printlogo


کد خبر: 21742تاریخ: 1399/6/25 23:58
روزنامه چهارشنبه 26 شهریور 1399
روزنامه چهارشنبه 26 شهریور 1399
عناوین امروز: برنامه جامع ستاد مناسب‌سازی ابلاغ شد - در پرونده نجفی، مسئله قصاص منتفی است - تسهیلات بهزیستی در بحث تأیید معلولیت متقاضیان ثبت نام آزمون استخدامی - شرایط بیمارستان‌ها با ثبات است - امکانات ویژه کمیته ملی پارالمپیک جهت برگزاری اردوهای توکیو - حرفهای صیادی که شش سال و نیم در دست دزدان دریایی اسیر بود

روزنامه «ایران سپید»

چهارشنبه 26 شهریور 1399

27 محرم 1442

16 سپتامبر 2020

سال بیست و چهارم شماره 6514

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

برنامه جامع ستاد مناسب‌سازی ابلاغ شد

در پرونده نجفی، مسئله قصاص منتفی است

تسهیلات بهزیستی در بحث تأیید معلولیت متقاضیان ثبت نام آزمون استخدامی

شرایط بیمارستان‌ها با ثبات است

امکانات ویژه کمیته ملی پارالمپیک جهت برگزاری اردوهای توکیو

حرفهای صیادی که شش سال و نیم در دست دزدان دریایی اسیر بود

 

...........ویژه

* برنامه جامع ستاد مناسب‌سازی ابلاغ شد

عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران از ابلاغ برنامه جامع ستاد مناسب‌سازی به شهرداری‌های مناطق 22‌ گانه خبر داد و گفت: شهروندان به طور مستقیم می‌توانند بر اساس این برنامه جامع نظرات‌شان را در مورد طرح‌های شهری ارائه کنند.
 زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران  درباره برنامه جامع ستاد مناسب‌سازی پایتخت اظهار داشت: در هفته جاری جلسه ستاد مناسب‌سازی تهران برگزار شد و اقدامات و نتایج مؤثری از این جلسه به دست آمد از جمله اینکه برنامه جامع ستاد مناسب‌سازی جهت اجرا به شهرداری‌های مناطق 22‌گانه ابلاغ شد.
ی افزود: بر اساس این برنامه و طرح شهری شهروندان می‌توانند به طور مستقیم در مورد برنامه و پروژه‌های شهری نظرات‌شان را مطرح کنند.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران ادامه داد:‌ همچنین پیش‌نویس دستورالعمل فعالبت مشاوران معلول معاونین چهارگانه شهرداری تهران تهیه شد و در حال حاضر سرعت و شتاب حرکت مناسب‌سازی در تهران افزایش یافته و از یک تا 10 نمره 6 را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که اوایل شورای پنجم نمره مناسب‌سازی یک بود.
نژادبهرام از اجرای اقدامات زیرساختی و ارائه دستورالعمل‌ها جهت مناسب‌سازی شهر تهران خبر داد و گفت: مشاورین معلول معاونت‌های چهارگانه شهرداری از ابتدای هر پروژه شهری با پیمانکاران همراه خواهند بود و نظارت بر اقدامات آنها خواهند داشت.
وی با بیان اینکه بر اساس آمار سازمان بهزیستی در تهران حدود 200 هزار نفر معلول ساکن هستند گفت: ‌به طور کلی 10 درصد جمعیت‌ها در همه جوامع دچار نوعی معلولیت هستند.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران گفت: همچنین در جلسه اخیر ستاد مناسب‌سازی کمیته پایش و نظارت در ستاد تشکیل شد که پیشنهاد این کمیته توسط انجمن باور که یکی از انجمن‌های مربوط به معلولین است ارائه شده بود و اکنون ستاد مناسب‌سازی دارای سه کارگروه شهرسازی، اجتماعی و پایش و نظارت است. منبع: فارس

* صدور سالانه سه هزار پلاک خودرو ویژه معلولان

مدیرکل دفتر توانمندسازی افراد دارای معلولیت سازمان بهزیستی کشور گفت: این سازمان از سال ۸۹ تا بحال، ۲۸ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد واجد شرایط را برای دریافت پلاک ویژه معلولان به پلیس راهور معرفی کرده و به طور میانگین سالانه سه هزار پلاک خودرو ویژه معلولان صادر می‌شود.
محمدرضا شهبازی با تأکید بر اینکه پلاک خودرو ویژه معلولان در حال حاضر فقط به افراد معلول متوسط، شدید و خیلی شدید تعلق می گیرد، افزود: بر اساس دستورالعمل ابلاغی پلیس راهور، پلاک ویژه معلولان شامل ناشنوایان و نابینایان نمی‌شود.
وی با بیان اینکه جریان واگذاری پلاک برای معلولان از سال ۸۹ آغاز شد، ادامه داد: در آن زمان دستورالعمل مشترکی بین پلیس راهور و بهزیستی تدوین شده بود و براساس آن همه معلولان شدید و خیلی شدید می توانستند از مزایای پلاک ویژه استفاده کنند اما دستورالعملی که پلیس ناجا در سالهای ۹۰ و ۹۱ نوشت، تغییراتی داشت و طبق آن، افراد واجد شرایط برای دریافت پلاک، افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی (اندام تحتانی) متوسط به بالا و خانواده دارای معلولان ذهنی شدید به بالا هستند.
مدیرکل دفتر توانمندسازی افراد دارای معلولیت سازمان بهزیستی کشور گفت: تعلق پلاک ماشین به افراد فوق نیز دارای شرایطی است به آن معنا که خودرو باید به نام خودشان باشد و برای معلولان ذهنی نیز باید خودرو به نام افراد درجه یک خانواده او باشد تا در فهرست افراد واجد شرایط قرار گیرد.
شهبازی تصریح کرد که تابحال موردی نداشته‌ایم که فردی واجد شرایط باشد و پلاک به آنها داده نشود.
به جای پلاک ویژه معلولان باید خدمات خاصی به نابینایان و ناشنوایان ارائه داد
مدیرکل دفتر توانمندسازی افراد دارای معلولیت سازمان بهزیستی کشور گفت: از آنجاییکه پلاک ویژه معلولان فقط به افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی (اندام تحتانی) متوسط به بالا و خانواده دارای معلولان ذهنی شدید به بالا تعلق می گیرد و با توجه به اینکه امکان تردد شهری مناسب در سطح جامعه برای افراد دارای معلولیت فراهم نیست و همه معلولان به گونه ای با مشکلات ترددی ایمن و قابل دسترس روبرو هستند، باید سایر افراد دارای معلولیت مانند نابینایان و ناشنوایان نیز خدمات خاصی که تردد آنان را در سطج شهر تسهیل می کند برخوردار باشند.
وی افزود: کمک هزینه تردد، اختصاص سهمیه طرح ترافیک، سهمیه سوخت مازاد و سایر تسهیلات تردد از جمله خدماتی است که باید به نابینایان و ناشنوایان به جای پلاک ویژه خودرو ارائه داد.
شهبازی افزود: نابینایان و ناشنوایان پلاک را برای برخورداری از امتیازات آن یعنی ورود به طرح ترافیک یا دریافت سهمیه مازاد سوخت می خواهند که می توان این موارد را برای آنان در نظر گرفت یا کمک هزینه‌ای برای مابه تفاوت آن اختصاص داد.

.........اخبار روز

* در پرونده نجفی، مسئله قصاص منتفی است

رئیس دیوان عالی کشور:
پرونده مطروحه ویژگی خاصی ندارد و مانند تمام پرونده‌هایی است که به صورت اصراری در هیات عمومی دیوان عالی کشور مطرح می‌شود.
پرونده آقای نجفی چندین بار بین دادگاه و دیوان مورد اختلاف قرار گرفت و به همین دلیل جلسه دیوان برای تعیین و تکلیف آن برگزار شد.
پرونده حاضر شاکی خصوصی ندارد و از این حیث مسئله قصاص منتفی است و امروز جنبه عمومی این جرم تعیین و تکلیف می‌شود.
جنبه عمومی این پرونده از دو حیث مورد توجه است؛ اگر جنایت واقع شده عمد باشد یک نوع مجازات دارد و اگر غیر عمد باشد نوع دیگری مجازات.

* «موتوریار» طرح جدید پلیس برای ساماندهی موتورسیکلت سواران

رئیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ:
 طرحی را با عنوان «موتور یار» (البته نام طرح هنوز قطعی نشده است) در دست بررسی داریم.
 طرحی که با تعامل با قوه قضائیه در پی استفاده از مجازات‌های جایگزین  برای موتور سیکلت سوار متخلف هستیم.
 کارشناسان ما پیش‌نویس طرح را تهیه و تدوین کرده‌اند و در گام‌های اولیه بررسی موضوع به نتایج خوبی دست یافته‌ایم.
 در این طرح جدید با تحلیل رفتار راکب متخلف با بررسی چرایی اینکه از خط ویژه در تردد است، به  یک «شاه کلید» می‌رسیم و آن «عجله» و «شتاب»  است./ ایسنا

* امسال پیاده روی جاماندگان اربعین برگزار نخواهد شد

حجت الاسلام احمدی، دبیر کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین:
با توجه به شرایط پیش آمده زائران و مشتاقان به پیاده روی اربعین نخواهند رفت؛ اما مراسم اربعین در ایران تعطیل نیست و برنامه های فرهنگی و هنری با رعایت پروتکل ها و پیش فرض های ستاد کرونا برگزار خواهد شد.
امسال پیاده روی جاماندگان اربعین برگزار نخواهد شد.
با توجه به شرایط پیش آمده بیش ترین استفاده را از فضای مجازی خواهیم کرد.
۱۷ همایش بین المللی و ۱۲ نشریه با ۹ زبان طراحی شده است که با شروع اربعین این برنامه ها نیز اجرایی خواهد شد‌.
۴۰ برنامه قرآنی نیز با مشارکت قاریان از کشور های مختلف برگزار خواهد شد.

* در جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم

وزیر نفت در جلسه علنی مجلس:
 امروز کشور در جنگ تمام عیار اقتصادی که از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی با همکاری متفقین‌شان بر ملت ایران تحمیل شده است قرار داریم
 در افزایش ظرفیت در میادین مشترک نفت و گاز از همسایگانمان عقب نیستیم
 وزارت نفت از هر پیشنهادی برای فروش نفت استقبال می‌کند

* سخنگوی سازمان حمایت: باید گرانی را بپذیریم!

تنها می‎توانیم با گران‎فروشی، کم فروشی و احتکار مقابله کنیم.

* کنکور ۱۴۰۰ براساس نظام جدید متوسطه برگزار می شود

ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور: با توجه به میزان شرکت کنندگان در کنکور و پوشش محتوای دروس نظام جدید متوسطه، کنکور ۱۴۰۰ بر اساس نظام جدید متوسطه برگزار شده و سئوالی از نظام قدیم طرح نمی شود.
افرادی متقاضی تمدید نظام قدیم در کنکور هستند  که تاکنون حداقل سه بار در کنکور با سوالات نظام قدیم امتحان  داده اند. برخی از این افراد بیش از ۴ یا ۵ بار بیشتر در کنکور شرکت کرده اند./مهر

*  سیارکی با قطر ۱۰۰ متر پنجشنبه از کنار زمین می گذرد

 روز پنج شنبه سیارکی با قطر ۴۸ تا ۱۰۰ متر از فاصله بیش از یک میلیون مایلی زمین می گذرد.
 این سیارک که یکی از اشیای آسمانی نزدیک زمین به حساب می آید با سرعت ۱۹ هزار و ۳۷۱ مایل برساعت حرکت می کند و از فاصله یک میلیون ۵۹۲ هزار و ۸۱۹ مایلی زمین می گذرد.

..........گفتگوی ویژه

* تسهیلات بهزیستی در بحث تأیید معلولیت متقاضیان ثبت نام آزمون استخدامی

روز های پر تلاطم ثبت نام هشتمین دوره آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی دولتی را سپری می کنیم؛ آزمونی که قرار است آبان امسال برگزار شود. حجم مطالب و پیچیدگی جداول دفترچه ی آزمون از یک سو و شرایط ثبت نام معلولان که هر سال با تغییراتی مواجه است از سوی دیگر, سؤالات و ابهامات زیادی در ذهن متقاضیان معلول شرکت در این آزمون ایجاد کرده است.
در گذشته معلولان متقاضی بعد از طی مراحل ثبت نام, باید گواهینامه ای از سازمان بهزیستی مبنی بر تأیید معلولیتشان را به نشانی های پستی که اعلام می شد, ارسال می کردند. امسال با توجه به شرایط بحرانی که موج دوم ویروس کرونا ایجاد کرده, آیا باز متقاضیان معلول شرکت در آزمون استخدامی باید مثل گذشته عمل کنند؟
پاسخ این پرسش را نجیبه فلاحی, کارشناس دفتر توانمند سازی بهزیستی در گفت و گو با ایران سپید چنین می دهد: «این موضوع را از طریق سایت خبری سازمان اطلاع رسانی کردیم و تأکید کردیم که استان ها به شهرستان های خود اطلاع دهند که امسال با با هماهنگی که با سازمان سنجش انجام شده و با توجه به وضعیت کرونا, نیازی نیست که دوستان برای تأیید معلولیتشان به شعب بهزیستی در شهر هایشان مراجعه کنند. از طریق ارتباط الکترونیکی که با سازمان سنجش داریم, سازمان سنجش تأییدیه ی معلولیت متقاضیان را از سامانه ی ما دریافت می کند. به آن دسته از افراد که فاقد پرونده ی کمیسیون پزشکی هستند دو روز بعد از اتمام مهلت ثبت نام, پیامکی ارسال می شود مبنی بر اینکه شما در سامانه ی بهزیستی شناسایی نشدید و باید به منظور تشکیل پرونده و تأییدیه ی معلولیتتان به بهزیستی مراجعه کنید. دوستان به محض دریافت این پیامک از سازمان سنجش, باید سریعاً به مراکز بهزیستی شهر هایشان در استان ها و شهرستان ها مراجعه کنند؛ چون فرصت خیلی محدود است. ما در بهزیستی مراکز شهرستان ها بخش های تشکیل پرونده ی کمیسیون پزشکی را داریم و با مراکز بهزیستی استان ها و شهرستان ها هماهنگی های لازم به عمل آمده که به محض مراجعه ی دوستان, به سرعت مراحل تشکیل پرونده ی کمیسیون پزشکی طی شود.»
فلاحی در ادامه به نکته ای پیرامون نحوه ی مشخص کردن معلولیت متقاضیان ثبت نام در این آزمون اشاره کرده و اظهار می دارد: «گزینه های معلولیت در دفترچه ها قید شده. کسی که غیر از آن گزینه ها, یعنی معلولیت های بینایی, شنوایی و جسمی-حرکتی را داشته باشد, مثلاً دارای اختلالات اعصاب و روان یا مشکل گفتاری باشد, باید گزینه ی سایر را بزند. خود اظهاری از سوی متقاضی هم روش دیگر اعلام معلولیت است. مثلاً کسی که معلولیت بینایی خفیف دارد, نباید تقاضای منشی کند؛ تنها کسانی که معلولیت بینایی شدید و خیلی شدید دارند می توانند گزینه ی نیاز به منشی دارد را بزنند. تمام اطلاعات –حتی دوستانی که بعداً پرونده ی کمیسیون پزشکی به صورتی که اعلام کردم تشکیل می دهند-, به دست ما می رسد و راستی آزمایی صورت می گیرد. ما اطلاعات کسانی که دارای معلولیت بینایی شدید هستند و کسانی را که معلولیت جسمی دارای یک دست هستند, تأیید می کنیم تا منشی در اختیارشان قرار بگیرد. این را هم خاطر نشان کنم که سازمان سنجش برای معلولان بینایی متوسط, دفترچه ی سؤالات را به صورت درشت نما در اختیارشان قرار می دهد. بنا بر این بر اساس خود اظهاری متقاضیان مبنی بر میزان معلولیتشان و راستی آزمایی که انجام می شود, منشی در اختیارشان قرار می گیرد یا برای معلولان بینایی متوسط, دفترچه ی درشت نما داده می شود. دوستان دقت داشته باشند که گزینه های مربوط به نوع معلولیتشان و میزان آن را حین ثبت نام انتخاب کنند. اگر بی دقتی کنند, بعداً از نظر اداری مشکلات زیادی پیش خواهد آمد و زمان زیادی صرف خواهد شد که مثلاً ما درباره ی فلان متقاضی که فراموش کرده گزینه ی معلولیتش را بزند, باید به سازمان سنجش نامه ای دال بر تأیید معلولیتش ارسال کنیم. پس لطفاً دوستان گزینه یا تیک معلولیت را حین ثبت نام بزنند. ثانیاً حتماً به شغل محلی که در شهرستان محل زندگیشان تعریف شده, توجه کنند؛ آن شغل محل مختص افراد دارای معلولیت است و کس دیگری نمی تواند از آن استفاده کند.
فلاحی در خصوص مدت زمان تشکیل پرونده ی افراد فاقد پرونده ی کمیسیون پزشکی بعد از پایان مهلت ثبت نام اظهار می دارد: «ما آمادگی این را در کل کشور داریم که در صورت اعلام هر نوع تأخیر در تشکیل پرونده ی افراد متقاضی فاقد پرونده ی کمیسیون پزشکی, از سوی ستاد اقدام کنیم تا مراحل تشکیل پرونده ی متقاضی پشت نوبت به سرعت انجام شود.»
کارشناس دفتر توانمند سازی بهزیستی در پاسخ به سؤال ایران سپید مبنی بر ارسال گواهینامه ای از سازمان بهزیستی دال بر موضوع استخدام 3 درصدی متقاضیان معلول می گوید: «وقتی معلولیت افراد در سامانه تأیید شد یا پرونده ی کمیسیون پشت نوبتی ها تشکیل و معلولیتشان تأیید شد, سازمان سنجش اطلاعات متقاضیان را بررسی می کند. در واقع ما لیست کسانی را که معلولیتشان تأیید شده است, ثبت می کنیم و سازمان سنجش اطلاعات و مشخصات اسامی این لیست را بررسی می کند. ضمن اینکه اسامی تأیید شده از سوی سازمان و مشخصاتشان کتباً هم در اختیار سازمان سنجش قرار می گیرد. بنا بر این نیازی نیست متقاضیان برای دریافت نامه ی استخدام سه درصدی به مراکز بهزیستی مراجعه کنند. متقاضیان عزیز می توانند با دو برابر ظرفیت در آزمون شرکت کنند و بر اساس حد نساب نمره ای که کسب کرده و برای مصاحبه تأیید شده, همچنین بر اساس جلسه ی کمیسیونی که بعد از آن برگزار می شود, پذیرفته و جذب می شوند.»
فلاحی در پاسخ به پرسش دیگر ایران سپید مبنی بر عدم استفاده از کارت معلولیت معلولان متقاضی هنگام ثبت نام در آزمون به منظور تسریع در روند ثبت نام اظهار می دارد: «در نظر بگیرید که هنوز تمام معلولان کارت معلولیت دریافت نکرده اند. از طرفی, کارت معلولیت بعضی از دوستان باید تمدید شود و همین امر مراحل خاص خود را دارد. ضمن اینکه عده ی دیگری از دوستان معلول هنوز پرونده هم ندارند و الزام داشتن کارت معلولیت در این فرصت کم, چالش های خود را دارد.»
کارشناس دفتر توانمند سازی بهزیستی در پایان به متقاضیان توصیه می کند: «آن دسته از دوستان که دارای معلولیت بینایی شدید هستند, در زمینه ی انتخاب شغل محل آموزگار ابتدایی تجدید نظر کنند و این گزینه را انتخاب نکنند؛ چون در جلسه ی مصاحبه و کمیسیون های آموزش و پرورش رد خواهند شد. این را مد نظر داشته باشند و سایر رشته ها از جمله مربی امور تربیتی و مشاوره ی آموزشی و مواردی که فکر می کنند با میزان و نوع معلولیتشان مطابق است و مانعی در سر راهشان نمی شود, انتخاب کنند.»

مجید سرایی

.........بهداشت و سلامت

* شرایط بیمارستان‌ها با ثبات است

رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر بیمارستان‌ها در وضعیت با ثبات قرار دارند، در عین حال گفت: مردم بی‌مورد به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند و اگر شخصی نسبت به ابتلایش به کرونا مشکوک است، بهتر است به کلینیک‌های سرپایی و مراکز جامع سلامت مراجعه کند؛ چراکه ورود به بیمارستان خود عامل خطر برای ابتلا محسوب می‌شود.

به نقل از ایسنا، دکتر رضا گلپیرا افزود: آنفلوآنزا از جمله بیماری‌های ویروسی است. از آنجایی که در حال حاضر در بیمارستان‌ها درگیر کرونا هستیم، فقط یک جداسازی مجدد نیاز است تا بتوانیم به بیماران مبتلا به آنفلوآنزا هم خدمت ارائه کنیم.
وی افزود: البته امیدواریم با اقدامات پیشگیرانه که در سطح جامعه انجام شده و اطلاع‌رسانی‌ها، تمام مردم در جریان باشند که در پاییز باید خیلی از خودشان مراقبت کنند. افراد پرخطر حتما واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، استفاده از ماسک و شست‌وشوی دست را رعایت کرده و جدی بگیرند. اگر احساس کسالت داشته و یا علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه و... دارند، خودشان را در خانه قرنطینه کرده و سرکار حاضر نشوند. البته عمده مردم این مسائل را می‌دانند و رعایت می‌کنند. اگر رعایت پروتکل‌های بهداشتی به همین صورت ادامه یابد، نباید خیلی درگیر مساله آنفلوآنزا شویم، اما اگر  قرار باشد آنفلوآنزا هم یک طیفی از بیماران را برای بیمارستان‌ها داشته باشد، بیمارستان‌های کشور آمادگی پذیرش و ارائه خدمت به این بیماران را دارند و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
گلپیرا ادامه داد: در حوزه تخت‌های بیمارستانی کودکان نیز در حال حاضر مشکلی نداریم. خوشبختانه عمده موارد بیماری کرونا در کودکان، از نوع سبک بیماری است.
وی ادامه داد: بعلاوه مراقبتهای معمول مردم باید تا حد امکان در خریدهایشان به جای پول نقد از کارت استفاده کنند، اگر از مترو یا اتوبوس استفاده می‌کنند، حتما محلول‌های ضدعفونی جیبی به همراه داشته باشند و دست‌هایشان را ضدعفونی کنند.
 
* آمار کرونا در تهران با شیب ملایم رو به افزایش است
 
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: آمار مبتلایان به کووید ۱۹ با شیبی ملایم رو به افزایش است.
به نقل از مهر، علیرضا زالی با اشاره به ضرورت اعمال قوانین دورکاری کارکنان ادارات با هدف کنترل پاندمی کرونا در تهران اظهار کرد: این کار می‌تواند از افزایش شیوع کرونا پیشگیری کند.
وی با تأکید بر افزایش آمار مبتلایان، بستری شدگان و فوتی‌های با تشخیص کرونا در مقایسه با هفته‌های قبل افزود: دور کاری کارکنان ادارات علاوه بر کاهش حضور کارمندان از تولید سفرهای درون شهری و افزایش بار ترافیک می کاهد
زالی با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود تهران به سمت موج سوم کرونا در حرکت باشد، افزود: در استان تهران ورود موج سوم کرونا بسیار زودتر از سایر استان‌ها شکل خواهد گرفت و در هفته های پیش رو با افزایش آمار بیماران کرونایی تهران شرایط جدیدی را تجربه می‌کند.
زالی افزود: در تهران گروه‌های پرخطر کماکان از حضور در محل کار معاف هستند و این گروه‌ها می‌توانند ضمن ارائه گواهی پزشکی از قوانین محدودیت‌ها استفاده کنند.

...........ورزشی

* دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک: امکانات ویژه کمیته ملی پارالمپیک جهت برگزاری اردوهای توکیو

دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک در نشست خبری مربوط به آخرین تصمیمات و مصوبات ستاد بازی های توکیو ۲۰۲۰ در خصوص برگزاری اردوهای آمادگی ورزشکاران و شرایط برگزاری آنها اظهار داشت: طبق اعلام کمیته بین المللی پارالمپیک، بازی های توکیو ۲۰۲۰ قطعا برگزار می شود و در این زمینه وظیفه ما به وجود آوردن شرایط مطلوب برای برگزاری اردوهای آمادگی است. در نشست اخیر ستاد بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو مصوبات نشست پیگیری مصوبات قبلی ستاد و پیگیری وضعیت مدال‌آوران صورت گرفت و باید این نکته را بگویم که صرف کسب سهمیه منجر به اعزام نمی‌شود و ورزشکاران برای اعزام به توکیو باید در گروه‌های مدنظر قرار بگیرند.
وی افزود: حمایت هایی که پیش از این نیز در مصوبات ستاد نیز به آنها اشاره شده بود، از سوی کمیته ملی پارالمپیک قطعا صورت می گیرد و افزون بر آن هزینه های مازاد ناشی از رعایت پروتکل های بهداشتی در اردوها نیز توسط کمیته تقبل خواهد شد. اما باید در نظر گرفت که شرط اصلی برای برگزاری اردوها اخذ مجوز از ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش است و زمانی که فدارسیون ها نسبت به اخذ مجوز اقدام کردند، پس از آن حمایت های کمیته با توجه به اولویت هایی که قبلا اعلام شده بود، صورت خواهد گرفت.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک ادامه داد: برای برگزاری اردوها امکانات ویژه ای در نظر گرفته ایم، به عنوان مثال برای رعایت فاصله اجتماعی در زمان اعزام، دو صندلی برای یک ورزشکار رزرو می شود و همچنین اسکان در هتل های پنج ستاره و در اتاق های تک نفره خواهد بود. اولویت ما همواره حفظ سلامت ورزشکاران است و از شش ماهه دوم سال جاری نیز ورزشکاران شانس کسب مدال نقره و برنز نیز به اردوها اضافه خواهند شد، البته تمامی اینها به شرط اخذ مجوز برگزاری اردوها از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا خواهد بود.
وی افزود: در خصوص مکان برگزاری اردوها باید گفت با توجه به اینکه به فصل سرما نزدیک می شویم، اردوها در شهرهایی که شرایط سفید یا زرد از نظر شیوع بیماری کرونا را دارند و در عین حال از نظر شرایط جوی بیشترین تطابق را با توکیو دارند،  برگزار خواهند شد. همه تلاشمان را برای برگزاری تمرینات ورزشکاران در شرایطی ایمن به کار می بریم و ضمن وفق با شرایط موجود، پروتکل ها را نیز رعایت می کنیم.
وی درباره جانشین راضیه شیرمحمدی ورزشکار فقید تیراندزای با کمان که سهمیه پارالمپیک گرفته بود، اظهار داشت: در بسیاری از رشته‌ها سهمیه به نام ورزشکار نیست و به اسم کشور است. در واقع این شانس برای نفرات دیگر وجود دارد. البته ملاک اعزام، کسب سهمیه نخواهد بود. به هر حال فدراسیون تیراندازی با کمان و کادر فنی تیم ملی اگر شخص دیگری را پیدا کنند که ملاک‌های لازم را داشته باشد، آن فرد جایگزین مرحومه شیرمحمدی خواهد بود.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک در پاسخ به این سوال که بهتر نیست شرایط قرنطینه ورزشکاران فراهم بشود تا اردوها نیز زودتر شروع شوند؟ گفت: قاعده برگزاری اردوها کسب مجوز از ستاد با کرونا است، چون سلامت ورزشکاران اولویت ما است. ضمن اینکه باید دید رشته مذکور شرایط قرنطینه را دارد یا خیر. در هر صورت زمانی که اردوها آغاز شوند قرنطینه انجام خواهد شد.
تابع در خصوص اعزام تیم ملی تیراندازی به مسابقات صربستان خاطر نشان کرد: با توجه به اولویت حفظ سلامت ورزشکاران پیگیر هستیم تا چنانچه تمامی پروتکل ها به خوبی رعایت خواهد شد، تیم اعزام شود. 
وی درخصوص شرایط رشته‌های انتقال یافته به برخی فدراسیون‌ها گفت: همراه با هر تغییری، مقاومت هایی نیز هست و احتیاج به زمان داریم تا این سازگاری و نیز ایجاد ساختارهای مورد نیاز صورت پذیرد. فدارسیون ها همکاری خوبی با ما دارند و در این زمینه تفاهم نامه هایی نیز منعقد شده است باید فرصت داد تا به نقطه قابل قبولی برسیم.

..........حوادث

حرفهای صیادی که شش سال و نیم در دست دزدان دریایی اسیر بود

روزنامه شرق در باره عبدالله نوهانی، یکی از ساکنان لنج «سراج» که سال 93 برای صید به آب‌های دور رفت و اخیرا آزاد شد گزارشی منتشر کرده است.
در هفت سال قبل ناخدا محمد شریف‌پناهنده و دیگر ساکنان لنج سراج، توشه راه آماده کردند تا برای صید به آب‌های دور سفر کنند. مقصد آنها آب‌های سومالی واقع در اقیانوس هند بود. قرار بود با صید تن‌ماهیان، علاوه بر کسب درآمد، امنیت غذایی کشور را هم تأمین کنند، اما سرنوشت برای آنها تقدیر دیگری رقم زده بود. بازگشت ساکنان این لنج و مختومه‌شدن پرونده صید در آب‌های دور خدمه آن، با بازگشت گروهی سه‌نفره در 30 مرداد 99، هفت سالی طول کشید؛ صیدی که قرار نبود تا این حد طولانی شود و به قیمت جان برخی از خدمه کشتی تمام شد.
 آزادشدن خدمه کشتی در 2 نوبت
راضی‌کردن صیادان اسیر برای سخن‌گفتن از خاطرات تلخ روزهایی که با دزدان دریایی سومالی گذرانده‌اند، کار راحتی نیست. همه آنها ساکن کنارک هستند و رنج‌های زیادی را تحمل کرده‌اند تا سرانجام اقدام برای آزادسازی آنها انجام شود. عبدالله نوهانی یکی از آن سه‌نفری است که کمتر از یک ماه از آزادی‌اش می‌گذرد. در صدایش خوشحالی از زنده‌بازگشتن به کشور موج می‌زند. وقتی از او می‌پرسم آیا حاضری به دریا برگردی، با تأکید می‌گوید: نه، اصلا!
کسی که تجربه کار روی آب‌های گرم جنوب کشور و آب‌های دور را دارد، بعد از جان سالم به‌دربردن از دست دزدان دریایی سومالی، در یک استان خشک یعنی سیستان‌وبلوچستان به کشاورزی روی آورده است. او به «شرق» می‌گوید: برای تأمین آب کشاورزی چاه می‌زنیم. به گفته نوهانی، ناخدا محمد شریف‌پناهنده به همراه چند نفر دیگر از خدمه کشتی یک سال زودتر از او و همراهانش آزاد شده‌اند. دولت قصد داشته بدون پول‌دادن به دزدان دریایی سومالی آنها را آزاد کند، اما در نهایت برای آزادسازی نوهانی و دو همراه دیگرش، 180 هزار دلار که معادل شش میلیارد تومان پول ملی است، به دزدان دریایی می‌دهند تا آنها را آزاد کنند.
نوهانی تأکید می‌کند: «دولت به ما کمک کرد. دستش درد نکند که پول داد و ما را آزاد کرد. ما تقریبا 25روزی می‌شود که آزاد شده‌ایم». او عنوان می‌کند: «دولت اوایل می‌خواست صبر کند، شاید دزدان دریایی را بگیرد و پولی به آنها ندهد، اما اینها خیلی نترس بودند. آخرش مجبور شد به اینها پول بدهد. ولی واقعاً دست دولت درد نکند».

 حمله دزدان دریایی به لنج‌ها پدیده‌ای جدید

این صیاد ماجرای حمله دزدان دریایی به لنجشان را که سراج نام داشت، این‌گونه روایت می‌کند: ما سال 93 از آب‌های ایران با لنج به سمت آب‌های سومالی حرکت کردیم که دزدان دریایی به ما گیر دادند. آنها می‌گفتند صاحب لنج هستید، ثروتمند هستید، اگر پول بدهید شما را اذیت نمی‌کنیم. دزدان دریایی پول زیادی می‌خواهند. ناخدا پول ندارد این‌قدر پرداخت کند. برای آزادشدن ما (سه‌نفری که اخیرا آزاد شده‌اند)، به ما گفتند 180 هزار دلار که به اندازه شش میلیارد تومان ارزش دارد، پول گرفتند. او تأکید می‌کند: دزدان دریایی قبلا به لنج‌ها حمله نمی‌کردند، اما اکنون این کار را می‌کنند.
نوهانی می‌گوید: وقتی به آب‌های سومالی رسیدیم، دو سومالیایی آمدند و از ناخدا پول گرفتند. آنها پول را برای دولتشان می‌بردند و همراه ما هم بودند، اما دزدان دریایی وقتی به کشتی حمله کردند، این دو نفر گوشه‌ای نشستند و بعد از اینکه ما اسیر شدیم، دزدان، آن دو سومالیایی را رها کردند و به آنها کاری نداشتند.او اضافه می‌کند: ما تقریبا 21 نفر بودیم. برادر من همان‌جا کشته شد. هشت نفر در جریان اسارت فوت کردند و یک پاکستانی فرار کرد که حالا در پاکستان زندگی می‌کند. کنارک هم آمده بود به ما سر بزند. بخشی از ما هم توسط دولت آزاد شدیم. این صیاد عنوان می‌کند: وقتی اسیر شدیم، ما را در گروه‌های چهارنفری تقسیم کردند. هر گروه از ما دست یک‌سری از دزدان بودیم. ناخدا و همراهانش یک سال زودتر از ما آزاد شدند و ما هم 25روزی هست که آزاد شده‌ایم.
 
 4 سال تحمل زنجیر در پا
 
این ساکن کنارک می‌گوید: چهار سال پای ما را با زنجیر بسته بودند. برخی از صیادان به خاطر شکنجه و از گرسنگی و تشنگی کشته شدند. خیلی اذیتمان می‌کردند. در ماه رمضان به ما فقط یا سحری یا افطار می‌دادند. یک نصفه‌لیوان هم آب می‌دادند. غذایمان غالبا برنج و شکر بود. گاهی هم خورشت می‌دادند. این‌قدر غذا می‌دادند که از گرسنگی نمیریم. او یادآور می‌شود: سومالیایی‌ها مسلمان هستند، مسلمان نباید کسی را شکنجه کند، اما آنها ما را شکنجه دادند تا پول بگیرند.
به گفته نوهانی، بعد از اینکه دزدان دریایی آنها را دستگیر کرده و با زنجیر می‌بندند، چندسالی در جایی رها شده بودند و جوری با آنها رفتار می‌شده است که حتی یک بچه هم آنها را نبیند. بعد به جایی در جنگل منتقل می‌شوند، اما هیچ‌گاه از آنها کار نکشیده‌اند یا از آنها نخواسته‌اند مثلا در استحصال چوب و... کمک کنند.
 روز مبادله
این صیاد اهل کنارک درباره روز مبادله می‌گوید: ما را سوار ماشین کردند. جای دوری نگه داشتند و گفتند اول باید پول‌ها را ببینند تا بعد اجازه دهند که به سمت مسئولان ایرانی برویم. او ادامه می‌دهد: رفتند پول‌ها را تحویل گرفتند و بعد از اینکه مطمئن شدند مبلغ درست است، اجازه دادند به سمت مسئولان ایرانی بیاییم. بعد از آنکه به مقامات ایرانی تحویل داده شدیم، ما را از سومالی به قطر، بعد تهران و در نهایت کنارک منتقل کردند.
نوهانی به تلاش دزدان دریایی برای دریافت پول از خانواده‌ها هم اشاره می‌کند. او می‌گوید: دزدان دریایی زنگ می‌زدند به خانواده‌ها و گوشی را به ما می‌دادند تا از خانواده پول بگیریم. با شلیک تفنگ ما را می‌ترساندند. زیر پایمان تیراندازی می‌کردند. می‌خواستند از خانواده‌هایمان پول بگیرند. دزدان دریایی پول زیادی می‌خواهند. اینها اصلا همیشه بر اساس رابطه کار می‌کنند. دزدان دریایی آدم‌های ایرانی را می‌گیرند، می‌زنند و بعضی از تشنگی و گرسنگی می‌میرند. 

 

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/21742.html
Page Generated in 0/0064 sec