printlogo


کد خبر: 20612تاریخ: 1399/2/5 23:56
روزنامه شنبه 6 اردیبهشت 1399
روزنامه شنبه 6 اردیبهشت 1399
سال 99 و اولویت های جمعی نابینایان و کم بینایان - معرفی کتاب از سرد و گرم روزگار - امکانات مرورگر‌ها برای کاربران کم‌بینا: بخش پایانی - هشتگ - جدول کلاسیک

روزنامه «ایران سپید»

شنبه 6 اردیبهشت 1399

1 رمضان 1441

25 آپریل 2020

سال بیست و چهارم شماره 6398

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره...

سال 99 و اولویت های جمعی نابینایان و کم بینایان

معرفی کتاب از سرد و گرم روزگار

امکانات مرورگر‌ها برای کاربران کم‌بینا: بخش پایانی

هشتگ

جدول کلاسیک

 

 

.......سخن هفته

* سال 99 و اولویت های جمعی نابینایان و کم بینایان

سال 99 را با بحران کرونا آغاز کردیم بحرانی که پیش بینی می شود تا پایان سال با آثار آن دست به گریبان باشیم. اما از انجا که زندگی جاریست و جریان زندگی خود اولویت هایی دارد سال 99 همچنان در برگیرنده تقویم فعالیت های تشکل های نابینایان و کم بینایان نیز محسوب می شود. اولویت های جمعی نابینایان و کم بینایان در سال جاری چیست چه نیازهایی هنوز مقفول مانده که مستلزم پیگیری ماست.

1. برقراری عدالت و نظام مندی درتامین و توزیع تجهیزات توانبخشی برای نابینایان و کم بینایان. سال هاست که نابینایان از حق خود برای دسترسی به تجهیزات توانبخشی و کمک زیستی نابینایان و کم بینایان محروم اند زیرا سازمان بهزیستی عدالت لازم در توزیع تجهیزات را رعایت نمی کند و علی رغم آن که مقرر شده که شیوه نامه ای در این خصوص تنظیم شود ولی همچنان تدوین آن به سرانجام نرسیده است که از وظایف ما درسال جاری ست.

2.تعیین تکلیف مدیریت و چگونگی تاسیس مراکزتوانبخشی نابینایان. سال هاست با سیاست غلط برون سپاری بسیاری از خدمات توانبخشی در سازمان بهریستی که می توانست بلقوه درست باشد بسیاری از مراکز توانبخشی نابینایان و کم بینایان در کشور تعطیل شده است و عملاً بخش خصوصی و انجمن های نابینایی نیز نتوانستند این مراکز را به شکل شایسته و متناسب با نیازها تاسیس و اداره  کنند این امرنیازمند ساماندهی ست و در سال گذشته گفت و گوهایی برای ساماندهی این امر آغاز شد که امسال باید به فرجام برسد.

3.مشکل ساماندهی خدمات  جامع توانبخشی به نابینایان و کم بینایان. مشکل دوم که تعطیلی بسیاری از مراکز خدمات توانبخشی نابینایان وعدم تاسیس مراکز جدید بود موجب شد بسیاری از خدمات توانبخشی نابینایان و کم بینایان به درستی ارائه نمی شوند و بسیاری از نابینایان در شهرستان ها به خدمات مورد نیاز خود دسترسی ندارند و حتی این خدمات از بودجه کافی نیز برخوردار نیست. این یکی از مهمترین نیازهای نابینایان و کم بینایان است که در سال جاری باید به فرجام رسد.

4. تعیین تکلیف استخدام های دولتی برای نابینایان و کم بینایان. سال هاست که اجرای سیاست سه درصد حتی پس از تصویب قانون جدید حمایت از حقوق معلولان به درستی اجرا نمی شود و اوج این کمبود محرومیت بسیاری از نابینایان و کم بینایان تحصیلکرده از استخدام است. این امر باید در سال جاری به طور قطع به فرجام برسد مشخص شود روند نابینایان و کم بینایان در دوایر دولتی بویژه آموزش و پرورش به چه شکل است و روندی روشن برای آن تدوین شود تا از اعمال تبعیض ها خودداری شود.

5. تامین ایمنی تردد افراد نابینا و کم بینا در محیط های فیزیکی. سال هاست که از روند مناسب سازی میگذرد ولی هنوز نابینایان و کم بینایان به طور مشخص به ایمنی تردد دست نیافته اند. آغاز روند نصب انبوه چراغ های راهنمای گویا در تقاطع ها حذف موانع تردد در پیاده روها و پیاده راه ها و سرانجام تامین ایمنی نابینایان و کم بینایان درسامانه حمل و نقل عمومی بویژه متروها از مهمترین اولویت هاست.

6. تامین منابع اطلاعاتی مورد نیاز افراد نابینا و کم بینا. در سال های اخیرتولید کتاب های گویا به دلیل اعتراض ناشرین دردفاع از حق مالکیت معنوی خود بر آثارشان با مشکلات جدی روبرو شده است به گونه ای که بسیاری از مراکز تولید کتاب های گویا به علت اعتراض ناشرین دست از روند تولید منابع خود برداشته اند و این حق برابر افراد نابینا و کم بینا دردسترسی به منابع با مشکلات عمده روبرو کرده است لذا باید با اجرایی شدن معاهده مراکز کشورو بومی سازی روند اجرایی این معاهده به نابینایان امکان دسترسی به منابع اطلاعاتی مورد نیاز خود را در عین  حفظ حق مالکیت معنوی ناشرین و مؤلفین داد که از اولویت های برنامه های سال جاری  تشکل های فعال حوزه افراد نابینا و کم بینا در کشورباید محسوب شده و برای آن هدف گذاری مشخص شود. 

 

.....چوب الف

* معرفی کتاب از سرد و گرم روزگار:

از سرد و گرم روزگار اولین بخش از خاطرات احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و تحلیل‌گر سیاسی است که با همکاری نشر نی منتشر شده است. زیدآبادی فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی از دانشگاه تهران و دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از دانشکده حقوق دانشگاه تهران است. وی فعالیت روزنامه‌نگاری خود را از سال ۱۳۶۸ در روزنامه اطلاعات آغاز و سپس با روزنامهٔ همشهری همکاری کرد. او سابقهٔ سردبیری روزنامهٔ آزاد و همکاری با هفته‌نامهٔ شهروند امروز را نیز در کارنامه روزنامه‌نگاری خود دارد. بنیاد بین‌المللی مطبوعات در سال ۲۰۱۶ جایزهٔ قهرمان آزادیِ مطبوعات جهان را به او اعطا کرد. او پیش‌تر در سال ۲۰۱۱ جایزهٔ آزادی مطبوعات جهانیِ سازمان یونسکو موسوم به گیلرمو‌کانو را نیز دریافت کرده بود.

پشت جلد کتاب آمده است:

سرگذشت به‌ دنبالم بود؛ «چون دیوانه‌ای تیغ ‌در دست». به خلاف هم‌سالانم، تسلیم آن نشدم. هر غروب پاییز از بلندای تک‌درخت تناور روستایمان چشم به افق‌های دوردست و بی‌انتهای کویر دوختم و به آواز درونم گوش فرادادم؛ آوازی که مرا به «انتخاب» فرامی‌خواند. پس انتخاب کردم؛ فقر و بی‌پناهی را با شکیبایی تاب آوردم، از رنج و زحمت کار شانه خالی نکردم، سر در کتاب فروبردم و بر همه تباهی‌های محیط اطرافم شوریدم…

این قصه سرگذشت من است تا هجده‌سالگی.

زبان زیدآبادی در شرح وقایع تولد تا هجده‌سالگی‌اش ساده و روان است. او با بیانی صمیمی از خانواده، کودکی و روستایی که در آن بزرگ شده می‌گوید و شرح می‌دهد چگونه با وجود فقر که جزء جدانشدنیِ زندگی تک‌تک کودکان و نوجوانان روستایش بوده است، پا گرفته و خط فکری خود را یافته است.

ادبیات زیدآبادی در سرتاسر کتاب آمیخته با طنز است، در واقع او در بیان تلخ‌ترین حوادث زندگی‌اش که مصادف با وقایع دههٔ چهل و پنجاه شمسی است، نگاه کودکانهٔ یک پسربچهٔ روستاییِ برآمده از خانواده‌ای فقیر را رها نمی‌کند. او همواره رنج را با امید می‌آمیزد و می‌کوشد خواننده را با تلخیِ خاطرات کودکی‌ خود تنها نگذارد. زیدآبادی با تصویر کردن جزئیات فضای روستاییِ پیرامونش، با مهارتی خاص، خواننده را با تک‌تک سطور کتاب همراه می‌کند.

در ابتدای کتاب آمده است:

آب قنات در قلعهٔ مظفر‌خان به‌آرامی جریان داشت. تابستان بود و توت‌های درست و رسیده یکی پس از دیگری از بلندای درختان کهن‌سال به روی آب فرو‌می‌افتادند و بر سطح آن شناور می‌شدند. پسرکی سه‌ساله روی کُت‌پِله – جایی که آب از جویِ روباز به تونلی سربسته از نای وارد می‌شود – دراز کشیده بود و با فروبردنِ سرش به عمقِ جوی، در انتظار رسیدنِ دانه‌های شیرین توت به قصد شکار آن‌ها بود. در آن‌ لحظه هیچ‌کس در قلعه نبود. مادرش برای جمع‌آوری هیزم به باغِ پستهٔ امیرآقا رفته بود و خواهرانش هم در پستوهای نمور و تاریک به قالی‌بافی مشغول بودند. پسرک با نخستین تقلاّ برای شکار دانه‌های توت، با سر به عمقِ آب فرورفت. جریان آب او را به داخل کت‌پله کشاند و از چشم هر ناظر احتمالی پنهان کرد. آن روز نوبت آبیاری علی نِذرعلی در باغ‌های اطراف بود. علی نذر‌علی درست در همان لحظه‌ای که بچه به داخل جوی آب سرازیر می‌شد، از پیچ کوچه وارد قلعه شد و سایه مانندی از دو پای طفلی را که طعمهٔ آب شده بود در هوا معلق دید. او به سرعت خود را به کت‌پله رساند، بیلش را جلوی آب گرفت و کودک را از داخل آب بیرون کشید. آن کودک سه ساله‌ای که معجزه‌آسا نجات یافت من بودم و ماجرا هنوز به صورتی مبهم در ذهنم سوسو می‌زند.

فقر، کار در سنین پایین به‌منظور کمک به خانواده، عدم وجود مدرسه و معلم در روستاها و شهرهای کوچک، معلمین سخت‌گیر و فضای ناخوشایند مدرسه هر کدام می‌تواند دلیلی باشد برای بازماندن یک کودک از تحصیل، ولی زیدآبادی برخلاف اکثر همسالان و هم‌بازی‌هایش علاقه‌ای خاص به آموختن و مدرسه داشته‌ است. او در اکثر دروس نمره‌ای خوب کسب می‌کرده و همواره با یکی دو نفر از هم کلاسی‌هایش بر سرِ شاگرداولی رقابت داشته است.

زید‌آبادی کتاب را به مادرش تقدیم می‌کند و می‌نویسد: تقدیم به روان مادرم، و همهٔ آنان که شرافتشان را از راه «خون» و «طلا» به دست نیاورده‌اند. در واقع این تک جمله بهترین تصویر از حضور مادری مهربان و رنج‌کشیده در از سرد و گرم روزگار است. در بسیاری از صفحات و خاطرات این کتاب مادر زیدآبادی ربابه حضوری پررنگ دارد. زیدآبادی شرح می‌دهد که مادرش او را در آستانهٔ چهل‌سالگی به‌ دنیا می‌آورد، درحالی‌که پیش از آن هشت شکم زاییده بود و پنج‌تای آن‌ها از جمله دو پسر در کودکی مرده بودند و تنها سه دختر برای مادرش باقی مانده بودند. مادرش همواره بر این باور بوده است که تولد احمد به نوعی پاسخ قدیسین به سوز‌ناله‌ها و تضرع‌های شبانهٔ اوست.

انگیزه‌های متفاوتی زیدآبادی را به نگارش خاطراتش ترغیب کرده است. او ذکر می‌کند که قصد داشته برخلاف بیشتر اهالی سیاست که در کهن‌سالی، زمانی‌ که نه تمرکز کافی برای انجام این کار را دارند و نه خاطرات را با جزئیات به خاطر می‌آوردند، این کار را در میان‌سالی انجام دهد.

زیدآبادی جایی نوشته بود: «زندگی را باید ساخت نه اینکه مانند گِل کوزه‌گری سرنوشت خود را به دست عوامل و شرایط بیرونی سپرد تا به دلخواه خود، شکلی به آن دهند.» این جمله درواقع تمامِ آن چیزی‌ست که در تک‌تک خاطرات و صفحاتِ از سرد و گرم روزگار در جریان است. زید‌آبادی در مقام یکی از تأثیرگذارترین و مهم‌ترین چهره‌های دو قرن روزنامه‌نگاری ایران برای ما شرح می‌دهد که چگونه تسلیم تیغ سرنوشت نمی‌شود و زندگی خود را در سرد و گرم روزگار می‌سازد.

* جملاتی از کتاب از سرد و گرم روزگار

به‌هرحال، فرنگیس فرصتی برای استفاده از کتاب‌های من در کلاس دوم پیدا نکرد و مجبور به ترک تحصیل شد. من اما در کلاس اول خوش درخشیدم و علاقهٔ وصف‌ناپذیری به مدرسه پیدا کردم. در حالی‌که سایر بچه‌های روستا به‌اکراه و زور راهی مدرسه می‌شدند، من در میان شگفتی دیگران، طاقتِ دوری از مدرسه را نداشتم. بسیاری از روزها، پس از تعطیلیِ ظهر، حتی منتظر آماده‌شدن اِو گرمویی که مادرم بار گذاشته بود نمی‌ماندم و با برداشتن تکه‌ای نان و دو پیاز که آن‌ها را هنگام راه رفتن می‌خوردم، به‌سرعت به مدرسه برمی‌گشتم. با این میزان دلبستگی به مدرسه، هرگاه با شروین و شهین درمی‌افتادم آن‌ها تهدیدم می‌کردند که مانع رفتنم به مدرسه خواهند شد.

* ربابه اما به خلاف انتظار، آرام و بی‌صدا وارد زردو می‌شود، به خانهٔ خود می‌رود و زبان بُرنده‌اش را در کام می‌گیرد؛ به گونه‌ای که حتی یک واژه از سرِ اعتراض نمی‌گوید. البته این رفتار مطلقاً نشانهٔ بی‌تفاوتی او به «زن هم‌شو» – هوو – آوردن همسرش نبوده است، بلکه او نهایت قدرت خود را به کار می‌گیرد تا در برابر این فاجعهٔ عاطفی از خود خویشتن‌داری نشان دهد. گویا ربابه بعدها توان تحمل این اندازه خویشتن‌داری را از دست می‌دهد؛ به‌گونه‌ای که پس از مدتی پایش را در یک کفش می‌کند تا طلاق بگیرد، اما با دخالت قاطعانهٔ مادرش مشتی ماتی، از اصرارش دست برمی‌دارد. بااین‌همه، او از اینکه زنِ دیگری جایگاه او را در مقام زن یک ایلخانی گرفته، سخت مغموم و تلخکام است و برای نابودی همهٔ آنچه به دسترنج خود تهیه کرده است، دست به دعا برمی‌دارد. به تصورِ مادرم، مرگ و میر تمام گوسفندان آمندلی طی یک سال و نابودی تمام هست‌ و نیست او، نتیجهٔ اجابت دعای او بوده است.

* زندگی به اندازه‌ای زیباست که همه‌چیز را می‌توان قربانی آن کرد مگر شرافت را که عزیزتر و زیباتر از زندگی است.

* یکی از بچه‌های همراه به نام خواجویی که قد بلند و نیم دانگ صدایی داشت، در وسط صف قرار گرفت تا نوحه بخواند. او نوحه‌ای را که ظاهرا ساخته خودش بود، به سبک آهنگران آغاز کرد: «ای صدام! ای صدام! میراژهای فرانسه مانند میگ ۲۳ اثر ندارد! اثر ندارد!» ما هم ضمن سینه زدن، دم گرفتیم: «اثر ندارد! اثر ندارد!» و بعضا اشک هم می‌ریختیم. رند مردی که با دوچرخه از کنارمان می‌گذشت، لحظه‌ای به نوحه گوش فرا داد و ظاهرا از شدت سینه زدن و اشک ریختن ما به رقت آمد و گفت: «خب اثر ندارد که نداشته باشد، شما چرا خودتان را این‌طور اذیت می‌کنید؟» من و مهدی ابناجون از این شبه متلک به خنده افتادیم و دیگر دسته را همراهی نکردیم.

این کتاب را نشر نی در 286 صفحه منتشر کرده است.

نویسنده مطلب: محمد احسان فروزیده

.......فناوری امیدبخش

* امکانات مرورگر‌ها برای کاربران کم‌بینا: بخش پایانی:

هفته گذشته، به برخی امکانات مرورگر Firefox پرداختیم که می‌تواند استفاده کاربران کم‌بینا را از این مرورگر تسهیل کند. در این شماره، به این قابلیت‌ها در دو مرورگر دیگر یعنی Google Chrome و Microsoft Edge خواهیم پرداخت.

Google Chrome

امکاناتی که در مرورگر محبوب Chrome تعبیه شده تقریباً به مانند همان امکانات مرورگر Firefox است. در این مرورگر هم کاربران می‌توانند مثل آنچه که در Firefox گنجانده شده، به کمک ترکیب CTRL با کلید‌های جمع و تفریق و عدد صفر، اندازه قلم را به دلخواه تغییر دهند. امکانی نظیر قابلیت Zoom Text در Firefox که فقط متن را درشت می‌کند، در Chrome در نظر گرفته نشده اما چنانچه کاربران کم‌بینا تمایل دارند اندازه پیشفرض متن را در مرورگر Chrome تغییر دهند می‌توانند با مراجعه به منو اصلی این مرورگر و رفتن به مسیر Settings > Appearance اندازه متن را به دلخواه، تغییر دهند. در این بخش، پنج اندازه برای متون پیشنهاد می‌شود؛ اندازه‌هایی از خیلی کوچک تا خیلی بزرگ. اما چنانچه کاربر بخواهد اندازه مشخصی را مبتنی بر نیاز خود انتخاب کند، می‌تواند با رفتن به قسمت Customize در همین پنجره این کار را انجام دهد.

درست مثل Firefox، مرورگر Chrome هم به تم‌های مختلفی تجهیز شده و کاربران می‌توانند با رفتن به مسیر Settings > Appearance > Themes, تم دلخواهشان را انتخاب کنند. تفاوت کروم با فایرفاکس در این است که در این مرورگر، تم‌های تاریک و روشن و کنتراست بالا، در فهرست تم‌های این مرورگر دیده نمی‌شود و چنانچه کاربران بخواهند از چنین تم‌هایی استفاده کنند، باید به فروشگاه Chrome مراجعه کنند.

Read Aloud, نام امکان دیگری است که در مرورگر کروم در اختیار کاربران قرار گرفته است. این قابلیت به کاربران امکان می‌دهد بر روی متنی کلیک راست کنند و با فعال کردن گزینه مربوطه، متن برایشان خوانده شود. این امکان، به قابلیت Narrate در فایرفاکس شباهد دارد. این تنها امکانی نیست که برای خوانده شدن متن در Chrome طراحی شده. این مرورگر، از قابلیت جالبی به نام Select to Speak هم پشتیبانی می‌کند که به کاربران کم بینا امکان می‌دهد متنی را انتخاب کنند و آن را در یک صفحه خالی الصاق کنند. به محض الصاق متن، مرورگر، خواندن را آغاز می‌کند. امکان جالبی که در این قابلیت گنجانده شده این است که در زیرِ متن، یک دکمه دانلود هم در نظر گرفته شده است و کاربران می‌توانند با انتخاب این گزینه، آن را با پسوند MP3 در رایانه‌شان ذخیره کنند.

Reader View، مثل آنچه که در Firefox وجود دارد، در Chrome دیده نمی‌شود. این اما دلیل نمی‌شود که کاربران علاقمند به این امکان، در این مرورگر از آن محروم باشند. علاقمندان می‌توانند با مراجعه به فروشگاه افزونه‌های کروم، یکی از افزونه‌هایی را که این View را به مرورگر اضافه می‌کند، نصب کنند. تا لحظه تنظیم این متن، افزونه‌ای که توسط fredericagolden2071 عرضه شده، یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کاربران کم‌بینا در این زمینه به حساب می‌آید. امکان تنظیم اندازه متن، تغییر اندازه حواشی متن و فاصله بین خطوط، از جمله امکاناتی است که با نصب این افزونه در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. این افزونه، علاوه بر قابلیت‌های Reader View در firefox, مجموعه‌ای از امکانات دیگر را هم در اختیار کاربران قرار می‌دهد. امکان تغییر رنگ نوشته و پس‌زمینه هم از دیگر قابلیت‌های این افزونه به شمار می‌رود.

Microsoft Edge

در لحظه تنظیم این متن، آخرین نسخه‌ای که از Edge منتشر شده، 80.0.361.69 است. در این نسخه، میانبر‌های درشت‌نمایی متن، مثل دو مرورگری که در بالا توضیح داده شد در اختیار کاربارن قرار گرفته است. همچنین تقریباً شبیه آنچه در Chrome وجود دارد، کاربران می‌توانند با رفتن به منوی مربوطه، اندازه پیشفرض را هم به دلخواه تغییر دهند. این امکان در منوی اصلی مرورگر و در مسیر Settings > Appearance > Fonts قرار دارد. در این بخش، کاربران علاوه بر انتخاب اندازه‌ای مابین ۹ تا ۷۲ برای فونت، می‌توانند یک فونت خاص را هم به عنوان فونت پیشفرض انتخاب کنند. در مسیر Settings > Appearance هم این امکان در نظر گرفته شده که کاربران یک تم خاص را برای مرورگر انتخاب کنند. کاربران همچنین می‌توانند با مراجعه به قسمت Extentions در منو اصلی، ضمن مشاهده افزونه‌های نصب شده، افزونه‌هایی را که نیاز دارند، نصب کنند. از جمله، می‌توانند با نصب افزونه Read Aloud, از قابلیت‌هایی که این امکان در مرورگر‌های دیگر در اختیار کاربران قرار می‌دهد و بالا‌تر در مورد آن توضیح داده شد، برخوردار شوند.

آنچه در این نوشته با شما در میان گذاشتیم، تنها گوشه‌ای از امکانات سه مرورگر رایج مخصوص ویندوز برای کاربران کم‌بینا بود. دامنه کم‌بینایی آن قدر گسترده است که نمی‌توان یک نسخه را برای همه کاربران کم‌بینا تجویز کرد. لذا، لازم است کاربران با همه قابلیت‌ها و امکانات آشنا شوند و مبتنی بر ویژگی‌های بینایی خودشان، از میان مرورگر‌ها یکی را به عنوان مرورگر پیشفرضشان انتخاب کنند و تنظیمات مورد نیازشان را بر روی آن انجام دهند.

........هشتگ

* هفته گذشته هفته داغی برای فضای مجازی بود مهمترینش افت شدید قیمت نفت بود اخیرا با شیوع ویروس کرونا در جهان، شاهد افت شدید قیمت نفت بودیم، این کاهش قیمت نفت به مرور ادامه پیدا کرد تا جایی که دو شب پیش قیمت نفت آمریکا به صفر رسیده و بعد از آن تا منفی ۴۰ دلار سقوط کرد، به طوری که به خریداران نفت پولی داده می‌شود تا نفت را قبول کنند. با این اتفاق، بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی از تلاش‌های ترامپ برای به صفر رساندن درآمد نفتی ایران یاد کردند که این روزها گریبان‌گیر خودشان شده است.

امیر عبدالهیان، مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی، توئیتی در این رابطه منتشر کرده و نوشت:

‏‎" ترامپ اراده کرد صادرات نفت ‎ایران را به صفر برساند اما ‎کرونا ویروس بازار فروش نفت جهان و آمریکا را با بزرگترین شوک تاریخ نفتی مواجه کرد. جهان پساکرونا با نقش آفرینی تمد نوین اسلامی ، نظم و شکل جدیدی خواهد داشت

* چندی پیش کلیپی از کمک مالی حجت الاسلام سید شجاع الدین ابطحی امام جمعه شهرستان ایران‌شهر از توابع زاهدان در استان سیستان و بلوچستان منتشر شد که واکنش تند و انتقادی کاربران فضای مجازی را به همراه داشت. حجت الاسلام ابطحی در پی این اتفاق از سمت خود استعفا کرده و واکنشی نسبت به این موضوع نشان داد؛ او با انتشار ویدئویی در فضای مجازی اظهار کرد که این کمک‌های مالی برای این بوده که کارگران دست خالی در این شرایط اقتصادی به خانه نرفته و جلوی خانواده خود شرمنده نشوند.

* وقتی ماهواره نور به عنوان اولین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران بر روی ماهواره بر قاصد، فرایند سه مرحله‌ای پرتاب را با موفقیت طی کرده و بر مدار خود در فاصله ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت؛ این ماهواره توسط نیرو‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از منطقه کویر مرکزی کشور به فضا پرتاب شد.

این تحول عظیم در عرصه فضایی کشور ایران، واکنش تحسین برانگیز کاربران فضای مجازی را به دنبال داشت. کاربران با داغ کردن هشتگ‌های «سپاه پاسداران»، «ماهواره نور» و «ایران قوی» این موفقیت را به سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمان او تبریک گفتند

* ویدئویی تلخ و ناراحت‌کننده از کشتار دسته‌جمعی جوجه‌های یک‌روزه برخی مرغداری‌ها در فضای مجازی منتشر شد که دل همگان را به درد آورد. در این فیلم دردناک میلیون‌ها جوجه از کامیونی در بیابان تخلیه شده و به شکلی بیرحمانه بر روی آنها خاک ریخته می‌شود و زنده به گور می‌شوند.

 

انتشار این فیلم که در صفحات مجازی با واکنش‌های تند کاربران و فعالان فضای مجازی همراه بود، باعث شد تا هشتگ‌های #جوجه و #جوجه_کشی در توئیتر داغ شده و پیام‌هایی را با مضمون بخوانیم

گفتنی است رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور باتاکید براینکه خسارت وارد شده به تولیدکنندگان ماهانه بیش از ۱.۲ میلیارد تومان است، گفت: علت اصلی معدوم‌سازی جوجه یکروزه مربوط به کمبود نهاده‌های طیور سویا و ذرت است.

.....کشکول

*  جدول کلاسیک: برای پیدا کردن رمز 25 حرفی ما باید به 25 سؤال پاسخ دهید و حروف اول پاسخها را پشت هم بچینید تا رمز جدول که بیتی از مولانا است، بدست آید. تعداد حروف هر پاسخ را بعد از هر سوال برای کمک به شما ذکر کرده ایم. سؤالات: 1. فلز سخت(3) 2. پدر انیمیشن ایران (15) 3. آلات و ادوات جنگ (5) 4. جاهل (5) 5. حمله  (4) 6. ناحیه میانی بدن (3) 7. بد عهدی (3) 8. کاربر کامپیوتر (6)  9. راه درست (4) 10. رگ (4) 11. طولانی ترین شب سال (4) 12. موسسه اقتصادی  (4) 13. کمکرسانی (4) 14. خرس عروسکی سینمایی (3) 15. کاخ معروف فرانسه(5) 16. بچه گوسفند (3) 17. از شهرهای افغانستان (4) 18. فیلمی از هیچکاک  (6) 19. گیاه خورشتی (5) 20. پفک آن معروف است (4) 21. زادروز(5) 22. بیماری زردی (5)  23. معجزه درمانی(3). 24. یکی از پلهای معروف  شمال کشور(4) 25. سلام  (4) . شما تا چهارشنبه هفته جاری فرصت دارید رمز جدول را با شماره پیامک 3000465040 به ما اعلام کنید. رمز جدول هفته گذشته: نکته ها هست بسی محرم اسرار کجاست.

* پاسخ سوالات جدول هفته گذشته: نت. کارتون. توان. هپی. هرت. آب. هند. سکه. تراشه. بوردا ژورنال. ستی. ینگه. موتاسیون. حسین سرور. رتینول. مالیات مرزی. انتوپا. سم. رس. ابوظبی. رشوه. کلیک. جمال. اکابر. سیاوش. تورم.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/20612.html
Page Generated in 0/0049 sec