روزنامه سه شنبه 27 خرداد 1399
عناوین امروز: انجام طرح سنجش در ۱۲۰۰ پایگاه اولیه - ربیعی: اگر این دولت نبود وضع صد برابر بدتر از این بود - بررسی دلایل شیوع کووید 19 در خوزستان و توصیه های ایمنی در این زمینه - انتظار هنرمندان موسیقی برای شنیدن دوباره جیغ و کف و سوت - دستاورد های استقلال پارالمپیک
|
روزنامه «ایران سپید»
سه شنبه 27 خرداد 1399
24 شوال 1441
16 جون 2020
سال بیست و چهارم شماره 6439
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
شهادت امام جعفر صادق علیه السلام تسلیت باد
........عناوین این شماره...
انجام طرح سنجش در ۱۲۰۰ پایگاه اولیه
ربیعی: اگر این دولت نبود وضع صد برابر بدتر از این بود
بررسی دلایل شیوع کووید 19 در خوزستان و توصیه های ایمنی در این زمینه
انتظار هنرمندان موسیقی برای شنیدن دوباره جیغ و کف و سوت
* انجام طرح سنجش در ۱۲۰۰ پایگاه اولیه: رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی با اشاره به برنامه «سنجش سلامت جسمانی و آمادگی نوآموزان بدو ورود به دبستان» اظهار کرد: ١٢راهبرد برای سازمان آموزشوپرورش استثنایی مدنظر قرارگرفته شده است که یکی از راهبردهای سازمان جامعه پذیری و اجتماعی شدن سازمان است که در این راهبرد خبرنگاران نقش اصلی ایفا میکنند و امیدواریم کمککار سازمان باشید. وی افزود: آموزش و پرورش استثنایی با جمعیت کمتر و ویژهتر تمام مأموریتهای آموزشوپرورش عادی در کارهایش تعریفشده است که در ١۶٠٠مدرسه خاص و ٢٠ هزار مدرسه پذیرا و ٧۴١مرکز اختلال یادگیری و ١۶مرکز مشاوره به دانش آموزان ارائه خدمت میکند.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی با اشاره به اهداف و ضرورتهای طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی اظهار کرد: طرح سنجش از سال 1372 آغاز شد و در سال 1375 و بر اساس مصوبه هیات دولت آموزشوپرورش مکلف به انجام طرح شد و در قانون برنامه پنجم توسعه براین طرح تأکید شده است و بر این اساس ما موظف هستیم که طرح سنجش را انجام دهیم. حسینی خاطرنشان کرد: با انجام این طرح دانش آموزان شناسایی خواهند شد و با تشخیص وضعیت آنها قادر بهجای دهی مناسب دانش آموزان در مدارس عادی و استثنایی خواهیم بود. وی در ادامه بابیان پرسشهایی که باید در این طرح پاسخ داده شود، گفت: آیا همه دانش آموزان در بدو ورود متناسب با شرایط هوشی و سلامتی و شخصیتی شناسایی میشوند؟ در صورت شناسایی تحت پوشش قرار میگیرند؟ مداخلات بهنگام انجام میگیرد و آیا مداخلات از استانداردهای لازم برخوردار است؟ رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی تصریح کرد: این طرح در سال ۱۳۷۲با پوشش 1.5درصد آغازشده که برای سال ۱۳۹۹پوشش ۹۸درصدی را پیشبینی کردهایم وخوشبختانه پیشدبستانیها نیز در این طرح قرارگرفتهاند و امیدوارم امسال حداقل ۶۰درصد تحت پوشش قرار بگیرند.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی بابیان اینکه مرکز جامع آزمونها را در سازمان ایجاد کردیم تا آزمونها از روایی و پایایی برخوردار باشند، گفت: از سه بسته تحولی سال ۱۳۹۹؛ مدرسه انطباقی، توسعه مشارکتها و مداخلات بهنگام و طلایی استفاده کردهایم و گام اصلی دربسته مداخلات بهنگام طرح سنجش دانش آموزان است. وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۹هدفگذاری کردیم که ۸درصد افزایش پوشش تحصیلی در دوره پیشدبستانی داشته باشیم، گفت: ۱۵درصد افزایش خدمات حمایتی و توانبخشی در این دوره نیز خواهیم داشت و در سال گذشته 10،9 درصد دانش آموزان در دوره ابتدایی و 10،3 در دوره پیشدبستان ارجاع تخصصی هوش خوردهاند. حسینی افزود: در سال گذشته دانش آموزان با آسیب شنوایی 2.1 درصد، آسیب بینایی در دوره پیشدبستان 4.3 درصد و دانش آموزان با اختلال حرکتی 0،2 درصد بودهاند. رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی تأکید کرد: از اهداف دیگر سازمان آموزشوپرورش استثنایی کمک به بهبود کیفی آموزشوپرورش و کنترل بعضی از عوامل مؤثر برافت تحصیلی دانش آموزان است.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی بابیان اینکه سالانه حدود ۵تا 7 درصد دانشآموز دیرآموز داریم، گفت: دربسته تحولی بر روی این دانش آموزان هدفگذاری کردهایم و به همراه معاونت آموزش ابتدایی بستههای مداخله طراحی خواهد شد و در مراکز اختلال یادگیری نیز پذیرای دانش آموزان دیرآموز خواهیم بود. وی با اشاره به اینکه هدف دیگر حفظ و ارتقای سلامت و پیشگیری از معلولیتها و بیماریها است، اظهار کرد: در این طرح میزان شیوع اختلال جسمانی و روانی دانش آموزان بدو ورود پیشدبستان بررسی میشود و بر اساس یافتههای این طرح شناسنامه سلامت الکترونیک تهیه و توصیههای بهداشتی اولیه ارائه میشود.
وی با اشاره به شرایط شیوع کرونا، گفت: ستاد هماهنگی طرح سنجش تشکیلشده است و اولین گام نوبتدهی است و ۶۰هزار پایگاه در مدارس ابتدایی این کار را انجام میدهند تا برای سنجش دانش آموزان به ۱۲۰۰پایگاه اولیه معرفی شوند. حسینی افزود: تلاش کردیم تا پایگاههای اولیه سهولت دسترسی برای والدین داشته باشند و دارای فضای مطلوب بهداشتی، اتاقی حداقل شش متر برای سنجش بینایی، اتاق ساکت و مجزا برای سنجش شنوایی، اتاق مجزا برای آزمونها و اتاق انتظار باشد در اتاق انتظار والدین با رعایت پروتکل منتظر انجام سنجش فرزندانشان خواهند بود. وی بابیان اینکه تعرفه امسال برای هر نوآموز۴۰هزار تومان است، گفت: در پایگاه اولیه شش نفر مستقر هستند و نزدیک به ۲۰هزار نفر در سراسر کشور متصدی طرح سنجش هستند.
وی با اشاره به اینکه برای هر استان۱۰درصد نیمبها و ۵درصد نیز رایگان برای پرداخت تعرفه طرح سنجش در نظر گرفته شده است، گفت: سال گذشته تعرفه برای دانش آموزان مناطق سیلزده، زلزله زده و عشایر کل کشور و مناطق محروم رایگان بود و امسال نیز به همین شکل خواهد بود.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی خطاب به والدین گفت: فقط یک نفر از والدین به همراه دانشآموز باشد و هرگونه ارزیابیهای هوشی و غیرهوشی غیر از طرح سنجش، اختلال ایجاد میکند و توصیه میکنیم این کار انجام نگیرد.
* ربیعی: اگر این دولت نبود وضع صد برابر بدتر از این بود. سخنگوی دولت:
قضاوت کارنامه دولت در هفت سال گذشته بدون تحریم منصفانه نیست. اگر این دولت نبود وضع صد برابر بدتر از این بود؛ نباید کاهش درآمدهای ارزی را نادیده گرفت. ادعایی از رضایت و خوشحالی مردم از شرایط فعلی نداریم اما باید توجه داشت که در شرایط فعلی با تحریم ترامپی رو به رو بودیم.
* رقم دقیق "حقوق بیمه بیکاری" ناشی از کرونا اعلام شد: مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی:
برای افراد مجرد، دوسوم ۵۵ درصد حداقل دستمزد حقوق پایه در سال گذشته که یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود برای دریافت مقرری بیمه بیکاری در نظر گرفته شد
برای افرادی که متاهل و متکفل هستند نیز به ازای هر فرد تحت تکفل، ۵ درصد حداقل دستمزد همان سال نیز اضافه شد که ۵ درصد حداقل حقوق دستمزد در سال ۹۸ ، ۷۵ هزار تومان محاسبه شد
حداقل دستمزد در سال جاری به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و بیمه بیکاری بر اساس این رقم پرداخت میشود.
مقرری بیمه بیکاری برای افراد آسیب دیده از کرونا به یک میلیون تومان افزایش یافته است و به ازای هر فرد تحت تکفل ۵ درصد (۹۰ هزار تومان) اضافه میشود
* چاووش اوغلو: اردوغان بعد از بحران کرونا به ایران سفر خواهد کرد: وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با ظریف گفت، اردوغان بعد از بحران کرونا به تهران سفر خواهد کرد. ظریف با اشاره به همکاریهای دو کشور در مبارزه با کرونا، از افزایش همکاریها میان دو کشور در آینده خبر داد. ظریف همچنین از ترکیه به خاطر همکاری با ایران برای مقابله با تحریمهای یکجانبه آمریکا قدردانی کرد.
ظریف گفت با چاووش اوغلو درباره بازگشایی مرزهای تجاری دو کشور رایزنی کرده است. ظریف از باز بودن مرزهای برای انتقال کالا بین دو کشور و دیگر فعالیتهای تجاری خبر داد.
* هیچ پرونده زیرمیزی نداریم: رییس قوه قضاییه در جلسه عالی قضایی: در مبارزه با فساد هیچ پرونده ای در دستگاه قضا زیر میز نمی رود.
* بررسی دلایل شیوع کووید 19 در خوزستان و توصیه های ایمنی در این زمینه: مدتی است که بیماری کووید 19 شیوع بیشتری یافته و استانهای کشور به مناطق سفید، زرد و قرمز تقسیم شده اند.. برای بررسی علل گسترش این بیماری در استان خوزستان با الهام علی چیتگر، کارشناس پرستاری و کارشناس ارشد روانشناسی گفتگویی داشتیم. او می گوید: اگر بخواهم پاسخ این سوال را با نگاهی به بافت مردم استانم بدهم ،به نظر می آید استانهایی که زندگی ایلی و طایفه ای دارند نسبت به استانهایی که خانواده مدار هستند یعنی قوم مدار و طایفه مدار نیستند بیشتر درگیر این بیماریشده اند. . ما در اینجا دو سه قوم بزرگ داریم قوم عرب، لر و بختیاری. این اقوام چند خانواده ای نیستند یعنی طایفه های بزرگی هستند که هنوز برایشان قابل قبول نیست که در عزا یا عروسی تنها باشند. و به هر نوعی با اینها صحبت شود و آموزش داده شود چون نگاه جمعیتی جزء باورهای اصلیشان است چند روز رعایت می کنند و دوباره خسته می شوند. فکر می کنم یکی از دلایل این باشد. این ویژگی خوزستان است که تقریبا هیچ استان دیگریآن را ندارد..
س: این نگاه در همه کشور تا حدی وجود داشت ولی بعد از شروع این بیماری با اینکه برای بسیاری خیلی سخت بود ولی تجمعات خیلی کم شد؟
ج: ببینید شما در هر استانی یک قوم دارید برای همین اگر تعداد کثیری از آنها رعایت کنند تجمعات کمتر می شود اینجا سه طایفه وجود دارد و اگر درصدی حساب کنید درصد حضور در تجمعات ما بیشتر از استانهای دیگر می شود. هیچ استانی مثل ما نیست که اقوام متفاوت در استانش وجود داشته باشد. یکی از دلایلی که به سختی می توانیم زبان مشترکی با مردم پیدا کنیم، همین است. استاندار و رئیس دانشگاه بسیار تلاش کردند که از طریق صحبت با شیوخ و سران اقوام این مسئله را حل کنند ولی خیلی موفق نبودند البته هر چند شیوع بیماری در حال حاضر در سطح بالایی است اما میزان آن ثابت مانده است یعنی . بالاتر نرفته ولی پایین هم نیامده است..
س: استفاده از ماسک و رعایت نکات ایمنی و حفاظت شخصی در بین مردم چگونه است؟
ج: من ماه گذشته به استان دیگری سفر داشتم به نظر من در دید اولیه مردم استان ما بهتر از ماسک استفاده می کردند ولی ما حاشیه نشینهایی داریم که نسبت به رعایت نکات بهداشتی خیلی بی تفاوتند.بعلاوه حاشیه شهرهای ما خیلی در معرض فقر هستند قیزانیه یکی از شهرهایی است که مردمش برای تهیه آب مشکل دارند حاشیه های شهرهای ما متاسفانه روی مخازن نفت نشسته اند. ما جزء استانهایی هستیم که در وسط استان وضعیت مناسبی داریم و در حاشیه ها بسیار محرومی.
مسئله بعدی استفاده از کولرهای گازی است که به شدت بر مشکل افزوده است الان همه در مکان سربسته هستند هنگام استفاده از کولر گازی چرخش هوا نداریم، پنجره ها باز نمی شوند و همه در یک محیط سربسته هستند و طولانی بودن زمان بیماری حالت فرسایشی و خستگی ایجاد کرده..
س: از استانهای دیگر هم به خوزستان نیروی درمانی اعزام شد؟
ج: من شنیدم چند نفر از مشهد قرار است به خوزستان بیایند اما من در بیمارستان خودمان که بیمارستان کودکان است کسی را ندیدم که بیاید اما بچه های پرستاری داوطلبانه از بیمارستانهای دیگر می آیند و وقتی نیروی داوطلب جواب نمی داد به صورت دوره ای و به صورت اجباری از بیمارستانهای دیگر نیرو اعزام می شد.. اوایل که بیماری کمتر بود بخشهایی که بیمار کمتری داشت را تعطیل کردند و پرستاران را به بخش کرونا فرستادند ولی الان بیماران دیگر هم بیشتر شده اند. وقتی معضل طولانی می شود فرسایشی می شود.بعلاوه الان کادر درمان هم خیلی درگیر بیماری می شوند و در هر بخشی 3-4 نفر از کادر درگیر بیماری شده اند..
س: علائم کرونا در خوزستان با استانهای دیگر تفاوتی دارد ؟
ج: ما آمار مرگ و میر پایینی نداریم معمولا در آمار یک چهارم تا یک پنجم مرگ و میر متعلق به خوزستان است. با توجه به اینکه پزشکان ما از ماههای اول با جان و دل به بیماران رسیدگی می کردند و کمبود وسیله یا پزشک نداشتیم همه چیز خوب بود ولی متاسفانه نمی دانم چرا بیمارانی که به ونتیلاتور وصل می شدند تقریبا برگشت نداشتند. البته من آمار یک بخش آی سی یو را دارم و آمار کلی را باید از جامعه آماری گرفت.
س: از لحاظ تجهیزات بیمارستانها مشکلی دارند؟
ج: من مشکلی ندیدم ما قویترین آنتی بیوتیک را هم که می خواستیم با قیمتهای بسیار گزاف برایمان تهیه می کردند. وقتی پزشکی می گفت من به این آنتی بیوتیک نیاز دارم این بیمار جوان است و من می خواهم هرطور شده کمکش کنم و از همه توانم برای نجاتش استفاده کنم، دارویی که نیاز داشت تهیه می شد. من کمبودی ندیدم اما در حد وسیع باید دانشگاه جواب بدهد. البته گاهی کمبودهایی پیش می آمد که می توانستیم با چیز دیگری جایگزین کنیم. ولی در داروهای اصلی مشکلی نداشتیم. س: به مردم در این شرایط چه توصیه ای می توان داشت؟
ج: مردم بیماری را جدی بگیرند.و باور کنند. وقتی مسئله ای جزو نظام باوری ما شود دیگر نیاز نیست مرتب تذکر داده شود. این مسئله باید وارد نظام باورهای ماشود. . من پزشکانی را می دیدم که رعایت مسائل بهداشتی را توصیه می کردند اما خودشان گاه آن را رعایت نمی کردند و ماسک خود را در می آوردند. از جمله تلویزیون مرتب مسئولین و نمایندگان مجلس را بدون ماسک نشان می دهد..این تصاویر چه پیامی برای مردم دارد؟ پیام این رفتارها این است که راست نمی گویند چون اگر راست بود خودشان رعایت می کردند. هر تصویری از مسئولین می بینیم تعدادی ماسک دارند و تعدادی ندارند.
س: یا برخی از مسئولان ماسک را پایین می آورند؟
ج: حالا کسی که مصاحبه می کند خب طبیعی است ماسک را پایین بیاورد ولی می بینید در مجلس همه عکس یادگاری گرفته اند همه بدون ماسک. این یعنی ریشخند به کادر درمان. تنها این نیست که کادر درمان خسته شوند مسئله این است که دارند یکی یکی به بیماری مبتلا می شوند.. بحث خستگی نیست خب شغلشان است و وظیفه شان را انجام می دهند. ولی دارند بیماری را می گیرند الان در بیمارستانها تقریبا هر کدام 10-20 درصد نیروهایشان درگیر شده اند. بعد هر کس بیمار می شود تا یک ماه نمی تواند به کار برگردد و وقتی هم برمی گردد توان سابق را ندارد و وقتی کار می کند می گوید نمی توانم مثل قبل فعالیت داشته باشم. سریع تنگی نفس می گیرم. یا وقتی نیروهای ما به کار برمی گردند یک دوم توان سابق را دارند. من به عنوان یک بیننده که تلویزیون را نگاه می کنم می گویم حتی دیدن یک تصویر از یک مسئول که ماسک ندارد تاثیر بدی می گذارد. منتها مسئولان نیمه پر لیوان را می بینند و کادر درمان نیمه خالی را.
س: وسایل بهداشتی را چگونه می توان به مردم رساند؟آیا توصیه می کنید به این موضوع توجه بیشتری شود؟
ج: الان در خوزستان کودکان کار در معرض خطرند. همینها هستند که در شهر می چرخند. کارگران ما ا و افراد ضعیفی که در راه و در کوچه و خیابان می بینیم زباله ها را جا به جا می کنند یعنی آنگونه که باید به کسانی که در سطح اول بهداشتی قرار دارند توجه نشده است. خود این افراد هم که در نظام باوری خود به این موضوع اعتقاد ندارند شاید تا قبل از عید کسی از من می پرسید مرگ و میر چطور است؟ می گفتم همانهایی که قبلا در آی سی یو می مردند الان تحت عنوان کرونا می میرند. ولی الان دیگر این حرف را نمی زنم الان جوان می میرد. فرد بدون هیچ زمینه ای می میرد. الان شرایط متفاوت شده است. الان دیگر جرات نمی کنم چنین حرفی بزنم.ما شاهد بودیم بیمارانی که کمبود اکسیژن پیدا می کردند احساس می کردند سرشان را زیر آب برده اند این تصور خیلی آزاردهنده است. تو را به خدا مسئله را جدی بگیرید. با یک ابزار ساده می توان جلوی بیماری ایستاد. تنها ماسک و فاصله اجتماعی. به چیز بزرگی نیاز نداریم باید خدا را شکر کنیم ویروس این بیماری با صابون از بین می رود و با یک ماسک و فاصله اجتماعی کنترل میشود این خیلی سخت نیست.
* انتظار هنرمندان موسیقی برای شنیدن دوباره جیغ و کف و سوت:
حتماً شما هم حرفهای رئیس جمهوری را در باره بازگشایی دوباره مکانهای فرهنگی نظیر سالنهای تئاتر و کنسرت شنیدهاید. تصمیمی که گفته میشود از اول تیر، یعنی همین سه چهار روز بعد، قابل اجرا خواهد بود. از کم و کیفِ اجرای این تصمیم تنها چیزی که میدانیم این است که قرار است سالنها تنها با پنجاه درصد ظرفیتشان بلیت بفروشند و نیمی از صندلیها، به منظور رعایت فاصلهگذاری اجتماعی قرار است خالی باشد. این شکل از برگزاری، نظرات مختلف خوانندگان و تهیه کنندگان موسیقی را در پی داشته است. همچنین گفته میشود مدیران سالنها و تهیه کنندگان کنسرتها، تمهیدات لازم برای رعایت ملزومات بهداشتی را در نظر گرفتهاند تا مخاطبان بتوانند بعد از چهار ماه دوری، دوباره رو به روی خواننده محبوبشان بر روی صندلی بنشینند.
در این میان، هنوز عدهای از اهالی موسیقی نسبت به برگزاری کنسرت در این شرایط تردید دارند و ترجیح میدهند ریسک نکنند و فرصت دیدار با هواداران خود را به وقت دیگری بیندازند تا آنها با خیال راحتتر و بدون ترس از کرونا وارد سالن کنسرت شوند. ترس از خالی ماندن سالنهای کنسرت نیز یکی دیگر از دلایل مخالفت خوانندگان موسیقی با برگزاری کنسرت در این شرایط است. در این گزارش سعی کردهایم با نگاهی به خروجی وبسایتهای خبری و صفحات مختلف در شبکههای اجتماعی، نظر چند نفر از اهالی موسیقی را در باره این بازگشاییها گردآوری کنیم.
فریدون آسرایی خواننده موسیقی پاپ در واکنش به خبر بازگشایی سالنهای موسیقی گفت: من با این شرایطی که الآن وجود دارد احساس میکنم فقط کسانی که بسیار هنردوست و علاقهمند به موسیقی هستند حاضر میشوند در سالنهای کنسرت حضور پیدا کنند و استقبال چندانی از این کنسرتها صورت نمیگیرد.
وی ادامه داد: بههرحال ما باید با این بیماری زندگی کنیم ولی در عین حال باید مواظب هم باشیم. مهمترین مسئله، سلامت مردم است. جان انسان بیشتر از هر چیزی ارزش دارد. دولتمردان هم باید به این مسئله توجه کنند. امیدوارم همه عزیزانی که در سالن کنسرت حضور پیدا میکنند مسائل بهداشتی را رعایت کنند تا در این سالنها اتفاقی برای کسی نیفتد.
این خواننده در پایان درباره تمایل خوانندگان به برگزاری کنسرت در این شرایط بیان کرد: من فکر نمیکنم تا پایان ماههای محرم و صفر اتفاق خاصی بیفتد. اکثر هنرمندان نیز دارند برای ماههای بعد از محرم و صفر برنامهریزی میکنند. فریدون همچنین از اینکه مجوز حضور پنجاه درصد صادر شده ابراز رضایت کرد.
محسن رجبپور، از تهیه کنندگان بازار موسیقی هم معتقد است با شرایط فعلی امکان برگزاری کنسرت در شهرستانها وجود ندارد. او معتقد است با توجه به هزینهّای رفت و آمد و اقامت، با یک سالن که پنجاه درصد ظرفیتش پر شده نمیتوان به سومددهی در کنسرتها فکر کرد. او همچنین خبر داده که قرار است سالنها اجارههایشان را تا پنجاه درصد کاهش دهند و به همین دلیل هم امیدوار است کنسرتگذارها بتوانند دستمزد نوازندهها را تمام و کمال بپردازند.
مانی مزکی، نوازنده هارمونیکا و سرپرست گروه بمرانی، از آن جمله اهالی موسیقی است که حرف دل خیلیها را زده و نظرش را صریح بیان کرده است. او معتقد است در باره بازگشایی سالنها فقط یک حرفی زده شده و اصلاً روش و مراتب انجام این کرا روشن نیست. او معتقد است چیزهایی که در باره چگونگی بازگشایی شنیده خیلی قابل اجرا نیستند و به همین دلیل هم ترجیح میدهد به اجرا در این شرایط فکر نکند. او همچنین معتقد است در شرایط فعلی لازم است سلامت مخاطبان را در نظر بگیرند. بمرانی برای شروع دوباره اجراهای پر طرفدار خودش منتظر شرایط بهتری است.
اینطور که به نظر میرسد، انگار حرفهای مزکی به واقعیت نزدیکتر است و ممکن است به هر حال معدود کنسرتهایی هم در تهران برگزار شود اما با توجه به نزدیک بودن ایام محرم و صفر، بیشتر هنرمندان و تهیه کنندگان ترجیح خواهند داد از خطر بپرهیزند و اجراهای زندهشان را تا بعد از ایام سوگواری به تعویق بیاندازند.
* دستاورد های استقلال پارالمپیک
داستان استقلال کمیته ملی پارالمپیک پیشینهای در حدود ۲ دهه دارد، جایی که سال ۱۳۷۷ بحث این جدایی در دستور کار قرار گرفت اما با وعده و وعیدهای مختلف هیچگاه نتوانست تحقق پیدا کند. طرح این کار همواره در رفت و برگشت به مجلس بود تا اینکه در اوایل دهه ۹۰ خورشیدی استقلال این نهاد ورزشی برای چندمین بار در دستور کار قرار گرفت. بر اساس طرح جدایی این سازمان از کمیته ملی المپیک، کمیته ملی پارالمپیک باید به صورت یک نهاد عمومی تعریف شده و طبق قانون باید به تصویب مجلس برسد. تصویب این طرح در مجلس دهم و با تعامل دولت و قوه مقننه به تصویب رسید. این طرح با ۱۷۷ رای موافق، ۷ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۲۵ آرای ماخوذه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.با تصویب تشکیل کمیته ملی پارالمپیک «محمود خسروی وفا» از مدیران قدیمی ورزش جانبازان و معلولان در راس این کمیته قرار گرفت. با تشکیل این کمیته میزان بودجه و همچنین تصمیمگیریها درباره اقدامات کمیته به صورت مستقل در دستور کار قرار گرفت و بسیاری از مدیران کمیته از ورزشکاران و پیشکسوتان رشتههای مختلف ورزش جانبازان انتخاب شد.پیکی از مهمترین طرحهایی که پس از استقلال در دستور کار کمیته ملی پارالمپیک قرار گرفت، راهبرد کیفیگرایی بود.
بر اساس این راهبرد، کاروانهای ورزشی ایران اعزامی به بازیهای پاراآسیایی و پارالمپیک بر اساس میزان توانمندی ورزشکار و تیم است. در این سیاست اولویت اصلی اعزام کسب مدال بود. این سیاست در بازیهای پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا اعمال شد و نتیجه آن کسب ۵۱ مدال طلا و قرار گرفتن در جایگاه سوم برای نخستین بار بود. بسیاری از کارشناسان این را نتیجه استقلال کمیته ملی پارالمپیک از کمیته ملی المپیک میدانستند.البته سیاست کیفیگرایی تنها برای بازیهای آسیایی نبود بلکه قرار است در بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۱ توکیو نیز بهصورت جدیتر اعمال شود. براساس تصمیم مسوولان کمیته ملی پارالمپیک تنها چهار گروه مجوز حضور در بازیهای پارالمپیک را دارند. سه گروه نخست مدالآوران هستند که نتایج آنان بر اساس رکورد رقبا مورد بررسی قرار میگیرد و گروه چهارم هم تیم و ورزشکارانی است که در بازیهای پارآسیایی مدال طلا کسب می کنند اما در بازیهای پارالمپیک موفق به کسب عنوانی نخواهند شد.با این سیاست هم میزان بودجه برای اعزام ورزشکاران کاهش پیدا میکند و هم با استفاده از بودجه مازاد اعزامها، کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیونهای زیر مجموعه آن به دنبال استعدادیابی و پشتوانهسازی خواهند بود. این تصمیم در حالی برای نخستین بار در ورزش کشور اجرا شد که تا پیش از این برخی ورزشکاران در قالب توریست ورزشی به رقابتهای جهانی اعزام میشدند و نتایج آنها نیز چنگی به دل نزد.به نظر میرسد که همکاری و همراهی دولت با مجلس دهم برای تصویب طرح استقلال کمیته ملی پارالمپیک آغاز یک تحول در ورزش جانبازان و معلولان باشد. طرحی که با پیادهسازی راهبرد کیفیگرایی میتواند به الگویی برای دیگر نهادهای ورزشی تبدیل شود.اینکه ملاک اعزام به پارالمپیک توکیو صرف گرفتن سهمیه نیست یک راهکار تمام اقتصادی است، راهکاری که در شرایط کنونی میتواند صرفه اقتصادی و ارزی برای ورزش ایران داشته باشد و سیاهیلشکر اعزامها را نیز کنترل کند.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/21070.html |