printlogo


کد خبر: 22113تاریخ: 1399/8/5 23:59
روزنامه سه شنبه 6 آبان ۱۳۹۹
روزنامه سه شنبه 6 آبان ۱۳۹۹
عناوین امروز: تأسیس ۲۴۰۰ مرکز مثبت زندگی توسط سازمان بهزیستی - نحوه فعالیت مدارس در نقاط مختلف کشور - الزام مناسب سازی سایت های فروش بلیت برای نابینایان - واکسن فعلی کرونا ماسک است - نگاهی به تضاد های اهداف و نامگذاری روز و هفته پارالمپیک - زن موبایل شوهرش را چک کرد؛ به دست او کشته شد

روزنامه «ایران سپید»

سه شنبه 6 آبان ۱۳۹۹

10 ربیع الاول ۱۴۴۲

27 اکتبر 2020

سال بیست و چهارم شماره 6546

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

تأسیس ۲۴۰۰ مرکز مثبت زندگی توسط سازمان بهزیستی

نحوه فعالیت مدارس در نقاط مختلف کشور

الزام مناسب سازی سایت های فروش بلیت برای نابینایان

واکسن فعلی کرونا ماسک است

نگاهی به تضاد های اهداف و نامگذاری روز و هفته پارالمپیک

زن موبایل شوهرش را چک کرد؛ به دست او کشته شد

.........ویژه

* تأسیس ۲۴۰۰ مرکز مثبت زندگی توسط سازمان بهزیستی

معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان بهزیستی کشور از آغاز فعالیت ۲۴۰۰ مرکز مثبت زندگی تا پایان آبان ماه در سراسر کشور خبر داد و گفت: راه‌اندازی این مراکز موجب افزایش سرعت خدمت‌رسانی سازمان بهزیستی به مددجویان می‌شود.

محمد عباسی با اشاره به مراکز ارائه دهنده خدمات سازمان بهزیستی بیان کرد: طبق بند ۴ ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، سازمان بهزیستی می‌تواند برای مجتمع‌ها و مراکز خدمات بهزیستی مجوز صادر کند. اکنون این سازمان بیشتر فعالیت خود را از طریق واگذاری به بخش‌های غیردولتی پیش می‌برد، لذا با استناد به بند قانونی مذکور، برای دستیابی به شاخص‌های سلامت اجتماعی، حقوق شهروندی و عدالت توزیع خدمات شهروندی، طراحی مراکز مثبت زندگی (مراکز ارائه دهنده خدمات بهزیستی) را در دستور کار قرار داده‌ایم.

معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در حال حاضر افرادی که با بهزیستی سر و کار دارند و نیازمند دریافت خدمت از بهزیستی هستند باید به ادارات بهزیستی شهرستان‌ها یا مراکز تأمین توسعه (که تعداد آن در شهرستان‌ها بسیار کم است) مراجعه کنند؛ اما مراکز مثبت زندگی، بهزیستی‌های کوچک‌شده‌ای هستند که در محله‌های مختلف ایجاد می‌شوند تا خدمات را با کیفیت و سرعت بیشتری به مددجویان خود ارائه کنند. 

وی با اشاره به اهداف راه‌اندازی مراکز مثبت زندگی گفت: مراکز خدمات بهزیستی براساس محله‌هایی که مددجویان در آن ساکن و متمرکز هستند تشکیل شده است، در این راستا دسترسی گروه‌های هدف به خدمات سازمان تسهیل می‌شود و همچنین ترددهای غیرضروری مددجویان به مراکز اداره بهزیستی کاهش می‌یابد. در واقع راه‌اندازی این مراکز موجب افزایش سرعت خدمت‌رسانی سازمان بهزیستی به مددجویان می‌شود. 

عباسی با بیان اینکه این مراکز حول چهار محور اصلی فعالیت می‌کند، اظهار کرد: با راه‌اندازی مراکز مثبت زندگی، برای مددجویان هر مرکز پرونده الکترونیک سلامت اجتماعی تشکیل خواهد شد. این مراکز به صورت خانواده محور فعالیت می‌کنند، یعنی علاوه بر مددجو به خانواده مددجو نیز آموزش‌ها و خدماتی ارائه می‌شود. همچنین محله محورند و مددجویان نیز با مددکار سر و کار دارند.

به گفته وی، برای مراکز مثبت زندگی یک دستورالعمل و ۶ شیوه‌نامه تهیه و آئین‌نامه‌هایی که موازی و یا متناقض با این مراکز بودند اصلاح شده است؛ درنهایت در اریبهشت ماه به تمامی استان‌ها فراخوان داده شد تا علاقه‌مندان برای راه‌اندازی این مراکز ثبت نام کنند و در مجموع بیش از ۱۱ هزار متقاضی به صورت الکترونیکی برای تاسیس این مراکز ثبت نام کردند.

معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان بهزیستی کشور افزود: بنابر این بوده است که در فاز اول ۲۵۰۰ مرکز مثبت زندگی در محله‌های مختلف راه‌اندازی شود، سازمان بهزیستی براساس شاخص‌بندی ۲۵۰۰ متقاضی راه اندازی مراکز مثبت زندگی را انتخاب و تاکنون برای ۲۴۰۰ مرکز مجوز صادر کرده است. تا پایان آبان ماه ۲۴۰۰ مرکز مثبت زندگی در سراسر کشور فعالیت خود را آغاز می‌کنند.

بنابر اظهارات عباسی، باتوجه به اینکه بیش از یک میلیون و ۸۰ هزار خانواده مستمری‌بگیر در کشور وجود دارد، لازم است ۲۴۰۰ مرکز مثبت زندگی در کشور راه اندازی شود که این مراکز براساس تعداد مستمری بگیران کشور در محله‌ها تأسیس خواهند شد.

معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در حال حاضر به صورت پایلوت این طرح در استان البرز راه‌اندازی شده، افزود: اکنون ۴۳ مرکز مثبت زندگی در پنج شهرستان‌ این استان راه‌اندازی شده است. در هفته جاری نیز مراکز مثبت زندگی استان‌های کردستان و چهار محال و بختیاری فعالیت خود را شروع کردند. همچنین در هفته آینده در چهار استان دیگر فعالیت مراکز مثبت زندگی آغاز می‌شود.

* مساعدت شهرداری مشهد برای ساخت هتل ویژه فرهنگیان آموزش و پرورش استثنایی در مشهد

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خبر داد: اختصاص ۲۰ میلیارد ریال اعتبار ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی مشهد و خرید ۸ دستگاه نوت تیکری از سوی شورای شهر مشهد.

  دکتر سید جواد حسینی ضمن تقدیر از اعضای شورای شهر مشهد جهت اقدامات انجام شده در حوزه دانش آموزان استثنایی استان خراسان رضوی اظهار کرد: تخصیص ۲۰ میلیارد ریال اعتبار جهت ایاب و ذهاب دانش آموزان با نیازهای ویژه شهر مشهد، مساعدت در مناسب سازی ۱۶ مدرسه الگویی در راستای شعار مشهد شهر همگان، آسفالت و زیباسازی تعدادی از مدارس استثنایی سطح شهر مشهدو تأمین بخشی از جوایز مسابقات دانش آموزان استثنایی از جمله  اقدامات ارزنده شهرداری و شورای شهر مشهد است که جای تقدیر دارد.

حسینی با اشاره به برخی انتظارات از شورای شهر مشهد گفت: مناسب سازی خیابان ها و فضاهای منتهی به مدارس استثنایی، تأمین برخی از تجهیزات  آموزشی و ورزشی مورد نیاز دانش آموزان استثنایی در قالب نهضت توان افزایی و  تأمین امکانات رفاهی و تفریحی ویژه دانش آموزان استثنایی مشهد از جمله مواردی است که نیاز به مساعدت شورای شهر مشهد و شهرداری دارد.

 معاون وزیر در ادامه با اشاره به مدارس مازاد در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی اظهار کرد: بسیاری از مدارس بافت پیرامون حرم مطهر فاقد دانش آموز است و با اخذ مجوز از هیات دولت میتوان هتل و مراکز رفاهی ویژه فرهنگیان استان های کشور ساخت.

وی افزود: اجرایی شدن این امر مستلزم تهیه مستندات مالکیتی آموزش و پرورش، انجام مطالعه در خصوص تعیین تکلیف این مدارس، اولویت بندی اجرا و تبیین مکانیزم تأمین منابع اجرا و بهره برداری است.

..........اخبار روز

* نحوه فعالیت مدارس در نقاط مختلف کشور

وزارت آموزش و پرورش: کمتر از ۱۰ درصد دانش‌آموزان آموزش حضوری دریافت می‌کنند و بیش از ۹۰ درصد از آموزش‌های غیرحضوری بهره‌مند می‌شوند. تراکم کلاس های درس به شدت کاهش یافته و حساسیت عوامل اجرایی و مراقبین سلامت نسبت به گذشته بسیار افزایش یافته و مشکل خاصی در این زمینه نداریم.

* قطع ۳۳۴ هزار سیم‌کارت به دلیل ارسال پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم

مطابق با آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بیش از ۳۳۴ هزار و ۲۰۰ سیم کارت در راستای اجرای سیاست قطع خطوط موبایلی که مبادرت به ارسال پیامک‌های تبلیغاتی می‌کنند، مسدود شده است.

* سرلشکر باقری: دشمن تهدیدات در حوزه سایبری، شیمیایی، زیستی و پرتویی را دنبال می‌کند

سرلشکر باقری: هدف آمریکا از مذاکره تسلیم شدن ایران است

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به عهدشکنی آمریکایی‌ها در مذاکرات هسته‌ای گفت: با اینکه ما به تمام مفاد برجام پایبند بودیم، اما استکبار جهانی از برجام خارج شد؛ چراکه آن‌ها به‌دنبال تسلیم شدن ما بودند/ ایسنا

* محمدرضا باهنر: هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد رقیب نظام باشد. دعوت به تحریم انتخابات هنجارشکنی است. آقای حجاریان گفته که هر نقدی هم داریم و هر تغییری که می‌خواهیم باید به پای صندوق رای برویم، ما هم همین را می‌گفتیم.

با کسی که به علت رای نیاوردن، زیرخم نظام برود برخورد می‌شود. تکرار ادبیات بگم بگم رئیس دولت نهم و دهم ظلم است. دعواها بین نهادهای حاکمیتی است نه مردم و حاکمیت. انتخابات ۱۴۰۰ به عملکرد مجلس بستگی دارد. تغییرات اتوبوسی در مجلس را نمی‌پسندم. مسئولیت‌های بهتر دیگری که به توانایی‌‌های بذرپاش بخورد، وجود داشت. برخی از نمایندگان مجلس آگاهی کاملی از اختیارات و وظایف خودشان ندارند. موضوع فقط بنزین نیست مردم پیش از آن هم نارضایتی هایی داشتند. مطابات مردم تبدیل به بشکه‌ای باروت شده بود که نیاز به یک چاشنی داشت

* افزایش قیمت مواد شوینده اجتناب ناپذیر است

مدیرکل نظارت بر محصولات بهداشتی سازمان حمایت مصرف کنندگان:

افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت مواد اولیه شوینده ها به دلیل افزایش قیمت ارز و همچنین افزایش قیمت مواد اولیه در بورس انرژی، اجتناب ناپذیر است و تثبیت قیمت در این بخش با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه با سیاست‌های حمایت از تولید مغایرت دارد. مواد شوینده تابع قیمت‌گذاری تثبیتی و تکلیفی سازمان حمایت نیست.

...........گزارش ویژه

* الزام مناسب سازی سایت های فروش بلیت برای نابینایان

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به مصوبات جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور گفت: کلیه سایت های معتبر فروش بلیتهای هواپیما، قطار و پایانه های مسافربری باید برای استفاده افراد دارای مشکل بینایی مناسب سازی شوند.

به گزارش ایران سپید وحید قبادی دانا معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کل کشور درجمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری سیزدهمین جلسه ستاد هماهنگی و مناسب سازی گفت: «این جلسه در محل وزارت راه و شهرسازی با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، معاونین این وزارتخانه، اعضای ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور، نمایندگانی از وزارت کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت آموزش پرورش، بنیاد شهدا و ایثارگران، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، معاونینی از صدا و سیما و همچنین نمایندگانی از تشکلهای غیر دولتی جانبازان و نمایندگانی هم از تشکل های غیردولتی معلولان در جلسه حضور داشتند و نظرات خودشان را مطرح کردند.» وی ادامه داد: «از دستورات این جلسه بررسی وظایف وزارت راه و شهرسازی در دسترس پذیری راه ها و پایانه های مسافربری، مکان ها و مجتمع های بین راهی، وضعیت فرودگاه ها، امکانات راه آهن  درکشور بود. تا کنون اقدامات خوبی در حوزه های مختلف این وزارتخانه صورت گرفته است.»

قبادی با اشاره به گزارش سعید رسولی مدیرعامل راه آهن در این جلسه بیان کرد: «طبق گزارش های مطرح شده از 137 ایستگاه مسافربری حدود 50 ایستگاه که بیشترین حمل و نقل مسافران انجام میدهد شرایط لازم برای دسترس پذیری ویژه معلولان و سالمندان در ان صورت گرفته است. شرایطی همچون ایجاد رمپ، آسانسور، بالابر و پارکینگهای اختصاصی برای افراد دارای معلولیت، سرویس بهداشتی مناسب سازی شده و همچنین تلاش برای مناسب سازی حداقل یک کوپه برای افراد دارای معلولیت صورت گرفته است.»

وی افزود: «مقرر شده شرایطی فراهم شود که در زمان اخذ بلیت توسط معلولان مسئولان متوجه این امر شوند که فرد دارای معلولیت بلیتی از ناوگان حمل و نقل را تهیه کرده است. دراین جلسه  گزارشهایی  از وضعیت مناسب سازی 110 مجتمع بین راهی هم ارائه شده است و قرر شده است مجتمع های در حال ساخت بدون رعایت الزامات مناسب سازی افتتاح نشوند. حدود 500 مجتمع بین راهی در حال ساخت هستند و الزام اصول مناسب سازی و ضوابط دسترس پذیری برای 827 مجتمعی که در حال طراحی  در نظر گرفته شده است.»

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به یکی از مصوبات این جلسه برای افراد دارای مشکل بینایی هم گفت: «طبق الزامات صورت گرفته وبسایت های معتبر فروش بلیت هواپیما، قطار و اتوبوس باید برای افراد داری مشکل بینایی مناسب سازی و قابل دسترس شوند.»

قبادی دانا در پایان گفت: «طبق مصوبه این شورا و دستور اکید وزیر راه و شهر سازی مقررشده است هیئت های ممیزی ستاد هماهنگی و مناسب سازی در مکان هایی همچون راه آهن، فرودگاه، پایانه های مسافربری بین شهری و مجتمع های بین راهی حضور پیدا کنند و مناسب سازی های صورت گرفته را مورد بررسی قرار دهند.»

لازم به ذکر است برخی از اعضای این هیئت های ممیزی را نمایندگانی از انجمن ها و تشکل های فعال در حوزه افراد دارای معلولیت در گروه های مختلف، جانبازان و سالمندان تشکیل داده اند.

 ........بهداشت و سلامت

* واکسن فعلی کرونا ماسک است

عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، از ماسک به عنوان واکسن حال حاضر مقابله با ویروس کووید ۱۹ نام برد.
به نقل از مهر، رضا ملک زاده، با اشاره به روند رو به افزایش موارد ابتلا به کرونا در خانواده‌ها گفت: با توجه به در پیش بودن روزهای سرد سال، اگر نخواهیم پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیریم، باید منتظر افزایش تلفات کرونا در کشور بود.
وی، خطر انتشار ویروس در فضاهای بسته را گوشزد کرد و افزود: با سرد شدن هوا، در و پنجره‌ها بسته می‌ماند و همین مسئله می‌تواند به انتشار و انتقال ویروس در فضاهای بسته منجر شود.
ملک زاده ادامه داد: لازم است در محیط‌های سربسته حتماً تهویه مناسب استفاده شود. ضمن اینکه باید پنجره‌ها را در زمان‌های مختلف باز نگه داشت تا به جابجایی هوای سالم محیط بسته کمک کند.
وی گفت: بیماران قلبی، دیابتی، سرطانی، دیالیزی و کسانی که فشارخون دارند و همچنین، افراد بالای ۶۵ سال، باید بیشتر از دیگران مراقب کرونا باشند.
ملک زاده به افراد چاق و دچار اضافه وزن نیز هشدار داد تا نسبت به خطر ابتلا به کرونا، هوشیار باشند.
وی با عنوان این مطلب که زمان نابودی این ویروس به طور دقیق مشخص نیست، گفت: آنچه مسلم است، این است که حداقل تا یک سال آینده باید با این ویروس زندگی کنیم.

* راهبرد جدید شناسایی بیماران کرونایی

معاون بهداشت دانشگاه تهران گفت: تلاش می کنیم با افزایش تعداد مراکز ۱۶ ساعته، از بار مراجعات به بیمارستان‌ها کم کنیم.
به نقل از مهر، علیرضا دلاوری، افزود: شناسایی زودهنگام بیماران کرونایی، باعث می‌شود تا روند درمان آنها قبل از اینکه نیازمند مراقبت‌های ویژه باشند، دنبال شود.
دلاوری همچنین از آماده سازی شیوه نامه‌های همکاری مراکز خصوصی در شناسایی زودهنگام بیماران کرونایی خبر داد و گفت: برای راه اندازی ۲۰ مرکز ۱۶ ساعته در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران، اقدامات لازم در حال انجام است.

* سندرم خستگی مزمن در یک سوم مبتلایان به کرونا

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: عوارض کرونا محدود به دوره بیماری نیست و حدود یک سوم مبتلایان تا مدت‌ها و گاه تا ۶ ماه بعد از بهبودی ظاهری، دچار سندروم خستگی مزمن، اختلال خواب، تغییرات خلقی و کاهش اعتماد به نفس می‌شوند.
به نقل از ایرنا، کامران آزما افزود: با وجود اینکه تعداد زیادی از افراد علامت دار مبتلا به کرونا دو تا سه هفته بعد از بهبودی به زندگی عادی برمی گردند، تعداد دیگری از بهبودیافتگان کرونایی تا مدتها بعد از آن از مشکلات فیزیکی و حرکتی رنج می برند.
وی ادامه داد: در واقع برگشت به وضعیت عادی فیزیکی و شغلی برای عده ای از مبتلایان به کووید ۱۹ طولانی تر از حد انتظار است. کاهش یا پیشگیری از این مشکلات و برگشت به زندگی نرمال بستگی به علل زمینه ای آن دارد.
دکتر آزما گفت: تعدادی از مبتلایان به کرونا ماهها بعد از بهبودی علائمی شبیه آنچه به آن سندروم خستگی مزمن می گوییم از خود نشان می دهند. در واقع گاهی به دنبال ابتلا به یک بیماری ویروسی یا استرس های طولانی مدت سندروم خستگی مزمن رخ می دهد.
وی افزود: این افراد علاوه بر خستگی شدید در طول روز، از درد و کوفتگی در بدن و اختلال خواب رنج می برند. این نوع خستگی که شیوع آن در خانم ها بیشتر از آقایان است معمولا با فعالیت جسمی و ذهنی افزایش یافته اما با استراحت کاهش نمی یابد.
آزما ادامه داد: تشخیص این سندروم از طریق رد سایر علل خستگی امکانپذیر است و با توجه به اینکه برای رسیدن به این تشخیص باید بیمار به مدت 6 ماه این علایم و نشانه ها را داشته باشد، هنوز زود است که در مورد میزان وقوع این سندروم به دنبال عفونت با کووید ۱۹ صحبت کنیم. روش های مختلف روانشناسی و رفتاری کاهش استرس و دوری از شرایط استرس زا، تغییر سبک زندگی، حمایت خانوادگی، توجه به رژیم غذایی و بهبود کیفیت خواب و داروهای مسکن درد در کاهش این نوع خستگی موثر است. همچنین به دلیل التهاب و احتمال آسیب به سلولهای عصبی یا بافت قلب، عوارض طولانی مدت و در مواردی ماندگاری نیز در سیستم مغز و اعصاب قلب و عروق این بیماران شاهدیم که توانایی و استقلال فیزیکی را از آنان سلب و عملکرد روزانه فرد را تحت تأثیر قرار می دهد. یک سوم افراد مبتلا به کووید ۱۹، علایم سردرد و سرگیجه، تغییرات خلقی و مشکلات شناختی ادامه داری دارند. وقوع سکته مغزی در کرونایی ها اگر چه کم است ولی مشکلات حرکتی زیادی را ایجاد می کند. حدود نیمی از افراد با سکته مغزی از ناتوانی مزمن رنج می برند. بین ۳ تا ۵ درصد از افراد مبتلا به کرونا ممکن است دچار سکته مغزی شوند که نیمی از آنها زیر ۵۰ سال هستند. در حالی که به طور معمول سن ۷۵ درصد از موارد سکته های مغزی در بیماران غیر کرونایی بالای ۶۵ سال است. در عین حال نحوه درمان و توانبخشی این بیماران  تقریبا مشابه بیماران غیر کرونایی است. بیماران کرونایی ممکن است هفته ها تا ماه ها بعد از بهبودی از خشکی مفاصل، ضعف عضلانی، خستگی بیش از حد و احساس کمبود انرژی یا کاهش آمادگی جسمانی شاکی باشند تا حدی که فعالیت های روزمره زندگی آنها مختل می شود.
وی افزود: احساس خستگی از شایع ترین عوارض طولانی مدت این بیماری است که باعث ماندن بیشتر فرد در بستر بیماری و مبتلا شدن به عوارض بی حرکتی می شود. اگر چه التهاب ارگان ها و سیستم های مختلف بدن و همچنین پاسخ نامناسب و طولانی سیستم ایمنی را می توان به عنوان مکانیسم احتمالی  ایجاد خستگی به دنبال عفونت های ویروسی نام برد ولی علت اصلی آن هنوز ناشناخته است. خستگی مزمن یعنی خستگی بیش از ۶ هفته که می تواند از علل مهم عدم برگشت به کار و فعالیت اولیه این افراد باشد.

............ورزشی

* نگاهی به تضاد های اهداف و نامگذاری روز و هفته پارالمپیک/ برنامه هایی که در حد شعار باقی می مانند

هر ساله کمیته ملی پارالمپیک در هفته پارالمپیک، روز هایی را با اهداف خاص نامگذاری می کند، این در حالی است که در شرایط کنونی کشور، بسیاری از اهداف پیش بینی شده امکان تحقق در عمل را ندارند.

به گزارش ایران سپید: روز گذشته، پنجم آبان، اولین روز از هفته پارالمپیک آغاز شد که به نام روز پارالمپیک و عصای سفید نامگذاری شده است. ستاد برگزاری مراسم روز ملی و هفته پارالمپیک هر ساله برای هر یک روز از این هفته عنوان و برنامه های مشخصی را تعیین می کند که امسال به دلیل شرایط ویژه ای که به دلیل همه گیری بیماری کرونا در کشور به وجود آمده است، برنامه ها به صورت مجازی برگزار می شود.

اما نکته جالب توجه آن است که بسیاری از این نامگذاری ها و اهداف در نظر گرفته شده برای هفته پارالمپیک، صرفاً در حد یک شعار باقی مانده و اساساً برگزاری برخی از آنها به صورت مجازی امکانپذیر نیست. به عنوان مثال، در برنامه روز پارالمپیک و عصای سفید، اهدافی همچون: برگزاری بازی ها و ورزش های ویژه نابینایان  در مدارس دانش آموزان با نیازهای ویژه، آموزش اهداف جنبش پارالمپیک در مدارس و برگزاری مسابقات ورزشی و مراسم ویژه نابینایان و کم بینایان و اجرای بازی های دبستانی ویژه دانش آموزان با آسیب بینایی در نظر گرفته شده بود.

سؤال جدی در این بین، آن است که در روزگاری که نابینایان از حقوق اصلی خود یعنی دسترسی به شبکه دانش آموزی شاد برای تحصیل محروم هستند، چگونه می توان اهداف اشاره شده در بالا را به صورت مجازی برگزار کرد. حال آنکه امکان برگزاری حضوری آن نیز به دلیل تعطیلی مدارس امکانپذیر نیست. لذا از کمیته ملی پارالمپیک انتظار می رود در شرایط فعلی کشور و با در نظر گرفتن زیرساخت های موجود، اقدام به نامگذاری روز های مختلف هفته پارالمپیک کند. یکی دیگر از اهدافی که برای روز پارالمپیک و عصای سفید انتخاب شده بود، تجلیل از قهرمانان و پیش کسوتان و دست اندرکاران ورزش نابینایان و کم بینایان است که اتفاقاً این یک مورد نه نیازی به برگزاری مراسم دارد و هم زیرساخت های آن موجود است. تنها کافی است فدراسیون نابینایان و یا هیأت های نابینایان در استان ها، از قهرمانان ورزشی خود با اهدای مبلغی به عنوان واریز نقدی، در شرایط فعلی از آنها تجلیل کنند. هدف بعدی برای این روز، پرداختن رسانه ها به فعالیت های ورزشی نابینایان و کم بینایان است که از جراید و صدا و سیما انتظار می رود نسبت به تحقق آن اهتمام ورزند و توجه به نابینایان تنها به روز جهانی ایمنی عصای سفید معطوف نشود.

امیر سرمدی

..........حوادث

* زن موبایل شوهرش را چک کرد؛ به دست او کشته شد

ایران نوشت: مرد جنایتکار که پس از قتل همسر صیغه‌ای خود جسدش را در کمد دیواری خانه مخفی کرده بود از سوی پلیس دستگیر شد.
 سرهنگ کامیار چهری، رئیس پلیس آگاهی فرماندهی استان مرکزی درباره جزئیات این خبر گفت: روز چهارشنبه ۳۰ مهر خبر کشف جسد زنی ۴۱ ساله در کمد دیواری خانه‌اش در اراک به پلیس اعلام شد.
با حضور پلیس در محل حادثه مشخص شد، فرزند این زن جسد مادرش را پیدا کرده است. در ادامه تحقیقات جنایی، پس از هماهنگی با دستگاه قضایی، جسد به پزشکی قانونی منتقل و مشخص شد بر اثر خفگی به قتل رسیده است. بدین ترتیب تحقیقات لازم برای شناسایی و دستگیری قاتل از سوی کارآگاهان پلیس آگاهی استان مرکزی آغاز شد.
در همان دقایق ابتدایی تحقیقات، پلیس سرنخ‌هایی از قاتل به دست آورد و مشخص شد به یکی از استان‌های غربی فرار کرده است. پس از بازگشت دوباره فرد متواری به شهرستان اراک، با حضور بهنگام مأموران، متهم درعملیاتی هدفمند از سوی پلیس دستگیر و به پلیس آگاهی استان مرکزی انتقال داده شد.
این مرد ۳۰ ساله، در بازجویی‌ها سرانجام لب به اعتراف گشود و اظهار داشت که از مدت‌ها پیش با مقتول ازدواج موقت کرده بود، اما روز حادثه وقتی به خانه وی رفته همسرش، به علت مشکوک شدن به وی گوشی تلفن همراهش را برداشته بود که وی متوجه و با او درگیرشده و بر اثر شدت عصبانیت با دست‌های خود او را خفه کرده و پس از پنهان کردن جسد در کمد دیواری، از محل حادثه متواری شده است.
سرهنگ چهری در پایان افزود: پس از اعتراف صریح متهم به قتل همسرش، پرونده قاتل برای سیر مراحل قانونی به دستگاه قضایی ارسال شد.

 

 

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/22113.html
Page Generated in 0/0058 sec