمان به بیمارستان مراجعه نمیکنند و در نهایت در خانه میمیرند و کسانی که علائم کرونا را دارند و آنها نیز در خانه خود را مداوا میکنند و تستی نمیدهند. به همین دلیل است که آمارها متفاوت هستند.
وی افزود: در نهایت مردم باید بدانند که موارد مرگ و میر خیلی بیشتر از آمار اعلامی از سوی وزارت بهداشت خواهد بود.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه ویروس کرونا، جهش کروموزومی دارد و سرعت انتقالش ۳ تا ۹ برابر شده، به طوری که اگر در اسفند و فروردین در خانواده یک نفر مبتلا میشد، یک تا دو ماه بعد، فرد دیگری از خانواده به این ویروس گرفتار میشد اما با افزایش سرعت سه تا ۹ برابری انتقال این ویروس، در حال حاضر اگر هر فردی در خانه گرفت، همه اعضای خانواده مبتلا خواهند شد.برخلاف آنفلوآنزا که بیماری فصلی است، بیماری کرونا اصلاً فصلی نیست و در ماهها و فصلهای مختلف سال و در اقشار ضعیف و پولدار دیده میشود.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا افزود: هر کسی آنتی بادی محافظت کننده در بدن نداشته باشد به کرونا مبتلا میشود و معمولاً افرادی که این ویروس را میگیرند کمتر مبتلا میشوند چرا که همچنان این آنتی بادی در بدنشان وجود دارد.ایمنی سلولی و ذاتی فرد نیز در ابتلاء به بیماری نقش مهمی دارد.
وی تصریح کرد: اگر کسی تب داشته باشد تا زمانی که علت تب مشخص نشود و همراه با گلو درد و گوش درد و غیره نباشد فرض را بر کرونا گرفته و تا زمانی که خلاف آن ثابت نشده عنوان میکنیم که همین تک علامت میتواند دلیل بروز این بیماری باشد.به طور متوسط ۴ تا ۷ روز بعد از بروز علائم یک فرد در خانواده باید انتظار ابتلای دیگر اعضا را داشته باشیم و بعد از گذشت یک هفته معمولاً خطر کمتر است.
* نکات ضروری هنگام خرید از میادین تره بار
فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت در میادین و بازارهای میوه و تره بار باید رعایت شود. همچنین رعایت نکات زیر ضروری است.
در صورتی که بیماری زمینه ای مانند بیماری قلبی-عروقی، فشارخون، دیابت، بیماری های تنفسی و ... و یا نقص ایمنی شامل شیمی درمانی، پیوند اعضا و ... دارید، حتی المقدور از رفتن به خرید خودداری کنید.
- در هنگام داشتن علایم سرماخوردگی مانند تب، سرفه، گلودرد و یا تنگی نفس از رفتن به خرید خودداری کنید.
- از لحظه خروج از منزل تا بازگشت به منزل حتما ماسک بزنید.
- در هنگام خرید حتما از ماسک و دستکش استفاده کنید.
- فاصله یک یا دو متر را در صف ها و مسیرهای ورود و خروج مراکز خرید، رعایت کنید.
- از حضور و توقف در محل های شلوغ و پر ازدحام در مراکز خرید، اجتناب کنید.
- از مراکزی که تهویه مناسب دارند و هوای تازه در جریان است، خرید کنید.
- قبل از استفاده از چرخ دستی های مورد استفاده در میادین میوه و تره بار و مراکز خرید اطمینان حاصل شود که گندزدایی شده باشد.
- در صورت مشاهده شاغلین در میادین میوه و تره بار و مراکز خرید که علایم سرماخوردگی مانند سرفه و یا سایر علایم تنفسی دارند، به مدیریت اطلاع دهید.
- توجه کنید که شاغلین در میادین میوه و تره بار و مراکز خرید از وسایل محافظت فردی مانند ماسک، دستکش و ... استفاده کرده باشند.
- در هنگام سرفه و عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانید و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله در دار بیندازید. در صورتیکه دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنید.
- در هنگام خرید از دست زدن به چشم، دهان و بینی خودداری کنید.
- برای جلوگیری از آلودگی در هنگام خرید از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید و پس از پرداخت وجه به صندوقدار، دستکش را در سطل زباله دردار بیاندازید.
- از آبخوری و یا آب سرد کن در مراکز خرید و میادین میوه و تره بار استفاده نکنید.
- استعمال دخانیات در محیط های سربسته و مراکز خرید ممنوع است.
- آجیل و خشکباری را خریداری کنید که بسته بندی شده و مجوز داشته باشد.
- از خرید آجیل و خشکبار به صورت فله ای که بدون پوشش محافظتی و قابل رویت است، خودداری کنید.
- فرآورده های گوشتی (مرغ، انواع گوشت دام، ماهی و طیور) را که مجوز دارند و بسته بندی هستند تهیه کنید و در صورت لزوم و نیاز به خرید به صورت قطعه بندی، از محصولات دارای پروانه استفاده کنید.
- چرخ کردن گوشت باید در حضور مشتری و با رعایت بهداشت فردی و بهداشت تجهیزات انجام شود.
- در صورت استفاده از سرویس های بهداشتی در میادین میوه و تره بار، ضدعفونی و شستشوی دست ها را فراموش نکنید.
- از پرداخت وجه نقد خودداری کنید و پرداخت ترجیحا به صورت آنلاین و یا استفاده از اپ ها و یا کارتخوان باشد
برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی در مراکز خرید و میادین میوه و تره بار با شماره تلفن ۱۹۰ «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» تماس بگیرید.
* ابوطالب باقری رئیس هیأت ورزش نابینایان مازندران شد
در مجمع انتخاباتی هیأت ورزش نابینایان و کم بینایان مازندران که با حضور محمدرضا مظلومی رئیس فدراسیون نابینایان برگزار شد، ابوطالب باقری به عنوان تنها نامزد انتخابات هیأت ورزش نابینایان و کم بینایان مازندران با کسب ۱۵ رأی از ۱۵ رأی مأخوذه توانست رأی اعتماد اعضای مجمع را کسب کند و برای ۴ سال دیگر در رأس این هیأت قرار گیرد.
حسین بریمانی، سرپرست معاونت توسعه امور ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران در حاشیه این مراسم گفت: سال گذشته ورزشکاران نابینا و کمبینای استان ۵۰ مدال در مسابقات قهرمانی کشور کسب کردند. این ورزشکاران همچنین پنج مقام تیمی بدست آوردند و ۲ دعوت هم به تیم ملی داشتند.
وی ضمن تمجید از توانمندی ورزشکاران نابینا و کم بینای مازندران، گفت: سال گذشته ۱۵ تیم از استان در رقابت های مختلف حضور داشتند که افتخارات خوبی هم برای استان کسب کردند.
بریمانی ابراز امیدواری کرد که با هماهنگی و هم افزایی همه مسئولان بویژه ورزش استان و فدراسیون ، ورزش نابینایان و کم بینایان مازندران شاهد توسعه بیش از پیش باشد.
بر اساس آمارهای رسمی ،استان مازندران دارای ۴۵ هزار معلول است که از این تعداد حدود ٦ هزار نفر نابینا یا کم بینا هستند.
طبق اعلام هیأت ورزشهای نابینایان و کم بینایان مازندران، ۲۰۰ ورزشکار سازمان یافته در این هیأت ورزشی عضو هستند.
دو و میدانی آقایان و بانوان، جودو آقایان، شطرنج آقایان و بانوان، گلبال آقایان و بانوان، وزنه برداری آقایان و شنا آقایان از جمله ورزش های فعال در بین نابینایان مازندرانی است.
شهرستان های آمل، بابل، قائمشهر، ساری، بهشهر و سوادکوه نیز دارای هیأت ورزشهای نابینایان و کم بینایان هستند.
* گفت و گو با سارق گردنبند علی دایی/ 50 میلیون فروختیم
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/22171.html |