printlogo


کد خبر: 20774تاریخ: 1399/2/23 00:00
روزنامه سه شنبه 23 اردیبهشت 1399
روزنامه سه شنبه 23 اردیبهشت 1399
پذیرش سالمندان و معلولان در مراکز بهزیستی آغاز شد - دیدار مجازی دانشجویان در دهه سوم رمضان با رهبر انقلاب - توزیع سبد کالای ماه رمضان از سوی شهرداری - راه اندازی ۴۰۰ مرکز تست سرپایی کرونا - تلفیق دقیق موسیقی و کلام، راز جاودانگی محمد تقی بهار - سیاست‌های واقع گرایانه کمیته پارالمپیک برای توکیو - کلاهبرداری در روزگار کرونایی؛ از«فیشینگ» تا آب لیتری

روزنامه «ایران سپید»

سه شنبه 23 اردیبهشت 1399

18 رمضان 1441

12 می 2020

سال بیست و چهارم شماره 6413

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره...

پذیرش سالمندان و معلولان در مراکز بهزیستی آغاز شد

دیدار مجازی دانشجویان در دهه سوم رمضان با رهبر انقلاب

توزیع سبد کالای ماه رمضان از سوی شهرداری

راه اندازی ۴۰۰ مرکز تست سرپایی کرونا  

تلفیق دقیق موسیقی و کلام، راز جاودانگی محمد تقی بهار

سیاست‌های واقع گرایانه کمیته پارالمپیک برای توکیو

کلاهبرداری در روزگار کرونایی؛ از«فیشینگ» تا آب لیتری

 

 

.........ویژه

* پذیرش سالمندان و معلولان در مراکز بهزیستی آغاز شد: رئیس ستاد مقابله با بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور از آغاز پذیرش سالمندان و معلولان در مراکز بهزیستی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی خبر داد.

محمد نفریه با اشاره به آخرین وضعیت مراکز توانبخشی شبانه‌روزی، مراکز نگهداری معلولان، سالمندان همچنین شیرخوارگاه‌های تحت نظارت سازمان بهزیستی اظهار کرد: این مراکز بر اساس دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های ابلاغ شده از سوی بهزیستی همزمان با شیوع ویروس کرونا عمل کرده‌اند و بر اساس آخرین آمار اخذ شده در این مراکز وضعیت تحت کنترل است. وی تصریح کرد: بر اساس بخشنامه‌های ابلاع شده به مراکز تحت نظارت بهزیستی، تمامی پذیرش‌ها اعم از معتادان در مراکز درمانی و همچنین سالمندان و معلولان و حتی کودکان تا اطلاع ثانوی ممنوع شد که البته در برخی از مواقع با حکم دادستانی اقداماتی در ارتباط با پذیرش افراد انجام می‌شود.

نفریه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پیگشیری در مراکز تحت نظارت بهزیستی گفت: گام‌های خوبی در این ارتباط برداشته شده است همچنین در مقاطع مختلف کمک‌های نقدی و غیرنقدی برای تهیه اقلام بهداشتی در ارتباط با مبارزه با ویروس کرونا شده است. رئیس ستاد مقابله با بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد:  با تلاش مددیاران، مادریاران و پدریاران شاهد بودیم که میزان مرگ و میرها در مراکز تحت نظارت بهزیستی نسبت به سایر کشورهای کاهش داشته است ضمن این که در سایر حوزه‌ها از جمله اجتماعی و توانبخشی نیز با کمترین آمار مرگ و میر روبه‌رو بوده‌ایم. نفریه یادآور شد: بر اساس آخرین تصمیم اخذ شده با توجه به شرایط موجود و کنترل وضعیت در مراکز بهزیستی، پذیرش در مراکز نگهداری تحت نظارت بهزیستی با رعایت دستورالعمل‌ها و بخشنامه آغاز شده است که البته در این زمینه نیز افراد به مدت ۱۴ روز قرنطیه و سپس پذیرش می‌شوند.

 

.......اخبار روز

* دیدار مجازی دانشجویان در دهه سوم رمضان با رهبر انقلاب: رئیس نهاد نمایندگی مقام رهبری پیرامون دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب که هر سال در ماه رمضان برگزار می‌شود، گفت: امسال با توجه به شرایط به وجود آمده این دیدار نیمه سوم رمضان به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

مساجد کشور از سه‌شنبه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باز می‌شوند: رئیس سازمان تبلیغات اسلامی: پس از پی‌گیری و مطالبه مستمر مردم و گفت‌وگوهای متعدد با وزیر محترم بهداشت، تصمیم گرفته شد تا از سه‌شنبه تمامی مساجد کشور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی شوند.

* ظریف: مبادله زندانیان بین ایران و آمریکا نیازی به مذاکره ندارد. وزیر خارجه: نیاز به مذاکره نداریم و ما اصلا مذاکره ای با آمریکا نخواهیم داشت.

مبادله زندانیان با هماهنگی حافظ منافع آمریکا در ایران انجام می‌شود. امتیازات مهمی با پایان تحریم تسلیحاتی به دست می‌آوریم.

* سخنگوی دولت در نشست خبری:

نظر دولت در مورد ثبت نام خودرو این است که با باز نگه داشتن  سایت به مدت طولانی امکان ثبت نام برای متقاضیان فراهم شود. در مورد قیمت خودرو هم یک کمیته سه جانبه تصیم گیری می کند؛ افزایش قیمتی در سال خواهیم داشت اما قطعا متفاوت خواهد بود با آنچه اکنون شاهد هستیم

* جزئیات پروتکل بازگشایی مساجد در شب‌های قدر: «رئیسی» معاون وزارت بهداشت: در برگزاری مراسم‌های شب قدر باید مراسم با یک ظرفیت محدود و ترجیحاً در فضای باز برگزار شود. حداقل فاصله از طرفین، پشت سر و جلو حداقل یک متر است. شرکت‌کنندگان در مراسم شب‌های قدر باید از ماسک و دستکش استفاده کنند و مهر، جانماز و قرآن را همراه خود ببرند. اگر فضای برگزاری مراسم سربسته بود، حداکثر از یک‌ چهارم فضا استفاده شود.

حداکثر زمانی که برای برگزاری شب‌های احیا گذاشتیم، دو ساعت است.

.........گفتگو ویژه

* توزیع سبد کالای ماه رمضان از سوی شهرداری

ماه مبارک رمضان, ماه رحمت خداوند بر مؤمنان, ماهیست که اقشار مختلف جامعه با روحیه ای همدلانه, اقدام به فعالیت های خیرانه به منظور کمک به همنوعانشان می کنند تا هم از برکات این ماه مبارک بهره مند شوند و هم از اینکه همنوعان مسلمانشان در این ماه دچار اعسار و تنگدستی نمی شوند, لذت ببرند.

سازمان ها و نهاد های دولتی و عمومی غیر دولتی هم تلاش می کنند سهمی در این سفره داشته باشند و با توزیع سبد های کالا به اقشار نیازمند, از قافله عقب نمانند. این روز ها خبر توزیع سبد کالا ویژه ی ماه رمضان به نیازمندان, از جمله برخی تشکل های معلولان از سوی شهرداری منتشر شد. اقدامی که از ابتدای ماه رمضان آغاز شد و تا پانزدهم ماه صیام, روز میلاد کریم اهل بیت, امام حسن مجتبی ادامه یافت و در آن روز, آخرین سری این سبد ها در مصلای امام خمینی (ره) توزیع شد.

علی عین القضات, مشاور مناسب سازی شهرداری که مسئولیت توزیع این سبد ها را داشت, در گفت و گو با ایران سپید پیرامون نیاز سنجی و نحوه ی توزیع این سبد ها اظهار داشت: «برای کمک مؤمنانه به نیازمندان, اهتمام ویژه ای از سوی اقشار جامعه, خیران و سازمان ها صورت گرفت و با کمک این گروه ها, بسته های معیشتی تهیه شد تا در اختیار این نیازمندان, از جمله معلولان قرار بگیرد. نحوه ی توزیع هم چنین بود که ما از انجمن های معلولان خواستیم تا آمار اعضایشان را در اختیارمان قرار دهند. منتها به دلیل اینکه اعتبار کافی نداشتیم, خواهش کردیم افرادی را معرفی کنند که شرایط ویژه تری دارند. مجموعاً بر اساس آنچه از سوی این تشکل ها معرفی شد و همچنین توان مالی شهرداری, توانستیم تعدادی سبد کالا بین انجمن های معلولان توزیع کنیم. منبع این سبد ها هم خود شهرداری بود.»

وی در خصوص نیاز سنجی و اولویت بندی تشکل ها اظهار داشت: «برخی تشکل ها با ارتباط مستمر دارند و در برنامه ها و جلسات مختلف در زمینه هایی مثل مناسب سازی معابر و بوستان ها حضور پیدا می کنند. این ها جزو تشکل های فعال هستند. ما بر اساس نیازی که از سوی این تشکل ها اعلام شد و توانی که داشتیم, تعداد محدودی سبد کالا توزیع کردیم. داعیه این را هم نداریم که عدالت را رعایت کردیم؛ چون علاوه بر تشکل های معلولان, خیریه ها و مراکز نگهداری سالمندان هم بودند.»

عین القضات در پایان در پاسخ به این سؤال که آیا به یک میزان این سبد ها بین تشکل های معلولان توزیع شد؟ اظهار داشت: «طبیعتاً این امکان وجود نداشت. مثلاً تشکلی مثل انجمن ام اس 7 هزار و 100 عضو دارد. قطعاً تعداد سبد هایی که توزیع کردیم کمتر از این آمار بود. آنچه ما مطرح کردیم این بود که خود تشکل ها کسانی که وضعیت ویژه ای دارند؛ خانواده های دارای دو معلول یا معلول خیلی شدید و نظیر این ها را اولویت بندی کرده و این سبد ها را توزیع کنند. در واقع ما حواله ها را به خود انجمن ها دادیم.»

 

........بهداشت و سلامت

* راه اندازی ۴۰۰ مرکز تست سرپایی کرونا: معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: راه اندازی ۴۰۰ مرکز نمونه گیری سرپایی باعث شد ورودی بیمارستان ها کاهش پیدا کند. به نقل از مهر، علی رضا رئیسی،گفت: همکاری فوق العاده مردم برای رعایت بهداشت فردی و جمعی و توجه به توصیه‌های وزارت بهداشت، باعث شد الگوی کشوری بسیار قابل توجه باشد. وی گفت: تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، عدم مسافرت و…، باعث شد روزهای بی نظیری را تجربه کنیم و نتیجه آن را دیدیم.

رئیسی با اشاره به انجام غربالگری وسیع در سطح کشور که در دنیا بی نظیر بود، افزود: ۷۸ میلیون نفر در مرحله اول که شامل ۹۰ درصد از جمعیت کشور می‌شود، غربالگری شدند و الان مرحله دوم شروع شده که به مرز ۳۲ میلیون نفر رسیده است. وی ادامه داد: از ۷۸ میلیون نفری که غربالگری شده‌اند حدود یک میلیون نفر پیدا کردیم که علائمی داشتند. آنها به مراکز ۱۶ ساعته ارجاع شدند و ۱۳۰ هزار نفر پیدا کردیم که واجد توجه بیشتری بودند. از این ۱۳۰ هزار نفر، تست انجام شد.

معاون وزیر بهداشت گفت: قبل از انجام غربالگری کرونا و راه اندازی تست‌های سرپایی، روزانه ۱۲۰۰ نفر ورودی به بیمارستان‌ها داشتیم. بعد از راه اندازی غربالگری، در مراحل اولیه روزانه ۲۰۰ مورد پیدا می‌کردیم. معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: در مرحله دوم غربالگری، بیشتر تمرکز بر افراد سالمند، آسیب پذیر و مادران باردار است. رئیسی به راه اندازی ۴۰۰ مرکز نمونه گیری سرپایی در کشور اشاره کرد و افزود: این اقدام باعث شد ورودی بیمارستان‌ها کاهش پیدا کند. وی در عین حال خطاب به مردم، گفت: بیماری می‌تواند قابل برگشت باشد و دوباره شیوع پیدا کند، اگر مردم فکر کنند که وظایف آنها تمام شده است. در خوزستان دقیقاً همین موضوع رخ داد و باعث شد به عقب باز گردیم.

* قطع زنجیره انتقال بیماری تنها با همکاری مردم: مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات هلال احمر در بازدید از طرح‌های بازرسی سلامت جمعیت هلال گیلان با تأکید بر ماندن مردم در خانه ها، گفت: قطع زنجیره حیات ویروس کرونا بدون همکاری مردم میسر نیست. به نقل از مهر، امیر فراتی با قدردانی از همکاری و مشارکت مردم گیلان، تصریح کرد: گیلانیان به خاطر توجه ویژه ای که به هشدارهای متولیان سلامت کشور دارند، بیشتر ساعات روز را در کانون گرم خانه‌هایشان سپری می‌کنند. وی ادامه داد: این اقدام نشان از درک و شعور بالای مردم این استان دارد که قطعاً موجب قطع حلقه حیات و انتقال این ویروس خواهد شد.

* همه آنچه باید برای ورود به آرایشگاه در دوران کرونا بدانید: اواخر هفه گذشته فعالیت آرایشگاه‌ها از سوی ستاد ملی مدیریت کرونا مجاز اعلام شد، اما بهتر است پیش از مراجعه به آرایشگاه‌ها در دوران کرونا بدانید در این‌گونه محیط‌ها باید چه اقداماتی برای پیشگیری از شیوع ویروس انجام دهید و کدام خدمات نباید ارائه شود.به نقل از ایسنا، با اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند، فعالیت واحدهای صنفی کم‌خطر از ۲۳ فروردین در استان‌ها و از روز ۳۰ فروردین هم در تهران آغاز شد، اما بر اساس تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای به غیر از فروشگاه‌های سوپرمارکتی، بهداشتی و شوینده، پاساژ و مجتمع‌های تجاری و بازارهای مرکزی مسقف، آرایشگاه و سالن‌های زیبایی، آموزشگاه‌های رانندگی، رستوران، اغذیه‌فروشی، طباخی و فست‌فود، گرمابه، سونا و ماساژ، روزبازارها و نمایشگاه‌ها، مراکز بازی و تفریحی و گیم‌نت، باشگاه‌های ورزشی و بدنسازی، تالار پذیرایی و سالن مراسم، قهوه‌خانه، چایخانه و تریا جزو مشاغل پرخطر محسوب شدند که تا اطلاع ثانوی اجازه فعالیت ندارند که البته از بین آن‌ها محدودیت فعالیت پاساژها از اول اردیبهشت و آرایشگاه‌ها از ۱۷ اردیبهشت برداشته شد. با این وجود به نظر می‌رسد آرایشگاه‌ها یکی از بخش‌های حساس است که عدم رعایت نکات بهداشتی در آن ممکن است به تشدید شیوع ویروس کرونا دامن بزند؛ بنابراین بهتر است بدانیم که در چنین شرایطی چه نکاتی باید در آرایشگاه‌ها رعایت شود و ورود به کدام آرایشگاه‌ها خطر کمتری برای سلامتی‌مان دارد. بر اساس راهنمای فاصله‌گذاری اجتماعی و الزامات سلامت محیط و کار در آرایشگاه‌ها در دوران کرونا، نحوه نوبت‌دهی به مشتریان باید به صورت تلفنی یا اینترنتی و به گونه‌ای باشد که حداقل افراد در سالن انتظار آرایشگاه‌ها حضور داشته باشند، به‌طوری‌که فاصله حداقل یک متر بین افراد رعایت شود.همچنین استفاده از شیلد و عینک حفاظتی، ماسک و روپوش برای آرایشگر ضروری است و در هنگام صحبت کردن با مشتری و یا همراهان مشتری باید فاصله حداقل یک متر رعایت شود. از طرف دیگر مقرر شده وسایل غیر ضروری در سالن انتظار مشتریان و سایر قسمت‌هایی که مشتریان در رفت و آمد هستند به حداقل برسد و شست‌وشوی سر و صورت مشتریان، با رعایت بهداشت و داشتن دستکش مناسب برای هر مشتری و شیلد صورت برای آرایشگر قبل و پس از آرایش و یا رنگ کردن مو انجام شود.

در مورد مشتریان هم باید از پذیرش افرادی با علایم تب، سرفه، گلودرد و تنگی تنفسی خودداری شود؛ استفاده از ماسک ساده پشت گوشی نیز برای مشتریان الزامی است. بعد از هر اصلاح، تجهیزات باید ضدعفونی شود همچنین آرایشگاه‌ها موظف‌اند در قسمت مشخص آرایشگاه محلول‌های ضدعفونی دست یا امکانات شستشوی دست با آب و صابون قرار دهند، به‌طوری که شاغلین و مراجعه کنندگان به آن دسترسی داشته باشند. بعد از هر اصلاح/آرایش نیز سطوح و تجهیزات مورد نیاز در آرایشگاه‌ها با آب و مواد شوینده و سپس استفاده از مواد گندزدای مناسب الکلی باید تمیز شود. دستگیره در ورودی آرایشگاه، کلید و پریزها و راه پله و سایر سطوحی که در معرض تماس مشترک است هم باید مرتب گندزدایی شوند. البته باید بعد از انجام هر گونه امور آرایشی، کلیه وسایل حفاظتی استفاده شده به نحو صحیح دفع و بهداشت دست نیز رعایت شود، تجهیزاتی مانند حوله، سر بند، پیش بند باید یا یکبار مصرف باشد یا به صورت اختصاصی مورد استفاده قرار گیرد و اگر نیاز به استفاده از تجهیزات به طور مشترک برای مشتریان وجود داشت، آن وسیله بعد از استفاده برای هر مشتری جداگانه تمیز و گندزدایی شود.

همچنین فضای عمومی آرایشگاه‌ها باید دارای تهویه مناسب باشد، به‌طوری‌که هوای تازه همیشه جریان داشته باشد.

ارائه کدام خدمات در آرایشگاه‌ها ممنوع است؟

بر اساس دستورالعمل بهداشتی ستاد ملی مدیریت کرونا انجام هر گونه تزریق جهت امور آرایشی، میکروپیگمنتیشن (به دلیل مدت زمان طولانی با فاصله بسیار کم)، خدمات اپیلاسیون، خدمات مانیکور و پدیکور و کاشت ناخن و مژه نیز نباید در آرایشگاه‌ها انجام شود.

 

.......آهنگ و درنگ

* تلفیق دقیق موسیقی و کلام، راز جاودانگی محمد تقی بهار: اردیبهشت را بدون شک می‌توان ماه یادبود قله‌های شعر و ادب فارسی دانست. همزمان با روز سعدی در آغازین روز این ماه، در محافل ادبی یادی هم می‌شود از محمد تقی بهار، به مناسبت سالمرگ این شاعر و ترانه‌ساز نامی معاصر. از میان شعرا و مصنفان معاصر، کمتر کسی توانسته به جایگاه محمد تقی بهار در میان عامه مردم حتی نزدیک شود. علیرغم پیچیدگی‌های کلامی این شاعر اهل مشهد، موسیقی‌هایی که با تکیه بر کلام او ساخته شده، همگی جا در حافظه جمعی ملت ایران خوش کرده‌اند. در همین رابطه، بد نیست نگاهی بیندازیم به یادداشتی از «علی‌رضا میر‌علی‌نقی»، منتقد و پژوهشگر موسیقی در باره چرایی این ماندگاری.

راز ماندگاری قطعاتی که بر اساسِ ترانه‌های ملک‌الشعرای بهار ساخته شده، چیست؟» رازِ جاودانگی آثاری چون «بهار دلکش»، «ای شکسته‌دل»، «ز من نگارم» و «مرغ سحر»؟ این موضوعی است که ذهنِ بسیاری از جمله مرا به خود مشغول کرده است؛ چرا که براساسِ قراینِ موجود «محمد تقی بهار» خودش نیز چنین تصوری از این آثار نداشته است؛ در حالی‌که هم‌اکنون بسیاری از ترانه‌های او ماندگارتر از شعرهایش شده است و شنونده‌ها و خوانندگانِ بیشتری دارد؛ اما مهم‌ترین دلیلِ این موضوع را می‌توان در هم‌نشینی «بهار» با موسیقی‌دانانِ‌ بزرگِ هم‌عصرِ او دانست. موزیسین‌هایی که با دربار قاجار ارتباط داشتند و نمونه‌ی آن «جهانگیر مراد»‌ – حسام‌السلطنه- است که آهنگِ تصنیف «ای کبوتر از آشیان کناره کردی» را نوشت یا دیگر موسیقی‌دانانی چون درویش‌خان و شاگردانِ او چون مرتضی‌ نی‌داود. در همکاری او با اهالی موسیقی، حتی یک چهره‌ی متوسط نیز نمی‌بینید؛ او تنها با تمامِ چهره‌های شاخص همکاری می‌‌کرد و به همین خاطر تمامی‌ کارهایش خوب و بسیاری‌شان عالی است و بنابراین رازِ‌ ماندگاری آثار او را باید در تلفیقِ مناسبی دانست که میان شعر و موسیقی رخ داده است؛ شما زمانی که «بهار دلکش رسید و دل به‌جا نباشد» را می‌شنوید، به نظر می‌رسد که شعر و موسیقی را یک‌نفر ساخته است؛ ما سندی نداریم که بگوییم اول شعر سروده شده و بعد آهنگ ساخته شده است یا برعکس؛ در واقع تنها به ماحصلِ ‌اثر کار داریم نه روند شکل‌گیری آن؛ اما با این وجود تلفیقِ عمیقی و درونی‌ای میانِ‌ کلام و پیوند رخ داده است. در تاریخ موسیقی معاصر، نمونه‌های این تلفیقِ درست بسیار است که از جمله‌ی آن می‌توان به همکاری‌های میان مرتضی‌خان محجوبی و رهی معیری و همچنین همایون خرم و تورج نگهبان اشاره کرد که نتیجه‌ی آن خلقِ آثاری است که با هم‌نشینی و مجالستِ ذهن و روح شکل گرفته و هم‌کوکی دل‌ها. او ترانه‌هایش را بر حسب ذوق‌ورزی آزاد و شکوفایی طبع در محیطی دوستانه می‌‌نوشت که سرشاز از خلوتِ دوستانه بود. صفای اهل هنر در اواخر دوران قاجار و اوایل دورانِ پهلوی، خود عاملِ مهمی در خلقِ آثارِ باشکوه داشت؛ هرچند «بهار» در زمانی این آثار را نوشت که ترانه‌سرایی به هیچ‌عنوان جدی گرفته نمی‌شد؛ در دوران پیش از مشروطه، حتی آن را کاری سخیف می‌دانستند و شاعر بزرگِ هم‌عصرِ او – ایرج میرزا- وقتی قرار است به عارف طعنه بزند به او می‌گوید: «تو شاعر نیستی، تصنیف سازی‌.» بر اساسِ همین نگاه است که دیوان‌های متعددِ بهار که به همت «احمد نیکو همت» منتشر شده است، ترانه‌هایش جای ندارد و بعد از سال‌ها «عارف قزوینی» با ملی‌کردن موضوع ترانه‌ها به آن هویتی دوباره داد. از میانِ تمامی آثارِ «بهار»، قطعه‌ی «مرغ سحر» است که از همه معروف‌تر است؛ این ترانه در روزگار کنونی توانسته است کارکردِ یک سرود ملی را داشته باشد – اگرچه به هیچ‌روی فرم سرود ندارد- دلایل این موضوع می‌تواند به اندازه‌ای پیچیده باشد که شاید جامعه‌شناسان و تحیلیل‌گران نیز نتوانند درباره‌ی آن نظر قاطعی بدهند و این امر را به درستی بشکافند؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که «مرغ سحر» تا ۲۵ سالِ گذشته، به اندازه‌ی امروز محبوبیت نداشت. این اثر را ۹۰ سال پیش برای اولین بار ملوک ضرابی خواند و بعد از آن قمرالملوک وزیری آن را به اجرا درآورد. در اوجِ دورانِ ارکستر «گل‌ها» این اثر با تغییراتی در شعر که استاد پیرنیا آن را انجام داد، توسط زنده‌یاد «نادر گلچین» اجرا شد که مورد تایید استادِ سخت‌گیری چون «حسن کسایی» قرار گرفت و پس از آن، آقای شجریان آن را به اجرا درآورد؛ اگرچه خود من اجرای زنده‌یاد «گلچین» را به تمامی اجراهای قبل و بعد از آن ترجیح می‌دهم؛ در این میان آقای شجریان کاربردِ دیگری برای این قطعه قایل شدند و از آن به عنوان نمادی برای اعتراض هنرمندانه یا تظاهر به اعتراض استفاده کردند.و نکته‌ی پایانی آنکه در بررسی آثار «ملک‌الشعرای بهار» نباید این موضوع را نادیده گرفت که آثاری که او نوشته «ترانه» است نه «تصنیف». «ملک‌الشعرای بهار» برخلاف مصنفانی چون شیدا و امیرجاهد تنها شعرِ اثر را می‌گفته است و موسیقی را دیگران خلق می‌کرده‌اند.

.......ورزشی

* سیاست‌های واقع گرایانه کمیته پارالمپیک برای توکیو

انتظار می رود با توجه به زمان باقی مانده تا پارالمپیک توکیو و تمدید اردوها تا یک سال و نیم آینده که هزینه ها را مضاعف خواهد کرد، کمیته ملی پارالمپیک به سیاستگذاری خود پایبند باشد و بدان عمل کند.

سال گذشته بود که کمیته ملی پارالمپیک در جلسات متعدد و کارشناسی به این نتیجه رسید که برای اعزام به بازی های توکیو، کیفی سازی را مدنظر قرار داده و ملاک اعزام در دوره آتی، مدال آوری و کیفی سازی باشد تا تیم ها و نفراتی که از شانس کمتری برخوردارند، اعزام نشوند.

مصوبه ای که البته مخالفان بسیاری داشت؛ به ویژه آنهایی که از دایره مدال آوری بیرون بودند و در قبال این تصمیم اصولی، جبهه گیری کردند. با این وجود، کمیته ملی پارالمپیک و هیات اجرایی قاطعانه از این تصمیم دفاع کردند؛ تصمیمی که البته دو قربانی بزرگ داشت؛ بسکتبال با ویلچر و فوتبال نابینایان. دو رشته ای که اگرچه در آسیا برای خود برو بیایی دارند و از بازیهای پاراآسیایی بیش و کم با دست پر باز می گردند؛ اما با توجه به جایگاهشان در رنکینگ جهانی، در پارالمپیک چندان شانسی ندارند.

بعد از اعتراضات شدید دو تیم، در نهایت هیات اجرایی یک جلسه اضطراری با حضور نمایندگان دو تیم معترض یعنی کمیته بسکتبال با ویلچر و رئیس فدراسیون نابینایان برگزار و ضمن شنیدن ادله و نظرات آنها، بار دیگر شرایط این دو تیم را بررسی کرد تا اگر معیارها و کیفیت این دو تیم با مصوبه اعزام نزدیک هم بود و معترضین توانستند اعضای هیات اجرایی را متقاعد کنند، در این تصمیم تجدیدنظر شود.

در نهایت کمیته ملی پارالمپیک در یک عقب نشینی اعلام کرد نامه نگاری ها نتیجه داده اما تنها تیم بسکتبال با ویلچر مجوز حضور در پارالمپیک را خواهد داشت و امکانی برای بازگشت فوتبال نابینایان به بازیهای 2020 وجود ندارد.

ابلاغ دوباره سیاست های اعزام

حالا و پس از تعویق یک ساله بازیهای توکیو و موکول شدن آن به تابستان 2021، کمیته ملی پارالمپیک در یک بیانیه بلندبالا سیاست‌های خود را برای اعزام به توکیو ابلاغ کرده که مهمترین بند آن پ است که در آن معیارهای اعزام به این رقابتها اعلام شده. در این بند می خوانیم: «ورزشکاران و رشته ها مشروط به قرار گرفتن در جایگاه  شانس کسب مدال و با توجه به شرایط فنی، سنجش و پزشکی در لیست نهایی پارالمپیک 2020 قرار خواهند گرفت و ملاک اعزام، کسب سهمیه صرف نخواهد بود.»

با ابلاغ این سیاست اصولی در قبال اعزام کاروان ایران به توکیو، این انتظار وجود دارد که کمیته پارالمپیک به این سیاست ها پایبند بوده و کیفی سازی در این دوره را به طور جد در دستور کار قرار دهد.

اعزام کیفی و بر پایه معیارهای اصلی که در سیاست ابلاغی به صراحت به آنها اشاره شده، بدان معناست که در شرایط سخت اقتصادی فعلی و با توجه به قیمت افسارگسیخته دلار و البته هزینه سنگین اعزام به توکیو، تنها نفراتی اعزام شوند که برای ورزش ایران آورده داشته باشند.

انتظار می رود با توجه به زمان طولانی باقی مانده تا بازی های توکیو و با توجه به تمدید اردوها تا یک سال و نیم آینده که هزینه های ورزش از جمله ورزشکاران را مضاعف خواهد کرد، کمیته پارالمپیک به این سیاستگذاری پایبند باشد و بدان عمل کند.

........حوادث

* کلاهبرداری در روزگار کرونایی؛ از«فیشینگ» تا آب لیتری ۱۰۰ هزار تومان!

کلاهبرداران کرونایی شبانه روز به کار هستند تا بتوانند گوش‌بری کنند. آنها انواع مختلفی از کلاهبرداری را تجربه می کنند تا در شرایطی که افکار عمومی از ترس کرونا، فلج شده است، بتوانند برای خود چیزی دست و پا کنند. روشهای بسیار متنوعی در مانور متقلبانه این کلاهبرداران دیده می شود که نشان می‌دهد کرونا، فرصت جدیدی را برای ارتکاب جرم در اختیار آنها قرار داده است. به نقل از خبرآنلاین، از هیات دولت کشور گواتمالا گرفته تا شرکت گوگل، از متقاضیان وام کرونا تا مال باختگان کارت به کارت این روزها، همه درگیر پرونده های کلاهبرداری هستند که شرایط خاص قرنطینه اقتضا می کرده تا تغییراتی در زندگی خود بدهند. در جهان، معروفترین پرونده مربوط به کلاهبرداری کرونایی در شرکت گوگل، بزرگترین موتور جستجوی اینترنتی جهان خود را نشان داد. البته نه این که در شرکت گوگل کلاهبرداری شده باشد، بلکه از گوگل و به خصوص سرویس ایمیل این شرکت به عنوان ابزاری برای کلاهبرداری گسترده در سراسر جهان استفاده می شده است. روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس به نقل از گوگل اعلام کرد روزانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان با کلاهبرداری‌های مرتبط با ویروس کرونا از طریق سرویس های این شرکت روبرو می‌شوند. آنطور که گوگل بیانیه داده است، این شرکت اینترنتی مجبور شده روزانه ۱۸ میلیون پیام را مسدود کند زیرا مجرمان سایبری سعی دارند با سو استفاده از این همه گیری افراد را در فضای آنلاین فریب دهند و اطلاعات آنها را فاش کنند. به عنوان مثال گاهی اوقات کلاهبرداران وانمود می‌کنند این ایمیل‌ها از سوی مقامات رسمی ارسال شده تا توصیه‌های مفیدی را ترویج دهد. گاهی اوقات نیز کلاهبرداران از افرادی که در خانه به کار و آموزش مشغول هستند سو استفاده می‌کنند و ایمیل‌هایی ارسال می‌کنند که به نظر می‌رسد از سمت محل کار یا دوستان آنها است. ولی در حقیقت این ایمیل‌ها از سوی کلاهبرداران اینترنتی ارسال می‌شود که سعی دارند با سواستفاده از همه گیری ویروس کرونا از مردم کلاهبرداری کنند.

یکی از کلاهبرداری های صدادار کرونایی، مربوط به رسوایی مالی در هیات وزرای گواتمالا بود. طبق اعلام رویترز، گروهی از مقامات رسمی اهل کشور گواتمالا با همکاری هم دست به کلاهبرداری از بودجه دولت در دوران شیوع ویروس کرونا زدند. این خبرگزاری اعلام کرده گروهی از مقامات رسمی گواتمالا برای کلاهبرداری از بودجه دولت نقشه‌هایی کشیده بودند که رودولف گلدامز، معاون فنی وزارت بهداشت و هکتور ماروکین، معاون اداری وزارت بهداشت نیز به دنبال این اتفاق از سمت خود برکنار شدند.

کلاهبرداری در شرایط کرونایی تنها به گوگل و گواتمالا اختصاص ندارد. در کشور خودمان هم برخی کلاهبرداران با دیدن شرایط کرونا در جامعه، شروع به فعالیت مجرمانه برای خالی کردن جیب دیگر هموطنان کردند. یکی از کلاهبرداریهای معمول در دوره کرونا، کلاهبرداری به بهانه تست است و ناگفته پیداست که تست ها هم می تواندتقلبی از آب درآیند. در این روش، کلاهبرداران با طراحی اپلیکیشن های جعلی، اثر انگشت افراد را به سرقت می بردند و با دریافت اطلاعات حساب مردم، قادر به خالی کردن حساب آنها می شدند. ظاهرا در استان البرز، برخی از این کلاهبرداریها باعث شده تعدادی شاکی به پلیس فضای تبادل اطلاعات مراجعه کنند و از دست کسانی که با گرفتن اثر انگشت آنها، مدعی تست اینترنتی کرونا بودند، شکایت کردند.آنطور که مقامات پلیس اعلام کرده اند کلاهبرداری از مردم در دوره قرنطینه کرونا بیشترین جرایم سایبری را تشکیل داده است. یکی از کلاهبرداریهای رایج در روزهای کرونایی، کلاهبرداری با تقلید صدای وزیر ارتباطات بود. «سرهنگ رامین پاشایی» معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در این باره گفته است: «بیشترین جرائمی که در این مدت اتفاق می‌افتاد، کلاهبرداری‌های تلفنی بود. با توجه به اینکه مردم در این مدت به استفاده از فضای مجازی تشویق شده و اوقات فراغت بیشتری نیز داشتند، کلاهبرداران و مجرمان سایبری نیز از این فرصت سوء استفاده کرده و اقدام به کلاهبرداری کردند.» سرهنگ پاشایی با بیان اینکه هرچه سطح استفاده از خدمات وب زیاد شود، جرائم نیز افزایش پیدا می‌کند، گفته: «بعضا کلاهبرداران با تقلید صدای مجریان معروف مانند آقایان رشیدپور و ضیاء و یا برخی وزرا مانند وزیر ارتباطات با افراد تماس گرفته و ادعا می‌کردند که از یک برنامه تلویزیونی که با حضور وزیر برگزار شده تماس گرفته‌اند و با ایجاد یک فضای دروغین مردم را مجاب می‌کردند که در یک مسابقه تلویزیونی هستند و با همان ترفند قدیمی اطلاعات افراد را سرقت کرده و یا با کشاندن افراد به پای دستگاه ATM اقدام به سرقت می‌کردند.»

دوره کرونا، دوره مصرف برخی محصولات ضدعفونی و داروهای خاص است که تقلبی اندازی در این کالاها، بسیار دیده شده است. از جمله کلاهبرداری از طریق فروش داروی تقلبی ضد کرونا و محلول تقلبی در دوره قرنطینه بود. در برخی شهرهای کشور از جمله شیراز، کلاهبرداران ۲۰ لیتر آب را به مبالغ بسیار کلان ۲ میلیون و نیم می فروختند. در یکی از پرونده های کلاهبرداری کرونایی، زنی مدعی بود که با دارویی به نام NBH می توان کرونا را درمان کند. این زن بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از اشخاص ساده لوحی که فریب تبلیغات گسترده او را خورده بودند، گرفت و در نهایت، دستبند قانون به دستهایش نشست. برخی مال باختگان این پرونده برای ثبت سفارش خود، مبالغی بین ۵۰۰ هزار تا ۳ میلیون تومان به ازای یک بسته داروی تقلبی از دست داده اند. در روزگار کرونایی، کلاهبرداری ازطریق انتشار فراخوان کمک و نیامندی، افزایش چشمگیری داشت. مسئولان پلیس اعلام کرده اند افزایش ۱۰۰درصدی کلاهبرداری کارت به کارت در دوره کرونایی اتفاق افتاده است. رئیس پلیس آگاهی استان سمنان، افزایش چشمگیر کلاهبرداری از طریق کارت به کارت را به خاطر کاهش مراجعات حضوری مردم می داند و می گوید: در شرایط عادی سقف جابه‌جایی پول از روش کارت به کارت ۳۰ میلیون ریال بود که با شیوع ویروس کرونا به منظور جلوگیری از ترددهای غیرضروری، سقف تراکنش مالی به ۱۰۰ میلیون ریال افزایش یافت که این افزایش سقف تراکنش بازار کلاهبرداری را داغ کرده است. سرهنگ بینقی گفته است: با افزایش سقف مجاز انتقال وجه، ارزش ریالی کلاهبرداری به روش کارت به کارت از بیست و هشتم اسفند ۹۸ تا پانزدهم فروردین امسال ۱۲۸ درصد افزایش یافت.

همچنین کلاهبرداری به بهانه پرداخت وام معیشتی کرونا در روزگار قرنطینه هم سیر صعودی داشت. وام کرونا، پرداخت مبلغ یک میلیون تومان به حساب سرپرستان خانواده بود که در ابتدای اردیبهشت ماه پرداخت شد. در کلاهبرداری مربوط به پرداخت این مبلغ، برخی کلاهبرداران با ارسال شماره پیامکی روی تلفن همراه مردم، از آنها می خواستند مشخصات حساب بانکی خود را اعلام کنند و از طریق دریافت این اطلاعات، حساب مردم را خالی می کردند.

این دسته از کلاهبرداران با روش سنتی «فیشینگ» یا ایجاد صفحات جعلی پرداخت وجه الکترونیک نیز اطلاعات حساب و کارت بانکی افراد را به سرقت می بردند، تا جایی که کلاهبرداری با فیشینگ صفحه جعلی بانکها و ایجاد اپلیکیشن های تبدیل به جعلی بزرگترین عامل کلاهبرداری آنلاین در سراسر جهان شد. سرهنگ تورج کاظمی رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت با اشاره به اخبارمنتشر شده پیرامون اعطای وام یک میلیون تومانی معیشتی به شهروندان از سوی دولت اظهارکرد: دراین شرایط ممکن است که متاسفانه افراد سودجو دست به اقدامات مجرمانه زده و با طراحی سایت یا درگاه‌های پرداخت جعلی اقدام به سوءاستفاده از حساب بانکی متقاضیان یا حتی اطلاعات شخصی آنان شود که به همین دلیل لازم است که حتما شهروندان با هوشیاری کامل نسبت به ثبت نام در این سایت‌ها اقدام کنند. او ادامه داد: ممکن است افراد سودجو سایتی جعلی با آدرسی بسیار شبیه به نسخه اصلی را طراحی کرده و از طریق پیامک یا پیام‌رسان و شبکه‌های اجتماعی آن را تبلیغ کنند. در این شرایط متقاضیان به سایت جعلی هدایت شده و در آنجا ممکن است از آنان بخواهند با پرداخت مبلغی اندک درخواست خود را ثبت کنند. یا حتی ممکن است از اطلاعات هویتی و شخصی این افراد سواستفاده شود.

همچنین در این قبیل از کلاهبرداریها مجرمان سایبری با درج تصاویر غیر واقعی از نیازمندان در کانال‌ها، گروه‌ها و صفحات شبکه‌های اجتماعی از احساسات شهروندان سوءاستفاده کرده و تقاضای مبالغی برای کمک به نیازمندان می‌نمایند و در مواردی نیز به منظور پرداخت کمک‌های مالی شهروندان، آنها را به صفحات و درگاه‌های جعلی بانکی (فیشینگ) هدایت می‌کنند.علاوه بر این روشها، جرایم دیگری ازجمله احتکار، گرانفروشی و سرقتهای زیادی در دوره کرونا گزارش شده است که به دلیل شرایط ویژه این روزها، انجام شده است. از جمله در یکی از پرونده های عجیب جرایم کرونایی، کلاهبرداران با انتشار آگهی‌هایی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تحت عنوان تست کرونا در منزل با نامه جعلی از وزارت بهداشت به ساختمان‌های مسکونی مراجعه می‌کنند و به شکل غافلگیرانه با مواد بیهوشی ساکنان را بیهوش و اقلام ارزنده را به سرقت می‌برند. سرهنگ محمدپور رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی درباره این جرم کرونایی به پایگاه خبری پلیس گفته است: متاسفانه شاهد انتشار اخبار جعلی و کلیپ‌های غیر واقعی و در خصوص انتشار وسیع بیماری ویروس کرونا هستیم که انتشار اینگونه کلیپ‌ها و اخبار جعلی در فضای مجازی باعث ایجاد نگرانی خانواده‌ها و تشویش اذهان عمومی در کشور شده است. او ادامه داد: کلاهبرداران با انتشار آگهی‌هایی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تحت عنوان تست کرونا در منزل با نامه جعلی از وزارت بهداشت به ساختمان‌های مسکونی مراجعه می‌کنند و ناگهان به صاحب خانه حمله کرده و به صورت غافلگیرانه مواد بیهوشی را به صورت آنها نزدیک کرده و با بیهوش کردن افراد درون منزل، هر چه اشیای قیمتی یافتند را به سرقت می‌برند. پلیس از مردم خواسته است به این آگهی‌ها به هیچ عنوان اعتنا و اعتمادی نکنند و مدنظر داشته باشند اگر قرار باشد اکیپ‌هایی برای بررسی بیماری به منازل مسکونی مراجعه کنند قطعا موضوع از طریق وزارت بهداشت اطلاع‌ رسانی می شود.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/20774.html
Page Generated in 0/0059 sec