printlogo


کد خبر: 21029تاریخ: 1399/3/24 00:00
روزنامه شنبه 24 خرداد 1399
روزنامه شنبه 24 خرداد 1399
عناوین امروز: اگر معجزه ای محتمل الوقوع باشد مدیریت در تدوین منابع است؛ مشارکت سازمان بهزیستی با نهاد های متولی برای خانه دار شدن جامعه ی هدف؛ بهینه‌سازی خط بریل، سودای این روز‌های مهندسان؛ هشتگ؛ جدول کلاسیک

روزنامه «ایران سپید»

شنبه 24 خرداد 1399

21 شوال 1441

13 جون 2020

سال بیست و چهارم شماره 6436

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره...

اگر معجزه ای محتمل الوقوع باشد مدیریت در تدوین منابع است

مشارکت سازمان بهزیستی با نهاد های متولی برای خانه دار شدن جامعه ی هدف

بهینه‌سازی خط بریل، سودای این روز‌های مهندسان

هشتگ

جدول کلاسیک

 

..........سخن هفته

* اگر معجزه ای محتمل الوقوع باشد مدیریت در تدوین منابع است. بودجه پیش بینی شده برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان در سال جاری 1300 میلیارد تومان اعلام شده است. این عملاً به آن معناست که در مقایسه با سال گذشته حتی بودجه کمتری داریم زیرا با توجه به تورم پولی و کاهش ارزش پول ملی و به همین نسبت افزایش هزینه های اجرایی عملاً از این بودجه می توان کارایی کمتری در مقایسه با بودجه 1100 میلیارد تومانی سال گذشته انتظار داشت. در چنین شرایطی چه چشم اندازی در اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان می توانیم انتظار داشته باشیم. واقعیت آن است که با توجه به جمعی جهات از جمله تداوم تحریم ها و حتی در پیش بودن بسته های تحریمی جدید و بویژه تأثیرات محدود کننده بحران کرونا بر بودجه دولت انتظاری خیلی بیش از بودجه تخصیصی به قانون نمی توان در نظر داشت. آیا این به این معناست که عملاً وضعیت اجرای احکام قانون امسال نیز با مشکلات جدی روبروست. پاسخ مثبت است اما در این میان تنها نقطه امید و اگر بتوان معجزه ای را چشم به راه بود افزایش کارایی مدیریت منابع است. به این معنا که بتوانیم از همین بودجه با تخصیص اولویت های دقیق علمی، نظام شفاف نظارتی و افزایش کارایی های اجرایی بهره بیشتری بکشیم و عملاً بتوانیم بیش از رقم ریالی بودجه از آن کارایی بگیریم. مسئله بعدی پیگیری دقیق  اجرای احکام قانون توسط وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی مختلف است. این وزراتخانه ها مکلف بودند در بودجه خود احکام قانون و بودجه ویژه ی آن را پیش بینی کنند. باید پیگیری کرد که آیا این  امر رخ داده است و در صورت رخ دادن چه برنامه ی اجرایی برای آن وجود دارد در نتیجه وظیفه مشخص  تشکل های معلولان از جمله نابینایان در سال 99 پیگیری دقیق چگونگی پیش بینی بودجه احکام قانون توسط هر وزارتخانه و دستگاه اجرایی و بیش از آن نظارت بر اجرای بودجه تخصیصی است و اگر بودجه هایی تخصیص پیدا نکرده است که متأسفانه در اکثریت قریب به یقین مسائل اینگونه می توان انتظار داشت باید از طریق اهرم های نظارتی از جمله کمیته نظارت بر اجرای قانون حقوق معلولان به طور دقیق از این وزارتخانه ها و دستگاه ها حساب کشی کرد و پاسخگوی عملکرد خود باشند.

.........گفتگو ویژه

* مدیر کل مسکن بهزیستی در گفت و گو با ایران سپید

مشارکت سازمان بهزیستی با نهاد های متولی برای خانه دار شدن جامعه ی هدف

خدمات سازمان بهزیستی در حوزه ی اعطای مسکن به معلولان, همیشه با پرسش های زیادی از سوی جامعه ی هدف همراه بوده؛ بخصوص با انتشار خبری که هفته ی گذشته مبنی بر اعطای 1500 واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی در خروجی خبرگزاری ها قرار گرفت, همچنان این علامت سؤال باقی ماند که آیا این واحد ها مختص خانواده های دارای 2 معلول است؟ اگر چنین است, تکلیف خانواده های تک معلولی چیست؟

علی ربوبی, مدیر کل مسکن سازمان بهزیستی در گفت و گو با ایران سپید, به تفصیل خدمات سازمان بهزیستی در اعطای مسکن به مددجویان را تشریح می کند: خدمات سازمان بهزیستی در حوزه ی مسکن فقط محدود به خانواده های دارای دو معلول نیست؛ بلکه یکی از طرح های سازمان که مشغول فعالیت با شرکای اجتماعی در حوزه ی مسکن است, طرح کمک به تأمین خانواده های دارای دو معلول با مشارکت بنیاد مستضعفان, بنیاد مسکن, سازمان ملی زمین و مسکن و انجمن خیرین مسکن ساز است. این طرح در دو حوزه ی شهری و روستایی در حال انجام است. خوشبختانه در حوزه ی روستایی مشکل خاصی نیست. هم مبالغ بلاعوض از سوی سازمان بهزیستی, بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن در حال پرداخت است؛ هم تسهیلات بانکی مناسبی از سوی بنیاد با کارمزد 4 درصد که تا الآن مبلغ این تسهیلات 40 میلیون بود, پرداخت می شود. بنیاد مسکن در جایی که خانواده های تحت پوشش ما زمین داشته باشند, تسهیلات خود را ارائه می دهد و برای خانواده هایی که زمین ندارند, پیگیری کرده و بحث تأمین زمین را انجام می دهد. کمک بلاعوض در حوزه ی روستایی به خانواده های دارای حد اقل دو معلول بین 18 تا 36 میلیون تومن است. در واقع خانواده هایی که از سال 94 مشمول این طرح شده اند, کمک 18 میلیونی دریافت می کردند که با توجه به افزایش قیمت و هزینه هایی که تا الآن داشتیم, این خانواده ها در حوزه ی روستایی کمک 36 میلیونی دریافت می کنند.»

مدیر کل مسکن بهزیستی در ادامه به حوزه ی شهری اشاره کرده و اظهار می دارد: «این طرح در حوزه ی شهری هم انجام می شود که چند روش در اجرای آن داریم. از شرکای اجتماعی ما یکی وزارت راه و شهر سازی و یکی دیگر, سازمان ملی زمین و مسکن است. اولین اولویت ما این است که در واحد های ارزان قیمتی که وزارت راه و شهر سازی در دست احداث دارد, این خانواده ها را جانمایی کنیم. این اتفاق در خیلی از استان ها افتاده؛ بالغ بر 2 هزار و 500 واحد در کشور را وزارت راه به ما معرفی کرده, تأیید شده و ما خانواده ها را معرفی کردیم. روش دیگر ما, پرداخت کمک هزینه ی ساخت است که بین 30 تا 60 میلیون تومن کمک هزینه در حوزه ی شهری پرداخت می کنیم.»

ربوبی در توضیح دیگر روش ها ادامه می دهد: «روش دیگر به این صورت است که وزارت راه و سازمان ملی زمین و مسکن در حوزه ی شهری زمین را تأمین کنند و انجمن خیرین مسکن ساز ساخت آن ها را انجام دهد که این موضوع هم در برخی استان ها در دست اقدام است. مشکل اصلی ما در حوزه ی شهری و شهر های بالای 25 هزار جمعیت است که تسهیلات مسکن ارزان قیمت از طرف بانک های عامل فعلاً پرداخت نمی شود و بانک مرکزی هنوز با این موضوع موافقت نکرده است؛ ولی در شهر های زیر 25 هزار جمعیت و روستا ها که تسهیلات مسکن روستایی به آن ها تعلق می گیرد, تقریباً مشکل خاصی نداریم.»

مدیر کل مسکن بهزیستی مشکلات اصلی را در کلان شهر ها می داند: «مشکل دوم و مهم ما در کلان شهر هایی مثل تهران و البرز است. واحد هایی که وزارت راه معرفی کرده محدود بوده و ما متقاضی پشت نوبت در این دو استان زیاد داریم. کلاً ما 14 هزار خانواده ی دارای دو معلول شناسایی کردیم که حدود 8 هزار و 100 واحد تا الآن با مشارکت شرکای اجتماعی و خود خانواده ها ساخته شده؛ 5 هزار و 200 واحد هم در مراحل مختلف پیشرفت فیزیکیست و حدود هزار واحد هم که بیشتر در کلان شهر هاست, هنوز بلاتکلیفند و هنوز کار شروع نشده است. تمام این توضیحات در مورد خانواده های دارای دو معلول بود.»

علی ربوبی بعد از توضیح درباره ی خانواده های دارای دو معلول, به سایر گروه ها هم اشاره می کند: «ما برای سایر خانواده ها هم برنامه داریم. یکی از برنامه هایی که الآن در حال انجام است, بحث تفاهم نامه ی چهار جانبه ایست که بین سازمان بهزیستی, بنیاد مسکن, صندق توسعه ی ملی و سازمان برنامه و بودجه منعقد شده برای ساخت هزار واحد مسکونی ویژه ی ایتام؛ خانواده های تحت پوششی که فرزند یتیم دارند. این طرح هم از امسال شروع شده که با مشارکت این دستگاه ها که 25 میلیون صندق توسعه ی ملی پرداخت می کند, 25 میلیون هم سازمان بهزیستی, اجرا می شود. ساخت این واحد ها هم با متولی گری بنیاد مسکن انجام می شود. طرح دیگری داریم با مشارکت قرارگاه خاتم الانبیا که آن هم برای سایر خانواده ها؛ خانواده های عادی تحت پوشش است؛ یعنی خانواده های دارای تک معلول و زنان سرپرست خانوار؛ افرادی که دارای معلولیت شدید و خیلی شدید و جزو سه دهک آخر هستند یا زنان سرپرست خانواری که جزو سه دهک آخر هستند. موضوع تفاهم نامه ما با قرارگاه خاتم ساخت 15 هزار واحد است که در فاز اول, هزار و 500 واحد را شروع می کنیم. در این طرح هم بنیاد مسکن در نظارت های فنی مشارکت می کند. برای هزار و 500 واحد مربوط به فاز اول تأمین اعتبار شده و لیست ها برای قرارگاه خاتم ارسال شده الآن بازدید های زمین, صدور پروانه, تأیید نقشه و موارد ابتدایی آن در حال انجام است.»

ربوبی همچنین به یک تفاهم نامه ی دیگر سازمان برای ساخت 20 هزار واحد مسکونی اشاره می کند: «تفاهم نامه ی دیگری داریم برای خانوار های تک معلول و زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای ساخت 20 هزار واحد مسکونی روستایی. در این طرح هم حدوداً 13 هزار خانوار را به بنیاد مسکن معرفی کردیم. بحث احداث مسکن حدود 6 هزار و 500 خانوار انجام و تمام شده و مابقی هم در مراحل مختلف پیشرفت فیزیکیست. خانوار های روستایی, چه دو معلول و چه عادی (تک معلول) اگر به ما مراجعه کنند, با تعامل بسیار خوب و تفاهم نامه ی کاملی که با بنیاد مسکن داریم, می توانیم در چارچوب کمک های بلاعوض سازمان, تسهیلات بنیاد مسکن و خدمات فنی مهندسی که بنیاد می دهد, مسکنشان را با مشارکت هم ما و هم بنیاد و هم خانواده, انجام دهیم.»

علی ربوبی در ادامه در خصوص افرادی که دارای زمین هستند و شرایط ساخت مسکن آن ها اظهار می دارد: «تفاهم نامه ای که ما با قرارگاه خاتم بسته ایم, درباره ی کسانیست که خودشان زمین دارند. البته ممکن است زمین های این افراد مشکل داشته باشد؛ مثلاً خارج از محدوده ی طرح هادی روستا باشد یا خارج از بافت باشد یا مشکلی داشته باشد که امکان ساخت در آن زمین نباشد. در تفاهم نامه ی اخیری که هفته ی گذشته بین ما, قرارگاه خاتم و بنیاد مسکن امضا شد, آقای مهندس تابش این قول را دادند و در تفاهمنامه آوردند جا هایی که چنین مشکلاتی بود و زمین مددجوی ما به مشکل خورد و بنیاد هم در آن منطقه زمین داشت, زمین را بنیاد به طور رایگان بسازد.»

مدیر کل مسکن بهزیستی در خصوص نحوه ی درخواست معلولان متقاضی مسکن اظهار می دارد: «متقاضیان مسکن می توانند به ادارات کل ما در استان ها  و شهرستان ها مراجعه کنند و درخواستشان را مطرح کنند. سازمان بهزیستی مستقیماً ساخت مسکن را انجام نمی دهد. طرح هایی که ما داریم, بر اساس تفاهمنامه هاییست که با دستگاه های متولی ساخت مسکن منعقد کرده ایم. در تمام طرح هایی که من ذکر کردم, یک طرف تفاهم نامه بنیاد مسکن بود یا وزارت راه و شهر سازی. وزارت راه و شهر سازی متولی تأمین مسکن در شهر هاست و بنیاد مسکن در روستا ها و شهر های زیر 25 هزار نفر جمعیت. ما امکانات خودمان را با امکانات سایر نهاد ها مثل بنیاد, وزارت راه و شهر سازی یا نهاد های عمومی و انقلابی مثل بنیاد مستضعفان, ستاد اجرایی فرمان امام, سپاه پاسداران, بسیج سازندگی و قرارگاه خاتم هم افزایی می کنیم تا از طریق این هم افزایی بتوانیم مشکل مسکن جمعیت هدف را برطرف کنیم. خودمان هم بعنوان تسهیلگر کار ها را پیگیری می کنیم؛ مثل موارد مربوط به تشکیل پرونده ی مددجو, اخذ پروانه, معرفی به بانک.»

 

 

 

........فناوری های امیدبخش

* بهینه‌سازی خط بریل، سودای این روز‌های مهندسان: «بخش دوم»: در مطلبی که هفته پیش همینجا منتشر شد، به طرحی پرداختیم که ELIA Life Technologies مبتکر آن بود و قصد داشت برای بریل، جایگزینی طراحی کند که یاد گرفتنش برای افراد دیر نابینا هم آسان باشد. مهندسان ELIA, به دلایلی که در مطلب پیشین شرحش رفت، معتقدند یاد گرفتن بریل برای کسانی که در بزرگسالی نابینا می‌شوند و تعدادشاغن هم کم نیست، دشوار است. به همین دلیل، به این باور رسیده‌اند که باید با اتکا به فناوری‌های موجود در قرن ۲۱ خط ویژه نابینایان را بهینه‌سازی کنند.

مهندسان ELIA, خطی ابداع کرده‌اند متشکل از دایره، خط، مربع و نقطه. آنها از این ابزار‌ها استفاده کرده‌اند تا خطی بسازند که هم برجسته باشد و هم از نظر شکلی، شبیه به خط بینایی. به نظر این مهندسان، با توجه به محفوظات ذهنی افراد دیر نابینا، این امر می‌تواند منجر به تسریع در یادگیری خط برای دیر نابینا‌ها باشد. آنها با استفاده از چهار ابزاری که در بالا گفتیم، حروف را تا حد امکان شبیه به حروف بینایی طراحی کرده‌اند. آنها همچنین سعی کرده‌اند شکل حروف را به گونه‌ای طراحی کنند که از هم فاصله داشته باشند تا نابینایان در هنگام لمس حروف با نوک انگشت، دچار مشکل نشوند.

یکی از نکاتی که مهندسان ELIA بر آن تأکید می‌کنند، سرعت یادگیری این خط است. آنها یک زمان دو ساعته را به عنوان حد اکثر وقتی که یک دیر نابینا برای یادگیری خط باید لحاظ کند، در نظر می‌گیرند. این مهندسان همچنین معتقدند با توجه به شباهت این خط به رسم‌الخط معمول بینایی، یاد گرفتن آن برای افراد غیر نابینا هم مثل آب خوردن است و بنا بر این، ارتباط نوشتاری میان بینا و نابینا هم تسهیل می‌شود. به عنوان مثال، یک معلم که شاگرد نابینا دارد، دیگر نیازی به یادگیری بریل نخواهد داشت. در حقیقت این ابداع به نظر این مهندسان، خط ویژه نابینایان را از یک ابزار تخصصی و اختصاصی، به وسیله ارتباطیِ عمومی تبدیل خواهد کرد.

این خط تازه، یک مدافع سرسخت ایرانی هم دارد. «شهاب سیاوش»، یک طراح ایرانی و شناخته شده فونت یا قلم رایانه‌ای است که تلاش کرده مشابهی ایرانی برای خط ابداعی ELIA طراحی کند. او نام خط جدید را «سپید‌خوان» گذاشته است. خطی که بر مبنای رسم‌الخط فارسی طراحی شده و شکل حروف، با استفاده از دایره و مربع و خط و نقطه به وجود آمده است. سیاوش هنوز نتوانسته خط ابداعی خود را با نابینایان تست کند اما معتقد است این خط می‌ةواند به سرعت جای خود را در میان آنها باز کند. او البته هنوز به امکان پایداری برای چاپ این خط بر روی کاغذ هم دست پیدا نکرده و برای چاپ برجسته نوشته‌ها در قالب سپید‌خوان، از دستگاه‌هایی نظیر شابلون‌زن و طلاکوب استفاده می‌کند.

ایران سپید بر آن است تا به زودی، گفتگویی را با سیاوش، طراح خط سپید‌خوان ترتیب دهد. شما می‌توانید پیشنهاد‌ها یا سؤالاتتان در باره سپید‌خوان را با ما از راه‌های مختلف در میان بگذارید تا در این گفتگو مطرح کنیم.

 

........هشتگ

* رئیس پلیس مترو تهران اعام کرده که برای پیشگیری از خودکشی قرار است در ۳۵ ایستگاه مترو تهران دیوار شیشهای کشیده شود. این خبر منتقدان زیادی داشت چون بهنظر آنها راه مقابله با خودکشی حل ریشهای و درست مشکلات است.  البته این شایعه از انجا در شبکه های اجتماعی منتشر میشد که یک نفر در یکی

از ایستگاههای مترو خودکشی کرده است و کاربران درباره همه این ماجراها مینوشتند: (دوستان میخوان دیوار شیشهای بذارن تو مترو جلوی خودکشیهایی که زیاد شده رو

بگیرن)، (قراره دیوار شیشهای نصب کنن تو مترو برای جلوگیری از خودکشی. طبق معمول به جای حل کردن مشکل صورت مسأله پاک میشه.)، (پول دیوار شیشهای رو صرف ایجاد شغل کنن که جوانها خودکشی نکنن. پیشگیری بهتر از درمان است)، (ایستگاههای دیگه خودکشی آزاده؟)، (35 ایستگاه از 128 ایستگاه. همیشه همه کارها نصفه نیمه... خب کسی که بخواد خودکشی کنه نمیتونه دو تا ایستگاه اونورتر که دیوار شیشهای نداره بره؟ یا کامل انجام بدید یا انجام ندید.)

* سردبیر نشریه سراج پیشنهاد داده طرحی به مجلس ارائه شود که براساس آن سن ازدواج از ۱۷ تا ۲۸ سال باشد و پس از آن اگر کسی ازدواج نکرد با او برخورد شده و با جریمه و کم شدن حقوق مجازات شود. متن پیشنهاد حجتاالسلام ادریسی در

شبکه های اجتماعی دست به دست میچرخید و کاربران شوخی و جدی دربارهاش مینوشتند:

(جوان بالای ۲۸ سال اگه تو این کشور درآمد پایدار و ثابت داشت، منتظر نمیموند که شما بیایید به اسم ازدواج اجباری و با یه طرح عجیب برای ۲۵درصدش نقشه بکشید، خودش اقدام میکرد.)، (برای چی از ایران رفتی!؟ +سال

دیگه ۲۸ سالم میشد...)، (من رفتم درباره این ازدواج اجباری تحقیق کردم. یکی یه مقاله نوشته و پیشنهاد داده همچین اتفاقی بیفته که کارهای جدی نیست نه قراره قانون بشه هم نیست. و هیچ چیز دیگهای. خونسردیتونو حفظ کنید)،

(اونایی که ۲۸ سال رو رد کنن بهشون خلافی میخوره یا اضافه ازدواج، باید چند تا ازدواج بیشتر کنن)،(من یک سال و یک ماه و دوازده روز خلافی دارم)، (کاش حالا که شما رو میخوان

جریمه کنن، به ما متأهلها یه میلیارد جایزه بدن)، (خوبه که علاوه بر طرح ازدواج اجباری،

طرح شغل اجباری و مسکن اجباری رو هم برای خودتون تصویب کنید که اگر کسی تا سن ۲۸ سالگی به اینها نرسید، ماهانه یکربع از حقوق همه نمایندگان مجلس برای تأمین بودجه این طرحها کسر شود.)، (عجیبه که توی امری که خدا اختیار گذاشته اینا میخوان اجبار بذارن)، (یکی از مواد اعالمیه ازدواج اجباری اینه که، گفتن اگه فرد بعد ۲۸ سالگی ازدواج نکنه از حقوقش کم میکنیم. مسئول عزیز ما کاری نداریم که شما بخوای حقوق ما رو کم کنی. یکی از دالیل عدم ازدواج همین نداشتن کار هستش. کاش اشتغال جوانان رو اولویت قرار بدید)، (فک کنم تنها کسی که از طرح ازدواج اجباری خوشحال شد مامان منه میگه چجوریه؟ کجا انجام میشه؟ فردا ۸ صبح میره منو معرفی میکنه)، (اگه این طرح ازدواج اجباری تصویب بشه شاهد حضور گشت خیابونا میشیم  میگن کارت ملیت ازدواج تو رو ببینم عههه بالای ۲۸ باید ببریمت. فک کن به جرم مجرد بودن میگیرنت میبرنت با یکی به زور عقدت میکنن. خدایا این خوشیا رو از ما نگیر.)

* برگزاری دادگاه اکبر طبری و

بیژن قاسمزاده از قضات قوه قضائیه به جرم فساد مالی بازتاب زیادی داشت. رقم بالای رشوه های دریافتی مسألهای بود که مورد توجه کاربران قرار گرفت. البته اینکه قاسمزاده دستور فیلتر شدن تلگرام را داده

بود باعث شد بیشتر هم به این دادگاه و جریاناتش َبر بدهکار بانکی یه بپردازند: (آقای اکبر طبری از برج ناقابل تو کامرانیه شیتیل گرفته. خدا رو شکر که حق مسکنمون از صدهزار تومن شد سیصدهزار تومن.)، (بزرگترین جرم اکبر طبری این ویلای 420 میلیاردی یا پولهای نقدی که رشوه گرفته و پروندههایی که از رسیدگی خارج کرده نیست، بزرگترین جنایت این آدم ناامید کردن مردم از اجرای عدالت در نظام که بابت این جرم باید دهها بار اعدام بشه...)، (چرا برای بیژن

قاسمنژاد اینقدر فیلتر تلگرام مهم شد؟ و برخی کارشناسان اصولگرا در نفی تلگرام قلمفرسایی کردند؟ چون با فیلتر تلگرام تونستند حواس ما، شما و آنها را از پروژه اصلی جناب اکبر طبری پرت کنند)، (علت ظهور اکبر طبریها چیست؟ تا زمانی که نظارت شدید انتظامی بر عملکرد قضات و دفاتر دادگاهها اعمال نشه ما شاهد ظهور چنین پدیدههایی خواهیم بود.)، (نمیدونم چه حکمی صادر میشه و اطلاعاتی هم ندارم ولی از دیدن این دو نفر در اینجا بسیار خوشحال و راضی

شدم.) ، (چه اشتهایی داشتی که 42 میلیارد تومان فقط تو یه فقره رشوه گرفتی و بازم سیر نشدی؟)، »فیلتر ماسک را تحمل نمیکند اما فیلتر تلگرام را بر ۴۰ میلیون کاربر تحمیل کرد!)، (این همون قاضیای هستش که تلگرام رو فیلتر کرد و الان خودش داره واسه اتهامات مالی محاکمه میشه. حالا کاری به ایناش ندارم، فیلتر ماسکشو چرا

برداشته؟!)، (آقا سؤال، این آقای قاضی که تلگرام رو فیلتر کرد و الان متهمه، چرا اینقدر شیک و اتو کشیده رفته دادگاه؟ مگه زندان نبوده؟)، (این عکس از بسیاری جهات نمادین است. ماسکها. لباس دالتونی طبری. کتشلوار قاسمزاده. آن مردان ایستاده. بطریهای آبمعدنی. ساعت دیواری. صندلیهای قرمز خالی. و از همه مهمتر قاسمزاده که فیلتر ماسکش را کنده است)،

(دارن فیلترکننده رو فیلتر میکنن)، (من جای سانسورچی بودم و ادعا داشتم که نمیخوام

تلگرام فیلتر باشه، الان بازش میکردم و میگفتم بازپرسی که دستورش رو داده بوده دستگیر شده و منتظر دستور جدیدم. من جای سانسورچی بودم با حکم یه بازپرس قبول نمیکردم تلگرام رو فیلتر کنم و به همین خاطرهاست که من جای سانسورچی نیستم

* قرعه کشی ایران خودرو و سایپا انجام شد. این قرعه کشیها بازتاب زیادی داشت و کاربران زیادی دربارهاش نوشتند.

نوشته هایی که بیشتر انتقادی بود: (به عنوان کسی که تو قرعه کشی ایران خودرو اسمش در

نیومده میگم، پراید خودم خیلی بهتر از اون ۲۰۶ هستش)، (لاتاری گرین کارت ثبتنام کرده

بودین شانس برنده شدنتون بیشتر از ماشینهای ایران خودرو و سایپا بود!)، (برای اولین بار دلم برای ایران خودرو سوخت، ملت تو کامنتای اینستاگرام هی میگن زود باشید پیامک نتایج قرعه کشی رو بدید. اون ادمین بیچاره پیج هم مرتب جواب کامنتا رو میده الان میدیم الان

میدیم وایسا یه ذره)، (خب قرعه کشی سایپا و ایران خودرو تمام شد. مبارک فک و فامیال و همه دلالها باشه)، (تو قرعه کشی ایران خودرو، 7 میلیون نفر شرکت کردن برای 40 هزار خودرو! ). ، (چشمام به صفحه پیامک واقعا گوشیم خشک شد. پس چرا ایران خودرو پیامک نمیزنه؟)، (ایران خودرو داره واسه 4 میلیون و 300 هزار نفر 15 هزار ماشین قرعه کشی میکنه،  به عبارتی هر هزار نفر سه تا ماشین)، (این قرعه کشی ایران خودرو از استندآپ هم خنده دارتره. از این گردونه ها آوردن که توپا شماره دارن بعد میخوان واسه ۲۵هزارتا خودرو

قرعه کشی کنن. انگار مسابقه محله است)، (به گمونم فقط ننه بزرگ خدا بیامرز من، ایران خودرو ثبتنام نکرده، توی قرعه کشی ) ایرانخودرو به ازای هر ۵۴۲ نفر یه دونه پژو پارس

وجود داشته)، (یه زمانی دعا میکردیم قرعه کشی برنده شیم ماشین ببریم الان دعا میکنیم برنده شیم ماشین بخریم)، (میدونستید احتمال قبولی در کنکور پزشکی دانشگاهها از شانس قرعه کشی ثبتنام ایرانخودرو و سایپا بیشتره؟)، (تو تاریخ بنویسین برای پراید قرعه کشی میکردن)

........کشکول

* جدول کلاسیک: برای پیدا کردن رمز 14 حرفی ما باید به 14 سؤال پاسخ دهید و حروف اول پاسخها را پشت هم بچینید تا رمز جدول بدست آید. تعداد حروف هر پاسخ را بعد از هر سوال برای کمک به شما ذکر کرده ایم. سؤالات: 1. دیو حرص (2) 2. اتوماسیون (10) 3. اثر چربی (2) 4. تفسیری از علامه طباطبایی (7) 5. ارتش نظامی شاه اسماعیل (6) 6. پیروزی (3) 7. از سازهای قدیمی (4) 8. اجاق مخفی (2)  9. داس دندانه دار (4) 10. اره نجاری (4) 11. داستان کوتاه (4) 12. تخلص ملاهادی سبزواری (5)  13. تکنوازی  (3) 14. فن سالاری (9). شما تا چهارشنبه هفته جاری فرصت دارید رمز جدول را با شماره پیامک 3000465040 به ما اعلام کنید. رمز جدول هفته گذشته: اگر بد کنی چشم نیکی مدار.

* پاسخ سؤالات جدول هفته گذشته: استلین. گال. رازقیه. باغبان. دندان. کار. نمک. یارانه. چترنجات. شوکا. ماتادور. نارکوک. یوا. کاتر. یرت. فروسفر. دولاب. آرتزین. ریم.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/21029.html
Page Generated in 0/0058 sec