روزنامه پنجشنبه 23 مرداد 1399
عناوین امروز: راه اندازی کانال محتوای آموزشی استثنایی در سامانه ی شاد - هر فرد میتواند در حد وسع خود نفت خرید و فروش کند - اسباب بازی کودکان نابینا در انتظار حمایت دولتی - کرونا با اهدای خون منتقل نمیشود - رعایت حال معلولان در معماری معابد یونان باستان - عضویت 450 ورزشکار نابینا زیر نظر هیأت نابینایان خراسان رضوی - شوهرم را کشتم پشیمان هم نیستم - چاردیواری
|
روزنامه «ایران سپید»
پنجشنبه 23 مرداد 1399
23 ذی الحجه 1441
13 اگوست 2020
سال بیست و چهارم شماره 6487
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین امروز............
راه اندازی کانال محتوای آموزشی استثنایی در سامانه ی شاد
هر فرد میتواند در حد وسع خود نفت خرید و فروش کند
اسباب بازی کودکان نابینا در انتظار حمایت دولتی
کرونا با اهدای خون منتقل نمیشود
رعایت حال معلولان در معماری معابد یونان باستان
عضویت 450 ورزشکار نابینا زیر نظر هیأت نابینایان خراسان رضوی
* راه اندازی کانال محتوای آموزشی استثنایی در سامانه ی شاد
کانال محتوای آموزشی استثنایی ویژه ی دانش آموزان استثنایی در سامانه ی شاد راه اندازی شد.
این خبر از سوی سید جواد حسینی, معاون وزیر و رئیس سازمان استثنایی کشور اعلام شد.
حسینی در خبری که اعلام کرد, اظهار داشت که این کانال با 824 زیر کانال درسی ویژه ی دانش آموزان استثنایی در شبکه ی شاد راه اندازی شده است.
حسینی در خصوص ویژگی های این کانال اظهار داشت: پوشش کامل دروس 5 دوره تحصیلی پیش دبستانی، ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه اول پیش حرفه ای و متوسطه دوم حرفه ای, از ویژگی های مهم این کانال محسوب می شود.است.
وی افزود: به زودی محتواهای آموزشی استاندارد که با مشارکت استان ها تهیه شده است ویژه دانش آموزان کم توان ذهنی، آسیب شنوایی، آسیب بینایی، مشکلات جسمی حرکتی و طیف اتیسم و محتواهای ویژه مراکز مشکلات یادگیری، محتواهای پرورشی، توان بخشی، مشاوره و بهداشت در این کانال ها جهت استفاده قرار داده خواهد شد.
حسینی در خصوص تقسیم بندی 824 زیر کانال محتوای درسی نسبت به موقعیت مقاطع درسی نیز اظهار داشت: 116 کانال درسی برای پیش دبستانی، 276 کانال برای دانش آموزان ابتدایی، 127 کانال برای اول متوسطه، 99 کانل برای متوسطه اول پیش حرفه ای، 180 کانال برای متوسطه دوم حرفه ای و 26 کانال برای مشکلات ویژه یادگیری و محتواهای پرورشی، توان بخشی، مشاوره و بهداشت ایجاد شده است.
شایان ذکر است برای استفاده از این کانال ها در صفحه اصلی شاد باید به بخش "محتوا و مواد آموزشی" و سپس بخش "مدارس استثنایی" مراجعه کرد.
* دهم شهریور, دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش منتشر می شود
دفترچه ی آزمون استخدامی آموزش و پرورش و فراگیر دهم شهریور در پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش بار گذاری می شود.
به گفته ی مدیر کل امور اداری و تشریفات آموزش و پرورش, 27 هزار و 300 نیروی جدید برای امسال در نظر گرفته شده است.
وی افزود: نزدیک به 5 هزار سهمیه هم از سال گذشته داشتیم که در مجموع بیش از 32 هزار نفر در مناطق مختلف کشور و رشتههای مختلف پذیرش خواهیم داشت.
وی در خصوص سهمیه های امسال هم اظهار داشت: سهمیههای در نظر گرفته شده مبتنی بر نیاز خواهد بود و اولویت امسال نسبت به سنوات گذشته جذب نیرو برای هنرستانهای کاردانش و فنی و حرفهای است و تمام پذیرفتهشدگان بعد از گذراندن یکسال دوره آموزشی در دانشگاه فرهنگیان از مهر 1400 در کلاسهای درس به کار گرفته میشوند.
همچنین در خبر دیگری ، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به برگزاری هشتمین آزمون فراگیر استخدامی دستگاههای اجرایی، گفت: همکاران ما در معاونت سرمایه انسانی تمامی کارهای مقدماتی این آزمون را به انجام رساندهاند، دستگاههایی که سهمیه استخدامی دارند و توانستهاند درخصوص تأمین اعتبار با سازمان برنامه و بودجه کشور به توافق برسند، مشخص شدهاند، توزیع سهمیههای استانی انجام شده است و در این آزمون حدود 40 هزار نفر استخدام جدید خواهیم داشت.
* هر فرد میتواند در حد وسع خود نفت خرید و فروش کند
واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در گفتگو با خبرنگاران گفت:
جزئیات طرح گشایش اقتصادی پس از تأیید از سوی رهبری اعلام خواهد شد
براساس طرح جدید، هر فرد میتواند در حد وسع مالی خود نفت خرید و فروش کند
اجرای طرح پیش فروش نفت به هیچ وجه به معنای ایجاد تعهد برای دولتهای آینده نیست
بانک مرکزی با توجه به همه محدودیتهای ارزی کشور، به طور نسبی موفق عمل کرده است
تعدیل و تثبیت نرخ ارز نیاز به زمان دارد
فروش صندوقهای دارا دوم با دستور رئیس جمهور و توافق وزاری نفت و اقتصاد انجام خواهد شد
قطعنامه جدید آمریکاییها برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران نیز موفق نخواهد بود
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه نفت همواره ابزاری برای تقویت اقتصاد کشور بوده است، اظهار داشت: این روزها، با تحریمها و فشار حداکثری آمریکا، محدودیتهایی برای صادرات و فروش نفت ایجاد شده است. و برنامه ریزی و هدفگذاری طرح گشایش اقتصادی آن است که با روشهای مختلف، که خوشبختانه در جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی قوا هم کلیات آن مورد توافق قرار گرفته است، این تحریمها بیاثر شود./ ایرنا
* واکسن ایرانی کرونا وارد فاز انسانی شد؛ برای خرید واکسن هم اقدامات لازم انجام شده
وزیر بهداشت:
امروز می گویم که در سه چهار مورد این همکاری چند جانبه واکسن پیشرفت هایی داشته است و این واکسن ها مراحل مدل حیوانی را پاس کرده است و وارد کارآزمایی بالینی شده است.
اما اینکه این واکسن و یا واکسن های جهانی چه زمانی به بازار می آید مورد تردید است.
همچنین برای خرید واکسن هم اقدامات لازم انجام شده و در مجمع جهانی که سازمان جهانی بهداشت برای واکسن تشکیل داده است سبد خودمان را در صف خرید گذاشته ایم تا برای شهروندان مان بخریم
* احتمال ابتلای همزمان به کرونا و آنفلوآنزا/ گروههای پرخطر حتما واکسن بزنند
تا سالهای قبل گفته میشد ویروس آنفلوآنزا بیش از هرکس برای افرادی که در گروههای خطر هستند، واجب است و خطر زیادی بقیه افراد جامعه را تهدید نمیکند اما واضح است که امسال شرایط متفاوت است.
با توجه به بحران کرونا، از طرفی تمام ظرفیت بیمارستانها با بیماران کرونایی پر شده و دیگر جایی ندارند و از طرف دیگر، ابتلای همزمان به کرونا و آنفلوآنزا شبیه یک کابوس به نظرمیرسد و همین موضوع اهمیت تزریق واکسن آنفلوآنزا برای همه افراد جامعه را روشن میکند.
دکتر مینو محرز:
ممکن است یک نفر به طور همزمان هم به کرونا و هم به آنفلوآنزا آلوده شود؛ چرا که هردو ویروس جداگانه هستند که در این صورت شرایط وخیم میشود.
گروههای پرخطر یعنی افراد بالای ۶۵ سال، بیماران قلبی و ریوی، زنان باردار، افرادی که در حال شیمی درمانی هستند و مبتلایان به بیماریهای مزمن کلیوی و ریوی در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند و حتما باید واکسن بزنند؛ اما ما به همه توصیه میکنیم که در صورتی که تعداد واکسنها به اندازه کافی موجود باشد، واکسن آنفلوآنزا را بزنند.
* واکنش ظریف به شایعه پیشنهاد کاهش تحریمهای آمریکا از سوی آلمان
کل این شایعه غیرتخصصی و معلوم است که برای اهداف غیر سیاسی مطرح شده است؛ چراکه آدم سیاسی چنین شایعهای را نمیسازد.
معلوم است که این شایعه دارای هدفی اقتصادی یا اهدافی از این دست است؛ من در این باره نمیدانم اما تا جایی که به من مرتبط است، این موضوع کاملا غیر تخصصی و غیر کارشناسی است.
* رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین:
احتمالاً پیادهروی اربعین مثل گذشته برگزار نشود.
تلاش داریم امسال قرائت زیارت اربعین را به خانهها ببریم.
در مراسم اربعین امسال نباید نقش سردار دلها حاج قاسم سلیمانی در بازشدن مسیر پیادهروی اربعین و ایجاد حس برادری میان مسلمانان دو کشور فراموش شود.
* اسباب بازی کودکان نابینا در انتظار حمایت دولتی: گفتیم که بازی یکی از بخشهای مهم زندگی کودک است.اما چه کسی وظیفه حمایت از تولیدکنندگان اسباب بازی برای نابینایان را دارد. حمیدرضا رضایی از دبیران آموزش و پرورش استثنایی که خود مدتی پیش شطرنجی برای نابینایان ابداع کرده بود در باره ضرورت بازی کردن برای کودکان نابینا می گوید: همانطور که کودکی که سلامت جسمانی دارد به بازی نیاز دارد یک کودک نابینا هم به بازی نیاز دارد. و اتفاقا این کودک نیاز بیشتری به بازی و اسباب بازیها دارد. چون کودک بینا به سراغ چیزهایی می رود که جنبه بصری دارد. تلویزیون می بیند؛ بازیهای رایانه ای انجام می دهد و با کامپیوتر و گوشی خودش را سرگرم می کند یا در پارک می تواند به راحتی جست و خیز داشته باشد از وسایل پارک استفاده کند به سینما برود ولی کودک نابینا به دلیل محدودیت حرکتی که دارد بیشتر در یک محیط می ماند و کمتر می تواند بیرون برود و برای همین برای سرگرمی و آشنایی با جهان پیرامون خود به اسباب بازی بیشتر نیاز دارد. یک کودک بینا در تلویزیون و باغ وحش حیوانات را می بیند و اینگونه آنها را می شناسد ولی کودک نابینا باید یک پکیج اسباب بازی از انواع و اقسام حیوانات داشته باشد و آنها را لمس کند تا بفهمد مثلا مرغابی چه شکلی دارد؟ در غیر این صورت بچه نابینا چه تصوری می تواند از یک پرنده داشته باشد.
از رضایی می پرسم چه حمایتهایی باید از تولید کنندگان اسباب بازی صورت پذیرد تا به تولید اسباب بازی برای کودکان نابینای هم رغبت نشان دهند؟
ج: من شطرنج مناسب سازی شده برای نابینایان را تولید کردم که به دلیل حمایت نشدن از طرف سازمانهای مربوطه دیگر ادامه ندادم در حال حاضر حمایت به خصوصی از این تولیدکنندگان صورت نمی گیرد. آموزش و پرورش استثنایی بیشتر روی تجهیزات آموزشی تمرکز دارد مثل وسایل نوشتاری، لوح و قلم، کاغذ، حساب افزارها و کمتر می بینیم به اسباب بازیها توجهینشان دهد. از طرفی سازمان بهزیستی به دلیل اینکه به غیر از کودکان، طیفهای مختلف نابینایان را تحت پوشش دارد بیشتر به آنها می پردازد و تهیه اسباب بازی را جزو وظایف ذاتی آموزش و پرورش می داند. و خود تهیه وسایل دیگر مثل عصا را در اولویت قرار می دهد. یا ویس ریکوردر برای دانشجویان اما باید بپذیریم بودجه آموزش و پرورش استثنایی قابل قیاس با بودجه بهزیستی نیست. البته آموزش و پرورش هم در این زمینه وظیفه دارد. کلا اسباب بازی در این دو سازمان در اولویت نیست. البته هر دو خرید اسباب بازی دارند اما در حدی که باید باشد، نیست. در بهزیستی اولویت با وسایلی است که سازندگان و فروشندگان آن قدرت لابی گری بیشتری دارند مثلا بهزیستی اگر وسیله ای مثل نت تیکر را بخرد می تواند آن را تنها به یک نفر اختصاص دهد در حالیکه با قیمت آن می تواند مثلا 23 ویس ریکوردر بخرد و مشکل 23 نفر را حل کند. به نظر من کاربرد دستگاههایی مثل نت تیکر نسبت به قیمتشان تناسبی ندارد. ولی بخش اعظمی از بودجه را این گونه دستگاهها می بلعند. و باعث می شوند بهزیستی نتواند به بخشهای دیگر رسیدگی کند.. اگر بهزیستی بودجه همه طیفها اعم از کودک، دانش آموز، دانشجو، کهنسال و جنسیتهای مختلف را تفکیک کند مشکل حل می شود. نه اینکه یک بخش را کامل کند و اگر چیزی اضافه آمد به کودکی که صدایش شنیده نمی شود اختصاص دهد. از طرفی به دلیل عدم استقبال این دو سازمان شرکتهایی که تولیدکننده اسباب بازی هستند رغبتی به مناسب سازی کردن اسباب بازیهای خود ندارند. مثلا فلان شرکت از یک اسباب بازی یک میلیون نسخه تولید می کند اگر بخواهد آن را مناسب سازی کند آیا دولت برای این کار به او یارانه ای می دهد که هزینه ای را که اضافه بر معمول متقبل می شود جبران کند؟ چون کار متفاوتی را انجام داده و قالب ساخته و باید برای تعداد معدودی تغییر قالب بدهد این مستلزم هزینه سنگینی است آیا دولت بابت آن یارانه ای می دهد آیا سازمانهای بیمه گر در این زمینه ورود می کنند. دوستان نابینایی که دستی در صنعت دارند هم توان این را ندارند که وارد چنین کاری شوند. هر چند کارهایی هم انجام شده ولی باید حمایت صورت گیرد. مثلا من وقتی شطرنج را می سازم بهزیستی حاضر نمی شود این وسیله را از من بخرد و توزیع کند من هم ترجیح می دهم کاری را انجام دهم که جنبه عام داشته باشد و چیزی را تولید کنم حال اسباب بازی باشد یا غیر آن مثل وسیله خانه یا وسیله ای که در یک اداره دولتی کاربرد داشته باشد مثل قلمدان که روی میز می گذارند چون می دانم خریده می شود ولی نمی آیم سرمایه ام را جایی بگذارم که نمی دانم فردا بهزیستی آن را خریداری می کند یا نه و کاری کنم که نه تنها سودی در بر ندارد بلکه تولید کننده را دچار خسران و زیان می کند. پس تا دولت، وزارت رفاه، بهزیستی و سازمانهای بیمه گر ورود نکنند هیچ تولیدی کننده ای راغب نخواهد بود که برای یک گروه خاص اسباب بازی تولید کند.
* کرونا با اهدای خون منتقل نمیشود: مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در خصوص میزان اهدای پلاسما توسط بهبود یافتگان کرونا گفت: تاکنون بیش از 280 هزار نفر از کرونا بهبود یافته اند، اما فقط ۶ هزار بهبود یافته ( معادل 2 درصد) برای اهدای پلاسما مراجعه کردهاند.
تاثیر پلاسما در درمان و موفقیت آن مشاهده شده است و از افراد بهبود یافته میخواهیم که به شکرانه سلامتی مجددشان برای این کار مراجعه کنند.
به نقل از ایسنا، دکتر پیمان عشقی با بیان اینکه طرح نذر خون امسال هم ادامه دارد، ولی با شرایط کرونا همراه با امکانات بیشتر و تغییراتی در شعارها و درخواستها از مردم است، اظهار کرد: درخواست ما از مردم استفاده از سامانه نوبت دهی اینترنتی است تا اهداکنندگان برای جلوگیری از تجمع، سر نوبت مراجعه کنند و معطل نشوند و در عین حال فاصله گذاری فیزیکی رعایت شود.
وی در خصوص احتمال ابتلا به کرونا به دنبال مراجعه برای اهدای خون نیز گفت: در همه جوامع باورهای غلط وجود دارد، اما کرونا بیماری تنفسی است و هیچ مستنداتی در مورد ابتلا به کرونا از طریق خون وجود ندارد؛ مثل این است که گفته شود ویروس ایدز از طریق تنفس منتقل میشود.
وی در این باره افزود: استفاده از سوزن یکبار مصرف با دستکش نیز برای حفاظت در برابر عفونت میکروبی است. خواهشم از مردم این است که نذر و نیتشان این باشد که فرد هر سه ماه به یاد اهل بیت خون بدهد و هر سال یکبار در این دهه باشد و مجدد در فواصل زمانی هر سه ماه نیز مراجعه کند.
* رعایت حال معلولان در معماری معابد یونان باستان:
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد یونانیان باستان برای رفاه حال مراجعان معلول و میانسال، در ورودی معابد خود رمپهای سنگی میساختند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آرتنت، یونانیان باستان در بسیاری از جهات از هم عصران خود جلوتر بودند که ظاهرا توجه به نیازهای جامعه معلولان نیز یکی از این موارد است. نتایج یک مطالعه جدید باستانشناسی نشان میدهد رمپهای سنگی موجود در برخی از بناهای مربوط به این دوره، برای رفاه حال معلولان ساخته میشدند.
دبی اسنید (Debby Sneed) استاد دوره کلاسیک دانشگاه دولتی کالیفرنیا با مطالعه طیف متنوعی از معابد متعلق به قرن چهارم، دریافت که بناهایی بیشترین رمپ را داشتند از نوع معابدی بودند که نزد عموم با ویژگی شفابخشی شناخته میشدند و به همین دلیل بیشتر مراجعان این دست از معابد افراد میانسال یا معلولی بودند که در بالارفتن از پلههای بلند ورودی مشکل داشتند.
اسنید در بیانیهای گفت: باستانشناسان مدتهاست درباره رمپهای موجود در معابد یونان میدانند اما در بحث و گفتوگوهای خود در حوزه معماری یونانی معمولاً آن را نادیده میگیرند. محتملترین دلیل معماران یونانی برای ساخت این رمپها، فراهم کردن امکان دسترسی مراجعان معلول جسمی-حرکتی به این معابد بود.
براساس فرضیههای قبلی، از رمپهای سنگی معابد برای انتقال حیواناتی که قرار بود قربانی شوند یا حمل مصالح سنگین ساختمانی در زمان ساخت و ساز استفاده میشد. اسنید با اذعان به آن که رمپها میتوانند کارکردهای متعددی داشته باشند، برای پشتیبانی از فرضیه خود به حضور پررنگ این سازههای سنگی در معابد آسکلپیوس ایزد پزشکی و درمان در اساطیر یونان بوستان، اشاره میکند.
این باستانشناس در معبد آسکلپیوس واقع در اپیداروس ۱۱ رمپ سنگی پیدا کرد. در مقایسه، معبد زئوس در المپیا که یکی دیگر از معابد پیچیده آن دوره بود، تنها ۲ رمپ داشت.
وی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی گیزمودو گفت: از آن جایی که مراجعین معابد شفابخش بیشتر افرادی با معلولیتهای دائمی یا موقت، بیماریهای طولانی و دیگر مشکلات جسمی و روانی بودند، معماران یونانی رمپهای سنگی میساختند تا این بناها برای مراجعان اصلیشان قابل دسترس باشد.
* عضویت 450 ورزشکار نابینا زیر نظر هیأت نابینایان خراسان رضوی
رئیس هیأت ورزش نابینایان خراسان رضوی گفت: در مجموع 450 ورزشکار زیر نظر هیأت ما هستند که 270 نفر از آنها جزء ورزشکاران فعال استان محسوب می شوند.
محمود باقرزاده رئیس هیأت ورزش نابینایان خراسان رضوی در گفتگو با ایران سپید گفت: در تمامی رشته های ورزش نابینایان در هر دو بخش آقایان و بانوان فعال هستیم. البته از آنجا که در رشته فوتبال سالنی به مشکلاتی برخوردیم فعلاً این رشته را تحت پوشش نداریم. وی افزود: حدود 270 ورزشکار فعال در سطح استان داریم. البته با احتساب ورزشکاران پیشکسوت و کسانی که در سال های قبل مشغول بودند تعداد ورزشکاران نابینا و کم بینای هیأت خراسان رضوی به 450 نفر می رسد.
باقرزاده در خصوص سالن های در اختیار این هیأت گفت: از طرف تربیت بدنی دو سالن در اختیار ما قرار گرفته است. یکی سالن چند منظوره در ورزشگاه شهید چمران است و یک اتاق بزرگ در مجموعه تختی که به عنوان خانه شطرنج، در اختیار شطرنج بازان قرار گرفته است. وی بیان کرد: همچنین از سالن های آموزش و پرورش استثنایی و مجموعه آموزشی امید نیز استفاده می کنیم. تمرینات گلبال و بدنسازی ما در این مکان پیگیری می شود. در سایر رشته ها مثل شنا و دو و میدانی، مجبوریم از ظرفیت سالن های سایر نهاد ها استفاده کرده و اجاره آن را بپردازیم.
رئیس هیأت ورزش نابینایان خراسان رضوی در خصوص استعدادیابی از میان ورزشکاران نابینا گفت: از سال ها قبل استعدادیابی را از کودکان بالای 6 سال و از مدارس ویژه نابینایان آغاز کردیم و نفرات زیادی را شناسایی کردیم که به ویژه در رشته شطرنج فعال هستند.
باقرزاده در خصوص جذب اسپانسر برای رشته های مختلف ورزش نابینایان برای شرکت در مسابقات باشگاهی یا کشوری گفت: در گذشته وضعیت به نسبت خوب بود و نهاد هایی مثل صندوق قرض الحسنه میزان حمایت هایی را می کردند که متأسفانه جمع شدند. یا کارخانه ها و صنایع استان بودند که دیگر مثل سابق با ما همکاری ندارند. در حال حاضر به صورت جزئی حمایت هایی از رشته شطرنج ما می شود یا یک مؤسسه آموزشی زبان از تیم گلبال بانوان ما حمایت می کند که بسیار محدود است. وی در پاسخ به این سؤال که از ظرفیت آستان قدس نمی توان استفاده کرد یا نه گفت: آستان قدس هیچ کمکی را به هیأت ها یا تشکل ها نمی کند. حتی یک زمانی برای اجاره استخر به مشکل خورده بودیم و میخواستیم از استخر این مجموعه استفاده کنیم، حتی با قائم مقام آستان قدس هم دیدار داشتیم و پس از نامه نگاری های فراوان به در بسته خوردیم. آنها حتی امکان بهره مندی از تجهیزات و سالن های داخلی خود را هم فراهم نمی کنند چه برسد به اینکه بخواهند کمک های مادی کنند. وی در پایان افزود: امیدوارم بتوانیم با بهره گیری از کمک های سازمان های مختلف مثل صنایع و بانک ها بیشتر از ورزش نابینایان استان خراسان رضوی حمایت کنیم.
امیر سرمدی
* شوهرم را کشتم پشیمان هم نیستم:
زنی که پس از ۳۵ سال زندگی مشترک در اقدامی جنونآمیز همسرش را در خواب به قتل رسانده بود بزودی در دادگاه کیفری استان تهران محاکمه خواهد شد.
رسیدگی به این پرونده جنایی از یک سال قبل در دستور کار پلیس شهریار قرار گرفت. زمانی که زن میانسالی بهنام منیژه در تماس با پلیس از قتل شوهرش در خانه شان خبر داد.
او که ابتدا منکر اطلاع از چگونگی ماجرای قتل بود وقتی با تناقض گویی قصد مخفی کردن واقعیت را داشت مورد ظن کارآگاهان قرار گرفت و سرانجام لب به اعتراف گشود.
متهم گفت: وقتی ۱۱ ساله بودم به اجبار خانواده به عقد پسر عمویم که ۶ سال از من بزرگتر بود در آمدم. یکی دو سال اول زندگی خوبی داشتیم، اما بعد از مدتی متوجه شدم او معتاد است. با این حال حرفی به کسی نزدم و به زندگی ادامه دادم، اما هر چه از زندگیمان بیشتر میگذشت رفتارش بدتر میشد او نه تنها مواد را کنار نگذاشت بلکه اخلاقش هم روز به روز بدتر میشد. کتکم میزد، ناسزا میگفت و خیلی با من بدرفتاری میکرد. من تازه به سن جوانی رسیده بودم و دیگر نمیتوانستم رفتارهای نامناسب او را تحمل کنم. به او گفتم نباید مواد بکشد و از اینکه همیشه در خانه مجبورم بساط مواد کشیدن او را جمع کنم بدم میآید.
تا اینکه سال ۸۵ شوهرم در یک درگیری خیابانی یک نفر را کشت و فرار کرد. من هیچ خبری از او نداشتم. سه سال فراری بود و من تنها بودم با اینکه شوهرم نبود و فکر میکردم زندگی برایم راحتتر خواهد بود، اما فشارهای خانوادگی زیادی را تحمل میکردم تا اینکه دستگیر شد و او را به زندان انداختند و اولیای دم هم درخواست قصاص کردند وقتی حکم قصاص صادر شد من همه تلاشم را کردم که برایش رضایت بگیرم و بالاخره هم قبل از اجرای حکم خانواده مقتول رضایت دادند و شوهرم آزاد شد. وقتی به خانه برگشت میخواستم طلاق بگیرم، اما خانوادهام مجبورم کردند با او زندگی کنم. اما این سالهای زندان او را تبدیل به مردی خشن و غیرقابل تحمل کرده بود اعتیادش شدیدتر و اخلاقش بدتر شده بود. هر روز در خانه مواد میکشید. هیچکسی به من کمک نمیکرد و، چون فامیل بودیم همه میگفتند باید با او زندگی کنی.سرانجام یک شب که از بیرون به خانه برگشتم دیدم دوباره شوهرم بساط مواد مخدرش را پهن کرده است.عصبانی شدم به او گفتم دیگر نمیتوانم به اینوضعیت ادامه دهم. اگر مواد را کنار نگذاری میروم. طلاق هم نمیگیرم، اما میروم. عصبانی شد به سمت من هجوم آورد و کتکم زد. آنقدر کتکم زد که از حال رفتم.
وقتی چند ساعت گذشت احساس کردم نفرت تمام وجودم را گرفته است به هر راهی برای نجات خودم فکر میکردم بنبست بود حتی یک لحظه هم تحمل دیدنش را نداشتم، تصمیمم را گرفتم. نیمه شب بود با چاقو بالای سرهمسرم رفتم و یک ضربه به او زدم و فریاد زدم خستهام کردی. از خواب پرید با همه زورش به من حمله کرد و من را دوباره کتک زد. دیگر نتوانستم تحمل کنم و ضربه بعدی را به گردنش زدم. زن جوان با یادآوری آن شب به گریه افتاد و گفت: از قتل شوهرم پشیمان نیستم، من ۳۵ سال او را تحمل کردم و عذاب کشیدم و حالا آمادهام مجازات شوم. زندگی من در بیرون از زندان هم تفاوتی با اسارت و حبس نداشت شاید اگر فرزندی داشتم تحمل زندگی برایم راحتتر بود، اما واقعاً هیچ امید و انگیزهای برای زندگی با یک مرد معتاد و بداخلاق نداشتم.
در ادامه پدر و مادر مقتول که عمو و زن عموی متهم بودند برای عروسشان درخواست قصاص کردند و گفتند حاضر به گذشت نیستند. بدین ترتیب پرونده با صدور کیفرخواست برای رسیدگی به شعبه کیفری استان تهران واقع در شهریار فرستاده شد و زن جوان بزودی پای میز محاکمه میرود.
* با عرض سلام و آرزوی سلامتی برای خوانندگان همراه و صمیمی ایران سپید با توجه به صحبت های مطرح در جو کنونی کشور در خصوص چگونگی برگزاری مراسم عزاداری ماه های محرم و صفر ضمن گرامی داشت یاد کاروان شهدای کربلا و تسلیت پیشاپیش آغاز ایام محرم از کلیه خوانندگان خود درخواست داریم با برگزاری مراسم عزاداری در دو ماه قمری پیش رو حتماً از پروتکل های بهداشتی تبعیت کرده و مراسم عزاداری امسال را با رعایت این پروتکل ها و با ابتکارات و به شکلی نو برگزار کنند به گونه ای که ضرورت برگزاری گردهمایی های فاقد ایمنی بهداشتی از بین برود و حدالامکان افراد در قالب گردهمایی های خانوادگی یا گردهمایی های بسیار کنترل شده در فضای باز اقدام به عزاداری کنند تا ضمن رعایت ضوابط بهداشتی سلامت عزیزان عزادار نیز تأمین شود. اما در خصوص تماس ها و پیامک های شما نخست گفتنی است که با آغاز فعالیت پادکست از آغاز سال نو و توقف روزنامه بریل خوانندگان جدیدی از طریق سایت و کانال های ارتباطی ایران سپید یا پادکست آن به جمع ایران سپیدی ها اضافه شدند که بسیاری از آن ها نابینا و کم بینا نیز نیستند و علاوه بر شمول افراد دیگر دارای معلولیت افراد فاقد معلولیت نیز پیام داده و در خصوص محتوای سایت، پادکست و روزنامه آنلاین اظهار نظر می کنند که موجب خوشحالی است. اما بسیاری از این تماس ها به شکل مبهم مطرح می شوند از جمله آقای جواد ایزدی یا ایزی که به درستی خوانده نمی شود. با برشمردن اینکه دو فرزند معلول دارند از قطع مستمری خودشان گفته اند اما دلایل آن را ذکر نکرده اند یا دوست دیگری که از جا ماندگی از ثبت نام در یارانه های سال 93 گفته اند یعنی آقای حسین برخوردار و اشاره کرده اند که نه تنها ازاین یارانه محروم شده اند بلکه یارانه بنزین هم دریافت نمی کنند. ما یارانه ای به اسم بنزین نداریم و افراد در صورت داشتن خودرو یارانه خود را بر ر وی کارت سوختشان دریافت می کنند و یارانه ای به اسم بنزین به حساب افراد ریخته نمی شود در نتیجه متوجه منظور این دوست عزیزمان به طور واضح چیست؟ دوستان دیگری نیز در سایت پیام داده اند که عمدتاً به مشکلات معیشتی آن ها بر می گردد از جمله دوستی که اشاره کرده اند خودشان و خانمشان معلول هستند و وانت پراید دارند و مستأجر هستند و مشکلات جدی معیشتی دارند که خوب مشخص است از نوع نگارش مطلب این دوست عزیزمان نابینا و کم بینا نیست اما دارای معلولیت است و متأسفانه مثل بسیاری از افراد در شرایط فعلی جامعه مشکلات جدی معیشتی دارند یا افرادی که همچنان خواهان افزایش مستمری هستند. اما دوستمان آقای مهدی عزیززاده از آمل درخواست مصاحبه با مدیر عامل جامعه نابینایان و کم بینایان استان مازندران را کرده اند که دلیل این تقاضا را ذکر نکرده اند و در عین حال خواسته اند که سؤالات در اختیارشان قرار گیرد ما منظور از طرح این مصاحبه را نمی دانیم ولی به روال ایران سپید استقبال کردیم که بتوانیم با مسئولین تشکل های نابینایی در استان ها و شهرستان های مختلف گفتگو کنیم همین جا جا دارد از کلیه خوانندگان بخواهیم که به محض اعلام برنامه ایران سپید دال بر گفتگو مثلاً با فلان مسئول در فلان استان پرسش های خودشان را از آن مسئول انجمن نابینایان برای ما ارسال کنند که در گفتگوی با آن مسئول مطرح شود. البته دوستانی که توانمندی انجام گفتگو با مسئولینشان را دارند هم می توانند به شکل افتخاری این گفتگو ها را تنظیم کنند و برای ایران سپید ارسال کنند اما قبل از آن باید با سردبیر ایران سپید در خصوص کم و کیف انجام مصاحبه و سؤالات مطروحه هماهنگی کنند و این فقط شامل دوستانی است که قبلاً نشان داده اند که توانایی انجام یک مصاحبه را با حداقل استانداردهای قابل طرح در روزنامه و پادکست داشته باشند. برخی از دوستان ما روز خبرنگار را به تحریریه ایران سپید تبریک گفته اند از جمله آقای محمود گودرزی خواننده قدیمی ما که از همراهی و توجهشان به زحمات تحریریه قدردانی می کنیم. خواهشمندیم از سایر دوستان که تماس های دقیق و با ذکر جزئیات داشته باشند که بتوانیم احیاناً به پرسش های آن ها پاسخ دقیقی را بدهیم. با آرزوی سلامتی برای شما دوستان در روزهای پیش رو به طور مؤکد خواهان این هستیم که نظرات خودتان را درباره مطالب روزنامه آنلاین در مورد موارد پادکست هفتگی ایران سپید چه مواردی که در حال تولید و پخش و تولید و انتشار است و چه مواردی که می تواند با پیشنهادات شما شکل گیرد هستیم و چشم انتظار همراهی فعال شما با قید پیشنهادات و تذکراتتان هستیم ایام به کام به امید وجود سلامتی خودتان و خانواده تان در روزها و ماه های پیش رو.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/21539.html |