روزنامه دوشنبه 22 اردیبهشت 1399
بودجه ی قانون حمایت از معلولان, در انتظار تأمین اعتبار از محل هدفمندی یارانه ها - مردم عزیز ایران با رفتار متین و صبورانه خود انصافاً خوش درخشیدند - زلزله ۵ ریشتری تهران، پیشلرزه یا لرزه اصلی؟ - توصیههای کرونایی برای معلولان - بازی و کودک نابینا - ورزش در قرنطینه خانگی/معرفی تمرینات مقاومتی - زن 20 ساله، کلکسیونی از شوهران خلافکار دارد
|
روزنامه «ایران سپید»
دوشنبه 22 اردیبهشت 1399
17 رمضان 1441
11 می 2020
سال بیست و چهارم شماره 6412
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره...
بودجه ی قانون حمایت از معلولان, در انتظار تأمین اعتبار از محل هدفمندی یارانه ها
مردم عزیز ایران با رفتار متین و صبورانه خود انصافاً خوش درخشیدند
زلزله ۵ ریشتری تهران، پیشلرزه یا لرزه اصلی؟
توصیههای کرونایی برای معلولان
ورزش در قرنطینه خانگی/معرفی تمرینات مقاومتی
زن 20 ساله، کلکسیونی از شوهران خلافکار دارد
...........ویژه
* مدیر کل دفتر بودجه و تلفیق منابع سازمان بهزیستی در گفت و گو با ایران سپید
بودجه ی قانون حمایت از معلولان, در انتظار تأمین اعتبار از محل هدفمندی یارانه ها
ابلاغ بودجه ی قانون حمایت از معلولان در سال جدید, موضوعیست که مورد بحث تشکل های معلولان قرار گرفته و نمایندگان سازمان های مردم نهاد به دنبال آن هستند تا از کیفیت ابلاغ بودجه ی این قانون, مطلع شوند.
سعید ابراهیمی, مدیر کل دفتر بودجه و تلفیق منابع سازمان بهزیستی در گفت و گو با ایران سپید, در این خصوص توضیح می دهد: «قانون حمایت از معلولان در انتهای سال 96 تصویب و ابتدای سال 97 به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد. خیلی از مورادی که به افزایش کیفیت زندگی معلولان کمک می کند, در این قانون دیده شد. قطعاً این قانون که طیف گسترده ای از مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی را دربر می گیرد, به منابع زیادی نیاز دارد. شاید تمام این منابع به دلیل محدودیت های اعتباری قابل تأمین نباشد؛ اما هم مجلس, هم دولت و هم سازمان برنامه و بودجه با نظر مثبت این موضوع را پیگیری می کنند. در بودجه ی سال 98 هزار و 100 میلیارد تومن اعتبار برای اجرای قانون در نظر گرفته شد و در سال 99 علاوه بر بودجه ای که برای سازمان بهزیستی منظور شده, هزار و 350 میلیارد تومن برای اجرای قانون در نظر گرفته شده است. از طرفی برای اجرای قانون, 15 هزار میلیارد تومن در سال, با توجه به تورمی که در سال 98 به وجود آمد, نیاز است. منتها همه ی این موارد, منابع اعتباری نیستند که باید در قانون بودجه دیده شود؛ مثل تسهیلات بانکی برای مسکن و اشتغال یا مشارکت سایر دستگاه ها مثل شهرداری یا معاونت های آن نهاد مثل معاونت حمل و نقل عمومی.»
ابراهیمی در ادامه به ماده ی 27 قانون حمایت از معلولان اشاره می کند: «یکی از مواد مهم این قانون, ماده ی 27 مندرج در آن است که بحث تأمین اعتبار حد اقل معیشت مطابق با حد اقل حقوق قانون کار برای برای معلولان شدید, خیلی شدید, فاقد درآمد و شغل را مطرح می کند. این بحث به منابع اعتباری زیادی نیاز دارد که تا حدودی تأمین اعتبار شده؛ سال گذشته طی دو مرحله هر سه ماه یک بار پرداخت شد که بین 120 هزار تا 160 هزار تومن بود. با دستوری که امسال از سوی دکتر نوبخت, ریاست سازمان برنامه و بودجه به سازمان هدفمند سازی یارانه ها ابلاغ شد, تخصیص این موضوع در اولویت قرار گرفت. ما منتظر اولین تخصیص این قانون هستیم که دو ماهه ی اول آن, ماهیانه بالغ بر 110 میلیارد تومن می شود, از محل هدفمندی یارانه ها تأمین اعتبار شود و در اختیار ما قرار بگیرد تا بتوانیم مواردی را که در قانون آمده, پرداخت کنیم.»
مدیر کل دفتر بودجه و تلفیق منابع سازمان بهزیستی در ادامه به ارائه ی سبد معیشتی معلولان اشاره کرده و اظهار می دارد: «یک سبد حمایتی و معیشتی مشخص شده که از سوی دولت به تمام آحاد جامعه اعطا می شود. یک سبد معیشتی هم از سوی سازمان بهزیستی و کمیته ی امداد امام خمینی (ره) برای افراد تحت پوشش پیشنهاد شد که در صورت تأمین اعتبار, توزیع خواهد شد.»
.......اخبار روز
* مردم عزیز ایران با رفتار متین و صبورانه خود انصافاً خوش درخشیدند: رهبر معظم انقلاب اسلامی (در ارتباط تصویری ستاد ملی مبارزه با کرونا):
عملکرد ملت و مسئولان در این زمینه در ابعاد مختلف اجتماعی، درمانی، بهداشتی، علمی، مدیریتی و خدماتی حرکتی جهادی، عظیم و افتخارآمیز است
مردم عزیز ایران با رفتار متین و صبورانه خود انصافاً خوش درخشیدند و فرهنگ اسلامی ـ ایرانی را جلوهگر ساختند.
از زحمات شبانهروزی مسئولان و دستاندرکاران مبارزه با کرونا تشکر میکنم و خدای متعال را به علت توفیق بزرگی که در این زمینه نصیب ملت و مسئولان کشور کرده است شاکر و سپاسگزارم.
برای درگذشتگان، رحمت الهی و برای مبتلایان به بیماری کرونا و همه بیماران شفا مسئلت میکنم و برای شهیدان این حرکت جهادی، علوّ درجات را از پروردگار کریم خواستارم
در ماههای اخیر در زمینة درمان و انواع خدمات پزشکی، پیشگیری، غربالگری، بهداشت محیط و مراکز عمومی، کاری حقیقتاً بزرگ و در خور قدردانی انجام شده است.
تولید لوازم و تجهیزات در دستگاههای مختلف از جمله شرکتهای دانشبنیان و نیز تلاش مردم در زمینه تهیه و تولید لوازم مورد نیاز بهداشتی یک عرصه پر افتخار دیگر است
ارائه خدمات رفاهی و حضور ملت، بسیج، نیروهای مسلح و همه دستگاهها در این زمینه از لحاظ گستردگی و تنوع خدمات مردمی، حرکتی مؤمنانه و حیرتانگیز است
این حرکت عظیم و حضور مردم در صحنه جز به ارادة الهی و دست قدرت پروردگار امکانپذیر نبود.
* رییس کل بانک مرکزی: مشکلی از نظر تامین ارز مورد نیاز کشور نداریم: روند تورم کنترل شده است و اوراق بدهی بزودی منتشر میشود.
ذخایر اسکناس ارزی ما در طول یک دهه گذشته بیسابقه است.
امسال بیشتر اقتصاد را با ارز صادراتی صادرکنندگان غیرنفتی اداره میکنیم.
* ثبت ۱۰۰ پسلرزه در تهران: رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی:
پس لرزه ها نه تنها نگران کننده نیست، بلکه نمایانگر کاهش مخاطرات زلزله است.
حدود ۱۶ پس لرزه بزرگتر از ۲.۵ ریشتر روی داده است که با احتساب پس لرزه های کوچکتر از ۲.۵ ریشتر تعداد پس لرزه های زلزله۵.۱ ریشتری تهران به بیش از ۱۰۰ پس لرزه رسیده است.
انتظار می رود پس لرزه ها تا چندین روز ادامه یابد.
* بهبود یافتگان کرونا، پلاسما اهدا کنند: مدیرعامل سازمان انتقال خون:
از بهبود یافتگان کرونا میخواهیم که به شکرانه سلامت خود به مراکز اهدای خون مراجه کرده و پلاسمای خون خود را اهدا کنند. در نیویورک در چند روز اول هزار اهدای پلاسما انجام شده و در ایران در عرض دو هفته حدود ۲۵۰ واحد اهدا اتفاق افتاد.
سازمان انتقال خون هزینه رفت و برگشت و زمان صرف شده اهداکنندگان پلاسما را به این افراد پرداخت میکند.
کرونا با اهدای خون منتقل نمیشود.
* ۲.۵ میلیون تهرانی روی گسل زندگی میکنند: «فراهانی» عضو شورای شهر تهران: براساس سرشماری سال ۹۵ حدود ۳۰۰ هزار نفر در محدوده گسل مشا از دماوند تا شمیرانات زندگی میکنند و بالغ بر ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بر روی گسل شمال تهران ساکن هستند.
.........گزارش روز
* زلزله ۵ ریشتری تهران، پیشلرزه یا لرزه اصلی؟
بسیاری از کارشناسان هشدار دادند که معلوم نیست زلزله تهران حادثه اصلی باشد، شاید این زلزله پیشلرزه همان زلزله ۷ ریشتری باشد که چندین بار تهران را لرزانده است.
بامداد جمعه، تهران به شکل شدیدی لرزید، لرزهای که خودش نه اما سوالی که به همراه آن به وجود آمد، موجی از ترس و وحشت را در سطح شهر به راه انداخت ؛ «این پیش لرزه، یک زلزله ۷ ریشتری بود؟»
این زلزله دقیقا ۴۸ دقیقه نیمه شب با قدرت ۵.۱ ریشتر، در ۶ کیلومتری دماوند و ۵۸ کیلومتری تهران به وقوع پیوست و باعث شد در برخی از مناطق مردم تا صبح به خانههای خود نروند، علت این موضوع هم هشدار برخی کارشناسان و محققان نسبت به محل وقوع این زلزله بود.این حادثه روی گشل مشاء رخ داده بود، گسلی ۴۰۰ک یلومتری، که از شرق در نزدیکی شاهرود در استان استان سمنان شروع میشود و در غرب به نزدیکی آبیک در استان قزوین میرسد، لرزه بامداد جمعه روی این گسل باعث شد تا ۲ نفر یکی هنگام فرار و یکی به علت ترس ناشی از زلزله فوت کنند.
مهدی زارع، استاد پژوهشگاه زلزلهشناسی در همین رابطه با خبرآنلاین گفت: به تعبیری مشاء مهمترین گسل جنوب البرز است، محققین سازمان زمینشناسی در سالهای گذشته روی این گسل تحقیقات زیادی انجام دادهاند و مشاء جزو گسلهایی است که اطلاعات زیادی از آن وجود دارد.
مشاء؛ گسلی با سابقه زلزلههای تاریخی
برخی از این مطالعات نشان داده است که روی گسل بارها زلزلههای شدیدی ایجاد شدهاند و حالا هم که جمعیت بیشتری در اطراف آن زندگی میکنند، اوضاع بسیار وخیمتر است. در یکی از این مطالعات آمده است که در سالهای ۹۵۸، ۱۶۶۵ و ۱۸۳۰ میلادی زلزلههایی به بزرگای ۷.۷، ۶.۵ و ۷.۱ روی این گسل آمده است.
زارع در این رابطه گفت: «آخرین زلزله مهم گسل مشاء مربوط به سال ۱۸۳۰ و آخرین سالهای حکومت فتحعلی شاه در ایران است، برآوردها نشان میدهد که این اتفاق بین ۷ تا ۷.۵ ریشتر قدرت داشته است. در آن اتفاق حتی سفارتخانههای نوتاسیس، کاخ گلستان و ... آسیب دیدند.»
این حادثه، آخرین تجربه تهران از یک زلزله مرگبار است، در مورد ابعاد تخریب این زلزله منابع چنین گزارش کردهاند: مناطق شمیرانات و دماوند تقریبا به طور کامل ویران شد و حدود ۷۰ روستا در شرق جاجرود از بین رفتند. در پایتخت حتی یک خانه از آسیب در امان نماند. بخشی از کاخ و بازار فروریخت و ساختمان سفارت بریتانیا بهسختی آسیب دید. حتی در برخی گزارشها تخمین زده است که در این حادثه، در پهنه شمیرانات ۴۵هزار نفر کشته شدند، البته این آمار و ارقام چندان قابل تایید نیست.اما حالا نزدیک به ۲۰۰ سال از وقوع این حادثه گذشته است و ایجاد لرزهای ترسناک روی این گسل بسیاری را نسبت به احتمال وقوع دوباره زلزله بالای ۷ ریشتری در این گسل به شک انداخته است.
زارع توضیح داد: «این اتفاق ۱۹۰ سال پیش رخ داده بود، در این مدت زلزلهای به این مهمی روی این گسل رخ نداده بود. به همین دلیل اتفاق ۱۹۰ سال پیش باز هم قابل تکرار است.»
پیش لرزه یا زلزله اصلی؛ چه اتفاقی افتاد؟
در واقع بسیاری از کارشناسان ه هشدار دادند که معلوم نیست این زلزله حادثه اصلی باشد، شاید این زلزله پیشلرزه همان زلزله ۷ ریشتری باشد که چندین بار تهران را لرزانده است.اتفاقی مشابه، در سال ۱۳۹۶ در ازگله استان کرمانشاه هم رخ داده بود؛ در ابتدا زلزله یا پیشلرزهای با بزرگای ۴.۵ ریشتر اتفاق افتاده بود و بعد حدود ۴۰دقیقه بعد زلزله اصلی ۷.۳ ریشتری رخ داد. در این حادثه ۶۲۲ نفر کشته، نزدیک به ۱۰هزار نفر زخمی و حدود ۷۰هزار نفر بیخانمان شدند.
با این وجود ساعاتی بعد از زلزله، برخی از مسئولین اعلام کردند که قرار نیست زلزله شدیدتری رخ بدهد. اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، در همین رابطه به مهر گفته بود: «حدود ۷ پس لرزه را ثبت شده داریم بالاترین ۲.۵ بوده و ۵.۱ زلزله اصلی بوده و همین نگرانی ما را کاهش می دهد.» تحقیقات مختلفی هم در این مدت انجام شده است که نشان میدهد، معمولا قبل از زلزلههای بالای ۴ ریشتر، پیشلرزههایی چند روز و یا حتی چند هفته قبل رخ میدهند. مطالعهای که مرداد ماه سال گذشته در کالیفرنیا انجام شد نشان میدهد که ۷۲درصد زلزلههای بالای چهار ریشتر در جنوب کالیفرنیا، پیشلرزه دارند. البته از سوی دیگر مطالعاتی دیگر نشان میدهند که فقط بعد از ۵ درصد زلزلههای قوی، زلزلههای شدیدتری رخ میدهند. به همین دلیل هیچ جواب قطعی برای نوع زلزله دماوند وجود ندارد.
زارع هم میگوید نمیتوان به این سوال به سادگی پاسخ داد. او در این رابطه گفت: «بهتر است در چنین مواقعی تمام اتفاقات بد موجود در صحنه را نظر بگیریم، بهتر است به جای این که بگوییم چیزی نیست و همهچیز تمام شده است، به دنبال قضاوتهای معقولتر و منطقیتر برویم و برای اتفاقات قابل رخ داد آماده شویم و براساس آن تلاش کنیم تا خودمان را آماده و ایمن کنیم. دیروز ساعت یک بامداد چندین مسئول به من زنگ زدند و پرسیدند که آیا زلزله بزرگ میآید یا نه و این حادثه کی رخ میدهد. برای پاسخ به این سوالها باید بگذارند ما در این رابطه مطالعه کنیم، نه این که زلزله تهران فردا تیتر روزنامهها باشد و بعد هم فراموش شود.»
........بهداشت و سلامت
* توصیههای کرونایی برای معلولان
سازمان بهزیستی کشور، فعالیتهای پیشگیرانه افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی برای پیشگیری از انتقال کرونا را تشریح کرد و از این افراد خواست به این توصیهها عمل کنند.
به گزارش ایران سپید کمیته مقابله با کرونا سازمان بهزیستی کشور از معلولان خواسته تا لوازم کمک حرکتی خود مانند ویلچر را با یکدیگر به اشتراک نگذارند. همچنین از معلولان دارای ابزار کمک حرکتی مانند ویلچر و عصا خواسته شده تا از تردد بی مورد اجتناب کنند. کمیته مقابله با کرونا سازمان بهزیستی کشور از معلولان به طور جدی خواسته تا همه لوازم کمک حرکتی خود را ضدعفونی کرده و از دستکش و محلول ضد عفونی استفاده کنند. براساس این گزارش، افراد دارای معلولیت در مکان های عمومی بهتر است که از همراه کمک بگیرند. همچنین افراد دارای معلولیت در صورت امکان نباید از دستگیره های عمومی مانند دستگیره های نگهدارنده مترو استفاده کنند و در صورت استفاده از ویلچر و عصا نیز باید از دستکش استفاده کنند. کمیته مقابله با کرونا سازمان بهزیستی کشور به معلولان توصیه کرده که به جای پول نقد و کارت عابربانک از پرداخت الکترونیک استفاده کنند و همچنین هنگام اپیدمی ویروس کرونا در مورد مصرف داروهای بیماری صرع با پزشک خود مشورت کنند. توصیه های کرونایی کمیته مقابله با کرونا سازمان بهزیستی کشور همراه با مترجم ناشنوا در قالب کلیپی در سایت سازمان بهزیستی کشور در دسترس افراد دارای معلولیت قرار گرفته است.
.......آموزشی
* بازی و کودک نابینا:در ادامه گفتگوی هفته پیش با سیما میرلو ،پزشک و روانشناس بالینی درباره اهمیت توجه والدین به نقش بازی در زندگی کودک نابینا از او می پرسم: اگر مادری به شرایط ویژه کودک نابینای خود و آموزشهایی که لازم است در این دوران ببیندچه اتفاقی برای کودک و مادر می افتد
ج:بچه ها وقتی همه جانبه رشد نکنند در بسیاری از مسائل عقب می افتند و کم کم ناتوانیهایی را تجربه می کنند یعنی کودکی که معلولیت کوچکی دارد اگر از 3-4 ماهگی تا 7 سالگی آموزشهای لازم را نبیند معلولیت او به ناتوانی تبدیل می شود. این فاجعه است چون دیده ام اگر به کودک نابینا آموزشهای لازم داده نشودکم کم که رشد جسمی،روانی و ذهنیش منفی می شود و به تدریج عقب ماندگی ذهنی هم به او اضافه می شود و حتی ضعف جدی در قوای جسمانی و حتی شنوایی او پدید می آید. در کتاب از چشم نابینایان دختر کوچک نابینا را در کنار مادری می بینید که ناتوان و پیر است.وقتی این دختر را که هیچ ارتباطی با دنیای بیرون نداشته را پیدا می کنند قوه بیان، قوه تحرک ،تفکر نداشته و رفتارهای اجتماعی را بلد نبوده . ولی وقتی به او آموزشهای لازم را می دهند تبدیل به انسانی توانمند و خطیب می شود و این نشان دهنده نقش آموزش است که می تواند فردی را از بی تحرکی، ضعف قوه بیان و تفکر و حتی نقص در رفتارهای اجتماعی به فردی تبدیل کند که می تواند به دانشگاه برود حقوقی داشته باشد و مثل شهروندی عادی زندگی کند تا آنجا که نابینایی اش در حاشیه قرار گیرد. به همین دلیل است که اگر والدین با علاقه و پشتکار کودک نابینای خود را طوری آموزش دهند که فردی فعال باشد و موقعیتی یکسان با همسالان خود داشته باشد آن وقت مطمئن خواهند شد که کودک در مدرسه هم بهره کافی را خواهد برد. یعنی همین رفتارهای به ظاهر کوچک و آموزشهای مختصری که با بچه انجام می دهیم پیش نیاز رفتن به مدرسه است.
س: مکانهایی مانند باغچه حواس که کودک نابینا می تواند در آنها آموزش ببیند در کدام شهرها وجود دارند؟
ج: دو باغچه حواس در بهارستان و افسریه تهران با نظارت خانم ترابی مشغول به کار هستند. و متاسفانه باغچه حواس مرودشت شیراز تعطیل شده است. مراکز دیگری هم داریم به عنوان مثال مرکز شب چراغ و هم مرکز خانه امید در شیراز و چند مرکز دیگر که در شهرهای دیگر هستند.
.......ورزشی
* ورزش در قرنطینه خانگی/معرفی تمرینات مقاومتی
پس از تعطیلات نوروز سعی کردیم سلسله مطالبی را جهت انجام تمرینات ورزشی در منزل از زبان ابراهیم کربلایی معلم و مربی ورزش نابینایان به شما معرفی کنیم.
در این نوشتار، آخرین بخش از این تمرینات را تحت عنوان تمرینات مقاومتی با هم مرور می کنیم.
اگر به طور مرتب در طول هفته به تمرینات یک ماه گذشته عمل کرده باشید، کم کم می توانید تمرینات سنگین تر را هم اجرا کنید. در ورزش مقاومتی بعضا از ابزاری مانند دمبل، وزنه و هالتر استفاده می شود که شما می توانید در منزل با ابزار ساده موجود در خانه مثل صندلی، کتاب بطری خانواده که با آب یا ماسه پر شده باشد، پله، توپ های پارچه ای و کیف و ساک پر از لباس استفاده نمایید. همچنین گاهی نرمش های معمولی را با سختی و فشار بیشتر و یا ترکیبی انجام می دهند تا قدرت و استقامت بدن را افزایش دهند.
پس از گرم کردن پنج تا ده دقیقه ای معمول در منطقه مخصوص ورزش قرار گیرید.
1: یک صندلی را از طرف پشتی آن به دیوار تکیه دهید و خودتان رو به دیوار قرار بگیرید به طوری که دست ها بر لبه نشستن صندلی و پاها عقب کشیده شده اند، یعنی همان حالت شنای سوئدی معمولی را با صندلی انجام می دهیم. ابتدا پنج تکرار حرکت ساده پرسین سینه را جهت گرم شدن با خم کردن آرنج ها انجام دهید. حالا دست ها را در حالت نیمه خم نگه دارید به طوری که سینه ها نه کاملا بالا و نه کاملا روی لبه صندلی باشد، در این حالت ده ثانیه نگه دارید. این حرکت را پنج بار تکرار با مکث های ده تا پانزد ثانیه ای انجام دهید. در مراحل سخت تر می توانید یک پای خود را از عقب بر پشت پاشنه پای دیگربگذارید و حرکت شنای کامل یا شنای شیمه را انجام دهید بعد هم پایتان را عوض کنید تا توازن فشار بر بدنتان به صورت قرینه انجام شود. کسانی که تاکنون حرکت شنای سوئدی را انجام نداده اند نباید از تمرینات پرفشار استفاده کنند، آنها باید ابتدا روی زمین شنای مقدماتی را تمرین کنند که علاوه بر کف دست ها و سر انگشتان پا زانوها نیز روی زمین هستند و پس از پیدا کردن آمادگی کافی زانوها را نیز بالا نگه داشته و فقط کف دستان و انگشتان دو پا روی زمین قرار گیرد.
2: به پشت روی زمین بخوابید، یک ساک پر از لباس را که وزن آن برای شروع بین سه تا پنج کیلو باشد روی سینه قرار دهید، آرنج ها را خم و دو کف دست خود را از دو طرف زیر ساک یا هر وسیله مشابه مثل متکای لوله ای، بغچه ای لباس و غیره، قرار داده و نفس خود را در سینه پر و حبس کنید. حالا دست ها ساک را به سمت آسمان می برند به طوری که آرنج ها کاملا صاف و دست ها بر زمین عمود باشد. پنج تا ده ثانیه نگه دارید، آرنج ها را خم و ساک را به محل اولیه یعنی روی سینه برگردانید، حداقل در پنج نوبت تکرار کنید.
3: روی زمین بنشینید پاها را صاف و به جلو بکشید و دو دست خود را در عقب بدن روی زمین ستون کنید، کمی بدن به عقب مایل شود. اینک پای راست را ده سانتی متر از روی زمین بلند کرده و صاف و مستقیم نگه دارید، بعد از ده ثانیه مکث به آرامی آن را روی زمین بگذارید و پای چپ را بلند کنید و صاف نگه دارید، پنج تکرار دوتایی باید انجام شود. در مراحل پیشرفته تر می توانید وقتی یک پا را از روی زمین بلند کردید در طول ده ثانیه پا را به موازات سطح زمین از بدن دور و جمع، یعنی باز و بسته کنید یا از فاصله ده سانتی متری به ارتفاع چهل سانتی متری برده و برگردانید، یعنی بالا و پایین ببرید یا با همان پا دایره ای از چپ به راست یا از راست به چپ در هوا بکشید. در تمام این حرکات صاف بودن پا و خم نشدن زانو مهم است. سپس همان تکرار و مقدارها را با پای دیگر انجام دهید. در مراحل حرفه ای تر می توانید تمام کارهای گفته شده را با دو پا بلند و کشیده انجام دهید.
4: بر روی صندلی بنشینید و کاملا تکیه دهید، دو وسیله هم اندازه مثل دو شیشه نوشابه خانواده که درون آن تا نیمه آب شده باشد یا دو آجر یا دو کتاب و غیره را در دست های آویزان از پهلوی خود بگیرید، نفس را پر و حبس کنید. دست ها را از طرفین بدن بالا آورید، سه تا پنج ثانیه به موازات زمین در دو طرف پهلوها نگه دارید. پنج بار این حرکت را انجام دهید. در تمرین مشابه می توان دو دست را جلو و روبه روی سینه بالا بیاورید و نگه دارید. تمرین مشابه دیگر اینکه دست ها را با دمبل خودساخته و خانگی از طرفین تا بالای سر ببرید و پنج ثانیه نگه دارید سپس کنترل شده آنها را از طرفین پایین آورده کنار بدنتان قرار دهید.
امیدواریم از تمرینات و توضیحات پنج جلسه گفته شده سود برده باشید و با تداوم آنها روحیه خود را در مبارزه با بیماری ها و مشکلات جامعه افزایش دهید.
امیر سرمدی
........حوادث
* زن 20 ساله، کلکسیونی از شوهران خلافکار دارد
خراسان نوشت: می دانستم که سومین شوهرم مخارجش را از راه سرقت خودرو تامین می کند ولی چاره ای نداشتم جز آن که چشمانم را روی خلافکاری هایش ببندم و در ارتکاب جرم با او همراه شوم، چرا که وقتی خمار می شدم همه فکر و ذهنم رسیدن به مواد مخدر بود، به همین دلیل دست به هر کاری می زدم
این ها بخشی از اظهارات زن 20 ساله عضو یک باند سرقت خودرو است که در عملیات ضربتی نیروهای تجسس زبده کلانتری شهرک ناجای مشهد به دام افتاد.
این زن جوان که ریشه زندگی فلاکت بارش را اعیاد می داند، درباره قصه غم انگیز گذشته خود به مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری شهرک ناجای مشهد گفت: 11ساله بودم که مرا به «حسن علی» شوهر دادند. پدر معتادم فکر می کرد دختر باید چشم و گوش بسته باشد و در سن پایین ازدواج کند. از سوی دیگر یک نان خور هم از سفره غذایشان کم می شد. با آن که پدرم جوشکاری می کرد و مادرم نیز به عنوان خدمتکار در منازل بالاشهری ها مشغول کار بود ولی باز هم به سختی مخارج زندگی و هزینه های اعتیادشان را تامین می کردند.
من زمانی فهمیدم که «حسن علی» هم معتاد است که او بیشتر اوقاتش را با دوستان معتادش می گذراند و سپیده دم به منزل می آمد. همسرم بیکار بود و روزها را نیز می خوابید. چون پدر و مادر خودم معتاد بودند، توان رویارویی با او را نداشتم. با وجود این، دو سال این شرایط را تحمل کردم و بالاخره در 13سالگی اولین مهر طلاق بر شناسنامه ام جا خوش کرد.
به منزل پدرم بازگشتم و در حالی که خواهر و برادر کوچک ترم را به خاله ام می سپردیم، به همراه مادرم به کارگری می رفتم. یک سال بعد از این ماجرا، پدرم با خواستگارانی که برایم پیدا می کرد، سعی داشت به هر طریقی مرا شوهر بدهد. برای فرار از این وضعیت به خاله ام پناه بردم تا مدتی مرا نزد خودش نگه دارد اما او از ترس پدر معتادم و برای جلوگیری از آبروریزی، خواسته ام را نپذیرفت و من به ناچار دوباره به خانه بازگشتم چرا که خواهر و برادر کوچک ترم نیز به من وابسته بودند.
یک ماه بعد پدرم مرا به «محمود پلنگ» شوهر داد. او جوانی سابقه دار و شرور بود که مواد مخدر مصرفی پدر و مادرم را تامین می کرد. «محمود» که بارها به خاطر قاچاق مواد مخدر زندانی شده و آثار خودزنی های زیادی روی پیکرش نمایان بود، همواره مرا کتک می زد تا جایی که با افکاری احمقانه و برای رهایی از این وضعیت به فکر خودکشی می افتادم.
همسرم شرط گذاشت که اگر مدتی با او به شهرستان بروم و برایش کار کنم، حاضر می شود طلاقم بدهد. من هم به ناچار قبول کردم اما قبل از عزیمت به شهرستان، او دوباره دستگیر و برای مدت طولانی راهی زندان شد. در حالی که با زندانی شدن همسرم و به حکم قانون طلاقم را گرفتم اما در همین روزها پدرم هنگام جوشکاری از روی داربست سقوط کرد و ویلچرنشین شد به همین دلیل روزگار ما سخت تر شد و من در آشپزخانه یک رستوران مشغول کار شدم تا کمک خرج خانواده ام باشم.
وقتی از سختی کار می نالیدم، مادرم مرا به مصرف مواد مخدر ترغیب می کرد و این گونه بود که خیلی زود معتاد شدم و تا به خودم آمدم همنشین مواد مخدر صنعتی شده بودم. در این وضعیت زندگی ما از هم پاشید و هرکس فقط برای تامین مواد مخدر خودش تلاش می کرد.
خاله ام که این شرایط آشفته را دید خواهر و برادر کوچکم را تحویل بهزیستی داد. من هم که برای فروش مقداری از لوازم منزلمان به سمساری رفته بودم تا با فروش آن ها مواد مخدر بخرم، در همان فروشگاه با جوانی به نام «رمضان» آشنا شدم. وقتی از من درباره علت فروش وسایل منزل سوال کرد، داستان زندگی و سرگذشتم را برایش بازگو کردم. او بعد از شنیدن ماجراهای تلخ گذشته ام، پیشنهاد ازدواج داد و من هم بلافاصله پذیرفتم. چند روز بعد از طریق دوستان «رمضان» فهمیدم که او یک سارق حرفه ای است و چندین فقره سابقه کیفری دارد. با شنیدن این حرف ها غم سنگینی قلبم را فشرد اما چاره ای نداشتم جز سکوت و همراهی با او، چرا که آن زمان 18سال بیشتر نداشتم و نمی توانستم خماری را تحمل کنم.
من برای تامین مواد مخدر صنعتی هر کاری انجام می دادم، به همین دلیل مجبور شدم برای آن که همسرم دستگیر نشود وارد باند آن ها شوم تا پلیس با وجود یک زن هنگام سرقت های خودرو به آن ها مشکوک نشود.
دو سال با «رمضان» زندگی کردم و قرار بود که مرا به عقد دایم خودش در آورد ولی در حالی که سوار بر یک دستگاه پژو206 سرقتی بودیم، در محاصره پلیس قرار گرفتیم و...
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/20762.html |